Hu huu kimse yok mu?
Yokluyorum ve sürekli kendimde belirti arıyorum..Kendimi strese sokmamaya çalışıyorum.
Bat'a 6 gün kaldı.Hayırlısı be Asecim hakkımızda hayırlısı hangi yolsa o olsun.
Sen nasılsın?
teşekkür ederim.. bende iyiyim canım...
4 ü demiştin.. .. bat az kalmış..
hadi hayırlısı inş..
ewt insan kendini çok dinliyor, belirti varmı diyee.. kaçınılmaz ya:)
kısmet ne zamana olacak bakalım bizlere de..
inş ilk aydan kavuşursun bebişine.. inşş..bizde arkadan yetişiriz..
Müjdeli haberi alırsam vereceğim ilk kişilerde siz olacaksınız Asecim.Bu sefer gizlemek istiyorum.
Herkese dert anlatmak yormuştu beni..İnsan neyle karşılaşacak bilemiyor çünkü..
İnsanlar benim bebeğimi kaybettiğimi bile bile,hatta bir tanesinin kızıda benimle aynı kaderi paylaşıp üstüne 1 yılda hamile kalamamasına rağmen duyduğum cümleler canımı çok yakmıştı.''Birdaha çocuğun olmadı sanırım'' diyenler mi ''korunuyormusunuz yoksa olmuyor mu'' diyenler mi ararsınız..Hepsini yuttum sabırla.
Koca koca insanlar saygı göstermeyi bilmiyor madem ben saygısızlık yapmayım diye çok tuttum kendimi.
Tabi birde kaybetme sürecinde yaşananlar var...
''Çok kusuyordun onsan beslenemedi bebek herhalde''''Sende bir hastalık mı vardı da bebek gelişemedi diyenler oldu''
Yaşanacak şeylerin önüne geçilmiyor ne yazık ki..Bu süreçte çok yıprandım insanlara kendimi hırpalatmaya niyetim yok artık.
Canımı yakmaya kimsenin hakkı yok değil mi?
Bu konuda çok doluyumda Asecim..
ne desen haklısın..
insanların ağzı torba değil ki büzesin..
biraz ardına atacaksın, yoksa bataklık gibi içine çekip iyice üstüne gelmeye çalışırlar..
yapıcı olunacağı yerde, insanın en hassas noktasına basıp incitmek neden
artık güzel şeyler düşün.. olan biteni unutmaya çalış canım.. herkes duracağı yeri bilsin, seni incitmesin ..
inş güzel bir sürece adım atacaksın yakın zamanda.. inşş
canım ya acayip kızmıştımhakikaten ama haklısın he deyip geçmek en mantıklısı.bencede yani çok sıkıntılı gebelik geçirip serumla bile beslenenler var ee onlarınki hastalıklı mı ? neyse takmayım artık.ceviz konusunda bende kızıyorum çok aynen dediğin gibi kirpi yavrusu ve pamuğum ilişkisi :) boşa değil ilaçlar hem içmesekte annelerimiz içmemiş bizde ortalama zekaya sahipiz.şimdi herkes süper anne.bi biz alemin safı sanki.ya elevit demek sende de aynıydı.canım peki ne zmana dek içilcek sanırım son zmana dek sürcek değil mi ? dün sana yazdım yazım tama gönder dedim kardeşim neti kapamış gıccık oldum bide döktürdüm ama neyse iyi olmuş başın şişerdi okurken resmen dedikodu yapmıştım annemle k.validemle ilgili :)candaş cnm baya üzmüşler seni ama umursama onlar da öyle bildikleri için yapıolar oysaki çok yemeyle bebeğin kilosu arasında bağlantı olsaydı benimki tosuncuk olmalıydı çünkü ben tosuncuk oldum :) ceviz için bana da çok baskı yaptılar yok çok yemişlerde bebekleri çok akıllymış kirpi yavrusunu pamuğum die sever die buna derler işte folik asit kullandık onca boşa mı kullandık :) tabi her şeyden yemekte fayda var ama sağlıklı beslenmek gerek he de geç cnm ya da midem almıo felan desen zorlamazlar belki.. ha bi de ilaç iğrenç bişey özellikle damakta bıraktığı tat beni rahatsız ediyodu ama gerçekten içinde her türlü vitamin var beslenemediğimiz için (ben çok yiyorumda faydalı besinler değil) kullanmak zorundayız biraz daha sabır cnm
