Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Cezammm kıs sende doğruyorsun sonunda heyecan oldum şimdi..bu arada tarihe bayıldım..hiç unutulmayacak bi tarih..nazlım bak sanada tarih seçtim 11.12.13 nasılama tabii daha erkende gelebilir..

asemm annemlere söylerimde..eltim doğumda öğrense daha iyi..o şimdi onuda kıskanır..nazardan korkuyorum malum.

Yan Flüt Gitar Düet__Ceren Bozkurt ve Seçil Seda Bozkurt'dan Al Ömrümü... - YouTube

kızın sesi ne kadar güzel ya, ne kadar içten söylemiş.bayıldım maşallah ...

Cezam, canom demekki çok candan istemişsin allahta nasip etti inş :) Denizimiz sağlıkla gelsin.Epidural mi olcan ? korku var mı ?

Asem, canım maşallah minik kuzunada abisinede. kesinleşse bi oğlun yada kkızın desek :) dikkat etsen belkide hergün hissedersin.Akıllı akıllı oynasın içerde o :) evet özlememek mümkün mü o günleri ? şef için bişey diyemiyorum ya kırılıyorum belki o da piişman oluyodur ama sürekli tekrarlanması ciddi can sıkıyo.k,tap benimde elime geçti ama henüz başlamadım, hamilelik günlüğüm diye eğlenceli bi kitap var dün ona başladım.kadın her haftası için günlük tutmuş düşünen varsa güzel olmuş benimki yalan oldu yazamadım pek.bi ilk tedavi günleri kese kalp atışında yazmışım.evimde değilimki nasıl yazayım.eşimle olsaydım herşey farklı olabilirdi ne yazıkki bazı şeyleri üsü kapalı yapmak zorundayım yada ertelemek.biraz önce aklıma geldi eşim daha çok şeyden mahrum gebelikte.dilerim allah 2. yi de nasip ederde eksik kalanlarımızı onunla yaşarız ama nedense 1 taneden başka olmayacakmış gibi geliyor.sanırm yıllar önce bakılan bi faldan etkilendim ki aslında fal meraklısıda değilimdir.

canım ellerine sağlık..bu yazıyı bulabilmek için geçmişi baya okudum..mutlu da oldum..kimlerle yazışmışım..anılarıım depreşti..google dan bulmak hiç aklıma gelmedi..sağol canım..çok içten yazmışım demekki:)çatlatma iğnesi yaptıracakmışsın son kez..inşallah soon olur ve tedaviye gerek kalmadan bu ay gelir minik kuzun..bol bol dua edeceğim senin ve rolle için..
canım evet yüzyılın son güzel tarihi..az kaldı ama bi korku var..o gün hiç gelmeyecek gibi..bugün börek,kek falan yapıp attım dolaba..son hazırlıklarda tamam yani..randevularımızı haftada 1 e düşürseler bile biz o zaman haftada 2 olsun deriz..cinsiyet belli olur herhalde..sağlıklı sıhhatli olsunlarda cinsiyet önemli değil..
sağol canım kitabın başlangıcındayım..kundaklamam gerektiğini anladım:)annem 2 ay önce kundaklayalım deyince kızmıştım:)sonra burda chnb abla yazınca gidip tıpış tıpış kundak için battaniye aldım..bakalım bizde işe yarayacak mı?okulu özledin mi?yoksa evde olmak güzel mi?

sonunda evet canım..nasipse haftaya bugün şu saatlerde deniz beyle tanışmış olacğım..Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin..valla neden olmasın 11.12.13. güzel tarihmiş nazlım..sen nasılsın canım?nasıl gidiyor hamilelik?

canım korku yok dersem yalan olur...asıl hayecan haftaya salı başlar herhalde..annemler gelince..epidural olcak canım..saat 15.30 gibi..canım senin aklına 2. bebek gelmiyor ya benim de deniz bey hiç doğmayacak gibi geliyor:)

chnb abla nasılsın?hiç yazmıyonnn
hellom iş nasıl gidiyor?işkadını olunca unuttun bizi:)
minikler nasıl gidiyyor annelik..var mı tavsiyelerin..
rolle nasılsın?doktorunu değiştirecektin..ne yaptın?
nuraycım fotolarınız çok güzel..tablolarımız aynı:)

iyi akşamlar kızlar. nasılsınız.

