evet ilerki dönemlerde daha sıkıntılı, dikkat et canım.aman allah korusun ameliyattan filan, sen başladınmı elevit e ? haklısın ara vermemek gerek, sıkıntıyı atlatınca eski haline döncek mecbur :) şimdi sütün çok önemi yokmuş 3. aydan itibaren öenmliymiş öyle söyledi bana, bende nefret ederim 2 bardak içitim 3 ayda ama şimdi günlük dedi.cevizede başlarsın bende unuttum bak sen hatırlattım, badem ve cezi günlük 3-4 tane yiyebilrmişim.şimdi yeni ya zamanla rayına oturtursun canım önce bi sen alış herşeyin en iyisini yaparsın eminim.Kabızlık sıkıntım hala var Candaşım.Kayısı falan yiyorum ama elevitten oluyor sanırım.Olmadı zeytinyağıda içerim.Yeter ki sıkıntı olmasın.Pazar günü bende aynı senin vaziyetteydim.Tuvalette ağladım resmen.Çok afedersiniz bir iki damla kan bile geldi.Hatta önce nerden geldiğini anlayamadım paniğe kapıldım.Bir şekilde çözmeliyim bu meseleyi ilerleyen gebelik haftalarında daha problemli oluyor.Bizim bir akrabamız 8 aylık hamileyken ameliyat olmak zorunda kalmıştı hemoroidten ötürü.
Biraz özlem iyidir,eşimde özlesin birazcık CandaşımDoktorun söylediklerini bende okumuştum bir makalede.Ara vermek hamilelik sürecinde ve sonrasında ciddi problemlere neden oluyormuş.Ara verince insan soğuyabilir Candaşım normal bişey sanırım.Sağlığa zararı olmadığı sürece ara vermemek gerek:26:
Beslenme konusunda çok dikkat ediyorum diyemem.Süt içmiyorum mesela.Yoğurt veya peynir yiyorum.Sütüde sevmediğimden değil ama canım çekmiyor.Cevizde yemiyorumBalık yedim geçen hafta 2 defa,kırmızı et,beyaz et tüketiyorum.Doktorum çiğ sebze ve meyve çok önemli dedi.Yemeye çalışıyorum.Anlayacağın bu konuda kafama göre takılıyorum.
Kizlar cok berbat ruyalar gordum dun gece ya.Allah hayirlara getirsin.Hep hamilelikle ilgili kabuslar goruyorum.
Buarada bana dua okuyan herkese cok tesekkur ederim,Allah hepinizin hayirli haberlerini duymayi nasip etsin.
herkese selamlar
okuldan şimdi geldim şimdi sağlıkocağına gidecem kontrol varmış ebe çağırdı.. aile hekimine de ilaç yazdırcam midem için zaten yarında kendi dr.uma randevum var ona da sorarım bi
minicikumut candaş kaynattığınız konu hoşuma gitti :) biz öğrendiğimizden beridir ilişki yaşamadık hatta eşim hiç yanaşmıyor bazen hormpnlarımın tavan yaptığı oldu o zaman bile pas vermedi benim adam :) şimdi ne mi oldu korkuyorum açıkcası orayla ilgili her şeyden korkar oldum en çok çatı muaynesi ve ilk ilişki korkuları başladı dr.unuz izin veriyosa bence olmalı çünkü oraya olan korkunun büyümemesi gerek ama gel de benimkine anlat :) adam oğlumda oğlum diyo karım diyen yok :) bu sabah hatta o uyuyo bende üzerimi değiştiriyorum bi cilve yapam koca göbekle dedim azarı yedim gittim :) neymiş efendim uyku haliyle karnıma vursaymış mış mış :) ayy çok dertliymişim bu konuda :)
kızlar kabızlığa dikkat ama sonu daha kötü olacak die şartlanmayın ben tam tersi oldum düzelemiyorum allahtan wc sayım az yoksa serum verilecekmiş bende de bir iki defa kanama oldu her defasında panikleyip kaaannnnnn diye bağırarak eşimi wcye çağırmıştım rabbim kötü şeyler yaşatmasın ama içimizdeki korku oldukça ilk etapta iyiyi düşünmek gelmiyoki aklımıza
şimdi çıkıyorum öpüyorum hepinizi görüşürüz
sezennnnnn çalışma yatmasın kuzum bende kayganaar varken çalıştım kazandım :) es geçme gece gündüz fırsatını yakaladığında sıkıştır araya :) bu veletlerin ne zaman lütfedeceğini bilemeyiz belki macerayı heyecanı seviyordur
çok sağol sezenim..Allah kabul etsin canım.. duasını yapayım artık..