günlük cnm sizde beni güldürdünüz :) demek seyahat ettiğimi düşündünüz aslında fena olmazdı :) buarada sizin adetler neden bu kadar erken geldi bu iyimi kötümü hello adet oldu mu acaba
ase cnm ben bursadayım buaradasizin oralar daha fenadır ama sıcaklık konusunda biraz önce yürüyüşe çıktık artık üşütüyo bile ama yine ısıncak dio hava durumu ya böyle iyiydik
miniklercim, üşütecek kadar havalarınızın serinlediğine sevindimm.. hamişken gerçekten sıkıntı oluyor.. hamileyken farklı bi hararet oluyor çünkü.. doğumun ilk zamanlarıda devam ediyor zaten..şanslı olacaksın ki doğum zamanı havalar dönmüş olurr canım:)
ben ist sanmıştım seni.. bulunduğun yerin akşamları için çok güzel havası var diyorlar, hiç kısmet olmadı görmek..nasip olur inş birgün..kendinize iyi bakın annesiii
candaşımm.. evt uzun sürüyor, 9 u buluyor.. alıştım artık yaa, hayatım böyle geçiyor iştee3 gün olur diyene, şaşırarak bakıyorum.. ilk gün.ikinci gün..son gün.. nasıl iş yaa
canım annelerden için de sıkıntıya girme.. sen onlara anlatma.. bir gün gittiğinde , annenide yanında götür dr'a.. işin içine dahil olunca anlarlar..bir beslenme programın var,ve herşeyini karşılayacak bi düzen oluşturulmuş.. ne eksik ne fazla.. sen işinde ol
arkaşına da ne desem bilemedim.. sanırım kendisi ceviz yoksunluğuna bağlıyor durumunuu
benimde bi arkadaşım(yaa arkadaş demek istemiyorum böylesinee); hamilelikte çok kilo aldığım için, bebeğin zekasında problem olabileceğini söylemişti..doğum yapmışken söylüyor bunuda.. dert etme canımm..ne desek boş
.
kendinize iyi bakın canımmm..
minikler, canım bende nildeyle aynı şeyleri düşünmüşüm çok komik az gülmedim yaa ne bartını diyorum:)) evet canım dr gerçekten çok önemli boşu boşuna kan alıncaktı canı acıyacaktı bebeğimin ve kaksını o gün yapmıştı zaten tekrar lağmaniyikide gittik evet muayenehane olduğu için özel hastanelerden bile pahalı yani 100 tl muayenesi ama ben destinada memnundum drdan bana uzak diye gidememiştimki ilk zamanlar sorundu zaten herşey inşallah bundan sonra drumuzla devam edicez özel aşılarımızda olacak çünkü sizde bir dr araştırın bence özel aşılarıda yaptırın ne olur ne olmaz...bir ara zatüre yani pnömokok aşısı sadece özellerde yapılıyordu ve 5 sene önce 125 tl idi biz kızıma yaptırmıştık devlet el attı sağlık ocağına verdi şimdi onlar yapıyor durumu olmayan için gerçekten zor oluyor...hatta bu virüsün bir ara yayıldığı falan çıkmıştı mahallede kızımla yaşıt kızı olan bir arkadaş dr bize söyledide biz yaptırmadık ahh çok pişmanım falan demişti...geçen yine bir arkadaş dedi oğlum rotavirüs kaptı 5 gün hastanede yattık falan buda özelde yapılan bir aşı ben zaten anne sütü çok veremediğim için kesinlikle yaptırıcam aşıları gerçi bu arkadaşta anne sütüyle büyüttü bebeğini ama helooooo beni okuyorsa diyecek şimdi ben sana söylüyorum çokda mucize bişey değil diye:) neyse işte öyle canım iyi bir dra gerçekten ihtiyaç duyuluyor rahat etmen açısından...bide acilde bir bayanla konuştum ağlıyordu kendisi dedim sizi ben marmarada görmüştüm evet dedi kaya beye gidiyorum bende dedim hiç memnun kalmadım drdan değiştirmeyi düşünüyorum o akşamda değiştirdim zaten:)) kadına demişki çocuğun çok kilo almış 3 saatte bir vericeksin göğsünü nasıl yani dedim yaa peki bebek ağlayınca nasıl susturacakmışsın susmuyorki dedi:) buyur burdan yak dedim bende aynen senin gibi bildiklerimi çevremdekilere anlatıyorum yardımcı olmayı çok seviyorum...30lara geçmeye az kalmış allahım hayırlısını nasip etsin canım....
