canım benşim ya evet beklemek çok zorAllah tez vakitte gönderiri inş meleğini, insan bebeğinin olduğunu bilse bile korkuyor değl mi bi daha olmayacak mıdiye ? 1 yılı geçti madem bi dr. a göründün mü canım?
bencede canım kafanı dağıtırsın, onlarda üzülüyolar mutlaka ama bizide ektra üzülyolar işteEğer dr. b süre vermediyse ve rahim temiz dediyse bekletmiyolar pek.Vücut toplansın diye korunursanız iyi olur diyolari, benim rahim temiz demişti ama 4 ay bekle dediç.Ben 1,5 ay bekledim sonra serbet.Ama gelen olmadı daha.
Doğru ya belli olmaz, kısmet olursa her şekilde olur.İnş hepimizede en kısa zamanda nasip olur annelik.
Valla ikizleri çok seviyorum bende inş olur bi daha.Bu arad benim kardeşlerimde ikiz, çok ikizler doğmuş teyzemden dayımdan vs... Belki bi şans daha :)
Mrb arkadaşlar 1 hafta önce bebeğimin kalbi durması sebebiyle aldılar.çok üzülüyorum ve bunu atamıyorum psikolojim çok bozuldu ne yapmam lazım bilmiyorum çok bunaldım kimseye bişey dıyemıyorum eşimle paylaşıyorum odabunaldı ne yapıyım bi akıl verin bana ya ilk bebeğim olucaktı.çok zor bişeymiş ben bunu biliyorum sadece....
Progesteronun yan etkilerinden birinin çoğul gebelikler olduğunu okudum ben. Tıpta ikiz gebelik risk olarak görülüyor. O sebeple yan etki demişler. Aman öyle yan etkiye can kurban :) Ben de kullanıyorum şimdi, adet dönemim çabuk bitmesin, rahim hazırlansın diye. Rüyamda da dördüzlerim olduğunu görmüştüm. Bir de aslan burcuyum, Yasemin Boran bu senenin aslan burcu yorumunda çok sayıda bebek görülebilir diyor, hadi hayırlısı :)) Benim de babaannem ve halam ikiz doğurmuş. İkisininki de doğduktan birkaç ay sonra ölmüş. Yaşayan ikiz yok ama insan istiyor yine de :)
ya inşallah ikizlerin olur arkadaşım hayırlısıyla sağlıcakla doğsunlar, ikiz gebelik gerçekten risk ama benim akralabım var ikizler çok tatlı oluyorlar ya,
senemgy bende progesterona başlıcam dr öle bişilerden bahsetti çıtlattı daha doğrusu bakalımmm :)
4'üz mühayır olsun cicim hayır olsun :
ben boğayım boğaya ne demiş acaba, boşuna çalışma kafana göre takıl, bebek falan yok :) yazmışmı acaba bir okuyayım bende.
yaa :) peki progesteron ne hallerde kullanılıyor? hep merak etmişimdir ama araştırdmadım yani...Valla öyle etkiye can kurban bencede :) Hadi bakalım canım inş sanada nasip olur ki senin tarafındanda varmış ikiz, zaten kadının genlerinde varsa ikiz olurmulş yoksa erkekte olsada nafile, kadın hormonlarıylşa ilgiliymiş, kürtajdan evvel dr. söyledi. Hadi bakalım gelsin çifter bebek, sayın aslan annelerine :)Progesteronun yan etkilerinden birinin çoğul gebelikler olduğunu okudum ben. Tıpta ikiz gebelik risk olarak görülüyor. O sebeple yan etki demişler. Aman öyle yan etkiye can kurban :) Ben de kullanıyorum şimdi, adet dönemim çabuk bitmesin, rahim hazırlansın diye. Rüyamda da dördüzlerim olduğunu görmüştüm. Bir de aslan burcuyum, Yasemin Boran bu senenin aslan burcu yorumunda çok sayıda bebek görülebilir diyor, hadi hayırlısı :)) Benim de babaannem ve halam ikiz doğurmuş. İkisininki de doğduktan birkaç ay sonra ölmüş. Yaşayan ikiz yok ama insan istiyor yine de :)
ya inşallah ikizlerin olur arkadaşım hayırlısıyla sağlıcakla doğsunlar, ikiz gebelik gerçekten risk ama benim akralabım var ikizler çok tatlı oluyorlar ya,
senemgy bende progesterona başlıcam dr öle bişilerden bahsetti çıtlattı daha doğrusu bakalımmm :)
4'üz mühayır olsun cicim hayır olsun :
ben boğayım boğaya ne demiş acaba, boşuna çalışma kafana göre takıl, bebek falan yok :) yazmışmı acaba bir okuyayım bende.
