cok gecmis olsun. insallah kolay atlabilirsiniz bu donemi. etrafinizda konusanlari lutfen dinlemeyin. agzi olan konusuyr ne yazikki. bu aciyi yasayan bilir. insallah bir an once sagliginiza kavusursunuz.merhaba arkadaşlar tam ümidimi kesip artık istemiyorum derken 4 martta hamile olduğumu öğrendim.ikinci bebeğim olacaktı ama ilk günden ititbaren nasıl bağlandım nasıl alıştım(eşim onca zaman sonra bana şefkat göstermeye başlamıştı yine yüzüm gülmüştü,tekrar mutluyduk.oğlum bile kardeşim olacak diye diye ortalarda dolaşıyordu.ancak kesem önce yavaş büyümeye başladı.sonra embriyo gördüm diyen doktor oldu sonra hiçbiri göremedi ve kese gelişimi 8.haftamda olmam gerekirken 6. haftada durdu.ve boştu.mecbur 3 nisanda kürtaj oldum (yaşadığım korku endişe üzüntü hayalkırıklığı tarif edilemez.
sancı konusuna gelince yarın tam bir hafta olacak ama hala sancım oluyor ve kanamam bitmiş gibi görünse de lekelenmem devam ediyor(çok zor bi süreç bi daha bebek istemeye bile öyle korkuyorum ki (boş gebelik dediğimde insanların bana sen yalancı gebelik mi yaşadın hani hamileydin gibi sinir bozucu konuşmaları da cabası (çok zor bi süreç Rabbim hepimize yardım etsin (
1 buçuk ay önce 7 haftalık bebepimin kalbi durması sonucu kğrtaj oldum ilk zamanlar sadece lekelenme şeklinde kanamam oldu şimdi ise fazlalaştı ve korse giysem iyice artıyo brn baştan adet sanıyodum ama bitmiyor
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
ara ara geldigimiz asamalari yazdim sizlere. lutfen vazgecmeyin. her yolu deneyin. yoruldugunuzda da yardim almaktan hic cekinmeyin. Allahim.hepinize yasatsin bu guzelligi. ben artik son noktaya geldim. her an gelebilirmis oglum. doktorumuz bugun oyle dedi..iple cekiyorum artik o zamani.
ben de pihtilasma sorunu cikti iki duuskten sonra. cok sukur igne ve aspirinle devam ettik. hala igne oluyorum. sizlerde de tekrarlayan dusukler olduysa mutlaka ve mutlaka Trombofili Paneli testi yaptirin. bu testi yaptirmadan gebelik dusunmeyin.
kıız cute konun hayırlı olsun..
ben düşükten 10 gün sonra kan testi yaptım 105 olan hcg 10 gün sonra 127 olmuş..artış mol gebelik olma ihtimali var dedi aile hekimi..
dr. izne ayrılmış 8 mayısta randevum var..iale hekimim iki günde bir gel kan tahlili yap dedi ama korkuyom gitmeye..
mol gebelikse nedecem ben ya.
cok gecmis olsun. Allah bir daha yasatmasin.
eger parca kalirsa betajcg degeriniz dusmez ve artmaya devam eder. onun icin sizi kontrole cagirdiginda mutlaka betahcg bakmasi lazim kanda.
bir de 40 gun boyunca kanama olmasi ya da 40 gun adet olunmamasi normal demisti bana doktorlar her iki kurtaj sonrasinda da.
