Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Sen merak etme nazlımcım..hiç kaçırırmıyız hem bizimki taa mayısta o zmana kadar çoktan hamile olursun inşallah..sen tam gaz çalışmalara devam biz yazmasakta takipteyiz merak etme canım..arada haberlerini yaz merak ettirme..

Rolledende hala haber yok ameliyat oldumuki?
Hilal çok sevindim canım tayin işine inşallah olur..o zman tayin işi olursa çok kısa bi zmanda olacak öylemi?oh ne güzel canım..hayırlısıyla olur inşalllah..
Nilde abla ase nuray lone günlük hello datlum hiç uğramaz oldunuz kızlar..inşallah iyisinizdir?

Chnb abla candaş,minicik,ceza,minikler arada uğruyolar neyseki iyi haberlerinizi duymak mutlu ediyor daha sık gelin yaa özletmeyin..
Bzimde ayrıntılımız vardı çok şükür herşeyimiz normal çıktı..paşamız oldukça büyümüş..460 gr ve 28 cm boy.. boyu haftasından bir gün ilerde kilosuysa 3 gn geride görünüyor..uzun boylu zayıf olacak heralde oğluşum dayısı gibi

Candaş sorayım diyorum unutuyorum sizin bebek arabanızın markası neydi?

bazen kafadan yazıyorlar teşhis kısmına. sen başka dr ye de git için rahatlasn...

canım benim canını sıkıyorsa salla gitsin eltini...
bu arada üniversite sınavı mı dil?
kızın da doğunca anlar artık. kıskançlık oluyor ama olacak tabi..
bu arada iğneni ol canım bazen ileri haftalarda bebeğin kalbi duruyor ya da gelişim geriliği oluyor beslenemiyor bebek...

canım hataya gelmiyor musun doğum öncesi?

canım memorialdeki dr dediki ilk erkek bebeklerde kolik oluyorsa 2. lerde olmazmış. tıbben açıklanamamış nedeni. şükür kolik değil. gazını kolay çıkarıyor şükür.
canım kilosu da iyi şükür. ilk ay çok aldı 10 günde 500 gram alıyord. şimdi 22 günde 600 gram almış azaldı alım. ama dr anne sütü dedi. ara ara azaldı süt şimdi iyi şükür. 3 kere mama verdim cezanınkinden. toplamında 120 cc. senin gibi çıkara çıkara. sevmedi mama. bazen sütüm bolsa sağıp az olduğunda ısıtıp veriyorum. şu an çok tombiş değil aslında ama kafa yapısı iri boyu uzun kemikleri iri... yoksa olur ya boğum boğum et değil.

ben rezene kimyon veriyorum her gün hem de 30 cc. iyi geliyor... bir de çok gazı olursa ayağına karnına saç kurutma makinası tutuyorum çıkarıyor.
büyük oğlum çok fenaydı şükür Ardam iyi...
bu arada ben de puset almak istiyorum seninki nasıl küçük mü? kaç tl yaklaşık kışın daha mı uygun olur?

yeni anlayışa göre 1 adet yeterliymiş.
folikasit kullan enfeksiyon için elmalı sirke suyunu tavsiye ederim yarım litreye 5-6 damla...

canım inşallah olur ya...

Allah kabul etsin canım. sık emzir canım irmik helvası iyi geldi bana süt listem var çoğunu uyguluyorum. yayınlayım buraya da...

canım bırakır mıyız seni yalnız hep dualarımdasın...uzatmayın olmazsa aşılama yasptırın canım...

Bebekta Karın Ağrısına doğal destek:
1 çay bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
2 damla zeytinyağı
Tüm malzemeler bir kasede karıştırılır. Ilık ılık çocuğun karnına dairesel masaj yapılır. Çocuk yüzü koyun yatırılır ve çapraz olacak şekilde el ayak birbirine gelecek şekilde incitmeden hareket ettirilir.

Az sütü gelen annelere nasıl beslenmesini tavsiye ediyorsunuz?
Bu dönemde anne sütünü artıran yiyeceklere ağırlık vermeli. Bunlar kısaca şöyle özetleyebiliriz: Bolca rezene ve ısırgan çayı tüketilebilir . Şişmanlatmayan demir kaynakları olarak yeşil mercimek, brokoli, roka, ıspanak, pazı, dereotu, çekirdekleri ile birlikte yenen siyah üzüm, dut pestili, yumurta ve yağsız kırmızı et tercih edilebilir. Hamilelikle bu demir kaynakları alırken, 20 dakika öncesi veya sonrasında, süt ürünleri ve koyu çay tüketilmemeli. Aksine yenilen yemeklere limon sıkılırsa daha faydalı olur. Susam yağı ile memelere dıştan dairesel şekilde hareketlerle masaj yapılması da katkı sağlar. Ayrıca günde 3 litre su içilmelidir. anne sütünü en çok artıran ise alkolsüz biradır (malt özü), Sabah, öğle ve akşam sadece bir kahve fincanı içilecek alkolsüz bira, anne sütünü artırıp, içeriğindeki B vitamini sayesinde de annenin bağışıklık sistemini korur.
1. saraçoğlu süt kürü
Tek bir kür yok : Bu konuda önerdiğim tek bir kür yoktur. Çünkü, emziren bir annenin sütünün erken azalmasının birçok nedeni olabilir. Bu durumu mutlaka öncelikle hekimleriyle görüşmelerini öneririm.

