- Konu Sahibi aylin_fatih
-
- #2.901
3 yıllık eviyiz canım. korunmayalı tam 2 yıl oldu bu ay. eşimde sperm sayısı azlığı vardı, sonra ben de polip çıktı. histerekopi oldum. eşim de keçiboyn uzu kürü ve çeşitli takviye ürünler kullandı. nisan ayında mucizevi şekilde hamile olduğumu öğrendim. yaza kadar olmasaydı tüp bebeğe gidecektik. o kadar sevindik ki. ama sevincimiz çok kısa sürdü. bir hafta sonra lekelenmelerim başladı. hep istirahat ettim. düşük tehlikem oldu. sonra lekelenmelerim dindi, çalışmaya döndüm. mayıs ayında anneler gününde bir gün önce kontrole gittiğimiz minik yavrumun kalbi durmuştu. ikimiz de yıkıldık. çünkü böyle bişey beklemiyorudm. mide bulantılarım devam ediyoru çünkü. kürtajdan sonar bile devam etti.bu sefer de kendiliğinden düşmesini bekledik bir hafta. düşemyince 13 mayısta kürtaj oldum. çabuk normal düzenime döneyim diye doktor kürtajdan sonra cyclo prognova hap verdi 21 tane var için. hap bittikten sonra adet olunuyormuş. dün adetimin ilk günü. bu ay tekrar çalışmalar başlıyoruz. ama bu sefer ne zaman tutar hiç bilmiyorum.
Allah hepimizin yardımıcı olsun. hepimizin acısı ayrı ama aynı.
çok şükür canım dün oldum. bu ay başlıyourz inşallah.Evet ben de senin gibi normal doğum istedim korkaklığım yüzünden ilk oğlumu son anda sezaryen olmak zorunda kaldım. Geçen sene bu zamanlar 25 haftalık doğan oğlumu normal doğum yaptım. Senin gibi gerçekten sanki o duygu farklıydı. 800 gramdı ve o haliyle bile ağlamıştı. Doğuma eşim de girmişti eşime dedimki bak ağlıyor. Sezaryen epidural değildi bu duyguyu yaşayamamıştım. Bu arada doktor erkek dediğinde üzülmüştüm. Oğlum var kızım olsaydı diye geçirdim içimden. Böyle de olunca çok üzüldüm . Bu seferki kızmış. Ona daayrı üzüldüm. Çünkü kız bebekler daha dayanıklı oluyormuş, kız bebekler erken doğsa da daha çok direnç gösteriyormuş. Genetik problemler daha az oluyormuş. Geçen sene bebeğim doğunca bir sürü telefon geldi üzülme yaşar bebeğin bizim burada 500 gram doğdu yaşıyor maşallah gibi bir sürü teselli telefonları aldım. Gazetede o gün tesadüf bir yazı okudum, 5oo gram 20 küsür yıl önce doğmuş, İzmirde fakülte birincisi olmuş. Ama verilen örnekler kızdı hep. Doktorum aaa şaşırdım cinsiyet bu haftalarda yazmazlardı herhalde cinsiyete bağlı bir problem mi diye baktılar deyince ben erkek di mi dedim o ise kızmış deyince başladım ağlamaya. Ben de erkek çocuklarımda sorun oluyor diye düşünürken bu tezim de çürüdü.
Bu arada benim de oğlum hareketli ama büyüyünce duruluyor merak etme. Şimdi daha iyi. 6.5 yaşında arkadaş oluyor bana. İnşallah sen de en tez zamanda hamile kalırsın... Bu aradasenin kaç haftalıktı?
Canım ya inşallah gönlüne göre olur. Ne zaman korunmayı bırakacaksın? Adet olabildin mi?
nesrincim, günaydın .
yazdıklarını okudum. bugünler senin acılarını deşmiş, zaman olarak.
çok haklısın canım. ben bile az önceki mesajımı yazarken gözyaşlarımı tutamadım. aklıma gelince hala ağlıyorum sessiz ama. il günler resmine bakıp sesli sesli ağladım hep yavrum seni kucağıma alamadım diye. daha yeni yeni belli olmaya başlamıştı vücudu.
senin acın çok daha büyük. canım bak istersen piskolojik destek almayı dene. ya da bir hobi edin kendine. diğer hamilelğinde de hep aklındaydı kaybettiğin oğlun. kolay değil, seninki yaşamış bir de 4 gün. unutulmaz kolay kolay.
