Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

evet canım herşeyin hayırlısı hepimiz için... benim kızım eylülde tam 4 oluyor...bıcır bıcır vallahi beni çok yoruyor:)) kendisi çok hareketli bense çok durgun bir insanım:)) o haliyle bana yetiyor yani.. ne güzel sen hemen hamile kalabiliyormuşsun inşallah bi dahakine sağlıklı olurda alırsın kucağına biz 5 ay olcak yani ben hiç korunmadım kürtajdan sonra tutmadı bakalım hayırlısı ne ise o olur inşallah...

bence ben bu ay yumurtlamadım.çünkü normalde en azından ayın ortasında akıntım olurdu bu ay hep kupkuruydum.hala reglde olmadım testte çizgide çıkmadı. yumurtalamama diye bişe var mı acep?offf yaaa

pileo canım hayırdır yaa bana diyodun sana ne oldu şimdi kız bi sakin ol anaidahaki ayı beklemekten başka yapıcak bişey cığım, dur bi bugünün yarınıda var bekle biraz bak ben relaksım yoksada zaten bi dahaki ayı beklemekten başka yapıcak bişey yok canım benim sakin sakin :))sen yumurtladın yumurtladın takma şimdi bunlarıda bebiş varsa oda şaşırmasın ne oluyo bu anneme yaaa ben burdayım niye panik yaptı şimdi bu demesin dimi ama:))

sen yarını zor beklicen heralde yoksa test vermeyemi gittin kız allah iyiliğini versin emi:))) asel kuzum nerdesin yetiş kapılara koş pileo geliyo:))) canım benim inşallah bebiş vardır ondan olmamışsındır adet bende meraklandım şimdi bekliyorum yolunu dörtgözle...

canım ya tam gözlerim dolmuş ağlayacaktımki yazını gördüm güldürdün beni :)) bebiş felan yok değer nasıl? 1 bile değil 0.14 reglde olmadım hala bari olsamda önümüzdeki aya baksam. canım çok sıkıldı ya niye bu kadar umutlandıysam. ya ben mercimeğimi çok özledim yaaa ben biraz ağlayacam başka rahatlayamam ( sonra girebilrisem gelirim nete

Doğurganlık Belirtilerine Dayalı Yöntemler

Adet döngüsü boyunca doğurganlık dönemlerinde rahim ağzından (serviks) gelen akıntının tipi ve miktarı, rahim ağzının biçimi ve kıvamı ile vücut sıcaklığında değişiklikler olur.

- Rahim ağzından gelen akıntının tipi ve miktarı değişir

Vajinada (hazne) çok kıvamlı olmayan, bol, şeffaf, kaygan ve iki parmak arasında uzayan bir akıntı olduğu günler (mukus uzaması), gebelik için elverişli günlerdir.

- Rahim ağzının biçimi ve kıvamı değişir

Adet günlerinin bitiminde sert olan rahim ağzı yumurtanın olgunlaşmasından 4 - 5 gün önce yumuşamaya başlar, parmakla dokunulmak istendiğinde vajinanın üst bölümünde hissedilir, yumurtlama olduğu günlerde rahim ağzı iyice yumuşar ve zor ulaşılacak derinliktedir.

Akıntının Niteliğini İzlemeye Dayalı Yöntem

Adet kanaması tam olarak bitince, birkaç gün vajinadan akıntı gelmez. Bu günler “KURU” günler sayılır.

Kuru günlerden sonra yapışkan, koyu kıvamlı ve pürtüklü az miktarda bir akıntı hissedilir. Rengi sarı ya da beyazdır. Bu akıntı bazen fark edilemeyebilir.

Yumurtlama günleri yaklaşırken akıntı artar, kıvamı incelir ve görünümü berraklaşır. İki parmak arasında uzayabilir. Vajinada “ISLAKLIK” olarak hissedilen bu ortamda spermler rahatlıkla 3 - 5 gün yaşayabilir, rahim içine geçer ve yumurtayı dölleyebilirler.

İnşallah hayırlısı olan olur. Şimdiye kadar kolay hamile kaldım genelde. Ama 4. hamilelik geçirdim 1'i doğdu o da ne zorluklarla. Şimdi ise korkuyorum, doktor düşme ihtimali daha fazla dedi. Tabi normal hamilelere göre dedi herhalde. O da zor...

canım benim yaa üzülme bak bende burdayım daha bırakmadım seni ağlama demicem ağla hem rahatlar hem açılırsın...ben artık çok sakinim yaa mevlam verecek biliyorum ama ne zaman onu bilmiyorum o yüzden panik olmaya gerek yok yoksa bebişler gelmeyecek rahat olalım stres yapmayalımki gelsinler bak ben dünde yazmıştım elimde, çantamda,cebimde ped bekliyorum kırmızıları her tarafım adet belirtisinden fışkırıyor:82::82::82: ne güzel şeyler yazıyom dimi yok kız içmedim:))) bugün öldüm temizlik falan canım çıktı acayip uykum var yinede seni merak ettim bi bakıyım napmış diye canım benim önümüzdeki ay var daha onun için moralinin düzgün olması lazım rahatladıysan gel bi öpeyim seni kıyamam hiç ağlayan görmeye dayanamam çok duygusalım bende hemen ağlıyorum

