Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Ben zaten giyim alışverişine bayılırım. İnan ki aldığım elbiselerein içine yastık koyup kendimi beğenmekle meşgul oldum hamileliğimi bildiğim o 3 haftalık süreçte :)
Doğru diyorsun, hepimize yakışacak. Zaten yaza Bodrum'da göbek yarıştırıcaz sizlerle Beklerim.

çok haklısın canım yaaa bende seninle aynı durumdayım ve istemiyoruz şimdilik diyorum bide kısmet olurda hamile kalırsam bende söylemicem bir sğre şu halimize bak yaaa insanlar ne hale getiriyorlar sinir bozuyorlar yaa sanki suçluyuzda bişeyleri saklamak zorunda kalıyrouz ahhhhh ahhhh:))

ben 1 şubatta kürtaj oldum.ama bir kızım herşeyim prensesim var bu ikinciydi nasip değilmiş allah kızıma sağlıklı uzun ömğr versin allah isteyene olmayanada versin bu muhteşem duyguyu bizede nasip ederse ikinciside olur inşallah kürtajdan bu yan hep arkadaşların yaşadıklarını okuyorum bazıları psikolojik yıprandıklarını söylüyorlar tamam ilk hafta oluyor böyle ama allhtan geldiğini düşünerek farahlattım içimi ve şimdi hiçbirşey yaşamamış gibi tekrar istiyorum rabbim bu dileğimi kabul ederse tabii...

Allah bağışlasın Canım kızını. O duyguyu en azından yaşamışsın, ne güzel. Allah yavunun kardeşini de yollar inşallah en güzel zamanda.

Allah bağışlasın Canım kızını. O duyguyu en azından yaşamışsın, ne güzel. Allah yavunun kardeşini de yollar inşallah en güzel zamanda.

teşekkür ederim canım allah o duyguyu sizede istediğiniz zamanda yaşatır inşallah..

:)) aklıma geldi de ben hiç denemedim ya :) kendimi hayal bil etmedim, aslında Allah mucizemi göndermiş ama ben kıymet bilememişim, o zman kuramadığım hayali şimdi kuruyorum bende ama bakalım gerçeği ne zaman olacak.Canım valla ağzından bal damlıyo, keşke göbek yarıştırabilsek :) belki çok erken ama ben ancak ramazandan sonra hamile kalırım gibi geliyo, eşimi bulmam zor, bulduğumda bebeği denk getirmem zor :) bekleyelim bakalım ama Allahın izniyle bir kere hamile kaldık 2. lerde elbet gelir ama tabi çok bekletmezler inş :)

Bu arada bi mucize duydum dün :) Babamın bir arkadaşı var, 55-60 yaşlarında.Bundan yıllar önce 21-22 yaşındaki ikizlerini trafik kazası sonucu kaybediyor Ve Allah yeniden ikizlerini gönderiyor ki bu tıpta binde 1 oranda olurmuş, arka arkaya ikiz şansı binde birmiş ve onu da Allah nasip etmiş, onlarda şimdi 15-16 yaşlarındaymış:)
Tabi ben hemen bundan kendime pay çıkardım :) Hani bizimkiler ikizdi ya bende çok ikizlerim olmasını istiyodum ya, ben şansımı kaybettim olmaz derken bu haberi duydum, sonra dua ettim, Allahım önce sağlıklısını sonrada ikizlerimizi bize yeniden gönder diye, sizlerede gönlünüzdeki tabi, tekse tek çiftse çift ama sağlıklsını :)

bencede canım Allahın izniyle yeniden meleklerimiz gelecek, çok şükür ki senin bi meleğin var i,nş allah bizlerede gönderir en azından bir meleği.Dilerim bizlerde annelik duygusunu tadarız....

