Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ah kuzum ah bi anlasalar daha beter eziyet ediyorlar gerçi yeni değil bu eziyetleri durup durup nüksediyor galiba

evet kuzummmm dediğin gibi rahat döneme giriyoruz galiba hadi bakalım sizinde 2 li testiniz allahın izniyle güzel çıkacak inşallah

oyyyy kuzummmmm hoş geldin kız mahvettiniz burda bizi nazlımla sen ağlaya ağlaya bir hal oldum.kuzummmm sıkı giyin kendine iyi bak tekrardan gözümüz aydın

kuzummmmm inşallah seninde güzel çıkacak alalhın izniyle yaw asem bazen kendimi tanıyamıyorum son 1 senedir huyum değişti pimpirikli birisi oldum çıktım

sıpaaaaaaaa mahvettin beniiiiiii ağlaya ağlaya şiştim.kuzummmm benimmmm allahım tez zamanda ali kerem için gönderecek sana kardeşini.çok öpüyorum

kuzum arkadaşına allah sabırlar versin nasılsın sonuçlar güzel çıkmış çok öpüyorum bin şükür tatlım

kuzum sağol iyiyim eeee şimdi ne zaman gitcen doktora ihmal etme

canımmmmm bugün yeni verdim kanı 13 ünde çıkcak dua edinnnn.kuzum ben yay burcuyum memnunum ama erkekle kız nasıl olur bilmem ama akrep zor diyorlar ha bide daha öncede yazmıştım 24 kasım bana daha sempatik geliyo malum öğretmenlikde var

hilalimmmmmmm sen nasılsın yavrukuşummmmm

diğer canlarrrrrrr datlummmmmm günlüğüm nurayım cezam hellom lonem nasılsınız öpüyorum

kızlar bildiğiniz gibi bugün kontrol vardı ultrasona girdik baktık uyuyo bizimki öksür uaynsın dedi öksürme krizine girdim yok uyanmıyor dediki en güzel dönem bu dönem biraz daha büyüdüğünde bu kadar net göremeyeceksiniz çünkü büyüyecek her bölümü ayrı ayrı görmek zorunda kalcaksınız kameraya çekin istedim dedi ama biz uyurken çektik:)))) yinede için rahat etsin:))) sana bebeğin kalp atışlarını dinleteyim dedi duydum minnoşumu .çarşamba acıbademe çağırdı tanışma varmış orda bakarım dedi o zaman çekersiniz kameraya dedi.burnu gayet iyi ense kalılığı gayet normal dedi odasına gittik yaşdan dolayı ikili test önermeden amniyosentez önermek zorundayım dedi buda sırf yaşından dolayı dedi senin vereceğin kanı 25 yaşındaki birinin kanı gibi göstersek 10.000/1 çıkar dedi ama yaş 38 olunca direk 250/1 düşecek zaten dedi buda yaş riski dedi bende 38 yaşında 2.çocuğumu doğurdum ben direkt amniyosentez yaptırdım ama bende 1 tane daha çocuk vardı seninkini zor bulduk o yüzden yaptır diyemem çünkü bebeği kaybetme riski var dedi.yaptırma diyemem yaş var dedi valla yaş yaş dedikçe bayağı koltukta ezildim büzüldüm kızlar yaşınız gençken 2-3 er doğurabildiğiniz bakabileceğiniz kadar doğurun yoksa bakın bana ben örneğim neyse kuzular dönelim konuya bende istemiyorum yaptırmak dedim o zaman 2 li 3 lü yaptıralım sonra tekrar konuşalım 250/1 in altına düşerse yapalım dedi bende konuşuruz dedim ha bu arada şunuda belirteyim ölçümlerin çok iyi dedi.bende belki yanlış biliyorumdur ama ense kalınlığı önemli bir belirteç değilmi dedim oda tabiki dedi sizede soruyorum kızlar ense kalılığı ve ayrıntılı ultrason daha önemli değilmi ama ben ense kalılığı iyi çıkınca içim çok rahatladı benim bebeğim sağlıklı dedim buna bütün yüreğimle inanıyorum ama doktor da yaş yaş deyince biraz buruldum ama bebeğim iyi kızlar dimiiiiiiiii.ha bide o kadar çok insan tanıyorum benim yaşımda daha geç yaşta anne olanlar var bebekler gayet sağlıklı hiç bir sorun yok benim bebişimde inşallah sağlıklı olcak hepinizi kucak dolusu öpüyorum

