Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Canım ilk düşüğümde anneler günü son kez kontrol yapıldı Edirne Tıp'ta, tamamen düşmüş deyip beni çıkardılar. Bir de o gün bir bayan doktor bizlere bir gül vermişti. O gülle çıktım hastaneden. Son düşüğümde de anneler günü akşamı lekem başladı biliyorsun bir haftadır zaten bekliyordum gelişmezse sonlandırılacaktı. Bunları düşünüyorum ama geçen sene oğlum bu zamanlarda yaşam mücadelesi veriyordu. Onun acısı bu acı tesadüfü bile katladı ... Az önce mesaj gönderdim, neden düşmüş olabilir ve de serklaj yaptırmalı mıyım diye sordum. Ne zaman cevaplar acaba?

Sen de eşine şimdiden takviye besinler başla. Badem, muz, keçiboynuzu, avakado daha vardı hatırlamadım cinsel gücü artırıyormuş. Kahve de spermleri hareketlendiriyormuş...

canım genelde gece cevaplıyor. yarın sabah cevaplamış olur yani.
canım eşimin kullanmadığı yok yok.
proxeed plus, bir kutusu 100 milyon, ayda iki kutu
omega 3
korean ginseng
gingko bloba
l arginin
evicap
bu vitaminlere verdiğimiz paranın haddi hesabı yok. geçen sefer bunları kullanmaya başladığımızın ikinci ayı hamile kaldığımı öğrendim. demekki bir ay da etki etmiş. kürtajdan hemen sonra devam etti yine. bir taraftan dengeleyelim derken bir taraftan da bozuyoruz. çok kilo aldı bu vitaminlerden ve pekmez bal, vesaire yemekten. Allah şifa versin inşalallah. bir hamile kalayım onu da diyetisyene götürcem. kolesterol çıktı adamda.
ne yapalım herşeye şükür ediyoruz. en azından alabiliyoruz bunları. Allah alamayanların yardımcısı olsun. erkek infertilistei topiği var, orda bir göresen neler var. ve yine şükrediyorum az maz ama sonuçta spermimiz var. millet ameliyat altına yatıyor bir tane canlı sperm hücresi bulunabilsin diye.
ve yine çok şükür ediyorum, yumurtlamam da bir sorun yok. inşallah kürtajdan sonra da böyle devam eder.
öyle canım işte arada sırada kendimden altlara bakıyorum, moral olsun diye.

Canım bu işler. Ben bu ay ısı takibi ve vajinal akıntı takibi yaptım. Düzenli olması güzel yumurtlamanın.İnşallah hemen sorunsuz bir şekilde olur. Eşin de verir sonra inşallah. Allahtan ki eşin tepki vermiyor. Biz kavga kıyamet içtik geçen sefer evicap ve zincoyu. Bu sefer doğal şeyler verdim yalnızca. Bilmiyorum sonuç ne olacak.

Bu arada size bir fikir danışayım: Pazartesi gelirim size demiştim doktora ama hesapladım pazartesi oğlumu kaybetmemin yıldönümü. İki sonuca o gün daha üzülürüm gibi geliyor. Ama o gün de okulda görevim varsabah hemen kan verp sınazdan sonra alırdım. Oğlum babasıyla giderdi. Salıya bıraksam oğlanı götürmem lazım. Onun öğrenmesini istemiyorum varsa sonra bir şey olunca onu kandırmak zorunda kalıyoruz. Eşim salı da götürür mü yanında desem işleri yoğun. Arada kaldım...

canım senin yerinde olsam bir an önce öğrenirdim. pazartesi giderdim.
canım ben de tam anlamıyla düzelemdim galiba kürtajdan sonra. o nedenle endişeliyim.
adetim bitti ama gün de bir iki damla leke geliyor yine, çok moralimi bozuyor bu durum. bir sorun var kesin. en son doktor küçük bir myomun olduğunu fakat gebeliğe engel olamdığını söyledi. acaba ondan mı olur bu ya?
buradki doktoruma gitmek istemiyorum hamile kalana kadar. bana 3 ay korun diyo çünkü inatla.
edirneye de bu hafta gitmem mümkün değil. bekliycez artık. eşim çok stres yapıyorsun ondan oluyor diyor.

Lekelenmeden korkma. Benim de bazen olur lekelenmem. O miyomda inşallah sorun olmaz. Benim de bu ay kist var demişti kendi doktorum diğeri de yok dedi. Hangisi bana uyan bir şey deerse ona inonıyorum artık Eşine de güven, stres önemli bir faktör.

Ben de sabırsızım pazartesi giderim herhalde... Fikir değiştirmezsem...

