Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Chnb ablam bahsettiğin filmi gözyaşları içinde izledim..inan filmde çocukluğuma dair şeyler buldum..çok güzel msjları olan izlemekten pişman olmadığım filmlerden...

Ase ve Candaş dağlara bayırlara giderken benide bekleyin.Öyle özledim ki köyümüzü.Yeşilliğini,doğasını,havasını :)

Temmuzda Trabzondayken eşimin evlerinin olduğu yaylaya gittik.Rakım çok yüksekti.Oksijenden ağaç yetişmiyor sadece yeşillik ot falan vardı.Orada koşmuştum hiç durmadan.Herkes diyor ki oksijenin bol olduğu yerde koşmak iyi değildir.Dedim ben kaç senedir Kardemirin atık gazlarını soluyorum.Oksijene ihtiyaç çok bende

O yaylaya Temmuzun başında gittik ama 3 kat hırka ile bile üşüdüm.Sisli,puslu bir havaydı.Dediğim gibi yaylada ağaç yok ama her yer hep çimen.adıda çimen yayla zaten.O çimenlerin arasında biten çiçekleri hiçbir yerde görmedim.Hepsi öyle güzellerdiki.Rabbimin hikmeti işte.

Benim memleketimde Sinop.Köyümüzde bir evimiz var.Görebildiğin her yer yeşillik,meyve ağacı.Rahmetli babanannemin burada tutmayan bacakları orada açılırdı resmenÖyle güzel bahçe yapardıki gençler imrenirdi.Fasulye,domates,biber,mısır daha neler neler..Evin bahçesine kocaman halımızı atardık.Yatardık sülalenin gençleri,kuzenler.Yıldızları izlerdik çünkü köy karanlık olduğundan yıldızlar ayrı bir parlar.Çekirdek çitlerdik.Sohbet,muhabbet derken su gibi akardı zaman.Sabah oldumu mis gibi kahvaltı olurdu.Tavuklar yumurtlar biz altlarından alırdık.Sonra koy tavaya tereyağıyla pişir..Ban ekmeği ye..Bahçeden gelen domates,salatalık,biberde olur sofrada.Süt kaymağıda varsa sofrada değmeyin keyfimize.Köyülülerimizin ikramı süt,yoğurt evde bolca bulunurdu.

Kahvaltıyı yaptımı çık bahçeye dalından dut ye,kiraz ye..Buz gibi dağdan gelen sudan iç.İnsan orada yaşlanmaz gibi gelir bana.Ölüm hiç uğramaz gibi gelirdi yani..Geçen sene babaannemle dedem Mayıs ayında gittiler köye.Gittiklerinin ikinci günü babaannem uykusunda kalp krizi geçirmiş,sonrada beyin kanaması..Babaannem 3 ay komada yattı sonrada Hakkın rahmetine kavuştu.Köyede 2 yazdır kimse gitmek istemedi.O köy onunla güzeldi sanki.O orada mutluydu çocuk gibi..O mutluluğu birdaha görememek üzüyor belki bizi.Ama seneye yaza Allah nasip ederde bebeğime kavuşursam onunla gitmek isterim köyüme..

O günleri çok özlemişim yazarken farkettim..

Ase ve Candaş dağlara bayırlara giderken benide bekleyin.Öyle özledim ki köyümüzü.Yeşilliğini,doğasını,havasını :)

Temmuzda Trabzondayken eşimin evlerinin olduğu yaylaya gittik.Rakım çok yüksekti.Oksijenden ağaç yetişmiyor sadece yeşillik ot falan vardı.Orada koşmuştum hiç durmadan.Herkes diyor ki oksijenin bol olduğu yerde koşmak iyi değildir.Dedim ben kaç senedir Kardemirin atık gazlarını soluyorum.Oksijene ihtiyaç çok bende

O yaylaya Temmuzun başında gittik ama 3 kat hırka ile bile üşüdüm.Sisli,puslu bir havaydı.Dediğim gibi yaylada ağaç yok ama her yer hep çimen.adıda çimen yayla zaten.O çimenlerin arasında biten çiçekleri hiçbir yerde görmedim.Hepsi öyle güzellerdiki.Rabbimin hikmeti işte.