cezam canım pek güzel olmuş tarih rabbim gönlüne göre vermiş:))))hayırlı doğumlar olsun inşallah. haftaya bugünlerde deniz beyimiz de aramızda olur allahın izniyle. biz de sezeryan falan olursa 03.03.2013 istiyoruz bakalım allah nasip ederse:))))

kızlar benim hiç keyfim yok. kayınvalidem hastaydı kemoterapi görüyordu ya son bi haftadır elden ayaktan düşmüş. nefes alamıyormuş oksijen tüpüyle oksijen falan veriliyor, yürüyemiyormuş, afedersiniz tuvalete bile çıkamıyormuş. bu haftaki kemoterapi seansını bile verememişler durumundan dolayı. eşimin ablası kalkıp yurtdışından geldi bizimkini de hafta sonu gel diye çağırmış. durum hiç iyi değilmiş anlayacağınız. 2 gün önce de rüyamda evi su bastığını gördüm. tabirinde hasta biri varsa ölü haberini alırsınız diyor allah korusun(( eşim de kötü durumda, sanırım artık iyice korkmaya başladı. rabbim korktuklarımızdan korusun. dualarınızı esirgemeyin. hepinizi öpüyorum. kendinize iyi bakın.

Günaydın kızlar :)

Dün teftiş olduğu için sabahtan akşama kadar yoğun birgün olduO yorgunluğun üstüne dinlenmek için oturduğumda benim minik oğlum ilk defa kuvvetle itti karnımıÇok tuhaf bir duyguymuş gerçekten.

Candaşım Ankara'ya ben gelmeden kar,kış gelmiş:)Dikkat et kendine.

Cezacım;geçen sene ne kadar yürekten istemişsin öyle.Rabbimizden umut kesilmeyeceğine ve yürekten istendiğinde dileklerinin nasılda gerçek olduğunu görünce mucize bu diye düşünüyor insan.Allah sağ salim kucağına almak nasip etsin İnşallah.Şafak1:

Hilalcim kayınvaliden için çok üzüldüm canım.Bu dünya ölümlü dünya işte.Sevdiklerimiz bir bir kayıp gidiyor elimizden.Kayınvalidene Allah'tan şifa diliyorum.Eşinde gitsin görsün annesini.Çünkü anlattığın kadarıyla durum pek iç açıcı değil.Her durumda metanetli ol canım.Azra Mirayı düşün.Öpüyorum seni.

Herkes iyidir umarım.

ceza maşaallah hazırlıklarda yapmışsın canım..
epiduralde rahat oluyor ..Allahım sağlıkla kavuştursun yavrunaa..
şurda ne kaldıki..haftaya bugün kucağında olacak mis kokulunn..
insan hayal edince hep o hisse kapılıyor ama, kucağına alınca inanıyor insan
dinlenin son günler bol bol..

sezenim evet söyle canım annene artık.. eltinde yakınında değilmiydi, öğrenir muhakkak:26:
iyisiniz inş kızınla ve bebişinlee...

candaşım Allah'ın izniyle ikincinin olduğu günleri görmek bile kısmet olacak ..
inş babasıyla, o zaman telafi edersiniz bugünlerde yaşayamadıklarınızı..
iyisin oğluşunla umarımm.. ewt bende - bebeğim,yavrum- diyerek yetiniyorum yavruya:)

hilalimm çok üzüldüm canımm..Allahım tez zamanda şifa versin annene ..
Allahım sevdiklerine,yavrularına bağışlasın onu..

minicikumut, maşaallah oğluşun hareketlenmiş..
ne tatlı bi duygu.. iyisiniz umarım..

herkes iyi umarımm...
çok başım dönüyor sabahtandır.. nasıl hazırlandığımı hatırlamıyorum bile.. aksi gibi başım döndükçede midem bulanıyor..
bugünde biter inş..

Son düzenleyen: Moderatör:
Aseciğim gerçekten değişik bir duygu bebeğini hissetmek:)

Tansiyonunu bir ölçtür istersen.Baş dönmelerinin sebebi o olabilir Tuzlu şeyler tüketmeye çalış duruma göre .

