günaydın kızlar bugün kürtajımın 17.günü dün akşam lavaboya girdiğimde yumurta beyazı gibi akıntım gelmişti sanırım kürtajdan sonraki ilk yumurtlamamı yaşadım, çok mutlu oldum benim için çok sevindirici bir gelişme aslında yumurtlamamda öncedende bir sıkıntı yoktu fakat kürtajdan farklılık olurmu diye korkmuştum neyseki olmadı, umarım yanılmıyorumdur
15 gün sonrada adetimi bekliyorum inş.
selam kızlar. hamile kalmadan önce bile doğumdan sonra buraya ilk girişimde neler yazarım acaba diye düşünüp duruyordum. doğum hikayemi nasıl en güzel şekliyle anlatırım diye. kolay ve başarılı bi doğum yaşadım çok şükür ancak sonrasında yaşadıklarım o kadar yıprattı ki. yaşamadığım olumsuzluk kalmadı herhalde. doğumdan sonra ilk gün hemen sütüm geldi bir güzel emzirdim iki gün.ancak sonrası...meme uçları yara olmaya başladı,pes etmedim emzirdikçe emzirdim. kan revan içinde kaldı bırakamadım. nasıl bırakırdım ki minicik yavrum gözümün içine bakıyordu tüm güzelliğiyle. ağrımasına rağmen süt geliyordu düne kadar, öyle çekiyor ki. doymuyordu biliyordum mecburen mama takviyesine başladım. kullanmadığım merhem ilaç kalmadı ancak bu süreçte de emzirmeye devam ettiğim için iyileşmek bilmiyor.napıcam bilmiyorum içim çok yanıyor ona yetemiyorum. bir süre de yetemiycem. daha o kadar çok sıkıntı var ki...bikaç gün çok fena gazla uğraştık bebek ğalamaktan helak oldu, çok şükür onu biraz düzene soktuk. ameliyat sonrası ödem oluştu iki tüm bacaımda 2 katı şişlikle dolaşıyorum ortalarda. onda da korktum önemli bişey var diye ama ödemmiş doktora göre 10 güne kadar geçermiş.onu da bekliycez bakalım. spinal sezeryan oldum baş ağrısı kalı, gün boyu baş ağrısı çekiyorum, yanımda eşimden başka kimse yok. komşular arkadaşlar var ancak ne kadar derdime çare olabiliyorlar ki. 2 saat varlar yanımda sonra yoklar. 6 gündür anladım ki gurbet gerçekten çooooooooooooooooooooook zormuş. dün sağlık ocağına gittik topuk kanı alınacaktı. doktor muayene tti bebeği herşeyi çok şükür iyi çıktı bişey hariç bıngıldağı normale göre çok kapalıymış bu da kötüymüş. aydan aya kafa gelişimini takip edeceklermiş. içinizi kararttım biliyorum ancak birilerine anlatmak zorundayım. sizler beni çok iyi anlarsınız ve dualarınızı esirgemezsiniz. rabbim inşallah tez zamanda sıkıntılarımı giderir.bende size burdan minizk azramın yaptıklarını anlatırım zevkle. gerçi yine anlatırım da. bu arada öyle güzel ki kızlar, insan bakmaya izlemeye doyamıyor. onu ilk kucağıma aldığımdaki mutluluğu size tarif edemem. o dünyanın en güzel şeyiymiş ya. o yokken hayat anlamsızmış. açıyor gözlerini iri bakıyor bana içim eriyor. ağlayınca canım yanıyor. allahım bu annelik nasıl bişeydir...rabbim bu güzel duyguyu bütün isteyenlere nasip etsin inşallah. aşağıya azramın resmini eklemeye çalışcam umarım başarırım.
