günaydın kızçeler,
destina gözün aydın diyeyeiim, rahatlarsın biraz offf çok sancılı olabilir dikkat et kendine. öpüyorum.
chrb çok sevindim sonuçlar temiz
benim dr saat 11 de kendinize iyi bakın gelince konuşuruz. mucikoooooo
ceza kalbim senle
günaydın kızçeler,
destina gözün aydın diyeyeiim, rahatlarsın biraz offf çok sancılı olabilir dikkat et kendine. öpüyorum.
chrb çok sevindim sonuçlar temiz
benim dr saat 11 de kendinize iyi bakın gelince konuşuruz. mucikoooooo
ceza kalbim senle
endişem tanıdığım ablanın kaybını duyunca daha da bi arttı. o yüzden gece çok kötü olmuştum.dün akşam gittim ablanın yanına. ben bebeğimi kaybettiğimde çok saçmalamıştım. abla çok olgundu. hayırlısı buymuş ben çocuk istedim 3 sene sonra Allah verdi Allah aldı dedi. yaşı büyük olduğu için yeni bi umudu da yok. herşeyi kabüllenmiş gördüm. Allahım kimseye yaşatmasın bunu...
benim asıl korkum hani normal düşükten ziyade kalbinin durması. hani normal düşük tehlikesi olsa lekelenme kanama olur o belirtiler çok şükür yok bende. olsa tedbir olarak progestan alınır ayaklar havaya dikilir hani nebilim yapılacak şeyler yaplır en azından. ama kalbinin durmasına hiç bişe yapamıyoruz,tedbir alamıyoruz, üstelik haberimiz bile olmuyo( üstelik 14.15. haftalarda bile kalbi durabiliyo. chnb ben kürtajdan sonra dahiliye druna dahil gittim. bi dolu kan verdim tahlil yaptırdım kafama göre. hepsi hormon,şeker ,troid, kolestrol..vs bu tarzdaydı. bi kan pıhtılaşması için hematologa niye gitmemişim onu bilmiyorum. şimdide buna taktım. aspirini kafama göre içmek istemiyorum. drum gerek yok diyo. ama geçen bi topikte denk geldi. kızın 10. haftada bebeğinin kalbi duruyo. sonra tekrar hamile ve 20 küsürlü haftalarda yine kalbi duruyo. anlaşılıyoki kan pıhtılaşması. neyse hep korktuuğum şeyler başıma geliyo ya ben yine diyorum kış kış şeytan kış kış.. ama olmadı pztesi kontrolümde dra söylesem ben endişeleniyorum baştan tedbir alalım bi baksınlar kana. varsa tedbirimizi alalım diye. gerek yok dersede kendim kafama göre gitsem hematolojiye bakarlar heralde değil mi?.
senin tes sonuçlarıda çıkmış hadi gözün aydın. inanki rahatsızlığın sebebini bilip ona göre tedbiri alarak ilerlemek en güzeli. hani deselerki bana senin kan pıhtılaşman var ilacın da bu daha çok sevinecem. anladın demek istediğimi ...
oohhhh afiyet olsunnn. ceza senin d edr bugün değil mi? ayy hadi güzel güzel haberlerle gelin..
Sağ olasın canım. Yolculuk var herhalde. İyi tatiller diyeyim...
Canım seni çok iyi anlıyorum. Aslında artık bu pıhtılaşmayı rutin hamilelik testi olarak yapmalılar. Çünkü çok sık rastlanan bir sorun. Bbebklerde gelişim geriliğine de neden olabilir ablanın olayında olduğu gibi. O abla da yaptırsın bu testleri bebeği besleyen damarlara yeterince kan gitmeyebiliyor bu durumda. Bazen de bebeğin kalbi duruveriyor. Bazen de bir şey olmayabiliyor. Benim oğlum var biliyorsun. Ondan önce de düşüğüm. Ama erken doğumdan sonra çıktı pıhtılaşma problemim.