Cezam, canom aslını görene dek inanmak zor demekki :)) inş sağlıkla doğacak Denizimizde annesinin mutluluğu olacak .. yok kız bakma bende doğumu hayal edemiyorumda 2. hamileliğimi hiç hayal edemiyorum hoş desenki ilki olacakmıydı ondan da şüpheliydim hamile olarak düşünememiştim kendimi, zamanı geliince işte inanıyo insanoğlu :))

Asem, canım inş nasip olur 2. mizde.bizde iyiyz şükürler olsun.bazen kıpır kıpır sıpa bazende sessiz bekliyor günlerce.bugün müzik dinletiyorum çoştı dedim tamam bu oğuz aksaç ı sevcek beğendi sesini :)) tahmin edebiliyrum sevgi şekillerini :) isim yok cinsiyet yok yavrumuz var :)) inş bugün yarın öğreniriz, randevu ne zman ? aman canım dikkat et kendine kalabalığa yalnız çıkma başında dönüyomuş allah muhafaza...

Minicik, canım evet ya sen gelmeden kar geldi valla.inş buzlau zmana denk gelmezsinde iyice gezeriz :) sen nasılsın ? isim durumları ne alemde ?

hilal, canım Allah k.validene bol şifalar versin rabbim korktuğunuzdan esirgesin. o gün bigün geleceksede inş yakında değildir yaşlanıp bastınla gezdiği günleri görürsünüz hepiniz, mutlukla yaşlndrır inş kızınız onu ( inş planladığınız doğum tariihide gerçek olur.güzel bi tarih bende seviyroum ama eşimin uyuz kuzeninin doğum günü olmasa isterdim herhalde.benim tercihimde 09.03. nedeni benim doğum tarihimde 09.03. benimkinin tam tersi uyumlu olsun dedim eşimde iyi bari diyo :)) bi kere balık ocak ondan kaçış yokta.

Ya kızlar dün bişey oldu.İğnemi vuruyodum hala göbekten vuruyorum.Meriç kıpır kıpırdı o saatlerde, akşam sğdan sabah soldan yapıyorum iğneyi Meriç Sağa geçince soldan vurayım dedim.iğneyi sokuyorum ilerlemiyo gitti gitti bi parça dışarda kaldı dedim zorlamayım bebek orda sanırım izin vermiyo diye tam enjekte ederken bi acı yayılıyo ya o ara sert bi tekme attı.korktum dedim ona mı ulaştı acaba iğne ? çok yakındaydı çünkü elimle diğer tarafta kafasını hissettim sanırım iğne yerinde de bacakları filan vardı.artık bu sabahta bacağa geçtim, bebek o kadar yakın mesafedemiydi ki ya kafamı kurcaladı.

Bu arada bebeğin gelişim tarihinde güzel bişeyler okudum, bugünden sonra doğan bebeklerin yarısından fazlası yaşıyomuş aman erken gelmesinde yine ama güzel bi haber bu :)

Son düzenleme:
Aseciğim gerçekten değişik bir duygu bebeğini hissetmek:)

Tansiyonunu bir ölçtür istersen.Baş dönmelerinin sebebi o olabilir Tuzlu şeyler tüketmeye çalış duruma göre .

insanın içi rahatlyıor hareketleri hissedince, kontrol açısından hanii...
ee oğlun sabah-akşam antrenmanlara başlar artık hadi gözünaydınn:)

çok sağol canım..tuzlu şeyler bulunduruyorum yanımda.. tansiyonda ölçtürmedim, yinede atıştırdım ufaktan ama dediğin gibi.. sabah yataktan kalkınca başladı dönmeler..aslında rahim büyümesine bağlı normal durum ama genelde daha ilerleyen dönemlerde yaşıyordum
biraz yorgunluğunda etkisi vardır belki.. dinlenmeye ihtiyacım var aslında..
canım tatilmii istiyorr nee

okulu özlemek mi?düşününce bile kötü oluyorum. çok mutluyum Allaha şükür. tek işim bebeğe bakmak. bir de bir kap yemek. gündüz sabahtan onu uyutunca ben de uyuyuyorum hemen. gece çok kalkmaktan kafam sersem oluyorçünkü. öğleden sonraki uykusunda ise azcık buraya girip sonra da yemek yapıyorum. uyanık olunca oynasa da kendisi bir süre sonra ilgi istiyor. senin yanında olman şart yani. ben daha 4. ayda bıraktım kundağı. yatır kaldıra geçince bıraktım. şişşt pat yöntemi uygularken hep kundaklıyordum. diğer türlü çok çabuk uyanıyorlar.. ben çemberle falan kundakladım. ya da ince bir kumaşla. ama seninki kış bebeişi olcak tabi battaniye daha iyi olur. mycey marka kundak var, hazır, alanlar vardı bir bak istersen.
biz de bugün Allaha şükür 5 aylık olduk. kaldı 2 ayımız evde.

