Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bakalım ekleyebilmişmiyim karşınızda meriç bebekkkkkkkk

candaşımmmmmm şimdi gördüm. maşallah ikinize de...

canım yatmaktan benim her yerim ağrıyordu:)) dr ne diyor?

canım ben de 28 martta başlayacağım. 2. şart canım.
ben de trayc teyzeyi takmıyorum.:)) bir daha anne olmayacağım doya doya kuralsız büyütüyorum:))
sallamıyorum emerken uyuyor ek gıdaya geçtim 3-4 gündür. annemler gelince bakacaklar umarım ben de çalışmayla yürütürüm..

:124::124::124::124: hoşgeldin AZRAAAA:124::124::124::124: ama ben seni görmek istiyorummmmmmmmmm

chnb abla rapor işini ne yaptın heyet aldın mı?ben galiba alamayacağım direkt ücretsize ayrılacağım..

canım 45 gün heyet aldım bitmek üzere başlayacağım canım maddi olarak izin alamam... senin ne zaman bitiyor maşallah oğlun çok tatlı sarı şeker...

inşallah güzelce sonuç alacağız canım...

canım hilalim çok sevindim Allah analı babalı büyütsün...

nildem büyük oğlşan geçen seneye göre çok daha iyi...arda da iyi:)) sen nasılsın?

sezen melih güzel canım. f ile fırat geldi aklıma...ferhat bir de...

asem kuzum arda hala maviş. sizinde az kaldı şükür...

rollem canım bence de erteleme ne derse cem bey onu yap...

yeni kaybı olan arkadaşlara geçmiş olsun. ilk gebelikse test yapmazlar ama bence özelde pıhtılaşma testlerini yaptırın...

sağol canım allah kimsenin başına vermesin bir kan pıltısı olsada canından bir parça işte ;-( evet doktorda 3 ay dedi ama bende beklemek istemiyorum çünkü yumurtlama sorunum var adetlerim düzensiz tedaviyle düzene soktuk adetleri ama ben çok korkuyorum tekrar aynısı olacak diye ve oyüzden hemen başlamak istiyorum. evet annemde öyle diyor bendeen sonnra 6 aylık bebeği kalbi durmuş ve kürtaj yapmışlar mecburen kazıyarak hemde sene 1987 ozaman hamile kalamam diye düşündüm doktor yok kalırsın merak etme dedi diyor eskiden yok 3 ay korun yok 6 ay yoktu doktorlarda bilgi vermezdi diyor daha ilk adeti görmeden hamile kaldım diyor kardeşim gayette sağlıklı allah a şükür,,, kendimi çok hazır eskisinden daha hazır hissediyorum

sağol canım yaa sende mi pufff çok üzüldüm allah sabır versin canım seni çok iyi anlıyorum kelimeler yetmiyor artık çok çok geçmiş olsun ekim sayfasına bakmıyorum uzun zamandır çünkü oraya bakınca bebeğim geliyor aklıma oyüzden bilmiyordum. kötü haber duymak çok üzücü inşallah cuma mucizen olur allah ım yardımcın olsun ben daha atlatamadım arada ağlama krizleri geliyor ama yeni bebek için iyi olmam gerekiyor bunuda biliyorum yapamıyorum sabır versin allah ım,,

banada dedide ben de korunmayacam zaten zor hamile kaldım ben ilk adetten sonra korunmayacam durmak yok yola devam
amin amin canım inşallah tez zamanda sağlıcakla gesin meleklerimiz

hoşgeldinnnnnn meriç anançççççççççç maşallah sana iyi olduğuuza sevindim canım...

chnb abla nerde heyet almak bizdevermiyorlar mecburum izne ayrılmaya..benim önümüzdeki hafta bitiyo izin..

