Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
minikler sorma canım ya bende dört gözle o yasayı bekliyorum ama şöyle bi durum var biz doğum iznindeyken bu yasa geçerse iznimizin bitmesine 1 gün bile kalsa bizde yararlanabiliyormuşuz meclis ekim 1 de açılıyo hükümetde çok meraklıydı bu yasayı geçirmeye ocağa kadar geçer inşallah bebişlerimizin kısmetine inşallah...
chnb abla ahmet arda ya maaşallah bizimki erken gelmeyi düşünmezse eğer doğumlarımız yakın olabilir..ama benim içime sen benden önce doğum yapacakmışsın gibi geliyo sağlıkla inşallah..bu arada bende ahmet ismini çok severim ama bizde abim önceden bu ismi rezerve ettiği için düşünmedik bile..
ceza başınız sağolsun üzülmemek elde değil ama bebeğini de düşün canım..
ase sezen nazlım batlar aynı hepinizde umutsuz olduğunuzu söylemişsiniz ama bu bebişler en umutsuz zamanları seviyolar inşallah hepinizden de güzel haberler gelir..
candaş allah sabır versin canım o otobüslerde 1 saate yakın zaman ayakta inşallah bebiş kendini gösterdikçe insanlarda biraz insafa gelir..ankarada birçok kurumun servisi var canım sizde yokmuydu..bu arada duru ismi çok güzel nas da güzel ama dediğin gibi naz la karıştırılabilir...
hilal zümrem nasılsın okul yorucuydu değilmi...sizin de isminiz pek güzel zeynep adında sevmediğim kişiler olsada bu ismi seviyorum bizim cinsiyet kız olsaydı azra düşündüklerim arasındaydı...bulantılar mı devam ediyo yoksa kokulara karşı hassasiyet mi var canım sende bikaç kaç haftaya geçer allah yardımcın olsun..
minicikumut duygusalım az kalmış pıtpıtlara...senin gibi duygusal olmayı isterdim aslında öyle düşünme ben kendimde bi tuhaflık var die düşünüyorum anormallik bende..tuğra da iyi teyzesi büyüdük 30 haftayı gördük darısı sizlere inşallah..
sezen tablo güzel olmuş canım eline sağlık benim doğumda kasım gibi inşallah eklersen sevinirim..
okul bugün yorucuydu bide çocuklara üzüldüm 3 e geçtik ama okumaları berbat bi şekilde döndüler sizde de öyle mi kızlar daha ilk günden moralim bozuldu izne ayrılana kadar toparlamam lazım onları bizden bu kadar öpüldünüz..

günaydın kızlar....
iyi dilekleriniz için sağolun..intiharın nedeni malesef aile baskısı..erkek arkadaşı olsun istemiyorlardı..açık giyinsin istemiyorlardı bunun gibi benzer konular...
deniz bey iyi dün pek hareket etmedi korkuttu beni..cuma randevum var..bakalım ne halde ayaklarımın şişliğini soracağım..
dün okul iyiydi 8 öğrenci vardı:) ama bi 8 tane daha gelecek.inşallah zorlamazlar...
chnb abla maşallah tosuncuk olmuş arda bey...
miniklercim okul tam gün mü?yorulmuşsun...hilalcim sende yorulmuşsun ,aman kızlar karnınıza dikkat top falan gelir...bizim okulda yaklaşık 150 öğrenci hepside minik..koşuşturuyorlar ordan oraya.neyse ben çıkayım kahvaltı hazırlayayım eşimi kaldırayım yazık geceden çıktı uyuyor şimdi..görüşürüz kızlar kendinize iyi bakın

Candaşım canım 16. hafta da ölçüm için iyidir vajinal ölçüm daha doğru karından da ölçülüyor...
teşekkür ederim ablacım, 17. hafta randevumuz var o zmanda olabilr mi ? dünki hayatını kaybeden arkadaşa ve bebeğe çok üzüldüm yazmayı unutmuşum.Allah eşine ailesine sabırlar versin.lupus un ne olduğunu duymamıştım bile ama araştırcam şimdi.
Azra çok güzel geçrketen hem mana olarak hem söylemi, bide hz. meryemin isimlerinden miydi ne.evet Azra lar az değil ama çok çokta değil, vazgeçmezsin inş çok güzel çünkü.Ya dün zeynep için öyle yazdım ya sonra dedim hilal inş kızmaz hep o ismi duyunca derim, ama benimki işte kişisel.YOKSA ASLINDA ÇOCUKLARDA SEMPATİK Bİ İSİM.Ya belki kızlarımız adaş olurmuş ark ın koymasaydı :) Naz ı bende seviyorum ama onla ilgili yazdım sanırım çok defa, kardeşimin adı nazlı.töbeler olsun kimseye önerirsem ddim.hepimize illallah ettiryo, nerden koyduk bu ismi diyolar.aşırı nazlı, ve kendiside geçen zmanlarda tiraf etti bazen ben bile kendme tahammül edemiyorum.o derece :) bide edamız var o da aynı, tecrübelrimle no Eda, no Naz / Nazlı :)
ay canım aman allah korusun dikkat et sende, yani ben çok dikkat ettim en baştan beri buna.korktum çünkü.allaha şükür bişey olmamış sana ve bebeğe.Akılları kesmiyo işte yoksa yaparlarmı ama biz tedbiri alcaz artık.Beni görsen gülersin :) Kızılaydan geçmek zorunda olduğum gün ellerim karnıma dolanmış vaziyette, ordaki insnalar büyük ama kalabalık ve hareketli ortam.güm diye çarpıyo adam.dünde ark la gittik kız güldü ama hakta verdi haliyle.Aman dikkat, şimdi yarın mı o muhteşem sesin duyulması inş ?
candaş sen yemekle ilgili bişi demişsin yemek mi yiyemiyorsun sen
canım yiyorum herşeyi aslında da benim pıhtılaşmadan ötürü protein yasağım var, çok şeyden tadımlık alabiliyorum.bunuda annem dahil kimseye anlatamadım.kızdırdılar.keşke yasak olmasada yiyebilsem.

