Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
canım çok geçmiş olsun..iltihap için myhakkak ilaçlarını kullan önce iltihapta çok önemli..ve wc de 1lt suya 1 çorba kaşığı sirke koyarak temizlen..çok faydası oluyor..benim hamilelik önce çok iltihabım olduğu halde bu yöntemle şükür şimdiye kadar hiçbişey olmadı..patolojidede büyük ihtimal bi sonuç çıkmaz..sen iyi bi doktorla bu konuyu görüş..çoğu doktor tedbir amaçlı coraspin 100 mg başlatıyor tedbir amaçlı..benim pıhtılaşma çıktığı halde testlerde doktorum vermemişti..kendim başlamıştım hamilelik öncesi..sonra 3 aylık olunca doktor kesti..iğnelerle devam ettik..kendine dikkat et canım sıcak tut kendini..Allahım bekletmeden bi an önce gönderir inş. meleğini..

Allah razı olsun canım ..yaparım dediklerini ... nisan-mayıs gibi çalışmalara başlayacağız ne önerirsin? ne gibi hazırlıklar yapmalıyım mesela

coraspin senin tercihine kalmış çoğu doktor veriyor tedbir amaçlı..ama folbiole hemen başla hamilelik düşünüyorsan git eczaneden kendin al doktorun vermesine bekleme derim..Allah yardımcın olsun canım...yukarıda anlatmıştım zaten bunlara dikkat edersin..

Son düzenleme:
Serhatice, canım ben sadece kansızlığa baktırmıştım.

minicik, canım valla ya Azra kızımız nazlıçıktı oğlum nerdeyse abisi olcak :)) şaka tabi,en fazla aynı gündoğurcaz hilal le.sen nasılsın ?

sezen,canm evdeyim artık güya.bugün 9 dan beridışardaydım 1 saat oldu eve gireli.yarında ağda yaptırırsameksikler tamam.kendi evime ne yazıkkigidemiyorum.annemde müsade etmiyor eşimde.kardeşlerimtopaladı ama kırıldım yinede.inş doğum sonrası tekrarlamayacaklarını umuyorum baya olay oldu.sen nasılsın peki _

kızlar doğum tarihimizi aldım 11 mart 2013 6,30 da :) oğluşum kilo almış 3 kilo olmuş sevindim.dr da acayipmoral verdi yne gördüğüm en iyi hamile sensin sanıtım şişlik yok dinçsin, göbek doğum sonrası direkgitcek manken gibi olcaksın dedi.nst de sancı ve kasılma çıktı düzenliydi 40 dk filan bekledik düzensizleşince tamam dedidüzenlidevam etseydi yarın gidiyodumdoğuma.işte bizdenböyle sizler nasılsınız*

sağolun cevaplar için ... şimdi dr.bana 3 ay korunma süresi vermişti . ben 5-6 ay geçsin öyle olsun diye düşündüm ama sizce yanlış mı düşünüyorum. geçen gün dr.um rahmin toparlandığını söyledi.
not: 4-5 haftalıkken düşük yapmıştım 2 kasım 2012 de ve parçalar kürtajla temizlenmişti.(dr.ne çok fazla nede az ;fazla bi işlem yapmadan temizlediğini söylemişti )

Canim aralik ayinda bebegim 8+3 haftalikken kalp atislarinin olmamasi nedeniyle kurtaj oldum. Doktorum 2-3 ay korunma suresi vermisti subatta adet olduktan sonra biraktik korunmayi doktorun tavsiyesi uzerine.... kurtaj sonrasi ilaclari duzenli kullandiysan sıkıntı olmaz.. hemen hamile kalip kalamaya cagini bilemezsin eger bebek istiyorsaniz cok uzatma derim... folik asite de hemen basla... tekrar cok gecmis olsun

oy maşallah oğluşuna candaşım..olsun canım son günlerini değerlendir rahatça gez dolaş..belki doğumdan sonra bu kadar kolay olmayacak dışarı çıkman..malum havalarda soğuk...demek 11.03.2013 tabi o tarihi beklerse
doğumunu hayırlısıyla ağrısız sancısız atlatırsın inş. canım..inan sezeryandan hiç korkmuyorum..tabiki ameliyatında kendine göre zorlukları var ama..o doğum odasında gördüklerimden sonra çok korkmuştum..şimdi güle oynaya giderim herhalde:))

sğol canım kürtaj sonrası birkaç ilaç vermişti 1 ay içinde bitti zaten.idrar yolu enfeksiyonundan dolayı antibiyotik kullandım en son o da bitti .başka ilaç verilmedi zaten.

