Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
mrb kıslar naparsınız gün sayıyorumda çok sıkıcı geçmeye başladı. yani yalnızca iki kere çalıştık bu ay,ikinci ilişikiden 2saat sonra akıntıyla birlkte pembe kan gelince bıraktk bidaha çalışmadık. çokta umutlu deilim buaydan ama yinede olsun istiyo işte insan ama bende erken hamilelik belirtileri bile yok:) psikoljik olarak bile belirti çıkaramıyorum kendi kendime

İnşallah tutmuştur. O kanamayı bence takma kafana. Ben geçen hamileliğimden önceki ay klomeni yarıda kestim, yumurtam çatlamamış sonraki ay neredeyse 18. güne dek tam temiz kalmadım, dediğin gibi ilişki sonrası lekem de oldu, ama hamileymişim. Çok şaşırmıştık. Olacaksa olur. Hiç belli olmaz...

inşallah canım benm hepimiz hamile olalım inşallah ikizlerimiz olsun

inşallah canım benm hepimiz hamile olalım inşallah ikizlerimiz olsun

Canım inşallah. Amanın ikiz mi? Kız ben birini taşıyamıyorum. Taşıyayım diye rahimağzını dikecekler 12. haftada. İkiz deyince korkuyorum vallahi. Ama tabi Allah isterse dördüz bile taşırım di mi?

Kıslar hala adet olmadım. Dr. Gitmedim.
Beklemem gerekiyorsa bekilicem. Pazartesi dr. A
gitcem. Son kararım.

Destina son durumlar nedir canım?

chnb, canım benim dün adet olmam gerekiyordu ama olmadım kürtaj sonrası biraz şaştı diye umudum yok zaten her akıntıda gidiyorum geldi galiba diyorum bakalım ikinci adet 27 günde gelmişti belki buda öyledir beklemedeyim yani canım:)) sende çalışmışsın hayırlısı olur inşallah tez zamanda bekletmeden gelir bebişlerimiz canım..

pileo canım bende bekliyorum kırmızıları dündü biliyosun senin ardından geliyodum kırmızıları görmeyerak gerçekten ardından geliyorum canım bakalım yaa hayırlısı gelirsede kırmızılar üzülmem çünkü kendimi verdim temizliğe sanki adet olmuşum gibi odaklandım canım..

İnşallah gelmeyecek... Güzel bir haber alacağız senden. Ne zaman test yaparsın. Ben çok sabırsızım haftaya pazartesi giderim gibi geliyor kanda bakmaya. Doktorum da gel dedi zaten...

:)) gel gel arkamdan bende hala regl olmadım ama sen bebiş göbişte gel temizliğide ağır ağır yap öyle çok yorma kendini. test sonucunu merakla bekliyorum güzelim hakkımızda hayırlısı olsun.

taşımaz mıyz Allah izin verdkten sora. canım senin bat temmuzdaymış doktor nie çağırdıki pazartesi bişiler belli oluyo mu acep,,benmkisi 29haziran ben yarın gidim ozamn senin doktor nerdeydi
kıslar bu asel hiç görünmüyo bebişi buldu bizi bıraktı kuzu ya ben nezamn gidiyim test yaptrmaya tecrübe olarak bana akıl ver

İnşallah gelmeyecek... Güzel bir haber alacağız senden. Ne zaman test yaparsın. Ben çok sabırsızım haftaya pazartesi giderim gibi geliyor kanda bakmaya. Doktorum da gel dedi zaten...

inşallah canım ne bileyim bütün duyguları yaşıyorum ne zaman yaparım sanırım cumartesi yada pazar beklicem o zamana kadar:)) seninde vardır inşallah canım...

:)) gel gel arkamdan bende hala regl olmadım ama sen bebiş göbişte gel temizliğide ağır ağır yap öyle çok yorma kendini. test sonucunu merakla bekliyorum güzelim hakkımızda hayırlısı olsun.