Hamilelerin, bebeklerini emziren annelerin mevsiminin dışında yetişen hormonlu ve ebter tohumlu sebzeleri tüketmemelerini özellikle belirtmek isterim. Ayrıca mevsiminde olsun veya olmasın ebter tohumdan üretilen sebzelerin tüketilmemesini öneririm. Transgen (genleri ile oynanmış) tohumlardan elde edilen ve ülkemizde de görülmeye başlayan bu ürünleri, örneğin mısır, hamilelerin ve bebeklerini emziren annelerin özellikle tüketmemeleri gerekir.

Önermiş olduğum kürlerin tamamı anne sütünü artırıcı etkiye sahiptir. Özellikle, incir-havuç kürü ve taze beyaz dut oldukça güçlü galactogogue (anne sütünü artırıcı) dır. Bebeklerini emziren annelere öncelikle incir-havuç kürünü uygulamalarını öneririm.
Taze beyaz üzüm
Dereotu
İncir (taze veya kurutulmuş)
İncir-havuç
Taze beyaz dut
Haşlanmış taze beyaz dut kurusu kürleridir.

Yukarıda isimlerini yazmış olduğum kürlerin hazırlanma ve kullanma şekillerini vermiş bulunuyorum. Aynı anda yukarıda belirtmiş olduğum kürleri birden fazla kürün uygulanmaması gerektiğini özellikle belirtmek isterim.

Bunların dışında diğer yardımcı kürler ise,
Anason
Kereviz
Taze kereviz yaprakları
Bal kabağı
Çilek
Kıvırcık salata
Sumak
Rezene çayı
Tere
GÜNÜN KÜRÜ

Kür 1 : Günde iki porsiyon taze beyaz üzüm tüketmek anne sütünü artırıcı etki yapar.
Kür 2 : Sabah akşam yemeklerden önce tüketeceğiniz dereotu sütünüzün artmasını sağlayacaktır.
Kür 3: anne sütünü artırmak için haşlanmış kuru incir suyu da içilebilir. Sekiz- dokuz adet kuru inciri yarım litre suda haşlayınız. İkiye böldüğünüz suyu sabah-akşam olmak üzere günde iki kere tüketiniz.

Not: Bu kürler aynı anda uygulanmaz. Uygulama süresi bir haftadır. Bir haftanın sonunda uygulama bırakılır. Bir hafta uyguladığınız herhangi bir kürden sonra tekrarlama ihtiyacı duyarsanız bu defa başka bir kürü uygulamanızda bir sakınca yoktur. Örneğin, bir hafta taze beyaz üzüm kürü uygulayıp bıraktınız. Daha sonraki bir dönemde yine bir hafta olmak üzere dereotu veya kuru incir kürünü uygulayabilirsiniz.

1. 1-Çaylar

◦Rezene
◦Anason
◦Ihlamur
◦Isırgan Otu (uzmanlar tarafından sürekli kullanımı önerilmiyor 20 gün kullanıp 10 gün ara verilmeli) (Sütün kalitesini de arttırır.)
http://www.aksam.com.tr/arsiv/aksam/...yazidizi1.html

2- Yiyecekler

◦Haşlanmış mısır
◦Borulce
◦Soğan

◦Bulgur
◦Pişmaniye
◦Tahin helvası
◦Taze Bezelye
◦Çekirdek
◦Taze Fasulye
◦Tel Kadayıf
◦Sütlü Tatlı
◦Nar

◦Semizotu (Sütün kalitesini de arttırır.)
◦Çemen&çemen otu&çemen otu hapı
◦Pişmaniye

3-İçecekler

◦Vitamalt
◦Kefir
◦Meyva Suları
◦Dut Pekmezi
◦Vişne kompostosu
◦Kayısı Hoşafı
◦Kuru maya (sulandırılıp içilecek)
◦Dolmalık fıstık (8-10 tane ılık şekerli suda bir gece bekletilip suyuyla beraber içilir)
◦Humana still
4- Baharatlar

◦Kimyon
◦Çörekotu

NOT: Altı çizili olanlar tarafımdan denenmiş onaylanmıştır.İtalik yazılanlar aynı zamanda gaz probleminede iyi gelir.

5-Düzenli yemek, uyku ve huzur

Bütün bu gıdaların yanında en önemlisi düzenli yemek, uyku ve huzur, mutluluk :) bide sütüm azmı çokmu,gittimi geldimi diye çok fazla uğraşmamak .(zaten sütün olmaması çok nadir görülen bir durumdur ancak meme dokusunun zedelenmesi veya yokluğu durumunda söz konusudur. Her kadının bebeğine 6 ay yetecek süt üretimi olur, kendisi kurcalayıp düşürmezse) Şu konuyuda eklemek isterim bebek evlatlık edinip emziren anneler var.Düşünün doğum yapmadan sadece severek hormonlarını uyarıyor ve bebeğini emziriyor doğum yapmış onu karnında taşımış bir annenin sütü illaki olacaktır.

Tüm bu yiyecekler anne sütünü belki psikolojik belki bi şekilde arttırıyor ama eğer bu artan sütünüzü bebeğiniz iyice tüketemez memede kalırsa,memede süt bitmediği için yeni süt yapımı için yeterli horman beyne ulaşmayacağından sütünüz artmayabilir, hatta azalabilir.(benim öyle olmuştu) Bunun için bebek emdikten sonra memeyi iyice sağın hiç süt kalmayacak şekilde.Bu sağdığınız sütleri derin dondurucuda bekletin bebek ek gıdaya geçince kahvaltılarına katarsınız.Hemde sağdıkça sütünüzde bariz artar.Ne kadar süt talebi o kadar süt arzı. Benim gördüğüm sağmak tüm bu yiyeceklerden daha fazla anne sütünü artırıyor. Bence düzenli bitki çayı(yukarıdakilerden) baharat ile destekleyip bolbol sağarsanız sütünüz artar azalmaz.

