Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

canım midem bulanyor ama piskolojik galiba. bir de ben de progestan benzeri aynı görevi yapan bir ilaç kullanıyorum, vermişti ya doktorum. hoş o bana adet olmam için verdi, ama gebeliğe yardımcıymış. gebelik oluşmazsa adet olmanı sağlıyomuş.duphaston diye bir hap.o da bulantı yapabilir gibi geliyor, sonuçta hormon. bir de folbiolla elevit kullanıyorum. ikisi birden de çok geliyo olabilir. bekliycez artık ne yapalım. perşembe ya da cuma test yaparım. o zaman on gün oluyor yumurtlamdan sonra. hayırlısı bakalım.

ü<ülme canIM ya en azından bizim bebeğimiz oluyo az önce bi ark aradı ne tedaviler gördü kız 4.senesi olmadı hala çocuğu onamı üzüleyim kaybettiğim yavrumama bilemedim

YASEMİNCİM,
canım benim kürtaj olduğum gün eve geldiğimde sadece bir damla kan gelmişti ondan sonra hiç kanamam olmadı aradan taaaki 40 gün geçtikten sonra ilk adetimi oldum ondada çok şiddetli pıhtılarla birlikte kan kaybı yasadım ve kasık ağrısı çok olmuştu tam 1 hafta sürmüştü benim adetlerim 28-29 günde olurdu yıllardır ben 31 yasındayım ilk defa bu kürtajdan dolayı 2 ay aralarında 36-38 güne kadar çıktı o yüzden endişe etme bu ilk ve ikinci adetler düzensiz oluyorr merAK etme ama çok için rahatsız ise bir doktora göster ve ben tekrar hamile kalmak istiyorum de içine tekrar bir baksın bir parça kalmışmı diyee

kalan parçalar kürtajla temizlenmişti canım ben normal düşük yaptım kalanalrıda temzlediler 20 gün sobnra kontrole gitmiştim temizdi şükür doktorumu aradım adet değildir o 10 gün içinde sökülürsün dedi ne kadar stres yapıo bu düzensizlikler bizde olsamda yeni bebeğe odaklansam diyorum bende

Canım ben senin gibi erken yaptırdım. Sonuca üzüldüm. Bugünkü hele tam bir fiyaskoydu benim için. Sabah kesin hamileyim diye gittim. Sıfırı da görünce dondum kaldım. Bence acele etme adetine 3 gün varken kanda baktır. İnşallah hamilesindir. Bulantı kandaki progestanın artış oranı ile ilgili. Olsa da daha artmamıştır. bELKİ HAPLARIN ETKİSİDİR. bİLMİYORUM CANIM. aMA ÇOK İSTİYORUM HAMİLE OLMANI. Bu ay sadece Polyanna mı vermiş oldu güzel haber. Bu arada adet olan arkadaşlar da üzülmesinler. İnşallah sonraki aya olur.(Körler sağırlar birbirini ağırlar gibi oldu:)) Diyene bakın:))

ü<ülme canIM ya en azından bizim bebeğimiz oluyo az önce bi ark aradı ne tedaviler gördü kız 4.senesi olmadı hala çocuğu onamı üzüleyim kaybettiğim yavrumama bilemedim

Kısmet Canım. Ne yapalım...

merhabalr chnb.progestan kaç gün gecikme yaptı sende?kaç gün süreyle kullandın?

:) sanırım deli bi annesi olsun istemez :) teşekkür ederim canım hayırlısı diyorum.. benim meselem biraz daha farklı ya, evlilik konusunda şanssızım işte... hani sizlerin tutunacak bi dalı var evinize gittiğinizde eşinize sarılsanız derdinize şifa olurlar ama bende öyle değil maalesef... benim annem babam yanımda ama yerleri çok başka.. evlendikten sonrada teselliye yetmiyo onlar ....

