Günaydın herkese:)
Herkese mutlu haftalar..
Dün birazcık rüzgara maruz kalmıştım gece burnumun tıkanmasına uyandım.Sinüzit oldum sanırım.Umarım ilerlemez.
Yarın kontrolüm var tabi heyecanda üst seviyede :)
Kızlar selam nasılsını ? işler acayip yazamdım kaç gündür.
minicik, canım valla süper olur ayarlayabilirsen ben ani bişey olmadıkça hep müsaitim, bebeişlerimizde tanışır hemmm :) yarın randevu var demek, hadi allah rast getirsin miniğin bakalım göstercekmi cinsiyetini ?
minikler, taze annem oyy seni görmek ne güzel, inş ağrıların en tez vakitte geçer.tecrübesiz olduğumuzdan bişey diyemiyorum ama o gaz sancısı feba, benim yumurta toplama zamanımda zor olmuştu 1 hafta ağrısını çekti sezeryanda da biraz daha fazlası olacak kesin.allah şifa versin, sütün de inş gelecek bebeğin emecek sen süper annesin üstesinden geleceksin biliyroum
chnb, abla ben akreplerden ne yalan söyleyim tırsıyorum ama bayanlarından.erkeği hiç tanımadım nilde gibi bana da 24 kasım sıcak geldi akrebe rağmen.memeucu çıkarma taktiğini okuyup uygulucam ama ne zman uygulamalı bun, öncesi doğumu hızlandırır mı yani aylar önce yapılırsa.
nildem, şükür olsun.bence bu uykucu bi prenses öyle geldi bana ... bence amniyosenteze gerek yok şahsi fikrim.konuştuk zaten biliysoun.
kızlar tek tek yazamıyorum çıkmam gerek size bi iki şey sorcam ama, şimdi eşim eve çıkıyo yine.ve fırına ihtiyacımız var dönüşte ank ya getircez tayini olursa tabi, mini yada midi fırınlarda mikrodalga+normal fırın özelliği olan bi marka varmı ? sanırım yok değil mi ? 2. sorum mothercare aklıma yattı indirim günleri yarından başlıyodu ?
datlum , Alp Tuğranın gelişine son 3 gün kaldı , heyecan dorukta yüreğimiz senle.yaz bize gitmeden merakta bırakma nolur ....
canım var mı başka taktikler:))
Canım bilmiyorum ki yasa açık. bu arada meclise sunulan yasadan haber var mı?
benim mevcut yasayla ilk dönemin kapanmasına 1 hafta kala bitiyor iznim. o bir hafta zaten ders olmuyor liselerde olmazsa giderim. sonra 2 hafta tatil. sonrası Allah kerim:))
senin doğum şeklim belli mi? meşhur çatı muayenen yapıldı mı?
Ve biz geldikk:)
Sanırım topikte tek doğru tahmini yapan Hello oldu.
Oğlum geliyormuş teyzeleri.Duyduğum ilk andan beri bir bocalama içindeyim doğrusu.2 haftada kız fikrine alıştırmışız kendimizi.Eşimde,bende salak gibiyiz :)
İnşallah hayırlı,sağlıklı bir evlat olur oğlum bize..2 hafta sonra kontrolümüz var yine :)Büyümüş kocaman olmuştu miniğim.
Rabbim isteyen herkese nasip etsin İnşallah.
nildecim
canım merhabalar yakın zamanda yaşadığımız bir olayı anlatayım
35 yaşında hamile kaldı yaştan dolayı amniyosentez istediler, şimdi şu ikili testlerde yapılırken risk faktörünü yaş büyütüyor biliyorsun kız tam sınırda çıktı amniyosentez yapıldı ondada garip bişiler çıktı sınıra yakındı dedi ki dr bu çocuk sağlıksız aldırmalısın kız böyle ikilemde kaldı sonra iyi bir dr gitmelisin demişler bana telefon açtı ağlayarak ğaramız 3 ay falan bana sodu kime gittin diye bende atıl yüksele gitmiştim çok popüler ama çok işinin ehli bir dr ( teyzemin büyük oğlunda bir dr yönlendirmişlerdi böbrek damarı küçüktü farketti böbreği kurtardı) kağan beyde çok tavsiye etti 500 liraydı çok deli para ama biz çınarın odasından vazgeçtik bu dr götüdük. nitekim bebek sağlıklı amniyosentez de hata var bir kez daha yapıcam dedi ve dünyalar tatlısı ozan dünyaya geldi.
