Canım öyle güzel anlatmışsınki..özlemini ve denli güzel bi yer olduğunu okurken bile hissettim..Babannen oraya can katıyordu demekki o yüzden kimse gitmek istemedi..inşallah bebişinlede gitmek nasip olur canım..o da annesi gibi tadar bu güzelliği..koşup oynar kırlarda..Ase ve Candaş dağlara bayırlara giderken benide bekleyin.Öyle özledim ki köyümüzü.Yeşilliğini,doğasını,havasını :)
Temmuzda Trabzondayken eşimin evlerinin olduğu yaylaya gittik.Rakım çok yüksekti.Oksijenden ağaç yetişmiyor sadece yeşillik ot falan vardı.Orada koşmuştum hiç durmadan.Herkes diyor ki oksijenin bol olduğu yerde koşmak iyi değildir.Dedim ben kaç senedir Kardemirin atık gazlarını soluyorum.Oksijene ihtiyaç çok bende
O yaylaya Temmuzun başında gittik ama 3 kat hırka ile bile üşüdüm.Sisli,puslu bir havaydı.Dediğim gibi yaylada ağaç yok ama her yer hep çimen.adıda çimen yayla zaten.O çimenlerin arasında biten çiçekleri hiçbir yerde görmedim.Hepsi öyle güzellerdiki.Rabbimin hikmeti işte.
Benim memleketimde Sinop.Köyümüzde bir evimiz var.Görebildiğin her yer yeşillik,meyve ağacı.Rahmetli babanannemin burada tutmayan bacakları orada açılırdı resmenÖyle güzel bahçe yapardıki gençler imrenirdi.Fasulye,domates,biber,mısır daha neler neler..Evin bahçesine kocaman halımızı atardık.Yatardık sülalenin gençleri,kuzenler.Yıldızları izlerdik çünkü köy karanlık olduğundan yıldızlar ayrı bir parlar.Çekirdek çitlerdik.Sohbet,muhabbet derken su gibi akardı zaman.Sabah oldumu mis gibi kahvaltı olurdu.Tavuklar yumurtlar biz altlarından alırdık.Sonra koy tavaya tereyağıyla pişir..Ban ekmeği ye..Bahçeden gelen domates,salatalık,biberde olur sofrada.Süt kaymağıda varsa sofrada değmeyin keyfimize.Köyülülerimizin ikramı süt,yoğurt evde bolca bulunurdu.
Kahvaltıyı yaptımı çık bahçeye dalından dut ye,kiraz ye..Buz gibi dağdan gelen sudan iç.İnsan orada yaşlanmaz gibi gelir bana.Ölüm hiç uğramaz gibi gelirdi yani..Geçen sene babaannemle dedem Mayıs ayında gittiler köye.Gittiklerinin ikinci günü babaannem uykusunda kalp krizi geçirmiş,sonrada beyin kanaması..Babaannem 3 ay komada yattı sonrada Hakkın rahmetine kavuştu.Köyede 2 yazdır kimse gitmek istemedi.O köy onunla güzeldi sanki.O orada mutluydu çocuk gibi..O mutluluğu birdaha görememek üzüyor belki bizi.Ama seneye yaza Allah nasip ederde bebeğime kavuşursam onunla gitmek isterim köyüme..
O günleri çok özlemişim yazarken farkettim..
Canım öyle güzel anlatmışsınki..özlemini ve denli güzel bi yer olduğunu okurken bile hissettim..Babannen oraya can katıyordu demekki o yüzden kimse gitmek istemedi..inşallah bebişinlede gitmek nasip olur canım..o da annesi gibi tadar bu güzelliği..koşup oynar kırlarda..
aaa gerçektenmi canım..seninde bi tarafın samsunlu desene ..çarşamba samsunun neredeyse sebze ihtiyacının çoğunu karşılıyor..çok verimli toprakları var...samsunda ne taraftalar canımİnşallah o günlerde nasip olur Sezenciğim.Bu arada söyledim mi hatırlamıyorum benim annem samsunlu.Köyleri Çarşambada ama dedemler Samsun Merkezde oturuyor.Teyzelerim,dayım hepsi orada.
Özlemim had safhada.Hele hamile kaldığımdan beri resmen köye aşeriyorum
Bende korkmam hayvanlardan falan.Kuzulara,ineklere bayılırım.Köydeki köpekler sevgiye aç olduğundan onlarla çabucak iletişim kurabiliyorum.Benim aram bir tek kedilerle iyi değildir o fobimide aşmaya çalışıyorum:)
Kuzumu sağlıcakla kucağıma alırsam oda gmrsün bilsin isterim.Babasının yaylasınada gidelim isterim.Geldiği toprakları bilsin her zaman.Tanısın ki sevsin isterim.Yine erken hayallere başladım ama insan hayal kurmadanda yapamıyor
Canım çok üzüldüm..Allahım acil şifalar versin...eltimin babasıda aynıı ikinci kez tekrarlamıştı ama şimdi kemoterapi gördükten sonra daha iyiye gidiyormuş..her gün arı sütü yiyormuş ek olrak..bir tabak yoğurt..yani ne iyi geliyorsa hepsini yapmışlar..evden çıkmayacak kadar kötü olan adam şimdi geziyor..Herşey Allahtan dua edin..merhaba kızlar kötü bi haberle yıkıldım az önce.kayınvalidem 6 sene önce kadar göğüs kanseri olmuştu.kemoterapiyle tamamen iyileştiğini söylemişti doktor. yani kontroller bile yıldan yıla atılmıştı. ancak kıştan beri düzeni yoktu, doktora gittğinde bronşit falan deyip göndermişlerdi o kadar tahlile ve geçmişteki hastalığına rağmen. ankarada fakülteye görünmüş dün. doktor kanserin 4 mm kadar ciğerlere sıçradığını söylemiş biran önce kendi doktoruna kayseriye git kemoterapiye başlarlar demiş. inanamıyorum ya şimdiye kadar nasıl farkedilmez.yok bronşit yok bilmem ne diye geçiştirirler. dün uyukluyordum eşim yanımda konuşuyordu annesiyle, söylemediler bize ama sesinden anladım. bugün ben aradım görümcemi o da bişey söylemedi. diğer görümceme zorla söylettim. öğrenince demiş ki torunumu görmeden ölmeyim, onların çocuğunu da bi kucağıma alayım. öyle içime oturdu öyle canım yandı. allah korusun allah uzun ömürler versin insan yakınlarına hiç konduramıyor.görümcem ağlayarak ablamm kendine de bebişe de çok iyi bak üzme kendini dedi ama mümkün mü. eşime nasıl söyleyeceğim((dualarınıza ihtiyacım var kızlar. yarın kendi doktoruna gidiyor,güzel teselli veren haberle dönsünler.