şimdilik arkandayım canım inşallah bırakmam:)) ( seninde gelmemiş işte niye sevinmiyorsun yaa kaç günün geçti ayyy canım inşallah vardır hepimizde..kocamı kandırayım dedim meğer oda dörtgözle beni bekliyormuş..giden bebğimize ikimizde çok üzüldük ama kürtaj sonrası hiç konuşmadık..çünkü eşim iki kardeşini kaybetti genç yaşta çok şeyler yaşadık.. vee oğlumuzu kaybettik konuşmak daha da derinleştiriyor yaramızı bazen birbirimizin gözüne bakıp gözlerimiz dolup kaçırdığımız oluyor gözlerimizi birbirimizden...benim eşim normalde çok unutkandır:)) geöen ona dedimki bugün yanıma gel ama 2 gün sonra gelemiceksin kırmızı sezonu açılıyor oda tamam demişti adet olacağım gün yine geldi hadi dedi bende dedimki yok olmaz dediki sen adetmi oldun dedi yok dedim aaa neden dedi şimdi değilki dedim eee geçen adet olucam demiştin 2 gün önce bende güldüm yoksa bebişmi var dedi yok dedim hemen heveslenme adamın kursağında koydum sevincini

temizliği dediğin gibi yapıyorum canım sağol yavaş yavaş bide geçen ay hep var diye temizliğimi erteledim şimdi yine ertelemek istemiyorum bide yoksa dimi

sen bi daha test yapmadınmı canım?

hadi canım çalışmalar bitmiş, beklemelere geçmişsin. çok sevindim senin adına.
ben de tahlillerimi aldığım. genetik testlere de bir tek Mthfr A1298C heterozigot çıktı, dahiliyeci bana göre nomal dedi. ama son karraı kadın doğumcu evrir dedi. ama malesef kadın doğumda ilgi göremedim fazla. şöyle üzerinden baktı asistan, bunları çok erken yaptırmışsın dedi. normal herşey, şu an yapabileceğimiz bişey yok, gebe kal öyle gel dedi. rahimde çok küçük miyomun var ve sıvı var dedi, ne anlama geliyorsa. ama gebe kalmana engel değil dedi. bir de doktor sitesinden bir doktora yazdım, bakalım ne diyecek. bir de protein s ve c ye bakılamamış, kanda sorun çıkmış. tekrar verdim onları. sen de hangisinde sorun vardı canım?
bir de şu andan porogestan kullanman ilginç geldi, doktor mu tavsiye etti canım?

günadyın canım. ben 3 gündür istanbuldaydım. sen gitmeden daha adet olcam diyodun, geldim ben hala sen de bişey yok.
inşallah hamilesindir canım. test yaptın mı?

Canım dün Yasemin Doğru arkadaşımızın raporunu değerlendirirken ben de benimkini yazdım. Sonra benimkinde yazılanları internette araştırdım Hem dış gebelik bulgusudur gibi şeyler yazıyordu hem de şu an progestan kullanıyorum ya yüksek progestan kullanımı bazı şeylere neden oluyormuş. Kafama takıldı aradım doktorumu. Muayenedeydi. Akşam 7.30 gibi bana döndü. Kullandığımprogestan fazla değilmiş. Hem de dış gebelikte de benim raporda yazılan hücreler olurmuş. Ama benim değildi çünkü dış gebelikte tüplerde yerleşme olur benim tüpte değildi. Pazartesi de kanda hcg baktıracağım. Ben 3 temmuz yazmışım yanlışlıkla 28 günde bir oluyor 2 temmuz yani. Kanda bir hafta kadar önce çıkmaya başlıyor ya. 5 gün önce çıkar mı dediğimde çıkar dedi ben de pazartesi gelirim dedim. Canım biz iş nedeniyle Hatay'da yaşıyoruz. Doktorum 1.5 senedir aynı yani buraya taşınalı beri. Her şeyimi biliyor normal doktor olsa gelme hemen derdi herhalde...

inşallah canım ne bileyim bütün duyguları yaşıyorum ne zaman yaparım sanırım cumartesi yada pazar beklicem o zamana kadar:)) seninde vardır inşallah canım...

Amin. Benim tek ümidim kolay hamile kalmam. Hatta geçen seneki oğluma(geçen sene bugün doğmuştu yaşasaydı bugün bir yaşında olacaktı) spiralimi çıkarttıktan 3 hafta sonra hamile olduğumu öğrenmiştim. Genelde 1 ya da 2 adet sonra hamile kalıyorum kürtajımdaki bebeğime 2 seferde hamile kalmıştım. Ama hiçbirini işlemden bu kadar sonra denememiştim. Bence yaptırın kızlar, o bekleme sürecinde insanın ömründen ömür gidiyor. Zamanı geçiremiyor insan o zaman...

günadyın canım. ben 3 gündür istanbuldaydım. sen gitmeden daha adet olcam diyodun, geldim ben hala sen de bişey yok.
inşallah hamilesindir canım. test yaptın mı?

günaydın canım,evet 19 20 si bekliyordum gelmedi ama bakalım hayırlısı inşallah dediğin gibi vardır.test yapmadım biraz daha beklemek istiyorum çünkü kürtaj sonrası 27 gün falan sirmişti normalde 23 24 günde bir olurum.cumartesi pazar yaparım eğer kırmızıları görmezsem

Canım benim değerlerimi yazayım sana:

FaktörV G1691A (Leiden) Mutasyon saptanmamıştır.
Protrombin G20210A Heterozigot mutasyon saptanmıştır.
MTHFR C677T Homozigot mutosyon saptanmıştır.
MTHFR A1298C Mutasyon saptanmamıştır.

