evet cnm anlıyorum senı senın varmı suan bebek pekı ınsallah vardır...
selam kızlar benım ılk defa adetim gecıktı 7 gun ve bugun hastalandım etraftan duyduğum kadarıyla diyorlarkı vucut kendını gebeliğe hazırlıyormus bır sonrakı ay dıkkat et kalabılırsın dıyorlar yanı bebek tutunamamıs sızece böyle bırsey varmı lütfen cv yazınnnnnn
düşünme artık kuzum napalım bizimde kaderimizde böleymiş bende bi gün önce örenmiştim erkek olduunu ertesi gün gitti cennette bizi beklio onlar bi elinden senin tutacak bi eliden babasının bizi cennete sokacaklar inşallah bi ablamız var hafız bana ağlayarak dediki senin yaşadıını yaşamak için canımı verirdim cenentte hangizmin beklediği biri olacak kim bizim elimizden tutacak biz bunu düşünemiorus ama böyle canım sınav diyorum bunlar şükürmü etces küfürmü rabbim sınıyo ama yüreğini ferah tut nolur
kızlar bilgisi olanvarsa lütfen yazsın çaresiz gözlerle sızlerden cevap beklıyorum
yok be canım nerde daha 27 gün oldu haziran 1 de kaybettim oğlumu 15 haftalıktı daha erken hemen olmaz herhalde bu ay umudum yokda önümüzdeki aylara bakıcaz sende üzme kendini kafana takma lütfen
Canım kanda hcg mi baktırdın? Baktırdıysan ne zaman? Ben şunu biliyorum kadınlarda kimyasal gebelik denen bir gebelik türü var. Kadın adeti geçse bile test yapmadıysa anlaymıyor. Dur bir bulayım:
Kimyasal gebelik, biyokimyasal gebelik ve sessiz düşük nedir, ne demektir. Tedavi gerektirir mi, tedavisi nasıldır?
Döllenen yumurtanın sağlıklı bir embriyo gelişimi ile devam etmemesi ve gebeliğin sadece laboratuar tetkikleri ve gebelik testleri ile tespit edilebilmesi sonucu kadınlar bu düşüğü algılayamamaktadır genelde adet gecikmesi sanmaktadırlar.
Fakat aslında düşük yapmaktadırlar. Kimyasal gebelik sessiz düşük olarak da isimlendirilmektedir.
Kimyasal gebelik şüphesi tespit edildiği zaman bazen dış gebelik de sanılmaktadır. Fakat takip sonucunda B HCG oranlarında hızlı bir düşüş görülmektedir. Diğer gebelik sorunlarında olduğu gibi kürtaj veya takip gerektirmez.
Ama sen sanırım test yaptırdın. O zaman öylesine gecikmiş herhalde....
Doğru demiş. Ben de bugün yeni doğmuş bebekten kan alacakları sırada ağlayıp çıktım. Teyzenin biri niye böyle ağlıyorsun deyince durumu izah ettim. Top et olsa dahi onlar size şefaatçi olacaklar üzülme dedi. Tabi Allah'tan gelene ne diyebiliriz...
Canım ya çok küçük değilmiş. Rahimağzı uzunluğunu kontrol ediyor muydu doktor? Karnında kalbi mi durmuştu yoksa? Eğer öyleyse pıhtılaşma testlerini yaptır...