nildem, işte bu canım yaaa peşini bırakmıyorsun allahımda emeğinin karşılığını tez vakitte versin inşallah...öpüyorum seni...
canım geçmiş olsun ya, bende bugün kuaklarını çınlattım senin dediğin gibi ıhlamur aldım çınoya yapıcam organik buldum en sonunda :)
bizim kulak tekrarladı galiba pzt günü dr gideceğiz.
anacım yakın mıyız ? gerçekten mi hiç öyle düşünmedim bende, lakin bizim ev işi sakata bindi bir tane çok beğendiğimiz bir ev vardı taşınacaktık durumları karıştı emlakçı ile satış ofisi arasında iletişimsizlik var biri almak için kapora vermiş fakat kredi çıkmamış henüz bugün alpi ev sahibini aradı pazartesi gün 11 de belli olacak, çok sevmiştim o evi çok üzüldüm hayırlısı diyoruz ama ne bilim alpide bende çok çalışıyoruz çabalıyoruz ama hemen hemen her güzel işimiz ya olmuyor ya çok zor oluyor. Bakalım dua et benim için :) güle oynaya mutlu ve sağlıklı yaşayacağımız bir evse mevlam nasip etsin.
Ablasının tekrarı demek daha tecrübelisin. Benim aa ben bir kadınım demem 5.ayımı aldı kilolar gitmeye başladıkça kendime geldim ama hala göbek var ama az hamile kalmadan önceki kilomdayım. Spora başlıcam ama şu ev işi kesinleşsin öyle.
Öpüyorum çok sizleri.
minicikumutu gördüm yazısını bana eski iş yerinde satınalma sorumlusu; kürtajdan sonra japonlarla tplantı vardı geldiler bana döndü şu herif seni beğendi baksa gözünün içine bakıyor alperin dölü tutmuyoar nasıl olsa bundan yapta seninde tipim müsait japon bebeğiniz olsun dedi.
kaYINVALidem ise hoşaf ve meyve syu iç aldırma sakın dedikimler neler dedi ama en çok zararı ben kendime verdim çok gözyaşı döktüm anne olamıcam ben diye
ase, canım yağmur yağmaya dün aşladı ohhhh şükür serinledik biraz...kızlarımda daha iyiler çok şükür...ikincileriniz olsun neler göreceksiniz neler:)) ama gülü seven dikenine katlanırmış dimi ama:)) benim sülalemde hep laf çaktırıyorlar kim sana yap dedi falan anlıyorum aslında onlarda çok istiyor ve kıskanıyorlar fakat cesaret edemiyorlar diyorum şurda 5-6 ay zorluk çekerim sonrası inşallah kolay olacak...iki kız gerçekten süper oldu allahım isteyenede versin sanada bir kız nasip etsin oğlun var nede olsa...
lonee, bende hemen adet oldum canım...hatta 2. adetimide oldum:)) yalnız dr kontrolüne hala gidemedim eşimin işi bitmek üzere onu bekliyorum biraz geç kaldım ama...
slm kızlar...
candaşım, canım korkular endişeler bizde yaşadık aynı duyguları meraklanma yakınıyor demeyiz:) canım o elevit benimde baş belamdı kaç defa çıkardım yutmak isterken...sonra ikiye bölüp içmeyi denedim tüm yutmaktan daha iyi geldi canım bi dene istersen:) dikkat et kendine ve miniğine...
sezenim canım bende çok üzüldüm hayırlısı olsun diyorum kızlar gibi dra diyecek bişey bulamadım bazen anlayamıyorum onları
ase hayırlısı olsun bu son olsun canım benim...