canım çok saol, evet zor oluyor.insnaları görsen bi boşalan yere oturmak içn ne pislikler yapıyolar.benim 1 kere otobüste başıma bişey geldi, burnumda kemik vardıı ve kalabalıkta bayılıyodum nefes alamadığımdan.ameliyattan sonra olmadı hiç ama 1 kere çok fena oldum 2 sene önceydi, bi genç çocuk var ben ayaktayım.çok fenayım ben dedim suratıma baktı yüzünü çeviridi, çömeldim olduğum yere kalkmadı, indim otobüsten.kalkıp yeni bi otobüse binecek takatim yok zoraki bindim ve otobüsün şöfor tarafında kapının önündeyim tıka tık otobüs benden başka kimse sığamaz, derken kadına dedim fenayım sırtını döndü bana, o ara bayılmışım bilmiyorum nasıl oldu ve bi uyandım bi adamın kollarındayım.noldu dedim, yuvarlandınız otaobüsten dedi millet başımada aman allah sakladı diyolar, ve yuvarlandığım yol durak ama durağa girmemiş otobüs acayip akıcı trafik.böyle bişey geçti başımdan işte yüzüm gözümö şişti ellerim yara bere.millet vicdansız yer vermiyolar böyle genç liseli filan olcak ki belki versin.neyse eşim gelirse araba alıp çözeriz bu olayı.bizimde kurum kit olduğu için servis yok maaşlar yüksek diye çekmişler ama memurların maaşı yüksek yine arada kaynayan gruptayım yani :)ücretli serviste yok bizim oraya.duru yu beğenmene sevindim , eşim nas ı tutmuş ama bakalım ne olcak :)

selam kızlar nasılsınız ?

minikler, miden nasıl oldu ?

Candaşım otobüs lerle ilgili hiç iyi şeyler yaşamışsın..gerçektende Allah korumuş seni..ne vicdansız insanlar..inşallah eşin gelirde araba alır kurtulursunuz.birde hamilelikte hiç çekilmez valla..
Kızlar nasılsınız nasıl gidiyor hayattt...

Öyle canım hep kötü deneyimlerim oldu bide ben bayılırsam otobüste bayılıyorum korkuyorumda.hamilelikten ötürü ayakta kalınca halsiz kaldığımı hissedip bayılmaktan korkuyorum.önceleri önemli değildi ama sert düşersem bebeğe bişey olur diye korkuyorum.yine biraz oturma imkanım oluyo allahtan 2 otobüstede ayakta değilimç ama geç çıksam kesin ayakta kalırım.eşim ggelsede çözsek.

sen ne durumdasın ? bata ne kadar var, bide benimde hilalinde doğum ayı mart.düzeltsende olur düzeltmesende :) o kadar zahmet etmişsin, ellerine kollarına sağlık inş bat kelimesi listeden kalkar herkesi hamile görüp tam bi kutlama yaparız

ceza, kız pisine pisine canuna kıymış ( ailede pişmandır ama iş işten geçmiş.allah yardımcıları olsun.çok zor bişey bide sebebi ailesi kaldırmak ne mümkün ölüm başlı başına zorken sebebi olmak çok daha zordur.