Birde Bebeğinize sevgiyle bakmak,onu okşamak, öpmek, koklamak sonra emzirmek boş memeyi bile dolduruyor. Onun rızkı zaten belli siz ne yeseniz içsenizde Onun için tesbit edilmiş süt mutlaka gelecek.Zaten süt olayı beyindek bi hormandan kaynaklanıyor bunun içinde hormanları en iyi moral,neşe,dinlenme,uyku,ılık duş harekete geçirir.

Sonuç olarak bir anne olarak nacizane tavsiyem; bitki çaylarınızı için, iyi dinlenin,sütünüzü sağın, neşeli olun, bebeğinizi bol bol sevin, sütüm yeterli diye düşünün sütünüz bol,tosununuz hayırlı olsun :)
Yeni doğum yapan veya doğum yapıpta sütü az olan anneler sütünüzün artması için bil hassa denenmiş bitkileri sizlerle paylaşmak istedim.Gerçekten işe yarıyor herkese tavsiye edebilirim.

Isırgan otu: Yarım Tatlı kaşığı yaprak 1 su bardağı suda haşlanıp biraz demlenir ve günde 2-4 bardak içilir.
Funda Yaprağı: 1 lt suya 1 çay bardağı konup 10 dk kaynatılır.
Isırgan funda yaprağı ve kekik ile karıştırılarak içilebilir.
Rezene: İstediğiniz kadar içilir.
Çörekotu yağı: Günde 3 defa 1 fincan suya 4-5 damla damlatılarak içilir.
Dereotu: Tohumu ezilerek toz haline getirilir 1-2 tatlı kaşığı 1 bardak kaynar suya atılıp 15 dakika demlenir.
Hodon (Hıyarotu, Sığır Dili): 1 bardak suya 2 tatlı kaşığı atılıp 15 dk demlenir ve günde 3 bardak içilir

Bu arada arkadaşlar
ben iyiki grip aşısı oldum hamilelikte diyorum, şükür o kadar gripliye rağmen bulaşmadı bize. arda bey 6 ay bebeği de korur demişti...
şayet olmadıysanız ve şimdi olunabilirse olun...

Aklıma geldikçe yazayım. Hamileliğin son aylarında kan değerinize baktırın. benim 1o du. Arda bey ferplex fol verdi biraz depolayalım doğumda belli bir miktar kaybedeceksin demişti.

doğum sonrası da üsküdar aile hekimliğinde hemşire bana 3 ay ferplex fol önerdi. kırmızı kapağın içinde folik asit tozu var kapağa bastırınca küçük tek kullanımlık şişeye akıyor toz çalkalayıp içiyorum. bu süt kalitesini artırır dedi şimdi aklıma geldi. bebek 3 aylık olunca sen de kan durumunu değerlendir normalse kesebilirsin dedi. ben kessem de folikasite devam edeceğim evde var gebelikten kalma...

ceza canım doğum kontrol hapı anne sütünü azaltıyormuş kullanıyor musun sen?

candaş sizin eş durumu işi ne oldu canım?

ase, nilde, diğer kızlar neredesiniz?

herkese günaydınlar,

kızlar dün kafama takıldı şimdi kimler doğum sırasında? dua var mı okunan.

beni soranlara :

ben sürekli hastayım 3.ayım her hafta hastalanııyorum sebebini bilmiyorum kan tahlilil vss verdim hepsi normal ama ben hastayım grip faranjit öyle geçiyor. bana göre dinlemediğim için oluyor.
işe alıştım çok yoğunum. sabah 8 de başlıyoruz 5 te çıkabilmek için yardırıyorum resmen eve git bildiğiniz hikayeler
cınar da bu sefer hasta huysuz her hafta sonu burnumdan geliyor :) bağrış çığrış.
eşim bildiğiniz gibi takılıyor.

eee sizlerde ne var ne yok .

chnb ,çok sağol canım bilgilendirdiğin için.

candaş ,arkadaşımızın da mı eş durumu sorunu var :26: canım benim de maalesef....haziranda biraraya geeleceğiz diye umuyoruz.dua edin....

Nazlım, inş şu sınav yeniden uğrun olur, dualarımız aklımız kaşimiz hep seninle, inş bu ayki yumurtana rabbim can versin.geçende demiştim sana randevuda meriçi görür görmez size dua ettim, sanırım en Allaha yakın hissederek ettiğim duaydı nedense sanki o duam kabul olacak gibi geldi, geçmiştekiler dua gibi bile gelmedi.içim titreyerek ettim. rabbim acılarınızı dindirsinde o bahçesinde bir hayırlı evlatta sana ve rolleye göndersin.sabır azalıyor sabretmek zor ama tek çaremiz beklemek, inş eşinin totemi tutacak hemde 1 ay öncesinden :) hmm ayrıca sen yeter ki o haberi ver burada yaşanmayan bayram yaşanacak allahın izniyle biz hepimiz o vakit topllanacağız topiğimizde, özlemle beklediğimiz haberdi bu iki elimiz kanda olsa yinede yıkarız burayı yavrumuzun gelişiyle inş :)

Sezen, canım inş sınavın güzel geçer.Biz graco symbio aldık, sürümü çok rahat ve çok hafif.tavsiye edebilrim yani :) sen nasılsın ? oğluna isim düşündünüz mü ?

