Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
chnb abla haftaya şeker yüklemesi varya, bende aynı şeyi düşünmüştüm; birde karaciğer enzimlerinede baktırayım dedim..
temiz çıkar hepsi umarım..hani pek gebelikteki cildin gerilmesiyle alakalı bi kaşıntı değil gibi..
demek okula başlama zamanınada az kaldı.. Allah kolaylık versin.. yavrularda iyi umarım.. 2 çocuk annesi olmak nasıl duyguymuş ablacım,neler yaşıyorsunuz merak ediyorum.. kendi adıma da meraktayım hani, o bakımdan

candaşımm ee 2 hafta daha çalışıyorsun ozaman..az kalmış canım yaa..
babanın götürmeside iyi olmuş, otobüslerde kalabalık hem daralmazsın hem rahat rahat gitmiş olursun.. malumm nezaket sahibi ince insanlara rasgelmek güç oluyor taşıma araçlarında.. canım bende demiştim ya mustela serisi kullanmıştım önceden.. şimdi yine mustela alacağım .. güven veren bişeyler kalmamış sanki..herşeyimiz şüpheli olmuş ürünler konusunda tekrardan bakayım bende, sende öğrendiğini bildiğini paylaş canım bizde yavrularla aynıyız, değişik birşey yok.. oğlum sabahçı oldu.. çok çok erken kalkmaya başladık, evden 7.30da çıkıyoruz..değişik bi düzen oldu.. çünkü bende de gece uykusuzlukları başladı.. istikrarım yok, o yüzden gün içinde olmadık saatlerde uyuyasım geliyor:)sende daha yoğun oluyorudur uykusuzluk.. oğluşun doğduğunda uykusuz geçecek geceler için, annesine antrenman yaptırıyordur şimdidenn:))

sezen, canım şeker yüklemem 1 hafta sonra.. doktoruna yaptırdığını söyleseydin keşke, iki kere zahmet edeceksin bak:)
ayrıntılımda güzel geçti,çok şükür herşey yolundaymış..
bebeğimi gördüm, bi afalladım bi şaşırdım.. abisine benzettik o haliyle ya bilmiyorum doğduğunda göreceğizz
bende tetanoz yaptırmadım,yaptırmayacağım.. sağlıkocağı yaptırmam konusunda, tek dozda olsa uygulama taraftarıydı..
aşı kartımı buldum.. bende 6 sene önce 3 doz yaptırmışım..-yaş itibariyle ws.. gibi bir cümle kurulup 3 doz yeterli -yazılmış..
bilmem koruması varmıdır hala..
bayağıda yol katettik bizde sezenimm, maşaallah yolun yarısını tamamladık.. göbeğim olmasa, inanamadığım zamanlar oluyor inan:)
bahsettiğin gibi nete giremedim , yarı yıl tatilinde oğlumla evde olayım dedim..zaten birazda rahatsız olmamdan dolayı böylesi işime geldi..çünkü öksürükten konuşamıyordum,öylede olmazdı işte..gürültü kalabalığı yapmayayım dedim,banada iyi geldi alışkanlık yapmasa barii.. evde olmak güzell ya, ohh miss
sende kızınla, oğluşunla iyisin umarımm.. isim düşünüyormusunuz, yada hazırlıklar ne durumdaa canım?

chnb evet ozel sektorde calistigim icin var sigortam cok sukur.

çok iyi olmuş canım...

kızlar mutlaka pıhtılaşma testlerini yaptırın. trombofoli paneli diye geçiyor. hatta 2 düşük yapan arkadaş fakültede ayrıntılı araştır. eşin ve sen preferik kanda kromozom analizi yaptır sen ayrıca bağışıklıkla ilgili lupus antikoagülanı da yaptır fakülteye git araştırır...
geçmiş olsun Allah tez zamanda nasip etsin. benim de 2 tane 8 haftalık düşüğüm vardı. ilki hastanede doğal düştü 2. düşük kürtaj oldu...

2 çocuklu olmak zor di mi?:))

baktır canım ihmale gelmez bizim durumlar...
oğluşunu görmüşsün mutlu oluyor insan...
2. benim için çok farklı hem biraz tecrübe var hem özlemin verdiği sevgi patlaması...:)) Artık tepki de veriyor sohbet ediyor çok güzel bir duygu canım. büyük oğlan da ufak kıyaslamalar dışında seviyor kardeşini...

candaşım son ay ha. maşallah size... canım annemler gelecek...

oğluşumun gözleri hala mavi inşallah değişmez...

