Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Darısı başına İnşallah Asecim.Sizinde ikili test haftası gelmiş artık ne güzel

evet geldi çattı canımm..
amin.. cümlemiz için herşey yolunda gitsin, herşey güzel olsun inş
kendine ve bebişine iyi bak annesi:79:

iyiyim canım çok sağol
bugün iş yerine gelmem icap etti..
uğraş çok.. ama çok halsizim 2 gündür..
tansiyonum mu düşüyor bilmem, gözüm kararıyor ara ara.. sizde iyisiniz inşş annesiiii

kızlar ben geldim bakamadım geçmişe:

13.00 de hastanedeydim nst ye girdim hemen... çok şükür sorun çıkmadı...

sonra Arda beyin yanına gittim. Bebiş iyi. Kilosu yine çok. 3600 olmuş... r.a.u 2.2 cm. iyi dedi. nasıl dikiş atmışız öyle dedi...:))

bir de yabancı ülkelerde bilinçli anneler varmış derneklerde böyle konularda gönüllü çalışıyormuş. siz öğretmensiniz yaparsınız bebiş biraz büyüyünce dedi... Ben dedim herkese diyorum r.a.u ölçtürün. dr lerin çoğu ölçmüyor günde kaç hasta bakıyorlar... hatta dedim dr ye yalan söyleyin ailede erken doğum var ölçün diye ısrar edin diyorum.... güldü dediğime...

sonra tarih konusuna geldik. o ara benim dr m ile sürekli birlikte bana bakan dr nil hanım geldi. arda bey ben çok obsesifim çok düşünürüm dedi. şu an 35 artı 4 sün ama bebek iri. acaba satta sorun mu var bakacağım eski gelişimine dedi. nil hanım ben hastayı biliyorum hep öndendi dedi. ben de erken döllenme düşünüyorsanız dedim değil çünkü ovulasyon testi kullandım:)) yine de gitti baktı geçmiş kayıtlara. evet hep iri bebek. 37- 38 i geçsin istiyorum ama bebek iri. hm eski sezaryen dikişine hem serklaj yerine zarar verebilir. şimdilik 21 kasım(37 artı 4) ya da 24 kasım (38 hafta) diyelim dedi. Ama haftaya çarşamba yine gel... tekrar bakalım dedi. Bir ara çok düşünüyorum bu tarihler vs. meselesini deyince ben dedim richard gerenin bir filmi vardı seyrettiniz mi dedim. kadın doğum dr si idi. sonunda kadınlardan bıktı. hatta bazı hanımlar hoş biri diye sorun yokken de gidiyordu dr ısrarla iyisin diyor yine gidiyor kadın. (çok güldü buraya) sonunda ne oldu dedi... dedim ki bıktı kadınlardan bindi arabaya kaçtı.ama kurtuldu mu yo... ilkel bir kabilenin arasına düştü oradada doğumu zor olan bir kadına doğum yaptırdı... nil hanım da arda bey de merak etti filmi...

Ha sonrasında doğumkatına çıktım. Neler istiyorsunuz dedim. ilk gün kıyafetleri hastanedenmiş bebişin. Islak mendil (uni baby özellikle), bebişe bez,battaniye vs kendime gecelik, pijama vs dedi. civilde uni baby indirim vardı çıkışta taksiyle gittim 6 paket aldım. her pakette 3 paket var.biraz alışveriş yapım. eve geldim yine kargo ben yokken gelmiş. beşikli bebek şekeri sepeti aldım. ben yokken kapıcıya bırakmışlar yine. kırık geldi ürün bildirdim. geri alacaklar...

nazlım Rabbim sana da nasip etsin o güzel kalbine göre...
çooook tatlı paşamız. Allah analı babalı büyütsün...

datlum canım ben nasıl atladım seni... maşallah azaldı belli mi doğum şekli?

minicikumut çok sevindim canım teste...

candaş 657 ye mensup olanların doğum yönergesinde eklenir yazıyor 38 de doğum yapsan da. şu yasa çıksa keşke...

ceza canım bence yasayı göstermek lazım...

hellom duygusal arkadaşım yakında benim için de gözyaşı dökeceksin inşallah... müsait olursan da beklerim...

Minicik, canım biliyorum o futbolcuyu ts de oynuyodu Gökdeniz Karadeniz, eşin haklı.bide ts liymiş o koydu sanarlar tabi ya benim için isim çok önemli hep ilgilenmişimdir, kendimi bildim bileli, hatta geçen daireden ark diyor ki candaşla ilk tanıştığımızda (bekardık ozamn) çocuğuna koymak istediğin isimlerinin listesi var mı demişim ben ve kendi listemi çıkarmışım.hakketen listem vardı ve hala durur.çok iddialı değiller elbet ama güncel isimler bana göre değil ya, topikte öyle kimse güncel koymuyo ilgimi çekti.Sağlıkla gelsinlerde herşey hallolur Allahın izniyle.