öncelikle işini sen takip edeceksin, diyeceğim o ki dr önemli birde 2 kere amniyosentez yaptılar çok şükür hiç bişi olmadı tabii illa atıl bey diyemem ama d araştır canım bence hiç bişi yoktur meleğimin
öpüyorum
Nildemmmm canım yaş, yaş yaşşş... bir de bu testler çok gıcık... benim 2 lim süper çıktı. ense kalınlığ burun hiç bulgu yok. ayrıntılı da öyle... ama 4 lüm 10 da 1 çıktı başka yerde yaptırım 63 te 1. kan değerim çıktı. ultrasonda bulgu yok ama dr önermek zorunda kaldı...
helloya katılıyorum Atıl bey prof bu işte süper ama çok önden randevu lazım. bence de 20 li haftalarda sanırım ayrıntılı unuttum . iyi birine git. o seni yönlendirir...
hellom ben ararım kuzum seni...
nildem canım sağ ol. oğluşa da sevindim....
ben de 24 kasım diyorum:))
canım içini feraht tut. önemli olan ikili test bence de. yani ense ve burun ölçüleri. diğerleri çok kafa karıştırıcı. ben de senin yaşında gayet sağlıklı bebekleri olanları tanıyorum çevremden. hatta bir teyzem iki kızını da 40ından sonra doğurdu. daha önce bir oğlu vardı ama. ama ilk çocuğa da senin yaşta sahip olan insanlar var. bence endişelenecek bişey yok. amniyosentez sonuuc kararını değiştirecek mi peki?değiştirmeyecekse yaptırma derim.
oyyy kıyamam sana paşam seni de mi paketleyip götürüyorlar yavrum benim hazır paketliyken kargo teslim alabilirimhello ne yaptınız paşaya siz böyle :) esra erolun annesi böyle kartona oğlunu koymuş bi de ip takıp apartman içinde gezdiriyomuş resmini paylaşmıştı o geldi aklıma :)
kızlar hemen bişey sormam lazım wc gittiğimde ilk önceleri idrar yaparken resmen ağlayacak hale geliyodum az az düzeldi ve şuan da çok hafifledi sızı ama şimdi de sanki idrar yerinden kan geliyo gibi bişey anlayamadım tam açık yazacam kusura bakmayın. kanamam azaldı dün ağrımda yoktu gelen giden çok oldu sürekli oturmak zorunda kaldım yanlarında yatamadım sonra wc de peçeteye kahveye dönük kan geldi diğerinin rengi çok açıktı o yüzden korktum buarada dün anneme de çattım saatlerce ağladım lohusalık denen şey ne kötü bişeymiş gece ağrım tuttu sonra kanamayı takip edeyim dedim sanki idrar yerinden geliyo gibi sabahta pedimin üst tarafında kan var alt temiz normalde gece alta doğru olması gerekmazmiydi panikledim bugün de pazar dr.u arasam mı yarına kadar beklesemmi.. ya da bu durum normal mi kontrolüm çarşamba o günümü beklesem
oğluma gelince sıpa gündüz çok rahatız uyuyo uyanıyo karnını doyuruyo tekrar uykuya misaifrlerin yanında çok uslu bi bebek yani maşallah ama altını değiştirirken ortalığı yıkıyo genelde bebeklerin altı açılınca rahatlaması gerek ama bakalım yarın kontrolü var dr. amcası ne diyecek.. geceye gelince mum gibi dikiyo bizi uyumuyo sürekli ilgi istiyo ağlıyo felan:) çok fazla kucağımda tutamadım anne kokusu alamadı die üzülüyorum üstelik mememi alamadı yavrum çok üzülüyorum meme ucum yok tutamıyo makineyle ucu çıkarıyorum bu defa da süt kalmıyo yavrum tutuyo boş sinirleniyo şükür sütüm geldi iki gündür sağarak veriyorum tabi ama yinede asıl besin maddesi hala mama.. sütüm artınca emmeyi tekrar deneteceğim ama emmezse de üzülmek istemiyorum sağarak veririm bana eziyet olur ama olsun yavrum anne sütü alsında napayım..