Benim memleketimde Sinop.Köyümüzde bir evimiz var.Görebildiğin her yer yeşillik,meyve ağacı.Rahmetli babanannemin burada tutmayan bacakları orada açılırdı resmenÖyle güzel bahçe yapardıki gençler imrenirdi.Fasulye,domates,biber,mısır daha neler neler..Evin bahçesine kocaman halımızı atardık.Yatardık sülalenin gençleri,kuzenler.Yıldızları izlerdik çünkü köy karanlık olduğundan yıldızlar ayrı bir parlar.Çekirdek çitlerdik.Sohbet,muhabbet derken su gibi akardı zaman.Sabah oldumu mis gibi kahvaltı olurdu.Tavuklar yumurtlar biz altlarından alırdık.Sonra koy tavaya tereyağıyla pişir..Ban ekmeği ye..Bahçeden gelen domates,salatalık,biberde olur sofrada.Süt kaymağıda varsa sofrada değmeyin keyfimize.Köyülülerimizin ikramı süt,yoğurt evde bolca bulunurdu.

Kahvaltıyı yaptımı çık bahçeye dalından dut ye,kiraz ye..Buz gibi dağdan gelen sudan iç.İnsan orada yaşlanmaz gibi gelir bana.Ölüm hiç uğramaz gibi gelirdi yani..Geçen sene babaannemle dedem Mayıs ayında gittiler köye.Gittiklerinin ikinci günü babaannem uykusunda kalp krizi geçirmiş,sonrada beyin kanaması..Babaannem 3 ay komada yattı sonrada Hakkın rahmetine kavuştu.Köyede 2 yazdır kimse gitmek istemedi.O köy onunla güzeldi sanki.O orada mutluydu çocuk gibi..O mutluluğu birdaha görememek üzüyor belki bizi.Ama seneye yaza Allah nasip ederde bebeğime kavuşursam onunla gitmek isterim köyüme..

O günleri çok özlemişim yazarken farkettim..

Canım öyle güzel anlatmışsınki..özlemini ve denli güzel bi yer olduğunu okurken bile hissettim..Babannen oraya can katıyordu demekki o yüzden kimse gitmek istemedi..inşallah bebişinlede gitmek nasip olur canım..o da annesi gibi tadar bu güzelliği..koşup oynar kırlarda..

İnşallah o günlerde nasip olur Sezenciğim.Bu arada söyledim mi hatırlamıyorum benim annem samsunlu.Köyleri Çarşambada ama dedemler Samsun Merkezde oturuyor.Teyzelerim,dayım hepsi orada.

Özlemim had safhada.Hele hamile kaldığımdan beri resmen köye aşeriyorum

Bende korkmam hayvanlardan falan.Kuzulara,ineklere bayılırım.Köydeki köpekler sevgiye aç olduğundan onlarla çabucak iletişim kurabiliyorum.Benim aram bir tek kedilerle iyi değildir o fobimide aşmaya çalışıyorum:)

Kuzumu sağlıcakla kucağıma alırsam oda gmrsün bilsin isterim.Babasının yaylasınada gidelim isterim.Geldiği toprakları bilsin her zaman.Tanısın ki sevsin isterim.Yine erken hayallere başladım ama insan hayal kurmadanda yapamıyor

merhaba kızlar kötü bi haberle yıkıldım az önce.kayınvalidem 6 sene önce kadar göğüs kanseri olmuştu.kemoterapiyle tamamen iyileştiğini söylemişti doktor. yani kontroller bile yıldan yıla atılmıştı. ancak kıştan beri düzeni yoktu, doktora gittğinde bronşit falan deyip göndermişlerdi o kadar tahlile ve geçmişteki hastalığına rağmen. ankarada fakülteye görünmüş dün. doktor kanserin 4 mm kadar ciğerlere sıçradığını söylemiş biran önce kendi doktoruna kayseriye git kemoterapiye başlarlar demiş. inanamıyorum ya şimdiye kadar nasıl farkedilmez.yok bronşit yok bilmem ne diye geçiştirirler. dün uyukluyordum eşim yanımda konuşuyordu annesiyle, söylemediler bize ama sesinden anladım. bugün ben aradım görümcemi o da bişey söylemedi. diğer görümceme zorla söylettim. öğrenince demiş ki torunumu görmeden ölmeyim, onların çocuğunu da bi kucağıma alayım. öyle içime oturdu öyle canım yandı. allah korusun allah uzun ömürler versin insan yakınlarına hiç konduramıyor.görümcem ağlayarak ablamm kendine de bebişe de çok iyi bak üzme kendini dedi ama mümkün mü. eşime nasıl söyleyeceğim((dualarınıza ihtiyacım var kızlar. yarın kendi doktoruna gidiyor,güzel teselli veren haberle dönsünler.

