Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben zaten bu Dr karın rahatlığından çok şikayetçiyim ve çok farklı görüşleri var canım. Abi'm genel cerrah evet bi kadın doğum uzmanı değil ama 6 ay bekle dedi. Bana çok geldi. Rahim hazır değilse bebek zaten olmaz nedemek yaa. Yumurta ve sperm önce birleşir sonra rahimde tutunur. Rahim toparlanmazsa bebek düzgün tutunamaz. Yani bir oluşum var aslında böyle durumda sadece ya kese olur bebek olmaz yada bebek tam tutunamaz ki boş kese bile kürtaj gerektirir. Sperm ve yumurta rahimde birleşmiyor ki birleşince rahime doğru yol alıp tutunmaya çalışıyor. Tabiki Allah isterse her şey olur korunmasNda olur hayırlısı olsun. Bu konu başka yer dede geçiyo canım orda çok örnek var orayada bi göz at derim. İnşlh hayırlısı olsun

Yani şunu demek istiyorum kadının rahim duvarı inceliyor ve bu yumurta üretmeye engel değil ki. Küretaj sonrası yumurta üretiyorsun zaten sorun rahimde. Bi yakınım geçen ay 6 aylık doğum yaptı. Hiç te küretaj falan olmamıştı. Dr un söylediği şey rahim bebeğe tam hazır değil ve bebeği besleyemiyor ve 1 hafta yaşadı yavrucuk. Yani rahimin hazır olma durumu var gerek hormonlar gerek besinler vitaminler alınmalı. Benim kansuzlığım var mesala küretaj dan sonra zaten arttı bunu takviye ettim falan gibi...

Seni çok iyi anlıyorum canım beklemek öyle zor ki ama hayırlısı olsunda geç olsada olur. Ilkinde hemen olmuştu ama sonu gelmedi . Vardır bi sebebi Allah en iyi zamanda verecektir hepimize inşlh.

Seni çok iyi anlıyorum canım beklemek öyle zor ki ama hayırlısı olsunda geç olsada olur. Ilkinde hemen olmuştu ama sonu gelmedi . Vardır bi sebebi Allah en iyi zamanda verecektir hepimize inşlh.
Benim 2. kaybım ve çok kötüyüm bir an önce bebeğime kavuşmak istiyorum 2. ye 7 ay sonra hamile kalmıştım. 2. denememde olmuştu. Yani Rabbim ol demesi yeter.. Geçen sefer 7 ay bekledim ama yine kalbi durdu..
Bende çok tereddüt yaşadığım için denesem mi diyorum ama doktorlarda dene dediği için denemek istiyorum.
burda kürtajdan sonra adet görmeden bile hamile kalan ve normal doğum yapan epey kişi var.

Çok iyi anlıyorum tatlım şöyle dua et deneyeceksen bu ay : allahım gerçekten sağlıcakla kucağıma alacaksam bana bu gebeliği nasip et. Olmayacaksa en hayırlı zamanda gebe kalmayı nasip et de canım inşallah hayırlı zaman bu aysa verir rabbim.

Sürekli namazdan sonra bu şekilde dua ediyorum.. Allah'ım inşallah tüm bebek isteyenlerin kucaklarını boş bırakmaz.

Evet canım aynen artık umurumda değiller..büyüklerime saygıda kusur etmem onlarda beni sever bende onları gerisi hava civa artık..bitmiştirr..

Bu arada hala devam ediyor kanamam ama yoğun değil hala parça düşmedi ( ne oluyor anlamadım yaa, bhgc değerim 4 gündür aynı seviyelerde nerdeyse kafayı yiyecem

Sen Dr a gitmedinmi canım kendisi düşmezse anne zehieleniyo ya. Bi süre sınra. 15 günden sonra galiba tehlikeli

Sen Dr a gitmedinmi canım kendisi düşmezse anne zehieleniyo ya. Bi süre sınra. 15 günden sonra galiba tehlikeli

Gittim canım gitmemmi, değerim tam düşmüyo azar azar çok az düşüyor, yarın yine kan vericem, bhgc me bakacaklar, sanırım ona göre karar verirler...korkuyorum da kürtajdan ama gerekliyse Rabbim dayanacak gücü verir inşallah..bilmiyorum düşmedide çok küçüktü daha ablası..4 haftalık bile değil belki ondan bekledi doktor kanaman artarsa kırmızıya döner ve yoğunlaşırsa gel dedi..ama artmadı öyle değişik anlamadım.. yarın gidicem erkenden kan vericem bakalım ne olduğunu öğrenebilirim umarım canım

Ayyy çok minikimiş gerçekten ya. Neyse düşer inşallah da hem rahmin çok yıpranmamış olur canım ...