Chnb, ablacım hala beklemedeyiz, haziranda başvurcak ağustostan öncede olması zor. dilerim olurda davalarla uğraşmayız, sen nasılsın ? bilgilerini not alarak okucam sona sakladım :))

kıtty, canım ilk doğumu kısmetse hilal yapcak.ardından ben, duamız yok..neden öyle hastalandın ki acaba ya ? inş çabuk topalarsın çınar kocaman olmuş ya maşallah çokta tatlı olmuş takipteyiz :)

Serhatice, canım bende 4 yıldır tayin bekliyorum yani eşimin gelmesi gerek.ama olmuyo, sen öğretmen misin ? off allah hepimizn yardımcıs olsun.

kızlar haftasonu randevu vardı ve çok güzel geçti, şimdi erken çıkmam lazım, öğleden sonra tekrar yazcam.öptüm hepinizi.

candas;

4 yıldır mı bekliyorsun rabbim sabır versin canım.... ben 6 aydır bekliyorum(ailemin yanında olmam iyi mi kötü mü bilemedim...:44: ) haziranda eşimin 1 yılı dolacak adliye personeli inşalalh o zamn yanıma gelebilecek.bebiş istiyoruz ama güzel bir tedaviden sonra diyor eşim...ayın sonuna doğru anca randevu alabildim.dr.a gideceğim.ondan sonra bebişe hazırlık

anlayacağın hem iyileşip bebişimi kucağıma alacağım günü hem de kocacığımı bekliyorum

bizdeki de ne sabır değil mi

canımmm gzel haberini dört gözle bekliyorummm sen haber ver duymayan kalmayacak faceden de ilan ederiz merak etme hepimimiz üşüşürüz topiğimize işallah canım evimize de bekleriz ali kerem de senin ellerinde öper teyzesi çok numaracı bi sıpa bu bana naz yapıo ama misafiri pek seviyo şuan omzumda uyuyo yerine koyduğum an uyanıyo gündüz uyku için üzerimi tercih ediyo dn aradım ama ulaşamadım yine sana duamdasın cnm inşallah bir iki güne müjdeyle sen ararsın beni

chnb ablacım puset derken arabaya takılandan almıştık babytogo onu biziimki hiç sevmedi yolculuğu da kucağımda yapıyo bebek arabamız kanz 2020 çift yönlü hafif çabuk katlanıyor tekerlekler istersen 360derece dönüyor istersen sabitliyosun koltuğu dört kademeli yine kolaylıkla kademesini değiştiriyosun şimdilik memnunuz 350 tl ye aldık 6 taksitli.. buarada benimki biberonda kabul etmiyo buaralar memeyi de reddetmeye başladı oruç tutuyo sıpa uyku sersemi yada çok aç ise emiyo bi ek gıdalık olsak gerçi ondanda korkuyorum yemiycek seçecek die

ase sezen minicikumut ve nilde ablacım kızlar yazdıklarınızı elimden geldiğince takip ediyorum yazarken size yazamadan bizimki yaygara koparıyo kapatmak zorunda kalıyorum aslan parçalarının iyi olduğunu büyüdüklerini okuyup mutlu oluyorum hilal ve candaştan sonra sırayla gelecekler inşallah sağlıkla.. buarada dua okuncaksa yazın lütfen bende alırım oğlumla koridor turlarken okurum hamişliğin de bol bol tadını çıkarın nazınızı eşinizden eksik etmeyin

ceza cnm eşim ilgileniyo saolsun birlikte bakıyoruz buara şeytan kulağına kurşun dha iyiyiz tek sorunumuz gece geç saatlere kadar beklemek o da dzene girecek inşallah denizin saçları çok hoş ya bayıldım perçemine bizimkinin ön dökülp tekrar çıktı minik minik arka taraf uzun ama şimdi de onlar dökülüyo bbuarada karardı iyice bizimki :)

gnlükkkkk net bağlatmıştınız ama yine yoksun ortalarda erkek anaarından kızları mı saklıyosun yoksa o güzel kızları nerde olsa buluruz biz

nuray lone kızlar sizler nasılsınız büyüdü paşalar maşallah.. lone inşallah tayin işin olur cnm

helloooooo çok geçmiş olsun bol bol bitki çayı iç cnm inşallah çabuk atlatırsın bi de nereye ne nakliyatı yapılıo yine mi taşınıyosun yoksa merak ettim

kızlar bizde dün ev gezmesine gittik artık kurulup rahat rahat çay içme faslı bitmiş onu anladım :) parmaklarım yooruldu tek el yazıyorum öptüm hepinizi buarada bugün 90 günlük olduk çok şükr..

canım allah sabırımızı artırsın demiycem artırdıkça işler sarpa sarıyor benim birde öncesinde 1 yıl askerlik 6 ay iş bekleyişim oldu, yani toplamda 6 yıldır ayrıyız 8 yıldır beraberiz.inş sizin tayininizde olur çabucak zaten herkesin olurda bizim durum biraz farklı kurumda aksilik edince zorladılar 4 seneyi, ama bu sene kaçarı olmayacak inş olursada davaya düşeceğiz.bizde aynı şekilde hem bu dertten muzdariptik hem k.validemde çok gergin ilişkilerimiz vardı hemde 1,5 sene bebek bekledik, üzerine kürtajda tüplerim tıkandığı için tüp bebekla olması gerektiğini öğrendik.anlayacağın her tuttuğumz dal elimizde kaldı ama şükürler olsun tedavi sonucu yüzümüz güldü rabbim sizede en yakın zmanda hayrlı bi evlat nasip etsin inş...

demek Ali kerem annesine naz ediyo :)) yerim ben onu, artık adam peşinde dolandırıyo herkesi :)) maşallah ona akıllıca büyüsün orda.

