Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
slm kızlar. chnb abla maşallah ahmet ardaya kuzum benim tosuncuk olmuş sağlıcakla gelsin tarih de belli olmuş gözün aydın. hiçbir sorun olmadığına da çok sevindim.

nazlım canım geçmiş olsun bu sistit olayı datlumda olmuştu bahsetmişti inşallah iyi bi şeye vesile olur hadi bakalım güzel haberlerini bekliyoruz.

datlum azradan vazgeçtik gibi yakın biri koydu diye.ancak miray listemde var hem de ön sıralarda. yanına bi isim yakıştırabilirsem miray düşünüyoruz zaten bakalım.

lone maşallah canım salih beye.ne kadar yakışıklı ya kuzum benim. sanırım yeni yeni herşey oturuyor. bundan sonrası hem salih hem de senin için en kolayında olsun inşallah.

inşallah canım. miray güzel isim. söylemesi hoş.
bu arada salih ismini konulmuyor diye koyduk, ama bu sezon iki dizide başrollerin ismi salih. hele ki kenan emirzalıoğlunun bi karakteri salih. şimdi ortalık salih patlaması olur. kuzey olduğu gibi. şu kuzey dizisinden sonra önüne gelenin adı kuzey.

minicikumut, doğumdan sonra ben de öyle diyordum ama şoku atlattım galiba.

chnb, erken doğum aktarılıyor canım. ama nasıl tam bilmiyorum.

slm kızlarr. herkesler iyidir inşallah. ben bebişimle hasır nesirim bu aralar. uslu bi çocuk ama yoruyo yinede. arada takip etmeye celışıyorum sizleri de. özellikle hamişleri:))
chnb ablacım doğum iznini sormuş. son 3 haftaya kadar doktor izni ile calışılabilir. 37. haftada izin alınca zaten 16 hafta hesaplanıyo. yani bu arada ne zaman doğum olursa olsun süren izin başladığı tarihten itibaren 16 hafta.
nazlımcım gecmiş olsun. enf hastalıklarında olan benim. kanaman da varsa olay sistiti aşmış demektir. lökosit bolsa idrarda cok büyük ihtimal kültürde üremen de olur. mutlaka sonucu takip et genta değişmesi gerekebilir canım.
candascım sen nasılsınız?? bebişimiz de iyidir inşallah. öptüm hepinizi:))

topik şenlenmiş resmen ya:)) masallah hamişlere ve bebişerine:))
yeni bebişimizi de Allah analı babalı büyüısün inşallah:)) çok tatlı masallah
darısı nazlımın ve diğer bekleyen arkadasların basına en kısa zamanda

way way way maşallah, efendim tanıştığıma memnun oldum çok sen güzelsin ne tatlısın auguru buguru sana. tatlılardan tatlılar ballılardan ballılar bıcı bıcı bıcı :))))))))) aynı anasudur :) diyorum ben
sağlıklı sıhatli analı babalı olsun inşallah gözlei aydın olsunnn.
nazlım çok değişik bir dostluk oldu aramızda, minikler nazlım teyzesi gelecek diyordu. Helalll olsun sana yüreğinde ince sızıyla gittin mutluluğunu paylaştın ya mevlam yüce gönlüne göre versin. Aslansın aslan :)
ben kendi teyzemin çocuğunun yanında klamıştım ikinci sıpanın kucağıma aldığımda ohaa dedm ne güzel ben hiç anne olamaıcam benim bebeğim mis kokulum olmayacak hatta tyezeme de demiştim oda :) bahar allahaşkına psikopata bağlama g..den alıyorum soluğu bana yardım et diyeek :))))))))))))) ağlamamı kesmişti.
bugün çınarı kucağıma aldım ay bu bebek benim ve ben onu bırakıp işe gitcem he dedim düşün hala,
sen dr gittin mi ne dedi.

rollecime de mevlam nasip etsin.

lonecim selamlar tracy hogg :) evet başarılı bir kitap bende sabiha paktuna keskinin işte anne kitabını alıp okuyacağım.
kesinlikle bırakma ele çok zor.

chnb nasıl gidiyo doğum belli oldu mu ne zaman? yasinleri napalım bacım bana salıdan sonra yaz olur mu? evi görsen otutup ağlarsın

herkeş nasıl

deniz beyler ? napıyorlar sıra cezada demi chnb den sonra :)

kızlar içimde çok değilik bir duygu var allah hayırlara yorsun, parmaklarım durmak bilmiyor saatlerce size yazabilirim.
bu ay kesin müjde var inşşallah.