Ayyy çok minikimiş gerçekten ya. Neyse düşer inşallah da hem rahmin çok yıpranmamış olur canım ...

Evet canım hala aynı durumdayım bugün kan verdim yine bhgc bakılacak , kollarım delik deşik oldu..bundan sonra genel bi muayene ve sebepleri araştırılacak...doktor araştırıyorum şuan..ankarada devlet hastanesinde olmalı özele para yetiştiremem ya da özelde ne kadar masraf olur bilmiyorum kafam allak bullak aslında canım.. bazen ölmek istiyorum..

merhaba,ben de 13 ağustosta boş gebelik teşhisiyle 9. haftada küretaj oldum.kurduğum bütün hayaller bir anda uçup gitti üstelik ben hiçbir şey yapamadım.nedenini araştırırken benimle aynı kaderi paylaşanların çok olduğunu görünce şaşırdım.bu talihsizliği sadece benim yaşadığımı düşünüyordum.birbirimizden güç alarak yaralamızı sarıp en kısa zamanda bebeklerimizi kucağımıza almak umuduyla herkese geçmiş olsun...

merhaba ben de 21 ağustosta bebeğin kalbinin durması nedeni ile kürtaj oldum.şimdi bekliyorum biraz zaman geçsin diye ama geçmiyo durdu sanki .umarım isteyen herkes en kısa sürede sahip olur bebeklerine.sizler yeniden denemek için ne kadar beklemeyi düşünüyorsunuz?ben 1 adet geçirip denemek istiyorum

geçmiş olsun canım ben kürtaj sonrası kontrole gittiğimde doktorum 2 ay beklememi söyledi fakat artık ona güvenmediğim için adet olduktan sonra başka bir doktora gidip ona göre karar vericem. ben çok beklemek istemiyorum.bu acının yeni bir bebekle geçeceğini düşünüyorum.

Kesinlikle katılıyorum.Yeni bir hamilelik oluşmadan bu acı unutulmayacak.Sürekli aklımda.Bazı doktorlar hiç beklemeye gerek yok diyorlarmış.Keşke benimki de öyle söyleseydi.İçim daha bir rahat bırakacaktım korunmayı.

Canım en az bi adet dönemini bekle vücudun da kendini toplasın beslenmene vs dikkat et biliyorum beklemek çok zor ama kendini oyalamaya çalış ben kürtajdan sonra ailem uzakta olduğu için onların yanına gittim bi hafta kaldım eve gelince daha kötü oldum sonra çok kalmadan arkadaşlarımızla kısa bi tatile çıktık şimdi okul başlıyor ben öğretmenim bi şekilde zaman geçiyo tabi bi de bana sor

Kaybettim bebeğimi aldılar kürtajla psikolojik olarak bitiğim Allah büyüktür hayırlısını dilemekten başka yapacak birşeyimiz yok

Kaybettim bebeğimi aldılar kürtajla psikolojik olarak bitiğim Allah büyüktür hayırlısını dilemekten başka yapacak birşeyimiz yok
Canım çok geçmiş olsun .kürtajı yeni oldun sanırım ben de 13 Ağustos ta oldum.ilk zamanlar acısı daha çok oluyor zamanla geçmese de hafifler. Kendini bu kadar yıpratma bence bi an önce düzelip tekrar denemeye başlamalıyız.

Geçmiş olsun.O kadar iyi anlıyorum ki seni....Ben de 21 ağustosta kaybettim bebeğimi.Sabretmekten ve yeni bebeği dilemekten başka birşey gelmiyor elimizden malesef.Acını yaşa ama bu acının seni esir almasına da izin verme bir an öce toparlanmaya çalış ki hem psikolojin hem vücudun toparlansın ve yeni bebeğe hazırlıklar başlasın.

Teşekkür ederim canım çok ağrım olmadı şükür ama psikolojik olarak çok etkilendim. Atlatıcam inşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…