kızlar arada girip okudum ama yazmaya fırsatım olmadı aklımda kalanlara yazayım
nilde ablacım önce sana yazayım benim ft4 değerimde sorun çıkmıştı ve dr. önemsemedi bu değer bebeğin zekasını etkiliyomuş aile hekimimiz topuk kanında sorun çıkarmasın ilgilnenin die uyarmıştı şimdi aklımda topuk kanı sonuçları var rabbime sığınıyorum aklıma kötüyü getirmiyorum ablacım hiç aklını bulandırma derim ben allahtan ne geldiyse başımızın üstünde yeri var duanı et sağlıklı gelecek inan..
nazlım geçmiş olsun cnm ya bende sistitten sonra hamiş kalanları duyuyorum korkma inşallah onun belirtisidir buarada kızım sen görüntüden varya baya uzun süre kurtarırsın maşallah sanaher zaman genç anne olarak görüncen valla
datlum cnm kaldı 4 gün allah kurtarsın sağ salim kavuşun inşallah..
chnb ablacım seninde sayılı artık günler burç konusu açılmış bizimki akrep oldu :) ama normalde de akrep olacaktı zaten değiştirmemiş olduk ahmet ardanında normal haftası yay burcuna geliyo sanırım istersen değiştirme hem 24 kasım özel bi gün çifter çifter kutlarsınızrabbim sağlıklıca kavuştursun inşallah abla buarada doğum hikayemi anlatırsam ne tırsak olduğumu anlarsınız müsait olduğumda yazacam ama :)
sezen ase minicikumut candaş ceza kızlar sizleri ve miniklerinizi öpüyorum çoktestler bir bir güzel geliyor artık fasulyeler de büyüyor maşallah onlara ceza izne ayrıldın mı cnm? hemşo göbüşte değişim yokmu ben 8 haftalıkken herkes anlamıştı ama inatla 12. haftaya kadar doğrulamadım :)
lone cnm sen nasılsın salih paşamız nasıl buarada maşallah sana ikinciyi yakın ara yapmak isitiyosun sanırım ben 6 yaşına kadar yok diyorum ama oğlumdan değil tabi şikayet doğumdan :) unutmam lazım önce :)
uyandı bizimki bakayım fırsat buldukça yazacam unuttuğum atladığım yazamadıklarım ne olur kusura bakmayın
Kızlar selam nasılsını ? işler acayip yazamdım kaç gündür.
minicik, canım valla süper olur ayarlayabilirsen ben ani bişey olmadıkça hep müsaitim, bebeişlerimizde tanışır hemmm :) yarın randevu var demek, hadi allah rast getirsin miniğin bakalım göstercekmi cinsiyetini ?
minikler, taze annem oyy seni görmek ne güzel, inş ağrıların en tez vakitte geçer.tecrübesiz olduğumuzdan bişey diyemiyorum ama o gaz sancısı feba, benim yumurta toplama zamanımda zor olmuştu 1 hafta ağrısını çekti sezeryanda da biraz daha fazlası olacak kesin.allah şifa versin, sütün de inş gelecek bebeğin emecek sen süper annesin üstesinden geleceksin biliyroum
chnb, abla ben akreplerden ne yalan söyleyim tırsıyorum ama bayanlarından.erkeği hiç tanımadım nilde gibi bana da 24 kasım sıcak geldi akrebe rağmen.memeucu çıkarma taktiğini okuyup uygulucam ama ne zman uygulamalı bun, öncesi doğumu hızlandırır mı yani aylar önce yapılırsa.
nildem, şükür olsun.bence bu uykucu bi prenses öyle geldi bana ... bence amniyosenteze gerek yok şahsi fikrim.konuştuk zaten biliysoun.
kızlar tek tek yazamıyorum çıkmam gerek size bi iki şey sorcam ama, şimdi eşim eve çıkıyo yine.ve fırına ihtiyacımız var dönüşte ank ya getircez tayini olursa tabi, mini yada midi fırınlarda mikrodalga+normal fırın özelliği olan bi marka varmı ? sanırım yok değil mi ? 2. sorum mothercare aklıma yattı indirim günleri yarından başlıyodu ?
datlum , Alp Tuğranın gelişine son 3 gün kaldı , heyecan dorukta yüreğimiz senle.yaz bize gitmeden merakta bırakma nolur ....