Merhaba arkadaşlar ben de 10 gun once 8 haftalik bebegimin kalp atislari olmadigi icin kurtal oldum.izmirdeyim 3farkli doktora gittim üçü de ayni seyi soyledi en son mefical park da zekeriya gunere gittim o yapti kurtajimi cok iyi bi doktor ancak kurtajdan bi hafta sonra kontrole cagirdi gittim ultrasondan bakti kan pihtisi var dedi bu da ilk adetinle gider dedi ama ben cok korkuyorum ya parca kaldiysa offf kafayi yiycem 1 ay sonra adet olman gerekir gecikirse gel dedi. Sizce normal mi bu lutfen yardim edin
Arkadaşlar bende 6+6 da kalbi durduğu için bebeğimi kürtajla aldılar.kurtajin 10. Günü hcg değerim 1000 çıktı. Bu ne şimdi.çok şaşkınım.ne kadar zamanda düşer bu degerim .kanama koyu renk ve pıhtı şeklinde az az devam ediyor hala bugün 13. Gün
cuteheart gözünüz aydın çok sevindim senin adına. maşallah .inşallah ben de en kısa zamanda doğum hikayemi yazarım
çünkü her doğum hikayesi okumamda özellikle o ilk karşılaşma anını okurken hep ağlıyorum
yanlış hatırlamıyorsam sende pıhtılaşma vardı bende de pıhtılaşma çıktı sen hamile kalana kadar coraspin kullanmışmıydın cnm?
8mayis sabahi esimle suslenip puslendikten sonra ciktik yola. tam 7:30 da hastanedeydik ve esim yatis islemini yaptiriken, beni de hemsireler hazirlamaya basladi. ilk kez o ameliyat önlugunu giyerken kalbim carpmaya ve ellerim titremeye basladi. derin nesfes alarak sakinlesmeye calistim ama ne mumkun. derken esim geldi ve ben aglamakli oldum. hemsirem geldi.damar yolu acti, daha var sizi almamiza dedi kiiii beni kandirmis. 5 dk sonra beni ameliyathaneye indirdiler.esimi almadilar.el sallayip gittim. ameliyathane ekibi superdi. sakalar espiriler. anestezi uzmani geldi ve tek tek her yaptigi seyi soyleyerek epidurali takti.en korktugum asama buydu ama tek bir aci hissetmedim.saat 8:45 di.buarada dr geldi. beni yatirdilar hemen, sonda taktilar. dr.um halimi sordu ama ben bayilamk uzereydim, meger epidural tansiyonumu dusurmus. anestezici bisiler yapti ve aninda kendime geldim. anestezi uzmani benim dr.a "hocam bi denem yapalim mi" dedi. sonra bana "hissediyr musun" dedi. yok dedim. o zaman devam hocam dedi. 8:50 de dr.um "evet simdi canli yayin yapiyrz" dedi ve o ilk aglama sesi....sanki yillardir bildigim birisiydi.aglamakli oldum ama tuttum kendimi.gostermediler oglumu cunki hemsireler bir yandan da onu silip giydiriyrdu.o arada bir bebek sesi daha duydum.sordugumda; yan ameliyathanedeki kiz bebegi benim oglanin yanina yatirip temizlediklerini ogrendim) capkin oldu kuzum simdiden.sonra o guzel yuz geldi karsima. agliyrdu. minicikdi. icim akti ona.
sanki yillardir hep benimdi. minicik dudaklariyla.agliyrdu.bana yaklastirip opturduler.koklastik ve sustu. cektiklerinde yine agladi. yine koklattilar optum sustu. o mis koku Allahin en buyuk lutfu. tarifsiz.inanin tarif edemiyrm. derken mecbur bebisi odaya goturduler. benim ameliyatta 9:30 da bitti.sonlara dogru biraz fenalastim ve anestezi dr.u bana klasik muzik dinletti) sonra odama goturduler ama tum vucudum bosalmisti resmen. titremek neki benim yasadigimin yaninda.uzerime carsaf+pike+yorgan orttuler ama nafiler. bebek hemsiresi geldi ve cok sukur oglum hemen memeye yapisti. minik minik emdi :))) ameliyattan 6 saat sonra bisiler yedirip yurutteler beni ama itiraf edeyim o ilk yuruyusu hic sevmedim. buarada saat oldu 15:00.
dedim esime ara milleti. ama ilk once annemi aradim.dedim Yusufum geldi. inanamadi. saclari simsiyah ve ensesinde masallah dedim. ayni benim bebeklik halimdi saclari. sonra kardeslerime haber vrdim..sonra esim.annesigili aradi.evleri hastaneye yakin.ilk onlar geldi.cok sevinclilerdi. hic kiskanmadim oglumu, duundugum gibi olmadi. sonra benimmkiler geldi. esim kaldi yanimda.gece iiydi.