öpeim hepinizi

iyi akşamlar canım..inan ben de çok yazmak istiyorum ama parmaklarım yazmıyo yorgunluk var üzerimde..deniz bey iyi çok şükür..çınar abisine slm var:)az kaldı doğuma allah nasip ederse datlum-chnb-sonra ben...şaka gibi...tracy hogg bende alıp okuyacağım..çok tavsiye ettiler...taşındın mı canım..ben kaçırmış olabilirim..bu arada duanı yavaş yavaş okuyorum..bi süresi varmıydı.varsa hızlandırayım canım..öptm
görüşürüz kızlarrrrr

Günaydın kızlar..

Dün akşam hamile bir arkadaşıma oturmaya gitmiştik eşimle.Kızın benimle arasında 4 hafta vardı en başta.Sonra doktoru demiş ki kalp atışlarını dinlemeye gittiğinde geç döllenme olmuş.Ben kalp atışını gördüm ama demiş.Bebek bu sefer 2 hafta geriden gelmiş oldu.

İşin gerçeği bu noktada işkillenmeye başladım ben çünkü arkadaşın gittiği doktor benim ilk gittiğim ve benim teşhisimi koyana kadar beni yaşayan ölüye çeviren doktordu.

Bugün kontrolü vardı.Doktor 7 haftalıkken gelişimi durmuş demiş.Aynen bana dediği gibi ilaçla düşük deneyelim sabah yatar öğlen çıkarsın demiş.Banada öyle demişti hastaneden 2 gün sonra çıktımVe sonunda parça kalmış dediği için kürtaj olmuştum.2 gün o eziyeti bana niye çektirdin be adam o zaman değil mi?

Arkadaş oradan çıkıp başka bir doktora gitmiş.Oda aynısını söylemiş ama kürtaj olmanı öneririm,düşük yapsan bile parça kalabilir kürtaj olman gerekebilir demiş.Arkadaşım fikir sormak için aradı beni.Yaralarım kanadı tekrar onun acısıyla beraber.Hastane ortamında olduğun sürece kürtajın bir zararı olmaz düşük yapacam diye uğraşma dedim.Sabah sabah canım sıkıldı.

Aynı doktor,aynı hikaye bu sefer bir arkadaşımda yaşandı..

nasıl başlayacamı ne diyecemi bilemedim şükür oğluma kavuştum iyi dilekleriniz için çok çok tşk ederim hepinizi o kadar çok özledimki hele nazlım yanıma geldiğinde neler kazandığımı yasşadığım acıların mükafatını almaya başladığımı yüreğimde hissettim bi oğlum bi kız kardeşim olmuştu ağrılarım dikişlerim izin verse haykıra haykıra ağlamak geçti içimden.. bol bol dua ettim oğlum inşallah nazlım teyzesine de uğuruyla geldi buarada papatyalar için çoooooookkkkkkk tşk ederim tanısan bu kadar tahmin edebilirdin çok çok mutlu oldum rabbim seni de tez zamanda güldürsün biz de oğlumla sizi ziyarete gelecez eşim şok oldu beklemiyodu çünkü oğluş ağlıyo sütüm gelmedi ama diretiyorum ysazacam yine hala ağrılarım var( gaz problemi yaşıyorum) biraz daha toparlanınca dönecem aranıza çıkmama lazım öpüyorum hepinizi

chnb ablacım maşaallah Ahmet Arda'yaa.. ooo serpilmişş iyice delikanlı.. ee günüde yaklaştı zaten..
ne kadar az kaldı, zaman ne çabuk geçti bittii..doğrusu onu birde sana sormak lazım ablacım, hep istirahatteydin ya hani..
çok şükür ki sonunda Allah'ın izniyle yavruna kavuşmaya sayılı gün kaldııı
kendinize iyi bakınn annesii.. (bu arada bahsettiğin filmi bende çok merak ettim )