Kızlar bizde haftasonu dr umuza gittik, gider gitmez dr bi iltifata başladı valla şaşırdım.çanta karnını kaatıyo hiç hamile olduğun belli değil kilon çok iyi görünüyo şişliklerinde yok yüzündende anlaşılmıyo filan, ama almışımdır dedim sanmıyorum deid gayet iyisin filan.ama kızıydunuz dedm, eğer kızmasaydım sen daha rahat davranır daha çok yerdin ve bunun üzerine 10 kilo daha eklerdin önlem amaçlı yağptım yoksa hep iyiydin dedi, moralim tavan yaptı tabi.tartıya çıktım 700 gr almış göründüm ama aslında 1,700 aldım.ilkkez doğru tarttı orası ve süer dedi, Meriç İnanç aynı babası :) kocaman adam olmuş teyzeleri, kilosu 2100, boyu 44 cm.inş 3500 flan doğar.tabi öncelikle sağlıklı olsunda.herşey güzel dedi, 3 hafta sonra gitcem, ardından 10 gün sonra yine.ve o zan doğum tarihimiz belli olcakmış.Eşime 5 marttan sonra buralarda ol demiş, ilkkez nst ye girdim herşey yolunda dedi, süper bi moralle döndük :) bebk şekeri için malzeme aldık yatağının içi eksikti onuda aldık ve hiç kruvaze zııbını yoktu ihtiyaç olurmuş onuda aldık geceliğimide alınca tamamlandı herşey, doğum için eksiğimiz kalmadı şükür bi yıkamaya deterjan alcaz bulabilirsem :)) 6 saat hareket etmezse haber ver dedi, ve günde en azda 10 kez hareket etmeliymiş.işte böyle bizden teyzeleri, bi adım daha yanaştık hayırlısıyla.

Hilal aklım sende bi arayacam seni, çok az kaldı senin ne durumdasın ? mart annelerinde 3 doğum varmış birisi ocakta olmuş.

Nilde ablacım sen napıyosun ?

Nuray çok özledik seni hala mı yok netin ?

selam kızlar nasılsınız.bizim tayin konusu ertelendi ne yazık ki hayırlısı olsun bakalım.sizler napıyorsunuz. okuyorum ancak yazamıyorum bilgisayarın başında çok oturunca sırtım fena ağrımaya başladı bu hafta. herkes iyi gördüğüm kadarıyla.

nazlım canım kızların da dediği gibi kimse yazamıyor belki ama tahminimce okuyorlar en azından. emin ol sen o güzel haberi verince biz yine burda tek yürek olup patlatıcaz burayı merak etme. sabırsızlıkla bekliyoruz rabbim yardımcın olsun.

chnb ablacım verdiğin güzel bilgiler için teşekkür ederiz. ben de kaydettim hemen pcye lazım olacak yakında:)))arda paşamız nasıl gerçi resimlerde görüyoruz maşallah kuzuma:)))

hellom biz iyiyiz canım sen nasılsın.çok geçmiş olsun dikkat et kendine. iş yoğunluğu falan sebebp oluyordur. aman yıpratma kendine iyi bak iyileş biran önce. çok öpüyorum çınarımı:)))
bu arada allahın izniyle doğum sırası bende:))))candaş yerimi kapmazsa:))))

miniklerim maşallah size kocaman oldunuz.bak sen sıpaya:))) şimdiden oruç ha nazlı kuzum benim...

candaşım ben de arıycam diyorum hep bi fırsat bulamadım. 1 hafta eşim yoktu annesini görmeye gitmişti pek keyfim yoktu. çok şükür dün kavuştum. bugün de arabanın servise gitmesi gerekiyordu. elazığya gittik. orda gittiğim hastane vardı oraya kontrole de gittik tabi gitmişken. kuzum kocaman olmuş teyzeleri 2750 gr. ordaki doktorumu da çok seviyorum şeker gibi, nasıl ilgilendi halbuki en son 5.yada 6.ayda gitmiştim.suyu, plesantanın durumu falan çok iyiyymiş. nst de iyi çıktı şükür. sezeryan olursa orda olmayı düşünüyorum.hem hastane şartları çok iyi hem de doktorum:))))hastanenin doğum fotoğrafçısı da varmış örnek albümlere bayıldım. yaptırmayı düşünmüyordum ama çok heveslendim. siz ne düşünüyorsunuz iyi bir hatıra olmaz mı. candaşım yakın olarak sen varsın ne dersin sen yaptıracak mısın.

bu arada bugün doktordan sonra da gezdik bayağı. artık yorgunluktan mı bilmiyorum karnıma öyle ağrılar girdi ki. 1 saattir kıvrandım. yalancı sancı dedikleri bu mu acba.bi de sıpa karnımı delecek derecede hareketli bugün resmen canımı yakıyor acayip geriyor sığmıyor sanırım artık yerine:))) korktum ilk kez böyle bişey oldu. ama çok şükür şuan daha iyiyim.

herkesi öpüyorum. kendinize iyi bakın.