kızlaaaaarrr ölüyoz resmen yorgunluktan valla sonunu düşünmesem bugün ayrılcam izne. şimdi size bu sene uygulanan sistemi anlatayım da acıyın bize (bakan acımıyo şu halimle ah ediyorum valla ) 5. sınıflar 7 saat ders görüyor ve ilçede taşımalı okullarda sıkıntı var. servis bi kez gelceği için 5. sınıflara göre geliyor ee diğerleri(diğer taşımalı öğrenciler) de okulda bekliyor. taşımalılar madem okulda diğerlerinş gönderirsek tepki olur die onları da tutuyoz okulda ve 1 saat ücretsiz ders veriyoz zaten 6 saatte pili biten bizler 7. derste de zorla ayakta kalmaya sabretmeye çalışıyoz ama eve geldiğimde hiç bişey yapamıyorum şuanda da eşim yemek yapıo ve bu böyle gidecek üstelik çarşamba günleri ders sayısı 8 nasıl geçecek zaman bilmiyorum hadi sadece bu senelik olsa umursamayacam ama seneye 5ve 6. sınıfların dersleri böyle olacak hayli hayli bekletirler ben eve geldiğimde yavruma nasıl ilgi göstericem oturup ağlayasım var yazıklar olsun diyorum veliler ayaklanmasın die öğretmenini sindiren zihniyete başka da diyecek bişey yok sanırım

merhaba kızlar. candaşım çocuklara dikkat et demiştin ya bugün tam da onun üzerine bi olay oldu. dün bi öğrencim gelmemişti bana aşık resmen annesi seni benden çok seviyor diyor o kadar yani:))bugün andımızı okuyoruz arkadan gelip bi sarılışı var,refleksle şöyle hafif itmişim farkında olmadan garibim şaşırdı,sonra yumuşacık sarıldık:)))gün boyu da elimi karnıma siper edip geziyorum valla.biraz daha büyüse okuldaki tüm öğrenciler da farkına varır da daha dikkat ederler belki, ani harketlerin tehlikesi hep sürecek tabi ama(( bu arada isim konusundaki tecrübelerini dikkate alacağım:)))zeynep ismine gelince çok normal canım öyle bi kişiyi tanıyıp da sevmemen. mesela benim de sevda adında biriyle kötü mazim oldu. bugün okula yeni bi öğretmen gelmiş, isimlerimizi öğrenmeden biraz sohbet ettik, güzeldi gayet. ama tam sınıfa gidecekken isminin sevda olduğunu öğrenince tüh dedim:))) böyle tepkiler normal niye kızayım. minicikumut canım senin başına da gelmiş dikkat et kendine.yarın kontrol var dimi hadi bakalım yine güzel haberlerle gel.

hellom canım bakalım değişmezse kız. karnımı gören arkadaşlar kesin kız diyor çok yayılmış:)))iltifatın için teşekkür ederim daha önce de almıştım bunu senden çok tatlısın:)))

datlum miniklerim inşallah biran önce böyle bi kanun çıkar da en başta siz yararlanırsınız. dediğin gibi izindeyken bile çıksa size de vurur merak etme:)))

datlum yorucu oldu ilk gün bugün daha iyiydi. benim öğrencilerde de okuma kötüleşmiş. ama dünle bugün arasında bile fark vardı daha iyilerdi.3 ay boyunca ellerine kitap almadıkları için bunun olacağı belliydi, zamanla düzeleceklerdir sıkma canını. bu arada kokulara karşı hassasiyet var, çocuklar da ne yazık ki temiz gelmiyorlar((

hergün okulda çok komik şeyler yaşıyoruz bugün de o günlerden bitanesiydi. geçen sene işlediğimiz dilbilgisi konularını şöyle bi tekrar edelim dedim soru cevap şeklinde. kurallı devrik cümle neydi, kim bana örnek verecek dedim. çok çalışkan zeynep adında bir öğrencim kendinden öyle emin iştahla parmak kaldırıp söz hakkı aldığında öğretmenim devrik cümle böyle yamuk diyor eliyle de gösteriyor sıpa tabi bu arada.kurallı da düzgün dedi.koptukkkkkkk sınıfça.boş bi anına geldi sanırım ama kendisi de dahil gül gül öldük.alem bunlar yaaa:)))

sorma canım bizim de taşımalı yaaa(( şimdilik 6 saat işleniyor bizde buranın mebi bişeyler ayarlamaya çalışıyormuş napabilirlerse bakacağız(( sanırım bizim de öyle olacak. evim okuldan görünüyor ama öğrenciler varken biz de kalıcaz mecbur okulda sanırım. nolacak bizim bu halimiz bilmiyorum. artık kendimize acımaya başladım.

hilalim valla bir saat hatta 40 dk ama aynı saatte bitsin dei teneffüsler 10 dk wc çıkıom iniyom zil çalıo haydaaaa :) güler misin ağlar mısın.. inşallah bu duruma öğretmenler sessiz kalmaz resmen köy öğretmenine verilmiş bir ceza die düşünüyorum.. buarada bende karnımı sararak geziyorum cnm kaç metre öteden belli hamşle olduğum ama büyük küçük çocukların umrunda değil çok dikkatsizle.. benimkilerden biri de aşağıdan tutmuş karnımı kaldırmaya çalışıyo napıyosun sen dedim öğretmenim bebeğinizi kaldırıyorum diyor :) ama sınıfımdan ilk hediyesini de aldı oğlum dün bi öğrencim iki minnak çorap getirmiş çok duygulandım