aaa gerçektenmi canım..seninde bi tarafın samsunlu desene ..çarşamba samsunun neredeyse sebze ihtiyacının çoğunu karşılıyor..çok verimli toprakları var...samsunda ne taraftalar canım
Bende aksine kedilere bayılırım canım imkanın varsa hamileykende gidebilirsin..eğer bi rahatsızlığın yoksa sorun olmaz..Özlem giderirsin..hem iyi gelir farklılık..
Canım çok üzüldüm..Allahım acil şifalar versin...eltimin babasıda aynıı ikinci kez tekrarlamıştı ama şimdi kemoterapi gördükten sonra daha iyiye gidiyormuş..her gün arı sütü yiyormuş ek olrak..bir tabak yoğurt..yani ne iyi geliyorsa hepsini yapmışlar..evden çıkmayacak kadar kötü olan adam şimdi geziyor..Herşey Allahtan dua edin..
Sende kendini üzme bebeğini düşün önce...

kızlarrrrrrr hepinize merhaba işlerden dolayı giremedim bide topiği okurken gülümsüyorum falan burdakiler neyle ilgileniyosun sen falan deyince göze batmak istemedim

minicikumut tatlımmmmmm bebişimizin kalp atışlarını göz seyirmesi gibi bile görmen çok güzel ama emin ol haftaya gümbür gümbür duycaksın seni anlıyorum çok haklısında ama hep iyisini düşünmek zorundayız ki iyi olsun kuzummmmm bu arada 6+3 sün dimi kuzuuuuu?gelinimizde trabzonlu o yaylaları ben bile çokkkkkk özledim sisli ıslak bir ve çokkkk temiz bir hava toprak göremiyorsun harika bayılıyorum

miniklerrrrrrrr kuzummmmm aman dikkat et kendine yavru kuşummmmm azcık sana tolerans gösreseler karnın burnunda yavrum yaaaa

nazlımmmmmm kuzummmmmm nerdesinnnnnnn az kaldı bata hadi güzel haberle gel

datlummmmm sende dikkat et kendine çok yorma kendini ya acısınlar size yormasınlarrrrrrr kuzummmmmm

sezenimmmmmmm güzel bir şey duydum gibiiiiii baş ağrın bu sefer hamileliğe çıksınnnnnn hadi bakalım 2 gün kaldı yap bi test hadi kuzummmmm

asemmmmmmm kuzummmmm senden de çokkkk güzel bi haber var gibiiiiiiiii başın dönüyoooooooo oh ohhhhhh hadi bakem ben geldim gaza yaptım testi bin şükür sonuç güzel oldu hade bakem sende yap.

chnb kuzummmmmm bende hiç bir belirti yokkkkkk acıkıyorum uykum geliyo miğde bulantım yok gerçi öbür hamileliğimdede yoktu annemde de olmazmış ona bağlıyorum.sen nasılsın cihan buğra için öğretmeninin söyledikleri çok hoş allahım oğluşumuzu hep başarılı etsin dediğin filmi bnede merak ettim araştırıyım

cezaaaaa kuzummmmm aman sende dikkat et azmış öğrencin ama yorar be kuzummmm

hilalimmmmm candaşımmmmm kuzularımmmmmm evet hilal kuzuuuuuu ikna etti beni bende pazt kadar korkumdan bekliycektim ya olumsuz olur diye ama sonuç süper olduuuuuu biliyosunuzki ben kızım olursa masal koymak istiyorum eşimde beğendi ama anlamı hayal yalan gibi anlamları olduğu için tereddüt ediyorum diğer sevdiğim isimde duruuuuuuuu ama eşim sevmiyooooooo kandırmaya çalışıyodum (sanki kız olcakta) erkek isminde ise kuzey rüzgar ama isimlerin anlamları iyi değil diyorlar amannnnnn çok erken düşünüyorum ama engel olamıyorumkiiiiiii

günlüğümmmm kuzummmmm kızım okula başlamış hayırlı olsun sen nasılsın prenses nasıl?

