Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

merhaba...hemen hemen ayni zamanda kürtaj olmusuz...bende 13.02. de kürtaj oldum dün kasiklarim cok agriyordu enfeksiyondan süpeleniyordum...ama bu sabah uyandim WC ye gittim ve kanamam oldugunu gördüm yani herhalde adetim gelmisdir :) tabiki cok sevindim ve suan agri felanda kalmadi demekki dünkü kasik agrisi adet belirtisiymis...kürtajdan 40-45 gün sonra felan adet geliyor diye duymusdum ama benimki tam bir ay sonra geldi ve cooook sevindim...INSALLAH hersey yolundadir bir terslik yokdur ve INSALLAH en kisa zamanda tekrar gebe kalmak nasip olur tüm istiyenler INSALLAH en kisa zamanda iyi haberler alir....bu arada 15 gün sonra adetimi bekliyorum yazmissin...geldimi adetin ?? cvp icin simdiden tskler...

hilalim tekrardan göznüz aydın olsun hoşgeldi minik prenses.. canım göğüs ucu garmastan neyse onu kullandım ilk güzel krem ama sürekli temizlemek gerekiyo unutunca benimki memeyi reddediyodu sora lansinoh aldım hiç silmeye yıkamaya gerek yok onunla emzirdim emzirirkende acımadı böylece bi dene istersen.. hem dudak çatlaklarına hatta pişiğe de kullanılıyomuş ben ali keremin salyadan çenesi kızarmıştı ona kullandım başka krem ağzına değer die cesaret edemedim bu hemen geçirdi çok geçmiş olsun keşke yanında biri olabilse ama şartlar her zaman istediğimiz gibi olmuyo.. bıngıldağa gelince kasım bebişlerinden de bıngıldağı erken kapanan bebekler oldu çocuk dr.sine göster bi ama genelde bıngıldağın yanında kafa çevresi büyüklüğü takip edildi çok şkr bebekler sağlıklılar her ay 1 cm byüme olması gerekiyomuş sanırım içini rahat tut bol bol dua et cnm bende de troid hormonu ile sıkıntım olduğu için topuk kanı korkusu olmuştu insanın evladı için duyduğu endişe çok kötü bilirim..

benim vcudum da artık iflas ediyo sanırım şimdide wc problemim başladı kızlar cumartesine kadar geçmezse d.a gitcem (kabızlık kanama sızı ve elime gelen parça) yemekten içmekten soğudum valla eşimde sütün gitmesin ye diyor allah sonumuzu hayır etsinnn bu kadar dr. fobim varken önce diş sonra bu yine de şükür..

minicik cnm sıra sana geldi sanırım hayırla kucağına almak nasip olsun inşallah sezenim sana da çok geçmiş olsun okudum yazamadım bi türl dikkat et cnm kendine eee iki çocuklu olunca herşey daha zordur eminim şimdi daha iyi anlıyorum sizi allah yardımcınız olsun asem sen nasılsın oğluşarın nasıl bi de sıra size dönyo peşpeşe haberlerinii alacaz inşallah nilde ablacım candaşla görüşmüşsünz harikasınız ikinizde iyisinizdir inşallah

nazlımm cnm az kaldı çarşamba müjdeyle beraber yeni topiğimiz de açalım yeniden bi can gelsin

ceza cnm izin bitiyomuş bende cretsiz izindeyim biliyosundru kıyaadım bırakıp çalışmaya ama ç ay sonra seminreler başlayacam chnb ablacım ek gıda için erken değil mi mama takviyesi yapıyomuydun? ceza sen veriyomusun ek bişiler benimki sadece anne sütü alıyo 5 buçuk aylıkken tattırmaya başlayım diyorum bazen emmeyi reddedip bütün gün aç kaldığı da oluyo ama pes etmeyecem sonuna kadar:) o inat ben inat :)

lone günlük ve nuray kızlar sizler nasılsınız büyüdükçe rahatlık artıyomu yoksa tam tersimi oluyo ya ben çok erken yoruldum yaza memlekte götrcem artık 12 saat yolculuk da göüzme batmıyo napayım biraz dinlenirim die düşünüyorum :) lone ve nuray sünnet işini ne yaptınız?

hello cnm sen nasılsın biraz sıkıntılı bi dönemden geçiyorsun sanırım facede okudum ama ordan soramadım özelden de yazdım sanırım görmedin paşamız yürümeye başlamış maşallah ona.. bu yaz çınar gibi ali kerem de denizle tanışsın istiyorum :) çok özeniyordum resimlerinize bakalım hayırlısı artık..