taffffff
yumurtlama uzamnı arkadaş nasılsın :)
ben 27 gün önce düşük yaptım sonrasında kürtaj iki gündür göğüs sancısı aşırı derecede akıntı hafif kasık ağrısı çekiorum bi yorumlarmısın:)
kürtaj sonrası yumurta olgunlaştırabilirsin de olgunlaştıramayabilirsin de. sende kürtaj sonrası hiç kasık ağrısı olmadıysa ve sadece şimdi oluyorsa ya adet yaklaştı 2-3 güne gelecek ya da henüz yeni yumurta çatlatacaksın o yüzdenkasıkların ağırıyor demektir. eğer yeni yumurta çatlatıyorsan 14 gün sonra adet günün oluyor yani 41. gün adet günün oluyor:26: bakalım bekleyip göreceğiz ben ateş ölçümlerine göre yorum yapabiliyorum daha çok
hepsine bakıldı be canım seninle alakalı hiç bişi yok dedi doktorum plesanta bebeğe kan gönderememiş yeterince sorun bu başka hiç bişey yok pıhtılaşma fflan birde kan uyuşmazlığı var bizde onun içinde düşükten sonra iğne vurdular işte yenisine sağlık dices
İyi o zaman. Ben nedeni belli olan hastalıktan korkmam. Benim ne düşüklerimin nedeni belli ne de tam olarak erken doğumumun. Hep varsayımlaradönük tedaviler uygulanıyor... İnşallah sen sağlıklı şekilde yeniden kucağına alırsın. Bir şey soracağım üzülmezsen. Senin küçük bir bebek değilmiş aslında. Sana sancı verip doğum niye yaptırmadılar da kürtaj yaptılar?
sağol canım benim korunmadıkta ama gebelik olurmu acaba aynı belirtileri yaşamıştım gebeliktede çünkü umutlanmak istemiorum düşük sonrası adette düzenli olmuyo anlayamıorumki zaten bu ay adet olursa ateşimi ölçüp senden yardım isticem merak etme hiç:)
benim bebeğimin de 10. haftasındayken kalbi durdu gelen minik bir kan lekesiyle doktora gittim kalbinin atmadığını söyledi direk kürtaja alındım ( 4-5 gün kadar olmuştu kalbinin durduğu). kürtajdan sonra ilk adeti olana kadar korunduk. sonra korunmadık. bu ay 6. korunmasız ayımız bakalım 1 haftam var beklediğim güne kısmet hayırlısı olsun diyorum:97: eşimi ikna edip multivitamin ve benzeri şeyler yedirip içirebilsem içim rahat edecek. spermiyogram filan hiç bakılmadı merak ediyorum ama eşim hiç istemiyor kontrole gitmeyi :97: vitaminm içmeyi de istemiyor
canım sağlık olsun. en azından rahatlamısındır. ksımet bi dahaki aylara. gez bi hava al, istanbula git.Merhaba kızlar, malesef hamile değilmişim. Hayırlısı inşallah. Sabah kanda hcg baktırdım. Yokmuş.Nasip. Gidip gitmemekte kararsızdım. 6 gün var adetime normalde olsaydı çıkardı. Sınav görevim vardı sabah 9.30 da. Ona gitmeden önce gittim. Tam kan vereceğim yeni doğmuş bebekten kan alacaklardı çok etkilendim. Gözlerimden yaşlar akmaya başladı çıktım daha sonra alalım dediler. Bugün oğlumun vefatının 1. yıldönümü.Onun etkisi vardı belki bu günde hamilelik haberi alırım diye ummuştum. Olmadı. Demekki bu psikolojiyle insan kendini hamile sanabiliyormuş... Hayırlısı. Herhalde bu gidişle biraz ertelenecek. İstanbul'a gitmek istiyorum okulum bitince...
Bu arada ben geçmişi okuyorum 223. sayfaya geldim. Taf, Ceza, Candaş, Destina ve isimlerini saymadığım diğer arkadaşlarımın hayal kırıklıklarını şimdi daha iyi anlıyorum. Kimilerininadeti geçtiği halde neden test yapmadığını da. Gerçekten benim için hayal kırıklığı oldu. Kendimi hamile gibi hissediyordum. Demekki psikolojik olarakmış.İnanın beklemek kadar zor bir şey yokmuş. Allah kimseyi elleri boş bırakmasın...
canım benim hoşbuldum :) nasılsın ? tatilimiz çok güzeldi, senemle tanışınca daha güzel oldu :) ilkkez 0 tartışmayla tatil bitirdikyoookk yokk unutmadık valla bende öyle iş yerinde hep açık sabah geliyorum açıyorum aksam üstü kapatıyorum ara ara hep bakıyorum topik boş olunca diyer topiklerde geziyorum ama onlar dediğiniz gb ya ilk gebelikleri olduğu için çok heyecanlılar onlarla çok bişey paylaşamadığım için hep bu topiğe yazıyorum merak etmeyin sizi bende bırakmam buradan hepimiz anne olunca artık bebekler topiği acıkca ayrılırızz buradann olurmuu
candaşımmm hoş gelddinn nasıldı tatil dinlenebildinimi?