Rolle, o gün gelecek ve şaka gibi inanamıyorum hamile olduğuma diyeceksin, ben diyorum hala.ve doğana dekte diycem sanırım.bunu en sık tekrarlayan kıtty dı.hepimizde öyleyiz.inş o vakit yakın.biliyorum inanması ve sabredip beklemesi güç ama olacak gelecek melek yavrun kollarına...

asem, canım aman dikkat et kendine.sanırım bu ara normal tansiyonunu düşmesi değil mi ?
ihtiyaç olmasaydı yatardın ama dikkatli hareket edeceğinden eminim.
şükür sıkıntın yok ya maşallah ... kotamız olan haftayıda atlattıkmı tamamdır inşallah
bizde iyiyiz teyzesi, bu aralar aşırı alıngan ve geriginim.evdekilere özellikle.
aklımı işgal eden bi soru var bu durumda, bebeğide huzursz eder mi gibisinden.

chnb, ablacım maşallah paşaya ya kocaman olmuş.eline sağlık dr unun serklaj için yavru tosun doğcak bu ay allahın izniyle inş ... herşeyin yolunda olmasına çok sevindim, bakalım tarih seçimi ne olcak Arda nın. anladım emekli sandığında iyimiş bize yok ne yazıkki.ya evet şu yasa bi çıksa ya, geçen sen mi demiştim teklifi sunuldu diye ? bende bu gidişimde dr la konuşcam ücretli izinim bititnce heyet verebilir misiniz diye ? 6 ay alabilsem keşke 9. ayda da başlarım işe ama biraz zor olabilir gibi...sen ne zman işe başlıcan aba unutuyorum kaçtır ? ücretli bitince ücretsiz alcak mısın ?

Son düzenleme:
hellom canım 400 okudum senin için biraz geç oldu ama kusura bakma.allah kabul etsin canım. rabbim sana hayırlı bir iş, çınarla ailenle birlikte da uzun sağlıklı bir hayat nasip etsin inşallah.

günaydın herkese....
chnb abla maşallah tosuna..4000 falan doğacak galiba..haftasını bekleseniz 5000gr:) gün de az çok belli olmuş..heyecan doruktadır sizde.doğuma oğlun gelecek mi? evet yasayı önlerine koymak lazım..ali kerem gibi ahmet arda beyinde fotolarını istiyoruz hemencik:)

Candaşım demek listen vardı... Benim pek aklıma gelmemiş isim konusu o aralarki psikolojime bağlıydı bu bebiş de ismini kendi seçti...dr sinin ismi... doğum sonrası çok lazım izin. yasa verilmiş ben dedim sanırım ama ses seda yok. inşallah çıkar. izni bilmiyorum canım ücretsiz için elimiz dar rapor da bunca ay raporlu olunca insan çekiniyor. bir de bende şu var aylardır yatınca kaslarım zayıfladı ürümekte zorlanıyorum dr doğum sonrası fizik tedavi önerdi belki oradan biraz rapor alırım. sünnet çocuğu gibi geziyorum...

ceza canım eksi artı 300 oynarmış eksiden yana düşünüyorum ama yine de 3500 üstü olur sanırım...

minikler ne yapıyor kuzusuyla acaba?

oyy hemşom bu ne güzel bir bebek maşallah Allahım analı babalı büyütsün...sağlıklı sıhhatli size hayırlı bi evlat olur inşallah canım facedeki fotonda gördüğüm kadarıyla sanki sana benziyor biraz:) Nazlım inşallah çok bekletmeden sanada nasip olur bu duygu canım..darı sepmiştir inşallah bebişten

Minicik ikili test güzel çıkmış gözün aydın canım..bir nebze olsun rahatlamaya başlamışsındır..kritik dönemleri hemen hemen atlattın:)

Chnb ablacım maşallah ahmet ardaya ne güzel gidiyor...yinede çok söyleme derim kiloyu nazar değmesin oğluşuna Artık bütün hazırlıklar tamam sanırım ablacım doğuma ne kaldı şurada sıra sende..Hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah..artık şafak saymaya başlamışsındır..bizim şafak çooook karanlıksağlıklı olsunlarda artık...

candaşım 6. ayın içindesiniiz artık maşallah zaman ne çabuk geçiyor sıra hilal ve sana gelmeye başladı her ne kadar sen hala inanamasanda farkındamısın

asemm bu haftalarda normalmiş baş dönmeleri canım..aman dikkat et kendine..imkanın varsa dinlen canım evde...nasıl gidiyor bulantılar varmı hala..ben son bi kaç gündür hiç çıkarma huyum yokken çıkarmaya başladım..durup durup şimdiden sonramı bulantılar başladı ne

cezacım nasıl gidiyor son haftalarda çalışmak oldukça zor olacak canım..dinlenmende gerekiyor..ama ne yapacaksın..Allah yardımcın olsun..