nillde ablacım.. bundan sonra belirtiler azalır zaten.. bundan sonraki gireceğimiz 2.trimester çok rahat olacak Allah'ın izniyle..
hani bulantı ,halsizlik ws kalmıyor..daha bi enerjik oluyorsun.. başlangıçta bebiş hareketlerinide hissetmediğinden, sabah uyandığında hamiş olduğunu bile unuttuğun anlar oluyorr
testlerde güzel çıkacak Allah'ın izniyle.. benimde ayın 21 inde..hayırlısıyla o günde bi gelseydiii
kendinize iyi bakın ablacımmm:79:

candaşımm, bahsettiğin haller normal canım..
kimseye bulaşmamaya çalış sen canım.. bende çok çabuk sinirleniyorum(-ki normalde çok sakinimdir), tahammülüm kalmamış hissi var..
bu biz değiliz canım, geçecek inş..
sınır değil tabiki ama, farklı bi hafta geçireceğim sanırım.. benim 19.haftaya geçtiğim zaman bi rahatlamam olur heralde..
ama düşün işte, insan ne kadar rahat olurrr.. çok duygu yoğunluklarım var, ALLAHım işlerimizi rasgetirsin, herşey yolunda gitsin..
Allahım sağlıkla tamamına erdirsin cümlemizinkini inş..

minicikumut canım çok üzüldüm arkadaşın için ..
forumda yada günlük olarakta böyle şeyler okuyorum, duyuyorum içim bi tuhaf oluyor. herşey film şeridi gibi geçiyor gözümden..
unutmayacağımız şeyler ama, her zaman anımsamak zorunda kalıyoruz..
arkadaşında çok üzgündür canım yaa.. ama senin gibi onu anlayacak bi arkadaşın desteğiyle eminim kendini daha iyi hissedecektir..
Allahım tez zamanda sağlıkla kavuşacağı bi bebiş nasip etsin ona daa..
senin rahatında yerinde inş.. uyku hallerin geçti mi canımm?rahatladınmı biraz?
kendinze iyi bakın annesiii:79:

sezeniimmm nasıl oldun canımm?
benimde sabah var bulantı .. gün içinde yemek yedikten sonra bazen oluyor..
tam geçti bile desek ara ara yoklar canım, normaldir durum..
tabi o kokusundan hoşlaşmadıklarımdan hala uzağım, onları görünce midem bulanıyor hala..
şu 3 ay geçsini sonra bayağı iyi oluruz diye umuyorum..(önceden hep öyle olmuştu benim, Allah ne verdiyse modundaydım:)
kendinize iyi bakın canımmm

Son düzenleyen: Moderatör:
aaayyyy miniklerimm, taze annecik gelmişşşşhoşgeldinizzz...nasılsınız canımm oğlunla?
rahatladınmı biraz, ağrıların zayıflamıştır inş..

gözünüzaydınn canımm.. Allah analı babalı büyütsün yavrunuzuu...
ne yakışıklıı bi yavrudur o öylee..pamuk pamukk

Oyy taze anne gelmiş foruma..miniklerim nasıl oldun..kendni sıcak tut canım..bol bol sıvı al..Allah yardımcın olsun şu 1 haftayı bir atlatsan kendin daha rahatlayacaksın..bebektede gaz yoktur inşallah..Tatlı bebek uyusun üzmesin annesini..

minicik umut Allah yardımcısı olsun arkadaşının çok üzüldüm..Allah bu sebepten en kısa zamanda yeniden yüzünü güldürsün..

asem evet canım bulantılar devam ediyor..yaa durdu durdu bi haftadır başladı..benim hiç bi hamileliğimde bu kadar midem bulanmadı..ne zormuş..dün 3 kez abdest aldım yeniden öğürüyorum afedersin..telef oldum yaa..başımı öne doğru eğmem yetiyor..1 hafta sonra bitiyor ilk 3 ay bakalım geçecekmi..