Bu arada hepinizin kadınlar günü kutlu olsun arkadaşlar, dilerim seneye bu günü bizlerde anne kadın olarak kutlarız

kıslar herkese günaydınnnn

kadınlar gününüz kutlu olsunnnn,

hepinizin yazdıklarını okudum ve çok şaşırdım bu kadar mı benzerlik olur, hislerimde, yaşadıklarımda bu kadar mı olur, tek farkımız benim hala sağlık olarak normale dönmemem bende 1-2 ay sonra inşallah deneme çalışma moduna geleceğim ve o zamanda anladım ki bende böyle hissedeceğim.
kişilerin verdiği tepkiler bile aynı. bende hamile kaldığımda evyah diyip korkmuştum çok sevinemeyip havalara uçmamıştım eyvah dedim annemde yok bakabilir miyim acaba falan ne saçma şeylermiş al bak şimdi de olsun diye meleyeceğim.
ve elbiselere bakmalar yastık koymalar :))))))) geçen eşim gördü korkutuyorsun beni 4 sene olacak seni hiç böyle görmedim konuşmak istermisin dedi çok utandım dedim, oda bende çok üzülüyorum ama sabır dedi. ve baktım takıntı haline gelecek bu iş

ben dün kendimi spora yazdırdım, topuklu ayakkabılar aldım öyle yaşıyormuşum ki hafta sonundan beri kendimi gözlemledim, sanki her an bebek var benimde dikkat etmem gerekiyor, topuklu giymiyim, işte saçımı boyamayayım yok efendim spor yaparken ya hamileysem, raflara uzanmayayaım, kendimi dinliyorum ufacıcık bir sancıyı bir işareti yok olmaz böyle biz ne kadar taktıkça kendimizi o kadar cendereye alıyor stres yapıyoruz.
istediğim tek şey hepimizin tez zamanda sağlıkla hamile kalıp bebeklerini kucaklarına almaları ve inşallah kopmayız birbirimizden güzel haberlerimizi hayatlarımızı paylaşmaya devam ederiz.

ayrıca benim kayınvalidemlerde öyle, akrabalarda öyle ben ria(spiral) taktırdım dedim kıyametler koptu diyemiyorsun ay hala düzelemedim yok denedik olmadı aslında deriz de bu sefer de onlar herşeyi biliyorlar ya ona karışacaklar duramıyor insanlar duramıyor. :) biz zaten kendi hatamızı kendi takıntılarımızı konuşuyor eleştiriyoruz. artık bebek konusunda yapacağım şeyler, 1. dr gidip tedaviye devam etmek 2.dua etmek hepimizi için, birde ben diyorum biran önce olsun hemen olsun tez canlılık varya sanırım uzayacak benim işim, ama inşallah olacak hepimizin.

destina0409 arkadaşım inşallah allah bizede annelik duygusunu yaşatır, allah inşallah sanda 2. bebeğini gönderecek kısa zamanda.

benim yarın bir gün gelinim olurda onun başına böyle birşey gelirse, konuşmak isteyip istemediğini sorarım eğer evet derse içini dökene kadar dinler susar gider ona sarılırım, gececek bu günler bende senin gibiydim derim :) sanırım.

bende senin yazdığın herşeyde kendimi buldum, soluksuz okudum resmen dediğin gibi kıyafet seçimi, hareket alanım hep bi gebelik ihtimaline dayalı seçiliyor, bende dünden itibaren hamileik istemiyor ve planlamıyor gibi yaşamaya başlamaya karar verdim. İnş takıntı haline gelmez ki bende gelme aşamasında bu ay.Pes deyip oluruna bırakcam yapabilirsem tabi.

Heleki o son cümlen vaya; ne kadar doğru.Benim k.validem hamileyim dediğimde hiç sevinmedi, hayırlı olsun demedi.Kayınbiraderim görümcem hepsi aynı şekilde.Heleki görümcem, yurtdışında.Bi aramadı geçmiş olsuna, teadüfen bayramda aldı telefona.geçmiş olsun dedi üstü kapaşı sanki çok sıradanmış gibi ve basite alarak.allah biliyo ona ah ettim, elbet tutacakta.Bende bir gün dedğin gibi k.valide olursam dediğini yapacağım, ben çektim o da çekmesin... Şimdi de olsun be bitane diyo, gerçekten babanelik duygusuyla ama bana ilkinde yaşattıkları duyguyu ömrüm olduğunca unutabileceğimi sanmıyorum