Hepinize merhaba;

Sezen,Ase Hilal Ve Candaştan sonra sıra bize geliyor:18oğumlarımız peşpeşe olacak ne güzel.Benim beklenen doğum tarihim 12 Mayıs.Bakalım paşam ne zaman gelmeyi isteyecek.

Bugün benim doğumgünüm.Bu sene her doğumgünümden başka.Güne oğlumun tekmeleriyle başladım.Ve en güzel doğumgünü hediyem o tekmeler oldu.Rabbim hepimizin gönlüne göre versin İnşallah.

Sevgiyle..

ailenle, eşinle, oğluşunla göreceğin nice güzel yılların olsun canım.. iyiki doğmuşsunnn:119:
çok özel bi doğumgünü gerçekten.. bir sonrakinde kucağında olacak paşann

doğumlarımızda dediğin gibi peş peşe olacak Allah'ın izniyle.. benimde sanırım bebiş erken gelmek istemezse, 15 mayıs gibi olur doğum..
Allahım cümlemizi sağlıkla kavuştursun yavrusunaa.. düşününce bile heyecanlanıyorumm

Son düzenleyen: Moderatör:
Asecim senin sezeryan olacak sanırım.Bizim doğum şeklimiz belli değil tabiki.Hayırlısı neyse o olsun modundayım.

Tebriğin için teşekkür ederim.14 Şubatta doğmak hem avantaj hem dezavantaj :)Rabbim hepimize ailelerimizle uzun,sağlıklı ömürler nasip etsin.

Bizim oğlanlar aynı günlerde doğarmış birde :)

Bİzde Meriç le esiyoruz :)) mustafa ceceli nin sesinide seviyo bu yavru ...

Günlük, özlemezmiyiz be seni, topiğin neşesisin sen.diğeride nazlım.inş o da bu ay patlatacak eski neşesiyle dönecek sahalara.

sezen, canım çok teşekkürler ben dua okumuyorum kaç kere okudunuz allah razı olsun hepinizden, doğum öncesi 1 ayetel kürsi okusanız o bile çok önemli olur yeter :)

minikler, canım ben okumuyorumda hilale okunursa paylaşırız.

asem, sana mesaj atcam bi ara.yazamadım aklımdasın unuttum sanma :) inş enzimlerde şekerde gerekli değerlerde çıkar.enfeksiyonla ilgili sıkıntılar devam ediyom u ? geçti sanırım inş. evet çok az kaldı teyzesi ya akıllı büyüdü içerde, şükürler olsun bi bu yavrudan güldü yüzümüz inş hepte güler. uykusuz geceler mi :)) yok kız ya acayip uykulu geceler bizdeki :)) akşam 10, sabah 7,30 haftaiçi böyle haftasonu ise 11 e dek yatış sabahları :)) ben uykucuydumda ufaklıkta benden uykucu çıktım, eşim dalga geçiyo meriç sana kızıyodur anne götürme benide işe diye :)) yani gece filan uyuyo o da gündüz hareketli artık inş doğuncada böyle olur, dün çift otobüs yapayım dedim yarım saat filan otobüs bekledim dolu geldi boşa bineyim diye, neyse boşa bindim oturdum.çocuklu bi kadın öneümde, yer bekliyo ama anlamıştır dedim, kadının biri bi bağırdı bana kalksana çocuklu kadın diye, hösst dedim bende hamileyim.arkadaş son haftalarda bile aynı dava, sonra sorular kaç aylık diye dedim 9 .. belli olmuyomuş ne güzel filan yaa güzel dedim otobüslerde böyle oluyo hep işte.sen nasılsın canım ? mustela aklımda da kardeşimden cevap bekliyorum o da aynıysa çok pahalı onuda almam dedim.iyiyse kesin alırım ama.birde ilk günlerde boş suyla yıkamak daha iyiymiş buda yattı aklıma

chnb, ablacım çok şükür ya geldik bugünlere, inş oğluşunun gözleri değişmezde maviş bakar dünyaya..

minicik, canım doğum günün kutlu olsun bir ömür boyu eşinle gökdenizle olsun.evet artık sıra sizde yaaa ... allahım sağlıcakla doğmalarını nasip eder ve her zmanki gibi nazlım rolle diyorum anı kaçırmamak için, belki dua kabul zmanımızdır belli mi olur.

