Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

e hadi çık artık. yetişemiyeceksin. istanbul tarfik var malum. çıkışta bi yere takılma hemen eve gel bize haber ver. bebişi akşam gezdirirsin haa unutmadan çikolata ye gitmeden fındıklılardan

candaş canım buraya bakarsan ateş tablonu merak ediyorum yumurtan çatladı mı çatlamadı mı ordan göreceğiz o yüzden bana ulaş ben seni rahatsız etmek istemiyorum eşinin yanında olduğun için ama çatlattın mı çatlatmadın mı merak içindeyim beni ara

Sağ olasın canım. Yolculuk var herhalde. İyi tatiller diyeyim...

Canım seni çok iyi anlıyorum. Aslında artık bu pıhtılaşmayı rutin hamilelik testi olarak yapmalılar. Çünkü çok sık rastlanan bir sorun. Bbebklerde gelişim geriliğine de neden olabilir ablanın olayında olduğu gibi. O abla da yaptırsın bu testleri bebeği besleyen damarlara yeterince kan gitmeyebiliyor bu durumda. Bazen de bebeğin kalbi duruveriyor. Bazen de bir şey olmayabiliyor. Benim oğlum var biliyorsun. Ondan önce de düşüğüm. Ama erken doğumdan sonra çıktı pıhtılaşma problemim.

Bu arada ben her hamileyi uyarıyorum. Rahimağzı uzunluğunu hep kontrol ettirin diye. Herkes yaptırsın canım. Aralık annelernde benim bebeğin gelişmediğini öğrendiğim hafta bir ikiz hamile yazmış hamile olduğunu. Hep özellikle ikizlere ölçtürün diyordum kendi derdimden ona dememişim. 3 hafta önce bu sebepten 20 haftalık ikizlerini kaybetmiş. Çok üzüldüm neden onu uyarmadım diye. Şimdi herkesi uyarıyorum canım. Kan da hemen çıkmıyor. Özellerde biraz daha hızlı. Protein s ve c'ye de baktır istersen. Belki sorun yoktur ama için rahatlar. Sen de benim gibisin çünkü. Yoksakendini yer bitirirsin...

evet canım. bu uyarıyı en başından beri yapıyosun hepimize. çok saol. bencede pztesi druma söyleyip hematolojiye yönlendirsin. beni iyi çözmüşsün. yapmazsam yer bitirirm kendimi. ya bişe olursalarla yaşamak istemiyorum. ben tedbirimi alayım. olacak olan yine Allahtan. aralık annelerindeki arkadaşınada çok geçmiş olsun. ama sen kendini kötü hissetme. ulaşabildiğin kadar ulaşıyosun heryere. bazende nasip diyoruz. hakkımızda hayırlsı olsun.

günaydın kızlar öğlen oldu diyeceksiniz ama ben yeni kalktım çok uyumuşum...dün ovulasyon testi yaptım silik çizgi çıktı sanırım yumurtlama dönemine girdim..bugün yapmıycam yarın yapayım diyorum yoksa hergün mü yapmalıyım 4 testim kaldı

yani ovulasyon testine başlayınca hergün aynı saatte yapmak gerekiyor ki aradaki farkı görelim diye:26: bugün adetin kaçıncı günü ve kaç günde bir adet olursun genelde ona göre başlasaydın keşke o zaman elindeki test yeter sana

canım 2 aydır çok gecikmem oldu ama ortalama 32 günde bir oluyorum...bugün 15. gün..yapayım bari bugünde..saol tatlım ben ilk kez yaptığım için bilmiyorum hergün yapmam gerektiğini

bu arada kızlar bu kan pıhtılaşması sorunu benide korkutuyor.. ilk düşüğümde hiç test yaptırmadım.bilmiyoruz neden düştü.kromozomal olabilir dedi doktor,10 haftalıktı ama 10 haftalık gibi değil dedi gelişmemiş dedi..bundan sonrakinde ne yapmam gerekir hiç bilmiyorum,dr a desek bu test leri yap diye benim işimi bana öğretiyo der bende olsam kızarım

