- Konu Sahibi aylin_fatih
-
- #2.241
canım bozma moralini bak bu işlerde moral çok önemli sen içini rahat tut olmadı progesteron hapları var onlardan iç canımkızlar kahverengi akıntım başladı çok üzgünümmoralim çok bozuk progesteronum da düşmüş yine aynı şey olacak diye çok korkuyorum
sağol canım bizim sonuçlar temmuzda çıkacak o zamana kadar dikkat etmek en iyisi bebekler tüm depoları boşalttı yeni bebek için bir iki ay beklemek iyi olur heralde
ağustosta çalışmaya devam o zamn
zaten folikplus ve vitamin kullanmaya başlayacağım bu hafta
tekrar başa döndük inş. hepimizin melekleri kardeşlerini yollarlar bize
canım bozma moralini bak bu işlerde moral çok önemli sen içini rahat tut olmadı progesteron hapları var onlardan iç canım
saol canım benim allah razı olsun ciddimi öyle biliyosun içim ferahladı ya
sağol canım ya. ben o linki koymayı bilmiyorum :26: ama sen bu işin ustası olduğun için hemen kolayca yapıvermişsin ne güzel. teşekkürler. peki bişey sorayım sana. hani hep denir ya adetten 14 gün önce yumurtlama gerçekleşir diye. bu yıkılmaz bi kuralmıdır???
evet cnm beta baktırdım onda bi sorun yok 2 kat artmış ama progesteronum düşmüş ve kahverengi akıntı da gelince çooook kötü oldum yaaaaaa
ne biliyim cnm ya yine aynı şeyi yaşamaktan çok korkuyorummmmbugün çalışıyodum hemşireyim ben ya bide progesterona baktır dediler dr arkadaşlar baktırdım ama baktırmaz olaydım ilk önce iyiydi ama sonra düşmüşşşşş bu arada progesteronun gebelikte bakılmasının amacı bebeğin sağlıklı olup olmadığına karar vermekmiş....
kızlarrrrrrrrrrrrrrr bana bişey söleyinnnnnn nolurrrrr
cnm progesteron gebeliğin sağlıklı olup olamdığının en büyük kanıtııı.....aslında değer iyi ama düşünce telaşlandımmm bendeeeeee malum 2.kez Allah korusun böyle bişey çok fenaaa bi durumHayırlısı yinede bilemiyorummmm tabiii Bu arada keseyi yada bebeği görmeden progesteron kullanmak aslında mantıklı değilmişşşşş faydası da yokmuş zatennn
canım b-HCG 2 kat artmış progesterona takılma şimdiden.Progesteronu düşük olanların genelde kanamalı geçiyor hamileliği ve doktorlar hemen ilk haftalardan progestan veriyorlar ama b-HCG azalırsa buna içeceğin progestanın hiçbir faydası olmaz yani düşecek bebeği progestan durduramazDua et bu meleğin seni bırakmasın sağlığıyla kavuşun inşallah
hayır bu da kişiden kişiye değişiyor ama önemli olan bu günlerin yani luteal fazın 12-16 gün arasında sürmesi. 12 günden kısa ise luteal faz yetmezliği olur bu da gebe kalmaya engel bir durum teşkil eder. 16 günden fazla olursa ne olur bilmiyorum ama:26:
canım b-HCG 2 kat artmış progesterona takılma şimdiden.Progesteronu düşük olanların genelde kanamalı geçiyor hamileliği ve doktorlar hemen ilk haftalardan progestan veriyorlar ama b-HCG azalırsa buna içeceğin progestanın hiçbir faydası olmaz yani düşecek bebeği progestan durduramazDua et bu meleğin seni bırakmasın sağlığıyla kavuşun inşallah
cnmm aynen öle bu dönemde progesteron kullanmanın hiç bi faydası olmuyomuşş bi önceki gebeliğimde bizim hast. prof progesteron değerimi görünce bu bebekten sana yar olmaz dedi(progest:12)ki nitekim de öle oldu o yüzdeen bu kadar taktımmm cnmmm yaaa
aselciğim peki kaç çıktı b-HCG ve Progesteron değerlerin SAT ın ile birlikte söylersen bizim de bilgimiz olsun:26:
cnm yorumlarsan çok sevinirim 01.06.2011 bhcg:684 progest:32 03.06.2011 bhcg:1537 progest:27 bat :2 haziran dı yani sonki değer gecikmeden sonraki 1. gün değerii
Kızlar biliyorsunuz bugün doktorla randevumuz vardı. Gittik, organ gelişimi ve diğer durumlar haftasına göre normal. Beyni, omurgası falan olması gerektiği gibiymiş. Cinsiyet dedik, erken daha, asıl 20. haftada belli olur dedi. Şimdilik sadece% 70 ihtimal verilebilirmiş. Baktı, baktı,baktı, bizim sıpa elini apış arasına koymasın mıDalga geçiyor velet Sonra doktor hangi isimleri düşündüğümüzü sordu, ben de "Rüzgar ne Nehir "dedim. "Hımmm güzel isim Rüzgar" dedi.Bir de "burada, göbek kordonunun altında bir noktalı virgül var sanki" dedi Erkek olduğunu ima etti. Ama ısrarla %70 dedi. Anlayacağınız, büyük ihtimalle "Rüzgar Ekin"imiz geliyor
senem bugün teyzemdeydim diyorum ki arkadaşın bebeğinin cinsiyeti belli olacak çok heyecanlyım falan allah tamamına erdirsin kuzum. ama baba tahmin etti tebrik ediyorum.
ne biliyim cnm ya yine aynı şeyi yaşamaktan çok korkuyorummmmbugün çalışıyodum hemşireyim ben ya bide progesterona baktır dediler dr arkadaşlar baktırdım ama baktırmaz olaydım ilk önce iyiydi ama sonra düşmüşşşşş bu arada progesteronun gebelikte bakılmasının amacı bebeğin sağlıklı olup olmadığına karar vermekmiş....
yapma sakın,kötü düşünüp kötüyü cagırma.dr un ne dedi?onun hapı,iğnesi falan yok muydu?
cevabın için teşekkür ederim. şuan itibariyle umutlar bi sonraki aya kaldı malesef(( 14:
Progesteron, bebeğin rahim içinde yuvalanmasını ve tutunmasını sağlayan hayati bir hormondur. Gebeliğin ilk dönemlerinden itibaren yumurtalıklardan salgılanarak gebeliğin devamını sağlar.
HCG hormonunun temel görevi ise özellikle gebeliğin ilk üç ayında, (plasentanın (eş kısmının) oluşumuna kadarki süre içinde) progesteron hormonunun salınımını uyarmaktır. Bu üç aylık dönem sonrasında plasenta devreye girecek ve gebeliğin devamı için gerekli hormonları salgılayacaktır.
"http://www.jinekolognet.com/gebelik-testi.asp sitesinden alıntıdır."
b-HCG hormonun çok güzel artmış ve şuan kese görülebilir bu değerle. kesenin durumuna göre doktor gebeliğin sağlıklı olup olmadığının yorumunu yapar:26: progesteron hormonu hamilelikte kaç olmalı bilmiyorum ama luteal fazda en fazla 22 oluyormuş. şuan kanaman varsa kahverengi bile olsa doktorun keseye baksın gelen kanamanın nerden geldiğini belki görebilir. belki progestan verir. b-HCG iyi olduğu müddetçe bebek yerinde duracak demektir çünkü o gebelik hormonu
bu arada yazan hastanın 23 ten 15 e düşmüş ona bile kötü dememişler.seninki ii benceee)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?