günaydın kızlar beni merak ediyosunuz ya ne kadar mutlu oluyorum bilseniz allah razı olsun hepinizden ablam yasinde okumuş dün candaşımada dedim bu kadar dua varken benim sırtım yere gelmez rabbim güzel kalpleriniz gibi güzel ömürler versin hepinize
cumartesi doktora gittim 3 yumurtam vardı ama yeterince büyümemişler bu akşam 6.30 da randevum var yine 2 gündür yumurtlama akıntım var muhtemelen yarın aşılama olacak inşallahh inşallah tutarda biter bu hasret
herkesi öpüyorum bebeişleride :)yine haber veririm allaha emanet olun

canım b,zler genelde 1 ay korunduk 2. ay denemeye başladık ektra durumlar yoksa.banada dr 4 ay en az korun demişti, iyi ki korunmamışım diyorum şimdi, salak tüplerimi tıkamış 1,5 yıl sonra öğrenip tüp bebekle hamile kaldım.bence erteleme psikolojik olarak hazırsan başla derim, bide herkeste süreç farklı kimi ilk aydan gebe kalırken kimi 1. senesinden sonra hamile kaldı.
dimi :) benim mantığımda bu, ama yavru 40 ını tamamlasın dışardayım :) kafayı yerim yoksa evde .tabi uslu olursa çıkarım şimdik .. evet eğer aceleci çıkmazsa 11 martta beraberiz.çok haklısın ameliyata kayıp için değil kazanç için gircez, neden korkalım ki ? rabbim bu duyguları inş rollemede nazlımada yaşatacak.1 senede hayatımda o kadar çok değişti ki geçen sene mart mutsuzluğumdu bu yıl uğrum oldu.

canım dualarımız senle nasıl olmasın ki ? inş birinden biri kabul etcek bizi geç rabbim senin ne kadar içten dilediğini görüyor bunn mükafatı yakındır.inş doğum sonrası alacağım en güzel haber senden gelecek...bat ne zman ? allah rast getirsin can versin o yumurtalarına

güle güle kullansın gökdeniz bey(doğru di mi):))
pazartesi sevilir mi?:))

canım sağ ol. maviş oğlumun gözleri değişecek mi bilmiyorum. herkes benimki de maviydi 8. ayda değişti 11. ayda değişti diyor. sağlıklı olsun elbet ama çok da alıştım mavi görmeye:)
sen nasılsın oğlana isim ne düşündünüz?
kızın farkında mı olayın?

kızlar yazmışlar. bence de iltihabı önemse elma sirkeli su yarım litreye 5-6 damla yap kullan.
ovulasyon testi öneririm yumurta takibi için...

oy oy oy... geliyor karadeniz fırtınası :))
hemen ekle faceye...
doğum fotosu çektir canım boş ver ekonomiyi. 2. ye çektirirsen bu sefer meriç der bana niye yok?
cihan buğra soruyor bana niye çektirmedin? o zaman yoktu diyorum:))

canım inşallah 2 tane tutar yumurcaklasr...

Canım inşallah bu kez olacak..hemde chnb ablanın dediği gibi çift tutar inşallah..sana sürpriz olur bizi habersiz bırakma..Allah yardmıcın olsun..dualarımız seninle...
gözleri değişmez inşallah ablacım..pek öyle görünmüyor net bi mavi çünkü..
Ablacım isim olarak eşim Ahmet ismini düşünüyor(babasının ismi) bende neden senin babanın ismini koyacakmışım ben kendi babamınkini koyarım o zaman diyorum..yok ben peygamberimizin ismi olduğu için koyucam diyor..öyle deyince razı oldum gibi bakalım..yanına başka bi isim daha düşünmem lazım..hayırlısı artık..
Kızım doğana kadar inanamayacak heralde pek böyle şeyler görmediği için..annemin karnında bebek var,bizim bebeğimiz olacak,ben onu ayağımda sallıcam deyip duruyor ama çokta o kadar idrakında değil sanki..görene kadar ciddiye almıycak sanırım

Candaş , kürtaj esnasında tüplerini mi tıkamış dr ayy daha çok korkmaya başladım.hele bu adetim sancılı geçince korkum artıık inşallah bu saatten sonra sorunlar çıkmaz (aslında bana kalsa ben ertelemzdim de tayinim olmadı henüz haziranda olcak diye mayısta düşünüyorum dedim ) anemler de kayınvalidemler de fazla beklemi istemiyorlar.her iki tarafın da ilk torunu olcak inşalllllllllllllah

chnb, adetim bitsin yapacağım sirkeli suyu...