nildecim

canım merhabalar yakın zamanda yaşadığımız bir olayı anlatayım

35 yaşında hamile kaldı yaştan dolayı amniyosentez istediler, şimdi şu ikili testlerde yapılırken risk faktörünü yaş büyütüyor biliyorsun kız tam sınırda çıktı amniyosentez yapıldı ondada garip bişiler çıktı sınıra yakındı dedi ki dr bu çocuk sağlıksız aldırmalısın kız böyle ikilemde kaldı sonra iyi bir dr gitmelisin demişler bana telefon açtı ağlayarak ğaramız 3 ay falan bana sodu kime gittin diye bende atıl yüksele gitmiştim çok popüler ama çok işinin ehli bir dr ( teyzemin büyük oğlunda bir dr yönlendirmişlerdi böbrek damarı küçüktü farketti böbreği kurtardı) kağan beyde çok tavsiye etti 500 liraydı çok deli para ama biz çınarın odasından vazgeçtik bu dr götüdük. nitekim bebek sağlıklı amniyosentez de hata var bir kez daha yapıcam dedi ve dünyalar tatlısı ozan dünyaya geldi.

öncelikle işini sen takip edeceksin, diyeceğim o ki dr önemli birde 2 kere amniyosentez yaptılar çok şükür hiç bişi olmadı tabii illa atıl bey diyemem ama d araştır canım bence hiç bişi yoktur meleğimin

öpüyorum

millet bana şimdilik eyvallah yeni evde net olur mu bilmiyorum. chnb den haberdar edebilirseniz çok sevinrim mutlaka gelmeye çalışağım küçük mucizemi çok merak ediyorum. eşimde gelmek istiyor.
dualarım için haftaya pazara kadar ne olursa gerisini tamamlarım ben malum serviste çok boş vaktim olacak.
yeni iş yeni ev yeni hayat umarım bana bizim aileye yakışır.
mutlaka haberdar olurz blli mi olur belki hemen netimiz açılır.

hepinizi çok seviyorum. Allaha emanet olun, rollecim ve nazlımın bebekleri de artık naz etmeyin hello teyzenize gelin gayri :)
annesinin karnında babasının koynunda olan bebeklerim sizlerde büyüyün komacan olun gelin.

çınarın resmiyle neti kesiyorum. muck

Nildemmmm canım yaş, yaş yaşşş... bir de bu testler çok gıcık... benim 2 lim süper çıktı. ense kalınlığ burun hiç bulgu yok. ayrıntılı da öyle... ama 4 lüm 10 da 1 çıktı başka yerde yaptırım 63 te 1. kan değerim çıktı. ultrasonda bulgu yok ama dr önermek zorunda kaldı...
helloya katılıyorum Atıl bey prof bu işte süper ama çok önden randevu lazım. bence de 20 li haftalarda sanırım ayrıntılı unuttum . iyi birine git. o seni yönlendirir...

hellom ben ararım kuzum seni...

nildem canım sağ ol. oğluşa da sevindim....

ben de 24 kasım diyorum:))

hello çınar mı girdi öyle kutuya:))

canım içini feraht tut. önemli olan ikili test bence de. yani ense ve burun ölçüleri. diğerleri çok kafa karıştırıcı. ben de senin yaşında gayet sağlıklı bebekleri olanları tanıyorum çevremden. hatta bir teyzem iki kızını da 40ından sonra doğurdu. daha önce bir oğlu vardı ama. ama ilk çocuğa da senin yaşta sahip olan insanlar var. bence endişelenecek bişey yok. amniyosentez sonuuc kararını değiştirecek mi peki?değiştirmeyecekse yaptırma derim.