Datlummm sıra sende canım...kasım bayağa bereketli olcak inşallah..Hayırlısıyla inşallah kucağına alırsın canım..nasılsıın canım varmı rahatsızlığın?
Hello dişleriniz hayırlı olsun canım..bak sen farketmeden çıktı bile çıt çıtlar..bi bakmışsın inci gibi dizilivermişler..kızımda 9 aylığa kadar çıkarmadı sonra bi baktım peşpeşe çıkmaya başladı..:)

kızlar günaydın
hepinizin benim için güzel dilekleri var saolun hepiniz sizin dualarınızın gücüne inanıorum ali keremin bana uğur getireceğinede minikleri merak ediorum ama arayıp rahatsız etmek istemedim ama dayanamayıp msj atıcam sanırım:)
kızlar ben sistit oldum bi bu eksikti dün acile gittim dayanamaıp idrarımdan kan gelmeye başlayınca tahlil yapıldı minicikumut canım seninde başına gelmişti sanki dimi idrar tahlilinde fazla miktarda lokosit var sen enfeksiyon hastalıklarındaydın sanırım yanlışmı hatırlıorum 3 adet iğne verdi idrar kültürü istedi sonuçlar cuma öğlen çıkacak allah kimseye göstermesin çok zor bişeymiş altıma falan kaçırcak duruma geldimsürekli tuvaletteyim bol su içiorum başka bildiiniz bişey varmı

Lökosit 15-20 H 0-5 HPF HPF
Epitel Hücre 7-8 H 0-5 HPF HPF

fazla olan değerlerim bunlar yardımcı olursan sevinirim canım

Candaşım isim konusunu bende oldum olası düşünmüşümdür hep.Liste yapma boyutunda değil ama aklımda olan isimler vardı hep.Rabbim bugünleri yaşamayı nasip etti çok şükür.Benim eşim Trabzonlu doğma,büyüme haliyle Trabzonspor kaçınılmaz onun için :)Rabbim hayırlısını versinde kız erkek hiç önemli değil.Daha klasik isimleri tercih ediyoruz topikcek:)Salihimiz,Esatımız,Ali Keremimiz...Hepsinin isimleri çok güzel.

Eşim her akşam işten gelince açıyor Karadeniz kanallarını,haydi Junior horona diyede çağırıyor bide :)Ben olurum olmam Juniora hergün 1 tane bile olsa kemençeli şarkı dinlet diyor deli adam :)

Chnb abla;Maşallah Ali Arda'yaVardır gelişiminin önde olmasınında bir hayırı.24 Kasım öğretmenler günü ya fena olmaz sanırım

Sezencim sağol canım.İnşallah hepimiz hep güzel haberler duyarız.Bu arada diyecem diyecem unutuyorum.Senin oğlun,Aseninde kızı olacak gibi hissediyorum.İnşallah bu güzel haberleride paylaşırız beraber

Canım Nazlım öncelikle geçmiş olsun.Ama gördüğüm kadarıyla çok yoğun bir enfeksiyon değil yaşadığın.Doktorunun verdiği iğnenin adı Genta olmalı.Mutlaka faydasını göreceksindir o iğnenin.Bol su içmeye devam tabiki unutma bunudaAyaklarınada sıcak su torbası koy ama karnına asla.İnşallah kültür sonucunda temiz çıkar.Limonatada iyi gelebilir.C vitamininin enfeksiyona karşı iyi geldiğini söylemişti doktorum.

Ben enfeksiyon hastalıklarında değilim ama bildiğim her konuda yardımcı olurum canım benim.Öpüyorum seni

minikler maaşallah beyfendiye yumuk yumuk..allah sağlıklı sıhhatli büyütmeyi nasip etsin canım..

candaşcım evet günümüz belli oldu 15 inde bi aksilik çıkmazsa inşallah..aileler ankarada değil canım ilçesinde o kadar gider gelirim ankarada ne nerde pekde bilmem yer konusunda o yüzden emin konuşamadım canım..haber verebilirim umarım eşim şifremi bilmiyo telden buraya yazmak zor ama face ten yazmaya çalışırım canım..

chnb abla sıramı kaptırmadım:)) şaka bi yana seninle aynı gün bile olabilirdik dr 19 gibi dedi sonra işi çıkmış izne ayrılacakmış o yüzden 15 i oldu normal için cesaretim yok lokal anesteziyede dayanamam ben genel olacak inşallah..sonra sen ceza diğer kızlar yeni bi topik şart gibi..