candaş cnm aman dikkat gerçekten insanımızda saygı kalmadı herkes de bi bencillik aldı başını gidiyor hele büyük şehirlerde daha fazladır anlıyorum cnm inşallah eşinin durumu olur da arabalı olursunuz cnm sen yinede annesin başlarınıda çevirseler her fırsatta şansını dene allah iyi insanlarla karşılaştırsın her zaman

chnb ablacım ooohooo ahmet arda bey bu gidişle ali keremin sırasını da alacak :) bakalım bizimde bir ay kala muaynemiz yapılcak ama tedirginim sezeryan olursa geçemezsiniz de :) normali bekleyelim derse ilk bebekler biraz geç geliyor dedi devletteki dr. :) kilosuna da maşallah bizim de tam hatırlayamıyorum ama 1900lerde çıktı kilomuz boyumuz da 42 cm olmş anneslerini üzmeden hayırlsıyla gelsinler de tontiş zayıf önemli değil

ceza cnm allah rahmet eylesin bende okuduğumda çok üzüldüm yakınlarına allah sabır versin.. öğrenciler konusunda sen de dikkat et aman resmen ayaklı bombabalar ve ne zaman ne yapacakları belli olmuyo

kız isimlerine değincem zeynep en sevdiğim isimlerden duru da ilk düşündüğüm isimlerdendi kız olursa koyarız demiştim ama eşime beğendiremedim zaten bizimkide pipiyi gösterince çok düşünmedik kız isimlerini :) elif ismini çok beğeniyorum bir de zehra ismini (bende hep eski ama modası geçmeyen isim hastalığı var sanırım :) ) arkadaşım kızının ismini arya koydu başta garip geliyodu ama cimcimeye alıştım şimdi çok hoş geliyor anlamı müzikte bir terimdi sanırım

yazacağım bişeyler vardı sanırım ama hafıza git gide kötüleşiyo erken bunadım :) benim gibi olan var mı aranızda?

ayyy kıyamam canım beni neyse sabret bu sene 3 hafta daha da.seneye inşallah düzelir biraz bişeyler. sıpa ya nasıl da düşünürmüş öğretmenini çok güldüm:))))hediyenizi de güle güle kullansın ali keremimiz.elif ismini bende çok severim. belki duruyu koyarım ya çok seviyorum. seneye gidecek o arkadaşım tayinciler.ben dönünce o okulda olmayacak. bakalım hayırlısıyla gelsinler de isim kolay:)))

Minikler, yeni sitme kötü olmuş.önce az kaldı doğuma dedim, sonra e bu kız napcak oğlu doğunca daha zor diye düşünmeden edemdim.Allah kolaylık versin zor günler seni bekliyor.zaten her konuda saçmaldılar ki eğitim bu senelrde baş çekiyor.Bende dediğin gibi yine şansımı deneyeceğim elimden geldiğince.Siz duru için yorum yaptıkça çok koyasım geldi :) bende elif e bayılırım eşimde.ama hem onun aileisnde hemde bizim çok görüştüğümüz kuzenimin kzıı.koyalım dedim yok aynısı olmaz dedi.bende aksine hep farklı seviyorum isimleri, arya da çok hoş.klasik isimlerin hitabında sorun olmadığı için o bakımdan süperler.canım kendine dikkat et sende zor olcak bu yıl keşke seney düzelse.sen bu ay sonuna dek çalışıp izne ayrılıyosun dimi yanlışmı anladım ? bende çok unutkan oldum hep vardıda hoş:) bu arada keşke çıksa şu 6 ay ücretli, bana bile yetişmeyecek diye düşünmeye başladım.ama çıkacaksa sizide kapsasın yaa

hilal, o öğrencin erkek dimi ? nasıl aşık olmasınki hem tatlı dilli, hem güzel :) evetçıksa göbeğinde az daha kurtarırsın dikkat ederler.insna onlara kızamıyoda.yakında sanada gelir hediyeler.ya sende yaşamışsın evet ister istemz tepkili oluyouz bazı isimlere.bulantıların ne alemde canım? benim geçti ama su da aynı.bi elmacık bi erikli,onlar dışında içemiyroum.bide elevit isim içinde madem ark ın seneye gidiyo koy ya içinde kalmasın.hani akraba ve sürekli görceğin samimi arkadaş olsa haklısın ama ayrılcaksanız hiç engelleme kendini.ya canım bide bişey sorcam, sen çatlak kremine başladın mı ? napcan ? annem zytnyağı sürmüş hiç çatlak yok, krem alma diyodu geçende tv de konuşuyolardı z.yağı daha etkili diye.krem alcaktımda kararsız kaldım.