gnaydın canım a.s. naber ?Gunaydın kızlar
hello cumm ne guzel anlattın bizi tskler :))
Ya ben astrolojiye metaklıyım biraz. Bir de yabancı bir astrolog, 2010 sonu veya 2011 başında hamile kalacak aslanlar sorunlar yaşayabilirler diyordu. Ay adını hatırlayamıyorum şimdi. Tam da düşük yaptığım zamanlarda okuyup yok artık demiştim. Bu kadar da nokta atışı olmaz:) Artık beklemedeyim. Bu ayın 18'ini iple çekiyorm. Tabi geçen ay olduğu gibi erkenden kırmızı kartı yemezsemYa hayatımda ilk defa erken adet oldum. Normalde 32 gün. Luteal Faz yetmezliği durumuymuş. Düşükten sonra görülebiliyormuş. Bu ay da olursa tedavi gerekirmiş. İşte tedavisi progestanla oluyormuş falan. Ben de şimdiden başladım progestana. Bende yan etki yapmadı, baş dönmesi, uyku hali falan yok hiç.
Offf bir de dün eşim, normalde çok fazla bebek istemezken, bu ay o kadar çaba harcadın, olmazsa iyi bir doktora gidelim deyince daha çok stres oldum. Daha 3 ay olmadı düşüğün üzerinden. Kendimi kötü hissettim azıcık. Sanki sınav veriyor gibiyim. Allah hepimize kolaylıklar versin inşallah Cankuşlar.
Gunaydın kızlar
hello cumm ne guzel anlattın bizi tskler :))
Bu arada ankara berbat.Dün yollarda mahsur kaldık, çift otobüs yaptığımız yolu bi nefeste 3,5 saat yürüdük.Donacağım sandım, yollar akın akın insna, arabalar kitlenmiş, kayan kayana ! Resmen mahşer günü, sadece tek fark, ateş yok , dondurucu soğuk var !!
gnaydın canım a.s. naber ?
bende meraklıyımdır ama hiç bişey bulamadım kendimle ilgil :) rezzan kiraz olabilr mi? cidden nokta atışı yapmış kadın :) ama allah korusun iyi olsun diyelim. Luteal faz nedir canım, geçende demiştim ama anlamamıştım ben
Ya ben astrolojiye metaklıyım biraz. Bir de yabancı bir astrolog, 2010 sonu veya 2011 başında hamile kalacak aslanlar sorunlar yaşayabilirler diyordu. Ay adını hatırlayamıyorum şimdi. Tam da düşük yaptığım zamanlarda okuyup yok artık demiştim. Bu kadar da nokta atışı olmaz:) Artık beklemedeyim. Bu ayın 18'ini iple çekiyorm. Tabi geçen ay olduğu gibi erkenden kırmızı kartı yemezsemYa hayatımda ilk defa erken adet oldum. Normalde 32 gün. Luteal Faz yetmezliği durumuymuş. Düşükten sonra görülebiliyormuş. Bu ay da olursa tedavi gerekirmiş. İşte tedavisi progestanla oluyormuş falan. Ben de şimdiden başladım progestana. Bende yan etki yapmadı, baş dönmesi, uyku hali falan yok hiç.
Offf bir de dün eşim, normalde çok fazla bebek istemezken, bu ay o kadar çaba harcadın, olmazsa iyi bir doktora gidelim deyince daha çok stres oldum. Daha 3 ay olmadı düşüğün üzerinden. Kendimi kötü hissettim azıcık. Sanki sınav veriyor gibiyim. Allah hepimize kolaylıklar versin inşallah Cankuşlar.
Tatlım Luteal Faz, yumurtlamadan adet dönemine kadarki 14 günlük süreç oluyor. Benim hamile kaldığım ayda 12 gün sürmüştü bu dönemim. Bu dönemde rahim bebeğe hazırlandığı için, kısa sürerse hazırlığını yeterince yapamıyor ve yumurta döllense bile tutunamıyor. İlk hamileliğimde 12 gün sürmüştü. İdeali 14 günmüş. Ama benim o dönem rahim daha sağlıklı olduğundan sorun yaşanmamıştı. Düşükten sonra ister istemez rahim hasar gördüğünden, Luyeal Faz daha da kısa sürdü. Yumurtlamadan 8 gün sonra, tam döllenmiş yumurta yerleşirken adet oldum. Progesteron hormonu, bu dönemde salgılanıp, rahimin iç tabakasını kalınlaştıran, bebeğin tutunmasına yardımcı olan bir hormon. Vücut yeterince üretmediğinde yapay olarak almak gerekiyor. Luteal faz yetmezliği her kadında dönem dönem olabilir ama iki kez üst üste olması luteal faz yetmezliği tanısının konmasına neden oluyor. Yani bu ay da olursa progestan almam gerekecekti, ben de neden deneyip yanılayım dedim ve sorun daha olmadan almaya başladım. Zaten düşük öyküsü olanlara doktor muayene bile etmeden veriyor her ihtimale karşı. Ben de başladım yumurtlamanın ikinci günü itibariyle. 10 gün de kullanıcam şimdi. Bakalım artık, faydası olur mu bilmem.
