Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

geçmiş olsun canım. güzel haberler bekliyorum...

canım durursa 24 kasım olsun... yay oluyor...

canım bilmiyorum bence doğum sonrası olabilir. canım benim 3 tane var microdalgam, mini fırın ve ankastre. hepsini farklı dönemde aldıydık. bilgim yok...(

bu arada oğlum sınavdan 100 almış... haftasonu çok çalıştırdı babası...

Miniklerim ne güzel anneliğe alışmaya başlamışsın bile..bebekelr ilk zamanlar ne yazıkki gece gündüz ayırımını yapamadıkları için uyku düzensizlikleri oluyor ama zaman geçtikçe alışacak düzeni aoturacak inşallah.kızım 2 haftalıkken artık geceleri uyumaya başlamıştı..tabii nerdeyse her saat başı uyanıyordu karnı doymadığı için ayrı konu..Canım karnım çıktı hemde nasıl..hatta bazen öyle şişiyorki 6 aylık gibi oluyorum..ama kayınvalideler gelip gitmediği için ve de bizimki çenesini tutabilirse sorun yok yani:))

Chnb ablacım oğluşun 100 almış maşallah ona..demekki sürekli ilgi isteyen bir çocuk..vede anladığım kadarıyla senin ilgine çok alışmış dersleri konusunda..kendi başına zorlanıyor olabilir..Artık çok az kaldı ablacım yatmayı özleyeceksin..artık son yatışlar:) ama inşallah uslu bi çocuk olur doğuncada,şimdi üzmediği gibi o zamnda uyur ve seni üzmez inşallah:)

Minicik nasıl geçti kontrolün..bugündü değilmi kontrol?

Candaşım benim içimede nilde ablanın oğlu olacak gibi geldi,bakalım hangisi olacak

asem nasılsın nasıl gidiyor??
Ceza lone hilal nuray hello datlum nasılsınız kızlar? datlum az kaldı sanırım canım gelişmelerden haber ver bi ses ver??

yarın kontrolüm var kızlar inşallah güzel haberler gelmek nasip olur yine..bu haftalar psikolojim açısından oldukça zor geçiyor sizde bilirsiniz..dua edin lütfen..selamlar

sen edebiyatçısın bilirsin ama ben gene de yazayım:) hecelemek yerine sadece ünlüleri saymak bizim çok kolayımıza geliyor..ha bide deste ve düzinein kaç tane olduğunu hep karıştırıyorlar..deste nin harflerini 2 şer sayarsak 10 yapar düzinenin harflerini 2 şer sayarsak 12 yapar:))) başka aklıma gelmiyoooo..

minicik ve sezencim yarın güzel haberlerinizi bekliyoruz canım...
senemin kızı için paylaştığı video beni çok ağlattı çok duygulandım...çok güzel olmuş..
kızlar nasılsınız..

Günaydıııın

Tıkalı bir burun,çatallı bir sesle başladım bugüne.Tam hamilelik sıkıntılarım azaldı derken hasta ettim kendimi

Saat 11'de randevum.Heyecanlıyım.Cinsiyeti merak etmiyorum desem yalan olur.Hayırlı,sağlıklı salih bir evlat olsun daha ne isterim Allah'tan..

Dualarınızı esirgemeyin ne olur.Öpüyorum çok çok..

Hamileler Gripken Ne Yapmalı? | Modaklik

günaydın herkese fırsat buldukça okuyorum ama yazamıyorum lone cnm burdan da tşklerimi sunuyorum bana çok faydası oldu anlattıklarının hamile arkadaşlar da not alsın çok faydalı bilgiler çünkü bugün kontroller var hayırlı güzel haberleriniz olsun inşallah.. biz emişme mücadelemize devam ediyoruz şimdi herşey biraz daha iyi ağlayarak alıyo ama alınca da emiyo oğlum çok inatçı ama ben kadar olamaz :) göğüs kremi kesinlikle lansinoh alın kıyafet yıkamak için dr.umuz hacışakir granüllü sabun önerdi omo baby almıştım değiştirmemi söyledi. burun aspiritörü alırkende ortibebe marka önerdi yine dr. biz başka almıştık değiştirdik benimki kıpırdanıyo emişme savaşımız başlıyo :) kıyafetlerde dikişlere çok dikkat edin iç kıyafetleri ters giydirmek zorunda kaldık gerçi nazar olmasın die yapılan bişeymiş tesadüfen öğrenmiş olduk :) oğlumun göbüşü de dün düştü kontrolümüz vardı kilo kaybı olmamış ama bundan sonra mamayı zorda kalmadıkça kullanmayacam norma doğum yapacaklar biberonu hiç kullanmamaya özen göstersin sezaryende süt geç gelince mecbur kalınıo artık.. aklıma geldikçe yazacam görüşürüz..