merhaba kızlar kötü bi haberle yıkıldım az önce.kayınvalidem 6 sene önce kadar göğüs kanseri olmuştu.kemoterapiyle tamamen iyileştiğini söylemişti doktor. yani kontroller bile yıldan yıla atılmıştı. ancak kıştan beri düzeni yoktu, doktora gittğinde bronşit falan deyip göndermişlerdi o kadar tahlile ve geçmişteki hastalığına rağmen. ankarada fakülteye görünmüş dün. doktor kanserin 4 mm kadar ciğerlere sıçradığını söylemiş biran önce kendi doktoruna kayseriye git kemoterapiye başlarlar demiş. inanamıyorum ya şimdiye kadar nasıl farkedilmez.yok bronşit yok bilmem ne diye geçiştirirler. dün uyukluyordum eşim yanımda konuşuyordu annesiyle, söylemediler bize ama sesinden anladım. bugün ben aradım görümcemi o da bişey söylemedi. diğer görümceme zorla söylettim. öğrenince demiş ki torunumu görmeden ölmeyim, onların çocuğunu da bi kucağıma alayım. öyle içime oturdu öyle canım yandı. allah korusun allah uzun ömürler versin insan yakınlarına hiç konduramıyor.görümcem ağlayarak ablamm kendine de bebişe de çok iyi bak üzme kendini dedi ama mümkün mü. eşime nasıl söyleyeceğim((dualarınıza ihtiyacım var kızlar. yarın kendi doktoruna gidiyor,güzel teselli veren haberle dönsünler.
ah yanlarından geçebilsem..üstlerine koşmak şöyle dursun
Canım kızım henüz 3 yaşında 2 senesi var okula..daha çok küçük ama çok bilmiş bişey...geçen gün anneme diyorki,küçücük bebeğimiz olsunmu onu sevelim öpelim,emziğine bal sürelim..babasıyla konuşmuşlardı..hatta demiştim bal sürelim deme küçücük bebek bal yemez bi de gerçekten yapar diye..hiç unutmamış ananeye söylüyor..annem gülümsedi bana bakıp..nasıl utandığımı anlatamam...
Benimde dünden beri migrenim başladı..o yüzden siteye fazla yazamıyorum..adetime yakın böyle olur...ama hamile olduğumdada ilk ayda genelde ağrır..o yüzden bişey diyemiyorum..hamilelik belirtiside aramak istemiyorum..hakkımızda hayırlısı neyse o olsun diyorum..bir aydır folbiol ve coraspin kullanıyorum.bakalım 2 güne belli olur..
nillde abla bende umutluyum .. ama hayırlısı bakalımm..
fenayım yaa, bayağı çarpılmış gibiyim :S
sen kendinden hiç haber vermedin ama..
sen nasılsın, keyifler yerinde olsun inş..
kendine iyi bak, görüşmek üzere ablacım
minicik, tebrikler :)) pıtpıtla duyulmuş, üzülme sevin canım ne güzel bi haber.bende kese için gitiğimde kalp atışını öyle görmüştüm sevince boğulmam için yetmişti.beni kese için 10 gün sonra çağırmışlardı, 2. de tam duycaksın şükür allaha :)) canım 3 lü süper oluruz dağlarda. o kadar güzel anlatmışsınki resmen yaşadık bizde, bende özlüyorum bizim köy uzak 18 saat.o yüzden hep uhde içimizde.çok nadir gidebiliyroz bide anane vefat edince tadı kaçtı, babanede burda.hoş dayım yazları evi açıyo ama onun yokluğu belli.bende kızım doğsun 1 yaşına girsin götürcem.eşimde istiyo, ilk gördüğünde çocuk olunca getirelim mutlaka görsün demişti. aşağıda isim muhabbeti yapınca seni merak ettim senin isim planın var mı canım ?
günaydın kızlar...
hilalcim geçmiş olsun canım..moralinizi bozmayın lütfen biliyorsunki bu hastalığın en büyük tedavisi umut...tekrar yenecektir hastalığı inan buna,önce siz inanmazsanız kayınvaliden hiç inanamaz..eşine söylemek zor ama sakin bir ortamda anlatmak lazım..sonuçta bu süreçte annesine destek olmalı..torununun düğününü bile görür inşallah...
minicikumut canım kalp atışlarını duymuşsunuz çok şükür..bizde ilk önce seyirme gibi gördük 10 gün sonra gümbür gümbürdü..kalbini ferah tut..
sezencim asecim nazlım az kladı bata..umarım dularımız gerçeklerşir..rolle senin ne zman?
hellom umarım görüşmen iyi geçer canım..cinonun pijamaları süperrr bayıldım..
kızlar ben kahvaltı hazırlayayım sonra görüşürüz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?