oyyy kıyamam sana paşam seni de mi paketleyip götürüyorlar yavrum benim hazır paketliyken kargo teslim alabilirim hello ne yaptınız paşaya siz böyle :) esra erolun annesi böyle kartona oğlunu koymuş bi de ip takıp apartman içinde gezdiriyomuş resmini paylaşmıştı o geldi aklıma :)

kızlar hemen bişey sormam lazım wc gittiğimde ilk önceleri idrar yaparken resmen ağlayacak hale geliyodum az az düzeldi ve şuan da çok hafifledi sızı ama şimdi de sanki idrar yerinden kan geliyo gibi bişey anlayamadım tam açık yazacam kusura bakmayın. kanamam azaldı dün ağrımda yoktu gelen giden çok oldu sürekli oturmak zorunda kaldım yanlarında yatamadım sonra wc de peçeteye kahveye dönük kan geldi diğerinin rengi çok açıktı o yüzden korktum buarada dün anneme de çattım saatlerce ağladım lohusalık denen şey ne kötü bişeymiş gece ağrım tuttu sonra kanamayı takip edeyim dedim sanki idrar yerinden geliyo gibi sabahta pedimin üst tarafında kan var alt temiz normalde gece alta doğru olması gerekmazmiydi panikledim bugün de pazar dr.u arasam mı yarına kadar beklesemmi.. ya da bu durum normal mi kontrolüm çarşamba o günümü beklesem

oğluma gelince sıpa gündüz çok rahatız uyuyo uyanıyo karnını doyuruyo tekrar uykuya misaifrlerin yanında çok uslu bi bebek yani maşallah ama altını değiştirirken ortalığı yıkıyo genelde bebeklerin altı açılınca rahatlaması gerek ama bakalım yarın kontrolü var dr. amcası ne diyecek.. geceye gelince mum gibi dikiyo bizi uyumuyo sürekli ilgi istiyo ağlıyo felan:) çok fazla kucağımda tutamadım anne kokusu alamadı die üzülüyorum üstelik mememi alamadı yavrum çok üzülüyorum meme ucum yok tutamıyo makineyle ucu çıkarıyorum bu defa da süt kalmıyo yavrum tutuyo boş sinirleniyo şükür sütüm geldi iki gündür sağarak veriyorum tabi ama yinede asıl besin maddesi hala mama.. sütüm artınca emmeyi tekrar deneteceğim ama emmezse de üzülmek istemiyorum sağarak veririm bana eziyet olur ama olsun yavrum anne sütü alsında napayım..

kızlar arada girip okudum ama yazmaya fırsatım olmadı aklımda kalanlara yazayım

nilde ablacım önce sana yazayım benim ft4 değerimde sorun çıkmıştı ve dr. önemsemedi bu değer bebeğin zekasını etkiliyomuş aile hekimimiz topuk kanında sorun çıkarmasın ilgilnenin die uyarmıştı şimdi aklımda topuk kanı sonuçları var rabbime sığınıyorum aklıma kötüyü getirmiyorum ablacım hiç aklını bulandırma derim ben allahtan ne geldiyse başımızın üstünde yeri var duanı et sağlıklı gelecek inan..

nazlım geçmiş olsun cnm ya bende sistitten sonra hamiş kalanları duyuyorum korkma inşallah onun belirtisidir buarada kızım sen görüntüden varya baya uzun süre kurtarırsın maşallah sana her zaman genç anne olarak görüncen valla

datlum cnm kaldı 4 gün allah kurtarsın sağ salim kavuşun inşallah..