Minikler uykusuz gecelerin başladı canımm.. oğluşun emiyormuş ne güzel,tutmaya başlamış rahat rahat..
emdikçe daha randımanlı olacaktır sütünde.. mama konusunda haklısın, sezeryanda daha geç gelebiliyor..
sancıdan kaynaklanıyormuş bu durum.. sancı sütün gelmesini hızlandırıyormuş..
birde biberon tutunca bebek, o onun kolayına geliyor ve emmeyi reddedebilir..çünkü biberondan mama çekmek onun için daha pratik ve az efordur...
göbekte düşmüş,had, gözünüzaydın..rahat rahatt banyo yapar artık :)
canım kendinize iyi bakınn..miss kokulu oğluşunu bol bol kokla benim içinde..öp onu minik avuçlarından annesiii
minicikumut..randevun varmış..hani nerelerdesinn canım
geçmiş olsun bu arada..dikkat et kendine aman..
chnb ablacım maşaallah oğluşunaaa
senin için çok heyecanlıyımmm..haberlerini bekliyoruz.. yay olacak Ahmet Arda galibaa.. akıllı uslu duruyor sanki maşaallahh
sezen göbiş çıktıı dimii.. benimde aynıı..
akşamları çok şişiyorum, sabahları sönüyorum haliyle:)
randevun varmış.. güzel haberlerle gelesinnn canımm..
candaş nasılsın canım oğluşunlaa... ooo tam hareketlenmiştir yavru şimdii...
nasılsın?rahatın yerinde inşş... iş güç derken epey yorucu geçiyordur seninde günlerin..
ağırlaştıkça çalışmak zor gelir zamanla yaa..
Allah kolaylık versin cümlesinee..
bende dün kontrole gittim.. önceki gün ağrım var diye, tahlil yaptırdım..
yoğun enfeksiyon varmış..dr.la görüştüm,ilaç kulllanılmalı dedi..antibiyotiğe başladım
o yüzden randevuyu erkene çektik..
ikili testimde yapıldı,5 gün ileri görünüyordu bebek .. ölçümlerde iyi..
Allahım sağlıkla tamamına erdirsin cümlesininkini.. bu durum keyifsizlendirdi beni..
çokta özeniyorum ama,inş zamanla tekrar etmez
Oğlum geliyormuş teyzeleri.Duyduğum ilk andan beri bir bocalama içindeyim doğrusu.2 haftada kız fikrine alıştırmışız kendimizi.Eşimde,bende salak gibiyiz :)
İnşallah hayırlı,sağlıklı bir evlat olur oğlum bize..2 hafta sonra kontrolümüz var yine :)Büyümüş kocaman olmuştu miniğim.
Hilalim, canım demek narin kızımızi annesine kıyamıyo :) yerim ben onu. canım bende diyorum at oğlum hadi bi tekme at diyorum yok ya sallamıyo beni, mesela ardarda bikaç tane atıyo ya elimi koymuyorum, elimi koyuyorum atmıyo atsana be diyorum yokk hiç oralı değil.dik başlı bizim sığalar baksana şimdiden sözümüz geçmez oldu :)) benimkide tembel kesin ama güçlü galiba, çok korkutuyo işte.kızlar hanım olur ya anneye kıyamaz tabi, canım benim yaa :)) aramızda 2 hafta var ama sen benden 1 kilo ilerdesin ben daha hızlı almışım gibi ama çlok bişey değil, benimde hç sormadım ama önden bile hala anlamayanlar oluyomuş bebeği, arkadanda hamilelik değilde kalça büyümüş baktım onayladım, zaten hiç yoktu orası.bacaklarda kalınladı, onlarda inceydi baldırımla üst bacağım aynıydı şimdi tam kıvamında olmuş :) bilenler hamilelik kilosu diyo.ama göbekten bende zorlanıyorum ya çorap giyerken nefes nefeseyim.kendine kça kilo daha kota koydun ? benden 7 çıkar :) yani 72 yle tamamlarım inş :)
chnb, ablam maşallah oğluna, aslında benim çok çok samimi ve akrep tabirine uymayan 2 arkadaşım var beni akrepten ürkütense eşimin teyze kızı.bildiğin akrep.sokmadan zehirlemeden rahata eremedi.ama herkes öyle değil tabi mesela diğer 2 arkadaşım melek.zaten biz kadınlar olarak şeytan ruhu taşırız akreplede ilgisi yok bunun.inş Ahmet Arda koliksiz bi bebek olurda rahata erersin, aa bu arada tebrik ederim oğlunu 100 almış maşallah ona :) seni çok özledi ama az kaldı vuslata ... ne zman döncen doğumdan sonra kaç gün kalcan ist da ?