üzme kendni canım..bak röntgen sonuçları güzel çıkmış..maşallah gelişiminiz çok güzel..belki aylık kas gelişimine göre kilo fazla olduğu için tam tutamıyordur abla..güzel düşünelim güzel olsun...mahtuana söyle canım 2 düşük de ya da özelde yaptır. bence her düşük yaşayan pıhtılaşma testi preferik kanda kromozom analizi(karı koca birlikte) ve bağışıklık testi yaptırmalı...
ve benim annemde de 2 düşük var. bende de 2 düşük bunlar genetik geçişli olabilir yaptır 2. kere düşük çok üzücü...
minikler canım arda iştahlı sütüm çok yok. bu ay 400 gram almış. 4 gündür veriyorum az az. mama vermedim ama bugün milupa mamaya başladım dr dedi. hem işe gideceğim alışsın.
ihmal etme git dr ye...
maşallah oğluna kilo boy nasıl...
bugün dr ye gittik. bıngıldağı biraz fazla açıkmış( kafasından röntgen çektiler. bir şey çıkmadı ama takip edelim dedi. kafasını çok tutamıyor çok basmıyor biraz motor gelişimi geri dedi ( biraz erken doğduğu için olabilir dedi (
boyu 7-8 ay gibi dedi 68 cm. kilo da iyiymiş. 7300 dü geçen ay bugün 7 700 dedi. ek gıdaya geçiyoruz çalışmaya başlayacağım hem sütüm çok yok
üzüldüm ağladım bugün. dr tomografi dedi şayet bıngıldak kapanmazsa... Araştırdım troid, raşitizm, down lu bebeklerde olabilir diyor ama down beraberinde başka bulgular verirmiş. şükür yok belirti. eşimde 47 xyy sorunu vardı inşallah bu sorun yoktur. içim sıkıldı bugün(
mahtuana söyle canım 2 düşük de ya da özelde yaptır. bence her düşük yaşayan pıhtılaşma testi preferik kanda kromozom analizi(karı koca birlikte) ve bağışıklık testi yaptırmalı...
ve benim annemde de 2 düşük var. bende de 2 düşük bunlar genetik geçişli olabilir yaptır 2. kere düşük çok üzücü...
minikler canım arda iştahlı sütüm çok yok. bu ay 400 gram almış. 4 gündür veriyorum az az. mama vermedim ama bugün milupa mamaya başladım dr dedi. hem işe gideceğim alışsın.
ihmal etme git dr ye...
maşallah oğluna kilo boy nasıl...
bugün dr ye gittik. bıngıldağı biraz fazla açıkmış( kafasından röntgen çektiler. bir şey çıkmadı ama takip edelim dedi. kafasını çok tutamıyor çok basmıyor biraz motor gelişimi geri dedi ( biraz erken doğduğu için olabilir dedi (
boyu 7-8 ay gibi dedi 68 cm. kilo da iyiymiş. 7300 dü geçen ay bugün 7 700 dedi. ek gıdaya geçiyoruz çalışmaya başlayacağım hem sütüm çok yok
üzüldüm ağladım bugün. dr tomografi dedi şayet bıngıldak kapanmazsa... Araştırdım troid, raşitizm, down lu bebeklerde olabilir diyor ama down beraberinde başka bulgular verirmiş. şükür yok belirti. eşimde 47 xyy sorunu vardı inşallah bu sorun yoktur. içim sıkıldı bugün(
asem içime su serptin sağ ol. canım ben de kafa yapısı büyük tutamıyor diye düşündüm. sağ ol içimi rahatlattın...
üzme kendni canım..bak röntgen sonuçları güzel çıkmış..maşallah gelişiminiz çok güzel..belki aylık kas gelişimine göre kilo fazla olduğu için tam tutamıyordur abla..güzel düşünelim güzel olsun...