selam kızlar. hamile kalmadan önce bile doğumdan sonra buraya ilk girişimde neler yazarım acaba diye düşünüp duruyordum. doğum hikayemi nasıl en güzel şekliyle anlatırım diye. kolay ve başarılı bi doğum yaşadım çok şükür ancak sonrasında yaşadıklarım o kadar yıprattı ki. yaşamadığım olumsuzluk kalmadı herhalde. doğumdan sonra ilk gün hemen sütüm geldi bir güzel emzirdim iki gün.ancak sonrası...meme uçları yara olmaya başladı,pes etmedim emzirdikçe emzirdim. kan revan içinde kaldı bırakamadım. nasıl bırakırdım ki minicik yavrum gözümün içine bakıyordu tüm güzelliğiyle. ağrımasına rağmen süt geliyordu düne kadar, öyle çekiyor ki. doymuyordu biliyordum mecburen mama takviyesine başladım. kullanmadığım merhem ilaç kalmadı ancak bu süreçte de emzirmeye devam ettiğim için iyileşmek bilmiyor.napıcam bilmiyorum içim çok yanıyor ona yetemiyorum. bir süre de yetemiycem. daha o kadar çok sıkıntı var ki...bikaç gün çok fena gazla uğraştık bebek ğalamaktan helak oldu, çok şükür onu biraz düzene soktuk. ameliyat sonrası ödem oluştu iki tüm bacaımda 2 katı şişlikle dolaşıyorum ortalarda. onda da korktum önemli bişey var diye ama ödemmiş doktora göre 10 güne kadar geçermiş.onu da bekliycez bakalım. spinal sezeryan oldum baş ağrısı kalı, gün boyu baş ağrısı çekiyorum, yanımda eşimden başka kimse yok. komşular arkadaşlar var ancak ne kadar derdime çare olabiliyorlar ki. 2 saat varlar yanımda sonra yoklar. 6 gündür anladım ki gurbet gerçekten çooooooooooooooooooooook zormuş. dün sağlık ocağına gittik topuk kanı alınacaktı. doktor muayene tti bebeği herşeyi çok şükür iyi çıktı bişey hariç bıngıldağı normale göre çok kapalıymış bu da kötüymüş. aydan aya kafa gelişimini takip edeceklermiş. içinizi kararttım biliyorum ancak birilerine anlatmak zorundayım. sizler beni çok iyi anlarsınız ve dualarınızı esirgemezsiniz. rabbim inşallah tez zamanda sıkıntılarımı giderir.bende size burdan minizk azramın yaptıklarını anlatırım zevkle. gerçi yine anlatırım da. bu arada öyle güzel ki kızlar, insan bakmaya izlemeye doyamıyor. onu ilk kucağıma aldığımdaki mutluluğu size tarif edemem. o dünyanın en güzel şeyiymiş ya. o yokken hayat anlamsızmış. açıyor gözlerini iri bakıyor bana içim eriyor. ağlayınca canım yanıyor. allahım bu annelik nasıl bişeydir...rabbim bu güzel duyguyu bütün isteyenlere nasip etsin inşallah. aşağıya azramın resmini eklemeye çalışcam umarım başarırım.

İŞTE BENİM DÜNYALAR GÜZELİ, HAYATIMIN ANLAMI AZRA ZEYNEP'İM TEYZELERİ. hepinizi kocaman öpüyoruz.

Masallah Azra Bebege Allah talihini bahtini acik etsin. Hilalcim ne guzel anlatmissin anneligi. Bu kadar guzel ifade edilemezdi heralde. Insallah hayirlisiysa ben de yasarim bu duygulari Annelik en kutsal gorev ne mutlu ki siz layikiyle yapiyorsunuz. Hicbirseyden kacmiyorsunuz.
chnb nasilsin canim? Bu hafta ameliyattan sonra kontrole ilkkez gidicem. Cok korkuyorum insallah kotu birsey cikmaz artik Dedigin gibi doktorun onerileri dogrultusunda yonumu belirlicem. Ben elimden geleni yapiyorum artik gerisi kader kismet.
Hepiniz kendinize iyi bakin.

hillall , maşallah bebeğine ve böyle güel bir bebek dünyaya getiren zorluklarla başeden güzel anneye daha yazının başını okur okumaz duygulandım devam etmek istemedim ama sonra kendimi sıkarak okudum ...çook güzel bir duygu yaşadığın Rabbim bize de nasip etsin inşalalh.... Rabbim bebeğine de sana da şifa versin yardımcınız olsun...

Hilalim Allah yardımcınm olsun canım..doktor ödem demişse merak etme...inşallah kısa zamanda geçer..ayaklarını uzatıp emzir emzirrirken bile..bol bol dinlendir...
canım bebeğin bıngıldağına hastanede çocuk doktoru bakmadımı peki ne dedi?
Azra bebeğe maşallah,sübhanallah ne kadar tatlı ve totoş..Allahım nazarlardan saklasın annesii..çok şirin..
annen filan yokmu yanında canım..yardımcı olsunlar sana..

canım bak annemin de karnında öldü diyorsun. bunu dr ne söyle. Anne karnında kalp durması erken hatta geç düşüklerde bile pıhtılaşma olabilir ve bu genetik sana geçmiş olabilir. bence pıhtılaşma testlerini özelde de olsa yaptır... küçük şehirdeysen çok pahalı olmuyor. değilsen de fakülteye gidip 2 düşük yaptım de anneni de de yaparlar tavsiyem hamile kalma test öncesi...

hoşgeldinnnnnn meriç anançççççççççç maşallah sana iyi olduğuuza sevindim canım...

chnb abla nerde heyet almak bizdevermiyorlar mecburum izne ayrılmaya..benim önümüzdeki hafta bitiyo izin..

ben buradaki dr mden aldım hatta beni biliyor istemeye çekineceğimi kendi söyledi verdi:))
çok zor...
bu arada facede aralık anneleri bebeklerini büyütüyor gurubu açılmış.

canım geçmiş olsun. madecassel mi ne öyle bir merhem okudum netten. bir de garmastan öneriliyor yara için. emzirince göğüs kalkanı kullan sütyenle teması önler.
bıngıldak için çocuk dr sine git canım... bizde de bir şey dediler aydan aya bakılıyor sorun yok şükür...

cem hoca alanında iyidir para için de yapmaz biraz soğuktur o kadar tedavisi iyidir vakit kaybetme...

hilal bıngıldak bizim de fazla açıktı düzelmeseydi 3 ay sonrası fosfor verilecekti. dr ye götür...