Birde senin adet belirtilerinde bu durumlar oluyo muydu canım? Yani risk 0 mıdır dersin ?
Canım benim mesele bebekten çok daha derin ... kavuşamıyoruz bir türlü buna alışmıştım şimdi de bebek çıktı... 3 yıl bitecek evleneli.. bizden sonra evlenenler yer yurt sahibi oldu biz hala bekliyoruz ! Sanki millet geç kalmış gibi bir çocuk yapma telaşındalar.. Çocuklu olnalrda eşimden ve benden küçükler ki ben kendim için bile anneliği erken buluyodum.. maşallah milletin acelesi var sanki .... benim derdim zaten bana yeterken hafife alanlarda çıldırtmaya ayrı bir sebep oluyor .... her laf her söz batıyor ... her zaman diyorum bebek olursada sıkıntım bitmeyecek kki ... ben zaten bu mutluluğuda tek yaşamak zorundayım ... bebeğin babası olacağı yerde dedesi ananesi olacak yanında .... yani isyan etmek istemiyorum ama tıkanıyorum.... neyse ya burada umutların olması gerek, karartmayayım topiği :) sen zaten benim içinde değil tüm topik için büyük umutsun yumurtlama haricinde yaşanan ilişkiden gelen bi bebek ar nihayetinde ne demişler diyenler ... kısmet etmişse mevla gelir yemenden, kısmet etmemişse mevla gelmez berinden....

batsın bu dünya he :))) alemsin ya :) umutlar diğer ay boşta kapanmasın inş canım...

Son düzenleme:
ya adet belirtisi filan yok kasık bel ağrısı olurdu bende tee 1 hafta önceden başlardı hiç bişey yok sadece göğüslerim de hassaiyet var canım acıo o kadar başka bişi yok valla anlamadım ki ben sanırım gecikicek adet 10 gün daha bekle dedi doktor

yok canım ben o topikte hiç yazmadım ben ateş ölçme topiğindeyim daha çok:26: benim bebeğimin 10. haftada kalbi durduğu için kürtaj oldum aralık ayında. bu ay 6. korunmasız ayımdı olmadı şimdi 7. korunmasız aya girdik SAT 4 temmuz eşim için üroloji uzmanından randevu aldık bu akşam gideceğiz bakalım doktor spermiyogram isteyecek muhtemelen onu da çarşamba sabahı veririz 3 günlük cinsel perhiz gerekiyormuş çünkü:78: zaten zor ikna ettim eşimi