chnb ablacım seninde sayılı artık günler burç konusu açılmış bizimki akrep oldu :) ama normalde de akrep olacaktı zaten değiştirmemiş olduk ahmet ardanında normal haftası yay burcuna geliyo sanırım istersen değiştirme hem 24 kasım özel bi gün çifter çifter kutlarsınız rabbim sağlıklıca kavuştursun inşallah abla buarada doğum hikayemi anlatırsam ne tırsak olduğumu anlarsınız müsait olduğumda yazacam ama :)

sezen ase minicikumut candaş ceza kızlar sizleri ve miniklerinizi öpüyorum çok testler bir bir güzel geliyor artık fasulyeler de büyüyor maşallah onlara ceza izne ayrıldın mı cnm? hemşo göbüşte değişim yokmu ben 8 haftalıkken herkes anlamıştı ama inatla 12. haftaya kadar doğrulamadım :)

lone cnm sen nasılsın salih paşamız nasıl buarada maşallah sana ikinciyi yakın ara yapmak isitiyosun sanırım ben 6 yaşına kadar yok diyorum ama oğlumdan değil tabi şikayet doğumdan :) unutmam lazım önce :)

uyandı bizimki bakayım fırsat buldukça yazacam unuttuğum atladığım yazamadıklarım ne olur kusura bakmayın

minikler taze anne... kuzucuk yanında sezaryen sonrası bir hafta içinde kendin ilgilenecek duruma gelirsin. uç konusunu lone demişti. şırınganın ucunu kesip ters çevirip çıkarıyorum diye. sağma çok zor kuzum hem sütün emme gibi çok artmaz her seferine dene emmeyi başaracaktır onlar neleri başarmadılar.

benim de canım sıkkın oğlumun öğretmeni yine başladı ilaç kullanın demeye eşim yanaşmıyor. dikkat eksikliği nedeniyle bıktım artık dün ağlamaktan helak oldum...

Ahmet Ardam da inşallah bekler 24 kasımı. inşallah sağlıkla doğar...

humana still tea içiyor musun kuzum?

bir de kan konunu bilmiyorum normalde kan çok olmasa da gelir ama idrardan demişsin istersen sor dr ye canım...

canım eymencim iyi çok şükür bikac gündür gülerken kıkırdıyo:)) bayılıyorum benim artık son 3 haftam kaldı. annem bakacak oğluma. ankarada oturuyolar ama gelecekler yanıma. sen 9. ayda baslayabilirsen süper olur. benimki küçücük daha. ama mecburum baslamaya. ücretsiz alırsam asistanlık uzayacak. bide borclar var:2: neyseki annem gelecek.

ablacım sagol oğlus iyi çok şükür. seninde az kalmış. sağlıkla kucağına almayı nasip eder inşallah rabbim. sen 657 miydin? eğer öyleyse 32 de ayrılırken zaten rapor veriliyo ya. orda doğum izninin bitiş zamanı yazıyo. yani otomatik olarak aktarılıyo 2 hafta doğum sonrasına. yeniden rapor almaya gerek yok. yani bende öyle oldu. ben 37 de ayrıldım. 39 da doğum yaptım. sonuçta ayrıldığım tarihten itibaren 16 hafta sonra başlamam gerekiyodu. 1 ayda yıllık izin aldım şimdi. o da bitiyo(

izin bitişi üzüyor insanı ama yapacak bir şey olmuyor... inşallah sıkıntısız geçer günler ailen bakacakmış nee güzel....

657 ye tabiyim. aktarılır benim de o zaman 38 de doğacak kısmetse...

şu yasadan ne zaman haber gelir offf ya...

PARMAK OYUNU-ÇARPIM TABLOSU

Çoçuğunuz çarpım tablosunu öğrenmekte güçlük çekiyor olabilir.Hatta her türlü çabanıza rağmen bir türlü öğrenemiyor,unutuyor veya karıştırıyor olabilir.

İşte size 9'ları öğretirken uygulayacağınız basit bir yöntem:

1.İki elinizi önünüzde açık bir şekilde tutun.