bizim daireden bi arkadaşın kızı doğmuş 25 gün önce, kadında 7. ayda sıkıntı olmuş, kalp atımı yavaşlamış bebkte.test yapamışlar ve clexane vermiş, çocuğun durum normale döndüğü için pıhtılaşa olduğunu düşnmüşler.şuan hala iğneye devam ediyomuş, doğumdan sonra devam edildiğini bilmiyodum.onun durumu muallakta olduğu için mi acab devam edilmiş ? bide genel anesteziyle sezeryan yapılmış seninde öyle olcak bence genelde tüm uyuşturuyolarmış dedi bizim durumumuz için.bebeği en son göreceğim için pek iyi bi haber olmadı ama doğsunda sağlıkla tek ben son göreyim.bide adını eylül ezel koymuşlar, ezel erkek gibi geldi ama beğendim sonra.çünkü adam resmen eşine jest yapmış, eşinin ismiyle soyisminin birleşimiymmiş.bide maço görünüyodu şaşırdım tebrik ettim :)

Son düzenleme:
Minicikumut nasılsın canım,nasıl gidiyor?keyfin yerinde inş..
ne zaman dr kontrolün, yarınmıydı:44:

Candaş 17 de olur canım vajinal baktır.
Canım ya, epidural olmuyor mu pıhtılaşması olanda.... çok üzüldüm şimdi..
canım dikkat et eskiden hamile için önde yer yok muydu?

Ceza canım okulda dediğin gibi anlamıyor kuzular . niye az o kadar öğrenci sayın canım?

Hilal kuzum aman dikkat et kendine. okul konusunda haklısın. Valla bütün yaz bizim öğretmen mesajlarla taciz etti bizi şunu yapın şunu çalıştırın:))zeynep bile unuttuysa diğerleri unutmuştur:))

Datlum bence de ben senden önce doğururum. senin nasıl durumun şikayetler neler?

Minikler tam eziyet olmuş gerçekten...Canım maşallah Ali kereme de. genelde bakıyorum topiklere 40 ı dolduruyorlar...

minicikumut başladı mı bulantılar?

herkes iyi di mi? taze anne nilde nerede?

kızlar bugün oğlanın öğretmeniyle konuştum oğlumu bir övdü bir övdü... özel bir çocuk diyor... dahi özellikleri varmış:))

hint filmi varmış her çocuk özeldir isimli. Aynı cihan buğra diyor seyredin dedi... seyreden var mı? ya da nereden bulunur?

7.başrollerinde darsheel safary, aamir khan ve tanay chheda nın oynadığı 2007 yapımı bollywood filmi.8 yaşındaki ishaan awasthi biraz tembel ve haylaz olmasından dolayı babası tarafından yatılı okula gönderilir. yatılı okulda da aynı hareketleri sergileyen ishaan ın problemi okula geçici olarak gelen resim hocası ram shankar nikumbh tarafından farkedilir.kendisi de bir disleksi hastası olan nikumbh ishaana teveccüh verir ve ishaanı yetenekleri doğrultusunda yönlendirir. anne babaların ve özellikle de öğretmenlerin izlemesi gereken güzel bir hint filmi.
(fevkalfikir, 20.07.2011 17:52)

@7330420

8.her öğretmenin izlemesi gereken müthiş film.özel bir duruma sahip bir çocuk hakkında aileye düşen,okula düşen ve öğretmene düşen görevi çok güzel bir şekilde vurguluyor.bu sırada ezberci tek düze öğrenci yetiştiren eğitim sistemini de yerden yere vuruyor.

---spoiler---
john locke'un tabula rasa (boş levha) anlayışıyla bezenmiş ezberci ve bunun getirisi olan
dayakçı (aksiyon-reaksiyon) eğitim sistemine sahip bir okulda diskleksi rahatsızlığı sebebiyle okuma yazmada dolayı olarak da diğer bütün alanlarda başarısız olan bir çocuğun hiç de öyle olamayacağını kanıtlayan, her çocuğun özel olduğunu, eğer yanlış olanı sorunun kaynağını tespit edebilirseniz her çocuğun başarılı olabileceğini vurgulayan ve bence öğretmenim diyen herkesin izlemesi gereken müthiş bir film.filmde klasik öğretmen ve yenilikçi modern öğretmenin karşılaştırılması sık sık yapılıyor. eğer düz mantıkta ders işleyen bir öğretmeni ders anlattığı çocukların seviyesine indirirseniz (kısa bir an çocuk olmalarına izin verirseniz) hatalarını kısa sürede anlayabileceklerini vurgulamış.

---spoiler---
(jonnash, 24.09.2011 21:23 ~ 21:24)

@7677422

9.sosyal mesaj vereceğim derken içine etmeyen, şöyle bir durup düşünmenizi sağlayan, abartmadan; demagoji, ajitasyon yapmadan keyifli bir seyir geçirmenizi sağlayan film. ama yine de, yeminlen içim çıktı ağlarken. iki saat kırk iki dakikadır işemeye gitmedim diyorum, o kadar yani. ishaan, hacı sen ne güzel bir çocuksun maşallah. babam ve oğlum'daki deniz halt etmiş yanında.
(köşeliportakal, 16.10.2011 03:38 ~ 03:41)

@7782461

10.bir arkadaşın şiddetli tavsiyesi üzerine izlediğim filmdir. herkes izlemelidir. sonunda gözyaşlarımın sel olup akmasına sebep olmuştur ki ben film izlerken kolay kolay ağlamam.