hilalcim sevindim canım bu kadar erkeğe bi cimcime lazım..isim konusunda da haklısın bizde bi ara değiştirelim mi dedik ama başka bi ismi yakıştıramadık..azra ismine gelince çok güzel aynı isimde bi öğrencim var her yönden süper bi kız eşim bile der onun gibi bi kızım olsa die onlar azra yı miray la kullanmışlar azra miray çok hoş gelmişti bana..

minicik ablanın kızı çok tatlı maaşallah..sonuçlarında güzel çıkmış gözünaydın..isim konusunda da gökdeniz güzel isim canım ama benim iki öğrencim oldu çok tatlılardı ama ayrıca çok da yaramaz bi genelleme yapmak yanlış olur ama aklında bulunsun..

nazlım canım ben bu yaşıma kadar sistit olduğumu hatırlamam iki kez hamile kaldım ilkinde hamileliğimden önceki ay ikincide hamile kaldığım ay sistit oldum inşallah sende de bebiş yoldadır..hamilelikle sistit ilişkisini nuray da söylemişti inşallah doğrudur diyelim..

sezencim iyiyim canım bi sıkıntımızda yok allaha şükür 1 haftamız kaldı çok tecrübesizim ne yapacağımı bilmiyorum sadece bakalım neler yaşayacağım yakınımda da bebek olmadı ki hiç biraz tecrübe edeyim..sen nasılsın bebişide büyüttün maaşallahh bulantılara seviniyorum ben herşey yolunda die o süreci yaşamak kötü ama..biz bi grup doğurmaya başladık sonra sizi bekleyeceğiz inşallah..

rolle 200 okumuştum canım sana ama o dönemde yazamamıştım allah kabul etsin..

Sezen, canım ya valla sen deyince farkettim sıra bizlere gelmiş, 6 aya girdik giriyoruz.inanamasakta epey olmuş, sanırım o ağlama sesiyle tamam işte benim oğlum diycem.sabah sabh nasıl moral verdin bi bilsen :) sen nasılsın canım ? sizinde 2 li zzamnı yaklaştı maşallah ya.

Chnb, ablacım sorma fazla ilgiliyim isimlerle evet sizin oğlunz adını kendi seçti.güzelde oldu ama, ya haklısın rapor uzun oldu bende olsam çekinirdim ama sonuçta 2013 dönemini kapatcakmışsın ücretsizde olsa ? ya evet çıksın artık lütfen şu yasa ya, gözümüz kulağımız onda bekliyoruz.çok rahatlatacak hepimizi çıkarsa.bencede 3500 üstü doğacak delikanlı

nazlım, canım çok geçmiş olsun ya, inş çabuk düzelirde rahatlarsın idrar enfeksiyonuda zor ya.inş çabuk geçer, sirkeli su olayıyla taharet almak faydalımıdır bilemedim ? aklıma o geldi.

Minicik, eşinle aynı fikirdeyim her daim horon bende eşime diyorum hergün horon dinletiyorum en hafifi karmate.eşim diyor canım ağır müzikler dinletsen neden hareketli olmasın mı diyoum ? çok hareketli haylaz olursada zor olmazmı tamam dinlette arada klasik mlasik takılın diyo sizin ufaklıkla bizim ufaklık aynı olcak anlaşılan çok şükr Allah a gördük bu günleri, bu ayda tam şükür etcez inş nazlımla rolleyle.hepimizin gönlü onlarla biliyorum her fırsatta yazmadan geçemiyorz.senin randevu haftaya hangi gün ?

Datlum, canımmm bişey kalmamış.haftaya kucağında olcak allah ın izniyle Alp Tuğra.vay beee ne güzel günler bugünler.Olsun yine doğru tarif ettin

Son düzenleme:

miniklercim, Allah analı babalı büyütsün inşallah.
nazlımcım, Allah en kısa zamanda sana da nasip etsin.ayrıca geçmiş olsun.
minicikumut, yeğenin çok tatlı maşallah. inşallah seninkinin de resimlerini göreceğiz. araları az olacak ablanın kızıyla.
rollecim çok geçmiş olsun. nazlım için dileklerim senin için de geçerli.
datlum ve chnb, doğum tarihleri alınmış. ayy ne heyecan dimi. gittikçe yaklaşıyrosunuz.
chnb, bebeğin iri olması iyi boşver. sarılık falan olmaz. genelde zayıf bebekler sarılık oluyor. benimki de 3.5 doğmuştu 39da. ama 38de de ölçtüğünde aynı çıkmıştı kilo. ya son hafta kilo almadı, ya da senin dediğin + yada - 300 gram olayı. hem erkek çocukları kızlara göre daha iri oluyor.
keşke imaknım olsa da 2. dönem de ücretli izin alsam. evde olmak çok güzel. olsun buna da şükür. aslında ekonomik olarak zorlyabiliriz belki ama il içi tayine başvurmak için gün doldurmam gerekiyor. yoksa eş durumu tayiniyle yoldan kurtulamıyorum, 3 sene olacak. tüm türkiye başvuruyor, bende de yıl yok, puan yok. il içinde belki şansım daha yüksek olur diye çalışacağım mecbur. inşallah o zamana 7 aylık olmuş olacak. bir de sorun çıkmazsa annem bakacak. başkasına bırakmayı hiç gönlüm elvermez bir yaşından önce.bu arad tracy hogg denemelerine başladım, maşallah diyeyim iyi gidiyor. ilk gün 45 dakika ağlattım ama onuniyiliği için. bugün daha kısa sürede uyuyor. akşam da çabuk uyudu. hamile arkadaşlara kesinlikle kitabı tavsiye ederim. tracy hoggla bebek bakımına mucizevi çözümler. yalnız hamileliğin son dönemlerinde okunması daha faydalı bence. tabi şu da var, çoğu uzman ilk 3 ay bebek nasıl isterse öyle uyutun, belesyin vesaire diyolar. benimki de öyle oldu mecburen. baştan yavaş emme problemimiiz vardı 1.5 saat memede tuttuğum oluyodu.kilo alması için de emzirmek zorundaydım. tabi öyle olunca düzen falan hak getire. yani ilk zamanlar uygulamak zor bazı şeyleri.

ama şunu söyliyeyim emzirmek keisnlikle sabır işi. dinimizde neden süt anne olayı var, şimdi daha iyi anlıyorum. hele doğumu yaza denk geleceklere şimdiden sabır diliyorum. ben terlerim bi taraftan, çocuğum terler şapır şapır. bir de saçlıydı. su içinde kalıyodu yavrucak karnımı doyurayım derken. ama şu an yok galiba yaza doğuracak. bundan sonra hamile kalacak olan varsa yandı. ben de bu arada geçen sene kasımda öğrenmiştim hamile olduğumu. zaman su gibi geçiyor ya.
candaşım senin martmış inşallah. süper zaman bence. mart ve nisan ayları çok güzel. hele bi de öğretmen olanlar için. bizim tabi zaman ayarlama şansmız olmadı. olsun da ne zaman olursa olsun dedik yeterki olsun.

biliyosunuz benim eşim de sperm azlığı vardı. çok ilaç kullandık bunun için.ama eski topiğimden takip ediyorum da benim gibi ilk bebeğine çok zor hamile kalıp, ikinci bebeği hiç ummadığı anda hamile kalanlar çoğalıyor.bebeğim 6 aylık olana kadar dikkat edeceğiz, çünkü 6 aydan önce hamile kalma durumunda dikişler riske girdiği için zorunlu kürtaj önerebiliyomuş doktorlar, Allah korusun. ama ondan sonra pek korunmayız gibi geliyor. nasıl olsa olmaz diye, olursa da güzel olur diye düşünüyoruz. çünkü bebek için o kadar şey alınıyor, ve çok az kullanılıyor. ikinci bebek olursa kız-erkek farketmez alınan şeyler bir süre daha kullanılmış olur. günlük giyilen kıyafetlerde zaten kzı erkek farketmez. ev şimdiden onun eşyalarıyla dolu. anakucağı-mama sandalyesi, oyun halısı, yatağı, arabası,telsizi, oyuncakları.hem insan tecrübe kazanıyor çok. onca şey boşa gitmesin değil mi:)

ase,nilde sizin kuzular da büyor. hamilelik tabloları çoğaldı ne güzel oldu topiğimiz.
cezacım senin de iyice az kaldı kavuşmana inşallah. deniz beyin macerlarını da okuyacağız pek yakında.
nurayala faceden yazışıyoruz da günlükten hiç haberim yok. alara nasıl oldu acaba.
epeydir bu kadar yazamıyodum. salih böyle güzle uyumaya devam eder de ben de daha çok yazarım herkese inşallah.
şimdi bir hilalin mi kız geliyor?yanlış hatırlamıyorsam.hilalcim çok şanslısın. oğullara kız bulamayacağız ya.
kitty ve çınarı da öpüyorum. inşallah unuttuğum kimse kalmamıştır.

Candaşım Karadeniz uşağı olacak bizim juniorlar :)Nazlımdan güzel haberi almadıkca hep bir tarafım buruk kalıyor ne yalan söyleyim.Sürekli dualarımdasın Nazlım.Rollede tabi.