2.9x7 için elinizin yedinci parmağını indirin.(9x3 için üçüncü parmağı indirin v.b)

3.İndirdiğiniz parmağınızdan önce 6 parmağınız,sonrasında ise 3 parmağınız açık durumda olmuş

olacak.

4.Böylece cevabın 63 olduğunu buluyoruz.(Yukarıdaki resme bakın)

5.Bu teknik sadece 9'ların çarpımında kullanılabiliyor.

ÇOK BASİT DEĞİL Mİ?ARTIK ÇOCUĞUNUZ KOLAYCA 9'LARI ÇARPABİLECEK.

canım benim de göğüs ucum yoktu. anlatmıştım burda. tekrar yazayım dene muhakkak. ben sırf emzirebilmek için özel bi doktora gitmiştim, iyiki de gitmişim yoksa makinelerle uğraşıyodum ben de. çok bilgili bi doktor. bak şöyle anlatayım canım uzun uzun.
10 cclik enjektör alıyosunuz eczaneden. 2 tane alın, 1i yedek olur. 2-3 cm kadar başından keskin bir bıçakla kesiyosunuz enjektörü. sonra kestiğiniz kısmı tırnak törpüsüyle törpülüyosunuz. amaç düzgün olsun ki göğüsne koyduğunda batıp kenarları acımasın. sonra enjektörü göğüs ucuna dayıyorsun. acıyacak diye korkma, acımıyor. 2-3 kez çekme hareketi yapıyorsun pistonuyla. 2-3 kere yapınca hep uç çıkıyor, vakumlamış oluyosun, hem de memenin ucuna süt getirmiş oluyorsun. bir damla süt gelsin ucuna yetiyor. sonra bebeği kucağına oturur pozisyona alıyosun. etraftan o kadar bebek oturtulmaz diyen çok olur. bize doktor dedi. amaç şu göğüs ucun bebeğin damağına değecek. değdiği an otomotik olarak emme refleksi başlıyor. yani bebeği kucağına alıp yan yatırmayacaksın, yien kolunun yardımıyla oturur posizyonda olacak. başı göğüsnüz alt kısmında kalacak yani. netten emzirme pozisyonlarına bak istersen. insanlar nasıl oturarak yerse aslında bebekelrde doğal olanı oturarak emmesiymiş. bir de karnı açken deneyeceksin bunu. ilk denemede başaramadık. ama ikincisinde başardık canım. bir de odada kimse olmayacak. benim sadece eşim kalmıştı, kapıyı da kilitlemiştik. çünkü birazcık ağlıyor bebek. sese gelmesinler. bir 5-10 dakika kadar yakalamaya uğraştı. göğüs ucun söndüğü anda tekrar enjektörle vakumlayacaksın.ucuna süt getirip bebeğin ağzına. inşallah anlatabilmişimdir canım. bu enjektörle 3-4 gün her emzirmede önce göğüs ucumu çıkarttım. sonra sonra kendi alıştı, kendi ağzıyla çıkarmaya başladı benim oğlum.
bana da çok zor geliyodu, başaramam demiştim doktorun yanında. eve gidince ne kadar biberon, makine varsa ortadan kaldırcaksın ve bunu yapacağına kendini inandıracaksın dedi. ve ne kadar kiloda doğdu diye bir soru sordu, 3.5 ilo diyince, demekii vücuudn bir noktadan bu hale getirebildyse doğduktan sonra da en az 6 ay hiç bişey vermeden bebeğini besleyebilme kapasitesi var dedi. sütüm az mı yetti mi diye düşünme hiç. ilk günlerde zaten bebeğin ihtiyacı az oluyor. bir de makineler fazla sağamıyor canım. bebeklerin çeneleri makineye göre çok daha güçlü.
bir de lansinoh marka göğüs uuc çıkartııc bişey var, o da benziyor, ama ben onunla beceremedim. bu anlattıklarım karışık geldiyse onu ada alıp deneyebilirsin. lansinoh latch assist. aynı enjektör mantığı o da. hiç birini beceremezsen silikon göğüs uçları var onu dene. ama becerecğine kendini inandır.
ilk bir kaç gün hassalık olmuştu göğüslerimde. ama yaraya dönüşmedi. lansinohun kremi var yien ondan sürdüm. bir de tahin alınca yağı üzerinde birikiyor ya o yağdan da sürüdm sürekli. ve biraz acık tuttum. çok şükür yara da olmadı.
inşallah başarırsın canım.