Allahım ailenle mutlu sağlıklı nice doğum günlerini kutlamayı nasip etsin canım..bebeğin sana uğur getirsin inşallah...

Evet sıra bizemi geliyor ne zaman geçmiyor diyordum ama candaş ve hilalin doğum yapacağını düşününce bayağa geçmiş zaman..

Ase doktormu söyledi mayıs 15 olur diye?genelde 10 gün önce alıyorlar sanırım mayısın 20 sinden sonra alırlar diye düşünmüştüm bende...ben yavaş yavaş bişeyler almaya başladım canım.. 5 adet kısa kollu badisi,2 örme yeleği bir penye yeleği,bir tane ayaklı tulumu ve bir eşofman takımımız var şimdilik..kızımdan kalma bi kaç uzun kollu badilerde var neyseki sade beyaz almışım onları..bakalım daha yeni başladık..şimdiden yolda yürümekte zorlanıyorım sonra nasıl alışveriş yaparım bilmiyorum..sen naptın canım bişeyler alabildinmi?

Candaşım ne güzel hala belli etmiyorsun dmek..ilklerde öyle öyle olurmuş..benim karnım belli değildi kızımda son aya kadar..bunda gören 9 aylık gibi diyor:))karın derisi iyice genişlemiş demekki:) bebişin tüm hazırlıklar tamam artık sanırım..bakalım küçük junior ne zaman teşrif edecek:)

sezenim, canım evet ya bi bakıma iyi, hareketlerim çok kısıtlanmadı daha büyük olsaydı göbeğim daha sıkıntılı olurdum.ama tabi ilk olmasınında etkisi vardır bencede, 2. olsa böyle olmaz gibime geliyor.hazırlıklar artık tamamdır teyzesi, haftasonu artık çamaşırlarını yıkayıp çantasını hazırlıycam.haftaya kontrol var, muayene diye gidip doğuma girenler oluyo ya son haftalarda chnb gibi :) dedik hazır dursun anneme kalsa daha mart çok var, anlatınca iyi madem diyo.bakalım bundan sonra beyefendi ne zman teşrif edecek, siz ne durumdsınız kızınıza dediniz mi kardeş geliyo diye, eltin öğrendi mi ?naptı ?

ayy inş çıkar 2 dir üstünde duruyolar, bize bile zor yetişir gibi geliyo ama onlar istesin yeterki 1 günde hallederler, 1 hazirana dek çıkarsa bende faydalanırım.

sezen, canım doğum tarihi konusunda hiç mevzu olmadı.. oğlum 25 gün erken doğmuştu.. hafta olarakta 10 gün ilerde çıkıyordu o da.. bu bebişte öyle ya, benzermi durumlar bilmem..
dediğin gibi genelde 10gün önce almak istiyorlar bebeği..hayırlısı bakalım, nasıl olacak canım..ben düşününce bile heyecanlanıyorum.. ilk doğumda sıfır heyecan vardı inan. şimdi düşüncesi bile yetiyor.. hazırlık konusunda, sanki bebeğimiz kış bebeği olacakmış gibi örgü işlerini tamamladık..:) yelekler, ceketler,v yakalar ws..
bugün ilk defa alışveriş yaptım ..internetten.. çıt çıtlı badilerden, tulum,nevresim takımı ve bi tane pijama takımı aldım.. bu da bana iyi geldi
kızın nasıl? kardeşten haberdar oldumu? hareketler dışardan hissedilince paylaşırım demiştin yaa... rahatında yerinde umarımm..

candaşım hazırlıklarını yaptın bekliyorsun artık zamanını.. bu arada büyümeye devam etsin beyimizz
demek otobüste teyze sana öyle dedi hıı.. gülümsettin benii.. almış teyze cevabını.. 9 aylıkken bile sığdırmıyorlar otobüse bak..:)
hadi gebeliğin başında -belki anlaşılmıyordur- diyorduk..yaf kadın 9 aylık hamiş olmuş.. kucağımızda yavruyla binersek daha etkili sanırım
banyo konusunda da doğru diyorsun.. ilk zamanlar bende oğlumu her gün yıkıyordum.. ve üst üste bazı günleri boş geçiyorduk,sade suyla yıkıyorduk yani..dr öyle söylemişti..
bildiğini duyduğunu paylaş canım, bizim daha zamanımız var zaten..iyi dileklerin içinde sağol.. çok şükür enfeksiyondan sıkıntım yok şuan.. herşey yolunda şükür..
demek oğluşun seni bol bol uyutuyor.. ee o daha iyiymiş... doğduğunda da bol bol uyusun akıllı uslu olsunda, sanada dinlenmeye fırsat yaratsınn inşş

merhaba kızlar, yoğun bir hafta geçirdim. çalışmaya başladım ben de. tatilde de yoğundum, ilk hafta kaynanalar, ikinci hafta benimkiler geldi. oğluşa annem bakıyorum. ders programım şimdilik iyi,öğle evde oluyorum. haftaya bir gün biraz geç gelecem ama program değişceke. emmeyi azalttı baya, sanırım çalışmamdan etkilendi.