Kızlar beklenen buluşma gerçekleşti Az önce otellerine bıraktık Candaş ve eşini. Valla dakikalaarı saymadım ama dönüp bakınca en az üç saat sohbet etmişiz Kandıracaktım sizi hiiiiç sevmedim pek nemrut bişey diye ama elim,dilim varmadı. Öyle şeker doğrusu Tek kötü yanı, bir daha belki de hiç görüşemeyecek olmak :44: Valla ben sevdim bu tanışma işini. Ama muhabbeti görmeniz lazımdı : Kity şöyle dedi, Ceza böyle yaptı Rumuzlarla konuşunca pek komik olduk Ben hepinizle tanılmak istiyorum amaaaaaaa

canım yaaa negatif düşünme inşallah bu kolay olur hem hamilelik hem süreci...4 hamilelik zor tabi allah hepimizin yardımcısı olsun...

eee diğer kızlar nerdesiniz yahuuu???

ayy ne güzel yaa inşallah bizlerede nasip olur tanışmak canım benim..çok sevindim ne güzel insan olmak ne güzel dostluk kurmak ve dost bulmak...

ağladım rahatladım. daha iyiyim canım benim. hayırlısı artık. ayın ilk haberi bendendi olmadı 2 sıradaki sensin hadi bakalım inşllah güzel haber vereceksin bizlere umutlarımızı arttıracaksın.

ağladım rahatladım. daha iyiyim canım benim. hayırlısı artık. ayın ilk haberi bendendi olmadı 2 sıradaki sensin hadi bakalım inşllah güzel haber vereceksin bizlere umutlarımızı arttıracaksın.

canımsın dur daha kırmızıları görmedinki hala ilk haber senden belkide seninkide alininki gibi ce-e yapar bize bellimi olur canımcığım...

Kızlar hayırlısı olsun inşallah. Bizim de rahimağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapanlar topiğinden 3 hafta önce 18 haftalık bebeğini kaybeden arkadaş vardı. Daha önce kayıp yaşayan iki arkadaş dün onunla buluşmuş. Ne güzel.

Bu arada ben de ağlayanladanım. Geçen sene bugün bu saatlerde 24+3 günlük hamileydim ve kalktım lavoboda adet kanı gibi kanamam olmuş. Hemen hastaneye yatış 2 gün sonra yatış, bir iki gün sonra doğum, 4 gün sonrasında da oğlumu kaybettim. Sanırım ondan bu aralar hayata hiç pozitif bakamıyorum. Erken doğuma odaklanıp ona göre tedbirler düşünürken bu kez de erken haftada düşük çıktı. Şimdi kafam o kadar karışık ki...

kızlar hepinize günaydın....

sabah sabah yatmıcam daha yaa çok uykum vardı ama yemek yapıyımki kızım kalkınca onu gezdiricem dün misafirim vardı kızımla hiç ilgilenemedim oda çok sıkıldı ve beni çok gerdi bugün ona ödül akşama kadar eve uğramayacağız,akşamda düğün var tey tey tey

günaydın canım. ne güzel bir kızın var. resmini gördüm, maşallah. inşallah bir de kardeşi olur.
ben de bir kızım olsun çok istiyorum.

günaydın canım ,evet sanal dostluklar gerçek dostluğa dönüşüyor ne güzel..

seni çok iyi anlıyorum ama herşey allahtan üzülelim istediğimiz kadar sadece kendimizi yıpratıyoruz çok üzerinde durmamak lazım..bende görümcemden 2 hafta sonra doğum yapıcaktım onun son günleri hep diyorum allah herkese sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip etsin.görümcemi görünce üzülmüyorum çünkü onun ilk bebeği..canım benimde senin gibi oldu yani kızım var kaybettiğim bebğim erkekti ilk zamanlar çok üzüldüm ama sonra hep nasibimizde varsa allahım yine verir diye teselli ettim kendimi...seninkide bayağı büyükmüş canım allah sabırlar versin ama orda çok kalma toparlanmak zor oluyor(

ve ne düşünüyorum biliyormusun,ben hep normal doğum istedim kızımda nasip olmadı.oğlumda önce normal doğum yaptım bende senin gibi..dedimki hep istiyordumya 1 saat sancı çektim azıcıkta olsa normal doğum oldu işte allah bana bunuda gösterdi bilmiyorum buda farklı bir bakış açısı ama inan bazen kendimide böyle teselli ediyorum canımm...çok şükür allahım sana..

günaydın canım. ne güzel bir kızın var. resmini gördüm, maşallah. inşallah bir de kardeşi olur.

günaydın sanada canım teşekkür ederim canım allah sanada nasip eder inşallah gerçekten kız çocuğu bir başka erkekler her ne kadar oğulları olsun isteselerde:))) sen ne zamandır korunmuyorsun? ne kadarlık evlisin?