hoşbuldum canım benim :) evet çok güzeldi tatil, darısı gidemeyenlerin başına :) sanırm alin katılmış hamişlere ben gittiğimden beri :) inş bu ayı en azından 1 tane hamişle kapatırız, sinua dan belki güzel bir haber alabilriz, doğum gününde adet tarihi vardı.inşi güzel haberle gelir... Geçmiş olsun sanada canım bari çabucak gelsede kırmızlar çalışmalara başlasan, ve de hemen tuttursan :) sen nasılsın ?yupppiiiiiii candaS geldiiii hoşgeldiiiin.umarım çok güzel bi tatişl geçirmişsindir kocişinle doya doya gezmişsinizdir.ewt senem anlattı buluşmanızı. bildiğim kadarıyla yeni hamiş haberi yok.listenin başı bendim bebek yok kırmızılarda yok stresten gecikmiş durumdaymış.adet söktürücü içiyorum.biran önce gelmesini bekliyorum artık davul gibi geziyorum.ayın son haftası alırız inşallah güzel haber yoksa bu ay çok durgun olcak:97:
bilmem anlatmıştır muhtemlen bende giremedim hiç... sen neden kaçırdın canım eşinle değil miydin ? inş son denemelerimiz olur canım benim.Hani sen bişey ddemiştin her yer mi hamile olur diye ? gerçekten her yer ya hamile ya çocuklu, dilerim bizede en yakın zmanda nasip olur ... face den arkadaşlarıma bakıyorum maşallah ya hepsi doğurmuş yada doğurmak üzere. Kankim doğum yapmış yurtdışında görevdeler konuşamaıyoduk bugn konuştuk.Onun için gerçekten çok sevinsemde bi yanım buruk kalıyor... ama ilk bu ay onunla konuşunca çok burulmadı yüreğim .....faklı bir haber yok canım....sen nasılsın ben bu ayı kaçırdım umudum önümüzdeki aya..
senem ne zaman anlattı demekki ben kaçırmışım...ahhhhhh bide ben tatil yapabilsem...yalnızım dostlar çok yalnızım:84::84:
İnş canım inş verimli olmuştur.Tatil güzeldi :) çok sevdiğim bi arkadaşımla tanışınca unutmayacağım bir tatil oldu :) senemle tanıştık... Şefimle aram düzelmiş, bugün çok iyiydi sanırım biraz uzak kalınca ikimizde yanlışlarımızı gördük :)Merhaba, inşallah tatilin iyi geçmiştir. İnşallah verimli olmuştur sizin için. Eşinle sizi kavuşturacak bebiş gelir bu ay. Geçmişi okuyorum da umarım şefinle aran düzelmiştir...
öyle derler ama bence doğru değil bu... böyle dedikçe insan dahada umutlanıyor çünkü.. İnş en yakın zamanda bebeğine kavuşursun....selam kızlar benım ılk defa adetim gecıktı 7 gun ve bugun hastalandım etraftan duyduğum kadarıyla diyorlarkı vucut kendını gebeliğe hazırlıyormus bır sonrakı ay dıkkat et kalabılırsın dıyorlar yanı bebek tutunamamıs sızece böyle bırsey varmı lütfen cv yazınnnnnn
sana bişi diyeyimmi canım böyle kafaya takınca olmuyo bak:)saldım çayıra mevlam kayıra diceksin zaten çiftlere 1 sene olmadan çoğu doktor ilgilenmio bile yine sana bakmışlar ben 7.ayda doktora gittim doktor 1 sene dolmadan gerek yok teste filan dedi sora benimm o ay kafam rahatladı ve o ay hamile kaldım gerçi düştü sonra ama sende kafana takma fazla olurmu rabbim ne dediyse o oluyo canım önüne geçemioruz heyecanını anlıorum ben gebelik testlerine verdiim parayla neler yapardım:)
canım benim hoşbuldum :) nasılsın ? tatilimiz çok güzeldi, senemle tanışınca daha güzel oldu :) ilkkez 0 tartışmayla tatil bitirdikbebeğin epeyce büyüdü değil mi ? 12. haftayı bitirdin mi şimdi canım ? şimdikk senle tanışma sırası :) ama ankaradaki arkadaşımdan önce bodrumdaki arkadaşımla tanışcağımı hiç düşünmezdim :)
hoşbuldum canım benim :) evet çok güzeldi tatil, darısı gidemeyenlerin başına :) sanırm alin katılmış hamişlere ben gittiğimden beri :) inş bu ayı en azından 1 tane hamişle kapatırız, sinua dan belki güzel bir haber alabilriz, doğum gününde adet tarihi vardı.inşi güzel haberle gelir... Geçmiş olsun sanada canım bari çabucak gelsede kırmızlar çalışmalara başlasan, ve de hemen tuttursan :) sen nasılsın ?