buara alikerem çok huzursuz giremiyorum yalan değil inanın bitleneceğim die korktığum oluyo o kadar yani eşimde önceleri çok ilgiliyi şimdide öye ama yorgunum diyip çekiliyo kenara bi de cennete gitmek kolay mı diyor allahım ya mantığa bak bende yorgunum ama nazlanamıyorum işte gzel yanı ise oğlan da babadan çok anneye gülyo eşime sadece gülmseyip geçiyo bana ise keyfi geldiğinde kahkahalar atıyo ödülümde bu olsa gerek :) bi gece acayip üşdüm sorada ateş bastı çk fenaydım kendi başıma geçirdim o geceyide eşime ses etmedim anne olunca ayrı bide cesart geliyomuş insana.. rabbim evatlarımızı bize bizide onlara bağışlasın aminn

mahtuana söyle canım 2 düşük de ya da özelde yaptır. bence her düşük yaşayan pıhtılaşma testi preferik kanda kromozom analizi(karı koca birlikte) ve bağışıklık testi yaptırmalı...
ve benim annemde de 2 düşük var. bende de 2 düşük bunlar genetik geçişli olabilir yaptır 2. kere düşük çok üzücü...

minikler canım arda iştahlı sütüm çok yok. bu ay 400 gram almış. 4 gündür veriyorum az az. mama vermedim ama bugün milupa mamaya başladım dr dedi. hem işe gideceğim alışsın.
ihmal etme git dr ye...
maşallah oğluna kilo boy nasıl...

bugün dr ye gittik. bıngıldağı biraz fazla açıkmış( kafasından röntgen çektiler. bir şey çıkmadı ama takip edelim dedi. kafasını çok tutamıyor çok basmıyor biraz motor gelişimi geri dedi( biraz erken doğduğu için olabilir dedi(
boyu 7-8 ay gibi dedi 68 cm. kilo da iyiymiş. 7300 dü geçen ay bugün 7 700 dedi. ek gıdaya geçiyoruz çalışmaya başlayacağım hem sütüm çok yok
üzüldüm ağladım bugün. dr tomografi dedi şayet bıngıldak kapanmazsa... Araştırdım troid, raşitizm, down lu bebeklerde olabilir diyor ama down beraberinde başka bulgular verirmiş. şükür yok belirti. eşimde 47 xyy sorunu vardı inşallah bu sorun yoktur. içim sıkıldı bugün(

minikler canım geçmiş olsun.. sıkıntılısın madem kendinden için,beklemeden dr'ye gitde rahat et en iyisi..
oğluşunda iyiymiş çok şükür.. demek en keyifli numaraları sana yapıyor hı oğlun..:) bak çocuklarda biliyorr..ee gün boyu emek eden annesi olunca,meyvelerinide anne yiyecek tabiki.. ee beyler işten geliyor yorgun oluyor..ee bizde günboyu evde mesai yapıyoruz yoruluyoruz.. haliyle paslaşıp, arada dönüşümlü birileri mola vermeli..ilk zamanlar kolay değil çünkü..hep destek tam destek olmalı bizlerde iyiyiz diyelimm,uğraşıp duruyoruz işte..hergün aynı koşturmacaa..bi yandan hazırlıklarr..

aslında kaç gündür sıkıntılıyım bende ..3 kere tahlil yaptırdım..enfeksiyonum yoğunlaşmış..tek kullanımlık bi ilaç içtim 2 gün önce..pek farketmedi sanırım.. bugün bi tane daha içeceğm..pzt.side kontrole gideceğim..stressliyim aslında..ne zaman muradıma ereceğim o zaman rahat edeceğim işte..

chnb ablacım kontrole gitmişsiniz..durumu yazmışsın ama, dediğin gibi başka belirtiler yokmuş..röntgeninizde iyi çıkmış..
herşey yolundadır,inş korktuğun gibi birşey yoktur..
her çocukta farkediyordur belki bu gelişim aşamaları..bizde oğlumu yüzüstü yatırdığımızda boyun kaslarını çalıştırtmıştık biraz,çünkü pek tutmuyor hemen kafayı koyup yatıyordu..oyuncak almıştık belki ilgisini çekerde,kafayı biraz tutmaya çalışır diye.. belki fazla kilodandı, tembeldi..ayakları üstünede pek basmıyordu,dizleri hemen kırardı.. her bebekte farkediyor demekki.. yoksa bizimde boy-kilo ölçümü en üst sınırdaydı..ama motor gelişimi geridendi biraz.. üzülüp,ağlama..içini ferah tutmaya çalış lütfen.. herşey yolundadır..inş tomografiye bile gerek kalmaz, güzel haberlerini bekliyoruz..
siz ikiniz; harika bi ikilisiniz,güçlüsünüz.. Allahım esirgesin sizi ..

