Canım haklısın çok beklemişsin. Benim doktorum da dün baktı konu ile ilgili bir şey demedi. Ben de o moral bozukluğu ile bir şey sormamışım. Tek kist var mı dedim. Yok dedi... Senin niye gecikti acaba? İnan ben de merak ettim. Adet beklemek zormuş gerçekten...
canım bana stresten gecikmiş dedi.inanki gecikene kadar büyük bi stresim yoktu. en fazla acaba hamile kalacak lıyım olaki tutarsa aynı şeyleri yaşamıyayım nolur diyodum. bununla gecikiysa hiç yaşamıyalm. başka bişeye üzülme ya da strese girme durumum olmadı hatta kafaya takmamaya çalıştım sonrasında geciktikçe uğraş buldum kendime oluruna bıraktım. ama artık gerçekten stresliyim gittikçede artıyo stresim
Teşekkür ederiz güzel bilgiler için. Peki akşam gidebildiniz mi doktora canım?
dün akşam doktora (ürolog) götürdüm eşimi muayene etti varikosel yokmuş. spermiyogram verecek yarın sabah. sonucu da akşama çıkarmış doktor değerlendirecek bakalım ne çıkacak merak ediyorum:97: özel sigortamız vardı ama sigorta karşılamadı muayene ve testi parasıyla yaptırdık biz de SSK da geçmiyordu o hastanede
oho sen bana bakma. benim adete çok var aslında 14 temmuz görünüyor.
17 haziranda adet oldum. 28 haziranda yumurtladım. yalnız yumurtladığım gün duphaston başladım 10 gün, eğer gebelik oluşmadıysa hap bittikten 2-3 gün sonra adet olunuyormuş. o yüzden daha erken gelebilir reglim. hapım perşembe bitiyor, cuma test yaparım. varsa vardır, yoksa da yoktur.
tebrik ederim canım Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
galiba bu işin formülü hiç adet olmayı beklememekmiş.
adet olmayı bekleyince iş uzuyor. gerçketn tam rahim temizlenmişken başlamak lazımmış.
benim eski kafa doktora kalsak 3 ay koruncaz. Allahtan ilk adetimden sonra başladım ben de. inşallah geç kalmamışımdır.
evet kesinlikle doğru. mesela artık benim yumurtalam bitti ya canım hiç istemiyor. adamı da yaklaştırmıyom yanıma, bişey varsa zararlı olmasın diye. bu iş iyice piskolojimizi bozdu ya.
dün akşam doktora (ürolog) götürdüm eşimi muayene etti varikosel yokmuş. spermiyogram verecek yarın sabah. sonucu da akşama çıkarmış doktor değerlendirecek bakalım ne çıkacak merak ediyorum:97: özel sigortamız vardı ama sigorta karşılamadı muayene ve testi parasıyla yaptırdık biz de SSK da geçmiyordu o hastanede
Kızlar ben herkesin yazdıını bi araya toplayıp cevap vermeyi beceremediimden böle hepinzie yazıorum hepizniden allah razı olsun teker teker kardeş gibi kocaman sarıldım hepinize ben burda kimseyle konuşamazken sizinle dertleştim değerim 7.2 çıktı çok küçük henüz 4 gün sonra tekrar kan baktırcam sora doktoruma gitcem bakalım ne olacak inşallah aynı şeyleri yaşamam
canım ben bu konuda ustayım. sonuçlarda takılırsan yardımcı olurum. inşallah sorun çıkmaz canım. erkek infertilitesi çok zor bişey canım.
canım iki değere göre yapılıyor sprem testi. krugere göre olan iyi. o pahalı biraz. inşallah onda göre yapılmıştır. bi de whoya göre var. sen sonuçları alınca bana yaz canım. ben sana yardımıcı olurum.
Kızlar ben herkesin yazdıını bi araya toplayıp cevap vermeyi beceremediimden böle hepinzie yazıorum hepizniden allah razı olsun teker teker kardeş gibi kocaman sarıldım hepinize ben burda kimseyle konuşamazken sizinle dertleştim değerim 7.2 çıktı çok küçük henüz 4 gün sonra tekrar kan baktırcam sora doktoruma gitcem bakalım ne olacak inşallah aynı şeyleri yaşamam
ayy hakikaten kötü olmuş ama stres dahada geciktirebilr.Stres yapmamaya çalış demek kolay yapmak zor ama dene bi.... Yok şekercim bende senle beklerim kesin... benim kocamda mümkünatı yok kızlar doğurmadan gelmez :)yok canım yanlış hatırlamadın olayım diye hap verdi. ama nerdeee söktürücü bile sökmeedi dahaartık sinirden gülüyorum halime ya. hepiniz doğrursunuz ben hala regli bekliyo olurum sorarım burdan kızlar beklenmeyen tarih 17 haziran dı ama hala olmadım bebekte yok ne iş die
Evet, sona yaklaşmışsınız. İlk zamanlar yeni evli gibi hissediyor insan kendini. Vallahi ben biraz zorlanmıştım ne yalan söyleyeyim.Ama sonra alışıyorsun. Allah bir daha ayırmasın...