Chnb, doğru ya 24 kasım yay.inş hayırlı evlat olsun çok az kaldı, benimde o gün kontrolüm var.inş sağlıkla gelsin paşa.peki fırınlarından memnun musuun ? marka alabilir miyin ? benim herşeyim boscch.diğerleri süperde fırın en baştan beri sıkıntılı.

Sezen, demek göbek çıktı maşallah ona.kaynananın ilgisinden belli hamile olduğunu bile bilmiyo, eltin ne alemde ? duyunca sinir olur kesin.bakalım nildeninkini hangimiz bilcez :)

Minikler, canım maşallah sana.azmin elinden hiçbişey kurtulamaz.emecek o memeyi :)) göbüşünü sevsinler düşmüş mü P tavsiyelerin içn çok saol ya çocuk dr uyla doğumdan öncemi görüşmeli ne ? görüşürz yine takipçiniziz.

Minicik, canım geçmiş olsun limon ye bari bol bol.randevu nasıl geçti ? sinyaller geldi mi cinsiyet içn ?

Minikler uykusuz gecelerin başladı canımm.. oğluşun emiyormuş ne güzel,tutmaya başlamış rahat rahat..
emdikçe daha randımanlı olacaktır sütünde.. mama konusunda haklısın, sezeryanda süt daha geç gelebiliyor..
sancıdan kaynaklanıyormuş bu durum.. sancı sütün gelmesini hızlandırıyormuş deniyor..
birde biberon tutunca bebek, o onun kolayına geliyor ve emmeyi reddedebilir..çünkü biberondan mama çekmek onun için daha pratik ve az efordur...
göbekte düşmüş,had, gözünüzaydın..rahat rahatt banyo yapar artık :)
canım kendinize iyi bakınn..miss kokulu oğluşunu bol bol kokla benim içinde..öp onu minik avuçlarından annesiii

minicikumut..randevun varmış..hani nerelerdesinn canım
geçmiş olsun bu arada..dikkat et kendine aman..

chnb ablacım maşaallah oğluşunaaa
senin için çok heyecanlıyımmm..haberlerini bekliyoruz.. yay olacak Ahmet Arda galibaa.. akıllı uslu duruyor sanki maşaallahh

sezen göbiş çıktıı dimii.. benimde aynıı..
akşamları çok şişiyorum, sabahları sönüyorum haliyle:)
randevun varmış.. güzel haberlerle gelesinnn canımm..

candaş nasılsın canım oğluşunlaa... ooo tam hareketlenmiştir yavru şimdii...
nasılsın?rahatın yerinde inşş... iş güç derken epey yorucu geçiyordur seninde günlerin..
ağırlaştıkça çalışmak zor gelir zamanla yaa..
Allah kolaylık versin cümlesinee..

bende dün kontrole gittim.. önceki gün ağrım var diye, tahlil yaptırdım..
yoğun enfeksiyon varmış..dr.la görüştüm,ilaç kulllanılmalı dedi..antibiyotiğe başladım
o yüzden randevuyu erkene çektik..
ikili testimde yapıldı,5 gün ileri görünüyordu bebek .. ölçümlerde iyi..
Allahım sağlıkla tamamına erdirsin cümlesininkini.. bu durum keyifsizlendirdi beni..
çokta özeniyorum ama,inş zamanla tekrar etmez

Son düzenleyen: Moderatör:
OoOoOooO bütün kızlar toplanmış toplanmışş:13:

nillde abla hoşgeldinn nasılsınnnn?
nasılsınız demeliydimm dimii

Ve biz geldikk:)

Sanırım topikte tek doğru tahmini yapan Hello oldu.