Hilalimm..Çok şükür miss kokulun kollarındaa canım...
dünyalar tatlısı kızını, Allahım esirgesinn... çok tatlıı yaa,maşaallahhh yavruna

canım göğüs ucu yarasıda çok fena oluyor..bende çekmiştim zamanında acısını ,denediğim kremler pek fayda etmemişti..göğüs ucunu sık sık temizleyip,kuru tutmaya çalış; ped kullanmayıda ihmal etme..
..çok haklısınn..zorlu oluyor,insanın içi çekiliyor,sızlıyor..acısı fena göğüsucundaki bu yaralar,bebeğin göğsü yanlış tutmasından kaynaklanıyor.. sadece ucunu tuttuğu için oluyor yani..zamanla bebiş doğru emmeyi ,bizlerde doğru emzirmeyi öğrenince toparlanıyor yaralar
chnb abla krem önermiş onuda dene,inşş faydasını görürsün..tez zamanda rahata erersin..

kızın içinde çocuk doktoruda gördü mü?çocuk dr.sine götür canım sen ..

ablan gelecekti sanki yanına..kimse yokmu cnm?gurbette zor tabi .. özellikle şu an daha çok ihtiyaç duyarsın bi yakına.. sezaryanlısın,hareketlerin de kısıtlıdır ..

Son düzenleyen: Moderatör:

merhaba ben bu sitede daha yeniyim...mesajlari yeni okuyorum...3 ay korunma süresini bitirdik yazmissin...sendemi düsük yapdin ??? 3 ay önce?? bende 1 ay önce düsük yapdim..doktorum bana 2 ay korun dedi...suan ilk adetimi bekliyorum ondan sonra bende tekrar nasip olursa INSALLAH gebe kalmak istiyorum...ama 10 gün önce bende doktora gittim kasik agrisi yüzünden..iltihap var dedi ama cok degil hafif bi iltihap dedi antibiotikum yazdi 10 gündür aldim 4 günlük kaldi...aslinda iyi olmusdum kasik agrisi gecmisdi bugün tekrar basladi kasik agrisi bir hafta felan beklicem gecmezse tekrar doktora gitcem insallah iltihap ilerlememisdir sendede kasik agrisi felan oldumu ? simdiden cevabin icin tsk ederim...

Merhaba Hilal ben daha yeniyim bu sitede bugün bu mesajlari okuyayim dedim cünkü bende malesef 1 ay önce düsük yapdim kürtaj oldum ve ALLAH nasip ederse INSALLAH bende en kisa zamanda tekrar gebe kalmak istiyorum....ben kürtajdan iki hafta sonra doktora gittim kontrole..doktorum rahim temiz sorun yok dedi iki ay korunma süresi verdi ve iki ay sonra tekrar gebe kalmaya baslayabilirsin ama dedi baslamadan birde pihtilasma icin test yapalim dedi...dün pihtilasma icin kan verdim..sonucu nasip olursa 15 gün sonra alcam...bakalim INSALLAH pihtilasma yokdur...ayrica ilk adetim geldikden sonra tekrar gebe kalmak istiyorum tabiki ALLAH nasip ederse INSALLAH...ama ister istemez korkuda var bende tekrar düsük yaparsam diye korkuyorum...kimisi hemen gebe kalmayi düsünme tekrar düsük yapma riski olur diyo..aklim bazen karisiyor 6 ay felan beklesemmi diye sonra yok ilk adetim gelsin tekrar denicem diyorum ne zaman olcagi nasip kismet bilemem belkide hemen olmicak yani...bu arada 10 gün önce kasik agrisindan doktora gittim...kürtajdan sonraki kontrolde doktora gitmisdim rahim temiz demisdi gercekden de iyidim rahatsizligim yokdu...malesefki iki gün sonra kasik agrisi basladi bende tekrar doktora gittim..hafif iltihap var dedi antibiotikum aliyorum suan 4 günlük kaldi sonra bitcek..kasik agrilarim gecmisdi ama malesef bugün sabahdan belli tekrar basladi cok agriyor sag ve sol kasigim 1 hafta beklicem düzelmesse tekrar gitcem doktora INSALLAH ciddi bisey yokdur ayrica 10 gün önce doktora gittigimde doktor hem hafif iltihap var demisdi hemde yumurtaliklarinda kücük kücük kistler var buda kasik agrisina neden olabilir demisdi kist degince korkdum ama ciddi bisey degil dedi normal yumurtalikda kist olusmasi dedi...sizcede normalmi arkadaslar ?? sizlerdede varmiydi olusmusmuydu yumurtaliklarda kücük kücük kistler?? ilk adetim gelince gecermiki ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…