rolle canımmmm sende durumlar nasıl bat ne zaman
unuttuğum varsa affola hepinizi çokkkkk öpüyorummmmmm

Son düzenleme:
kuzummmmm allahım acil şifalar versin sen kendini fazla üzmemeye yıpratmamaya çalış bol bol dua et eşinede bol bol geçmiş olsun artık nasıl söylüycen ama annesi bilmek hakkı çokkkk dikkat et kendineeee

nillde abla bende umutluyum .. ama hayırlısı bakalımm..
fenayım yaa, bayağı çarpılmış gibiyim :S
sen kendinden hiç haber vermedin ama..
sen nasılsın, keyifler yerinde olsun inş..
kendine iyi bak, görüşmek üzere ablacım

canım çok üzüldüm, geçmiş olsun.. eşinin bilmek hakkı ama..
Allahım tez zamanda şifasını versin ..
torununu sadece kucağına almak değil, onunla göreceği nice seneleri olsun inş..
Allahım büyüklerimizi eksik etmesin başımızdan.stress olmamaya çalış sende lütfen..
hayırlı haberlerle dönsünler canım

Son düzenleyen: Moderatör:
minicikumut, ne kadar güzel yazmışsın canım..
duygularımı dile getirmişsin inan.. bizler o güzelliklerin doyasıya tadına vardık ama, artık büyükleri kaybedince köylerde kimse kalmadı ki
çocuğumu götürüyorum , o çok keyif alıyor.. ama eskiden bambaşkaydı, biz o hallerini biliyoruz.kalabalık çoluk çocuk ses gürültü olurdu.. şimdi çıt çıkmıyor..

ama izin falan olurda, mümkün olursa hamişken bi kaçamak yapın eşinle oralara.. temiz temiz hava
inş yarın birgünde kuzucuğunla gidersiniz..

3 demiştin ama, ben 4 olmuştur diye düşünürekten demiştim..
seneye inş :)
oo çok bilmişlerdir tabii.. her çocuğun böyle kardeş özlemi oluyor demek ki..
bizimkide aynı..
onu uyutacakmış,parka götürecekmiş, popişine krem sürecekmiş

Hayırlısı bakalım cnm

olcak inşallah kuzummmmm sezeninde olcak gibiiiiiii inşallah nazlımdada vardır bir şeyler rollede vardır ohhhhhhh süper olur

aman aman iyi çarpılmana çokkkkk sevindimmmmmm kuzummmmm

canımmmm şimdilik benden bişicik yok pazt bekliyoruz inşallah kesemizi görürüz

rollecim 175 okudum daha okuyacağım

hilalcim acil şifalrı olsun inşallah iyi, haberlerini bekliyoruz

minicikumut canım 1 hafta sonra çağırması normal benide kaan bey çağırıyordu öyle hatırlarsan.

kızlar yarın mülakata giriiyorum hayırlısı olsun özelliklede çıno cino için içim burkuluyor onu nasıl bırakacağım.

Hilalcim;İnşallah o kötü hastalık nüksetmemiştir.Nüksettiyse bile Rabbim şifasını versin,en kısa zamanda iyileşsin.

Rabbim nasip ettiyse torununuda,torunlarınıda görecektir.Bir kere atlatmış yine atlatacaktır İnşallah.Eşinede sakince anlatırsan oda umutla bakar o hastalığa.

Geçmiş olsun canım benim,söylemesi zor biliyorum ama kendine dikkat et..

