Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bende 10 ekimde bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj oldum ben 37 yasındayım 12 haftalık hamıleydım muayeneye gıttım bebeğimin kalp atışlarını duymayı cok ıstıyordum ama malesef duyamadım benım kalbım durdu no an basıma yıkıldı doktor bırden soyledı bebeğin olmuş 3 hafta once ölmüş dedi. defalarca ultrasona gırdım evet olmuş ben bebeğiden ayrılmak ıstemedim cok ağladım.yanlız gıtmıştım doktora yanında kımse yoktu rabbım kımseye boyle bır acı yasatmasın 2 ay oldu ama ben cok uzuluyorum

Canım çok sevindim adına. Peki kaybettiğin bebeğinin gelişimi geriden geliyor muydu. Sat a göre. Aynı hafta aynı şeyi yaşadım merak ediyorum. Derman arıyorum kendime

yok canım bi gelişim problemi yoktu sebebsiz düşük,yani kromozom anomalisi falan da çıkmadı. yüzlerce nedeni olabilirmiş oyle soylemıstı doktorum. ılk gebelıklerde dusuk oranı % 25 miş.. kımbılır neden kalbi durdu?...
cabuk toparlanırsın ınsallah,zor bır surec ama Allaha sukur yıne hamıle kalabılırsın,ya o sansımızz da olmasaydı?
acil şifalar...

Teşekkür ederim canım. İnşallah. Rabbim kavuşturur hepimizi bebeişlerimize..

Kızlar merhaba ben doktorum la görüştüm doktorum bana 1 kere adet olduktan sonra korunmayı bırakın hamile kalma Şansın daha yüksek olur dedi

Kızlar merhaba ben doktorum la görüştüm doktorum bana 1 kere adet olduktan sonra korunmayı bırakın hamile kalma Şansın daha yüksek olur dedi
Bende bugün ilk kez kontrole gittim, rahim toparlanmış iyi durumda bi problem yok ama benim doktorumda 1 kez adet ol sonra dene dedi hemen kalırsın bi kaç ay içinde zaten dedi, korunmak içinde ilaç falan yazmadı ilaç kullanma doğal yolla korun dedi folik aside başlamıştım zaten ben 2 3 gün önce ..

Kızlar kürtaj sonrası hemen hamile kalamamak normal bir durum mu?

Bir de kürtaj sonrası regl belirti ve süresi değişenler varmı.
Ben öncesi 4 gün regl olurdum ve çok ağrım olmazdı çok az olurdu.
Kürtaj sonrası 6 gün yoğun oluyorum ve ağrım fazlalaştı. Kramplı geçiyor.

bende cuma günü gittim canım dr rahim temiz toparlamış dedi ama ben senin iki ay korunmanı istiyorum martta başla dedi çalışmalara üstündeki bu psikolojiyi atman lazım dedi ben folic asit kullanayım mı dedim yok şimdi başlama dedi niye anlamadım bi de bebeğin genetik sonuçları çıksın dedi bende ne farkeder ki dedim merak ediyorum dedi sonucu tamam biz de merak ediyoruz da acaba hamile kalmamı etkileyecek bişey mi çıkıyor ki herşeyden işkillenir oldum ya

Yok canım ya doktorların pinoirikliği işte, iç bence hemen başla anca 2 ay, zaten folik asit günlük vucuttan atılan bişey depolanmıyoki bi zararı olucağını sanmıyorum ben hiç duymadım öyle bişey, senin beklemen doğrudur çünkü sonuca göre doktorun tedaviye gerek duyar belkide kan sulandırıcı vs. Daha sağlıklı bir gebeliğe başlaman için .. Bizim zaten bebeğin ölüm nedeni falan belli olduğu için doktorumda öykümü biliyo sağolsun, eğer psikolojik olarak atlatırsan hiç beklemene gerek yok vucudun hamileliğe ne zaman hazırlarsa zaten o zaman kalırsın dedi ama eğer atlatamazsan bekle 3 ay psikolojik destek al dedi .. Çok şükür 1 oldu bebeğimi kaybedeli aklıma geldikçe ağlıyorum tabiki ama öyle ilk günlerdeki gibi kendimi parçalamıyorum ve Allah a sığındım hep ondan sabır diledim bu şekilde atlatıyorum .. Sende bence folik asidini iç canım, psikolojini de bozma hiç bol bol dua et sonuçların temiz çıksın ..

yok benim pıhtılaşma var kullanacağım iğne falanda belli de genetik beklemek niye onu anlamadım neyse çıkacak zaten bu hafta ama folic kullanma dedi niye onu da anlayamadım ben :)

yok benim pıhtılaşma var kullanacağım iğne falanda belli de genetik beklemek niye onu anlamadım neyse çıkacak zaten bu hafta ama folic kullanma dedi niye onu da anlayamadım ben :)
Kullanmaya başla canım bence folik asidi

Kızlar daha önce yazmıştım missed abortus nedeniyle kaybbettim ilk bebeğimi. Gelişmedi. Üç ay gecti korunma sürem bitti ben bugün hamile olduğumu öğrendim. Bi yandan da çok korku var içimde. Allah yardımcımız olsun hepimizin. Darısı sizlere. Hepimize sağlıklı bebişler nasip etsin allahım... umut olsun size diye yazdım. Bende çok cevap aradım bu sayfalarda....

kucağına da alırsın inş canım

Merhabalar kürtaj sonrası nekadar korundunuz arkadaşlar. Ben ilkinde 3 ay korundum ve korunma bitince 6. Ayda oldu 2. Bebek. 25 gün öncede 2. Kürtajımı oldum. Ilk adetten sonra korunmasammı diyorum. Korkuyorum aslında hemen olsunda istiyorum. Burda okudum adet bile görmeden hamile kalan ve sağlıklı gebelik geçirenleri. Herkeste aynı olmaz tabiki beklemek çok Zor hemende olmuyoki

İki ay korundum ben canım. Senin düşüklerin neden oldu. Gelişmedi mi bebeklerin... geçmiş olsun...

İki ay korundum ben canım. Senin düşüklerin neden oldu. Gelişmedi mi bebeklerin... geçmiş olsun...
Ilki kan pıhtılaşması Yüzünden canım. Kalbi durdu 2. Rahmin tüpe yakın köşesine yerleşmiş bi çeşit dış gebelik çok nadir görüleninden. Bhcg düzenli artmıyordu ve yine kürtaj oldum. Hem dış gebelik hem kan pıhtılaşması hangisine üzülsem bilemedim. Birinin tedavisi var diyelim diğeri yani dış gebelik tekrarlayabiliyor. Allah yaşatmadın bidaha inşallah

Böyle düşünürsen olmaz ama... bende ilk bebeğimi kaybettim... kalbi durdu gelişmedi. Sekiz hafta olması gerekirken 6 hafta gibi göründü.. dünyam yıkılmıştı. Şimdi tekrar hamileyim inşallah sağlıkla kucağıma alırım ben ve tüm hamileler için inşşallah. Sende atlatıcaksın tekrar sağlıklı bi bebeğin olacak buna inan. Allah bütün içten edilen duaları kabul eder. Unutma. ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…