nilde abla, gözümüz aydın çok şükür olsun 2 li test çok iyi çıkmı.darısı diğerlerine inş.sanalda arkadaşlığın alası olurmuş o da bu topikte :)) allah bozmasın.dönemedim sana aşırı yoğunuz.evet markayı biliyorum :)) sen bunu diyosan ben teşhis yanlış değil, herkese bosch tavsiye ederim herşeyiyle ama fırın mı aslaaaa uzak dursunlar derim.fırından yanık kokusu geliyo içine bakamıyosun gözer yaşarıyo, yok pişirmiyo yok bilmem ne.bi ocağı süper ama napıyım fırınsız ocağı ?
minicik, orta sahadan yer sizin seçin beğenin gökdeniz le :)) zaten futba-olcu olmazsa ayıp eder artık bu isimle :)) sanırım kzı demiştim kaybettim ...
oyyy kuzum benim ya.o da kıyamıyor sanırım annesine.72mi sen kaç kiloydun kız çok zayıf duruyosun halbuki. valla tatlım bi 7 daha alsam en fazla yeter diyorum ya bakalım belli de olmaz belki birden daha çok şişeriz:)))) çok da önemli değil sağlıklı olsunlar da.
oyyy kuzucuklarrrrrrr hoş geldiniz topiğimizin geleneği bozulmadı eskilerde kız günlüğümde yenilerden kız hilalimden banada erkek gibi geliyo bakalım sezenle asenin ne olacak tabiki benimkide sanki benimki kesin erkek ama bana öyle geliyor sezenin ve asenin kızı olacak gibi geliyor minicikumut kuzummm alalh sağlıklarlar kucağına almayı nasip etsin torununuzu büyütün inşallah
anammm paşamı geliyomuş :))) sağlıcakla gelsin inş, ya topiğe futbol takımı şart oldu.sağlıcakla gelsin inş.sizde bizim gibi olmuşsunuzPPönce kız sonra erkek P ben sende kız mı demiştim ya unuttum beynim sulandı herhal ?
Asemm, maşallah yavruna :)) kocaman olmuş erkenden büyümüş aferin onaP inş enfeksiyon ilerlemz, korktuğunu düşündüm biraz ilkinden ötürü.ama kontrol altında inş geçecek hemen.üzülmekte haklısın ama topiğimizin anneleride bebekleride güçlü biliyosun ... inş diğer randevuda kızlar geçmiş enfeksiyonum diyeceksin bizimde hareketler arttı, yani şöyle bazen 3 gün hareket etmediği oluyo, sonra güçlü bi tekme yiyorum.eşime dün şey dedim bizim yavru çok hareketli değil fakat çok güçlü, az hareket ediyo attığı her ttekme beni korkutuyo, kardeşim annem babam bil farketti kaç kez korktuğumu.derken dün o kadar harektliydiki gece bile , dedim sıpa sesimi duydu kimmiş hareketsiz diye kendini çıkardı ortaya.çok ağırlaşmadım hala pek farkedemiyorum ama 2 ay sonra bugünlerimi ararım herhalde.sahi kilo demişken, şimdiye dek 5 kilo aldım bundan sonra en fazla ne kadar alırımki 7 kilo daha alırsam fırçasız kapatırım hamileliği :=)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?