Bu arada ben her hamileyi uyarıyorum. Rahimağzı uzunluğunu hep kontrol ettirin diye. Herkes yaptırsın canım. Aralık annelernde benim bebeğin gelişmediğini öğrendiğim hafta bir ikiz hamile yazmış hamile olduğunu. Hep özellikle ikizlere ölçtürün diyordum kendi derdimden ona dememişim. 3 hafta önce bu sebepten 20 haftalık ikizlerini kaybetmiş. Çok üzüldüm neden onu uyarmadım diye. Şimdi herkesi uyarıyorum canım. Kan da hemen çıkmıyor. Özellerde biraz daha hızlı. Protein s ve c'ye de baktır istersen. Belki sorun yoktur ama için rahatlar. Sen de benim gibisin çünkü. Yoksakendini yer bitirirsin...
günaydın kızlaröğlen oldu diyeceksiniz ama ben yeni kalktım çok uyumuşum...dün ovulasyon testi yaptım silik çizgi çıktı sanırım yumurtlama dönemine girdim..bugün yapmıycam yarın yapayım diyorum yoksa hergün mü yapmalıyım 4 testim kaldı
yani ovulasyon testine başlayınca hergün aynı saatte yapmak gerekiyor ki aradaki farkı görelim diye:26: bugün adetin kaçıncı günü ve kaç günde bir adet olursun genelde ona göre başlasaydın keşke o zaman elindeki test yeter sana
canım 2 aydır çok gecikmem oldu ama ortalama 32 günde bir oluyorum...bugün 15. gün..yapayım bari bugünde..saol tatlım ben ilk kez yaptığım için bilmiyorum hergün yapmam gerektiğini
bu arada kızlar bu kan pıhtılaşması sorunu benide korkutuyor.. ilk düşüğümde hiç test yaptırmadım.bilmiyoruz neden düştü.kromozomal olabilir dedi doktor,10 haftalıktı ama 10 haftalık gibi değil dedi gelişmemiş dedi..bundan sonrakinde ne yapmam gerekir hiç bilmiyorum,dr a desek bu test leri yap diye benim işimi bana öğretiyo derbende olsam kızarım
ilk düşükte yapmıyorlar doktorlar araştırma işini malesefbenimkinde de yapalım dememişti ben istemiştim özel sigortam karşılamamıştı ama ben yine de yapılsın dedim sgk nın geçtiği başka özel hastanede yaptırdım bu testleri ordaki doktor da terslemişti beni biz bunları ilk düşükte istemiyoruz ben seni çok stresli gördüm böyle stresli olursan hiç çocuğun olmaz gibi can sıkıcı şeyler söyledi ben yine de kaç paraysa yapılsın istiyorum dedim ve yaptırdım çok şükür pıhtılaşma sorunum yokmuş onu öğrendim bana çok paraya (500 küsür TL) mal oldu ama öğrendim içim rahat etti
ilk düşükte yapmıyorlar doktorlar araştırma işini malesefbenimkinde de yapalım dememişti ben istemiştim özel sigortam karşılamamıştı ama ben yine de yapılsın dedim sgk nın geçtiği başka özel hastanede yaptırdım bu testleri ordaki doktor da terslemişti beni biz bunları ilk düşükte istemiyoruz ben seni çok stresli gördüm böyle stresli olursan hiç çocuğun olmaz gibi can sıkıcı şeyler söyledi ben yine de kaç paraysa yapılsın istiyorum dedim ve yaptırdım çok şükür pıhtılaşma sorunum yokmuş onu öğrendim bana çok paraya (500 küsür TL) mal oldu ama öğrendim içim rahat etti
büyük şehirlerde yaşayan arkadaşlar üniversite hastanelerinin dahiliye bölümlerine gidin. orda her çeşit test bir kuruş vermeden yapılıyor. yalnız ufak bir ayrıntı, Allah günah yazmasın iki kaybım oldu demiştim. bir tane de yapmıyolarmış. ben de bu forumda bi yerlerde okumuştum. o şekilde gittim. her ay maaşımızdan dünya kadar para kesiliyor. hayatımda ilk defa bir işim düştü üniversite hastanesine, ona da oturup da iki tane olsun öyle gideyim diyecek halim yoktu. kolay olmuyor çünkü. hem hamile kalmak kolay değil, hem de kaldıktan sonra kaybetme acısı.