Son düzenleyen: Moderatör:
sezennn bi bakıyorum varsın , bi bakıyorum yoksun.. n'apıyorsunn?

candaşımm,hilalimm..nasılsınız taze anneler,nasıl geçiyor yavrularla günleriniz.. çok yoğunsunuzdur hangi ara yazabilirsinizkikendinizi koruyun,kendinize iyi bakınn...

topik sessiz ve sakinn..

asem içime su serptin sağ ol. canım ben de kafa yapısı büyük tutamıyor diye düşündüm. sağ ol içimi rahatlattın...

üzme kendni canım..bak röntgen sonuçları güzel çıkmış..maşallah gelişiminiz çok güzel..belki aylık kas gelişimine göre kilo fazla olduğu için tam tutamıyordur abla..güzel düşünelim güzel olsun...

özel hastaneye gidiyorum ama doktorum gerek gormedi ilk dusuk gerek yok dedi bende zaten o anki psikolojiyle ruh gibiydim ne konustum ne bise sordum doktor biseyler soyledi dinledim yarisini duydum yarisini anlamadim daha dogrusu genetik bozukluk piltilasma burda okuyup anladim doktor genetik ve piltilasma testine gerek yok deyince o ne demek diye sormak bile aklima gelmedi onemli biseymis burda ogrendim :-( artik univ hastanelerine sorcam bakalim yapmazlarsa baska ozel hastanelere giderim.daha soktayim disari cikamiyorum bebek yada hamile gorunce agliyorum.allah imda senin bebegine uzun omurler versin saglicakla buyut bebisini

bide bebek bingildagi felan pek bilgim yok ama insallah bebegin saglikli buyur canim rabbin yardimcin olsun bazi bebekler kilodan kafasi tutmuyor benim yegenimde oyleydi hatta kafasi buyuk anormalik var diyoduk ama simdi 3 yasinda masallahi var sende uzme canini bi anormalik olsa artik doktorlar soyluyor bingildak yegenimdede acikti hatta cok gec kapandi dedimya saglikli sukur. bebegin uzun omurlu olsun

bana cvp verdigin icinde ayrica tesekkur ederim

asem içime su serptin sağ ol. canım ben de kafa yapısı büyük tutamıyor diye düşündüm. sağ ol içimi rahatlattın...

bebekten bebeğe gelişimler farkediyordur demekki abla.. bizimki yaşında emeklemeye başladı,yaşını geçtikten daha sonra yürümeye başladı..geç diş çıkardı ws. ws.. içini ferah tut sen..
bizde 4 aylıkken -playskool ikili egzersiz arkadaşım- oyuncağını almıştık.iki fonksiyonu var..oyuncağın altına yattığında çok eğleniyordu ama biz diğer fonksiyonu için faydalanabiliriz diye düşündük.. yüzüstü yatırıp ,oyuncak dikkatini çeksin;kafayı tutsun istemiştik..merak edip aynadan kendine bakmaya çalışıyor,eğleniyordu ama kafayı pek tutamıyordu yaslanıyordu hemen yere..ama merak edip, çabalamaya başlamıştı.. sonrasında bu oyuncağada bakabilirsin abla..

asemm çevrimiçisin gördüm seniii:)) nasılsın canım nasıl gidiyor? enfeksşyon bi türlü yakanı bırakmadı canım yaa...kendini sıcak tut..havalar çok değişken malum hamile olduğumuz içinde yanıyoruz ince giyiniyoruz..ama farkına varmadan üşüyoruz belkide..annem doğumdan sonra çıkar acısı sakın ayaklarını üşütme deyip duruyor..
geçen gün dr. tahlil yaptığında bendede çıktı ama yüksek değil..su iç bol bol dedi dr.
kontrolün ne zman canım..yakınlarda gittinmi oğluşunu gördünmü?
bizde bebek arabası ve park yatak arayışındayım ama hala karar veremedim ne alacağıma..mağazada bakıyorum eve gelince araştırıyorum netten bazısı memnun bazısı pişman aldığına...ne zormuş seçim yapmak..