Bizim kontrolümüz salı günü nasipse.Geçmek bilmiyor bu hain günler :)

Lone;Salihte 4 aylık olmuş.Yeğenimle aralarında 10 gün var.Genelde doğumdan sonra 2.bebeği istemez anneler ama senin bu konuda istekli olman çok hoşuma gitti.Olmaz olmaz dersin,bakarsın sürpriz olur :)

burdayım kuzummmmm sadece bu ara giremedim malum yıl sonu yaklaşıyor bizim işler karışıyor.sen nasılsın çıkarıyormuşsun bu ara dikkat et çubuk kraker iyi geliyo gerçi benim 2 hafta kadar bulandı

canımmm benimmmm ne kadar tatlı maşallah allah nazarlardan saklasın yiğen sevgisi bir başka benimde yiğenim var biliyosun 1,5 yaşında deli oluyorum ona.taşınma işinmi var kuzummmm allah kolaylık versin fazla yorma kendini

kuzummmm buralardayım arada giriyorum her şey yolunda olunca çok şükür deyip çalışmaya devam ediyorum çok yazamıyorum seni özledik kuzummmm kuzum az kalmış 15 indeymiş doğum bi haber etsen çatlarız burda birimize telefon versen yada face adresini yazsan kuzu valla çokkkk merak ediyoruz.canımmmmm doğum şeklinde hakkında hangisi hayırlısı ise o olsun kuzummmm sıkma canını.eşlere gelince bi odunda bende de var ev işlerine yardım ediyor ya ona kalsa en anlayışlı erkek o hadi be iş sadece ev işlerine yardımla bitmiyo destek olmak lazım anlayışlı olmak lazım nerdeeeeeee.kuzummmmm canım benimmmm dualarımız seninle allah bir avazda kurtarsın alp tuğramızı çokkk öp missss kokusunu içine çek.çokkk öpüyorum

tatlımmmmm gözün aydın darısı yürümesine konuşmasına sünnetine mezuniyetlerine ve düğününe olsun gözümüz aydın kuzummm işi naptın evi ne zaman taşıyosun

maşallah ali keremeeeeee allahım bağışlasın çok tatlıııı paşamızzzz yerim seni kuzummmmmmm.hiç sorma nazlımmmmm bende çok kötü oldum çokkk duygulandım

İkili test sonucum çıkmış.Doktorum herhangi bir risk görmediğini söyledi çok şükür :)

kuzummmmm gözün aydınnnnnn çokkk sevindim derin bir nefes almışsındır darısı bizeeeee bizde cumartesi gideceğiz

canımmmm geçmişşş olsunnnn arada gir yaz merak ediyoruz seni.ümitsizlik yokkkkkk yola devam olavak kuzummmm az kaldııııı

kuzummmmm nasılsın geçmiş olsunnnnn nasılsın şimdi sizin ikili test ne zaman sezenin ne zamandı

kuzummmmm tombiş ahmet ardamız nasıl sağlığı yerinde olsun kuzumun.24 kasım banada çok güzel bir tarih gibi geldi annesi öğretmen anneye çok güzel bir armağan.ne güzel şeyler almışsın doğumdan sonra bizimle paylaş bu tecrübelerini kuzuuuuu

kuzummmm geçmiş olsun bilirim o acıyı berbat bir şey bol su sirkeli su ile yıka benim aklıma gelen ler bu kadar

KIZLARRRRRRRR BU ARADA BEN BUNLARI SAAT 1 DE YAZMAYA BAŞLADIM AMA BENİM BELALIMI BİLİYORSUNUZ BU SAATE KADAR TIRMALATTI BENİ O YÜZDEN YAZILAN OLMUŞTUR AFFOLA

hiallimmmmm kuzummmmm sen nasılsın

ceza fazla yorma kendini zorlamıyormusun keşke ayrılsaydın evin tadını çıkarırdın kuzum izin yanmıyacakmı

artık kıdemli anneler loneeee günlükkkk nurayyyyy canlarımmmm sizler nasılsınız

veeeeee en taze anne minikler kuzummmmm nasılsın acabaaaa kuzucuk nasıl

canlarım bizim cumartesi günü kontrol var ikili test ve ölçümler olacak kalbim güm güm.dua edin bize.ya kızlar yine bişi sorcam bende hiç hamileleik belirtim kalmadı biliyorum çok şanslıyım ama yinede tedirginim aranızda böyle olan yada tanıdıkları arasında böyle olan varmı hamile olmadan öncekiyle aynıyım birde 2 haftadır aşırı stresliyim iş yerindeki belalım coştu çok eziyet ediyor çok ağlıyorum bebeğime bir şey olacak diye çok korkuyorum

sizi çokkkkk öpüyorum

Oyy Nilde ablam seni burada görmek ne güzel..ikili testler yapılıyormuş ne güzel inşallah güzel haberlerle döneceksin..güzel düşün güzel olsun herşey..Birde herşeye kafanı takma rahat ol ne derlerse desinler.hamile olduğunu ve bu kadar yükün ağır geldiğini anlat..yormasınlar ablacımı..hiçbişey senden ve bebeğinden daha önemli değil..dikkat et kendine..Birde zannerdersem 12. haftada sonra göğüslerdeki acıma filan biraz rahatlıyormuş yani rahat olan 2. trimester başlıyor..