Nildem;düşününce o kadarını bile görmek mucize.Çok şükür ki gördük.Doktor amcamız haftaya bizede dinletir İnşallah.Dün 6+3'dü.Dün çok bahsettiğimizdenmidir nedir bende rüyamda yaylalarda dolaştım :))

Asecim bize düşen çocuklarımıza köylerimizi unutturmamak diye düşünüyorum.Doğal ortam,doğal yaşam..Oğlununda sevmesi çok güzel.Bizim köyün yolları virajlı zaten şu sıralar Dünyam döndüğü için pek uygun olmaz gitmek:)2 aya kadarda kar düşer zaten oralara..Anlayacağın hamileyken Kardemir gazı solumaya devam

Sezencim dedemler Çftliğin az üstünde oturuyorlar.Bir kısmı Atakumda,Pelitlide dağılmış vaziyetteler:)Samsuna 1 senedir gelmedim.Yoksa her sene 2 defa gelirdik en az.Bide benim ablamın ilk görev yeri ora.Evlenene kadar oda oradaydı.Anlayacağın Samsunla bağımız derin :)

Hellom;mülakatın iyi geçsin İnşallah.Allah gönlüne göre versin.Sen Çınoyla 8 aydır berabersin.Sana en çok ihtiyaç duyduğu anlarda hep yanındaydın.Çalışsan ücretsiz izin almazsan en fazla 4-5 ay beraber olabilecektin öyle düşün.Şimdi artık ele avuca gelmiş kuzucuk.Babaanne bakacak demiştin sanırım.Öyle hatırlıyorum.Hakkında hayırlısı olsun İnşallah.

Herkese günaydın

ASE, canım kızlar sanırım tüm gün gidiyolar okula, hiç sormamıştım :) valla beraber dağcılık yaparmışız kocaları evde bıraklıp ee çocuklarda analarını bırakmazdı cümbür cemaat ne güzel olurdu dimi :)) yok be geçmemiştir bizden hala vaktimiz var :)) sen bilmiyosun ben bi ara bağlamaya gittim 3 sene önce filan başlamıştım 1,5 yıldırda bıraktım sor ki ne öğrendim koca bi hiç desem yeri, tembellik ettik anca nota yeri biliyorum, yani benim dağcılıkta böyle olur muydu :)) inş yarın müjden gelir, umutla sevinçle gözümüz sende.yağlar için tavsiyelerini bekliyoruz.

chnb, vallabulsak birbirimizi sekeriz kesin :) abla bana dr um pıhtılaşma sonucunu açıkladığı gün dedi, hamile kalırsan normal doğum yapamazsın bunu unut dedi, çokta istekli değildim açıkçası mecburi olması işime geldi.zaten millete tüp deyince hıı normal olmaz diyo onlar öyle sanıyo ama asıl sebep pıhtılaşma.kanamayı kontrol altına alamaıyolarmış normalde.

hilal, canım k.validen için çok üzüldüm ama dünyayı başına yıkmai, defalarca tekrarlamasına rağmen bu illetle başa çıkanlar var.sonuçta sürekli takip altında olduğu için bence önüne geçilecek ilerlemeyecek.inş torununun büyüdüğünüde görecek.eşine söylemen çok zor olacak allah yardımcısı olsun güç kuvvet versin sizlerede sabır.unutma en büyük ilaç moral.benim ailemde de kanser çok, yenenler çoğunlukta.biri öz teyzem.inanıyorum düzelcek k.validen.çatlaklar içinde genetik diyolar hepte bende olabilri gibi geliyo sende de aynı şekilde.beden dar ya ki bel zaten ince, genişleme daha hızlı olacağı için çatlak sorunumuz olabilri, annemde yokmuş ama onun bekarlığında da göbeği varmış olmaması normal geldi..mesela kız kardeşiminde göbeği var ve çatlağıda.üstelik bekar.z.yağı kıllanma yapabilirde zaten ben epilasyonu bırakmıştım yeniden gitcektim göbeğede giderim diyorum.bebe yağınıda düşündüm.sanırım yağların kaçıınılmaz sonucu kıllanma.

Sezen, sende bizdensin canım, eşinle tamamlayıcı olmuşsunuz :) seni bilmedileri için çıtkırdım görmeleri normal :) inş migrenin bebekten olsun ne kadar var bat ?