ben doğana kadar göbekten yaptım canım. doktorum bebeğe ulaşması imkansız demişti. bebek sadece hareketi algılıyor ya ondan o bölgeye geliyor. sen iğneyi yapmak için sıkıştırıyorsun ya elinle, o da oraya geliyor. hani bazı vidyolarda kumanda falan koyuyorlar ya kanına, bebek gelip ittiriyor. onun gibi bişey. tabi nerden rahat yapabiliyosan ordan yap. bacak daha rahatsa ordan yap.

lone iyiki açıklama yaptın canım bende onu merak ediyordum..karnım şimdi bile geriliyor derisini tutamıyorum..nasıl olacak bebeğe zararı olurmu ilerde diyordum..çalışmaya başlayınca bebeği kime bırakacaksın canım..kreşmi düşünüyorsun?

candaşım maşallah oğluşuna kıpır kıpır..hala umutsuz olmayı bırakmadınmı sen bak bebeğin ne güzel doğacak bile ne güzel..ikinci de olacak inşallah..sen umutsuz olmayı bırak artık..buna bile neler söylüyordun benim hiç çocuğum olmayacak diye..iyi şeyler düşün herşey güzel olsun...
ceza maşallah böreklere keklere kadar yapmışsın becerikli kadın..Allahım sağlıcakla kucağına aldırsın.artık geri sayım başladııı:)

asemm nasıl gidiyor tansiyonuna baktırdınmı canım..benimde başımın arkası yanıyordu geçen gece..bi ölçtüm 15 /8 çıktı ilk kez bu kadar yüksek çıktı..hemen yarım sarımsak yuttum ve limon sıktım içtim...sonra rahatladım..bu haftalarda tansiyonda kafayı yiyor sanırım..

Candaşım muayene pzt.si günü.. az kalmış şaka maka:)senin ne zaman kontrol?
bu arada bebeğinin doğum tarihide, planladığın gibi olursa çok güzel..
oğluşun sana doğumgünü hediyesi mi olacak
son yazdığın, o hafta olayı dediğin gibi yinede insanı rahatlatıyor..tabiki yavrular miadını doldursun ,büyüsün öyle gelsinlerr:)

sezen canım gidip ölçtürdüm bi, 11-7 çıktı.. iyi..
ama ben pek iyi değilim..bi eve gitseydimm..
sezenim seninde bayağı yükselmiş:26:yükselirmiydi hiç öncedende,yoksa gebeliklemi ortaya çıktı?
ilk defa bu kadar yükselmiş ama, son olsun canım
geçmiş olsun ..şakaklara,ensene soğuk kompres yapmakta iyi gelecektir.. iyi bakın annesi kendinizeee

Son düzenleyen: Moderatör:

oh randevuya az kalmış asem benimkide perşembe bakalım cinsiyetleri öğrenebilecekmiyiz?
hiç yükselmezdi canım ama kendime de suç buluyorum biraz çekirdeğe çok sardım bu ara

oh randevuya az kalmış asem benimkide perşembe bakalım cinsiyetleri öğrenebilecekmiyiz?
hiç yükselmezdi canım ama kendime de suç buluyorum biraz çekirdeğe çok sardım bu ara

bende pek sevmem ama çereze sardım iyice..azaltmaya çalış o zaman etkilediğini düşünüyorsan
kaç kalori kimbilirrr bu çerezlerr
ewt az kaldı randevuyaa..inş öğreniriz,ne diyelim
bende çıkıyorum.. görüşürüz canım

tamam canım görüşürüz diğer topiğe yazdığımı görmedin sanırsam..neyse tutmayayım seni..eve git dinlen annesi

canım maşallah 5 ay olmuş:)) canım ya ben facede günlüğe yazıyorum sandım salihe yazmışım ya... delikanlı çok yakışıklı.
bu arada bizde bir isim krizi oldu. Eşim hastaneye geldi Hataydan. O gün tutturdu ismi Salih olacak. Eşimin rektörünün ismi demiş galiba rektöre. Ben de adak yaptım Ahmet Ardayı dr ye dedik. Ailesine de dedi. Neyse Ahmet Arda yazdırdı nüfusa. gördü hastanede ne acı çektiğimi. dedim baştan deseydin Salih Arda koyardık. Şimdi soranlara Ahmet Salih Arda diyor 3 isim. Gıcık ablalar bana inat Ahmet Salih diyor. Rektörün eşime ne katkısı oldu* isim güzel ama sonradan kurulmuş plan. Salihi severim hep Allah salih kullardan eylesin diyorum...

canım yeme bence o kadar çerez...

