Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

selamlar canım,
umarım pazar günü güzel geçmiştir, Ben bugün bir garip hasta , midem bulanıyor sanıyorum tansiyonum düştü :) paso yattım.
progestan beni de şişirdi ben 10. haftama kadar kullandım. Maşallah 17 haftalık ne güzell, allah devamını getirsin, ne güzel diyetisyene gitmek çok iyi fiki bence ben hiç güzel beslenmiyorum hiçbişi yiyemiyorum, hoşaf, yoğurt, süt bunlar ok ama balık yiyemiyorum ağzıma sürmekten öte göremiyorum, yumurta aslaaaa tavuk aslaaaa et çok çok mecbur kalırsam, bende size yazacaktım siz yemek yiyebiliyormusunuz? baklagilleri yiyebiliyorum. böyle olursa korkarım hem bebek hem ben perişan oalcağız.
benim ayaklarım normalde de çok yanarda ben bacaklarımın arasına yastık alıp yatma ihtiyacı duydum ve geçen teyzeme söyledzim onda hamile yastığı varmış bana verdi tavsiye ederim çok rahatlattı beni. haaa birde sabah 5 te gözümüzü açıyorum 7 de uyuyorum 9 gibi uyanıyorum böyle yani. ahh birde gidip bebeğin sağlıklı olduğunu ve ona bebek demekten vazgeçip cinsiyeti yada ismiyle hitap etsem ne güzle olacak.
Karin'i öptüm.

Öyle canım Allah 2. düşüklerden korusun.İnsnalar acımasız ya kimsenin umrunda değil valla canı yanıyo mu yanmıyo mu die ? bundan sonra bana bebek yok mu diyenlere ; sizin sorduğunuz şey insnaların yarası olabiilir elinden bişey gelmeyebilir bu konuda sorupta can yakmayın diyeceğim kararlıyım.Arkamdan aa kendinin olmuyo galibe derselerde desinler.. Yeter ya kimse uyarmmaış ki boş boğazları.

Birde son zamanlarda şuna kızıyorum; kesin bişey var sizde.Bu kadr zamana nasıl olmaz? :Ya diyorum ayrıyız ya, ayda 8 gün yeter mi ? olsaydı ççoktan olurdu bişey vardır gidin dr. a cevapları ! yani herkes olmuş bi dr. Benim korktuğum aklıma getirmemeye çalıştığım meseleyi herkse çok kolay ve kesin yargıyla dillendiriyor.Biraz duyrlı olsunlar istiyorum, biraz insaf , biraz vicdan ! Çok mu ?

Annenle k.validende kendilerince haklılar gibi canım, ilklerimizin sonucu belli.ancak bunu diyebiliyolar işte.Burda tek önemli olan senin yanında olabilmeleri her durumda .... ama inş her geçen gün bebeğinin sana tutunması kuvvetleniyor, inş 13. haftada bi oh be diyeceksin :)
evet hepimizin bu korkuları hat safhadaydı.Hamile kaldıkça yerini başka endişeler aldı. .Allah dediğin gibi bol bol sabır versin, sabretmekten başka çare yok..
Günaydın arkadaşlr iyi pazarlar hepinize..

Candaşcım kırmızı kartı görmüşsün inşallah bundan sonra gelmez o kırmızıların,
İnş canım hayırlısıyla o da olur inş...

Tafff ; hamilesin diyorum yanılıyor muyum ?

Son düzenleme:
kürtaj olduğumda bebeğim 10 haftalıktı kalbi durduğu için kürtaj olmak zorunda kalmıştım. kürtajdan sonra ilk adeti görene kadar korundum ilk adeti 29. gün gördüm ondan sonra içim rahat etmediği için pıhtılaşma testlerini yaptırdım çok şükür temiz çıktı içim rahatladı. ocak ayından itibaren (7 aydır) korunmasız ilişki (tam yumurtlama günlerini tespit ederek) oluyordu. temmuz ayında eşime de test yaptırdık onun değerleri de iyi çıktı çok şükür içim daha da rahatladı kafamdaki o sıkıntıyı da attım. SAT 4 TEMMUZ ve dün akşam yaptığım idrar testiyle öğrendim ki hamileyim

İşte bu nazlı bebek 7. ayda geldi ama allahın izniyle annesini bırakmayacak :) Canım çok tebrik ediyroum.Rabbim sağlıkla kucağına almayı, hep iyi günlerini göremeyi nasip etsin.Yeni yolun hayırlı olsun inş.Hep mutlulukla ....