candaşımm, oğluşunun doğumgünü belli olmuş..sabahın erken saatlerinde kucağında olacakmışş..
ne tatlı bi heyecan yaa 5 gün sonra 3 kişilik bi aile olacaksınızz Allah'ın izniyle
zaman nasılda geçti..
demek serpilmiş, büyümüşte yavruu.. maşaallah onaa..
dr'unun hakkı vardır.. çok fit bi hamiş olduğundan eminimm.. demiştim sana; kesin biblo gibisindir sen diye:))
bendende iyilik, koşturmaca hep.. isim konusunda netlik yok:44:.. doğunca koyacağız inşş
hayırlısıyla bizde o günlere bi gelseydik, doğum deyince kendinize iyi bakın annesi..oğluşunla son günlerinizz..bir hamişliğin daha sonuna geldikk
Öpüyorum seniii

sezennnn,evet çalışıyorum canımm..
ara ara bakıyorum foruma..
artık yoruluyorum inan,şimdiden ağır hissediyorum kendimii..sonra n'olacaksa senin nasıl gidiyor? sen nasılsın?
alışverişte gördüklerimden bişeyler almıştım ama, dün oğlumunda kıyafetlerini getirdimm..açıp bakayım dedimm ne var ne yokmuş diye.. bu bebişe uyacak bi sürü açılmamış kıyafet varmış.. oğlum yazın sonunda doğmuştu ya, yaz bittiği için bi sürü yazlık 0-3a , 3-6a kıyafet varmış, giydirmeyip kaldırmışım.. bu çok iyi oldu..
onun dışında alınacaklar var tabiki..yakında alayım diyorum.. tabi kendim içinde
eltinde gününü doldurmuş maşaallah, doğum yakın desene..
demek kızında kardeş hayalleri kuruyor.. bizimkide öyle ya..doğunca göreceğiz artık.. teoride iyide, uygulamada görelim birde onları :)

nazlımmm dualarım seninlee...
hayırlı güzel haberlerini almak nasip olsun tez zamandaa.. işleriniz ragelsin, Allahım bu sebepten yüzünü güldürsün canımm..

hilal nasılsın canım, nasıl son günler? candaştan mı senden mi haber gelecek diye bakıyorum :)
canım duanıda bu gece tamamlıyorum,çok az kaldı (400)..Allah kabul etsin şimdiden..
erken bitirirdim aslında ama ,başka bi duam vardı onu okuyordum..seninkine dün gece başlayabildim..
Allahım sağlıkla tamamına erdirsinn.. dualarım sizlerle her zaman..

Son düzenleyen: Moderatör:

Sorma canım aynı şekilde bende çabuk yoruluyorum..kızımda çok dinçtim inan..şimdi niye böyle anlamadım..annem erkek bebeklerde hamilelik daha zor geçer,bu erkekler herhalukarda sıkıntı diyor:))
alışverişi şimdi yaptım yaprım sonra daha zor olur zannedersem..biraz ayak sürüyordum ama gerçekten sonrası nasıl olur bilmiyorum..
oh ne güzel senin hazırda olan şeylerin varmış canım..senin için çok iyi olmuş..bende kızımın kıyafetlerinden kalan şeyler vardı dağıtmadığım..bakalım unisex olan bişeyler vardı sanırım..perşembe kontrolümüz var bizimde bakalım oğlum ne kadar büyümüş..1 aydır görmüyorum özledim kuzumu..birde şunu farkettim ablasının sesini tanıyor artık..bazen o konuşunca çok tekmeliyor..helede yakınımda konuşuyorsa..ablasını sevecek galiba Bu arada şaka maka 28. haftadayız asem çok şükür sıra bizemi geliyor ne:))

Son düzenleme:
günaydın kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrr

yarın sabah 11 de aşılamam var her türlü duayla desteğinizi bekliorum:):):)
çok umutluyum rabbim ağlatmasın çok emek harcıyorum inanın muayne evime çok uzak işten çıkıorum oraya gidiyorum ordan çıkıp eve gitmek eziyet hele dün akşam çat iğnesi yazdı doktor 11 de vurulcaksın dedi gece gittik devlet hastanesine doktor reçete yazdı özel muayne hastane diil bişi diik ben aptalım ya o saatte gelcem çatlatma iğnesi olmaya bi tarafımdan uydurcam sanki vurmadılar iğneyi bana neymiş reçetede protokol numarası yokmuş vuramazmış acilde bi ton insan delirdim bi cıngar çıkardım kocamda aynı olaylı bi geceydi dışarı çıktım ağlıyorum benim stres olmamam lazım moralimin bozulmaması lazım diye kız o kadar iticiydiki benden önce ğne yaptırcak bi teyze vardı hemşire nerde diye sordu geziyo hemşire geziyo diye bağırdı kadına bana da bağırdı neyse çıktık ordan mahallede polikinlik vardı özel oraya gidelim dedik bi gittik orası kapanmış yerine eczane açılmış:)sonra atladık taksiye özel hastaneye gttik orda hallettik 12 ye geliodu biraz geciktik ama vardır bi hayır yumurtalarımdan 1 tanesi büyümüş sadece inşallah tutar yarın cuma ve cumartesi yıllık iznimden kullancam yatcam hafta sonu da temkinli olmakta fayda var
bu arada 9 dersimin 8 inden geçtim :):)şükürler olsunnn