chnb abla üzme kendini inşallah düzelir zamnla aseninde deiği gibi..bazı bebeklerde olabiliyormuş..çok ciddi bişey olsa dr. zaten söylerdii.

miniklerim çok geçmiş olsun canım aman dikkat et kendine hemşom..sıvı tüket bol bol..gittinmi dr a ne dedi?
Ali kerem büyümüştür bayağa annesi..çok tatlılar ama zorlukları olmasa,o zamnda belki bu kadar kıymetli olmazlardı dimi:)
Bu babalrın hepsi aynı demkki canım yaa..Al birini vur ötekine..genelde sevme kısmıyla alakalılar..eşime loğusayken bi kaç kez altını değiştirtmiştim..ayy felaketti yattığım yerde kendi kendimi yedim..eli hiç yakışmıyor...bırak bırak çocuğu telef ettin dedim..kendim yaptım zorda olsa
Bu arada sen bebek arabanı kullandınmı canım..nasıl memnunmusun..not almıştım senin modelide kanz 2020 demiştin sanrım?

sağ ol cezam çok sağ ol... her şeyi güzel gülüyor bakıyor agu sohbet ediyor. ayaklarını çıpıyor kafasını 5 saniye kadar tutuyor ayaklarıyla basmıyor ama... dr bu yüzden motor gelişimini geri buldu takip dedi. şükür down filan değil...

canım literatürde ilk düşükte gerek yok derler sonra bir acı daha yaşanır o zaman yapalım derler...
benim fikrim yapılması yönünde ki büyük ihtimal annen de sorunu olduğu için genetik sana geçmiş olabilir. ihmal etme çok da pahalı değil yoksa oh dersin mutlu mutlu devam edersin varsa tedavisi var yeni gebelikte ona göre önlem alırsın. benim 8 haftalık 2 düşük bir de 25 haftalık kaybım var. ben de pıhtılaşma eşimde genetik sorun çıktı...

sağ ol canım inşallah sorun yoktur...

asem oyuncak işe yaramış sanırım bakayım ben de...
geçmiş olsun bu arada. kızılcık şerbeti iyiymiş enfeksiyona bulunur mu ki?

sezen kuzum ben baby 2 go aldım. 400 tl. pratik bir şey memnun kaldım ama kanz 2020 aldı minikler onda da aklım kaldı...

taze anneler tekrar gözünüz aydın, hilalcim ve candaşçım. faceden yazdım diye hatırlıyorum ama bugünlerde ne yaptım ne yapmadım pek hatırlamıyorum. kuzularınız çok tatlı maşallah. tüm kuzucuklar gibi. Allah nazarlardan korusun.

bu hafta akılı tahta eğitimine gittim, haftaya da var. o yüzden çok yoğun geçirdim. oğlum okula gitmeme alışmıştı. ama eve gelip tekrar gitmeme dayanamıyor. arkamdan çok fena ağlıyor.

chnbcim, üzülme canım. bişe çıkmaz inşallah. benimki de aseninki gibi. hala ne diş var ne emekleme. ama aklıma bişey getirmiyorum. ben 1.5 yaşında yürümüşüm, dişim de geç çıkmış. herşey genetik diyip duruyor doktorlar. canı emeklemek istemiyor çünkü emeklemeye gerek kalmadan istediği her yere gidiyor yuvarlanarak. yan takla atıyor her yere öyle gidiyor.

minikler, büyünce daha zorlukları da var, daha kolaylıkları da. küçükken bir yere gitmek çok zor oluyodu, şimdi maşallah her yere götürebiliyoruz. ağlamıyor. ama büyüdükçe sinirli bişey oldu. emmesi bitince hop dikiliyor ve iki eliyle birden beni ittiriyor. asla kucağımda durmuyor işi bitince. sevemiyorum doya doya.altını almak da çok zorlaştı, sürekli dönüyor ve kaçmaya çalışıyor. çok da kuvvetli. bacaklarını tutuyorum, vücudunun üst bölümünü kaldırıyor bu sefer. altını almak gerçekten marifet istiyor artık. gece uyanmaları da azalmadı, arttı. ama oyuncaklarıyla çok güzel vakit geçirebilior, kendini uzun oyalabiliyor, yeter ki yalnız kalmasın odada. biz sünnet yaptırmadık canım. karnı toksa emerek uyumuyor. bacakta yatırdığımız zamanda bacağımızdan iniyor. hop diye kalkıyor ve kendini atıyor.
hilalcim, göğüs ucu yaraların için tahinin üzerinde toplanan yağı denedin mi?bana iyi gelmişti. senin de endişelerin yersizdir inşallah canım.

