- 25 Mart 2007
- 13.015
- 4.678
- 748
- 50
- Konu Sahibi aylin_fatih
-
- #4.121
yaa tarkan var demek :)) ben onun imza gününe gitmiştim, ölüyodum az daha.. Bide ankamall deydi, o merdiven boşluğunun ordan yüzlerce kişi uçacaktı neredeyse...Eğlenirsiniz bayağı bi.Gerçi tarkan bey 3 bilemedin 5 şarkı söyler gider.nede megastar ya .. İnş kocanda yetişirde rahat rahat gidersiniz şekercim :)
maşallah :) Görümcenin eşide bizimki gibi büyük konuşmuş işte :)) onun için çok kötü bi durumdur eminim :) ama bence aslında burçların kötü olmasından ziyade eşlerin burcu istenmiyo nedense, sanırım en rahat tepki verdiğimiz insanlar eşler ve anne baba.O yüzden de tabi istemezler :) ya evet eşimde derken farkediyo.Ben böyle diyorum ya kesin başak olur diye.Ama neyse kürtajdan sonra ikizlere bile razı kaldık.Ben ikizlere sinir oluyorum çünkü.Umarım biriniz bende ikizlerim demez .... Benim k.validem ikizler.Tam bi kalleş.Gerçi onun ki ikizlerden mi yoksa k.validelikten mi anlayamadım :) sanırm 2. şık :) bu arada bizim bebeklerde ikizler burcu olacaktı, ilk öğrendiğimde inş 20 gün önce yada 1 hafta sonra doğarlarda ikizler olmazlar demiştim :) sonra dedim kızım kapat çeneni, bak şimdi ikizler, akrep ne bulursan razısın :)
Nadir beğenenlerdensin ve de çok sevindim beğendiğine:) Hele o arkadaşına bayıldım tam benlik ya :) Bende eşime diyodum 3 çocuk yapcam, isimleride İnanş , Direnç ve Övünç olacak diye :) adam çıldırıyodu tabi:) Arkadaşını duuydunca çok sevindim.Büyük ihtiml ben bu isimleri koyamam ama koyan birileri varmış diyebilirim :) Benden kendisine slmlar ilk görüştüğün vakit :)) Ya bide direnç için hep şey diyolar, inatçı edeceksin çocuğu.Arkadaş diyorum inat tarafından bakmayın sizde, güç tarafından bakın, istediğini elde etmişlik tarafından bakın ama yok anlamıyolar.Dediğin gibi biz kötü de olsa aa güzelmiş deriz ama bizimki ne herkesten laf var ... Allahtan ki k.validemlerin yanında bu isimlerden bahsetmiyorum.Doğduğunda duyacaklar şok olacaklar :) onlardaki isimler hasan hüseyin ayşe fatmadan ileri gitmiyoda .. yani 1 isimden en aşağı 2 kişi var, var düşün gerisi :)
bilet alabilmek için kapak toplanması gerekiyorduya ben kapakları bugün tamamlayabildim o yüzden bilet alma işi de son güne kalınca hiç biryerde kalmamıştı bilet ankamall deki 5m migrosu aradım var ama hızla tükeniyor dediler ben de bastım gittim oraya 10 dk yaaldım biletleri geri döndüm ofise inşallah eğleniriz eşim de yoldaymış 2 saate ankarada olacakmış
Oyyyy sabahın köründe günaydınlar,taze kokulu çiçekler herkeseSiz bu mesajı okurken ben üniversite tercihleriyle boğuşuyor olucam. Kızımın dayısı olacak eşşekle babası olacak koca eşşek ise aquaparkta eğlenceden eğlence beğenecek kendine Biz de naapalım çalışıp eve ekmek götürücez yavrumla:95::95::95: Ayyy çok sinirlerim bozuldu ama yaaa. "Gitmeyelim biz, sen gelemeyince tadı olmaz, hem sen çalışırken eğlenemeyiz hiç" dediler. Ben "Olur mu öyle şey, siz eğlenince ben daha mutlu olurum" dedim. Ama hepimiz yalan söylemişiz resmen Onlar "Peki" deyip nasıl eğleneceklerinin yüksek sesle hayalini kurmaya başladılar. Bi bozuldum, bi bozuldum sormayın Bi anda Spartaküs moduna geçip "iiiişçisiiiin seeen işçiiii kaaaallll" diye şarkı bile söyledik anne kız ama anca güldüler, acımadılar hiç Siz de buluşun, kaynaşın, oooohhh sohbet edin yazın buralarda. Kimse düşünmesin bizi Ayy çok duygusallaştım sabah sabah. Gideyim bi kahvaltı yapayım bari