Canım normalde günün geçer mi? Geç döllenme filan olduysa idrarda çıkmayabilir.Olmazsa kanda baktır. Ben de hep sana baktım ara ara...

sağol canım yaa... kızım sattan sonra 28. günde çıktı testte, oğlum 30.günde çıktı ve bugünde 27. günüm normalde adetlerim 23-24 günde bir olur canım kürtaj sonrası 5 adetimde sadece 1 adetim 27 günde olmuştu zaten kürtaj sonrası kist oluşmuştu yoksa normalde düzenli.. ve oğluma hamile kalmadan 1 ay önce yine 4 gün gibi geçmişti doktora gitmiştim kist var demişti ve ertesi gün adet olmuştum yasmin vermişti kist için ben ilacı kullanmaya başlamadan ince zaten hamile kalmışım düğer ayda adet olmadım yani:)) işte böyle canım herşeyin hayırlısı ben umutlu değilim zaten kist olmuştur diye düşünüyorum..ümitlenirsem çok üzülürüm..şimdi diyorsunuzdur olmazmı olur ama gerçekten sabah testi yaparken önceden olsa moralim çok bozulurdu hiç etkilenmedim tahmin ediyordum zaten... neyse hafta sonu çabuk geçer eşim evde olucak abimin yazlığını temizlemeye gidicez yarın olsun hayır olsun

canım bazen de yumurtyaı kist zannediyorlar. benim de iki kez başıma geldi. doktor bakıyor kistin var diyor. sonra son adet tarihini hesaplayınca diyorki yumrutlama günündesin, o zaman bu yumurta. benim anlamadığım bunlar birbirine benziyor herhalde ki doktorlar karıştırıyorlar.
git canım doktora. var sa rahatlarsın yoksa da.

Belki de . Fakültedeki dedi yok kist rahimin tertemiz dedi. Ben de şaşırdım ve sevindim. Pazartesi sanırım gideceğim bir de olumlu bakmak lazım, belki de oğlum kardeşini göndermiştir böyle bir günde...

hadi yaa ama belki geç döllenmedir. pztesi dra gittiğinde kandada baktır yoksa eğer biran önce sıkıntı neyse çözülsün. ben iyiki gitmişim dr diyorum yoksa hala kırmızıları bekliyo olacaktım. hoş hala bekliyorum ama en azından ilaçla daha çabuk gelirde biran önce çalışmalar başlarım diye düşünüyorum.keşkede arkamdan gelmeseydin neyse hayırlısı olsun. temizlik aradan çıkmış oldu. olacak bi gün olacak moralimizi bozmayalım ha bide dün dr bana dediki yazmışmıydım bilmiyorum ama.dra çok panik ve sabırsız olduğumu yansıtacak herhangi bi cümle kurmadım ama lütfen hayatının orta noktasına koyma bebek olayını akışına bırak stres çok etkiliyo. sen hayatını yaşa o doğru zamanda seni bulacak merak etme dedi.şaştım kaldım nasıl anlamıştı bu kadar çok istediğimi bilmiyorum :)ama haklıydı elimde sürekli telin takvim menüsü günde kaç kere hesap yaptığımı bile bilmiyorum düşün artık. akşam eşime dedimki benim oyalanmam lazım aklımdan bebek fikrini çıkartıp yaşamam lazım.bunu becerebilmem lazım.ve eskiden fanfiniler isteyerek olurdu benim açımdanda. ama korunmanın bırakıldığı ay bi kere isteğim olmadı sırf bebek için yapmaya çalıştım.ve gergindim hep.o anın keyfini çıkarmak diye bişe sözkonusu olmadı hiç.drum haklı akışına bırakacam kafamdan silecem umarımmm. bi kere hamile kaldıysak elbette olacaktır.senin çok şükürki bi kızın var benden daha güzel bakabilirsin herşeye.zamanı geldiğinde dolacak göbişlerimiz merak etme canımm.sen temizliğe devam et şimdi. olmadı baştan yap :) oyalama taktiği öpüyorum

bende anlamıyorum bunu ayırt edemiyolar mı bak ben dün 2 dra gittim çünkü ilk gittiğim yerde bhcg bakılamadı makinada sıkıntı varmış.girişimi yaptırmıştım dr bhcg baktır gel tekrar dedi.muayene sırasında geç yumurtalama olabilir mi dedim o da sağ yumurtanın etrafında var dedi minik kistler yani polikistik over olabilirisn dedi ama netlik kazanmak için reglin 3. günü hormon bakalım dedi.başka hastanedende bhcg baktırmak için giriş yapınca e bari dra bide muayene olayım dedim. baktı sağ yumurtalığın orda döküntüler var regl olacaksın dedi.yumurtalıkların temiz rahim toparlanmış dedi. sonra bhcgmi aldım ilk giriş yaptığım dra götürdüm ayıp olmasın diye.şimdi regl olunca 3. gün netlik kazanılacak. ama biri pko olabilir diğeri onlar döküntü atılacak diyo.döküntüler var diyen dra dedim acaba pko olabilirmiyim diye hayır senin reglin stresten gecikmiş. ve polikistik görülen bişe yok dedi.anlamıyolar mı yumurtamı döküntümü kist mi hayret bişe yaa: 19:

Doğru oyalanmak lazım. Yürüyüş filan ufak gezmeler. Zaman geçer aslında da sabırsızlanıyoruz işte. Bir de ben ya hamileysem çok hareket edersem de düşerse diye de çok kasıyorum kendimi. Dün misafirleri gezdiriyoruz. Her kasistte ya da sarsıntıda elimi karnıma tutuyorum sanki bir şey varmış gibi. İnsanın yaşam kalitesini ne kadar düşürüyor bu fikir...