dahiliye uzmanı normal gördü sonuçlarımı, sorun yok dedi. ama kadın doğumcuya göster dedi. ertesi gün de yine cerrahpaşada kadın doğumcudan randevu aldım. bu sefer nasılsa testlerim yapıldı, hem kadın doğum uzmanına gerçeği söyleyeyim dedim. zaten soruyolar direk kaç tane diye. bir tane diyince o kadar sinirlendiki anlatamam. bu testleri gereksiz yaptırmışsın, bunlar anlamsız dedi. doğru düzgün bakmadı bile. önceden herhangi bir ilaç kullanmam gerekiyo mu diye sordum, beni başından hamile kal, öyle gel diyerek bi güzel sepetledi.
ama sonra sonuçları kendi özel doktoruma götürdüm. o az da olsa sorun olduğunu söyledi. ama tedaviye gebe kalınca karar veririz dedi. 4 tane bakılan genden bi tane heterezigot çıktı, a1298 olan. bu çoğu kişide olan bir durummuş. ama pıhtılaşma topiği var gebelik bölümünde orda benim durumumda olanlara tedbir amaçlı olsa bile ilk 5-6 ay iğne tedavisi verildiğini okudum.
bu arada çok şükür diyorum, nihayet adet oldum. hamile olmadığını bilerek beklemek çok zor çünkü. ama hesaplamalrım doğru çıktı. yumurtlamam 4 gün geciktiği için adetim de 4 gün gecikti. bakalım bu ay nasıl olcak. üzülmüyorum. çünkü anlıyorum vücudum kendini ancak toparlıyor. havaların sıcak olması, günlerin uzun olması falan da var ama böyle bişey daha önce hiç yaşamamıştım.ben kürtaja bağlıyorum.
umutlar eylüle kaldı. artık biz de eylülde gel şarkısını söyleriz artık ne yapalım.
büyük şehirlerde yaşayan arkadaşlar üniversite hastanelerinin dahiliye bölümlerine gidin. orda her çeşit test bir kuruş vermeden yapılıyor. yalnız ufak bir ayrıntı, Allah günah yazmasın iki kaybım oldu demiştim. bir tane de yapmıyolarmış. ben de bu forumda bi yerlerde okumuştum. o şekilde gittim. her ay maaşımızdan dünya kadar para kesiliyor. hayatımda ilk defa bir işim düştü üniversite hastanesine, ona da oturup da iki tane olsun öyle gideyim diyecek halim yoktu. kolay olmuyor çünkü. hem hamile kalmak kolay değil, hem de kaldıktan sonra kaybetme acısı.
dahiliye uzmanı normal gördü sonuçlarımı, sorun yok dedi. ama kadın doğumcuya göster dedi. ertesi gün de yine cerrahpaşada kadın doğumcudan randevu aldım. bu sefer nasılsa testlerim yapıldı, hem kadın doğum uzmanına gerçeği söyleyeyim dedim. zaten soruyolar direk kaç tane diye. bir tane diyince o kadar sinirlendiki anlatamam. bu testleri gereksiz yaptırmışsın, bunlar anlamsız dedi. doğru düzgün bakmadı bile. önceden herhangi bir ilaç kullanmam gerekiyo mu diye sordum, beni başından hamile kal, öyle gel diyerek bi güzel sepetledi.
ama sonra sonuçları kendi özel doktoruma götürdüm. o az da olsa sorun olduğunu söyledi. ama tedaviye gebe kalınca karar veririz dedi. 4 tane bakılan genden bi tane heterezigot çıktı, a1298 olan. bu çoğu kişide olan bir durummuş. ama pıhtılaşma topiği var gebelik bölümünde orda benim durumumda olanlara tedbir amaçlı olsa bile ilk 5-6 ay iğne tedavisi verildiğini okudum.