sen nasıl oldun, iyimisin?
hiç girmez oldun.. bu meraklılardan her yerde bi tane oluyor zaman zaman numunelik
bu arada bu ayı esgeçmeyesin.. bu ay yatmasın ltfnbak kaç kişi kaldık ki.. bakarsın aynı ayın anneleri oluruz hepimizz ona göre
kendine iyi bak canım..
Sezen kızlara katılıyorum ertelemeeeeeeeeeeeeee...
Kızlar ertlemedik bi kaç kez yumurtlama dönemlerinde ilişki oldu ama ne terler döktüm yakalanıcaz diye..bi kaç kerede tutarmı bilmem ama ,eğer olursa bayağa maceracı bi çocuk olur herhalde..sezennnnnn canımmmmm çalışmayı bırakmaaaaaa sakınnnnnnn nasılsın moralin nasıl
asemm bende çok özlemişim yaa.yarım saattir geçmişi okuyordum..herkes iyi maşallah..sen nasılsın nasıl gidiyor..batlarımız aynı biliyomusun..hayırlısı bakalım..inşallah aynı gün patlatırız bombayı:))sezen nerelerdesiiinn sennn
nasılsın? keyifler yerinde umarım..
özlettin ama
Canım hoşgeldin, özledik seni ya neyseki sahalara dönüyomuşsun inş maceracı minik gelir bu ay :) teşekkürler canım inş sağlıklı olsunda, evet babacı oluyo diyolar, bende öncelerde öyleydim şimdi adilim galiba anne baba konusunda :) bende kıskanırım hatta şimdiden kıskanıyorum çünkü eşim kıskanmam için yeterli hayaller kurup beni dışarı atıyo, ama yanılırsa çok üzülcek :))Candaşım kızın olacakmış..hayırlı olsun yaa..kız çocukları çok başka..ama çok babacı oluyorlar şimdiden söyleyeyim..bazen kızımla babası arasındaki iletişimi kıskanmıyor değilim:))
sizin bide 9. aya dek yasak değil mi ? bende magnezi calcine içiyorum ama içemiyorum erimiyo ya ilk içtim çıkardım hemen, nasıl eritiyosun sen abla ?Kızlar ilişki ve kabızlık konusu olmuş.
Bizde de yasak... Sonra da annemler bizde olur bakalım ne olacak halimiz:))
Kabızlığa gelince bir süre duphalac kullandım 4 şişe. Bir ara magnezi calcine kullandım süper... Şu an elevitteki mağnezyum ve kasılma için magnezyum pozitive içiyorum iyi geliyor şükür...
Sezen sevindim canım hadi hayırlısı...
Miniklerim kabızlığı elevitten biliyorum.Sanki bugünlerde biraz daha düzene girdi gibi hissediyorum.Resmen karnım şişti.Şişkinlik hissi oluştu bende :)
Eşinde sana zarar geleceğinden korkuyordur Miniklercim.Bazı erkeklerde bu durum olabiliyormuş,Eşe ve bebeğe zarar verme korkusu cinsellikten uzaklaştırıyormuş.Doğumdan sonra düzene gireceksinizdir İnşallah.