ilk düşükte yapmıyorlar doktorlar araştırma işini malesef benimkinde de yapalım dememişti ben istemiştim özel sigortam karşılamamıştı ama ben yine de yapılsın dedim sgk nın geçtiği başka özel hastanede yaptırdım bu testleri ordaki doktor da terslemişti beni biz bunları ilk düşükte istemiyoruz ben seni çok stresli gördüm böyle stresli olursan hiç çocuğun olmaz gibi can sıkıcı şeyler söyledi ben yine de kaç paraysa yapılsın istiyorum dedim ve yaptırdım çok şükür pıhtılaşma sorunum yokmuş onu öğrendim bana çok paraya (500 küsür TL) mal oldu ama öğrendim içim rahat etti

valla iyi yapmışsın canım, biz düşükte test yapıldığını bile bilmiyorduk çok cahiliz bu konuda ama kan test leri vardı orda hormonlara baklmış eşim baktı bi probblem görünmüyo dedi.. o kadar.doktorda neden düştüğünü bilmiyoruz dedi kromozomal olabilir dedi..sonradan bu sitede öğrendim böyle testler felan olduğunu bilsem bende yaptırırdım...:26: okumuş etmiş insanlarız ikimizde :26: bebek konusunda bi cahiliz ki:26: gebe kalınca bile 7. haftada gittik doktora o derece salmışız kendimizi:26: düşükten önceki gn şiddetli sancım ve gazım olmuştu gece çok şişmişti karnım gazdan, dr a gitmek aklımıza gelmiyordu, ertesi gecede düşürdüm cahilliği böylesi görülmemiştir

büyük şehirlerde yaşayan arkadaşlar üniversite hastanelerinin dahiliye bölümlerine gidin. orda her çeşit test bir kuruş vermeden yapılıyor. yalnız ufak bir ayrıntı, Allah günah yazmasın iki kaybım oldu demiştim. bir tane de yapmıyolarmış. ben de bu forumda bi yerlerde okumuştum. o şekilde gittim. her ay maaşımızdan dünya kadar para kesiliyor. hayatımda ilk defa bir işim düştü üniversite hastanesine, ona da oturup da iki tane olsun öyle gideyim diyecek halim yoktu. kolay olmuyor çünkü. hem hamile kalmak kolay değil, hem de kaldıktan sonra kaybetme acısı.
dahiliye uzmanı normal gördü sonuçlarımı, sorun yok dedi. ama kadın doğumcuya göster dedi. ertesi gün de yine cerrahpaşada kadın doğumcudan randevu aldım. bu sefer nasılsa testlerim yapıldı, hem kadın doğum uzmanına gerçeği söyleyeyim dedim. zaten soruyolar direk kaç tane diye. bir tane diyince o kadar sinirlendiki anlatamam. bu testleri gereksiz yaptırmışsın, bunlar anlamsız dedi. doğru düzgün bakmadı bile. önceden herhangi bir ilaç kullanmam gerekiyo mu diye sordum, beni başından hamile kal, öyle gel diyerek bi güzel sepetledi.
ama sonra sonuçları kendi özel doktoruma götürdüm. o az da olsa sorun olduğunu söyledi. ama tedaviye gebe kalınca karar veririz dedi. 4 tane bakılan genden bi tane heterezigot çıktı, a1298 olan. bu çoğu kişide olan bir durummuş. ama pıhtılaşma topiği var gebelik bölümünde orda benim durumumda olanlara tedbir amaçlı olsa bile ilk 5-6 ay iğne tedavisi verildiğini okudum.
bu arada çok şükür diyorum, nihayet adet oldum. hamile olmadığını bilerek beklemek çok zor çünkü. ama hesaplamalrım doğru çıktı. yumurtlamam 4 gün geciktiği için adetim de 4 gün gecikti. bakalım bu ay nasıl olcak. üzülmüyorum. çünkü anlıyorum vücudum kendini ancak toparlıyor. havaların sıcak olması, günlerin uzun olması falan da var ama böyle bişey daha önce hiç yaşamamıştım.ben kürtaja bağlıyorum.

umutlar eylüle kaldı. artık biz de eylülde gel şarkısını söyleriz artık ne yapalım.