3 yıllık eviyiz canım. korunmayalı tam 2 yıl oldu bu ay. eşimde sperm sayısı azlığı vardı, sonra ben de polip çıktı. histerekopi oldum. eşim de keçiboyn uzu kürü ve çeşitli takviye ürünler kullandı. nisan ayında mucizevi şekilde hamile olduğumu öğrendim. yaza kadar olmasaydı tüp bebeğe gidecektik. o kadar sevindik ki. ama sevincimiz çok kısa sürdü. bir hafta sonra lekelenmelerim başladı. hep istirahat ettim. düşük tehlikem oldu. sonra lekelenmelerim dindi, çalışmaya döndüm. mayıs ayında anneler gününde bir gün önce kontrole gittiğimiz minik yavrumun kalbi durmuştu. ikimiz de yıkıldık. çünkü böyle bişey beklemiyorudm. mide bulantılarım devam ediyoru çünkü. kürtajdan sonar bile devam etti.bu sefer de kendiliğinden düşmesini bekledik bir hafta. düşemyince 13 mayısta kürtaj oldum. çabuk normal düzenime döneyim diye doktor kürtajdan sonra cyclo prognova hap verdi 21 tane var için. hap bittikten sonra adet olunuyormuş. dün adetimin ilk günü. bu ay tekrar çalışmalar başlıyoruz. ama bu sefer ne zaman tutar hiç bilmiyorum.
Allah hepimizin yardımıcı olsun. hepimizin acısı ayrı ama aynı.

nesrincim, günaydın .
yazdıklarını okudum. bugünler senin acılarını deşmiş, zaman olarak.
çok haklısın canım. ben bile az önceki mesajımı yazarken gözyaşlarımı tutamadım. aklıma gelince hala ağlıyorum sessiz ama. il günler resmine bakıp sesli sesli ağladım hep yavrum seni kucağıma alamadım diye. daha yeni yeni belli olmaya başlamıştı vücudu.
senin acın çok daha büyük. canım bak istersen piskolojik destek almayı dene. ya da bir hobi edin kendine. diğer hamilelğinde de hep aklındaydı kaybettiğin oğlun. kolay değil, seninki yaşamış bir de 4 gün. unutulmaz kolay kolay.

amin canım. benim de şu an cinsiyet seçme gibi bir lüksüm yok. o kadar acıtıyorr ki anne olamamk içimi. Allah sağlıklı hayırlı bir evlat versin diyorum kız ya da erkek, ikinciyi oluruna bırakırım gibime geliyor. şu anki gibi çabalamam. bilseniz ilaçlara verdiği parayı her ay.
aldığımız ilçalar epey pahalı hepsini birden alınca. ve yine preseed sipiariş verdik. çünkü geçen sefer onunla hamile kalmıştım. bir umut işte.

Evet ben de senin gibi normal doğum istedim korkaklığım yüzünden ilk oğlumu son anda sezaryen olmak zorunda kaldım. Geçen sene bu zamanlar 25 haftalık doğan oğlumu normal doğum yaptım. Senin gibi gerçekten sanki o duygu farklıydı. 800 gramdı ve o haliyle bile ağlamıştı. Doğuma eşim de girmişti eşime dedimki bak ağlıyor. Sezaryen epidural değildi bu duyguyu yaşayamamıştım. Bu arada doktor erkek dediğinde üzülmüştüm. Oğlum var kızım olsaydı diye geçirdim içimden. Böyle de olunca çok üzüldüm . Bu seferki kızmış. Ona daayrı üzüldüm. Çünkü kız bebekler daha dayanıklı oluyormuş, kız bebekler erken doğsa da daha çok direnç gösteriyormuş. Genetik problemler daha az oluyormuş. Geçen sene bebeğim doğunca bir sürü telefon geldi üzülme yaşar bebeğin bizim burada 500 gram doğdu yaşıyor maşallah gibi bir sürü teselli telefonları aldım. Gazetede o gün tesadüf bir yazı okudum, 5oo gram 20 küsür yıl önce doğmuş, İzmirde fakülte birincisi olmuş. Ama verilen örnekler kızdı hep. Doktorum aaa şaşırdım cinsiyet bu haftalarda yazmazlardı herhalde cinsiyete bağlı bir problem mi diye baktılar deyince ben erkek di mi dedim o ise kızmış deyince başladım ağlamaya. Ben de erkek çocuklarımda sorun oluyor diye düşünürken bu tezim de çürüdü.

Bu arada benim de oğlum hareketli ama büyüyünce duruluyor merak etme. Şimdi daha iyi. 6.5 yaşında arkadaş oluyor bana. İnşallah sen de en tez zamanda hamile kalırsın... Bu aradasenin kaç haftalıktı?

Canım ya inşallah gönlüne göre olur. Ne zaman korunmayı bırakacaksın? Adet olabildin mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…