Canım ben ilk 4 ayını not tutarak okudum sen de tut unutuluyor...

Canım tarih süper olmuş...Ben yarı kundak yapıyorum ellerini hep yukarıda tutuyor...biraz gaz başladı...
ben hastaneden ilgili makama, 14.11.2012 36 hafta 4 günlük rahim ağzının3 cm açılması nedeniyle doğum yapmıştır diye belge aldım...11 hafta 3 gün rapor oldu...

canım ne kadar hızlı ilerledi. çok üzüldüm...

müfettiş stresi içinde ne güzel olmuş...

canım ben 9. haftadan sonra kolumdan oldum. dün kontrole gittim iğneyi dün kesti...kurtuldum...

canım alınmayacak benle kalacak dün dr ye diyorum eşim diyor hazır dikiş var 3. kız olur belki olur diyor sapasağlammış dikiş. yok dedim:))

canım öyle benim kaderim ayrılık bu son olsun inşallah...
seni de üzmüşler takma boş ver...
Tanıdık da işe yaramış ne güzel...

canım geç kurtul sınavlardan... bu arada güzel haberer al...Amin...

Canım benim kız gelecek inşallah...:))
Kardeş kaybını açıklamak zor. Biz yanlış anlamışız bebek yokmuş demiştim...
çok şükür canım... gaz biraz başladı...

canım benim dr erken doğdu diye göndermedi(

canım ikinci döenm kısmetse annem geleck. 1 yaşına kadar getirelim en azından diyoruz. sonra bakıcı bulacağız. annem devamlı kalamaz bize hep insan lazım sonuçta.

chnb, ne güzel isim kardeşliği olmuş. demek rektörün adı, ne güzel. hem doktor adı, hem rektör adı koydunuz haa. büyük adam olur inşallah.

lone, canım saol ya rahatlattın beni, dr da devam edebilirsin göbekten srun yok demişti ama rahat edemedim geçtim bacağa alışana dek zorlar ama alışırım.sen nasılsın ? ben kundak yapmmıycam ya kitabı henüz okumadım ama sanki yapmam diye düşünüyorum.fermuarlı battaniyelerden alabilirm birkaç hafta kullanırım onu, kucakta tutmak zor olur diye.bakalım.

asem, canım pzt si mmuayane.görelim miniğimizi nasılmış :) yok doğum günü hediyem olmayacak ben eyll doğumluyum o mart.tam tersi olcak biri 3 biri 9.yani 03.09.1985 / 09.03.2013 anneme diyorum dün 4 sene önce tam o gün doğurmalıydın ebni, 3²=9²=81 mataemetiksel yönüm olurdu diye :)) gerçi ayararsak 2016 yı kaçırmaz bizim 2. yavruda olursa :) o da şöyle 2²=4²=16 =) 02.04.2016 :)) kafaya bak bee :)) çok lazımlı şeyleri düşünüyorum ben :))

chnb, ablacım çok haklısın bazen sizin yazıklarınızıda not ediyorum hepsini hatırlamak ne mümkün.görümcelerinde gıcıkmış ya ne Ahmet Salihi bari insan Salih Arda der.

of isim konusunda benimde kafamı karıştırdılar kime dese ne ne ne diyor anlaışlmıyomuş isim meriçe zaten takmışlar kız ismi diye.inanç değişcek gibi ( hiç istemeyerek.eşim başta inat emeseydi Emek Miraç tı işte her durumda.şimdi iyi hadi Emek Miraç olsun diyo e çocuğuda Meriç Meriç diye sevdik Emek Meriçte uyumlu değil.Meriç Tuna olabilir en fazla.bide isim analizi biraz nazlı geldi bana, Uras a baktım anlamı süper.talih baht şans manasında.bizimde buna çok ihtiyacımız var belki tamamen değişebilr isim.hiç böyle biri değilimdir bende eşimin yüzünden oldu hem nerden buldun sen ç li ismi benimkileri bilmiyomuydun dimi ama ?

canım bende inançı çok beğenmiştim aksine..'iki dünya arasında' diye bi dizi var ordaki başrol oyuncusunun ismi hem..çok yakışıklı adam Allah için uras ismi bana hep uzayı anımsatıyor neden bilmem..uranüs gibi
sen nasılsın canım nasıl gidiyor..işyerinde hava durumu nasıl

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…