ya o soranlar ayrı bir antika... ee hani nerdeymiş... benim allah nasip ederde bi çocuğum olursa filan töbe kimseye demicem bebek nerde geciktiniz yok vakti geldi hala düşünüyomusunuz diye... o düşünmüyoruzun altındaki sebepler çok zormuş birde ben üzmeyeyim milleti....:))) evet artık ilşkide sadece bebeğe odaklanıyorum elimde değil( ama canım hiç yapmıyo değiliz oluyo yine arada ama eski sıklığı yok daha doğrusu ben geriliyorum artık, yumurtam yokki ne yapacam diyo bi yanım eşim için oluyo ona yansıtmamak için ama gerginliğimde var tabi hissediyo anlıyo o tabi. e napim güzelim o regliyle bugün arası 48 gün oldu.hormonlarım agresifleştirdi artık beni. bana da yazık ( bide etraftaki soranlara uyuz oluyorum ya ben regl olamamışım ee bebek var mı demiyolar mı. e hadi 3 ay korunma bitmedi mi hala hani nerde diye soranlar... ay sıkıldım artık ya tatile çıksaydık bi uzaklaşmak istiyorum.
inş sninde ilk denemede bebeğin gelir ya.. sende bizim gibi strese girmezsin inş ....tebrik ederim canım Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
galiba bu işin formülü hiç adet olmayı beklememekmiş.
adet olmayı bekleyince iş uzuyor. gerçketn tam rahim temizlenmişken başlamak lazımmış.
benim eski kafa doktora kalsak 3 ay koruncaz. Allahtan ilk adetimden sonra başladım ben de. inşallah geç kalmamışımdır.
yaa bayağı pahalıya mal oldu sanırım.... ya ayıp olmazsa ne kadara patladı size ? bizde maddiyata ayaralayalımda gidelim onun için soruyorum ... bide sana gülücüklerimi yolluyroum :) anladın sanırm :)dün akşam doktora (ürolog) götürdüm eşimi muayene etti varikosel yokmuş. spermiyogram verecek yarın sabah. sonucu da akşama çıkarmış doktor değerlendirecek bakalım ne çıkacak merak ediyorum:97: özel sigortamız vardı ama sigorta karşılamadı muayene ve testi parasıyla yaptırdık biz de SSK da geçmiyordu o hastanede
selenay ilk hamileligine kolay hamile kalmismiydin? ben de ucuncu ayin sonunda kaybettim bebegimi(
İnşallah güzel haberler alırsınız...
Kat kat artar inşallah. Değer 1000 olmadan gözükmez demişti doktorum. O yüzden endişelenme. Hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin Allah...
ben hangi yöntemle yapılacağını sormadım:26: krugere yapılan daha iyi sonuç veriyormuş onu biliyordum da sormadım işte 40 liraymış yapacakları test kruger daha pahalı oluyordur değil mi:44: yarın sorarım artık hangi yöntem kullanılıyor diye:97:
reg olmadan yumurtlama olur mu sorusuna şöyle cevap verebilirim yumurtlamanın olmamasıyla beraber rahim duvarın da kalınlaşmamışsa regl olamayacaksın onun kalınlaşması gerekir demektir. o kalınlaşırken yumurta geliştirip geç bile olsa çatlatabilirsin. bunu da doktor kontrolünde yapabilirsin 40. günde yumurta çatlatanları biliyorum hatta bir arkadaşım 29. günde yumurtlamıştı hamile kaldı eylülde doğum yapacakam ayumurta olgunlaştıramadan rahim duvarın yeterli kalınlığa ulaştıysa vücut onu parçalar ve adet olabilirsin yani yumurtlamadan da adet olunabiliyormuş doktorum bu şekilde açıklamıştı. doktora göründün mü yani USG ile bir bakılsaydı yumurtaların ne durumda rahim duvarı kalınlığın ne durumda ona göre bir yol izlerdi doktorun:26:
yaseminciğim değerin gerçekten çok küçükmüş muhtemelen rahme yerleşmeden sonraki günki değerin bu yani bu değere göre adet gününe 5-6 gün var inşallah kat kat artar da sağlıklı bir hamilelik geçirip yavrunu bu sefer hayırlısıyla alırsın kucağınaBen geçen sene temmuz ayında adetim 1 gün geçince kanda baktırmıştım 7,6 gibi bir değer çıkmıştı hemen ertesi gün kanamam gelmişti meğer kimyasalmış yaşadığım bu olaydan 4 ay sonra hamile kalmıştım
taf, sana şöyle anlatayım ben iki hamileliğimdede sattan 1 hafta çnce hamile kalmışım ama bilgisayardaki hesaplayıcılar varya onlara göre yumurtlamam adetimin hemen bitiminde başlıyor ancak adet döngüm çok kısa olduğu için 23-24 günde bir, beni yumurtlamam bilgisayardakine göre farklı çıkıyor.hamileliklerime görede söylüyorum.dr hamileliklerimde hep satı sorduğunda bebek 1 hafta daha büyük dedi. biraz karıştırdım galiba kısaca yazayım..