bilmem anlatmıştır muhtemlen bende giremedim hiç... sen neden kaçırdın canım eşinle değil miydin ? inş son denemelerimiz olur canım benim.Hani sen bişey ddemiştin her yer mi hamile olur diye ? gerçekten her yer ya hamile ya çocuklu, dilerim bizede en yakın zmanda nasip olur ... face den arkadaşlarıma bakıyorum maşallah ya hepsi doğurmuş yada doğurmak üzere. Kankim doğum yapmış yurtdışında görevdeler konuşamaıyoduk bugn konuştuk.Onun için gerçekten çok sevinsemde bi yanım buruk kalıyor... ama ilk bu ay onunla konuşunca çok burulmadı yüreğim .....
İnş canım inş verimli olmuştur.Tatil güzeldi :) çok sevdiğim bi arkadaşımla tanışınca unutmayacağım bir tatil oldu :) senemle tanıştık... Şefimle aram düzelmiş, bugün çok iyiydi sanırım biraz uzak kalınca ikimizde yanlışlarımızı gördük :)
Hoşgeldin aramıza demek istemezdim ama hoşgeldin ve inş topiğimiz uğurlu gelir sana da.Ne zamndı kürtaj ? ben kürtaj olalı 7 temmuzda tam 9 ay oluyor... 2 ay pas, 7 aydır denemelerdeyiz ....
öyle derler ama bence doğru değil bu... böyle dedikçe insan dahada umutlanıyor çünkü.. İnş en yakın zamanda bebeğine kavuşursun....
bende bu ay aynı durumdayım, nasılsa olmuyo epey bi zmanda olmayacak düşüncesi bayağı bir yer edindi bende.Adetliyken evrene mesajda yaysam bu ay 0 hevesim vardı.Eşimde bu teorinin bizde tuttuğunu söylüyor.Umutsuzsam eğer ben mutlaka o umutsuz olduğum şeyi yaşıyomuşum... haklıda aslında ... Bakalım bu ay işe yarar mı? hiç konuşmadık bu konuları, araştırma yapmadım vs derken kafam çok rahattı keşke tutsa ama tutmaz gibime geliyor.Böyle deyince hevesleniyorum çünkü ....
Canım ayrıca sende aramıza maalesefki hoşgeldinama inş topiğimiz uğurlu gelir sanada.. senin bebeğin bizimkine göre epeyce büyükmüş.. sanırım atlatman biraz daha zor olmuştur ama yeni yolunda uğurlu gelsin arkadaşım ....
Canım kanda hcg mi baktırdın? Baktırdıysan ne zaman? Ben şunu biliyorum kadınlarda kimyasal gebelik denen bir gebelik türü var. Kadın adeti geçse bile test yapmadıysa anlaymıyor. Dur bir bulayım:
Kimyasal gebelik, biyokimyasal gebelik ve sessiz düşük nedir, ne demektir. Tedavi gerektirir mi, tedavisi nasıldır?