bu arada çok şükür diyorum, nihayet adet oldum. hamile olmadığını bilerek beklemek çok zor çünkü. ama hesaplamalrım doğru çıktı. yumurtlamam 4 gün geciktiği için adetim de 4 gün gecikti. bakalım bu ay nasıl olcak. üzülmüyorum. çünkü anlıyorum vücudum kendini ancak toparlıyor. havaların sıcak olması, günlerin uzun olması falan da var ama böyle bişey daha önce hiç yaşamamıştım.ben kürtaja bağlıyorum.
umutlar eylüle kaldı. artık biz de eylülde gel şarkısını söyleriz artık ne yapalım.
ah bu doktorlar... bu nasıl bir mantıkya ilk giden bizden gitmiyor mu ikiyi bekle derseniz biz de paranoyak olur çıkarız işte hadi yaptırmışsın bişekilde artık yapılmış bir incele de içini rahatlat işte takıntı yapmışız.. bende kürtajdan önce dr.a söledim araştırma yapılmıyor die duydum dedim yaparız yaparız dedi bakalım güvendim devlet hastanesine yattım 20 gün sonra gelin demiş ama ben bi iki gün erken gidecem sanırım araştırmazsalar ben de pimpirikliyim artık kafamdan yazıp dururum..
buarada avulasyon testi nasıl bişeycab ilk defa duydum eczaneden avulasyon testi deyince alabiliyoz mu
dr randevusu olanlar hayırlı haberlerle gelirler inşallah..
canım ben biraz araştırıp gitmiştim. trombofoli paneli deniyor testlerin hepsine birden. bunu istiyorum diyince doktor waaaow dedi. adını da biliyorsun. dedim biraz araştırdım, aynı acıları tekrar yaşamak istemiyorum, bütün testlerin yapılmasını istiyorum dedim. genç ama güler yüzlü bir asistan denk geldi şansıma. abartmıyorum tam 4 farklı birime kan verdim, kaç tüp.testlerin isimleri çok uzun. sen kısaca benim dediğimi de. zaten doktor da kağıda yaza yaza bitirmedi, 4 sayfa falan sürdü, reçete kağıdına yazıyolar orda testleri.düşüklerden sonra sadecekan pıhtılaşması için testlermi yaptırdınız ... başka ne testleri yaptırdınız dr unuz ne istedi.
benim 1 düşüğüm var ama bende test yaptırmayı düşünüyorum .. tüp bebekle hamile kaldım 2. sefer aynı acıyı yaşamak ıstemıyorum
amin canım. çok çekmişsin, ama mükafatını almışsın. maşallah oğluna. iğneden çok korkan biriyim aslında ama derlerse yaptırcan tabiki yaptırcam. sonuçta ömür boyu iğne tedavisi olmak zorunda kalan insanlar var.bende aynı durumları yaşadım ookuyunca paylaşma gereği duydum. Benimde3 kaybım oldu ilk ikisi kürtajla alındı sonuncusukendi düştü. polikistik overım vardıdoktorumkilo vermezzsem çocuğumolamıyacağını söyledi. ilk kürtajdan sonra %75 ikincisinden sonra %50 şansımolduğunu söylemişti yıkıldım3.sünde doktora gitmedimaçıkçası . sonra düşükden 1 ay sonra hamile kaldım başka bir doktora gittim üstelik daha önceki gibi prof falanda değildi. 4 ay göbektenvurulan bir iğne verdi kan pıhtılaşmasını engelliyormuş sıkıntılı bir hamilelik geçiridm amaşşimdi 4 yaşında bir kızım e 10 aylık bir oğlumvar. oğlumda iğneye gerek duymadılar sadece aspirin içtim. dilerim sizde mutlu sonaulaşırsınız.
yaptırabilirsin canım. sorun olmaz.canım ben internetten aldım eczanede 55 lira dediler internetten daha ucuza aldm.predictor vulasyon testi aldm en iyisi oymuş..
bu arada bu düşükten sonraki testler hemen o anda mı yapılıyor yoksa ben düşük yapalı 11 ay oldu şimdi bile gitsem kan pıhtılaşması için test yaptırabilirmiyim?
yaptırabilirsin canım. sorun olmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?