Son düzenleme:
ay maşllaah size o kadar oldunuz demek Nazar . biz daha 8+3 üz ama akşamalrı karın çok çıkıyo. ilkindede böyleydi şişkinlik oluyo. bi de sıcakaların etkisi şişiyorum ayaklarım bileklerim çok şişiyo. diyetisyene gitme fikri güzel. ben daha şimdiden 1,5 kilo almışım :)) ama benim için sorun değil. çünkü zaten zayıf bi insanım. benim karın içinde yanmam var. sanki ateş yanıyo orda. ayaklarımda yok ama. soğuk suya tut yatmadan önce iyi gelir.
canım benim iyiyim bende. uyku halinden fazla giremiyorum girince de ancak buraya yazıyorum. topiğini takip etmeye çalışıyorum yazamasamda. kızının doğum günü kutlu olsun. daha nice güzel yaşlarına inşallah. bizde 3 ayımızı doldurunca herkese söylemeyi düşünüyoruz. tabi ben kendimi tutabilirsem o zamana kadar:))

ay bu çok güzel haber. ramazanın ilk günü sabahın bu saatlerinde alınan mis gibi bi haber. canım gözün aydın. ağustosu güzel haberle başlattın devamı da gelecek inşallah. canım tebrik ediyorum. Allahım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah. dra ne zaman gidiyosun?

teşekkür ediyorum canım adaşım benim Allah sana da hayırlı zamanda nasip edecek herşeyin zamanı varmış bize düşen sabretmekmiş dediğin gibi allah bu sefer mutluluğumuzu tamamına erdirsin

CANIMMM çokk sevindim insallah bebişin sana bu defa öyle sıkı tutunurki annesini hiç bırakmaz ,maşallahhh diyelim ay basına çok güzel habberlerle girdik darısı diğer bütün arkadaşlarımın başınaa....

bu arada herkese hayırlı haftalar olsun,,

HELLOCUM,maydonoz ödem söktürücü diyorlar ama birde düşüğe sebep olduğu için ilk dönemlerde doktorlar çok önermiyor bırakın şişlik hepimiz oluyor ilk 3 ayı atlatın nane maydonoz gb yeşillikleri daha sonra yyiyin derim,
CANDAŞŞŞ kaçısın yokk bu ay artık sendennn haber bekliyozz bak demedimmi bu ay taf sonra sen diyee:)

çok teşekkür ediyorum canım amiiin güzel dileklerin içininşallah bu sefer hayırlısıyla kucağımıza alacağımız günleri görelim sevincimiz yarım kalmasın
doktora 5+0 olabilirsem allah nasip ederse o zaman gitmeyi düşünüyorum yani pazartesi günü sabahı:97: kan testi bile yaptırmayacağım bu zaman zarfında hakkımda hayırlısı neyse o olsun bu sefer stres yok

canımmmmmmmm çok ciddi büyük bir heyecanla okudum, gözlerimden yaş aktı, çok ama çok sevindim inanamazsın. allah tamamına erdirsin taf.
gözün aydın gözümüz aydın

teşekkür ediyorum canım adaşım benim Allah sana da hayırlı zamanda nasip edecek herşeyin zamanı varmış bize düşen sabretmekmiş dediğin gibi allah bu sefer mutluluğumuzu tamamına erdirsin
inş canım, hayırlısıyla cümlesine ...

yok canım ya bekleme hiç :) biz birbirimizi bulamıyoruz ki bebk gelsin :) belki seney bu aylarda evet hamile olabilrim :) o da hamileliğin ilk 3 ayında :)