Nazlım canım benim.İnşallah bu ay kavuşacaksın bebişine.İnşallah geliyor kuzucuğumuz bu ay.Rabbim yardımcın olsun İnşallah.Sınavlarınıda vermişsin ohh ne güzel.Vallahi takdir ediyorum seni.Her konuda o kadar azimlisinki Rabbim emeklerini boşa çıkarmasın İnşallah.O hastanedeki hemşireyede içimden derin bir selam gönderiyorum.Vardır bir hayır o 1 saatlik gecikmede.Hayırlı haberlerini en kısa zamanda bekliyorum canım.

Sezenim ağırlaşmalar başlamış demek.Benim oğlum karnımda çok sakin bir bebek.Hareketsiz çoğunlukla ama doktor her bebek aynı değildir dedi.Ki haklıda.Ben kıyafet alışverişini tamamladım.Hatta neredeyse bütün ihtiyaçlarımız bitti gibi.Zaman azaldıkca heyecanım artıyor.Asenin ve senin ikinci doğumlarınız benim ilk olduğu için bilinmezlik duygusuda korkutuyor bazen.Ama hayırlısı ne ise o olsun diyorum.Kızın çok şanslı bence.Çünkü ben erkek kardeşimi çok sevdim hep.Abla gibi değilde anne gibi kolladım hep.Hala daha benim minik kardeşimdir o :)22 yaşında aslında :)Allah kolaylıklar versin canım sana.

Ase;alınacaklar gerçekten bitmiyorBen kendime adam akıllı bir lohusa pijaması bulamadım.Eksik kaldı.Doğum fotoğrafcısı ile anlaşıp anlaşmama konusuda kafamı kurcalıyor.Rabbim hepimize aldıklarımnızı güle güle kullanmak nasip etsin.Ben kısmen ağırlaştım ama dudaklarım doğal silikonlu gibi oldu :))Yıllardır küçük olan dudaklarım bir anda büyüdü.Doktora diyorum ben memnunum halimden diye :)Ödem başladı bendede.Ama 2 ayım kaldı artık,normaldir.

Chnb abla;yeğenimi öyle çok özledim ki.Ama hamilelik sebebiyle kaç aydır bir yere gidemedim.Kuzucum teyzesinin doğumuna gelecek İnşallah.Oğlumun ismi daha net değil gibi.Gökdeniz'den soğudum gibi biraz.Zamanla netleşecek İnşallah.Ahmet Ardacığımı öpüyorum.

Candaşım 11 Mart demek:)5 gün kaldı İnşallah çektiğin sıkıntıların mükafatını almaya.Heyecanını tahmin bile edemiyorum.Kiloda almış kuzucukHabersiz bırakma bizi.Eşin ne zaman gelecek?Ne kadar kalacak yanında?Ohh vallahi öyle çok seviniyorum ki senin adına.Öpüyorum canım seni.

Hilal nerelerdesin.Azra kızımız geldimi yoksa?

Herkes iyidir umarım.Topiğimizin eski iyeleri yanlız bırakmayın bizi

Hepiniz Allah'a emanet olun.

günaydın herkeseee

candasım az kalmış vayyyyyyyyyyyyyy beduygulandım bak...geçen sene bugünlerde ben soğan kürü ,hsg ile uğraşıyordum...zaman su gibi akıp geçiyor..inşallah seneyenazlımdaböyle der..kilonuz gayet iyi maşallah daha 5 gün var 200 300g daha alır...

hilalcim seninde zaman gelmiş maşallah...artık koşuşturma zamanı sizde:)face foto koyma zamanı sizde:)

nazlım inşallah aşılaman tutar canım..

chnb abla o fotoda tv izliyo...çok dikkatini çekiyo..bıraksam öyle saatlerce izleyecek:)abla ahmete hala kundak yapıyon mu?oyun halısı aldın mı?baby2go hangisini alldın....
daha yazacağım kızlar ama deniz izin vermiyooooo öptm hepiniziiiiiiii..kendinize iyi bakın

sezencimyakaladım seniiiiii:) nasılsın............nasıl gidiyor hamilelik?öptm kib

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…