Candaşım elevite hemen geçtik biz gebeliğimi öğrenene kadar folbiol içiyordum ben.gebeliğimi öğrendiğim gün doktor Elevite geçelim dedi.Folbiolün içindeki folk asit miktarı çok demişti bana.Çeyreğini alman günlük yeterli demişti.Folbiolü bıraktık anlayacağın elevit içiyorum artık.Beslenme işini bir düzene sokarız dediğin gibi önce ben alışayım hamileliğe,sonrası nasılsa gelir :)
Sezencim hoşgeldin.İnşallah binbir zahmetle yaptığın çalışmaların karşılığını alırsın.
Herkese günaydın :)
lıCanım hoşgeldin, özledik seni ya neyseki sahalara dönüyomuşsun inş maceracı minik gelir bu ay :) teşekkürler canım inş sağlıklı olsunda, evet babacı oluyo diyolar, bende öncelerde öyleydim şimdi adilim galiba anne baba konusunda :) bende kıskanırım hatta şimdiden kıskanıyorum çünkü eşim kıskanmam için yeterli hayaller kurup beni dışarı atıyo, ama yanılırsa çok üzülcek :))
sizin bide 9. aya dek yasak değil mi ? bende magnezi calcine içiyorum ama içemiyorum erimiyo ya ilk içtim çıkardım hemen, nasıl eritiyosun sen abla ?
bencede önce sen alış, sonra halledersin.inan ben hala alışamadım.doğana dekte böyle olcak gibi, konuşamıyorum bile onla mesela kızım diyemiyorum.benim değil gibi, kızım demek iğreti duruyo sanki.ama aşçaz napalım :)
haklısın canım sende ilerleyen dönemlerde normal wc kullanımı zor olabilr, neyse az kaldı :) şimdi 3 hafta daha çalışıyosun sonra Ali Kerem i bekliyosun değil mi ? inlet valla hakkındır o mu senden kaçan, kaçtığına pişman olcak :)) ya sabah okudum, belki komik olcak ama ben bebeğe karnımdayken matemetik çalıştırmak istiyorum benim fobimdi çocukken üniv. de aştık ama geç oldu.şimdi diyorum o sıkıntı çekmesin diye biraz işlem problem filan çözeyim.nasıl eğitim vermeli diye baktığımda başka şeyler buldum anne karnında eğitim dersaneleri varmış, bu bebekler eğitim aldıkları için herşeyi anlayıp tepki veriyolarmış.mesela oğlum sağa tekme attın hadi şimide de sola vur deyince soldan vuruyomuş, karnındayken dinlettiğin müzikle dünyaya geldiğinde uyuyomuş.çok gürültülü ortamlarda kalan annelerin bebekleride uyku problemi çekmiyomuş filan.tekme olayın öyle olmuş e sende bi eğitimcisin :) tebrikler oğlunu iyi eğitmişsin :) darısı bize, bencede seninki anneci olcak.kesin :) babası kaçıyo anneden çocuk napsın anneye düüşmeyipte :)) bende yazıyorum bişeyler günlük sayılmaz ama dr a gidip geldikçe şimdilik mesela henüz kız olduğunu yazmadım ona, bbişey hissetmiyorum sanırım ondan.günaydın kızlar biz şimdi hastaneden çalışabilir raporumuzu aldık geldik devlet hastanesindeki dr. 10 gün sonra gel kontrol bebeğe de bakalım dedi bugün için ağzımı yokladı ama kendi dr.uma gideceğimya hiç heves etmedim :) saat 4 buçukta randevumuz geldiğimde yazarım yine
candaş cnm kabızlıkta ya da hemoroid sorunu olanlarda normal wc öneriliyor oturuş biçimi bağırsakların çalışması bakımından (ıkınma açısından diyim) daha iyi olduğu için ama benim gibi artık son zamana gelmeden 14 kiloyu vuran biri de normal wc de zorlanıyor (okulda wc işkence gibi geliyo bana :) ) ilişki konusunda bende eşimi doğum sonrası arkamda inletecem seni die tehdit ediyorum :) ben okulda da ortaokul öğrencilerine dahi oğlummm die bağırdığım için :) zorlanmadım ama konuşmaya ve onunla iletişime tam olarak duyma yetisi gelişmeye başladı yazısını okuyunca başladım denebilir o da 16. haftadan sonra felandı sanırım şimdi de çok ilginçtir tepinirken annem çok mutlu oluyorum bi daha dedikçe kuduruyo :) eşim geliyo seviyo konuşuyo ama tık yok :) anneci olacak benimki diyorum :)