düşüklerden sonra sadecekan pıhtılaşması için testlermi yaptırdınız ... başka ne testleri yaptırdınız dr unuz ne istedi.
benim 1 düşüğüm var ama bende test yaptırmayı düşünüyorum .. tüp bebekle hamile kaldım 2. sefer aynı acıyı yaşamak ıstemıyorum

bende aynı durumları yaşadım ookuyunca paylaşma gereği duydum. Benimde3 kaybım oldu ilk ikisi kürtajla alındı sonuncusukendi düştü. polikistik overım vardıdoktorumkilo vermezzsem çocuğumolamıyacağını söyledi. ilk kürtajdan sonra %75 ikincisinden sonra %50 şansımolduğunu söylemişti yıkıldım3.sünde doktora gitmedimaçıkçası . sonra düşükden 1 ay sonra hamile kaldım başka bir doktora gittim üstelik daha önceki gibi prof falanda değildi. 4 ay göbektenvurulan bir iğne verdi kan pıhtılaşmasını engelliyormuş sıkıntılı bir hamilelik geçiridm amaşşimdi 4 yaşında bir kızım e 10 aylık bir oğlumvar. oğlumda iğneye gerek duymadılar sadece aspirin içtim. dilerim sizde mutlu sonaulaşırsınız.

valla canım iyi yapmışsın testleri yaptırmakla..benim dünyadan haberim yok..eşim orda demişti kürtajdan sonra cenin üzerinde test yapılıyor yaptılarmı dedi..yok dedim kan testlerime baktı normal dedi. dr da eşimde normal ddediler eviimize geldik:26: inşallah 2. düşükolmaz böyle testlerede gerek kalmaz..ama kan pıhtılaşması için ilk 3 ay felan bi arkadaım iğne kullanıyordu oda ilk düüşükte test yaptırmamış ama dr u kan pıhtılaşmasıdan şüpheleniyorum demiş iğne vermiş. 3 ay hergün sağlık ocağına gitti iğne için.

ah bu doktorlar... bu nasıl bir mantıkya ilk giden bizden gitmiyor mu ikiyi bekle derseniz biz de paranoyak olur çıkarız işte hadi yaptırmışsın bişekilde artık yapılmış bir incele de içini rahatlat işte takıntı yapmışız.. bende kürtajdan önce dr.a söledim araştırma yapılmıyor die duydum dedim yaparız yaparız dedi bakalım güvendim devlet hastanesine yattım 20 gün sonra gelin demiş ama ben bi iki gün erken gidecem sanırım araştırmazsalar ben de pimpirikliyim artık kafamdan yazıp dururum..

buarada avulasyon testi nasıl bişey ilk defa duydum eczaneden avulasyon testi deyince alabiliyoz mu
dr randevusu olanlar hayırlı haberlerle gelirler inşallah..

hello canım umarım herşey yolundadır...

pileo, canım yaaa seni pek bir karamsar gördüm hiç hoşuma gitmedi chnb nin dediği testi yaptır ozaman canım benim için daha bir rahat etsin... allahım her kötü şeyden korusun hamişlerimizi...bende seni çok iyi anlıyorum canım benim vee dediğin çok doğru bende zaman zaman hep düşünüyorum benimkide kalp durmasıydıya rutin kontroldü gitmesem öğrenemicektim hiç bir belirti yoktu allah yardımcımız olsun çok zor dokuz ay bununla yaşamak...içini ferah tut bak ablanın ne kadar olgun davrandığını yazmışsın canım benim allahtan olunca kendini yırtsanda çaresi yok dua etmekten başka çaremiz yok...evet canım arayı bayağı bir açtık ama ben bunu kasten yaptım tecrübeli bir bebk bakıcısı olaraktan daha gelip sizin bebişlerinize bakıp sizi doğum sonrası iyice bir yerleştirip ben ondan sonra hamiş olucam dermişim vallahi yakın olsak gelirdim hastenede bakardım hepinize...

ceza, gittinmi canım dr sonucunu bekliyoruz...

chnb canım enfeksiyonsa bile azalması iyiye işaretki inşallah değildir...sana şunu dicem canım bol su tüket...bunun ilacı bu madem antibiyotik kullanmak istemiyorsun...ben en son kisti öğrendiğimde kaşıntı başlamıştı erkenden gittşm bunun için mantar gibi görünüyorduki öylede çıktı dr antibiyotik yazdı bende kullanmak istemedim vee bol su içtim ilacı almadım bile mantar bence enfeksiyondan daha kötü geçti canım umarım seninde çabuk geçer...