Oğlum geliyormuş teyzeleri.Duyduğum ilk andan beri bir bocalama içindeyim doğrusu.2 haftada kız fikrine alıştırmışız kendimizi.Eşimde,bende salak gibiyiz :)

İnşallah hayırlı,sağlıklı bir evlat olur oğlum bize..2 hafta sonra kontrolümüz var yine :)Büyümüş kocaman olmuştu miniğim.

Rabbim isteyen herkese nasip etsin İnşallah.

candaşım kuzum büyük oğlum akrep. çok olumlu özellikleri var ama bebekliğinden beri çok yorucu bebekti kolikle başladı her şey:)) Ahmet Arda durursa yay olsun:)) canım eşim iyidir hoştur ama ne alınacaksa hiç sormaz gider alır. ankastreyi bosh almış. ama saatsiz almış yılı geçti sinirden hiç kullanmadım duruyor süs gibi. microdalga da sağlıksızmış çok kolaylık ama zorda kalınmadıkça aslında almamak lazım. valla bimden aldık unuttum. minifırında unuttum televizyonda çıkıyor ara ara. çok da önemli değil 100 tl lik bir fırındı.
sen de 24 kasımda güzel haberlerle gel...

minicikumut hadi bakalım paşa mı prenses mi geliyor? geçmiş olsun tekrar grip için...

ceza sağ ol canım taktikler için aklına geldikçe yaz...

minikler canım savaşı kazanırsın sen.... Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin. ben de orti bebe alayım eczanede mi satılıyor?

Ase canım geçmiş olsun canım enfeksiyon takibini şikayet olmasa da ayda bir yaptırmak lazım sinsi çünkü.... inşallah uslu olur oğluşum da...
benim büyük oğlan sezaryendi acı çektim. ondan sanırım hemen sütüm geldi...

sezenciğim sen de yarın güzel haberler getir kuzum...

demek bir paşa daha geliyor... Allah sağlıkla doğmasını nasip etsin...

daha önce söylemişmiydim sizleri seviyorum yaaaaa hepinizi ayrı ayrı seviyorum bir kaç arkadaşımı alıntıladım ama hepinizi nazlım minikler minicikumut datlum sezen ase candaş günlük hilal chnb nuray ceza hello lone rolle ayrı ayrı.seviyorum çünkü saçmada olsa her sıkıntımı okuyosunuz ve yoprum yapıp rahatlatıyorsunuz seviyorum çünkü bebeğime yada bana bir şey olsa en az benim kadar üzüleceğinizi etrafımdaki bazı insanlar gibi sevinmeyeceğinizi biliyorum sizi seviyorum çünkü bildiğimiz bir konu yada tecrübeli olduğumuz bir konu hakkında o arkadaşınızın hayatını kolaylaştırmak yada daha sağlıklı olması için elinizden gelen bütün çabayı gösterdiğinizi biliyorum bunun gibi binlerce sebep var ilk aklıma gelenler bunlar acıyıda sevincide ortak yaşıyoruz hep deriz ya sanal alemde arkdaşlık olurmuymuş olur arkadaşım olur gel buraya bak nasıl olur

hello lone chnb minikler candaş kuzular çok teşekkür ederim gerçekten içimi çokkkk rahatlattınız allah razı olsun sizde bugün ikili testin sonucu çıktı fax geldi bende dr aradım süper dedi ben 5 gibi muayenehaneye geçecem yine konuşuruz dedi çokkk rahatladım kuzular

nazlım hadi yine gel ce de bize nasıl oldun

minicikumut kuzum geçmiş olsun nasılsın şimdi kontrol sonuçlarını merakla bekliyorum

minikler taze anne kuzucuk sen nasılsın neyseki süt gelmiş yavaş yavaş emme refleksi gelişir dahada rahat edersin kokla bizim için

datlum son iki gün dum dum dum dum haber ver bize tamammı kuzum

sezen bakalım cinsiyeti ne olacak bilirsiniz ben çokk kız istiyodum ama bizim seçim şansımız yok artık erkeğede çokkkk sıcak bakıyorum allahtan hayırlısı ve sağlıklısı ama bu arada banada erkek gibi geliyo kız çok istiyorum ya ha sezen senin ikili test cumamıydı