chnb ablacım magnesi calcine sanırım magnezyum ilacı benimkinin ismi magvital ve şuana kadar kullandığım en güzel ilaç :) baştan beri tadını severek içiyorum :)
minicikumut cnm günlük konusunu yapabilirsen çok güzel olur aslında ben benzer bişey yaptım belirli aralıklarla h,ssetiklerimi ona olan özlemimi merakımı babasının bu süreçte neler yaptığını felan yazdım ilk yazım 19 haftalıkken başladı ama erkek çocuğu için bu anlamlı olur mu bilemiyorum bi kız çocuğu için çok şey ifade eder eminim cinsiyet kız olursa ihmal etme derim
sezen cnm hoşgeldin özledik valla
başka özlenenler de var nerde bu millet ????
ase nazlım ve sezen vuuuuuuuu haydi üçte üç kalpten gitöreceğiniz siz topiği aynı gün olması da ayrı bi güzellik olmuş :)
nilde ablacım sanki haftasonuna belli olur dediğini hatırlıyorum eğer yarına test felan yaparsan haber lütfen şuan sana odaklandık
seni mutlu etmesi önemli, bende erkekte olsa yazcaktım.ama farkettim şimdi, ben yazarken hep kızım okucak diyodum yani içimden öyle geçiyodu.bizim isim en baştan belli olduğu için hep emek diye sevdim ben.annemlerlede birlikte olunca çok konuşamıyorum galiba çekiniyo olabilirm.ama senin yaptığın kadar yapıyorum birkaç gündür hadi günaydın işe gitcez filan gibi.benim birde günlük tutmadaki amacım ne eziyetle ne zorluklarla geldiğini bilmesi için, ilerde anlaşmazlığım olursa okuyup neler çektiğimizi anlasın diye.ben onla yumurtayken embriyoyken konuştum defterimde, tutacaksın benim karnımda büyüceksin dedim, inanmadım ama dedim.aklıma geldi yüreğim sızladı şimdi, ve senin adın emek inş ilerde neden koydun demezsin çünkü sen bizim emeğimizsin içimizi titreten her duygu emek te senn adında gizli dedim.bilmiyorum ama o okuyacak ve kıymet bilen bi çocuk olcak gibime geliyor ve tamam evet kızlar babasına düşkündür ama akı kesipte nasıl olduğunu öğrendiği zman bana gereğinden fazla değer vercek gibi geliyor.çünkü süreçteki en zor kısım hep benle ilgiliydi.başını ağrıttım ya günlük deyiince değişik duygulara kapıldım işte.inş hayırlı ve sağlıklı olurlarda geriisni bi şekil hallederiz.inş çarşambayıda güzel haberlerle atlatacaksın ben güveniyorum inanıyorum :)Kız olsun erkek olsun ben yazacağım Miniklercim.
O kıymetini bilir bilmez ama en azından ben o anıları okudukca mutlu olurum diye düşünüyorum.Eşimle bizim hikayemizin yarısı özlemle geçtiği için notlar tutmuştum.Onları okurken çok mutlu oluyorum.Sevgimin büyüklüğünü hatırlıyorum.En çokta eşime kızgınken okuyorum ki kızgınlığım geçsin diye
İnşallah düzenli tutabilirim.Önce güzel bir defter bulmam lazım
yani ablacım ilacı toz halindemi koyuyosun bardağa yoksa suyla karıştırıp mı ? bende sıcak suyla karıştırıyosum dibine biraz çökünce içiyorum ardından bişey yiyorum filan ancak öyle gidiyo ama bide seninki gibi yapayım.lı
Canım benim hamileliklermde hep yasak olur düşük ve erken doğum tehdidiyle... bunda hepten yasak. Zaten dikiş var olmaz böyle:)) Şu an eşim de yok yanımda...