Birde biraz evvel samimi bir arkadaşım soruyor ne alemde bebk çalışmaları.Bende bahstetim ve seninki ne zamn olmuştu dedim.İlk denemede olmuş, dr gebeliğe engel durumun var demesine rağmen olmuş, demekki evlenince steseydim hemen olacakmış demesine cidden içerledim.Bende valla biraz sert yazdım, canım eğer bu hesapla olsaydı ben şu an 3 aylık hamiletydim, 1. si korunurken hamile kaldımi, 2. si dr. korun hamile kalmaman gerek dediği halde ve yüksek risk verdiği halde korunmama rağmen hamile kalamadığımı söyledim.İnsanlar ne kadar düşüncesiz ya, ben bebek diye üzülüyroum adamın beni tesellisine bak, ilkinde hamile kaldım denekki ilk ay siteseyseyim yine öyle olacaktı . PESS !!! sizler ve bu durumu yaşayanlar hariç kimseye güvenmöiyorum artık

Son düzenleme:
inş olur annem kürtajdan sonra ikinci ayında hamile kalmış

ben de 5 ay önce bebeğimi düşürdüm çok zordu hala unutamıyorum

canım benim bizlerde alınganız şimdi, nasrettin hoca misali "bana damdan düşeni getirin" ancak biz anlayabiliyoruz demek ki. neyse hala bir umudumuz daha olabilir sen ve ben bu ayı kapattık önümüzdeki maçlara bakacağız :) belkim teyze oluruz ne dersin ne güzel olur öyle güzel haberler gelse dimi çok ihtiyacımız var. ahh ahh.

inş olur annem kürtajdan sonra ikinci ayında hamile kalmış
hepimizin dönemleri başka başka, dilerim en kısa zamanda sende hamile kalırsın , bizde de 3 aydır pas :)
ben de 5 ay önce bebeğimi düşürdüm çok zordu hala unutamıyorum
Canım maalesef zor ama biraz sabır, inş anne olacağız...

evet alınganız galiba ama bazılarıda nispet yapar gibi işte.Ne bileyim inş hayırlısı ya.Ayy ne güzel dedin be arkadaşım bari ceza dan yada senemden güzel haberler duysak o gaz bile bize yeter :) Kesinlikle haklısın süper olur bu haber :) valla belki diğer arkadaşları (ilk denemde tutturanları ) kıskanırım ama kürtaj sonrası olanları asla kıskanmam, o acıyı yaşayan biliyo işte :) neyse güzel düşünelim güzel olsun, bu ay güzel haberler olacak inş , biri çoğaldım iki kişiyim desin nolur ya :) senem ceza umudumuz sizlersiniz kızlar :) tabi diğer kürtaj yapan arkadaşlar hepiniz umudumuzsunuz :)

Mrb arkadaşlar 1 hafta önce bebeğimin kalbi durması sebebiyle aldılar.çok üzülüyorum ve bunu atamıyorum psikolojim çok bozuldu ne yapmam lazım bilmiyorum çok bunaldım kimseye bişey dıyemıyorum eşimle paylaşıyorum odabunaldı ne yapıyım bi akıl verin bana ya ilk bebeğim olucaktı.çok zor bişeymiş ben bunu biliyorum sadece....

ya tabii onlarda ban telimize basıyorlar, ayy inanki doğurana kadar kimseye söylemicem cidden ya soranlara kilo aldım derim habere diyorlar zaten kıss sen kilo aldın. :)
canım benim çok güldüm ya biri çoğaldım iki kişiyim desin ne olura :)))) inşallah canım bizimde gelecek.

canım geçecek bgünlerde inş, sabret.İlk zmanlar çok zordur hiç biryere sığamazsıni ebediyen bebin olmayacak gibi gelir, herkes acıyarak bakar sana.bizlerde yaşadık hepsini ki ben burdakileirn belki en duygusuzuyumdur belki, inanki bana bile çok ağır geldi.Ama hepsi geçecek hayat eski akşına kavuşacak ve inş en kısaa zamanda meleğin kucağına gelecek...