Valla ama şu iş süper oldu, yaydık enerjiyi , tutturduk bebeişi :) allah tamamına da erdirecek inş :) Yalnız bu gebeliklere sevinmekle üzülme arası olmak çok kötü bi duygu aslında.İlklerde böyle dğilde, ikincilerden ödümüz kopuyo resmen

candaş

ahh canım insanlarda hiç vicdan olur mu anlayış olur mu? biliyorsun bir ablamdan bahsetmiştim ya, senin verdiğin duayı birde bir dr ismi öğrendim onu söylemek istedim teyzemle aynı iş yerindeler hatta ablama da teyze diyorum neysee, gel işe dedi söyle. sonra dedim teyze yok ben gelmiyim, şimdi kızın gözüne sokar gibi hamile hamile halimle gelip söylemeyeim yanlış anlaşılır dedim, çünkü iş yerine gittim mi herkes sağolsnlar beni sevdikleri için bebeği soruyorlar sonra kendi doğum hikayeleri hamile kalma hikayeleri doğumdu doktordu derken muhabbet ben ve çocuk etrafında dönüyor, kaldı ki biliyorum hani böyle kıskanmak değilde hamile görünce ya benim inadıma mı herkes hamile diyordum hatırlarsan dizilere kafayı takmıştım açıyordum o hamile bu hamile şu hamile bunalmıştım. onada yaşatmayayım dedim, teyzeme verdim bilgileri müsait olunca sen kendin söylersin dedim.

Hamile kalıncada insan korkuyor biliyorsun şimdi bile korkuyorum, eminim allah nasip etsin bebeklerimizi kucağımıza alınca bu seferde başka kaygılarımız başlayacak, dilerim allahtan tez zamanda yaralarımız sarılır, kimsenin kucağını boş bırakmasın mevlam.

8 günde çok zor koca benim sürekli yanımda olduğu halde bile 9.aya denk getirebildik. Ateş ölçme yöntemin ne oldu.

Sanki anlayış göstermek için illa baştan geçmesi gerekmiş gibi .. Oysaki empati yapılabilir. Hatırlıyorum ozamanları. Ne kadar duyarlısın valla tebrik ve takdir ederim seni. Ben de bu ay ilkkez dün ölçebildim.Cumartesi başlayacaktım haftasonu dayımlardaydım termometrem evde kalmış ölçemedim.bundan sonra devam bakalım yumurtlama durumu ne alemde.

İki gündür senden haber almak için giriyorum bakıyorum yok Ama Tafcım bu güzel haberi bu mübarek güne saklamış...

Çooooooooookk tebrik ederim canım. Rabbim sağlıkla hayırla kucağına almayı da nasip etsin..
şuan ağzım kulaklarımda varya.. içim kıpır kıpır oldu..

İnşallah bu aylarda candaşcım dan da güzel haberi almak nasip olur hayırlısıyla.

sıkıştırmak gibi olacağımda, taf bir yere kaydediyordu ya ateş tablosunu sende kaydettin mi, valla taf gelsin sorarsım hiç hatırlamıyorum neresi olduunu.

güzel anne fıstık anne çok teşekkür ediyorum inşallah dediğin gibi bu sefer allah sevincimizi yarım bırakmaz
Candaşcığıma ve bütün melek annelerine de hayırlı zamanda nasip edecek Allah inanıyorum.

canımmmmmmmm çok ciddi büyük bir heyecanla okudum, gözlerimden yaş aktı, çok ama çok sevindim inanamazsın. allah tamamına erdirsin taf.
gözün aydın gözümüz aydın

canım benim yaa sağolasın ben de her hamile haberini öyle heyecanlanarak gözyaşlarıma hakim olamayarak okuyorum bu hamileliğimde böyle şapşal gibiyim malum önceki hamileliğim 10 hafta mükemmel gitmesine rağmen sevincim yarım kaldığı için bunda da buruk bir sevinç yaşadım. tek tesellim bebeğimi kucağıma alabileceğim bu ayda meleğimin kardeşinin haberini almış olmam allah inşallah bu sefer sevincimizi tamamına erdirir

canıııım çok sağol inşallah bu sefer allah mutluluğumuzu tamamına erdirir. Darısı bütün melek annelerine inşallah amiiiiiiiin

Canım benim allah razı olsun.Tab
sıkıştırmak gibi olacağımda, taf bir yere kaydediyordu ya ateş tablosunu sende kaydettin mi, valla taf gelsin sorarsım hiç hatırlamıyorum neresi olduunu.
bilmiyorum ki nereye kaydettiğini, bende excell de bi tablo yaptım.Ya benim bunu yapmamın amacı sadece yumurtlama olayı var mı onu öğrenmek ?herhalde vardır ama bellide olmaz .. Yoksa ben ağzımla kuş tutsam nafile, koca olmadıktan sonra yumurtlamışım neyime :))

Pollyana; canım sen nasılsın ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…