siz nasılsınız?bakıyorum haftalara azalmış. az kalmış doğumlar. herkesi öpüyorum. geçmişi okuyayım biraz.

çok geçmiş olsun canım. Allah şifa versin inşallah.

hazırda olması iyi valizin. ben hazırlamıştım lohusa geceliklerim askıdaydı doğuma gireceğim habire talimat veriyorum şurada askıda geceliği koy vs. bir de kullan at kilot almayın hem pahalı hem de ped değişirken yırtılıyor... ucuz alın pazardan yıkayın kyullanıp atın daha karlı...

ah ah bir senedir var izin. yetişmedi bize size yetişsin bari...

canım başladın demek ben de başlayacağım hayırlısıyla...

doğum günün kutlu olsun canım...

yok canım adet tarihini beklemez. keşke düşük materyalini genetik incelemeye gönderselerdi... canım yıldırım bir yere 2 kere düşmez testlerini yaptırmadan nedeni öğrenmeden hamile kalma. büyük ihtimal pıhtılaşmadır. bazen senin ya da eşindeki genetik bozukluk sebep olabiliyor. mesela translokasyon yani kromozomların yer değiştirmesi, tek gen hastalığı ya da mozaiklik...

hepinize merhaba dün kontrol vardı oğlum maşalllah büyümüş karın çevresi 10 gün ileride diğer 3 ölçü sırayla 25+1 25+2 25+3 dün ben 25+4 dük.kilo 945 gr olmuş.ama sıvım hala fazlaymış tekrar şeker testi yaptır dedi bu sefer hba1c açlık şeker kahvaltı yapıp 1 sat sonra tekrar kan alınacak ama doktor çok gözümü korkuttu çalışma demedi ama yorulmak yok dedi yürümek yok sıvı fazla erken doğum olabilir dedi kızlar yavrum çok küçük şu an bunları yazarken ağlıyorum.dün ilk defa gördüm bana benziyor ya erken doğar kaybedersem çok korkuyorum çok zor buldum nolur dua edin bana

ah ablacım ya.. ama ağlayarakta oğluşu üzme annesi..
çok riskli görse, çalışmamanı isterdi kesin değilmi?.. içini ferah tutmaya çalış..
inş normal seyrine döner suyu da..
çalışıyorsun ama dr'un dediği gibi kendini yorma ve ayakta fazla durma..tahlil yaptırdığında gerekirse çalışmama durumunuda sor,bi süre ara ver ..
Dualarım sizlerle.. Allah esirgesin yavrunu güzel şeyler düşün..sonu çok güzel olacak Allah'ın izniyle.. akıllı uslu büyüyecekler yerlerinde ,miadlarını dolduracaklar..

yok canım adet tarihini beklemez. keşke düşük materyalini genetik incelemeye gönderselerdi... canım yıldırım bir yere 2 kere düşmez testlerini yaptırmadan nedeni öğrenmeden hamile kalma. büyük ihtimal pıhtılaşmadır. bazen senin ya da eşindeki genetik bozukluk sebep olabiliyor. mesela translokasyon yani kromozomların yer değiştirmesi, tek gen hastalığı ya da mozaiklik...[/QUOTE]

evet hamile kalmam zaten bir daha test yaptirmadan,hala düsük gerceklesmedi sinirimi bozuyor gelsin bir an önce.
ins zaman cabuk gecerde hamile kaldigim ve melegimi kucagima aldigim günleri görürüm.nette arastirdim galiba benim vakamin ismi
bozulmus gebelik herseyiyle uyuyor benim durumuma.ama tedavisiyle ilgili bisey bulamadim nette.bi bakiyoruz kese dolu kalbi atiyor bir hafta sonra gidioruz
doktora kese bos,2 hamileliktede ayni durumu yasadim.ins biter bu kabus.