Sevindim adet olmana canım. Hayırlısıyla en tez zamanda hamile kalırsın. Ben bir türlü unutamıyorum oğlumu. Şükürler olsun diğer oğlum teselli oluyor bana. Psikoloja bir kez gittim. Nedense beni anlamayacaklar gibi geliyor. Ancak bu konularda uzman birini bulmak lazım bu şehirde zaten psikolog az uzman bulmak zor. Her şey Allah'tan biliyorum ama yine de çok üzülüyorum. Kabullenmiştim artık aslında ama yıl dönümü diye şimdi hiç aklımdan çıkmıyor. Küçük mezarına gitmek istiyorum çok zamandır gidemedim. Ama oğlumu götüremem. Onu birine bırakmam lazım. İşte böyle. İnşallah sen de yazmıştın. Bu sefer yine beraber ama başarılı bir hamileleik yaşarız...
canımsın dur daha kırmızıları görmedinki hala ilk haber senden belkide seninkide alininki gibi ce-eyapar bize bellimi olur canımcığım...
Kızlar hayırlısı olsun inşallah. Bizim de rahimağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapanlar topiğinden 3 hafta önce 18 haftalık bebeğini kaybeden arkadaş vardı. Daha önce kayıp yaşayan iki arkadaş dün onunla buluşmuş. Ne güzel.
Bu arada ben de ağlayanladanım. Geçen sene bugün bu saatlerde 24+3 günlük hamileydim ve kalktım lavoboda adet kanı gibi kanamam olmuş. Hemen hastaneye yatış 2 gün sonra yatış, bir iki gün sonra doğum, 4 gün sonrasında da oğlumu kaybettim. Sanırım ondan bu aralar hayata hiç pozitif bakamıyorum. Erken doğuma odaklanıp ona göre tedbirler düşünürken bu kez de erken haftada düşük çıktı. Şimdi kafam o kadar karışık ki...
canım ya biliyorum ne söylesek boş. ben dün testte çıkmadı diye bi dolu ağladım gece uyuyamadım huzursuzluktan sabah erkenden kalkttım mutsuzum, surat düşük, enerjisizim. baktım midem bulanıyo tansiyonum düşmüş başım dönüyo. ne yaptım kendime yaptım bişeyi değiştiremiyorumki.evet kaybettiğim bebeğim hemen yerine gelsin istiyorum ama ha diyince olmuyomuş işte.üzlsekte, ağlsakta boş. sadece kendimizi yıpratıyoruz. veren Allah alan Allah.hayırlısı buymuş demekten başka ne geliyoki elden. demiyorumki hiç ağlama üzme kendini ama toparlan artık üzerinden ne kadar geçerse geçsin unutulmaz ama böylede hayat devam etmez. toparlanacazki meleklerimizin kardeşleri gelsin. allah sana bağışlasınki bi oğlun var. kendini bırakırsan böyle kim ilgilenecek onunla hadi artık toparlan geriye gitme artık.herşey güzel olacak inşallah ben inanıyorum :97:
Canım inan hepimiz yaşadık. Ama maalesef vücut hazır olmadan bebek gelmiyor. Herkesin de değişiyor bekleme süresi. Daha çok yeni. Hep diyorum, bizler bir kere hamile kaldık, bir daha olur. En azından hamile kalmakla alakalı bir sorunumuzun olmadığını biliyoruz.Dün Candaş'la konuşurken geçen sene kaybettiğimiz yengemi anlattım. 35 yaşında kolon kanserinden vefat etti. Ardında biri 3,5, biri 5,5 yaşında iki melek yüzlü oğlan bıraktı. Allah bize bebekle beraber uzun, sağlıklı ömürler de nasip etsin ki yavrularımız ele güne muhtaç olmasın. O yüzden her şeyden önce sağlığına bak. Sen sağlıklı olursan gelir bebeğin. Hayat ne acımasız ki başkalarının acılarından kendimize teselliler yaratıyoruz. Başkalarının bizim acımızdan teselli bulması da hayatın kötü cilvelerinden maalesef. Üzme hiç güzel canını da bedenini miniğin için hazır tut. Gelecek annesi, gelecek
Sen bana son adet tarihini bir de nasıl bir ticker istediğini yaz, sonra da benim sana gönderdiğim linki profilindeki çizelge alanına kopyala. Ha Bir de bebişine vermek istediğin mesajı yazmayı unutma :)SENEMMMM şu alttaki tickeri nasıl yaptın canım bende yapmak istiyorummm
Sen bana son adet tarihini bir de nasıl bir ticker istediğini yaz, sonra da benim sana gönderdiğim linki profilindeki çizelge alanına kopyala. Ha Bir de bebişine vermek istediğin mesajı yazmayı unutma :)
aselkuzuma söylüyodum ama ben bir haftadır ölü gibiyim , aglamamaya calışıyorum ama olmuyor. bu kaybetme korkusu beni bitirdi( ne zaman atlatırım acaba?