Canım ben de kustum. bir bardağa ilaç bir bardağa su hazırlıyorum. İçmeden hemen karıştırıyorum tekrar tadını hissetmeden tek seferde içip ardından hiç beklemeden suyu içiyorum en etkili bu geldi bana çok şey denedim hep yattığım için sıkıntı oluyor çünkü. Ama magnezyum pozitif artı elevit işe yarıyor onda da mağnezyum var...
haklısın canım sende ilerleyen dönemlerde normal wc kullanımı zor olabilr, neyse az kaldı :) şimdi 3 hafta daha çalışıyosun sonra Ali Kerem i bekliyosun değil mi ? inlet valla hakkındır o mu senden kaçan, kaçtığına pişman olcak :)) ya sabah okudum, belki komik olcak ama ben bebeğe karnımdayken matemetik çalıştırmak istiyorum benim fobimdi çocukken üniv. de aştık ama geç oldu.şimdi diyorum o sıkıntı çekmesin diye biraz işlem problem filan çözeyim.nasıl eğitim vermeli diye baktığımda başka şeyler buldum anne karnında eğitim dersaneleri varmış, bu bebekler eğitim aldıkları için herşeyi anlayıp tepki veriyolarmış.mesela oğlum sağa tekme attın hadi şimide de sola vur deyince soldan vuruyomuş, karnındayken dinlettiğin müzikle dünyaya geldiğinde uyuyomuş.çok gürültülü ortamlarda kalan annelerin bebekleride uyku problemi çekmiyomuş filan.tekme olayın öyle olmuş e sende bi eğitimcisin :) tebrikler oğlunu iyi eğitmişsin :) darısı bize, bencede seninki anneci olcak.kesin :) babası kaçıyo anneden çocuk napsın anneye düüşmeyipte :)) bende yazıyorum bişeyler günlük sayılmaz ama dr a gidip geldikçe şimdilik mesela henüz kız olduğunu yazmadım ona, bbişey hissetmiyorum sanırım ondan.
seni mutlu etmesi önemli, bende erkekte olsa yazcaktım.ama farkettim şimdi, ben yazarken hep kızım okucak diyodum yani içimden öyle geçiyodu.bizim isim en baştan belli olduğu için hep emek diye sevdim ben.annemlerlede birlikte olunca çok konuşamıyorum galiba çekiniyo olabilirm.ama senin yaptığın kadar yapıyorum birkaç gündür hadi günaydın işe gitcez filan gibi.benim birde günlük tutmadaki amacım ne eziyetle ne zorluklarla geldiğini bilmesi için, ilerde anlaşmazlığım olursa okuyup neler çektiğimizi anlasın diye.ben onla yumurtayken embriyoyken konuştum defterimde, tutacaksın benim karnımda büyüceksin dedim, inanmadım ama dedim.aklıma geldi yüreğim sızladı şimdi, ve senin adın emek inş ilerde neden koydun demezsin çünkü sen bizim emeğimizsin içimizi titreten her duygu emek te senn adında gizli dedim.bilmiyorum ama o okuyacak ve kıymet bilen bi çocuk olcak gibime geliyor ve tamam evet kızlar babasına düşkündür ama akı kesipte nasıl olduğunu öğrendiği zman bana gereğinden fazla değer vercek gibi geliyor.çünkü süreçteki en zor kısım hep benle ilgiliydi.başını ağrıttım ya günlük deyiince değişik duygulara kapıldım işte.inş hayırlı ve sağlıklı olurlarda geriisni bi şekil hallederiz.inş çarşambayıda güzel haberlerle atlatacaksın ben güveniyorum inanıyorum :)
yani ablacım ilacı toz halindemi koyuyosun bardağa yoksa suyla karıştırıp mı ? bende sıcak suyla karıştırıyosum dibine biraz çökünce içiyorum ardından bişey yiyorum filan ancak öyle gidiyo ama bide seninki gibi yapayım.