Canım bu kadar umutsuz olmamak lazım. Bazı yaşadıklarını bana benzetiyorum senin. Biz de evlenince sizin gibi hemen bebek düşünmedik. Ben yüksek lisans düşündüm. O bitti. Eşimin askerliği vardı önümüzde o gelsin bebeğim babasız bir dönem geçirmesin dedik. Eşim askere gitti ailem bulunduğu ili bırakıp yanımda kaldılar bu süreçte.O zamana kadar da ben anneliği hiç düşünmedim. Bazen acaba Allah bana bu hissi hiç vermedi mi diye de çok düşündüm. Eşim askerden geldi. Tamam dedik her şey hazır artık ve ben hemen o ay hamile kaldım. Sağlık Ocağı'nda öğrendim hamile olduğumu. Sevindik eşimle. 7 haftalığa yakın hamileydim ve doktora henüz gitmemiştim. Okula gidiyordum ve benim lekelenmelerim başladı. Öğretmen arkadaşlar bizim de olurdu dediler pek önemsemedik. Cahillik işte. O arada bir hemşire arkadaşımı aradım ayaklarını kaldır dinlen dedi. Ertesi güne lekem geçmeyince fakültede aldık soluğu. Acilden hemen yatış verdiler. 1 hafta boyunca yattım ve leke kanamaya dönüştü. O hafta o kadar ağladım ki psikolog bile çağırdılar yanıma. Malesef anneler gününde hastaneden karnım bomboş ayrılmak zorunda kaldım. Kürtaja dagerek kalmamıştı. Ben o süreçte hamile kedi görsem gözyaşlarına boğuldum. Kendi kendime annelik sevgisini kazanabilmem için demekki önce elimdekini kaybetmem gerekiyormuş. Sonrasında başka bir doktor bulduk kendimize. Doktor muayene etti 3 ay sonra deneyin dedi. 3 ay geçti hamile kalamadım. Rahimde yara oluşmuş. Onu yaktırdım. Bir 3 ay daha. Yaklaşık 2 ay sonra yeniden hamile kaldım. Çok mutluyduk tabi. Yalnız ben belden aşağımı hiç hareket ettirmiyordum korkudan.Yine 7. hafta yine kanama, yine gözyaşları... Doktorun yanında soluğu aldık yine. Bu sefer bebeğimin kalbi atıyordu. Eşimle çok mutlu olduk. İlerleyen haftalarda bir oğlumuz olacağını öğrendik. Eşim o arada doktora yapması için gereken dil sınavını da geçti, ev aldık. Demeyin keyfimize. Bu seferde bulunduğumuz ilde doktora programı yoktu başka bir şehire gidecekti. İstanbul'u kazandı. Biz Edirne'de o İstanbul'da olacaktı. 29+3'te eşimle düğüne gittik. Otobüste ben çok fazla erik yemiştim. İstanbul'a vardık. Benim barsaklarım bozuldu, yediklerimi de bulantıyla çıkarıyordum. Bir geceacilde serum yedim. Sancım vardı. Sabah başka bir hastaneye. NST'de sancı çıktı. Doğru Zeynep Kamil'e. Doğum başlamıştı. Doktor 4 cm açılman var. Çamaşırını bile giyme doğum yaparsın bugün dedi. Yoğun bakım tedavi, kimsesiz 11 gün. Şükür sancılarım durdu. Sonra wc hariç hep yatak. Evime de dönemiyordum. Eşimin ailesi de İstanbul'da. Orada yatıyordum.35. hafta Edirne'ye döndük. Beni tutabilene aşk olsun. Sürekli geziyorum,iş yapıyorum. O açıklıkla 38 haftaya kadar doğmadı bebeğim. Doktorum vajinal bakmadı bile 4 cm olsaydı doğururdun şimdiye dek dedi. Sonrasında bir hafta sonra bakmıştı mucize gibi evet açığın çok nasıl doğum yapmadın şu ana kadar dedi. Ramazanın 8. gecesi. Ve ben cesur yürek 2 gün doktora gittiğim için oruçsuzdum. Orucumu da bırakmadım. Annemler de bizde. Bu aradaeşim İstanbul'a göreve başladı. Kızkardeşi de başka şehirden İstanbul'a 2 günlüğüne gelmiş. Eşim bana diyor ki: "Kardeşimi göreyim öyle gelirim olur mu?é Ben : Pazartesi doktor gel su yolunu açıp doğumu başlatırız dedi. Ya erken olursa. Gel . " dedim. Eşim cuma akşamı geldi. Gece 3'te benim kırmızı lekem geldi ara ara da sancılarım. Normal doğum düşündüğüm için biraz sıklaşsın diye bekledim. Evde de bütün temizliği kendim yaptım tek evin mobilya tozları kaldı. Sancım geldikçe dolanıyorum. Gidince toz aldım.Sahur yemeğini hazırladım. Herkesi kaldırdım. (Bu arada neredeyse oruçlu doğuracaktım)Herkes yemeği yedi. Söyledim hemen eşim arkadaşını çağırdı. Doğru hastaneye. Ebe muayene etti o malum çatalda. Bebeğin saçına dokunduk dediler. Doktorumu aradılar. Doktor geldi hemen muayene etti. Ebeler makasları hazırlayın dedi. Ben tabi o arada avazım çıktığınca bağırıyorum. Makas lafını duyunca attım kendimi o iğrenç sandalyeden. Doktor sonra bebeğin kalp atışları zayıfladı benim sezaryen sıram değil. İsterseniz fakülteye, ister özel hastaneye yönlendireyim dedi. Özel 200 metre ilerde. Hemen taksiye atladık. Ben yine avazım çıktığınca bağırıyorum.(Hatta sonradan doktorum muayenelerde uslu uslu duruyordu bu kadar ses nasıl çıktı demiş:)) Sonrasında hemen elime serum... Uyandığımda bebeğim yanımdaydı. O kadar çekip sezaryen olmuştum. Sonrasında izin, rapor ben de eşimin ailesiyle geçirdiğim zor 10 ay. Bebeğimin gazı,hastalıkları, sünneti vs.. Sonrasında senin gibi koskoca 3 yıl. Eşim İstanbul'da ben Edirne'de. Yalnız hafta sonları görüşebiliyorduk sizin gibi. Bir geldi oğlumun dişi çıkmış, bir geldi yürümüş. Benim oğlum da babadan önce dede dedi malesef...