pc ye göre yumurtlama adetin bittiği gün başlıyor,ama hamileliklerime göre adete 1 hafta kala oluyor.. bende bunu çözünce bu ay birde böyle deneyelim dedim ama çokda aman aman bir çalışma olmadan adet sonrası 1 haftada bazen her gün bazende gün aşırı karışık yaniive adete 1 hafta kala yine aynı şekilde öalıştık ve benim 20 haziranda adet olmam gerekiyordu.olmadım tam 1 hafta geçti 27 si oldu hazırlandım sağlık ocağına gidecektimki kahverengiyi gördüm.bugün kahverengiler bitti kırmızıda gelmedi (allahım hayırlısıysa ve bebk varsa inşallah gelmesin kırmızılar bu arada duamızıda edelim ) hee birde 23 ve 27 sinde test yaptım negatif çıktı ve bunda önceki adet tarihimde 29 mayıs,kürtaj sonrasıda ilk defa bu kadar düzensiz oldu canım benim işte böyleee...
teşekkür ederim canım inanın sizlerle konuşurken nasıl rahatlıyorum...çevremdekilerle konuşurken dilimin ucuna geliyor sizleri anlatmak sonra diyorum hayır anlatma deli dicekler sanalda konuştuğu kişileri tanımadığı halde nasıl içtenlikle anlatıyor kendimi zor frenliyorumhele eşimle konuşurken bir hamile haberi aldıysam öyle mutlu birşekilde söyleyesim geliyorki içim içime sığmıyor tabii söyleyemiyorum hepimiz can dostu,arkadaş kardeş olduk canım herşeyden önce böyle devam etmesini dilerim...
ne demek tabiiki kardeş olarak kabul ederim canım başımla beraberherşeyin hayırlısı olsun canım bende 1 yıl eşimden ayrı kaldım yurt dışına gitti çalışmaya ve kızım 2 yaşındaydı çok zor zamanlarım oldu kayınvalidemlerlede aram iyi değildi allaha şükür iyiyiz şimdi yani tek başıma 1 yıl yaşadım kızım babsıyla konuşmamaya başladı nete giriyorduk her akşam ama kızım gelmiyordu babasına görünmek istemiyordu..ve 2 yaşındaydı düşün idrak edebiliyordu çünkü babsı burdayken kucağından hiç inmezdi sonra eşim geçen sene temmuzda geldi eşimin geldiği akşam kızımın duyguları karıştı ve ateşlendi gece acile gittik sonra babasına yakınlık kurmakta çok zaman geçti eşim çok üzülüyordu çok şükürki 1 yıl oldu şuan çok iyi ama yinede gitmeden önceki yakınlığı yok canım...zamanla oda olacak inşallah...o yüzden bu durumu yaşamakta çok haklısın önce siz kavuşun bebeiş zaten gelecektir hayırlısıyla...
kızlar birşey sormak istiyorum...
yerleşme kanaması olduktan ne kadar sonra kanda yaa idrarda sonuç verir? ben 20 haziranda adet olmalıydım olmadım 27 haziranda kahverengi lekelenmelerim başladı.. 30 haziranda bitti.. ben ayın birinde kanda baktırdım 2.06 çıktı yani yokk.. vee yerleşme kanaması adet tarihinde gelir deniyor ama benimki 1 hafta sonra geldi tabii yerleşmeyse oo geçen hamileliğimdeki gibi olduğu için yerleşme diyorum aynısın yaşadım ama onda hemen çıkmıştı idrarda hemen derken yerleşmenin başladığı tarihten sonraki 5. günde.. ama bunda çıkmadı zaten kanamada regl gecikmesinden sonra oldu...offf ne bileyim yaaa anlamadım hala bir umut var içimde negatifi görmeme rağmen allahım aklıma mukayyet ol yarabbimm:95::95:
bide pileonun dediği şey aklıma takıldı, adet olmadan yumurtlama olurmu diyee sormuşyaa bende adet olmadım ama 2 gün önce yumurtlama belirtisi olan afedersiniz sümüksü sıvı geldi..şimdi yumurtlamamı oldu yada hamileliktede böyle sıvı oluyormuki acebaa oyyyy oyyy ne tarafa dönsem bir soru işareti??ağlasammı gülsemmi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?