günaydın kızlar
ben dün akşam gittim doktora muayne etti hormonlarım bozulmuş kanamam hala devam ediyo bi kanam bi kahverengi lekelenme değişio aralıklı olarak:)
doktorum bi ilaç verdi 20 günlük o ilacı kullanırken koruncaksınız sonra korunmayı bırakcaksın dedi ben senin ne kadar çok anne olmak istediini biliorum hiç bişey yokken kaybettin bebeğini ama şuan benim için sen daha önemlisin bebek her zaman olur sen sağlıklı bi kadınsın ama sana bişi olursa bebek de olmaz kocanda kahrolur dedi kocamı çok sevio bu arada doktor:)bende onun sözünü dinlicem bugün tatile çıkıorum bi hafta yokum ver elini cundaaaa döndüğümde tafın hamile oldunu duymak istiyorum canım benim bütün topiklerde bıkmadan usanmadan herkesin sorularına cevap vermiş ve diğer kızlar kader arkadaşlarım inş döndüümde sizlerden de güzel haberler alırım
canım eğlence bitmiştir bu saatte ama yinede sana iyi eğlenceler diliyorum..ohhh eşde gelmiştir..bu günlerin tadını çıkartın arkadaşlar evlilikle ikinci hayat oluyor ama çocuk olunca yepyeni bir hayat ama herşey ona endeksli yani konserdi oraydı buraydı bitiveriyor olsa bile yanlızkenki rahtlık yooookkkk ...iki gün sonra evlilik yıldönümümüz sahilde başbaşa değil tabiiki 3 kişilik bir aile olarak kutlayacağız çocuk tabiiki mevlam aratmasın ama bu özel günlerdede insan başbaşa olmak istiyor bee ama malesef biz değil aslında çocuğunu bırakıp gidenler çok genelde çalışan anne babalar çünkü çocuklar alışık ama bizim kızımıza ben baktığım için kimseye bırakamıyorum durmuyor çünkü ne yapalım bizde artık o büyüyene kadar 3lü takılırız..
tatil iyi gelecek sanırım güzelce gidip gelmeyi nasib etsin inşallah rabbim saol bitanemmmoyyy oyyy günaydın nartanesi ve annesine o kocayı ve dayıyı arkadan gidip koca kaydıraktan itmek lazımyokmu bir tanıdığın yanların da arada söyle düiüversinlerde belki akılları başlarına gelir evet canım biz nezaketlik yapıp gidin deriz onlarda hemen gitmek için atlarlar ahhh bu erkekler ahhh hepsimi aynı evet hepsi aynı sen böyle yazınca bişey geldi aklıma anlatayımda gülümse azcık nartanesinide güldür...arkadaşım eşi ve yakın arkadaşı onun eşi antalyay tatile gittiler hepsi sevinç ve neşe içinde çok heyecanlılardı sonra döndüler yanlarına gittim kızların suratlar beş karış tatil nasıl geçti dedim beni döveceklerdi nerdeyse otelde akşamları animasyon yapılıyorya bu oteldede çok fazla turist varmış animasyonun içeriği 2 bayan turist sağlı sollu başlıcaklar kim en fazla ayakkabı çiftini toplarsa o kazanıyor daha animatörün konuşması bitmeden bizim kızların kocaları ayakkabılarını ellerine almışlar bilee bir baktık ayakkabılar ellerinde tabii bunlar sinirleniyorlar falan kızlar odalarına gidiyorlar bekliyorlarki kocalarda gelicek yok anacığım ne gelen var ne giden bu daha en basiti böyle bir sürü şey bana dedilerki kocanla boşanmak istiyorsan antalyaya git bide öyle biriktirmişlerki bitiremediler anlata anlata kafam bir o yöne bir bu yöne üzülme canım benim sende nar tanesi doğduktan sonra kızlar olaraktan gidin tatile almayın onlarıda evde kalsınlar hıııhhhhh
günaydın canım geçmiş olsun ohhh kurtuldun sonunda ya belirsizlikten git bir güzel tatilinide yap moralini topla gel bebişide yapıvercunda adasıda çok güzel oyyy bizim yerimizede güneşlen canım iyi tatiller sana ....