Döllenen yumurtanın sağlıklı bir embriyo gelişimi ile devam etmemesi ve gebeliğin sadece laboratuar tetkikleri ve gebelik testleri ile tespit edilebilmesi sonucu kadınlar bu düşüğü algılayamamaktadır genelde adet gecikmesi sanmaktadırlar.
Fakat aslında düşük yapmaktadırlar. Kimyasal gebelik sessiz düşük olarak da isimlendirilmektedir.
Kimyasal gebelik şüphesi tespit edildiği zaman bazen dış gebelik de sanılmaktadır. Fakat takip sonucunda B HCG oranlarında hızlı bir düşüş görülmektedir. Diğer gebelik sorunlarında olduğu gibi kürtaj veya takip gerektirmez.
Ama sen sanırım test yaptırdın. O zaman öylesine gecikmiş herhalde....
Doğru demiş. Ben de bugün yeni doğmuş bebekten kan alacakları sırada ağlayıp çıktım. Teyzenin biri niye böyle ağlıyorsun deyince durumu izah ettim. Top et olsa dahi onlar size şefaatçi olacaklar üzülme dedi. Tabi Allah'tan gelene ne diyebiliriz...
direk kürtaj olmadımki canım ben gece evde sancım geldi tamammı 12 de filan hastaneye gittik ıultrason baktılar kalbi hala atıyo ama aşağı inmiş hemen tekerlkli sandalyeyle beni odaya aldılar sora bi sancı bi sancı suyum geldi kanamam geldi ayaklarıma kadar su kan içinde kaldım afedersin çocuun kafası çıktı normal doğum gibi sonra ıkına ıkına kalanını çıkardım iştesora yarım saat sonra eşini çıkardım ertesi gün kalan parçalar için kürtaj oldum canımüzülmüom artık merak etme
benim bebeğimin de 10. haftasındayken kalbi durdu gelen minik bir kan lekesiyle doktora gittim kalbinin atmadığını söyledi direk kürtaja alındım ( 4-5 gün kadar olmuştu kalbinin durduğu). kürtajdan sonra ilk adeti olana kadar korunduk. sonra korunmadık. bu ay 6. korunmasız ayımız bakalım 1 haftam var beklediğim güne kısmet hayırlısı olsun diyorum:97: eşimi ikna edip multivitamin ve benzeri şeyler yedirip içirebilsem içim rahat edecek. spermiyogram filan hiç bakılmadı merak ediyorum ama eşim hiç istemiyor kontrole gitmeyi :97: vitaminm içmeyi de istemiyor
canım sağlık olsun. en azından rahatlamısındır. ksımet bi dahaki aylara. gez bi hava al, istanbula git.
sana bakmak için geldim. ben de bir kaç gündür kafa dağıtmak için girmemiştim nete.
ben de doktordan geldim şimdi. lekelenlemelerim artarak devam etti ve aynı adet sancısı gibi sancım da vardı. cuma doktoruma telefon ettim, geçmezse hafta içi gel dedi. bugün gittim öğleden sonra. şikayetimi anlatınca kist oluşmuş olabilir dedi. baktı, çok şükür kist yokmuş. yalnız kanama var hafif dedi. adet kanı gibi dedi. kürtajdan olabilir dedi.
aslında bugün doktora gitmeyecektim bana bunu diyecek diye ama dayanamadım gittim. bugün yymurtlama günün, aman dikkat et dedi. hamilelik olmasın diyor bu kadın inatla ya. millet adet görmeden hamiel kalıyor kürtajdan sonra diyecektim ama kim diye sorar diye vazgeçtim. netten arkadaşlar demek istemedim.
bense bir buçuk aydır bugünü bekliyorum ya. kafam .çok karışık arkadaşlar. bana yine söktürücü duphaston verdi. 10 günde adet olmamı sağlayacakmış, benim adet olma da bir zorluğum zaten yok ki, bıraksam kendi kenidne 14. gün sonra benim adetim gelir zaten. ilacı aldım ama içip içmeme konusunda kararsızım. aslında prospektüüs okudum, hamile kalınabilir yazıyor. bu ilacı daha önce kullanan var mı?acaba hiç kullanamdan mı çalışmalara deam etsem, yoksa kullanıp da devam etsem.
diğer pıhtılaşma testimi gösterdim. heterezigotluk meslesine normal dedi de ana diye bi değerim border line mış, yani sınırmış. tekrar gebelik olursa aspirin ya da kan sulandırıc kullanmamız gerekecek dedi. eksik bir iki testim daha var, onlar çıkınca karra veririz dedi.
