asem, beğenmene sevindim, iyiyiz şükür.kocamn olmuş oğlun maşallah :) iyisiniz dimi ? ceza alabilrim giremezsem haberinz olsun.sebebi tahmin edersin :)
canım 4 ayda kunadağı bıraktım ben. kıayfetlerinin üstüne yapıyodum canım. ama genelde sadece kolllarını bağlıyodum. çemberle sarıyodum, yarım kundak deniyor sanırım. canım ihtiyaç listesi doğum yaptığın aya göre değişir. mesela benm yazın olduğu için en çok body kullandım. çünkü sadece bodyle tutuyoduk gece gündüz. günde 3-4 kez de üstünü değiştiriyodum. çünkü çok terliyodu ve kusuyordu. ağız bezi de çok lazım. bir de çarşaf yine aynı şekilde. nevresim takımın hepsini kullanmıyorum çünkü daha yorgan örtmüyorum. yazın ince çarşaf örtüyodum, yani yastık kılıflaırnı ona çarşaf gibi kullanıyodum. havalar biraz serinleyince penye battaniye, şimdi ise peluş battaniyeyi iki kat yapıp örtüyorum. bebek yorganı da olsa bana çok büyük geliyor onlar. sonra alt üst pijama, eşofman tarsz şeyler. tulum kesinlikle tavsiye etmiyorum. altını değiştirmsei de zor oluyor, hem çok çabuk küçülüyor. dış için bir kaç tane alınabilir özeniyorsanız.
en çok tavsiye deceğim ev tipi ana kucağıdır. evde hep onda duruyodu 4 aya kadar falan. şimdi oyun halısında duruyor. bunu da tavsiye ederim. marka soracakssanız en tutulanı tiny love tekmele oyna.çok seviyor.müziği de var uzun çalıyor.
yine şu sıralar çok kullandığım yelek. havasına göre ince penye yelek ya da annemin ördüğü yeleklerdeen çok giydiriyorum.
akılma geldikçe yazarım yine canım.
arabyı da travel sistem tavsiye ederim. uyusa bile uyanmadan arabaya koyabiliyosunuz o zaman. çok farkılı ve fiyatta arabalar var. bizimki baby hope diye bir marka. ben kendim kullanmıyorum hiç, eşim açıp katlıyor, arabaya o koyuyor. biz uygun almıştık hem puset, hem araba 350ydi. şimdi de 400 falan galiba.mama sandalyesi de çok lazım, chicco poly yine en çok beğenileni. bunun magic olanı var bi de doğuştan kullanılabiliyor tam yattığı için. ama küçükken zaten ana kucağında tuttuğumuz için ona gerek görmedik.
biz en çok oyuncak alıyoruz özellikle indirimleri kaçırmıyoruz. pusete asılabilen halkası olan türü şeyler çok oyalıor. aynı zamanda yatağına da asılıyor.eğitici oyuncaklar da alıyoruz fisher priceın köpekçiği, kitabı falan var ama şu an tek başına daha oynayamıyor, biz basıyourz düğmelerine. ama ilgisi çekiyor.
sonra yine en çok kullandığım nivea atta çantası var. içindeki ürünler çok güzel, çanta da.
Günaydııın.Herkese iyi haftalar :))
Haftasonu dinlenme planları yapıyorum ve her haftasonu daha yorulmuş bir halde pazartesi işe başlıyorum.
Malumunuz cumartesi kontrolümüz vardı.Heyecandan çok şeyi sormayı unuttum doktorun aklıma getirdiklerini sorabildim sadece.
Çok şükür sağlıklı.Bir problem görünmüyor dedi.Gelişimi haftasıyla uyumlu.Ellerini boynunun altında tutmuş ayaklarını döndürüyordu yattığı yerde.
Yolculuk yapmamdada bir sorun yokmuş.Cuma günü Ankara'ya geliyorum Candaş ve Nilde :))
Bizden haberler iyi çok şükür.Herkes iyidir umarım :)
selam kızlar..
doktordan geldim, biraz dinlendim..sonra foruma geldim, kapalıydı:44:
biz iyiyiz çok şükür.. bebişim dee büyümüş görmeyelii
doktorum yanılmadı,bir oğlum daha olacakmış..
Allahım sağlıkla tamamına erdirsin cümlemizinkini inş..
içim bi tuhaf zaten bugünlerde..biraz rahatlasam iyi olacak..
doktordan çıkınca; başka bi yerde de 4lü testimi yaptırdım ..
inş güzel çıkar sonuçlarda..
herkes iyi umarım..kendinize iyi bakın kızlar..
Asem, canım maşallah 2 erkek annesi olcan hee :)) süper ya :)) allah sağlıkla doğmasını nasip etsin artık tabi alışveriş ve isim seçme zamanı.korkma ve başla bende korkuyodum biliyosun.ama inan iyi geliyo ona bişeyler almak ve senle kalcağına daha çok inanmak..farketmedim ya 2 kez aynı tarihi yazdığımı :) evet karıştırdılar kafamı, sanırım o favorilerim hep favoride kalcak konulan isim bambaşka olcak.Gelinliklerde de öyle olur ya planan farklı alıanan farklı.Meriç bencede erkek ismi, hem zaten nehrin ne cinsiyeti olur dimi ? yeni bi isim daha buldum.Tuva ... anlamı övülmüş demekmiş, 2 kez mukaddes vadi (kuranda geçiyor eskiden beri hep ismi süper olur ama anlamı yok galiba derdim varmış) Hz. Musa nın Allahla konuştuğu yer, temiz ve bereketli vadi diyor dini açıklamalarında ,lkkez dini takıntım olmamıştı denk düştü.Meriç Tuva nasıl şimdi onu sorayım ??