tarkan süpeerrrrrrrrrrr yaa çok yakışıklı adam ve enerjisi hiç bitmiyormuş ilk defa onun konserine gitmiş biri olarak bir daha olursa kaç paraysa verip giderim üfff harika bir akşamdı üniversite yıllarıma döndüm dün gençlik festivali olduğu için hep gençler vardı çok eğlenceliydi ama tarkan sesimi aldı sesim kısık şuan adam 30 şarkı filan söylemiştir heralde hiç mola vermeden 1,5 saat boyunca şarkı söyledi siz hesaplayın kaç şarkı olabileceğini ama çok ayakta durdum çok tepindim yerleşmeye çalışan bebek de yerleşememiştir heralde dün akşam:26: bu ay da tutmayabilir yani
şimdiden evlilik yıldönümünüzü kutluyorum
innnşallah benim de 3. evlilik yıldönümüm 3 kişi olarak kutlanır 18nisanda evlilik yıldönümüm
Oyyyy sabahın köründe günaydınlar,taze kokulu çiçekler herkeseSiz bu mesajı okurken ben üniversite tercihleriyle boğuşuyor olucam. Kızımın dayısı olacak eşşekle babası olacak koca eşşek ise aquaparkta eğlenceden eğlence beğenecek kendine Biz de naapalım çalışıp eve ekmek götürücez yavrumla:95::95::95: Ayyy çok sinirlerim bozuldu ama yaaa. "Gitmeyelim biz, sen gelemeyince tadı olmaz, hem sen çalışırken eğlenemeyiz hiç" dediler. Ben "Olur mu öyle şey, siz eğlenince ben daha mutlu olurum" dedim. Ama hepimiz yalan söylemişiz resmen Onlar "Peki" deyip nasıl eğleneceklerinin yüksek sesle hayalini kurmaya başladılar. Bi bozuldum, bi bozuldum sormayın Bi anda Spartaküs moduna geçip "iiiişçisiiiin seeen işçiiii kaaaallll" diye şarkı bile söyledik anne kız ama anca güldüler, acımadılar hiç Siz de buluşun, kaynaşın, oooohhh sohbet edin yazın buralarda. Kimse düşünmesin bizi Ayy çok duygusallaştım sabah sabah. Gideyim bi kahvaltı yapayım bari
günaydın kızlar
ben dün akşam gittim doktora muayne etti hormonlarım bozulmuş kanamam hala devam ediyo bi kanam bi kahverengi lekelenme değişio aralıklı olarak:)
doktorum bi ilaç verdi 20 günlük o ilacı kullanırken koruncaksınız sonra korunmayı bırakcaksın dedi ben senin ne kadar çok anne olmak istediini biliorum hiç bişey yokken kaybettin bebeğini ama şuan benim için sen daha önemlisin bebek her zaman olur sen sağlıklı bi kadınsın ama sana bişi olursa bebek de olmaz kocanda kahrolur dedi kocamı çok sevio bu arada doktor:)bende onun sözünü dinlicem bugün tatile çıkıorum bi hafta yokum ver elini cundaaaa döndüğümde tafın hamile oldunu duymak istiyorum canım benim bütün topiklerde bıkmadan usanmadan herkesin sorularına cevap vermiş ve diğer kızlar kader arkadaşlarım inş döndüümde sizlerden de güzel haberler alırım
yaaaa çok haset yaptım yaaa bende bursadayım gidemedim çok üzüldüm sevindim senin adına çok daim olsun inşallahhh tarkan konserleri bebeğin inşallah içindedir kuzum yerleşmiştir tarkan dinleyip oynamıştır içerde
doktorunu sevdim yaseminciğim aklındaki soruları almış kafanı rahatlatmış en önemlisi de buydu zatenşimdi tatil de iyi gelecek sana inşallah dönüşün süper olacak verdiği ilacın içeriğini bilemediğimiz için ateş olayını etkileyebilir o yüzden o ilacı kullandığın sürece ateşini ölçmezsin ama ilaç biter bitmez yeniden başlarsın ölçmeye beraber takip ederiz durumunu inşallah
Tarkan kaçırılmazmış onu anladım bu konserde senin de aklında olsun bir dahakine kaçırmazsın
hoşgeldin canım. Alahım bu kez sana sıkı sıkı tutunan sağklıklı bi gebelik nasip eder inşllah. içini ferah tut herşey bu kez çok güzel olacak inşallah.. tedaviye erken başlamak iyidir. sonucunu erken öğrenecez.herşey gönlüne göre olsun canım..