Hoşgeldin aramıza demek istemezdim ama hoşgeldin ve inş topiğimiz uğurlu gelir sana da.Ne zamndı kürtaj ? ben kürtaj olalı 7 temmuzda tam 9 ay oluyor... 2 ay pas, 7 aydır denemelerdeyiz ....
öyle derler ama bence doğru değil bu... böyle dedikçe insan dahada umutlanıyor çünkü.. İnş en yakın zamanda bebeğine kavuşursun....
bende bu ay aynı durumdayım, nasılsa olmuyo epey bi zmanda olmayacak düşüncesi bayağı bir yer edindi bende.Adetliyken evrene mesajda yaysam bu ay 0 hevesim vardı.Eşimde bu teorinin bizde tuttuğunu söylüyor.Umutsuzsam eğer ben mutlaka o umutsuz olduğum şeyi yaşıyomuşum... haklıda aslında ... Bakalım bu ay işe yarar mı? hiç konuşmadık bu konuları, araştırma yapmadım vs derken kafam çok rahattı keşke tutsa ama tutmaz gibime geliyor.Böyle deyince hevesleniyorum çünkü ....
bugün acayip yoğundu ya ancak işlerimi bitirebildim :)
hmmm bu arada eşim eğer ki bir kızımı olursa Miraç ismini koymak istiyor... Dilerim miraç kandili hürmetine adını taşıyacağı günde bizimledir bebeğimiz... hep bi umut... her ne kadar yok bitti desekte bi yerden çıkıyor... Miraç kandili olduğunu öğrenince aklıma gelen şey tabiki bu oldu... İnş Miraç geliyosundur ... ( bu arada ben erkek bebek severdim :)
Canım sağol. Güzel bir tatil olduğuna sevindim. Bu arada geçmiş baştan okuyorum. Sizin ümit ve hayal kırıklıklarınıza şahit oldum. Gerçekten ne kadar zormuş. Ben daha ilk aydan yıkıldım. Ben 10 Mayısta kürtaj oldum. 26 gün sonra adet oldum. Yumurtlamadan sonraki 10. gün ve hcg de çıkmadı. Doktor yok deyince gayriihtiyari ama var gibi hissediyorum deyiverdim. Bir hafta sonra bir daha bakarız olmazsa dedi. Yumurtlamadan sonra 10 gün az da olsa çıkardı. Demekki yok. Geç döllenme de olmaz. Zaten yumurtlama bitince çalışma olmadı 3 gün sonra oldu.
Miraç da çok güzel bir isim bu arada. Benim de oğlumun adı Berat'tı... İnşallah evren mesajını bu ay algılasın...
yani hala yastıkları ıslatıp uyıuyorum her gece gözyaşı döküorum eşimle bile bazen konuşmak istemiorum falan böle şeyler devam edio ama umudumu aslaaaaaaaaa kaybetmiorum rabbim ne eylerse güzel eyler herşeyde vardı bi hayır diyorum pipisine kadar görmüştüm işte canım o kadar büyüktü maleseff gitti beyefendimiz yenisine sağlık yeniden umud etmekte güzel yeniden güzel şeyleri düşünmekte bizler en azından olabildiğini gördük hiç olmayanlar napsın dimi canım send eüzme kendiniiii
Eşlerle konuşamıyoruz. Geçen gün 22 haziranda diyorumki bugün ayın kaçı? 22 si diyor. Peki bu tarih sana bir şey hatırlatmıyor mu? 22 Temmuz değil ama diyor.(Evlilik yıldönümümüz.) Aklına bile gelmedi melek oğlumuzun doğum günü olduğu. Bugün de 27.si ve ölüm yıldönümü. Sormayacağım bile eminim aklına bile gelmemeiştir. Erkekler niye bizim gibi olamıyor acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?