Bu arada ben geçen hamileliğimde karnıma, kasıklarıma hep sıcak su torbası koymuştum. Yeni öğrendim ki embriyonun gelişimine olumsuz etki ediyormuş. Offf daha neler öğrenicez yaaa
ben bakamadım, ben reklam ve halkla ilişkiler departmanında çalıştığım için sürekli netteyim habere veri gir, veri bul, vss vss. bende bakıcam burç olayına. çok merak etti, ya sen bence sınavı geçeceksin bu ay, yani resmen nokta atışı yaptık seninle diye düşünüyorum, bakalım odaklanmayalım diyeceğim ama odaklanıyoruz, o zaman biz her ay çalışalım elbet bir gün tutturacağız.
canım ne güzel anlatmışsın yaa verdiğin bilgiler için teşekkürler.ama neden sıcak su uyguladın birindenmi duymuştun.üzüldüm gerçekten sıcağın iyi gelmediğini duymuştum bende keşke daha çnceden tanışsaymışız( senin şimdi kürtaj olalı ne kadar oldu? bende geçen hafta gittim kontrole rahim temiz ama kist çıktı doktor korun adetin 4. günü gel dedi eşimde ne korunmasıymış temizse tamamdır dedi verdi coşkuyu:))) gerçi ben hemen kalktım tutmayak biliyorumda yinede içinde tereddüt yaşıyorsun...bakalım :))
Tatlım Luteal Faz, yumurtlamadan adet dönemine kadarki 14 günlük süreç oluyor. Benim hamile kaldığım ayda 12 gün sürmüştü bu dönemim. Bu dönemde rahim bebeğe hazırlandığı için, kısa sürerse hazırlığını yeterince yapamıyor ve yumurta döllense bile tutunamıyor. İlk hamileliğimde 12 gün sürmüştü. İdeali 14 günmüş. Ama benim o dönem rahim daha sağlıklı olduğundan sorun yaşanmamıştı. Düşükten sonra ister istemez rahim hasar gördüğünden, Luyeal Faz daha da kısa sürdü. Yumurtlamadan 8 gün sonra, tam döllenmiş yumurta yerleşirken adet oldum. Progesteron hormonu, bu dönemde salgılanıp, rahimin iç tabakasını kalınlaştıran, bebeğin tutunmasına yardımcı olan bir hormon. Vücut yeterince üretmediğinde yapay olarak almak gerekiyor. Luteal faz yetmezliği her kadında dönem dönem olabilir ama iki kez üst üste olması luteal faz yetmezliği tanısının konmasına neden oluyor. Yani bu ay da olursa progestan almam gerekecekti, ben de neden deneyip yanılayım dedim ve sorun daha olmadan almaya başladım. Zaten düşük öyküsü olanlara doktor muayene bile etmeden veriyor her ihtimale karşı. Ben de başladım yumurtlamanın ikinci günü itibariyle. 10 gün de kullanıcam şimdi. Bakalım artık, faydası olur mu bilmem.
Bu arada ben geçen hamileliğimde karnıma, kasıklarıma hep sıcak su torbası koymuştum. Yeni öğrendim ki embriyonun gelişimine olumsuz etki ediyormuş. Offf daha neler öğrenicez yaaa
ben bakamadım, ben reklam ve halkla ilişkiler departmanında çalıştığım için sürekli netteyim habere veri gir, veri bul, vss vss. bende bakıcam burç olayına. çok merak etti, ya sen bence sınavı geçeceksin bu ay, yani resmen nokta atışı yaptık seninle diye düşünüyorum, bakalım odaklanmayalım diyeceğim ama odaklanıyoruz, o zaman biz her ay çalışalım elbet bir gün tutturacağız.
Valla kuzenimin eşi kadın doğumcu, o da içebilirsin dedi. Zaten 10 günde bitiyor kutu. Sonra test zamanı geliyor. Ayın 18'i, beklenmeyen adet tarihim :) İlaç 16 martta bitiyor. Ben adet olmazsam birkaç gün geç yaparım testi.ayyy senem neler neler öğreniyoruz yatırlatmadan bi aney olaydık sonrası vay bebegin haline simdi sen o ilacı içiosun günün gececek kan testi yapiim dıceksin yanıltmasın seni :18: bence kendi kendimize bişey yapmasak ta kendi haline bıraksak..bende subatta 7-8 gun lekeli regl gecridim ..7 martta coksukur oldum bii geliyor pıhtı pıhtı 3 gun oldu halen kıpkırmızı normalde bende 3.günüü bitmiş gibi olur ...iyi bişey dıe dusunuyorum simdi rahim temzlenyor kendine gelecek dıorum:18: senin 18 i sat tarihin mi?