bunu bana dayım yıllarrrrrr önce öğretmişti..ama ne fayda ben çoktan öğrenmiştim çarpım tablosunu..geçen sene ezberleyemeyen 4. sınıf öğrencilerime öğretmiştim:)

lonecim ağzına sağlık ne güzel anlatmışsınnn..çok faydalı bir bilgi oldu sağol canım..

ben aktaramayacakmışım gibi hissediyorum nedenseeee:26:

bunu bana dayım yıllarrrrrr önce öğretmişti..ama ne fayda ben çoktan öğrenmiştim çarpım tablosunu..geçen sene ezberleyemeyen 4. sınıf öğrencilerime öğretmiştim:)

canım var mı başka taktikler:))

ben aktaramayacakmışım gibi hissediyorum nedenseeee:26:

Canım bilmiyorum ki yasa açık. bu arada meclise sunulan yasadan haber var mı?
benim mevcut yasayla ilk dönemin kapanmasına 1 hafta kala bitiyor iznim. o bir hafta zaten ders olmuyor liselerde olmazsa giderim. sonra 2 hafta tatil. sonrası Allah kerim:))

senin doğum şeklim belli mi? meşhur çatı muayenen yapıldı mı?

Günaydın herkese:)

Herkese mutlu haftalar..

Dün birazcık rüzgara maruz kalmıştım gece burnumun tıkanmasına uyandım.Sinüzit oldum sanırım.Umarım ilerlemez.

Yarın kontrolüm var tabi heyecanda üst seviyede :)

Kızlar selam nasılsını ? işler acayip yazamdım kaç gündür.

minicik, canım valla süper olur ayarlayabilirsen ben ani bişey olmadıkça hep müsaitim, bebeişlerimizde tanışır hemmm :) yarın randevu var demek, hadi allah rast getirsin miniğin bakalım göstercekmi cinsiyetini ?

minikler, taze annem oyy seni görmek ne güzel, inş ağrıların en tez vakitte geçer.tecrübesiz olduğumuzdan bişey diyemiyorum ama o gaz sancısı feba, benim yumurta toplama zamanımda zor olmuştu 1 hafta ağrısını çekti sezeryanda da biraz daha fazlası olacak kesin.allah şifa versin, sütün de inş gelecek bebeğin emecek sen süper annesin üstesinden geleceksin biliyroum

chnb, abla ben akreplerden ne yalan söyleyim tırsıyorum ama bayanlarından.erkeği hiç tanımadım nilde gibi bana da 24 kasım sıcak geldi akrebe rağmen.memeucu çıkarma taktiğini okuyup uygulucam ama ne zman uygulamalı bun, öncesi doğumu hızlandırır mı yani aylar önce yapılırsa.

nildem, şükür olsun.bence bu uykucu bi prenses öyle geldi bana ... bence amniyosenteze gerek yok şahsi fikrim.konuştuk zaten biliysoun.

kızlar tek tek yazamıyorum çıkmam gerek size bi iki şey sorcam ama, şimdi eşim eve çıkıyo yine.ve fırına ihtiyacımız var dönüşte ank ya getircez tayini olursa tabi, mini yada midi fırınlarda mikrodalga+normal fırın özelliği olan bi marka varmı ? sanırım yok değil mi ? 2. sorum mothercare aklıma yattı indirim günleri yarından başlıyodu ?

datlum , Alp Tuğranın gelişine son 3 gün kaldı , heyecan dorukta yüreğimiz senle.yaz bize gitmeden merakta bırakma nolur ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…