bencede :) göbek yaptım dersin :) çatlasınlar :) doğuma gelince göbek bebek miydi deyip iyice kudursunlar :))
bende sadece anneme size 4 arkadaşım var onlar dışında kimsyeye demicem, hele k.validem e hiç...

ayy napıyım ya, hamile olalım deyince gelmiyolar korkuyolar galiba, çoğalalım deyince belki geliverirler :) güldürdüysem seni ne mutlu bana :))

selam kızlar bende 2 sene önce bebişimi 8 haftalıkken kaybettim çok zor zamanlardı gerçekten şimdi 1 yılı geçti gelmiyor ne yzık ki bu süreçte çok zor allah yardımcımız olsun ..

bide gelip teselli vermeye kalkıyorlarya o zaman daha çok morelim bozuluyor çalışıyorum şu anda ben ve yıllık iznimden izin kullanıcam il dışına çıkıp kafamı dinlicem biraz..
bişey sormak istiyorum ben gene denemek istiyorum bunun zaman kısıtlaması varmı?

Hiç belli olmaz, bi bakarsın, eşin en gereken günde yanında :) Sonra ver elini bebişşş İkizler daha bi sevimli oluyor, Allah gönlüne göre versinC anım inşallah.

Canım geçmiş olsun. Biz de hemen hemen aynı şeyleri yaşadık, bak hala aklımız fikrimiz bebek, kolay atılmıyor, suçlama kendini. Ama bir kere veren Allah bir daha verir, bak en azından sorunun olmadığını öğrenmiş oldun. Bunu bile bulamayanlar. Üzme kendini olur mu?

selam kızlar bende 2 sene önce bebişimi 8 haftalıkken kaybettim çok zor zamanlardı gerçekten şimdi 1 yılı geçti gelmiyor ne yzık ki bu süreçte çok zor allah yardımcımız olsun ..
Haklısın canım. Kimi hemen buluyor bebişi, kimi de beklemek zorunda kalıyor. Ama en hayırlı ve doğru zamanda gelsin demekten başka da çare yok ne yazık ki.
Tatlım senin durumuna göre değişir bu. Yumurtanın döllenmesi kolay da, yerleşmesi sorun oluyor genelde. Rahim hemen toparlayamıyor. Ben ilk aydan itibaren deniyorum, olmadı. İki kez adet gördüm. İkisinde de kan pıhtıları vardı. Ancak toparlanıyorum. Bence sen bir adet bekle, başla çalışmalara. Rahim hazırsa zaten olur. Değilse olmaz.

canım benşim ya evet beklemek çok zor Allah tez vakitte gönderiri inş meleğini, insan bebeğinin olduğunu bilse bile korkuyor değl mi bi daha olmayacak mıdiye ? 1 yılı geçti madem bi dr. a göründün mü canım?
bencede canım kafanı dağıtırsın, onlarda üzülüyolar mutlaka ama bizide ektra üzülyolar işte Eğer dr. b süre vermediyse ve rahim temiz dediyse bekletmiyolar pek.Vücut toplansın diye korunursanız iyi olur diyolari, benim rahim temiz demişti ama 4 ay bekle dediç.Ben 1,5 ay bekledim sonra serbet.Ama gelen olmadı daha.
Hiç belli olmaz, bi bakarsın, eşin en gereken günde yanında :) Sonra ver elini bebişşş İkizler daha bi sevimli oluyor, Allah gönlüne göre versinC anım inşallah.
Doğru ya belli olmaz, kısmet olursa her şekilde olur.İnş hepimizede en kısa zamanda nasip olur annelik.
Valla ikizleri çok seviyorum bende inş olur bi daha.Bu arad benim kardeşlerimde ikiz, çok ikizler doğmuş teyzemden dayımdan vs... Belki bi şans daha :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…