Bizim ikili test önümüzdeki cuma için demişti ama yine arayacağım bakalım..yani 8-9 gün sonra..

657 sayılı Kanunun Mazeret iznini düzenleyen 13/02/2011 tarihli ve 6111 sayılı Kanunun 106 maddesi ile değişik 104′üncü maddesinde; “A) Kadın memura; doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı hafta süreyle analık izni verilir. Çoğul gebelik durumunda, doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki hafta eklenir. Ancak beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesine kadar sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporuyla belgeleyen kadın memur, isteği hâlinde doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabilir. Bu durumda, doğum öncesinde bu rapora dayanarak fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir. Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir. Doğumda veya doğum sonrasında analık izni kullanılırken annenin ölümü hâlinde, isteği üzerine memur olan babaya anne için öngörülen süre kadar izin verilir.” hükmü yer almaktadır.

Doğum Sebebiyle Verilecek Analık İzni

657 sayılı Kanunun 104 üncü maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde, 6111 sayılı Kanunla yapılan değişiklikten önce; “Memura doğum yapmasından önce 8 hafta ve doğum yaptığı tarihten itibaren 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta süre ile aylıklı izin verilir. Çoğul gebelik halinde, doğumdan önceki 8 haftalık süreye 2 hafta süre eklenir. Ancak sağlık durumu uygun olduğu takdirde, tabibin onayı ile memur isterse doğumdan önceki 3 haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, memurun çalıştığı süreler, doğum sonrası sürelere eklenir. Yukarıda öngörülen süreler memurun sağlık durumuna göre tabip raporunda belirlenecek miktarda uzatılabilir. Memurlara, bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam bir buçuk saat süt izni verilir. Süt izninin kullanımında annenin saat seçimi hakkı vardır.” hükmü yer almaktaydı.

6111 sayılı Kanunla yapılan değişiklikten sonra; “Kadın memura; doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı hafta süreyle analık izni verilir. Çoğul gebelik durumunda, doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki hafta eklenir. Ancak beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesine kadar sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporuyla belgeleyen kadın memur, isteği hâlinde doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabilir. Bu durumda, doğum öncesinde bu rapora dayanarak fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir. Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir. Doğumda veya doğum sonrasında analık izni kullanılırken annenin ölümü hâlinde, isteği üzerine memur olan babaya anne için öngörülen süre kadar izin verilir.” hükmü getirilmiştir.

Yapılan bu değişiklik sonrası 657 sayılı Kanunun değişik 104 üncü maddesinin (A) fıkrası çerçevesinde doğum sebebiyle verilecek analık izninin uygulanmasına ilişkin açıklamalara aşağıda yer verilmiştir:

1- Memura doğum yapmasından önce sekiz ve doğum yapmasından sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı hafta süreyle analık izni verilmekte, çoğul gebeliklerde (ikiz, üçüz, &#8230 doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki haftalık bir süre daha ilave edilmektedir. Böylece çoğul gebeliklerde doğumdan önceki analık izni süresi on haftadır.

2- Memura, sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporu ile belgelendirmesine bağlı olarak, isteği üzerine doğumdan önceki üç haftaya kadar Kurumunda çalışabilmesi ve bu durumda tabip raporuna dayanarak Kurumunda fiilen çalıştığı sürelerin doğum sonrası analık izni süresine eklenmesi imkanı tanınmıştır.

3- Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilmiştir. Söz konusu hüküm ile; beklenen doğum tarihinden daha önce doğum yapan kadın memurun, erken doğum nedeniyle doğum öncesinde kullanamadığı analık izni sürelerinin doğum sonrası analık izni süresine eklenmesi imkanı getirilmiştir.

4- Doğumda veya doğum sonrasında analık izni kullanılırken annenin ölümü hâlinde, isteği üzerine memur olan babaya anne için öngörülen süre kadar izin verilmesi imkanı getirilmiştir.