(bkz: disleksi)

ayrıca filmdeki müziklere de bayıldım.
(bindikbialametegidiyoruzgıyamete, 04.11.2011 13:06 ~ 13:06)

@7880748

11.eğitim fakültesinde türkçe öğretmenliği okuyan arkadaşımın sınıfına hocaları tarafından izlettirilen, dozunda duygusallık ve uzunluğuna rağmen tek bir karesinde ajitasyon bulundurmayan, hint filmlerine karşı ön yargıyı kıran tarafımca tavsiye edeceğim aamir khan filmi.

-spoiler-

ilkokul çağındaki işhan öğrenme ve yazma sorunu yaşamaktadır. çevresinde olan herkes işhanın bu sorunun onun tembelliğinden ve haylazlığından kaynaklandığı görüşündedirler. bir süre sonra işhan'ın okuduğu okula uyum sağlayamamasına müteakip babasının nüfuzlu tanıdıkları sayesinde ülkenin prestijli bir yatılı okuluna gönderilmesi uygun görülmüştür. ancak ilk zamanlar burada da işler değişmemiştir, hatta işhan ailesinden ayrılmasıdan da etkilenerek daha fazla içine kapanmıştır. daha sonra işhanın okuluna geçici öğretmen olarak tayin edilen nikumbh adlı resim öğretmeni, öncelikle öğrenme ve öğretme eylemlerine farklı bakışıyla bütün çocukların kalbini kazanır. fakat kalbini kazanamadığı ve sadece içinde bulunduğu kuyuda zaman geçirmek isteyen işhan dikkatini çeker. çok geçmeden işhan ile iletişim kurarak onun sorununu öğrenir. sorunu üzerinde çözümler ararken aslında işhan'da bulunan durumun bir hastalık olmadığını sadece bir farklılık olduğunu bilim adamları ile örnekleyerek anlatır ve işhana sürpriz niteliğinde küçükken kendinin de disleksi olduğunu söyler. işhan bu örneklern etkisiyle daha pozitif ve daha üretken bir çocuk olmaya başlar. ancak sorunlar sadece işhanı pozitif hale getirmekle birmemektedir, işhanın dersleri alabildiğine kötüdür, nikubh bu sorunu müdür ile konuşarak halleder. işhanı kendisi özel olarak çalıştırır, bu işhanın ders durumuna yansır. ve sürpriz olmayan son; işhan özgüvenli ve başarılı bir çocuk olur. sadece resim dersinden değil diğer derlerden de hocaların takdirini kazanır.

-spoiler-

sanantsal anlamda cinselliği bırak aşkın dahi geçmediği, bunlarsız da film yapılacağını gösteren önemli bir yapıt. ayrıca türkiye'de öğrencilere değil bütün öğretmenlere seminer konusu olarak izlettirilmesi gereken neredeyse türk eğitim sisteminin problemlerini anlatan şükela film.

ayrıca bakılmasında yarar var. (bkz: disleksi)

disleksili bazı bilim adamları

(bkz: albert einstein)
(bkz: vicent van gogh)
(bkz: leonardo da vinci)
(nickiburayamiyaziyoruz, 25.01.2012 23:33 ~ 23:37)

@8253026

12.(bkz: yeryüzündeki yıldızlar) aamir khan ve darsheel safary' nin başrolde oynadığı film. duygusallık bazında şu ana kadar izlediğim en iyi film diyebilirim. tanım: eşe dosta izlenmesi şiddetle tavsiye edilebilecek film.
(imamın abdest suyu, 11.02.2012 18:07 ~ 26.03.2012 18:51)

@8328312

13.3 idiotsla birlikle bendeki yeri ayrı olan,son sahnesinde de şahsımı hüngür hüngür ağlatmış film. satır aralarında gerçek ilgiden, sistem bozukluklarından ve ebeveynlerin sorumluluğundan bahsetmiş güzel bir aamir khan yapımı.hint filmleri candır.

(bkz: like stars on earth)* *
(ekrem tatlioglu nun kulak memesi, 11.02.2012 18:14)

@8328342

14.once bu muhtesem filmden bir alinti gelsin:ilgi iyileştirme gücüne sahiptir .aciya merhem olur .kucaklamak sevdiğinizi göstermek icin yanağına kondurdugunuz bir öpücük .. bugün kendin icin ne yaptın dersem yastığa basımı koyduğunda kesinlikle ii ki aamir khan yapımı bu filmi izlemisim diyeceğim. adamlar asmış birşeyleri anlatmakta duygusali abartmadan ajitasyon yapmadan huzunlendirip kahkaha attirirken küfür veya basit benzetmeler kullanmamalarda ustalar . yine diyorum ki ılerde hollywood yerine bollywood konuşulacak . filme gelince ,162 dakikainsanı alıp götürüyor uzaklara . düşündürüyor güldürüyor ağlatıyor daha ne olsun hemen izle sen de sözlük baska söze gerek yok.
(sunshine böyle buyurdu, 19.02.2012 22:58 | itü sözlük mobil ile)