iyiki esimle tek gidip herseyi iki kisi yasadim. cok rahat ettim.
buarafa bnde claxane oldum son 36 saate kadar. pihtilasmam var diye ignelerden dokayi sorun diye korkmayin sakin. cok sukur kan bile verilmedi bana. sonrasinda ilk 12 saat biraz kanamam fazlayid.sonra o da normal adet gibi olmaya basladi.
darisi hepinize olsun
topik sahibi olarak ilk sayfada yazdiklarimi okusaniz umutsuzlugumu anlarsiniz. ama her gecenin sabahi her kisin bahari varmis. benim baharim geldi. darisi sizin baharlariniza.
Allah analı, babalı büyütsün ve sağlıklı uzun mutlu bir ömür nasip etsin evladına... forumda beni en umutlandıran şey kötü tecrübeler yaşamış olan kişilerin sonraki yorumlarında bebek bekledilediklerini ya da çocuk sahibi olduklarını görmem. bu gerçekten insana büyük bir güç ve umut veriyor. sende bu acı, sıkıntılı dönemden nasıl mutluluğa dönüş yaptığını o kadar güzel anlatmışsın ki gerçekten gözlerim dolu dolu okudum. bende 1 hafta önce kürtaj oldum haileliğim 8+5 olması gerekirken 7. haftada kalmıştı ve kalp durmuştu. insanın aklına ilk gelen şey acaba bir daha çocuğum olmayacak ı korkusu. ama forumda umut dolu hikayeler bana da huzur verdi. umarım ben ve benim gibi bu sıkıntıyı yaşayan arkadaşlarımda senin gibi mutlu sonlarımızı burada paylaşırız.
tum dualariniza amin.
Allahim hepinize yasatsin. bugunlerinizi unuttursun. cok gecmis olsun.
size tavsiyem ne yapin edin (eger imkaniniz varsa ozelde parayla yaptirin.yoksa devlet 2-3 dusuk ister) doktora Trombofili Paneli testi yaotirin. pihtilasa testi bunlar. bana ikinci bebegimde yapilsaydi, belki simdi o yavrumda yasayacakti.
Bende özele gidiyorum doktoruma sordum ilk düşükte araştırmak için erken zaten 4 hamilelikten 1 inde bu oluyor dedi bende zorlamadım.
Peki nasıl yapılıyor bu test yani sadece kan mı veriyoruZ. Doktorlarda çok garipler madem böyle bir risk vrsa neden bu test en başında yaptırılmıyor. Teşekkür ederim sana bunun üstüne düşeyim umarım 2. De sıkıntısız sorunsuz olurum :)tum dr.lar ayni bahaneyi one suruyr. ben yaptir derim arkadasim. pihtilasma topiginde ilk dusuk sonrasi test yaptiranlarin cogunda cikti bu sorun
o bebekleri dusuren dr larin kendileri olmadigi icin bu tarz konusmak kolay onlara. bana da iki dusuk de normal. bu teste gerek yok demislerdi. erkegin spermindendir demisti dr. hatta. iiki yaptirmisim. yoksa yine kaybedecektim
Peki nasıl yapılıyor bu test yani sadece kan mı veriyoruZ. Doktorlarda çok garipler madem böyle bir risk vrsa neden bu test en başında yaptırılmıyor. Teşekkür ederim sana bunun üstüne düşeyim umarım 2. De sıkıntısız sorunsuz olurum :)
Arkadaşlar 5 ay önce kürtaj oldum. 2 aydırkorunmuyorum. Hamile kalamadıgım gibi adette olamıyorum. Bunun sebebine olabilir. Aynı durumu yaşayan var mı.
Benimde aklıma birçok sey geliyor gidicem inş. Dr biran önce ilk kez böyle oluyor. Korkuyorumnasıl adet olamiyorsun canım eski düzeninde bu şekilde miydi?dr a görünmelisin kist oluşmuş olabilir hormonsal olabilir ya da yapışmayı aklıma getirmek istemem ama herşey olabilir Allah korusun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?