Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Etrafıma bakıyorumda bebek isteyen herkes bi şekilde er yada geç hamile kalabiliyor ve sorunsuz bi şekilde kucağına alıyor,böyle şeyler hiç çevremde duymadım görmediğim için bunları yaşayacağim aklımın ucundan geçmedi..Çevremde biçok kişi hamile şu anda,benden sonra evlenen biçok kişi..Gördükçe insan ister istemez imreniyo,bazen içimden neden ben diyorum işte Rabbime isyan gibi oluyo sonra tekrar hiç olmazsa hamile kalabiliyomuşum bunu biliyorum bi sorun varsada tedavisini yaptırırız gene olur inşallah diye kendimi teselli ediyorum iste..Böyle olduysada her şerde bi hayır vardır Rabbimin bildiği bişey vardır böyle düşünme diyorum kendime..Off ne bileyim yaa acım o kadar büyükki aklıma geldikçe nerde olursam olayım gözyaşlarıma hakim olmakta o kadar zorlanıyorumki boğazımda bi düğüm..Allah'a şükür sevdiğim insana kavuştum,maddi manevi hiçbir sıkıntımız yok çok şükür ama benimde sınavım bu herhalde diyorum..

Teşekkür ederim canım sanada geçmiş olsun.Kadın doğum uzmanım testlerin isimlerini vericek sonra bulunduğum şehirde bi tıp merkezi yapıyormuş orda yaptırıcam inşallah.Universitelerde yapıyormuş ama buranın üniversitesinin tıp fakultesi yeni açıldığı için testlerin hepsini yapamıyorlarmış.Bir düşüğün olduysa doktorun büyük bir ihtimal test yaptırmanı istemiycektir,en az iki düşük sonrası yapılmasını istiyo genelde doktorlar.

Evet doktorum oyle söyledi zaten ama ben kesinlikle ysptrcam o testleri çünkü bir ikinci düşüge dayanamazmisim gibi geliyo

Dediğin gibi bu testleri yaptırmak için ikinci bi acıyı yaşamak mı gerek,kurtaj bi kadını hem fiziksel hem ruhsal yoruyo gerçekten.Kan kaybediyosun vucudunun direnci düşüyo artı düşük yaptıkça bi dahaki hamileliğinde düşük yapma riskin artıyo.Psikolojik boyutu desen hepsine bedel.

Merhaba ben de Ağustos ta boş gebelik nedeniyle kürtaj oldum keseyi değil de sanki ruhumu almışlardı her şey çok boş geliyordu sanki bi kabus görüyordum da her an uyanacak gibiydim çok şükür şimdi hafifledi üç doktora daha gittim arkadaşlarım abarttığımı söylüyorlardı ama yaşanmadan bilinmiyor sonunda güvendiğim bi doktor buldum normal bi bayanın başına gelme ihtimali neyse senin de o o kadar riskin var dedi folik asit çok önemliymiş

Geç başladığın için olmuştur dedi bebek düşünebilirsiniz beklememe gerek olmadığını yeme içmeye dikkat etmemi söyledi

Dondurulmuş gıdalar yeme saçını boyatma xr cihazlarından geçme dedi
Ben artk dikkat ediyorm önümüzdeki ay da tekrar denemeyi düşünüyoruz

Dondurulmuş gıdalar yeme saçını boyatma xr cihazlarından geçme dedi
Ben artk dikkat ediyorm önümüzdeki ay da tekrar denemeyi düşünüyoruz
Cok geçmiş olsun inşallah birdaha böyle bir acı yasamaz ve tez zamanda sağlıklı bir gebelik yaşarsın...

Çok teşekkür ederim.umarım isteyen herkes en kısa sürede bebeğini kucağına alır

Kızlar 20 Eylül'de 17 haftalıkta bebegim dusuk yaptım kalbi durduğu icin 15 gun sonra dr icin temiz rahim cok iyi hemen başla dedi. Benim aklım takıldığı icin testleri yaptırmak istedim genetik testler enfeksiyon vs sonuçlarım Aralık başında çıkacak. Sormak istediğim sey dusukten 18 gun sonra 2 gun süren bir kanamam oldu adet kanamasimiydi bugun 45 gun oldu yoksa yenimi olucam Kasım'da hasta olmayı bekliyorum 1 adet donemi geçirmek icin ins tez vakitte bebeklerimize saglikli hayırlı sekilde kavusuruz

Öncelikle geçmiş olsun kürtajdan sonraki kanama adet başlangıcı olarak sayılıyor bu mantığa göre düşükten sonraki kanama da adet kanaması sayılır sanırım