Öyle böyle sonunda eşim 3 yılın sonunda geldi, annemler döndü. İlk yıl çok zor geçti Ayrı geçen 3 yıl. Baba olarak oğluma verdiği sınırsız sevgi. Ama aramızda bir sürü sürtüşme. (Çoğu da çocuk bakımı ile ilgili) Oğlum evin prensiydi artık. Bu yıl içinde oğlum okul öncesi eğitime de başlamıştı. Bir yıl sonunda okulunda kadro problemi oldu. Bu arada biz 2. çocuğa niyetlendik. Oğlumuz 5. yaşını geçmişti artık. Ben spiralimi çıkardım. 3 hafta sonra adet olmadım. Bu kadar çabuk olmaz diyordum ama olmuştu. Ben de tayin istedim.O kara kışta Hatay'a taşındık. Benim için yeni bir il, yeni bir okul, oğluma yeni okul, yeni hamilelik. Sert bir müdür. Yenden 7. hafta yine lekelenme. Geleli bir hafta olmuş. Öğretmenler odasında duyduğum bir hastane ve doktor ismi. Düşük tehdidi. Progestanlar, proloton depot iğne, crinone jel. Şükür lekelenmelerim durdu. Ve beni mahfeden bitmek bilmez bulantılar: Yeşil zeytin, kaşarlı tostla geçen 4 koca ay. Ohhh, bulantı geçti ben verdiğim kiloları almaya başladım. Ne güzel bir hayat dedim. Gezmeye de başladım. (Bu arada 12. haftada bebeğim ultrasonda o kadar hareketliydi ki eşime bak acaba bu da mı erkek çok hareketli dedim. Doktor da güldü evet dedi. Erkenden öğrendik. Ben açıkçası kız demedi diye bayağı üzülmüştüm. )İstanbul'da düğün var diye annemler -ki onlar da bizi yalnız bırakmamış 3 ay bizimle kalmışlardı. -Oğlumu alıp İstanbul'a gidecekti. Çünkü biz okuldayken yarım gün bakacak kimse yoktu.Biz de o hafta Nevşehir'e gittik. Geldikten sonra o hafta sürekli misafir ağırladım. Okulların kapanmasından bir gün önce yine 2 aile misafirim var. Regaip kandiliydi. Sabaha doğru (6 gibi ) adet kanaması gibi bir kanamayla uyandım. 24+3 haftamdaydımAğlaya ağlaya hastaneye yetiştik. Hemen yatış. İki gün tedavi. Oh kanamam kesildi taburcu, iğne,ilaç... Gece 2gibi lavoboya kalktım. Tuvaletime engel olamıyordum. Birden ılık ılık bir şey boşaldı. NBir çığlık. Eşim yanıma koştu. Çarşaf getirdi. Ambulans çağırdı. Allah'ım ne olur daha doğmasın çok küçük çığlıklarıyla hastaneye varış. 2 gün yine hastanede tedavi. 22 haziran akşam 10'a doğru adet sancısı gibi sancı, ebenin muayene edişi, 7 cm açıklık var, doğum başladı deyişi, doktorun gelişi, 15 dakikada birkaç dakikada doğum, ince bir ınga sesi, çocuk doktorunun bebeğimi götürüşü, benim bayıtılmam... Sabah 5 gibi gözümü açmam ve bebeğim yaşıyor mu diye soruşum. Yaşadığını öğrenişimle büyük bir mutluluk duymam, hemen eşimle görmeye gitmemiz, hemen süt sağma makinasında süt sağmam, bebeğimin yoğun bakımda oluşu, sütüm olsun diye içtiğim değişik değişik şeyler... 4 günlük yaşayacak yaşamayacak arası gelgitler. 27 Haziran gecesi saat 2 gibi rüyamda büyük bir akvaryum içinde büyük ve yavru balıklar görmem. Birinin birisine yavru balıklar ölmek üzere onları çıkaralım mı demesi, akvaryumdan çıkrılmaları, can çekişrek ölmeleri, sabah 7'de telefonla oğlumuzun gece 3 gibi hayatını kaybettiğini söylemeleri... Babasının kendi elleriyle hocayla bebeğimizi yıkaması, definden önce ilk kez ölmüş birini yani evladımı görmem, onun nurlu yüzü, eşimin defnedişi, yasin ve kuran okunuşu... Bizim için ağır bir travma...