Faktör V O.O1 (Referans aralığı 50-150)
Antikardiolipin-G Negatif: 0,78(Referans aralığı 0-1)
Antikardiolipin-M nEGATİF: 1.59 (Referans aralığı 0-1)

Protein S 24 çıkmış. (60-130)
Protein c 115,1 çıkmış. (70-140)

Canım progestanı bebeğin tutunmasını kolaylaştırmak için veriyorlar düşük öyküsü olanlara. Ben geçen düşüğümde de kullandım. Ama Allah nasip etmeyince olmuyor. Kullandığım halde yine düştü. Bu aradadün Edirne'den arkadaşla görüştüm. Beraber çalıştığımız okulda hamile kalamayan arkadaşlar vardı biri şu an ikiz hamile, diğeri doğum yapmış, Ekoldeki Prof. Ali Bey'e gidiyor. Yine bizim rahimağzı yetmezliği topiğinden bir arkadaş da erken doğumdan sonra onda aşılama oldu şu an sonuç bekliyor. Ta 77-8 sene önce arkadaşlardan ona gidip hamile kalanlar vardı. İstersen bir görün derim. Yaşadığın yere de uzak değil... İstanbul'da ancak özele gidersen ilgilenirler. O da çok tuzlu. 250-300 den aşağı proflar bakmıyor canım.

Sabır taşı olsa çatlardı herhalde. Bence idrarda çıkar silik de olsa. 2.5 liraya ben eczaneden almıştım al yaptır bence. Benim adet günümde çıkmıştı. Hadi hadi

canım sen de homozigot var, saptanmış. benim onların hepsi normal, en sonuncusu heterozigot. o çekinik gen demekmiş.
protein c ve syi yeniden verdim işte onlarda sorun olmuş. canım iki gündür fenalık geldi bana doktorlardan. aslında bugün için de özelden randevu almıştım,istanbuldan. ama dünkü kadın doğumcu herşey normal, gebe kal öyle gel diyince vazgeçtim. artık tekrar gebe kalırsam gidecem iyi bir özele. canım senin dediğin doktor da prof vardır onun da o kadar muayenesi.
gebe kalınca istanbulda takip düşünüyodum, ama dediğin gibi, olacak gibi değil. resmen çile. yollar, otobüsler. eşim çalıştığı için otobüsle gittim.
edirne daha mantıklı galiba. hele bi hamile kalayım.benim için o zor kısmı. 2 senede ancak hamile kalınca şimdi de pek bir umudum yok, o yüzden canım çok sıkkın. moralim bozuk. bana da dua et canım. inşallah senin de hemen tutmuştur bu ay.

Canım dualarımdasınız. Bence hamile kalmadan git. Belki aşılama filan yapar durumunu anlatırsın. Yıpratıcı da olmaz. Edirne daha mantıklı bence de. Bu arada ben ilginç bir vakayım. İlk düşükte araştırılmadı. 2. de progestan filan, erken doğum riski derken zamanlı doğdu oğlum. Onda da geçen seneki oğlumda da pıhtılaşma problemim olduğunu bilmiyordum. Bu problem yüzünden bu ikisini de ya erken haftalarda düşürmem ya da ileri haftalarda Allah korusun karnımda kalp atışlarının durması gerekirdi. Demekki bu pıhtılaşma problemim beni etkilemiyor. Keza son düşüğümde hamile kalmayı planladığım ay coraspine başladım, resmileştiği gün de innohep günlük iğneye. Buraya İstanbuldan Cem Demirel gelmişti tüp bebek uzmanı. O da bu fikrimi söyleyince bravo doğru dedi. Benim durumum netleşemedi açıkçası. Bu da beni ürkütüyor. Ama tedbiren yine coraspin kullanıyorum hamileysem de innohepe geçeceğim yine...

Destina hadi hadi Tabi yine son karar senin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…