Herkese merhaba,kürtaj sonrası farklı doktorlara kontrol olanınız var mı ben bi doktora gittim içime pek sinmedi Cumartesi üçüncü bi doktordan daha randevu aldım umarım bu doktor içime siner
evet canım ben farklı doktora gittim opersyonu yapan doktor 1 ay korun demişti amas son gittiğim doktor 2 ay korun dedi hamileliğin esnasında da birçok doktora gittim hepsi farklı konuşmuştu kime güveneceğimi bilemiyorum ama kesinlikle tek doktorla kalma canım

merhaba kızlar, ben 8 haftalık hamileyken bebeğimin kalbi durdu ve maalesef kaybettim onu. Doktorum 15 gün sonra kendini iyi hissedersen tekrar deneyebilirsin dedi,ben de oyle yaptım. 2 ay sonra hamile kaldım. Allah'a şükür şu an da bi problem olmadan devam ediyoruz yolumuza.
Sizler de inşallah benim gibi bebeğinize çok beklemeden kavuşursunuz.

bndede aynı durum oldu 35 gun sonra adet oldum ucuncu ayımda hamıle aldım tez zamandı kalırsn ıns bn korunmadım hıc

Ne güzel çok sevindim benim durumum da seninle aynı ama benim kurtajin üstünden sadece 1 hafta geçti inşallah ben de senin gibi hemen hamile kalırım tabi hayirlisiyla

bndede aynı durum oldu 35 gun sonra adet oldum ucuncu ayımda hamıle aldım tez zamandı kalırsn ıns bn korunmadım hıc
Cok tesekkurler canım bilgi icin ya boyle duyunca acayip cesaretleniyorum sen hic test yaptirdinmi. hayırlı olsun seninde allahım saglikla kucağına almayı nasip etsin evladını bende bir hasta olsam hemen başlıcam Allah'ın izniyle ins

benim neden olmuyor anlamıyorum tam 9 ay geçti küretajın üstünden ve hala bişi yok çok üzgünüm çok...

Merhaba,
5 kasım itibariyle 5 hafta 6 günlük bebeğimi maalesef babası önce inanmadığından büyük bir hata yaparak beklemeden aldırmak zorunda kaldım.
20 li yaşlarımda da 3 kez böyle bir durum yaşamış ancak o zamanki gençlik kafası etkilememişti. o zamanlarda
kendime söz vermiş bir daha böyle bir hata yapmam demiştim. ancak maalesef evlilik hazırlıkları yapıyorum diye çok da istediğimden korunma sağlamadık. ardından beklenmeyen bir ayrılık ve arkasından bebek haberi.
Tahmin edersiniz ki hala bu zor durumun üstesinden gelebilmiş değilim..
yaşım 38. hiç çocuk yapmadım bugune kadar.
hayatımın gündemine oturmayan bebek şimdi hayallerimi süslüyor ...belki de pişmanlık denir ...ne denir buna bilmiyorum ? ama her gün içim acıyor.. keşke biraz daha bekleseydim aldırmasaydım diye.. erkek arkadaşım da bunun pişmanlığını yaşıyor şu anda herşey tersine dönmüş durumda ilk başta inanmadığı hamiliğime şimdi neden hemen aldırdın diye beni suçladı ama o da ciddiye almadığını sonunda anladı.
şimdi benimle beraber üstesinden gelmem için yanımda duruyor.. fakat şimdi "evlenir evlenmez" tekrar hamile kalmak istiyorum.
Çünkü biliyorum ki bu acının üstesinden ancak yeni bir bebek haberi gelirse unutabilirim..

Merhaba,
5 kasım itibariyle 5 hafta 6 günlük bebeğimi maalesef babası önce inanmadığından büyük bir hata yaparak beklemeden aldırmak zorunda kaldım.
20 li yaşlarımda da 3 kez böyle bir durum yaşamış ancak o zamanki gençlik kafası etkilememişti. o zamanlarda
kendime söz vermiş bir daha böyle bir hata yapmam demiştim. ancak maalesef evlilik hazırlıkları yapıyorum diye çok da istediğimden korunma sağlamadık. ardından beklenmeyen bir ayrılık ve arkasından bebek haberi.
Tahmin edersiniz ki hala bu zor durumun üstesinden gelebilmiş değilim..
yaşım 38. hiç çocuk yapmadım bugune kadar.
hayatımın gündemine oturmayan bebek şimdi hayallerimi süslüyor ...belki de pişmanlık denir ...ne denir buna bilmiyorum ? ama her gün içim acıyor.. keşke biraz daha bekleseydim aldırmasaydım diye.. erkek arkadaşım da bunun pişmanlığını yaşıyor şu anda herşey tersine dönmüş durumda ilk başta inanmadığı hamileliğime şimdi neden hemen aldırdın diye beni suçladı ama o da ciddiye almadığını sonunda anladı.
şimdi benimle beraber üstesinden gelmem için yanımda duruyor.. fakat şimdi "evlenir evlenmez" tekrar hamile kalmak istiyorum.
Çünkü biliyorum ki bu acının üstesinden ancak yeni bir bebek haberi gelirse unutabilirim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…