salihimiz yaramazlaşmış demek:))
2. yi düşünüyormusun yakında:))
Annen ve eşin arası nasıl canım? benimkiler de gelecek yakında...
inşallah bizde de hiç sorun yoktur...

merhaba,
bebeğim 8,6 haftalıkken kürtaj oldum. 5-6gün öncesinden minik kalbi durmuş.gelişme olmamış.. inşallah başka bebişlerimiz olur kucağımıza sağlıcakla alırız..

drum bana öyle aylar falan beklemene gerek yok dedi. ama kürtaj yapan hastane dr u 6 ay sonra gebelik olur dedi. tekrar özel dr uma bir gidiyim kürtaj sonrası durumlar nedir.. bir de patoloji sonucu bekliyorum.

Son düzenleme:
selam arkadaslar hamile arkadaslarımı tebrik edrm ve hayırlısıyla kucaklarına almalarını dılerımisteyen herkesede rabbım nasip etsinben ılk tüp bebek denememde negatif sonuç aldım dondurulmuş bebeklerım vardı 2 denemeyıde onlarla yaptım ve hamıle kaldım ama 7+3 de düşük yaptım ve kürtaj oldum 13 gün süren bi mutluluktu malesef doktorum 5 ay ara vermemı ıstedı son dondurulmuş bebegım daha var doktora genetık test pıhtılaşma yapalım dedım gerek yok tekrarlayan düşüklerde istiyoruz dedı ama benım için rahat degıl sizce kendım bunu yaptırsammı ?son sansım bu malum tekrar basa gerı donmek coooook zor bı durum hem maddı hem manevı napim sizce arkadaslar?

Gecmis olsun coolfresh, hayat ve tum yeni arkadaslar. Buradaki tum arkadaslar ben de dahil dusuk yasadik maalesef. Allah kimseye bir daha yasatmasin. Ben genetik ve pihtilasma testini yaptirman taraftariyim. Doktor degilim ama tek kaybin maddi olabilir. En azindan onlem alinabilecek bir durum varsa tedbirli olursun. Doktorlara dusuk,kurtaj vs cok kolay islermis gibi geliyor ama kadini bedenen ve ruhen cok yipratan olaylar bence. Ben birsene once dusuk nedeniyle oldugum sorunlu kurtajin tedavisiyle ugrasiyorum hala. Birdaha dusurunce bakariz ne olacak kurtaj yapiveririz mantigini kabul edemiyorum o yuzden. Allah hepimize sifa versin.

Son düzenleme:

canım ara ara giriyorum ama sessizlik varr.. seni görüyorum.. bi varsın sonra bi bakıyorum yoksun:))
kendimi hep sıcak tutuyorumm .. koruyorum,dikkat ediyorum ama anlamadım bu işi..hep terlikli,yelekli,çoraplıyım evde inan..banyo,wc bile temizlesem sıcak suyla yıkıyorum :)uzun zamandır temizdim ne güzel..tahliller hep iyiydibu üşütmekten ayrı bişey ama anlayamadım..kontrolüm aslında prş günüydü ama pazartesi gününe aldım canım..tahlili dr yenileyecekmiş,bakalım..
geçtiğimiz hafta birde önlem amaçlı fitil kullandırtmıştı dr..öyle olmasına rağmen böyle yani..
bol su içmeye devam

tahlillerde çok az da olsa tek tük çıkabiliyor düşük değerler.. bol su içmeyi ihmal etmemek lazım ..

canım ben bebek arabasında da,park yatakta da pierre cardin almıştım.. park yataktan çok memnun kaldımm..tavsiye ederim yani.. ama aldığım araba çok ağırdı ve tekerleklerin manevrası hiç iyi değildi.. alırken ağırlıklarına ve diğer özelliklerine dikkat et cnm hafif olsa, manevrası iyi olsa, hatta çift yönlü olsa çok iyi olur..

sen nasılsın, neler yapıyorsun ?nasıl geçiyor günlerr?

rolle teşekkürler...

kürtajdan sonra ne kadar bir süre kanama oluyor. benim bir hafta oldu hala var. az ama var. yarırn kontrole gidecem. inşallah herşey normaldir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…