özel hastaneye gidiyorum ama doktorum gerek gormedi ilk dusuk gerek yok dedi bende zaten o anki psikolojiyle ruh gibiydim ne konustum ne bise sordum doktor biseyler soyledi dinledim yarisini duydum yarisini anlamadim daha dogrusu genetik bozukluk piltilasma burda okuyup anladim doktor genetik ve piltilasma testine gerek yok deyince o ne demek diye sormak bile aklima gelmedi onemli biseymis burda ogrendim :-( artik univ hastanelerine sorcam bakalim yapmazlarsa baska ozel hastanelere giderim.daha soktayim disari cikamiyorum bebek yada hamile gorunce agliyorum.allah imda senin bebegine uzun omurler versin saglicakla buyut bebisini
bide bebek bingildagi felan pek bilgim yok ama insallah bebegin saglikli buyur canim rabbin yardimcin olsun bazi bebekler kilodan kafasi tutmuyor benim yegenimde oyleydi hatta kafasi buyuk anormalik var diyoduk ama simdi 3 yasinda masallahi var sende uzme canini bi anormalik olsa artik doktorlar soyluyor bingildak yegenimdede acikti hatta cok gec kapandi dedimya saglikli sukur. bebegin uzun omurlu olsun
bana cvp verdigin icinde ayrica tesekkur ederim
taze anneler tekrar gözünüz aydın, hilalcim ve candaşçım. faceden yazdım diye hatırlıyorum ama bugünlerde ne yaptım ne yapmadım pek hatırlamıyorum. kuzularınız çok tatlı maşallah. tüm kuzucuklar gibi. Allah nazarlardan korusun.
bu hafta akılı tahta eğitimine gittim, haftaya da var. o yüzden çok yoğun geçirdim. oğlum okula gitmeme alışmıştı. ama eve gelip tekrar gitmeme dayanamıyor. arkamdan çok fena ağlıyor.
chnbcim, üzülme canım. bişe çıkmaz inşallah. benimki de aseninki gibi. hala ne diş var ne emekleme. ama aklıma bişey getirmiyorum. ben 1.5 yaşında yürümüşüm, dişim de geç çıkmış. herşey genetik diyip duruyor doktorlar. canı emeklemek istemiyor çünkü emeklemeye gerek kalmadan istediği her yere gidiyor yuvarlanarak. yan takla atıyor her yere öyle gidiyor.
minikler, büyünce daha zorlukları da var, daha kolaylıkları da. küçükken bir yere gitmek çok zor oluyodu, şimdi maşallah her yere götürebiliyoruz. ağlamıyor. ama büyüdükçe sinirli bişey oldu. emmesi bitince hop dikiliyor ve iki eliyle birden beni ittiriyor. asla kucağımda durmuyor işi bitince. sevemiyorum doya doya.altını almak da çok zorlaştı, sürekli dönüyor ve kaçmaya çalışıyor. çok da kuvvetli. bacaklarını tutuyorum, vücudunun üst bölümünü kaldırıyor bu sefer. altını almak gerçekten marifet istiyor artık. gece uyanmaları da azalmadı, arttı. ama oyuncaklarıyla çok güzel vakit geçirebilior, kendini uzun oyalabiliyor, yeter ki yalnız kalmasın odada. biz sünnet yaptırmadık canım. karnı toksa emerek uyumuyor. bacakta yatırdığımız zamanda bacağımızdan iniyor. hop diye kalkıyor ve kendini atıyor.
hilalcim, göğüs ucu yaraların için tahinin üzerinde toplanan yağı denedin mi?bana iyi gelmişti. senin de endişelerin yersizdir inşallah canım.
asemm çevrimiçisin gördüm seniii:)) nasılsın canım nasıl gidiyor? enfeksşyon bi türlü yakanı bırakmadı canım yaa...kendini sıcak tut..havalar çok değişken malum hamile olduğumuz içinde yanıyoruz ince giyiniyoruz..ama farkına varmadan üşüyoruz belkide..annem doğumdan sonra çıkar acısı sakın ayaklarını üşütme deyip duruyor..
geçen gün dr. tahlil yaptığında bendede çıktı ama yüksek değil..su iç bol bol dedi dr.
kontrolün ne zman canım..yakınlarda gittinmi oğluşunu gördünmü?
bizde bebek arabası ve park yatak arayışındayım ama hala karar veremedim ne alacağıma..mağazada bakıyorum eve gelince araştırıyorum netten bazısı memnun bazısı pişman aldığına...ne zormuş seçim yapmak..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?