inşallah canım. bizim acımızı ancak sağlıklı bir hamilelik dindirir.
canım bir de bende pıhtı kalmıştı küçük. kürtajdan sonra. doktor adetle beraber atılır dedi. inşallah atılır. acele edeyim derken sorun açmıyayım kendime diye haftaya çarşambaya istanbuldan bi doktordan randevu aldım. muhtemelen adetim biter. iyice tezmizlenmiş mi, diye farklı bir doktor baksın istedim.öyle içim daha rahat olcak. çünkü burdaki doktorum inatla ağustosa kadar korun dedi. onu mu dinliycem, zaten kolay olmuyor.
canım ya biliyorum ne söylesek boş. ben dün testte çıkmadı diye bi dolu ağladım gece uyuyamadım huzursuzluktan sabah erkenden kalkttım mutsuzum, surat düşük, enerjisizim. baktım midem bulanıyo tansiyonum düşmüş başım dönüyo. ne yaptım kendime yaptım bişeyi değiştiremiyorumki.evet kaybettiğim bebeğim hemen yerine gelsin istiyorum ama ha diyince olmuyomuş işte.üzlsekte, ağlsakta boş. sadece kendimizi yıpratıyoruz. veren Allah alan Allah.hayırlısı buymuş demekten başka ne geliyoki elden. demiyorumki hiç ağlama üzme kendini ama toparlan artık üzerinden ne kadar geçerse geçsin unutulmaz ama böylede hayat devam etmez. toparlanacazki meleklerimizin kardeşleri gelsin. allah sana bağışlasınki bi oğlun var. kendini bırakırsan böyle kim ilgilenecek onunla hadi artık toparlan geriye gitme artık.herşey güzel olacak inşallah ben inanıyorum :97:
Selamlar şekerler,
selam minik bebelerimiz, gelecek olan bebeklerede selam :))
annanemde unutmuşum bilgisayarımı onlarda tatile gittiler 1 haftaya yakın yoklar, ondan sizinle iletişim halinde olamadım. bugün dr günümüz vardı çok şükürherşey yolunda, ama üzerimdeki korkuyu atamadım,
pileom sakın üzülme inşallah hayırlısıyla tez zamanda kucaklarımız göbeklerimiz bebek dolacak.
senemmm fotoğraf çektirdiniz mi, inşallah diğer arkadaşlarda birbirleriyle görüşür tanışır.
öptüm hepinizi, kendinize dikkat edin,
Canım ben bu topiğin başlarına da biraz baktım. Orada bir arkadaşın doktoru doktorlar neden 3 ay 6 ay diye tuttururlar anlamış değilim demiş. Çok hoşuma gitti. Tabi rahim iyiyse, kan değerlerinde sorun yoksa denenebilir bence de. Benim geçen seneki olayda ileri hafta kaybı olmasına rağmen 3 ay demişti ama biz kendimizi hazır hissetmedik. 7. ay karar verdik o ay olmadı, sonraki ay oldu. Bu seferde 3 doktorla görüştüm bir adet sonra dene dediler. Ben erken adet oldum. Kürtajdan 26 gün sonra. Hemen yumurtlama günlerine dikkat ettik ama daha öncede yazmıştım sanki çok kaliteli değilmiş gibi. Bakalım artık. Dün sanırım yumurtlama günümdü. Şeffaf akıntım vardı. Denedik ama bilmiyorum artık...İnşallah senin de tutar bu ay...Bu ay olmazsa İstanbul'a ailelerimizin yanına gideriz. Orada da olmaz bu işler artık kısmet ne zamana olur...
Haklısın. İnsan üzülüyor bütün ay bekliyorsun ne de olsa... Ama hayırlısı olsun diyorum. Hiç aranızda ultrasonla yumurtlama takibi yaptıran var mı? Ya da klomen filan kullanan?
valla güzelim ben bu ay ne yapacağımı şaşırdım ovulasyon testi sipariş edeyim diyorum bi yandanda ultrasonla takip mi yapsam diyorum.testlerle uğraşacağıma yumurtlamaya yakın dra gideyim ordan takip olsun işte. klomenide düşündüm. ama dr öyle her isteyene yapar mı bilmiyorum.kafama görede kullanabileceğim bişemi onuda bilmiyorum. bi de bana hep senin ikizin olacak diyenler oldu.acaba ben yumurtlayamıyacamda mecburen klomen felan kullanıp ikizmi doğuracam. tekini buldum doğurdumda ikizim kaldıhey Allahım sen benim aklıma mukayet ol ....
SENEMMM canımmm çok teşekkür ederimmmmmmm nasıl güzel olmuş demi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?