İnşallah tez zamanda gelir bebişin...

Bu arada biz de o iş için fanfini deriz. Sırf biz diyoruz sanıyordum...

Benim kendi özeldeki doktorum adetimin 4. günü gittim kist var dedi, fakültedeki 10 günümde yok bir şey tertemiz dedi. Biri öyle biri böyle diyor...

canım sen hangi ovulasyonu sipariş ettin.senemgynin önerdiği wondfoydu ben onu almak istedim ama g.g da yok diyo nerden bulabilirim bilmiyorum.

canım benim yaa doktor çok haklı kızım da senin gibi her ay olacakmı ve dediğin gibi eşim ve kendim için değil bebk için hep birlikte oldum.8 ay olmadı son ay bırakmıştım artık ve hamile kaldım canım dr çok çok haklı kendine oyalanacak bişey bulmalısın yoksa takıntı oluyor insanda ve fanfini finfonuda eski haline çevir lütfen eşinde üzülecek yoksa havalar çok güzel hergün bişeyler yap bak bana şimdi beni takip etme sırası sende emin ol yüce allahım sanada benim kızım gibi yaramaz vericek bir tane dualarım hep sizinle inanki hep içten diliyorum allahım önce olmayana ve isteyene sonra bana ver diyorum hep...keike yakın olsaydık görüşür dertleşirdik bol bol sen nerdesin canım ben kocaelideyim...

ben oyalanıcak yeni iş buldum kendime, abimin yazlığını temizlemeye gidicem nasıl ama yine temizlik yani sen ne kadar oldu kürtaj olalı canım yoksa sormuşmuydum yaa kusura bakma iş güç derken okadar çok şeyde okuyorumkş hepsi birbirine karıştı

kızım beni bekliyor banyo yaptırıp dışarı çıkarıcam evde çok sıkılıyor anneside habire temizlik yapınca bana diyorki anne neden hep iş yapıyorsun haklı ama dimi bugün bütün gün kızımın yaşasınnn

bende öpüyorum canım görüşürüz...

:)) ay sorma ben kan testine rağmen elim belimde geziyodum.9 aylık biri benim duruşumdan durmamıştır yani hepimizinki hayırlı zamanda gelsin ama birazda çabuk gelsin canım biz genelde fitfit deriz ama bu sitede genelde fanfini kullanılıyo diye onada alıştım

chnb, canım senle aramızda 2 yaş var allah bizi daha fazla bekletmez umarım 32 oldum bende...yaş ilerledikçe dahada zorlaşıyor canım yaa bide yanlış hatırlamıyorsam sen hatayda oturuyordun ama edirneye bu hafta sonu gelemicm demişsin araları çok uzak değilmi ailenmi orda, okul size temmuz birde son galiba benim hala kızıda öğretmende ordan biliyorum ayyy yoksa herşeyi karıştırdımmı

sormuştun galiba canım ben yazmışmıydım hatırlamıyorum kafamda hep bebek olunca:) 27 martta kürtaj olmuştum ilk ayımdı korunmasız ewt takip sırası bana geçrt ama du bakalım kimin kırmızısı daha önce gelecek bilmiyoruz. ben ilacı 4 erlimi içsem acep canım inanıyorum hepimiz bu mutluluğu yaşayacağız inşallah.ama işte ben gibi sabırsız olunca işler zorlaşıyo. yazlık temizleycekmiş ohh denize nazır bi şekilde. sen ona temizlik deme gezmeden say deniz var ya sonuçta :) gezdir tabi kızını yazık sıkılmıştır analı kızlı güzel bi gün geçirin bari.

Canım ya sorma. Ben ilk düşükten sonra hamileyken yine düşük tehlikesi var diye belden aşağımı hareket ettirmeden aylarca robot gibi gezdim. Sırf belden üstümü oynattım...Fitfitte güzelmiş...

Canım hatta 34.5 Yaşilerledikçe risklerde artıyor. Doktorum bayan ve bekar bizden 3-4 yaş fazla. Ertelersem seneye 35 olacağım risk artacak dedim. Güldü biz ne yapalım o zaman dedi. Biz buraya yani Hatay'a geleli 1.5 sene oldu canım. Edirne'de 15 sene kaldım. Oradan geldik buraya iş nedeniyle. Loneliness yazmıştı galiba. Ama oradaolmak için neler vermezdim...

Benim lise canım. Sınavlar ve 5 Temmuz son gün...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…