benim kontrol salı canım..inşallah güzel haberlerle gelmek nasip olur..Allahım herkesi evlatlarına sağlıcakla kavuştursun

ama ağlarımmmmmmmmmmmmmmmmm
canım benim ben sana söz verdim yanında olcam dedim valla kimse olmasa yanında geceye kadar otururdum papatyaları seviodun demek çok sevindim şimdi dua ettiğinibiliorum canım benim anlınından öperken hissettim ben gözünün içindekileri gözümün için nasıl baktığını gördüm neler konuştuğunu nasıl dua ettiğini anladım başka bi deneyimdi o an yaşadıklarımız kalbini duydum hissettim hiç merak etme sen ali kereme içimden dedim ki güzel bebek sımsıkı tuttun ellerimden kardeşini gönder bana sen mevlama yakınsın meleklere yakınsın söyle onlara dua et benim için bana da senin gibi bi güzellik göndersinler biliorum duydu o beni elimi sıktı buz gibi küçücük parmaklarıyla :)
ben çokkkkkkkkkk mutlu oldum içimdeki umut ateşi yeniden alevlendi inancım çoğaldı senden de allah razı olsun
sende benim gibi hepimiz gibi duygusal hatunsun odadakiler olmasa sen beni görürdün nasıl ağlanıyo:)
enişteye de selamlar çok oynaşmasın yeğenimle uyurken sevindiysen o acıları çekerken mutlu olduysan ne mutlu ban kardeşim kocaman öptüm meleğinide senide
fazlamı duygusallaştım :)

geçmiş olsun dilekleriniz için saolun kızlar allah kimseye göstermesin çok korktum bildiiniz kan işedim berbattı ama şimdi iyiyim şükür
minicikumut iğne genta canım doğru bildin faydasını gördüm sızlama ve kanama bitti şükürler olsun
dadlum senin başına gelen tatlı tesadüf benim başımada gelir inşallah:)
candaşım sirkeli su olayı nasıl oluyo ne sirkesi ne kadar suya katmam lazım
doktorcum sağol canım evet dedğin gibi kültürde üremem varmış kültür sonuçlarım bugün çıktı yarın kontrolüm var iğne iyi geldi nasıl bi tedavi uygulanıyo kötü bişi diil dimi bu bi bu eksikti neden kaynaklanıyo acaba geçen cuma bizim evin üstünü su batı boş daire var bizim eve sular girmeye başladı eşim ben apartmandan bi kaç kişi çıktık suları temizledik çıpğlak aykla ondamı oldu acaba soğan kürü yapıorum ondanmı yoksa fazla ilişkiye girmektenmi:)
hellom guzummm saol bebeem aslanım dimi:)hepinizin adına gittim kardeşimize inş sana gelmekde nasib olur istanbula geldiimde çok istiyorum inanbu ay doktora gitmedim kuzum önümüzdeki ay aşılama yaptırcam fiktim değişebilirde ruh halime belli olmuyo
herkesi öptümmmmmmmm
ben yine yazıorum farkındaysanız sizden uzak kalmıorum:)

Kızlar teşekkür ederim.Arkadaşım kürtaj oluyor bugün.Geçecek dedim bana bak en yakın örneği benim dedim.Tekrar aynı şeyleri yaşayacaksın,sadece biraz sabır dedim.

Miniklerim çabucak toparlarsın İnşallah.Rabbim evladını analı,babalı büyütmeyi nasip etsin.

Nazlım iyileşmene sevindim.Yarın güzel haberler alırsın İnşallah doktorundan.Bizi unutma,hep yaz olur mu?

Nazlım, ağlayacam şimdiiii yaaa ( minikler o kadar doğru yazmış ki, çektiğimiz acıların mükafatlarını her manada görmeye başladık inş. Rabbim o yavrunun uğrunu sana gönderecek ve sen en mükemmel anneler grubunda olacaksın o vakit. Sirkeli su şöyle, 2,5 lt kaynamış suya göz kararı mı ( ölçüyü chnb biliyodu sanırım) sirke katıyosun soğuyunca taharet alıyosun.

Miniklerim canım benim ya tek yürek olduk birleştik senin için, şükür olsun kavuştun canından cana, Allahım hep güzellik göstersin bundan böyle.Allah ağrılarını azaltsın inş diyim. en doğru cümleyi kurmuşsun daha üstüne ne denir ki, mükafatlarını alıyoruz çektiğimiz acıların.Allaha emanet ol, dualarımız yanınıza da olsun.çok öptüm ikinizide.oğlun çookkkk güzel.nazar değmesin inş...