asemmm kuzumm geçmiş olsun dikkat et kendine senin sonuçlar ne zaman çıkcak hayırlısıyla

candaşşşşş kuzummmm çok sağol.kuzum çok istiyorum kız ama bilmemeki erkek gibi geliyo bu yüzden artık erkeğede sıcak bakıyorum ha birde marka konusunu biliyosun benim markamı:)))) o markanın mini fırını iyi değil tecrübe ile sabit diğer bütün ürünler süper ama midi fırın diye geçiyor ııııııı sevmiyorum mini fırınla mikrodalga aynı olana yok var olsa bile tam işlevli değildir çünkü mantık ayrı

hilalimmm kuzummmm nerdesinnnn

günlüğüm tatlımmmm gel hadiiiiii kızlar ne yapıyor acep

chnb kuzummmmm desteğin için çok sağol oğluşuda çok tebrik ediyorum

nuray kuzu kayboldun esat paşa nasıl

ceza tatlım sen nasılsın

lone kuzummm sanada çokkk teşekkür ederim içimi rahatlattınız salih paşa nasıl

helllo kuzummmm çok sağol.taşınmışsındır şimdi yeni işin ve yeni evin hayırlı olsun bütün güzellikler seninle olsun kızlar hello okuyamasa bile konuşan arkadaşlar bi haber etse akşamları çokkkk yorgun olduğum için duayı zor okuyorum hello benim okuyacağım 300 tane duayı okumasın perşembe benim biter nolur kuzummm özür dilerim inanki çok zorlanıyorum bu ara uykuya yeniliyorum işte okuyamşyorum akşamda geç çıkınca nolur affetttttt am bitirecem

ve hepinizi ablanız yanaklarınızdan kocaman öperrrrrrrr

anammm paşamı geliyomuş :))) sağlıcakla gelsin inş, ya topiğe futbol takımı şart oldu.sağlıcakla gelsin inş.sizde bizim gibi olmuşsunuz PPönce kız sonra erkek P ben sende kız mı demiştim ya unuttum beynim sulandı herhal ?

Asemm, maşallah yavruna :)) kocaman olmuş erkenden büyümüş aferin ona P inş enfeksiyon ilerlemz, korktuğunu düşündüm biraz ilkinden ötürü.ama kontrol altında inş geçecek hemen.üzülmekte haklısın ama topiğimizin anneleride bebekleride güçlü biliyosun ... inş diğer randevuda kızlar geçmiş enfeksiyonum diyeceksin bizimde hareketler arttı, yani şöyle bazen 3 gün hareket etmediği oluyo, sonra güçlü bi tekme yiyorum.eşime dün şey dedim bizim yavru çok hareketli değil fakat çok güçlü, az hareket ediyo attığı her ttekme beni korkutuyo, kardeşim annem babam bil farketti kaç kez korktuğumu.derken dün o kadar harektliydiki gece bile , dedim sıpa sesimi duydu kimmiş hareketsiz diye kendini çıkardı ortaya.çok ağırlaşmadım hala pek farkedemiyorum ama 2 ay sonra bugünlerimi ararım herhalde.sahi kilo demişken, şimdiye dek 5 kilo aldım bundan sonra en fazla ne kadar alırımki 7 kilo daha alırsam fırçasız kapatırım hamileliği :=)

oyyy kuzucuklarrrrrrr hoş geldiniz topiğimizin geleneği bozulmadı eskilerde kız günlüğümde yenilerden kız hilalimden banada erkek gibi geliyo bakalım sezenle asenin ne olacak tabiki benimkide sanki benimki kesin erkek ama bana öyle geliyor sezenin ve asenin kızı olacak gibi geliyor minicikumut kuzummm alalh sağlıklarlar kucağına almayı nasip etsin torununuzu büyütün inşallah

Chnb abla;Topiğimiz erkek topiği oldu gerçekten.Hilalin kızı pek kıymetli artık:)Allah hepimizin evladını sağ salim kucağımıza almak nasip etsin İnşallah.