canım ben idrarda pozitif görmeden kan testine gitmem. test yaparım derken idar testi demek istedim. benim geçen sefer adetten bir gün önce yaptığım idrar testi bile kop koyuydu. nerdeyse kontrol çizgisiyle aynı koyuluktaydı. yhep dedim keşke daha önce yapsaymışım diye düşünmüştüm. adet gününü de kanda baktırdım ve 446 çıkmıştı ki buna yakın değerler ikiz bebeklerde oluyor, ama benim tekti.yumurtlaması erken olanların erken bellli olurmuş. ben 12. gün yumurtluyorum. ona güvenip 10. günü test yapayım diyorum. sonra çıkmazsa bir de 12 de yaparım. çıkmazsa ben de eşimi bırakıp memlekete kaççam da ondan acele ediyorum. bir dahaki yumurtlamaya kadar geri dönmek istiyorum.
mide buldantım geçen sefer de yumrutlamadan 3-4 gün sonra başlamıştı, bu sefer de aynı başladı. özellikle diş fırçalarken falan çok kötü oluyorum. ama piskolojik olma ihtimali çok yüksek. çünkü geçen sefer 21 ayda hamile kalmıştım.
olmazsa da güzle bi tatil yaparız, dünyanın sonu değil dimi ama...

hayır yoralım hayır olsun.. dr lar bazen bebeği göremiyor, adeti bekle diyor..inş seninde öyle olsun ...
ilk yarıyı bitiren 2. kişi daha ( muayene aklınızı rahatlatır en azından, ben bi sıkıntı olmadığını herşeyin çok düzgün çıkacağını düşünüyorum siizn adınıza.. bende en yakın zamanda gitmeyi düşünüyorum eşimle birlikte ... özle gideceksin değil mi canım ?

hakikaten benziyomuş hikayelerimiz... en iyi anlayacak insanlardan biride sensin o zaman.(yaşamış olaraktan yani) en son cümlede duygulanmadım desem yalan olur... iişte bende bu olsun istemiyorum ... onla büyüsün istiyorum .... Aslında burada çok umutsuz göründüğümün farkındayım ... Çok umutlu olduğumu söylersem yalan söylerim ama aslında umutsuzda değilim. Durumumuz gereği bu süreç normal. Allahın izniyle bebek olur biliyorum, inanıyorum... Diyorum ya benim meselem bebekten daha derin... Biraz sıkıntılıyım bu aralar. her kesin hamile olması herkesin eşiyle birlikte olması vs. Ama en çokta canımı sıkan birşey var ki hiç bahsetmedim burda ... Yalnız başına evli olmak zor ... Önüne gelen asılıyor , önüne gelen tava gelecek mi diye gözünün içine bakıyor ... Herhangi birine nasılsın diye sıradan bi soru sormam slm vermem karşıdaki dangalak tarafından farklı algılanıyor.... Bizim daire bu konuda çok düzzgündür geçenlerde bir olay patlak verdi sadece ... katımıza bambaşka insanlar geldi .... koca herifler asılıyor ! öncesinde tanıdığım herkes bu konuda çok düzgündü, hepsi abim hepsi babam gibiydi... Şimdi çok daraldım .... 3 yıldır zaten kendime gaz vere vere bi hal oldum ... Artık dayanma gücümde azaldı .... bi de üzerine bunlar çıkınca kendimi ciddi anlamda kötü hissediyorum ... bu konuyu eşimle paylaşamam kardeşimle babamla paylaşamam, anneme desem korkar... sadece dairede 2 kız arkadaşıma anlatabiliyorum ... Evli bekar farketmiyo hepsi aç gibi bakıyo ... Çok daraldım artık ... hepsi üst üste gelmeye başladı ve gerçektende gücüm kalmadı ... Bunlar içinde bebek olsunda millet bi utansın diyorum yaptığına ... her çare kapanıyor ... Elbet olur bebek allahın izniylede , şu dar zamanlarımda olsa hiç fena olmazdı .... Eşim yanımda olsa bu kadar karamsar olmazdım belkide ...