Lone, evet doğum tarihim çok güzel bi zmana geliyo hep içimden geçirdiğim tarhti inş allahta nasip edecek.kış bebeği olmayacak 40 çıkınca direk dışarıyı görecek, anasının kıçı kırık çok geziyo ya oğlu için planları gezmeden yana :)) öğretmenler için daha güzel bi dönem tabi, benim iş hayatımı düşündüğümde en güzel doğum zmanı haziraz olurdu sanırım ikramiyelerim yanmazdı şimdi yancak ama canı saolsun oğlumun.inş salihin kardeşi bekletmeden gelir, bende nasip olursa Meriç İnanç 18 aylık olduğunda herşey planladığım gibi giderse yeniden tedaviye başlarım sanırım.inş tekrarı nasip olur.

Asem, canım demek sen sakinken sen bile gerginsin, sakin olayım.farkındayım bu ara çok gerginim ama kimseninde gönül alma çabası yok eşim olsaydı farklı olurdu işte dediğim nokta burası.lohusalıktada yanımda olamayacak ama napalım o da bize sonra destek olur, babalık ömür boyu ...

Nildem, canım nasılsın ?

Minicik, canım allah yardımcısı olsun arkadaşının, uyarsaydın keşke.benim gittiğim dr a da benim arkadaşım gidiyor, hani bana tek tüpün kapalı diğeriyle bişeyler yapabilirz diye, aslında benim 2 tüpümde geçiş olmayacak gibi kapalıymış tüm dr lar hem fikir, bana boşa aşılama ve iğne yöntemini denetecekti, araştırmamın faydasını gördüm.umutlarımda kırılmadı paramda gerekli tedaviye gitti şükür uğrumda geldi, ark a anlattım ama bizim sıkıntılı gebelik değil ya dedi, anlatmak istediğim aksi giden bişey olsa bu kadın alayamaz allah korusun bebekte ölebilr. ama denmiyo işte daha fazlası.inş aksilik olmasında sağlıcakla doğsun tüm bebeler.

günlüğü arıycam unutuyorum yaa

chnb, bende senin gibi anladım doğumdan sonrasına eklenebilir, o zman bu ssk da da olabilir çünkü annelik izninde farklılık yok kanunlarda belki bilinmediği için herkes bunu yapıyodur, bi personele danışayım bende.

hilal, canım kaç kilo aldın şimdiye dek ? bizim evdeki tartı hatalı sanırım en sonkinin üzerinden 3 kg almış görünüyorum ki mümkün değil almadım biliyorum bi karnım büyüdü biraz daha fazla evdeki hassasında pili bitti meraktan ölcem son kg ne ?

nilde, ablacım yarın büyük gün inş 2 li sonucuda çok güzel çıkacak dualarım gönlüm seninle.belirtilere takılma diycem ama mümkün değil inş yavrun iyidir.benimde 2 gündür tekmelerim azaldı acaba oldum ama inş iyidir diyorum, randevu almıştım akaydan ama akşam ark a gitcem sabah erken saatte randevuda yetişemem diye iptal ettirdim.gitseyim iyiydi.

sezen, canım nasılsın ?

dr_alb, canım çok şükür iyiyz biz, Eymen bey nasıl ? sen nasılsın annesi ? bizimde oğlumuz olcak o ara görüşmüşmüydük hatırlayamadım.sen ne zman işe başlıyosun ? daha çok minik biliyorumda merak ettim nasıl tercih etceksiniz ? ben eğer tayinim olursa 9. ayda başlarım diyroum ama bilmiyorum ... vermezlerse dava açcaz o da 2 aya sonuçlanıyomuş ordan sonucu bekleyne dek işe başlamam o da olumsuz olursa artık direk tayinimi alır giderim son çarem çünkü..
kızlar herkese selam çok yoğunuz 2 gündür ve haftayada öyle olcak yazamadım.öpüyorum hepinizi ve yavrularınızı ...

kıtty, canım sen nasılsın ??

herkes iyisdir inş kızlar ?