anladım canım :) şimdi bilgilenmiş oldum sayende :) Hadi bakalım gelsin bebiş ozman :)Tatlım Luteal Faz, yumurtlamadan adet dönemine kadarki 14 günlük süreç oluyor. Benim hamile kaldığım ayda 12 gün sürmüştü bu dönemim. Bu dönemde rahim bebeğe hazırlandığı için, kısa sürerse hazırlığını yeterince yapamıyor ve yumurta döllense bile tutunamıyor. İlk hamileliğimde 12 gün sürmüştü. İdeali 14 günmüş. Ama benim o dönem rahim daha sağlıklı olduğundan sorun yaşanmamıştı. Düşükten sonra ister istemez rahim hasar gördüğünden, Luyeal Faz daha da kısa sürdü. Yumurtlamadan 8 gün sonra, tam döllenmiş yumurta yerleşirken adet oldum. Progesteron hormonu, bu dönemde salgılanıp, rahimin iç tabakasını kalınlaştıran, bebeğin tutunmasına yardımcı olan bir hormon. Vücut yeterince üretmediğinde yapay olarak almak gerekiyor. Luteal faz yetmezliği her kadında dönem dönem olabilir ama iki kez üst üste olması luteal faz yetmezliği tanısının konmasına neden oluyor. Yani bu ay da olursa progestan almam gerekecekti, ben de neden deneyip yanılayım dedim ve sorun daha olmadan almaya başladım. Zaten düşük öyküsü olanlara doktor muayene bile etmeden veriyor her ihtimale karşı. Ben de başladım yumurtlamanın ikinci günü itibariyle. 10 gün de kullanıcam şimdi. Bakalım artık, faydası olur mu bilmem.
hadi be hellom inş bu ay bari senemden alsak yeğenimziin haberini :) inş hepimiz bir gün tutturcağız :))ben bakamadım, ben reklam ve halkla ilişkiler departmanında çalıştığım için sürekli netteyim habere veri gir, veri bul, vss vss. bende bakıcam burç olayına. çok merak etti, ya sen bence sınavı geçeceksin bu ay, yani resmen nokta atışı yaptık seninle diye düşünüyorum, bakalım odaklanmayalım diyeceğim ama odaklanıyoruz, o zaman biz her ay çalışalım elbet bir gün tutturacağız.
Haklısın yaa. Takmamalı çok. Hadi bakalım inşallah buluruz bu ay. Kaçacağı delik bırakmadım ama yine anneye nanik yapıp kaçarsa eşşek sıpası, dayak var çıktığında :)
Rica ederim canım. Bunları paylaştıkça öğreniyoruz, dikkat ediyoruz. Ben sıcak su torbasını sadece ısınmak adına kullandım, tıbbi bir sebebi yok yani eşşekliğimin :) Hamilelik öncesinde de hamileliğin ilk haftasında da hep sıcak su torbası ile gezdim. Annem dedi iyi değil diye ama ne alakası var dedim kadıncağıza bir de. Ben sıcağı seviyorum, bebiş de sevsin dedim çok iyi bişeymiş gibi.
Ben kürtaj olmadım, kendiliğinden düşük oldu 7. haftada. Aralık 12'de düşürdüm bebişimi. Ocak 15'de ilk adetimi oldum. İlk denemem geçen aydı, işte bu luteal faz yetmezliği sebebiyle adet gününe 4-5 gün kala geldi kırmızılar. Bu ay preseed falan kullandım, yumurtlama gününü tespit ettim. Elimden geleni yaptım. Ama dediğim gibi, olmazsa artık oluruna bırakıcam sanırım. Eskiler kendi haline bırakıyorlarmış. Hiç de sorunları olmamış. Senin adına da çok sevindim. Temiz çıkması iyi. Aman eşlerimiz de zaten coşkuyu vermek için hazır bekliyorlar sağolsunlarTutmayacak diye şartlama kendini, yatmak falan hep şansı arttırmak için, kalkınca imkansız diye bişey yok.
Valla kuzenimin eşi kadın doğumcu, o da içebilirsin dedi. Zaten 10 günde bitiyor kutu. Sonra test zamanı geliyor. Ayın 18'i, beklenmeyen adet tarihim :) İlaç 16 martta bitiyor. Ben adet olmazsam birkaç gün geç yaparım testi.
bende de evde duruyor düşük tehlikesi hafif kanamam olunca 1 kutu bitirmiş 2.kutuda da yarısını içebilmiştim sonrasıda malum işte...
yumurtlama zamanından itibaren baslaşam mı bende kalan kutuyu acaba
regl biterse kontrol iççin cuma yada ctesi gidecem soriim bakiim..folik asitte içiyosun dimii sen düşükten bu yana..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?