canım ben internetten aldım eczanede 55 lira dediler internetten daha ucuza aldm.predictor vulasyon testi aldm en iyisi oymuş..

bu arada bu düşükten sonraki testler hemen o anda mı yapılıyor yoksa ben düşük yapalı 11 ay oldu şimdi bile gitsem kan pıhtılaşması için test yaptırabilirmiyim?

canım ben biraz araştırıp gitmiştim. trombofoli paneli deniyor testlerin hepsine birden. bunu istiyorum diyince doktor waaaow dedi. adını da biliyorsun. dedim biraz araştırdım, aynı acıları tekrar yaşamak istemiyorum, bütün testlerin yapılmasını istiyorum dedim. genç ama güler yüzlü bir asistan denk geldi şansıma. abartmıyorum tam 4 farklı birime kan verdim, kaç tüp.testlerin isimleri çok uzun. sen kısaca benim dediğimi de. zaten doktor da kağıda yaza yaza bitirmedi, 4 sayfa falan sürdü, reçete kağıdına yazıyolar orda testleri.
sende sorun çıkamzsa eşine yapçaz dedi. ama sonuçları yorumlatmak için gittiğimde malesef ona denk gelemedim, bu doktor da sen de sorun yok dedi. o zamana eşime bakılsın dedim. düşükler erkekten kaynaklanmaz gibi saçma bi açıklama yaptı bana ben de çok bilmişlik taslayıp kavga etmek istemedim. diğer doktor böyle böyle dedim ama o yine bildiğini okudu. eşime bakılmadı yani.

amin canım. çok çekmişsin, ama mükafatını almışsın. maşallah oğluna. iğneden çok korkan biriyim aslında ama derlerse yaptırcan tabiki yaptırcam. sonuçta ömür boyu iğne tedavisi olmak zorunda kalan insanlar var.

yaptırabilirsin canım. sorun olmaz.

yaptırabilirsin canım. sorun olmaz.

ay ağol canm yaa trombofoli paneli diyecem ...azarıkesin yerim ama eşime dedirtirim ben onu azarlayamaz genelde kadınlara geçiyo nazları ben çalışmalara başladm yumurtlama haftasındayım..psikolojik olarak sanki hamileymiş gibi midem bulanıyo başım dönüyo o moda g,irdim yine

Osman amcanın hanımı, dayak yiyip memleketteki anasının yanına
gitmiş ve epey zam...andır gelmemiştir.
Cep teflonuyla yaptığı çağırma istemlerine cevap alamayan Osman
amcanın; çamaşır, bulaşık, yemek, temizlik ve çocuklarla uğraşmaktan
takadı tükenmiştir. Kadınını son kez çağırmak için telefona
sarılmış, ancak anasının yanından gelmek istemeyen kadın, telefona
cevap
bile vermemiştir.
Bunun üzerine Osman amca mesaj atmaya karar vermiştir.Mesajdan 1
saat sonra evin kadını kapıda yeşermişdir..

> > > İşte o mesaj;

Kadınım bu sağa son mesajım.
Bebelerinen evde oturup ağlarım.
Çamaşır, bulaşık tarih yaptı.
Kadınım ben bu işlerden ne ağnarım.

Bi tokat salladım değmedi bile,
La bok mu var babağan evinde.
Ula ne bilinmez bir avradmışşın,
Bebelerinen beni mevlam gayırsın.

Arkadaşın Hatçe yan yan bakıyo.
Üzelme Osman abi deyiveriyo,
Bebelerin başını okşayaraktan,
Kendi düşen ağlamaz deyip gülüveriyo.

Bugün geliverdi zabahın köründe,
Vallaha bi gecelik vardı zillinin üzerinde.
Bulaşığa daldı, çamaşırı yıkadı,
La kadınım bak göğnüm çok daraldı.

Bebeleri banyoya sokup yıkayıverdi.
Osman abi sende gir, keseleyim diyiverdi.
Bende büğün olmaz yarın diyiverdim,
La kadınım sağa bir şans daha verdim.

Zabaha kadar geliyosan gel eve,
Vallahi gelmezsen böyük tehlike.
Hatçe bekliyor elinde kese,
Vallah keseynen kalsa keşke. :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…