Candaşım kız dedin gibi hatırlıyorum ama aartık bir önemi kalmadı.Bizim Gökdeniz geliyor.Orta sahayı bize bırakın futbol takımında:)

slm kızlar. günlerdir hatta haftalardır okulla öğrencilerimle uğraşıyorum. 2.dönem yokum diye olur da bir süre boş kalırlar diye konularda ilerlemeye çalışıyorum. tabi ne mümkün((tam tersine benim haylazlarda bi boşvermişlik çalışmamazlık var. normalde 2 saat anlatılması gereken saatler konusu ki benim bildiğim çocukların çoğu saati okulda değil evde kendileri öğrenir. benimkiler bırakın 2 saati 2 haftadır zor öğrendiler. okulda pestilim çıkıyor resmen,eve kendimi zor atıyorum yemek yapayım derken eşim geliyor.sonrası malum bitmeyen ev işleri. topiği takip ediyorum ancak şöyle bi oturup yazamadım ne zamandır((

chnb ablacım genel olarak bitti bulantılar. ancak ara ara oluyor yine.bulantı ve iştahta kapanma((

nildem telde de konuştuk. sen içini ferah tut, bebiş gayet sağlıklı. sonuç da iyi çıkmış gözümüz aydın.

hellom taşınma işleri başlamış hatta bitmiştir bile sanırım. kolay gelsin canım. bu arada çınarın fotosuna bayıldım. bana yollasana o kargoyu bi ısırık atayım o yanaklarına kuzum benim maşallah:))

miniklerim taze annem sen hiç canını sıkma ilk zamanlar oluyormuş böyle sıkıntılar. çok yakın bi arkadaşımda bizzat yaşadık yaşadıklarını. 2-3 haft geçtikten sonra maşallah şimdi memeyi bırakmıyor.sen bunun da üstesinden gelirsin kolay gelsin canım. kuzumu da kokla bol bol benim yerime. tez zamanda da iyileşir yaraların inşallah.

asem canım maşallah kuzuna 2li test güzel çıkmış, bebiş de kocaman olmuş. enfeksiyon bende de vardı ve sanırım hala da var. inşallah iyileşirsin canım en kısa zamanda.

sezen kontrol noldu canım.

minicikumt canım pi paşa daha mı geliyor.dediğin gibi bizimki kıymetlendi. sağlıkla gelsin inşallah:))))

candaşım 6 kilo almışım canım ben.ama genelde göbekte benimki arkadaşlar arkadan belli olmuyr diyorlar. ama göbüşün maşallahı var. çorap giyerken zorlanmaya başladım bile:)))hareketlere gelince benimki tembel sanırım ya da kuvvetsiz:))))nadir hissettiriyor onda da pek narin:))))konuşuyorum kızım hadi ya at bi kuvvetli tekme kızmayacağım diye ama nerdeeeeee:))))annesine kıyamıyor sanırım yeterince yoruluyor diye:)))

datlum az kaldı haberdar et bizi kendinden. allah kolaylık versin canım. güzel haberlerle gel inşallah.

ceza cnım sizn de az kaldı ne durumdasın. doğum şekli belli oldu mu.kuzucuk nasıl.

günlük canım özledik seni.hadi gel artık.

lone, nuray sizler nasılsınız. kuzucuklar nasıl. öpün benim yerime o minik parmaklardan:))))

Hilalim, canım demek narin kızımızi annesine kıyamıyo :) yerim ben onu. canım bende diyorum at oğlum hadi bi tekme at diyorum yok ya sallamıyo beni, mesela ardarda bikaç tane atıyo ya elimi koymuyorum, elimi koyuyorum atmıyo atsana be diyorum yokk hiç oralı değil.dik başlı bizim sığalar baksana şimdiden sözümüz geçmez oldu :)) benimkide tembel kesin ama güçlü galiba, çok korkutuyo işte.kızlar hanım olur ya anneye kıyamaz tabi, canım benim yaa :)) aramızda 2 hafta var ama sen benden 1 kilo ilerdesin ben daha hızlı almışım gibi ama çlok bişey değil, benimde hç sormadım ama önden bile hala anlamayanlar oluyomuş bebeği, arkadanda hamilelik değilde kalça büyümüş baktım onayladım, zaten hiç yoktu orası.bacaklarda kalınladı, onlarda inceydi baldırımla üst bacağım aynıydı şimdi tam kıvamında olmuş :) bilenler hamilelik kilosu diyo.ama göbekten bende zorlanıyorum ya çorap giyerken nefes nefeseyim.kendine kça kilo daha kota koydun ? benden 7 çıkar :) yani 72 yle tamamlarım inş :)