@8362112

15.disleksi hastalarını konu edinenen aamir khan filmi.

okumadan önce not: kısmen spoiler içerir.

disleksi veya türkçe bilinen ismiyle özel öğrenme güçlüğü. bilinen diyoruz ama aslında bu hastalık hakkında hem eğitimcilerin hem de ailelerin bilgisi çok az düzeyde. son yıllarda hint yönetmen, senarist ve oyuncu aamir khan'ın eğitim eleştirilerini yaptığı filmler pek revaçta. sinemacının, her çocuk özeldir filmi de disleksi hastalığı üzerine yapılmış bir film.

filmde disleksi hastalığı üzerine hemen hemen herşeye değinilmiş. belirtileri ve tedavisinin yanında okul ve ailenin disleksi hastası bir çocuğa olan tutumunu da filmde çok net bir şekilde görüyoruz.

disleksi nedir? filmde yapılan tanımıyla disleksi harfleri algılamadaki bozuklukla kendini gösteren bir hastalıktır.

disleksinin tek belirtisi harfleri algılamadaki güçlükler değildir. disleksi hastası bir çocuk çoklu yönergeleri takip etmekte de zorlanır. filmde bu konu üzerinde de durulmuş. çocuk, öğretmeninin verdiği ''65.sayfa ,9.bölüm,4.paragraf,2.satırı oku'' komutunu yerine getiremiyor.

ayrıca disleksi hastası bir çocuk ince devinimsel hareketleri yerine getirmekte de zorlanır. gömleğinin düğmelerini takmakta veya ayakkabılarının bağcıklarını bağlamakta güçlük çeker. kendisine doğru atılan bir topu yakalamayaz çünkü uzunluk derinlik ve hız arasındaki bağlantıyı kuramaz.

peki çocuk bunları yaparken neden zorlanıyor? disleksinin nedeni nedir? filmde bunun nedeni olarak beyindeki sinir bağlantılarındaki arızalar olarak gösteriliyor. ayrıca disleksi kalıtsal da olabilir.

filmin en başarılı yanı ise disleksi hastası bir çocuğun gözüyle dünyaya bakabiliyoruz. kendimizi onun yerine koyarken hiç zorlanmıyoruz çünkü disleksi hastası bir çocuğun bakışını animasyonlarla görebiliyoruz. filmde disleksi hastalığını çocuğun gözünden şu şekillerde görüyoruz. önündeki kitaba baktığı zaman birden harfler karışıyor ve adeta dans eder gibi sağa sola dağılıyorlar. bu da çocuğun önündeki metni okumasını engeller.

disleksi hastası bir çocuğun yazma yeteneği de oldukça kısıtlıdır. harfleri düzgün yazamaz ve genellikle harflerin aynadaki görüntüsünü yazar. filmde çocuğun kalemi de düzgün tutamadığını görüyoruz.

ayrıca çocuk sınav kağıdındaki 3x9=? işlemine bakarken birden hayal alemine dalıyor ve işlemi zihninde canlandırıyor. tüm sınav boyunca bu sorunun cevabını kendi hayal aleminde canlandırıyor. üçüncü gezegen dünya ile dokuzuncu gezegen pluto'yu çarpıştırıyor ve pluto yok oluyor. geriye sadece 3 numaralı gezegen kalıyor ve çocuğa göre doğru cevap 3 oluyor. yani bundan yola çıkarak disleksi hastası çocuklarda dikkat dağınıklığının olduğu sonucuna da varabiliriz.

peki disleksi hastalığının tedavisi nedir? bana göre bu konudaki en büyük eksiklik bu hastalığın eğitimciler tarafından dahi bilinmemesidir. bilinçsizlik bu hastalığı yenme konusundaki en büyük eksikliğimizdir.

filmde çocuğun tedavisi özel bazı eğitim yöntemleriyle yapılıyor. bu eğitimi yapan öğretmenimiz herşeyden önce bu konuda bilgi sahibi ve hatta çocukluğunda bu hastalığı yaşamış birisidir. öğretmenimizin asıl branşı ise zihinsel engelliler öğretmenliğidir. öğretmen herşeyden önce çocuğu anlamaya çalışıyor ve onunla sıcak bir bağ kurmayı başarıyor. daha sonra kendi yöntemlerini çocuk üzerinde uyguluyor. sayı egzersizlerini bir merdivenden inip çıkarak yapıyorlar, harfleri kum üzerinde yazıyorlar. çocuk 8 rakamını tahtaya önce çok büyük yazabilirken egzersizlerle küçük yazmayı da başarabiliyor. tekerlemeler okutularak çocuğun okuması güçlendiriliyor. bu ve benzer yöntemlerle çocuk tedavi ediliyor.