Chnb, o lafı diyenden allah razı olsun bencede soyisim babadan isim anadan.günlerdir düşünüyorum senin planladığın bi isim vardı = 2. si Tunca ydı ama ilki neydi, tüh ya kötü olmuş defteri kaybetmen.
Nilde, kesinlikle Demir bakma bence millete cidden acayip güzel özelliklede soyadınızla.
Lone, bilgiler süper.değerlendirelim bizde tecrübelerinizi :) ama mama sandalyesi zaten 6. aydan itibaren kullanılmıyo mu ?
Minicik, canım :)) hoşgel sen gelde :)) pzts ye kısmet olursa görüşürz o zman.kaç gün kalcan yada ne zman müsait olursun ? maşallah oğluşuna keyfi keyif ya :))
Cezaaaa, son 1 gün bugün bitti artık, duygu ve düşüncelerini alalım.Deniz paşayla son ayrı gününüzü :) tekmelerinin tadını çıkar.
Herkesler iyi dimi kızlar ???
aa bugün biz pileoyla konuştuk, herkese selamı var.Yiğitle uğraşıyorum hala diyo remsen hayattan koptum sanırım benim gibi çocuk sahibi olan pek yoktur diyo haliyle, yavrum yeni yatırmış beni aramış ama 10 dk konuşmadık uyandı minik adam :)) chnb, minikler sizi çok tebrik ediyo kavuştunuz kuzularınıza diye, nazlım ilk seni sordu dualarım senle diyo, inş güzel olcak bu duaların sonu.inanmak güç olsada inş güzel olcak ...
Nilde;güzel yürekli arkadaşım..Yazdıkların ne kadar mutlu etti beni.Eşinede ayrıca teşekkür ederim.Çok incesiniz.Otel Bahçelideymiş.Bütün arkadaşlar orada olacak.Bende onlardan ayrılamam ki.Akrabalarda var ama sabah erken eğitimde olmam gerekGörüşebilirsek yeter bana.Ankara soğuk mu?Ona göre hazırlıklı geleyim ben :)
Nildecim benim karnımda bu hafta belirginleşmeye başladı ama bu kilo alma işi canımı sıkıyor.Çok fazla yememeye çalışıyorum ama tartıdaki değer gittikçe yükseliyor :)Doktora dedim ki kilo alımım normal gelmiyor bana.Oda hamile olabilir misin acaba?Belki ondandır diye tiye aldı beni :)
Cezadan haber alan yazsın hemen olur mu ?
merhaba kızlar
Cezacımmm nasıl kimbilir bebeğine kavuşmuştur..mis kokusunu içine çekiyordur şimdi ohh..Allahım bebişine sağlık sıhhat ailesiyle mutlu yıllar nasip etsin..
candaşımm gıcık şefe iyice sinir oldum yani..bi gün dövmeye gelelim valla..biz hamileyiz hormonlarımız tepki veriyor deriz kimse bişey diyemez
asemm bi kaç gün dinlemedeydim bebişi çok az kıpırtı vardı ama dünden beri iyi şükür..arada korkutuyor sıpa..birde panik bi anne oluncasen nasılsın nasıl gidiyor..oğluşlar iyidir inşallah
Miniklerim uykusuz geceler ilk üç ay devam ediyor ne yazıkki ama yavaş yavaş uyku saatleri uzayacak..hiç bitmeyecek sanıyorsun ama bitiyor...sen nasılsın toparlandınmı biraz..yanında kimse kalıyormu?
Nilde ablaa sonunda gelmişsin..nasıl gidiyor?..ee oğlan anası olunca karnının sivri 6 aylık gibi olması normal..bakalım bugün doktor söyleyecekmi cinsiyetimizi..şimdiye kadar hiç bi doktor yorum yapmadı...ya prenses geliyor yada topikteki futbol takımının 11. elemanıhayırlısı olsun hakkımızda..sağlıklı salih bi evlat olsunda..
nillde abla,ben 3lüyü yaparız dıye gitmistim.dr'um, direk 4lüyü yaptır ıstersen,daha iyi olur dedi.bı öncekı gebelıktede,dr'um dırek 4lüyü yaptırmıstı.bi kademe gelısmısı oluyor üçlünün,%90 gibiymis test sonucunun güvenılırlıgı.hayırlısı ıns..senın test ıçın zamanın zaten abla.3lüyü yaptırmadan dırek onu yaptırabılırsınbebis henüz asagıda ,daha göbis hızamıza gelmedı..benımde zaman zaman bacaklarıma degiyor,normal annesı.çook ilerleyen zamanda,bacagımız degiyor diye yavru bıze o noktadan savurur bak sen
candasım tetanoz yaptırmadın sen dımı?dr'umda seçımı bana bıraksada,uyardı.bı kaybın var daha hassassın,gözlemlerımı paylasayım dedı.yaptırsanda 7.ayda yaptır dedı.daha zamanı var ama,bilemedim:44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?