canım benim seni merak ediyordum bende geçen sordum hatta...ne güzel herşey yolunda ve inşallah tedavi sonucuda yolunda olur çok sevindim senin adına düğünler sana eğlence ardındanda bu olayla iyi moral bulursun canım benim hayırlı haberlerini takip edicez..
canımsın sağolasın... evet inşallh hain kistlerden kurtulurumda tekrar başlarım çalışmalara...doğru diyosun allah çözümsüz dert vermesin çok şükür derdimizin dermanıda var basit bişey allah herkezin derdinin dermanını versin...
ah canım ben de heyecanlandım şimdi bak ramazan ayında güzel bir bekleyişte olacaksın yani bu çok güzel bir haberAllah kolaylık versin sana hayırlı uğurlu etsin transferini ve bu kez inşallah bebiş(ler)in sana sıkıca tutunur da ramazan ayının bereketiyle hep güzel haberler alırız ardarda
canım ne güzel süpriz olmuş , çok güzel olacak herşey, 12. haftadayım passiflora ara ara kanamalar, aciller, kramplar ite kata gidiyoruz bakalım çok korkuyorum hala korkuyorum ama bakalım nasip neler olacak.
belkide çatlatma iğnesidir.Bende ilk onu düşünmüştüm.Ya bi ara dr takibini düşündüm ama benim için geereksiz o takip.Eşim yanımda değil ki, bu seferde o yokken çatladığını görcem kaçırdık diye üzüleceğim.Bıraktım akışına.Yani yakın zmaanlarda beklemiyorum.Eşimin gelmesine yakın hamile kalabilirim bi ihtimal onada 1 yıl var.ama asıl beklediğim zaman eşimin döndüğü zamn.Şuan olsa iyi olur , olmazsada hayırlısı deyip bekleyeceğim.Çokta olsun derdinde değilim.Baba evinde yaşadığım için hamilelikte kolay bi süreç olmadığı için illa olsun diyemiyorum.İlk başlarda tayin süresini azaltacaktı her türlü çekinmeye rağmen evet olsun dedim.Şimdi bıraktım.Aslında burdaki muhabbetler sadece siz olduğunuz için, yani dediğim gibi kesinlikle beklentim yok.Sizler olmasanız burayada girmezdim.Ramazan geçtikten sonra aksilik olmaz bütçede müsait olursa dr a gideceğiz, gerekli taestleri yaptıralım dyoruz.Bu süre içinde hamilelik durumu doğal yollarla olmaz tedavi gerek derlerse o zman yeniden azimle sarılırım.Şimdilik durum böyle.Bakalım ilersi ne gösterecek.Ama bişey var ki geçen süre insanı korkutuyor.eşim yanımda yok evet benim durumumda biri için hamilelik zorda olsa 8. deneme ayı insana korkutucu geliyor.Dr a da gitsem ilgilenmezler ki, siz önce bi kavuşun der gönderirler.Çünkü bilirler ki ha deyince olmaz ki 1 gecelik görüşmeyle hiç olmaz.O hamile kaldığım dönemde eşim ankaraya 1 haftalık görevli geldi.o da 1 gecelik görüşmenin eseri değildi yani... ayy çok karamsar konuşmayım :) içiniz daralmasın. Şimdi burdan duyduğum hamilelere sevinmek çok güzel bi duygu, biliyorum ki onlar benim için birer umut :) Gerçek şu ki, hamiel kalırsam çok sevincem.bundan 2 ay öncesine dek olsa sevinmeden hüzünlü karşılardım yeni bebeği, çok fazla tedirgin olurdum.Ama artık tedirginlikle beraber umutlarım ve sevinçlerim olur sanırım o da zor kazanmanın getirisi :) olmadığınada kahrolmam eser bi hüzün sonrada geçer gider :)
valla güzelim benim 9. ayda pozitif di, senin dediğin daha mantıklı, umarım bu ay süprizler yaşıyacağız güzel hemde çok güzel olacak.