kızlar ben de bebek istiorum yaaa maşalalh nasıl heveslendim size dün annem de fazla ara koyma kzıım dedi.bir bildiği var demek ki... 3 ay korunma süresini bitirdik çok şükür....çok iyi bir dr.varmış bağlı oldğumuz ilde.ama en erken 25 şubata randevu alabileceğiz yaa daha 20 gün var bir an önce tedavi olmak isityorum.dahiliye ye gitmiştim geçen hafta mide bulantım aşırı vardı.bana kansızlık ve rahimde iltihap var dedi....:26:

merhaba serhatice. öncelikle geçmiş olsun. korunma süresini bitirmişsin eğer tekrar istiyorsan bence de bekleme. çünkü ne olacağı belli olmuyor. geçmişini çok iyi bilmiyorum ama eğer kürtaj olduysan kürtajdan sonra bazı komplikasyonlar falan olabiliyor yeni bi gebelik gecikebiliyor. ben korunma süresinin bitmesini deli gibi bekliyordum. bitince de hemen başladım ancak
4.ayda hamile kalabildim. tabi hemen kalan da oldu arkadaşlardan daha çok bekleyen de. o yüzden kaybının nedenlerini araştırıp gereken tahlilleri de yaptırdıktan, önlemini aldıktan sonra geciktirmenin anlamı yok. rabbim isteyen bütün herkesin kucağını biarn önce doldursun boş bırakmasın.

amn...canım 4-5 haftalıktı bebğim daha yeni gebe olduğumu öğrenmiştim iki gün sonra da lekelenmeyle düşük oldu ama dr.parçaları pıhtıları temilemek için kürtaj yaptı... hatta ben istememiştim baya kızdılar bana pıhtıları alırken kaldırıp gösterdi bak bak bir de yok diyordun dedi... ama hiçbir test yaptırmadı bana hastanede yokmuş falan filan...idrar tahlilni yaptırdı ve hepsine tamam birşey yok dedi...ama geçen rahimde iltihap olduğunu öğrenince(başka bir dr.dan) korktum enfeksiyon mu kaptım acaba kürtaj esnasında dedim belki dr. söylemedi diye ...

bol su içiyorum.pekmez vs .toparlanıp bebişime hazırlık yapacağım inşalah. dr.ilaç yazmıştı onları da bugün aldırıyorum.onları da kullanıcağım 25 şubata kadar...

canım geçmiş olsun arayacağım seni işte olduğun için arayamıyorum. akşam da eşim geliyor unutuyorum haftasonu da misafir oluyor hep. numaran değişti mi bir ara yazmıştın bana numara yazın diye anlamadım ben... çınarı da öpüyorum bol bol yakışıklıyı... ek gıda nasıl gidiyor bakıcın nasıl bu arada? eltin ayrılmıştı kaynından? nasıl kaynın şu ara? belki barışmıştır...

chnb ,çok sağol canım bilgilendirdiğin için.

candaş ,arkadaşımızın da mı eş durumu sorunu var :26: canım benim de maalesef....haziranda biraraya geeleceğiz diye umuyoruz.dua edin....

rica ederim canım. rahimde enfeksiyon çok önemli canım ileri haftalarda erken doğuma bile neden olur ciddi bir tedaviyle ki antibiyotik verirler hallet bu meseleyi... bir de dr ne çok sor ki ciddiye alıp ilgilensin...

canım okudum randevun süpermiş moral çok iyi geliyor... çok sevindim canım. tayin de olur inşallah.
sen de doğum fotosu çektir...

canım 3. ayda emmeyi red olabiliyormuş arkadaş söyledi.
kanzı sormuştum pratik sanırım ve hafif benim için bu önemli. nette 315 e var kargo dahil ama eşim netten istemiyor...
ek gıda da sorunsuz olur inşallah.

canım benim kesinlikle çektir bizim albüm yaptılar süper oldu iyi ki yaptırmışım canım çok güzel oldu. o hastanede güzelce yap doğumu doğuma ait tüm anılar güzel olsun...
sancı normal bu ay canım...

Emzirme Reformu gönüllülerinin, anne adayları ve emziren anneleri bilgilendirmek üzere düzenlediği seminerde İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümünden Hemşire Nilüfer Doğan ve Nevin Yıldız emzirme ile ilgili bilgiler verdi ve sorularımızı cevapladı.

Annelerin %99′u doğumdan sonra bebeklerini emzirmek istiyor. Fakat başladıktan sonra erkenden kesiyor ya da altı ayın sonunda bitiriyor. Sonuçta rakamlara bakıldığında Türkiye genelinde ilk altı ay sadece anne sütü ile beslenen bebeklerin oranı yüzde 1.3’e düşmüş durumda. (Ki biz de Emzirme Reformu gönüllüleri olarak bu oranı arttırmak için çabalıyoruz.)

Hemşirelerimizin gözlemine göre annelerin genelinde “sütüm yetecek mi” kaygısı var. Oysa ki annelerin ikiz bebekleri olduğunda bile çok rahat emzirebiliyorlar. Emzirebilmede en önemli faktörün doğru teknik olduğunu belirtiyorlar.

Doğru teknik nedir?

Emzirme esnasında memedeki kahverengi kısım tamamıyla bebeğin ağzında olmalıdır. Bebek anneye paralel durmalıdır ve anneye doğru bakmalıdır. Bebek memeyi alttan yakalamalıdır.

Biz seminer boyunca Emziren Anneler Grubu içinde çok sık karşılaştığımız soruları hemşirelerimize sorduk. Aldığımız cevapları aşağıda görebilirsiniz.

1) Emzirme sıklığı ne olmalıdır?

Emzirme sıklığı günde 8 kereyi geçmemelidir.

2) Aylara göre emzirme süresi değişir mi?

Bazı bebekler 7-8 dakikada memedeki sütü boşaltırken bazı bebekler daha tembel olur ve emme süreleri 25 dakikayı bulabilir. Emme süresi 5 dakikadan az 30 dakikadan fazla ise emzirmede sorun var diyebiliriz.