minicik, tebrikler :)) pıtpıtla duyulmuş, üzülme sevin canım ne güzel bi haber.bende kese için gitiğimde kalp atışını öyle görmüştüm sevince boğulmam için yetmişti.beni kese için 10 gün sonra çağırmışlardı, 2. de tam duycaksın şükür allaha :)) canım 3 lü süper oluruz dağlarda. o kadar güzel anlatmışsınki resmen yaşadık bizde, bende özlüyorum bizim köy uzak 18 saat.o yüzden hep uhde içimizde.çok nadir gidebiliyroz bide anane vefat edince tadı kaçtı, babanede burda.hoş dayım yazları evi açıyo ama onun yokluğu belli.bende kızım doğsun 1 yaşına girsin götürcem.eşimde istiyo, ilk gördüğünde çocuk olunca getirelim mutlaka görsün demişti. aşağıda isim muhabbeti yapınca seni merak ettim senin isim planın var mı canım ?

nilde, duru anneleri çoğalcaz mı ne :) biz sanırım duru yu koyamayacağız, eşim nas a bayılmış.bide benim ve eşimin ismiyle soyismimizin baş harfleri nas oluyo.aslında naş ama noktayı attık biz, çok eskilerde kalsada babanem için göbek adını koycam. benimde göbek adım babanemin annesinin ismi, birimiz ismini briimiz soyismini taşıycaz yane :)) masal çok güzel, ama bende kötü anısı var,, doğan bi yavrumuzu 47 günlükken yetim kaldı, hep masal oldu çocuk dediler.öyle anmak istemiyroum tabi ama ister istemez içim buruluyo masal derken.kuzey rüzgarda güzel, özellikle rüzgar.anlamsız gelirse birini değiştirisiniz belki hem kızda hem oğlanda.ama ben duruyu manalı buluyorum çekersen dini de yırarsın :) temiz berrak saf, daha ne olsun. inş cinsiyeti öğreneimde adıyla sevelim yavruyu :)

kıtty, mülakatta başarılar diliyroum inş iyi geçer ve hayırlı olur.çınar için bence üzülme en değerlli zamanlarında yanındaydın umarsızca, artık o adam oldu annesi arkanda kalmasın gözün :)

nazlım, gelipte bi güzel haberide sen versen keşke ...

minikler, nerdesin merak ettim seni ? iyimisin ?

günlük, lone, taf, ceza, rolle, sinua, pileo, nasılsınız kızlar ?

Son düzenleme:
günaydın kızlar...

hilalcim geçmiş olsun canım..moralinizi bozmayın lütfen biliyorsunki bu hastalığın en büyük tedavisi umut...tekrar yenecektir hastalığı inan buna,önce siz inanmazsanız kayınvaliden hiç inanamaz..eşine söylemek zor ama sakin bir ortamda anlatmak lazım..sonuçta bu süreçte annesine destek olmalı..torununun düğününü bile görür inşallah...

minicikumut canım kalp atışlarını duymuşsunuz çok şükür..bizde ilk önce seyirme gibi gördük 10 gün sonra gümbür gümbürdü..kalbini ferah tut..

sezencim asecim nazlım az kladı bata..umarım dularımız gerçeklerşir..rolle senin ne zman?

hellom umarım görüşmen iyi geçer canım..cinonun pijamaları süperrr bayıldım..

kızlar ben kahvaltı hazırlayayım sonra görüşürüz...

Hatta dün burada konuştuk ya anneme dedim ki akşam anne benim canım köy yumurtası istedi:)Oda dediki ben yarın pazardan bulurum sana.Anne bizim köyünkinden istedi ama diyorum.Annemde diyorki köydekiler altınmı yumurtluyor yersin işte bulduğumuzu
Dağlar kızı Reyhan modunda gezebiliriz :)Bana uyar.

Haftaya çarşamba daha rahatlamış bir şekilde çıkacağım İnşallah doktordan.Erkendi zaten.Haftaya tam anlamıyla netleşir.Ultrasona bakıpta diyorum ki.Şu küçücük noktamı bizim bütün hayatımız olacak?

İsim konusu bizde karışık:)Eşimle anlaşamadığımız konulardan biri bu sanırım.Erkek olursa Rüzgar koyalım diyor.Kıza daha bişey düşünmedik.Ben kız olursa Ayşe Mina koyalım diyorum onada yanaşmıyor.Elmira nasıl dedim geçen oda yabancı isim gibi dedi..Biz cinsiyetten sonra net bir karara varabiliriz gibi görünüyor.Duru benimde aklımın bir köşesinde :)

Canımm sağol.Yazdıkların bana dahada güç verdi.Teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…