valla ben dr ilk yumurtluyormuym diye gittim evet denildi çatlatıyormuyum evet denildi ama regl 35. güne kadar sarkmıştı biliyorsun, sonra dr gittim o dedi ovulasyon testleri kullan onun kullan dediği 300 liralık bişiydi onu kullandım sonra kilo aldım dedim akapunktur derken geldi, açıkçası hani bebek geldi diye mutluyum çünkü yine biliyorsun işsizim iştende kovulmuştum :))) annemin yokluğu da iyice başıma vurmuştu vsss. en az kendim kadar istiyorum seviniyourm hamile haberlerine.
düğüne ben tek giderim eşimde tek gidebilir, ama ben eşli gider az oturur kalkardım sanırım... ama işin içinde iş olunca zor.
kızlar çok saolun güzel dilekleriniz ve dualarınız için...
hepinizden allah razı olsun.....
:)) ohhh kolay gelsin :) çok çalış tamam mı canımcım ? dersi geçmemiz gerek halada geçemedik :) bu ay birkaç kiş geçsinde ramazan mağduru olsun inş :)
Fethiye süper bi yer hakikaten bende çok beğenmiştim orayıda hayırdır canım k.pederin neden canını sıktı ? bebk mevzusu mu yoksa ?
tarkan süpeerrrrrrrrrrr yaa çok yakışıklı adam ve enerjisi hiç bitmiyormuş ilk defa onun konserine gitmiş biri olarak bir daha olursa kaç paraysa verip giderim üfff harika bir akşamdı üniversite yıllarıma döndüm dün gençlik festivali olduğu için hep gençler vardı çok eğlenceliydi ama tarkan sesimi aldı sesim kısık şuan adam 30 şarkı filan söylemiştir heralde hiç mola vermeden 1,5 saat boyunca şarkı söyledi siz hesaplayın kaç şarkı olabileceğini ama çok ayakta durdum çok tepindim yerleşmeye çalışan bebek de yerleşememiştir heralde dün akşam:26: bu ay da tutmayabilir yani
innnşallah benim de 3. evlilik yıldönümüm 3 kişi olarak kutlanır 18nisanda evlilik yıldönümüm
herkeseeeeeee günaydın..iyi pazarlar hepinize
yok bu kötü kriz değil :) Olursa ikiz olsun isteğinin krizi :)yapma candaşcığıım Allah sağlıklı versin de hayırlı zamanda hayırlısını versin inşallahkriz yok kriz yok
oooo sorma k.validemle nasıl bi kankiyiz, yani utanmaak eşleri bırakıp beraber yatacağiz :) k.valide ve kankilik :) bu 2 kelime birarada çok enteresan duruyo ya :) ama çocuk isimleri konusunda haklısın, snki isminde inat anlamı olmayan çocuk ehli müslimlerden :)akşam akşam güldürdün beni canım yaa hadi bakalım çocuk bizim çocuğumuz ikizler,akrep, aslan,boğa demeden katlanıcaz canım benim...kayınvalide olayın çok güldürdü beni anlaşılan kankisiniz kayın validenle dermişim sende beni boğarsın heralde...bu arada çocukların hepsi inat direnç isminde bişey aramasınlar yanii biz hergün ne inatlıklarıyla uğraşıyoruz bir bilseler ama isimleri farklı hele bir yiğenim var adı çağan inatçılıkta bir numara hadi bakalım sağlıklı ve hayırlı gelsinde evlatlar çatlasın kaynanalar ardından şok isimlerde tabii ohhh sefamız olsun canım benim kaynanam ilk zamanlar destinayı hiç söyleyemiyordu şimdide destine diyor kayınvalidendemi ankarada canım ?