Son düzenleme:
Candaşım uyardım ama gitme diyemezdim ona.Allah yardımcı olsun ne desek boş..Candaşım 22. hafta gibi Ankara'ya gelmeyi düşünüyoruz.Belki bizde görüşürüz :)

canlarim nasilsiniz?

benim kayinvalidemler geldi.. kayinpeder devamli tv izledii icin bilgisayari tvye bagliyoruz hic acamiyorum o yuzden bilgisayari ama kalbim hep sizinle

minigimin kucuk minigi gelmis hosgelmis.. Alllah anali babali buyutsun canim benim ins agrilarin bitsin donersin aramiza

gecmisi hic okuyamadim. esatin dislerimi bilmiyorum 3 gundur okadar mizmizki heran agliyor anca memede susuyor. onla ugrasmaktan aksama cok yoruluyorum onunla birlikte saat 9 dedimi uyuyorum.

hepinizi coook opuyorum

Son düzenleme:

inşallah canım hangi hastane ve hangi gün olduğunu bilirsem artık anadolu yakası ve gebzeliyim. Gebzelede çalışacağım sonra taşdelende oturacağım :))) hal böyle olunca inşallah

canım son zamanlar iyice ağırlaşmışsındır diye tahmin ediyorum.

kızlar bu benimki uyandı hay canına

Miniklerrrrrrrrrr canım iyileşince uzun uzun yaz hikayeni...Sezaryenin en kötü yanı bence gaz sorunu ben dikişten zorlanmadım gazdan zorlandığım kadar... Allah analı babalı büyütsün...

Nazlım canım ben yarım litre çeşme suyuna 5-6 damla elma sirkesi koyuyorum wc sonrası bu suyla yıkıyorum durulamıyorum o bölgeyi...
canım çok ilişkiden de oluyormuş balayı sistiti deniyormuş:)) bol c vitamini, mümkünse kızılcık şerbeti... memorialin dergisinde yazıyordu...

minicikumut kuzum Allah tez zamanda yeni bebiş versin arkadaşına. ilk bebişte yaşamak ayrıca zor. ben hamile kedi görsem ağlardım...

Ase canım filmin adı doktor t ve kadınlar. 11 sene önce izlemiştim. değişik bir film... sen nasılsın oğluş nasıl okulu iyi mi?

sezen kuzum kayınvalideye söylemedin di mi? eşin iyi sabrediyor:)) bulantı da geçer inşallah...

nilde test nasıl çıktı kuzm?

hilalim sağ ol senin nasıl gelişimi? bulantı bitti di mi?

lone canım maşallah sana ben 5 yıl düşünmedim bile...

Datlum kasılmalar başladı mı?

ceza az kaldı izne canım haklısın yorulmakta...

nuray kolay gelsin canım zordur kayınpeder işi de. oğluş nasıl?

dr alp oğluş nasıl? ben 32 de ayrıldım ya izne 38 de kısmetse olacak. 2 hafta aktaracağım di mi? hastaneden kağıt mı alayım? sgk da yok hastanede geçer mi bu kağıt alınırsa?

hellom be Ataşehir memorialde kısmetse 21 ya da 24 kasım da doğum yapacağım. kızlar 21 olursa akrep, 24 olursa yay hangisi sizce?

Ablacım henüz ben kendi anneme dahi söylemedim 3 ay bitene kadar söylemeyeyim diyorum..Sorma bayramda eşim kendini zor tuttu annesine söylememk için ama gittiği yere kadar söylemeyeceğim onlara..:)

Ben akrep erkeklerini hiç sevmiyorum kız olsaydı olabilirdi..akrep erkekleri aşırı merhametsiz ve cimriiii...akrep erkeği kimi tanısam aynı özellikler..yay erkeği çok sosyal,merhametli neşeli ve esprili.. Bence yay olsun:) Bir yay kadını olaraktan dermişim..ama yay kadını ve erkeği ortak yönleri var ama o kadar çok benzemiyor:)

Son düzenleme:
Chnb ablacım sağol bende iyiyim.. oğluşta iyi, okul koşturmacalı işte.. uğraşıyoruz çok şükür ..
sende iyisin umarım oğlunlaa.. Ahmet Arda beyle son günlerdesiniz hadi bakalımmm..

wallah akreptense ben yay'a çok çok daha sıcağım..
ama Ahmet Arda ne zaman gelmek ister bakalımm.. hangi burçta olsa da, sınırda kaldığı için diğer burcunda etkisinde kalacaktır, çokta mühim değil
(wuww rezzan kirazız sankiii )
çok az kaldı abla yaa, çok heyecanlııı.. Allahım sağlıkla kavuştursun oğluşunaa..
sabırsızlıkla bekliyoruzz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…