helloooo, hello ne bersin? canımmm sevdim ben seni ne demek? ayyyy yalnız kendime çok kızdım teli kapattıktan sonra tabii çok sonra ben sana nasıl demedimki bize yakınsınız gelin diye ah kafam nasıl üzüldüm sonra...çok yakın olmasanızda bu yakadasınız sonuçta varya taşındığınız gün bekliyorum yemekler yaparım börek açamam ama:) çok ciddiyim bide bu hafta sonu mevlüt yapıyorumm kısmetse sende bu hafta sonumu taşınıyorsun yoksa? bekliyorum her zaman canım...kösmeyin kızlar bu sözüm hepinize:) hadi hayırlı haberlerini bekliyorum bu arada okurken gerçekten güldüm her hafta sonu kartaldasınız demek :))
nurayyy nerelerdesin yahu? nasıl gidiyor annen döndümü esadımız nasıl?
lone canım ne var ne yok salih baba:) nasıl?
chnb, canım oğluşunun adı çok güzel kardeşiylede uyumlu ne güzel...bu arada kızlarımın talipleride çoğaldı eee ne diyelim kısmet:) inşallah iyisiniz?
ceza, hani bi geldin bi kayboldun gökselin şarkısını dinliyordum bunu yazayım dedim sana:) neredesin nasılsınız?
minikler, bartın ne gülüm bartınamı gittin nasıl yani? ama evde olduğunuda yazmışsın :) affet bu anne anlamadı:) yaa pişmek ne kelime yanıyoruz :) çok sıcak çok bunun dışında iyisin inşallah...
nildem nasılsın canım benim kızlarımı hep öpüyorum yerinize...
hilal dönüş ne zman yaa özledik senide...
datlumm?
senem, canım bende yazdıklarına önce üzüldüm sonra düzeldiğini okuyunca sevindim canım senin kız köffte dudak olunca benim kızda olmuştu:) kuzenini güldürme çabasına dudaklarını yerle bütünleştirdi:) çok şükür iyileşti geçmiş olsun nehirimede...
unuttuğum inşallah yoktur varsa nasılsın canım benim:)
bizde durumlar çok şükür iyi diyelim iyi olsun...dün sabah alara bir hırıltı ve burun akıntısıyla uyandı yavrum yaa akşama kadarda huzursuz uykusuz falan eşime dedim bu böyle olmayacak acile gidelim akşam 7 falan ablası zaten gripti dedim kesin bunada bulaştı bide miniklerin dediği gibi havalar öyle sıcakki cam kapı açıyoruz ceyran yapıyor açmayınca duramıyoruz kızlar kaptı şifayı anlayacağınız...neyse gittik acile amanın bir sıra alara durmuyor öne aldılar sağolsunlar...dr muayene ederken bağırsaklarını dinliyordu bizim kız bir coştu nasıl ağlıyor dr yazdı lağman yazdı kan tahlili çıktık odadan eşime dedim yok yaa bu ne çocuk grip olmuş ne lağmanı yaa hadi izmite destinanın druna saat akşam 9 dru aradım dediki geliyorum sağolsun açtı muayenehanesini baktı kulakta kızarma başlamış offff sanki ırsi gibi oldu yaa destinada 3 yaşına kadar çektim bu orta kulak iltihabından hellooo bak alarada da başladı çınarımı kontrole götürdünmü ne oldu? neyse sonra ladık şuruplarımızı eve geldik bugün yine huzursuzdu canım yaa ağlaması bile değişti ama bu arada sanki ben destinayı tekrardan büyütüyorum herşeyiyle ablasına benzemeye başladı:) inşallah çabuk atlatırlar 2 side hasta işurup içmek istemeyen abla şurup içiyor kardeşi içiyor diye:)) benden böyle hıı bunalım dönemim hala geçmedi mevlütte herkez olur teker teker misafir ağırlamak zor gelir diyordum ama maallenin yarısı köylerine gitmiş:))eşim diyorki sen ikinci çocuktan sonra kendini çok saldın doğruda diyor ruh halim biraz kötü çünkü akşama kadar alara kucağımda uyku düzeni daha oturmadı akşam uyuyuncada ben pert olduğum için bişey yapmak içimden gelmiyıor yatıyorum:)) kış gelsin istiyorum bu yaz beni çok etkiledi doğum yanından tuz biber oldu tabii...kış bebekleri şanslısınız öpüyorum hepinizi ben yatıyorum uyku hat safhada:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?