Sütü sağarak vermede: Bebeğe verilen süt miktarı her bebeğe göre değişir. Bizden örnek alırsak bazı gün çok aç oluruz, bazı gün daha az aç oluruz. Bebeklerde de durum böyledir. Bir bebeğin ihtiyacı olan süt miktarı kilosuyla 20-30mm’yi çarparak bulunur. Örneğin 6 kg ağırlığında bir bebeğin süt ihtiyacı 120-180ml’dir.

3) Sütün artması için ne yapılabilir:

Sütün artması için sağılması çok önemli. Süt çekilmezse beyin “süt üretimini durdur” mesajı gönderir ve süt gittikçe kesilir. Ayrıca yorgunluk süt üretimini çok etkiler dolayısıyla süt veren annelerin yeterince dinlenmesi çok önemlidir. Annenin kendine güvenmesi ve stres olmaması çok önemlidir. Mutlu annenin bebeği de mutlu olur.

4) Emzirirken ilaç, sigara ve kahve/çay kullanımı nasıl olmalıdır?

Sigara içince zararlı maddeler süt yoluyla bebeğe geçiyor. Çok bağımlı anneler emzirmeyi bırakmaktansa günde en fazla 5-6 adedi geçmemelidirler. Antihistaminik ilaçlar, ağrı kesiciler, doğum kontrol hapları anne sütünü azaltır. Kahve ve çay tüketimi günde 1-2 bardağı geçmemelidir.

5) Anne sütünü arttırmak için neler yapılabilir?

Su, dereotu, rezene, malt içeceği, kuşkonmaz, çemen otu gibi anne sütünü arttırdığına inanılan pek çok besin ve sıvı var. Fakat en önemlisi annenin sütü olacağına inanmasıdır. (Yapılan bir araştırmada, bir gruba anne sütünü arttırdığı düşünülen bir sıvı, bir gruba da aynı sıvı verileceği söylenmesine rağmen tuzlu su verilmiş, tuzlu su verilen grubun süt üretiminin artışı diğer grupla aynı olduğu gözlenmiştir.)

Anne sütü arttıran çay karışımlarından günde 3 bardaktan fazla içilmemelidir.

6) Emzirme döneminde beslenme nasıl olmalıdır?

Emziren annelerin genelde süt yapsın diye çok miktarda yediği ürünler arasında et, tatlı, pekmez, bulgur pilavı, yeşil renkli sebzeler sayılabilir.

Önemli : Hamilelik döneminde alınan demir ve vitamin takviyesine emzirirken de devam edilmelidir. D vitamini takviyesi de önerilmektedir. Kalsiyum konusunda annelerde hep soru işareti oluyor, bebek annenin kalsiyumunu alıyor mu diye ama böyle bir durum söz konusu değil.

7) Emzirirken spor yapılabilir mi ?

Evet, emzirirken spor yapmanın bir zararı yoktur, anneyi mutlu ettiği için sütü arttırıcı etkisi bile olur.

8 ) Anne sütü ek gıdalarda kullanılır mı?

Anne sütü kahvaltıya karıştırılıyor ya da yoğurt yapılıyor. Depolanmış anne sütü ek gıdaların içine katılabilir fakat dikkat edilmesi gereken nokta anne sütü direkt ısıtılmamalıdır veya mikrodalga fırında ısıtılmamalıdır.

9) Bebeklerde kilo alımı nasıl olmalıdır?

Her bebeğin kilo alımı farklıdır. Bir bebeğin sağlıklı olduğunun göstergesi ayda en az 500 gr almasıdır. Almıyorsa doktora danışılmalıdır. Gizli seyreden idrar yolları enfeksiyonu gibi rahatsızlıklar olabilir ve bebeğin kilo alımı etkilenebilir.

Anne sütünün kalitesinin arttırılması için ve bebeğin kilo artırımını arttırması için çok kalorili yiyeceklerin yenmesinin anne sütüne bir etkisi yoktur.

10) Meme ucu sorunları

Meme çatlağı : Doğru teknik uygulanırsa ve memenin kahverengi kısmı bebeğin ağzına yerleştirilirse meme çatlağı olasılığı düşer.

Emzirme sorunlarının minimuma indirilmesi için doğumdan itibaren anneye emzirme danışmanlığı desteği verilmelidir.

Memeyi durmadan silmemek gerekir. Meme ucunda sivilcemsi yapılar vardır, bu bölgeden gelen sıvı memeyi korumak içindir. Ayrıca bu sivilcemsi yapılar bebeğin memeye yerleşmesini sağlar, salgılanan sıvı ile bebek koku alır ve emme refleksi başlar.

Emziren annenin günde 1 kez ılık duş alması yeterlidir. Duş almamışsa 1 kez ılık suyla ya da anne sütüyle göğüs uçları silinebilir.

11) Mastit neden olur, ne yapılmalıdır?

Memeyi tam boşaltmama durumu mastite neden olur. Tedavi için önce ılık kompresle meme yumuşatılır. Memeyi elle ya da pompayla biraz sağdıktan sonra biraz boşalınca bebeğe verilir. Meme tamamen boşaldıktan sonra soğuk kompres yapılır ve bu tekrar süt dolması engellenir. İyileşme sürecinde bol istirahat ve ağrı kesiciler etkili olur. Düzelmediği takdirde doktora başvurulur.

12) Memeden kesme nasıl yapılmalıdır?

1 yaş sonrası ek gıdalarla birlikte anne sütü verilmeye devam edilmelidir.