günaydın kızlar
bayadır yazmıodum ben yine adet olucam test yaptırdık negatif hayırlısı ama üzülmüorum çünküüüüüüüüüüüüüü
bu ay aşılama yaptırcas rabbim kısmet eder inşallahh beklemenin manası kalmadı kürtajın üstünden 9 ay geçti ve ben hiç korunmadım şimdi adet olmayı bekliorum bugün yarın olurum ağrım çok 2.günü allahın izniyle başlıoruz dualarınızı eksik etmeyin nolur

minicikumut geçmiş doğum günün kutlu olsun huzurlu ömrünüz olsun kuzum
nilde abla üzmüş sen minik telde konuştuk herşey güzel olcak inşallahh

candaşım hellom chnb ablam lone nuray ase günlük senem taf yamatake rolle sezen minikler ceza ...
herkeslere selamlar unuttuum varsa affola gelişmeleri bildiririm haziran tayfası doğurmadan bi hamile kalayım yoksa kimsecikleri bulamıcam burda:):):)

Son düzenleme:
kızlar nasılsınız. biz de evdeyiz artık son günleri geçirmeye çalışıyoruz ama geçmiyor(((

candaşım sana da soracaktım bu iğne olayını belki hala doktorla konuşmamışsınızdır diye sormamıştım. haftaya çatı muayenesi var.doğum şekli belli olacak allahın izniyle. kafam karmakarışık daha önce de yazmıştım. bakalım cumartesi günü bütün korkularımı, endişelerimi doktorla ayrıntılı paylaşp ona göre bi karar vericez artık. nasıl gidiyor hazırlıklar tamamlandı mı. bende hazır sayılırım artık heran bekliyoruz bakalım ne zaman teşrif edersa prenses. kilosu 3150 oldu haftaya 200 daha alır.artık diyorum doğmana izin veriyorum:))) onun da yeri daraldı herhalde fena kasıyor beni bu aralar. resmen parmaığya oyuyor karnımı. sen beni rahatsız ediyorsan ben de seni edicem diyorum elimle dokunuyorum o da bana karşılık veriyor sıpa:)))şimdiden iddialaşıyor benimle:))) bu bebek ürünlerine gellince ben de sebamed almıştım onu önerdiler. dediğin gibi hepsinde varsa mecbur birini kullnıcaz rabbim bebeklerimizi bilerek ya da bilmeyerek yaptığımız tüm tehlikelerden korusun.amin.bu arada hala arıycam seni özür((

chnb ablacım cevabın için sağol. bakalım haftaya karar verilir artık. hayırlısı olsun.

minicikumut canım evet çok az kaldı gün sayıyoruz artık. rabbim sizi de bugünlere ulaştırsın inşallah. paşamız nasıl. bu arada geçmiş doğum günün kutlu olsun canım. paşamız hediyesini vermiş şimdiden.

asem sen nasılsın. nasıl gidiyor hamilelik. bebişimiz nasıl. enfeksiyondan kurtulmuşsun sanırım gözün aydın.

sezencim şeker yüklemesi de iyi çıkmış sanırım gözün aydın. ne var ne yok. seninde geçmiş doğum günün kutlu olsun. isimler belli oldu mu bu arada:)))

lone canım okula başlamışsın zor olmuştur inşallah alışırsın biran önce. bu arada kuzum çok yakışıklı maşallah:))

nildem stres yapma lütfen. eğer çok büyük bi risk olsaydı doktor dinlenme verirdi emin ol. sadece bi ihtimalden bahsetmiş doktorun. allahın izniyle zamanını tamamlayıp gelecek kuzumuz merak etme.

nazlım canımmmm hadi bakalım nazlı sıpamız aşılamayla gelecek inşallah bu ay. doğumda dualarımda olacaksın. rabbim beklediğinin mükafatını verecek canım. çok öpüyorum seni.

miniklerim siz nasılsınız. ali keremim nasıl. son hallerini görmedik kuzunu özledik ama:)))

kızlar dua işi konuşulmuş. eğer uygun olursa okuyabilir miyiz benim için. doğum yaklaştıkça endişelerim artmaya başladı. herkes hamile ya da bebişler küçük diye söylemek istememiştim ancak madem konu açıldı rica edeyim. kimse kendini almak için kasmasın ama lütfen alabilen de az da olsa katkı yaparsa sevinirim. teşekkür ederim bu arada düşündüğünüz için. herkesi öpüyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…