Son düzenleme:
Doktorumuz 3 ay sonra deneyebilirsiniz dedi. İstanbul'a gittik. Birkaç doktora göründük. Net bir şey yok. Sonra Hatay'a dönüş... Rahim filmi, histeroskopi, buji ile ölçüm... Benim rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapanların yazıştığı topikle tanışmam, oradan çok şey öğrenmem. Artık bilinçli bir hamile olacağım düşüncesi...7 ay sonunda eşimi ikna etmem. Korunmamız 2. ayımda hamile kalmam. Yine erken doğar mı düşüncesi... Her gün pıhtılaşma sorunum olduğu için göbekten iğneler, 7. haftada doktora kalp atışlarını duymak için gitmem ve içimde az da olsa bu konuda kaygı olmaması, doktorun karından bakıp göremiyorum vajinal bakalım demesi, vajinal de görünmemesi. Ağlayarak o iğrenç masadan kalkışım, kendi doktoruma gidişim, aynı şeyleri duyuşum, bir hafta bekleyelim belki geç döllenmedir demesi(geç döllenme olmadığını bilmenin verdiği acı), derslere girmem, heyecanla kalbinin atmasını umuş, anneler günü akşamı lekelerimin başlayışı, sabah doktorumun kese bozulmaya başlamış demesi, ertesi gün gözyaşlarıyla kürtaja gidişim...
Bir ay patoloji ve genetik sonuçları bekleyişim... Bu arada her ihtimale karşı pgt ile tüp bebek ihtimali, başka doktorla görüşmem, bir adet geçsin deneyin denmesi(3 doktor tarafından)

VE.... BİR HAFTADIR YAŞADIKLARIM... VAR MI YOK MU? İDRARDA SİLİK, KANDA YOK....

Candaş ve diğer arkadaşlarım uzun ve hüzünlü bir öykü. Ama inşallah umutsuz olmayacağım. İnşallah birbirimize destek oluruz. En kısa zamanda yeniden bebeklerimize kavuşuruz...

olmasını diliyorum inş umudun yarıda kalmaz ve inş bebeğin senledirde bu endişelerin boşunadır canım benim ... allah herkesin gönlüne göre versin inş .....

chnb doğum hikayen cok güzeldi ya hamile olmadııgna üzüldüm öteki ay inş.
inş. bu kez sağslaim alırız kucaklarımıza
bişi sorcam chnb cim oğlunda kan sulandırıcı iğne kullanmışmıydın

Son düzenleyen: Moderatör:

Canım benim pıhtılaşma sorunum erken doğumdan sonraki tetkiklerde çıktı. Ben iki oğlumda da bilmiyordum yani kullanmadım. Kürtaj hamileliğimde bir ay oldum iğne. Ama düşme nedeni o değildi ki kullandığım halde yine düştü. Ama ilerde hamile kaldığımda inşallah yine kullanacağım...

Canım benim pıhtılaşma sorunum erken doğumdan sonraki tetkiklerde çıktı. Ben iki oğlumda da bilmiyordum yani kullanmadım. Kürtaj hamileliğimde bir ay oldum iğne. Ama düşme nedeni o değildi ki kullandığım halde yine düştü. Ama ilerde hamile kaldığımda inşallah yine kullanacağım...

çok sağol cnm dr lardan biri de bana iğne dedi diğerleri sadece aspirin dedi o yüzden kafam karmakarışık sağolasın

olmasını diliyorum inş umudun yarıda kalmaz ve inş bebeğin senledirde bu endişelerin boşunadır canım benim ... allah herkesin gönlüne göre versin inş .....

Sanmıyorum canım. Progestan kullandığım için gecikmiş. Hala olmadım. Karnımda hareketlenmeler var gaz gibi. Olmaya çalışıyor ama olamıyor sanırım:))
İnşallah canım senin de gönlündeki olsun. O iş yerindeki erkekler de gerçekten zor bir durum. Alyanslı bir bayana da yapılmaz ki... Ahlaksız olmuş insanlar demek... Allah ıslah etsin onları. Sana da güç versin... En tez zamande eşinle seni kavuştursun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…