2 -3 yaşa kadar anne sütü verilmeye devam edilebilir. Memeden kesme için en uygun dönem yaz aylarıdır. Her hafta emzirme sıklığı 1 kez azaltılarak bitirilebilir. Eğer bir emzirme koltuğu veya emzirme köşesi varsa o köşe dağıtılabilir.

13) Anne sütü hangi şartlarda saklanmalıdır?

Oda ısısında 6-8 saat (25 derecenin altı olmalı)

Termos çantalarda 24 saat

Buzdolabında 48 saat

Buzluk (-15 derece) 2 hafta

Derin dondurucu (-18 derecede) 3-6 ay

İleri teknoloji derin dondurucularda 6 ay

Anne sütü paketi açıldığında çok ekşi ve keskin bir koku gelirse bozulmuş demektir. Ama normal hafif kokular normaldir, annenin yediklerine göre anne sütünün kokusu değişebilir. Anne sütü benmari usulü ısıtılarak çözülür. Direkt buzluktan çıkarıp benmari usulü ısıtılınca arta kalan sütü atmak gerekir. Eğer buzluktan buzdolabına indirilip çözülürse 24 saat içinde tüketilebilir.

14) Oksitoksin hormonunun salgılanması için neler yapılabilir?

Babanın anneye yapacağı sırt masajı oksitoksin hormonunu salgılatarak anne sütünü arttırabilir. Bebeğin fotoğrafına bakılması ya da bir eşyasının koklanması da oksitoksin salgılatır. Göğüslere ılık kompres veya fiske vurma da oksitoksin salgılatır.

15) Bebeğin memeyi reddetmesi durumunda ne yapılmalıdır?

Bir bebeğin memeyi reddetmesi gerçek bir reddediş değildir. Bebeğin bir ağrısı veya bir rahatsızlığı olabilir. Bu, yalancı reddir. İsteyene kadar emzirmeye yönlendirmeye devam edilmelidir.

16) Sütün yeterli olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Anne sütünün yeterli olduğunun en kesin kanıtı bebeğin ayda en az 500 gr kilo almasıdır. Ayrıca bebek günde en az 6-8 kez bezini ıslatıyorsa yeterli miktarda besleniyordur. Bebekler neden memeden yetersiz süt alırlar? Biberon ya da emzik kullanımı, yanlış emzirme tekniği, meme ucu çatlağı gibi nedenler bebeğin anne sütünü istediği gibi alamamasına neden olabilir.

Anne sütü ilaç kullanımıyla, doğum kontrol hapı kullanımıyla, alkol/sigara kullanımıyla ve yorgunlukla azalır. Annenin psikolojik durumu ve özgüven eksikliği anne sütünü etkileyen en önemli faktördür.

Aşağıdaki faktörler süt yapımını etkilemez:

Adet görme, cinsel hayat, sezaryen doğum, erken doğum, çok çocuklu olmak, diyet yapmak.

Hemşirelerimize verdikleri değerli bilgiler için çok teşekkür ediyoruz.

Bol sütlü günler…

evet rahim iltihapı çok ciddi bir sorunmuş yaa :18: internetten bakıyorum da şu an...ilaçlarıma hemen başlayayım ben ilerlemeden ...

ceza aslıhan erkişinin ninni kaseti vardı büyük oğlanda dinletirdim. sen burada link vermiştin dinleniyordu yeniden verir misin?

Hilal, canım tayin konusunda hayırlısı olsun en kötü ihtimalde birliktesiniz ya.maşallah Azra ya :) koca kız olmuş yer onu teyzesi :) çok az kaldı artık sizinde, o ağrı dediğin doğum sancısı olabilir canım dikkatli ol, ben doğum fotoğrafı çektirmeyi düşünüyodum şöyleki, kuızenim ve eşi foto çı.benden önce 2 doğum çekecekti ben örnek fotolar hazırlayacaktım ona, ama yine 400-500 tl vercektim.kuzenimin eşi çekecek ve biraz boş boğazdır kendisi, doğumdada çılak görcek haliyle milletin yanında saçmalar vazgeçtim ondan, doğum anını çektirmiycem, kardeşimde profesyönel çekiyo, makineyi alıp ben çekeyim doğum sonrası dedi,olabilir bu.kuzenimede çektirirm ama doğum anı iptal, kuzenim varkende dışardan yaptırmak istemiyroum foto olayını, askda şimdi.bide masraflar aşırı oldu.adağım vardı onun yerine adağı yaparım dedim arabada aldık filan ya sıkışırız artık zaten eşim karaları bağlamış sıkacaz yoksa geçinemeyiz diye :)) manyak ya.

Serhatice, herkesi hamile bebekli görmek heyecanlandırıyor insanı sabırsızlandırıyor, canım hilalin dediği kimi çok bekleyende var hemen sahip olanda.süreç değişken.dilerimki sen beklemeden kavuşanlardan olasın.ben tam 18 ay bekledim yine az diyroum, iilk tüp denememde oldu şükürler olsun olmayabilirdide, bence çocuk niyeti varsa hiçbir suretle ertelenmemeli.allah gönlüne göre versin, iktihap olayına dikkat et canım daha detaylı bi hastaneye git.

chnb, ablacım çok niyetliydim foto içinde doğum anı olmayacak albümde.yukarda anlattım.inş ilerde pişman olmam.çok öpüyorum seni ve oğullarını.

Asem, canım nerelerdesin ? merkatayız.

NAzlım, dilerimki her geçen gün lehine işliyodurda yumurtana can geliyodur.pileo demişti doğuma dek almak istediğim haberler var, sen ve rollenin gebelik haberi, dileirm doğuma girene dek duymak müjdeyi almak nasip olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…