chnb, ablam maşallah oğluna, aslında benim çok çok samimi ve akrep tabirine uymayan 2 arkadaşım var beni akrepten ürkütense eşimin teyze kızı.bildiğin akrep.sokmadan zehirlemeden rahata eremedi.ama herkes öyle değil tabi mesela diğer 2 arkadaşım melek.zaten biz kadınlar olarak şeytan ruhu taşırız akreplede ilgisi yok bunun.inş Ahmet Arda koliksiz bi bebek olurda rahata erersin, aa bu arada tebrik ederim oğlunu 100 almış maşallah ona :) seni çok özledi ama az kaldı vuslata ... ne zman döncen doğumdan sonra kaç gün kalcan ist da ?

nilde abla, gözümüz aydın çok şükür olsun 2 li test çok iyi çıkmı.darısı diğerlerine inş.sanalda arkadaşlığın alası olurmuş o da bu topikte :)) allah bozmasın.dönemedim sana aşırı yoğunuz.evet markayı biliyorum :)) sen bunu diyosan ben teşhis yanlış değil, herkese bosch tavsiye ederim herşeyiyle ama fırın mı aslaaaa uzak dursunlar derim.fırından yanık kokusu geliyo içine bakamıyosun gözer yaşarıyo, yok pişirmiyo yok bilmem ne.bi ocağı süper ama napıyım fırınsız ocağı ?

minicik, orta sahadan yer sizin seçin beğenin gökdeniz le :)) zaten futba-olcu olmazsa ayıp eder artık bu isimle :)) sanırım kzı demiştim kaybettim ...

oyyy kuzum benim ya.o da kıyamıyor sanırım annesine.72mi sen kaç kiloydun kız çok zayıf duruyosun halbuki. valla tatlım bi 7 daha alsam en fazla yeter diyorum ya bakalım belli de olmaz belki birden daha çok şişeriz:)))) çok da önemli değil sağlıklı olsunlar da.

59 kiloyla hamile kaldım canım, kemikler kalın ya ağır tartıyo, kimse inanmıyo o yüzden zaten dr da 72 sınır demişti, inş çok şişmeyiz, sende 7 kotası koymuşsun.bu ara gözümü korkutuyolar ama 6. aydan itibaren kilo alımın artabilr bir anda diye amaaannn davula dönsek ne ya zaten ne zorluklarla bulduk hepimiz :)) amin sağlıklı olsunlarda yeter... öptüm prensesi de seni de ...

Minicikumut oyy sevsinler delikanlıyıı.. ALLAHım sağlıkla tamamına erdirsin canım..
insan haliyle merak ediyor,rahatlamışsındır bugün biraz.. ee alışveriş ne zamannn

yaaa nillde abla ne güzel yazmışsın bi önceki yazdıklarındada..
testin sonuçları 2 hafta sonra çıkacak..ee bebişin bu kadar içine doğmuş ,öyle olabilir annesii...
sağlıkla olsunda hiç farketmez..

hilalcim çok sağol canım..
test sonucu 2 hafta sonra çıkacakmış
kendinize iyi bakın annesiiii

candaşım bayağı güzel almışsın kiloyu.. maşaallah iyi gidiyorsun..
fazla değil yani.. canım ağırlaştığını son zamanlar daha çok hissediyorsun.. o süreç çok hızlı oluyor..
bende şu ilaçları bitireyim..4 gün sonra bi tahlil yaptıracağım yine.. -bol lökosit-tabiri beni korkuttu..
bu arada dr'um birde oğlumu,2.gebelikte ki cinsiyeti sordu..
2 hafta sonra tekrar kontrol var tabiki bakarız ama sanırım bu erkek bebek, bi çıkıntısı var-- dedi..
2 hafta sonra netleşir durum..
hayırlısıyla gebeliklerimizi sağlıkla tamamına erdirsinde gerisi hiç önemli değil..
kendimi huzursuz hissediyorum.. herşey güzel olacak diyede kendimi teselli ediyorum..
uzun uzun da kızlar tek tek yazamamıştım.. Allah'a emanet olun yavrucuklarınızla..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…