canım eğlence bitmiştir bu saatte ama yinede sana iyi eğlenceler diliyorum..ohhh eşde gelmiştir..bu günlerin tadını çıkartın arkadaşlar evlilikle ikinci hayat oluyor ama çocuk olunca yepyeni bir hayat ama herşey ona endeksli yani konserdi oraydı buraydı bitiveriyor olsa bile yanlızkenki rahtlık yooookkkk ...iki gün sonra evlilik yıldönümümüz sahilde başbaşa değil tabiiki 3 kişilik bir aile olarak kutlayacağız çocuk tabiiki mevlam aratmasın ama bu özel günlerdede insan başbaşa olmak istiyor bee ama malesef biz değil aslında çocuğunu bırakıp gidenler çok genelde çalışan anne babalar çünkü çocuklar alışık ama bizim kızımıza ben baktığım için kimseye bırakamıyorum durmuyor çünkü ne yapalım bizde artık o büyüyene kadar 3lü takılırız..
canım ya :) sende nehir doğunca anne kız havuza gidersiniz, babasıyla dayısıda kalır :) çünkü sen 9 ay izinlisin, çatlama sırası onlarda olacak :)Oyyyy sabahın köründe günaydınlar,taze kokulu çiçekler herkeseSiz bu mesajı okurken ben üniversite tercihleriyle boğuşuyor olucam. Kızımın dayısı olacak eşşekle babası olacak koca eşşek ise aquaparkta eğlenceden eğlence beğenecek kendine Biz de naapalım çalışıp eve ekmek götürücez yavrumla:95::95::95: Ayyy çok sinirlerim bozuldu ama yaaa. "Gitmeyelim biz, sen gelemeyince tadı olmaz, hem sen çalışırken eğlenemeyiz hiç" dediler. Ben "Olur mu öyle şey, siz eğlenince ben daha mutlu olurum" dedim. Ama hepimiz yalan söylemişiz resmen Onlar "Peki" deyip nasıl eğleneceklerinin yüksek sesle hayalini kurmaya başladılar. Bi bozuldum, bi bozuldum sormayın Bi anda Spartaküs moduna geçip "iiiişçisiiiin seeen işçiiii kaaaallll" diye şarkı bile söyledik anne kız ama anca güldüler, acımadılar hiç Siz de buluşun, kaynaşın, oooohhh sohbet edin yazın buralarda. Kimse düşünmesin bizi Ayy çok duygusallaştım sabah sabah. Gideyim bi kahvaltı yapayım bari
yaa ne kadar çok söylemiş :) gerçekten çok yakışıklı bi adam, ama işte boydan kaybediyo, kayboluyo ortalıkta :)) hem bebek içinde kötü düşünme olacağı varsa olur :) belkide kızların dediği gibi tarkancı bi bebek olur :)tarkan süpeerrrrrrrrrrr yaa çok yakışıklı adam ve enerjisi hiç bitmiyormuş ilk defa onun konserine gitmiş biri olarak bir daha olursa kaç paraysa verip giderim üfff harika bir akşamdı üniversite yıllarıma döndüm dün gençlik festivali olduğu için hep gençler vardı çok eğlenceliydi ama tarkan sesimi aldı sesim kısık şuan adam 30 şarkı filan söylemiştir heralde hiç mola vermeden 1,5 saat boyunca şarkı söyledi siz hesaplayın kaç şarkı olabileceğini ama çok ayakta durdum çok tepindim yerleşmeye çalışan bebek de yerleşememiştir heralde dün akşam:26: bu ay da tutmayabilir yani
yaa evet çok tembeliz biz yaagünaydın canım..çalış çalış nereye kadar:) biz ikimiz ne tembel çıktık ya:)inşallah ramazan mağduru oluruz..yok bebek yüzünden değil ya annemlerde eşim kalmayacakmış.ben bu zihniyeti anlamıyorum.kendi tarafında öyle çünkü erkekler bayan tarafında kalmıyor sadece gündüz ziyaret ediyor..buna sinirlendim.ama tabiki de ben galip geldim eşim bizde kaldı..
yaaaaa kizlarr yaaa ilk sirada ben varim bat 28 temmuz.. fazla giremiyom diye unuttunuz beni ama yaaa
biri bana soyleyebilirmi? bebek varsa illaki cok mu akinti olmasi lazim son 3 gune kadar vardi ama 3 gundur yok.. test var evde ama yapmamak icin kendimi zor tutuyorum eger bebis cikmazsa diye elim bi gidiyo teste bi geliyo.. 4 gun var acaba yapsam cikar mi ? muhtemelen cikmayacak bakalim beklicem herhalde:18::18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?