filmde değinilen bir diğer konu ise disleksinin bir zeka problemi olup olmadığı konusudur. filmde einstein, edison, leonardo da vinci ve agatha christie gibi isimlerin küçükken disleksi hastası olduklarını görüyoruz. şüphesiz disleksi bir zeka problemi olsaydı einstein izafiyet teorisini ortaya atamazdı,leonardo da vinciilk uçağın uçmasından 400 sene önce helikopter tasarımı yapamazdı, edison elektriği bulamazdı, agatha christie ise polisiye romanlarını yazamazdı. bence en ilginci küçüklüğünde disleksi olan yani okuma ve yazmada büyük problemleri olan agatha christie'nin sonradan dünyaca tanınan bir edebiyatçı olmasıdır.

disleksi hastası çocuklara nasıl davranmalıyız? bu konuda aile ve öğretmenlere düşen görevler nedir? filmdeki ailemizin bir uç bir örnek olsa da pek çok şeyi izah etme konusunda güzel bir örnek olmuş. ailedeki bir çocuk çok başarılı bir öğrenciyken diğer çocuk disleksi hastası ve derslerinde başarısız. ailenin sürekli olarak iki çocuk arasında kıyası söz konusu ve bu da disleksi hastası olan çocuğun kalbini kırmakta. eğitimde çocukları kıyas etmek başlı başına bir yanlış iken bu kıyasın bir de disleksi bir çocuğa yapılmasının yaralayıcı sonuçlarını çarpıcı bir şekilde görüyoruz. aile o kadar bilinçsiz ki çocuğunda yanlış birşeylerin olduğunu bile kabul etmek istemiyor. babasının sürekli azarlamaları bu da yetmezmiş gibi okuldaki arkadaşlarının ve öğretmenlerinin sürekli çocukla dalga geçmesi ve azarlaması çocuğu hayata küstürüyor ve çocuk yetenekli olduğu tek şey olan resim çizmeyi bile bırakıyor.

filmden şu sonucu çıkarabiliriz. disleksi bir zeka problemi değildir çocuğa gösterilecek ilgi ve doğru davranışlar çocuğun bu hastalığı yenmesinde kilit rol oynar. bu hastalıkta çocuğa yardımcı olması gereken unsurlar da tabiki aile ve okuldur. herşeyden önce bu hastalık hakkında hem aileler hem eğitimciler bilgi sahibi olmalıdır. filmin ana mesajı budur.

günaydın kızlar..
topik pek durgun.. haliyle herkes iş başında

sezennn, rolle? nasılsınız hanımlarr :79:

günaydın herkeseeee

abla okula yeni taşımalı öğrenciler geldi 8 tane onları ayırmadık 2-b sınıfına aldık 2-a sınıfındada 25 öğrenci var..okul o kadar karışıkki bana öğrenci aktaramadık..2-a nın öğretmeni bişey demedi bende ses çıkarmıyorum acelem yok 1 gün az öğrenci benim için iyidir..ayrıca 2-a nın velileri öğrenciler ayrılsın istemiyor.bide ben hamileyim ya çocuklar öğretmen değiştirsin istemiyorlar..o yüzden 8 kuzu ile yola devam ne zman müdür el atar bilmiyorum:)filmide mutlaka izleyeceğim...

Herkese günaydıııın..

Kontrolümüz bugün.Heyecan dorukta.

Ne olur dualarınızı eksik etmeyin

Herkese günaydıııın..

Kontrolümüz bugün.Heyecan dorukta.

Ne olur dualarınızı eksik etmeyin

okul dönüşü güzel haberlerini okurum inşallahhhhhhhh..Allahım o güzel pıtpıtları duymayı herkese nasip etsin....

minikler yazdıklarını okudum ne kadar saçma bi uygulama..bari seni bıraksınlar..o kuzucuklara da yzık..

Chnb, ablacım arkadaş öyle dedi genel anesteziyle alıyolarmış bebeği ama belki dr lara göre uygulamalar farklıdır, sen ilkini genelmi olmuştun ? epiduralda benim şöyle bi çekincem oldu geçenlerde, tuhaf ama ben iğne vurulurken gıdıklanıyorum oynayabiliyorum yerimden.o da belden vurulan iğneyse iyice oynayabilrim ve sonuçları tehlikeli olur.zaten dr epidural dese bana ben bu konuda uyarırdım da mecburi genel olmasıda kötü.bahsettiğin filmi merak ettim bende bulursam izlicem, maşallah oğluna . senin yokluğunda takdir edilmesi ektra güzel. tamam vajinadan baktırcam rahim uzunluğuna.

Minicik, canım inş güzel haberlerle dönceksiniz bekliyoruz sevinçle :)

Ase, canım nasılsın ? evet topik durgun ya, okullar açılınca sabahlardı durgunlaşıyo demekki.

Ceza, selam canım nasılsın ?

iyiyim canım sağol..sen nasılsın?okula gidiyorum çıkmam lazım..öptmmmmmmmmmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…