haklısın sizinki daha zor, bebek doğsunda sağlıkla bi kaldığı yerden devam edersiniz zaten mecburen :)
Haklısınız canım kızlar biraz daha kıymet bilebilirler bu anlamda. Allah o geleceğe dair umuduna çok uzun ve sağlıklı mutlu ömürler versin.inş herşeyin gönlünce yaparsın bu kez, kolay olmadı kavuşmalarımız kaçırmak istemezsin. İnş Emek'ta hisseder, allah güzel günler gösterirde bizde burda güzellikleri konuşuruz :)şimdi mayıs doğumlu mu olcak canım bebeğin ?Kızlar yapı olarak daha duygusal oldukları için kızların daha çok kıymet bileceği geliyor aklıma benimde.
Normalde bende konuşamam diyordum daha duymuyor bile diyordum.Ama ben ne yaşarsam hissedecek,benimle beraber büyüyecek..Elimi karnıma koydum sabah ve dedim ki sen benim geleceğe dair tek umudumsun.
Bu sefer herşey güzel olsun istiyorum,en ufacık detayları bile atlamak istemiyorum.Allahtan gelene hep razıyım.
Emek annesinin çektiklerini,hissettiklerini hissedecektir mutlaka.Ne kadar değerli olduğunu bilerek büyüyecek hep.O çok şanslı bir evlat olacak.Sizde ona sahip olduğunuz için çok şanslı anne-baba olacaksınız.Allahım İnşallah o günleride gösterir bize.O günleri bile buradan paylaşırız belki kim bilir :)
tamam aynı ilaç, 2 gündür içmedim korkumdan, ama el mahkum.Senin doğumun kasıma mı aralığa mı geliyodu chnb abla ?Canım benim ilacım şişede toz şeklinde. Bir bardak suya bir kaşık koyuyorum karıştırıp dikiyorum kafama. hemen su içiyorum ben...
Minicikumut anı defterleri satılıyormuş...
Ben hiçbir şey yazamadım...
dün gece Tefriciyemin duasını yaptım..
Kızlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum..
Dilinize, yüreğinize sağlıkAllah razı olsun..
Allahım yaptığımız tüm duaları kabul eylesin inş..
selam kızlar nasılsınız. dünden beri hiç iyi değilim mide bulantıları ve iştahsızlık. doktor idrar yolları enfeksiyonu için ilaç vermişti ya dün kullandım ancak berbat bi şekilde çıkardım. ilacı alır almaz da göz altlarımda kanlanmalar oldu leke şeklinde ve hala geçmedi çok kötü görünüyorlar. geçer mi sizce. sanırım ilaç alerji yaptı. kullanmayacağım bu ilacı.bu hafta çok su içmeye falan dikkat edeyim bakalım diyorum.bir hafta sonra testi tekrarlatayım. hala çıkarsa başka bi ilaç isteyim. uygun mu sizce. artık illaç alacağım zaman geldiği an midem bulanmaya başlıyor. miniklerim doktor bana da çarşamba günü magvital verdi. mide bulantım vardı zaten kaç gündür açıp da içmeye cesaret edemiyordum. iyi ki de söyledin tadının güzel olduğunu. artık rahatlıkla başlarım içmeye.
bu arada günlük olayından bahsedilmiş. ben de ilk bebeğimde öğrendiğim günden itibaren tutmaya başlamıştım her gün yazıyordum ama yarım kaldı((bunda da başladım ancak sürekli yazmaya cesaret edemiyorum yine yarım kalacak diye ((allahım hayırlısını versin.hepinizi öpüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?