Bu hükmün uygulanma şekli;

a) Doğumdan önceki üç haftaya kadar Kurumunda çalışabileceği tabip raporuyla onaylanan ve doğum sonrası analık iznine eklenmesi gereken azami beş haftalık süre içerisinde kanuni izinlerini kullanan kadın memurun, doğum sonrası analık iznine sadece doğum öncesi analık izni içerisinde Kurumunda fiilen çalışarak geçirdiği sürelerin eklenmesi gerekmekte olup, bu süre içerisinde alınan kanuni izinler doğum sonrası analık iznine ilave edilemeyecektir.

b) Memurun doğumdan önceki sekiz haftalık analık izninin, doğum tarihinden önceki üç haftaya kadarki kısmını Kurumunda çalışarak geçirebileceği, bu durumda tabip raporuna bağlı olarak Kurumunda fiilen çalışarak geçirdiği azami beş haftalık izin süresinin doğum sonrası analık izni süresine ekleneceği hükme bağlanmış olduğundan, sağlık durumunun uygun olduğunu tabip raporu ile belgelendirmeden Kurumunda çalışmaya devam eden memurun fiilen çalıştığı sürelerin doğum sonrası analık iznine eklenmesi mümkün bulunmamaktadır.

c) Beklenen doğum tarihinden önce doğum yapan memurun, doğum yapmadan önce kullanamadığı analık izni süreleri, doğum sonrası analık izni sürelerine ilave edilecektir.
Bu çerçevede;

- Doğumdan önce sekiz hafta süreli analık iznine ayrılan ve bu süre içerisinde erken doğum yapan memurun, erken doğum sebebiyle kullanamadığı doğum öncesi analık izni süreleri, doğum sonrası sekiz haftalık analık iznine eklenecektir.

- Beklenen doğum tarihinden önceki üç haftaya kadar Kurumunda fiilen çalışan kadın memurun, son üç haftalık doğum öncesi analık izni süresi içerisinde erken doğum yapması sebebiyle doğum öncesinde kullanamadığı analık izni süresi (kurumunda fiilen çalışarak geçirdiği süreler ile birlikte), doğum sonrası analık izni süresine ilave edilecektir.

- Beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesinde doğum öncesi analık iznine ayrılmayarak, sağlık durumunun uygun olduğuna dair tabip raporu almak suretiyle kurumunda fiilen çalışmaya devam eden kadın memurun, bu süre içerisinde erken doğum yapması halinde, erken doğum sebebiyle kullanamadığı doğum öncesi analık izni süresi ile kurumunda fiilen çalışarak geçirdiği süreler doğum sonrası sekiz haftalık analık iznine eklenecektir.

- Kadın memurun otuz ikinci haftadan önce doğum yapması halinde, erken doğum sebebiyle kullanılamayan sekiz haftalık doğum öncesi analık izni süresinin tamamı doğum sonrası analık iznine ilave edilecektir.

ç) 657 sayılı Kanunun 6111 sayılı Kanunla değişik 104 üncü maddesinin yürürlüğe girdiği 25/2/2011 tarihinden önce erken doğum yapan ve mezkur maddenin yürürlük tarihinde doğum sonrası analık iznini kullanan kadın memurun erken doğum sebebiyle kullanamadığı doğum öncesi analık izni süreleri, kullanmakta olduğu doğum sonrası analık iznine eklenecektir.

d) Doğumun beklenen tarihten sonra gerçekleşmesi halinde, fazladan geçen süreler doğum sonrası analık izni süresinden düşülemeyecektir.

e) Devlet memurluğuna atanmadan önce doğum yapan ve doğum yaptığı tarihten itibaren sekiz haftalık süre içerisinde göreve başlayanlara, 657 sayılı Kanunun 104 üncü maddesinin (A) fıkrası çerçevesinde doğum yaptığı tarih dikkate alınarak sadece sekiz haftalık doğum sonrası analık izni süresinin kalan kısmı kullandırılacaktır.

- Beklenen doğum tarihinden önceki üç haftaya kadar Kurumunda fiilen çalışan kadın memurun, son üç haftalık doğum öncesi analık izni süresi içerisinde erken doğum yapması sebebiyle doğum öncesinde kullanamadığı analık izni süresi (kurumunda fiilen çalışarak geçirdiği süreler ile birlikte), doğum sonrası analık izni süresine ilave edilecektir.

kızlar ben mi yanlış anladım son 3 haftada doğum olsa bile onlar da eklenecek.

- Beklenen doğum tarihinden önceki üç haftaya kadar Kurumunda fiilen çalışan kadın memurun, son üç haftalık doğum öncesi analık izni süresi içerisinde erken doğum yapması sebebiyle doğum öncesinde kullanamadığı analık izni süresi (kurumunda fiilen çalışarak geçirdiği süreler ile birlikte), doğum sonrası analık izni süresine ilave edilecektir. kızlar ben mi yanlış anladım son 3 haftada doğum olsa bile onlar da eklenecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…