- Konu Sahibi aylin_fatih
-
- #4.921
geldim kızlar...çok stresli bir gündü..öncelikli olarak smear testi yaptı sonucu çarşamba alacağım..neden yapılır bu test bilen var mı? daha sonra gebelik var mı diye ultrasyonla baktı bi de ne görsün pcos var..bebek yok ama kist var dedi.kesin sonuç için pazartesi kan testi için tekrar gideceğim(hamilelik açısından)ondan sonra adet söktürücü iğne kullanacağım..adetin başladığının üçüncü günü hormon testi yapılacak..az birazda enfeksiyon varmış....offffffff ne kadar sorun varmışonun ilacınıda adet bittikten sonra kullanacağım..böyle işte..
hellom sen ne yaptın bacım...
destina sen soğan kürü falan kullanıyor musun?kist açısından..
diğer kızlar nasılsınız bakem?
sevindik canım. maşallah oğlumuza.kızlarr çok özür dilerim bu kadar geciktim, eşimin telefonundan bağlanayım dedim, şifreyi unutmuşum :) ondan giremedim bir türlü.
doktordan geldik, herşey yolundadedi çok şükür, dün uyku uyuyamadım stresten, yolda ağladım falan... ay neyse işte iyi dedi 4'lü test miydi onu yaptırdık sonraaaaaaaaa aranan pipi bulundu :)) yanılmadık arkadaşlar, herkese çok teşekkür ederim, benim ve bebeğim için dua eden endişelenen teyzeleri var allah razı olsun, dilerim rabbimden en kısa zamanda hepimiz kavuşuruz sağlıkla yavrularımıza.
destina geldi mi adetin tam olarak
pileom sıkma canını kuzum yemin ediyorum yaptığımız stres yanımıza kalıyor, allah büyük. varsa kısmetimizde alacağız kucağımıza.
ceza pcos usg ile görünebilen bişi biraz nette araştırsana öyle bir görüntü var mıydı? soğan kürü dene. dur bakalım. yanlış anlamadıysam bebek yoksa söktürücü verecek eğer bebek yoksa söktürücüyle gider belki,
destinamın dediği gibi okadar gün aklımızda ki, pileom inşallah çok güzel olacak herşey, seninki kız mıdır nedir yahu :)
tatile 3-4 günlüğüne gidiyorum, dr pek istekle git demedi ama neyse hepinizi çk öpüyrum ve çok özleyeceğm, pazartesi günü internet cafe bulur girerim
allaha emanet olun.
çok sağolun.
geldim kızlar...çok stresli bir gündü..öncelikli olarak smear testi yaptı sonucu çarşamba alacağım..neden yapılır bu test bilen var mı? daha sonra gebelik var mı diye ultrasyonla baktı bi de ne görsün pcos var..bebek yok ama kist var dedi.kesin sonuç için pazartesi kan testi için tekrar gideceğim(hamilelik açısından)ondan sonra adet söktürücü iğne kullanacağım..adetin başladığının üçüncü günü hormon testi yapılacak..az birazda enfeksiyon varmış....offffffff ne kadar sorun varmışonun ilacınıda adet bittikten sonra kullanacağım..böyle işte..
hellom sen ne yaptın bacım...
destina sen soğan kürü falan kullanıyor musun?kist açısından..
diğer kızlar nasılsınız bakem?
ya kızlar bu arada pembemsi bi akıntı geldi az önce muayeneden kaynaklı olabilir mi?
kızlarr çok özür dilerim bu kadar geciktim, eşimin telefonundan bağlanayım dedim, şifreyi unutmuşum :) ondan giremedim bir türlü.
doktordan geldik, herşey yolundadedi çok şükür, dün uyku uyuyamadım stresten, yolda ağladım falan... ay neyse işte iyi dedi 4'lü test miydi onu yaptırdık sonraaaaaaaaa aranan pipi bulundu :)) yanılmadık arkadaşlar, herkese çok teşekkür ederim, benim ve bebeğim için dua eden endişelenen teyzeleri var allah razı olsun, dilerim rabbimden en kısa zamanda hepimiz kavuşuruz sağlıkla yavrularımıza.
pileom sıkma canını kuzum yemin ediyorum yaptığımız stres yanımıza kalıyor, allah büyük. varsa kısmetimizde alacağız kucağımıza.
ceza pcos usg ile görünebilen bişi biraz nette araştırsana öyle bir görüntü var mıydı? soğan kürü dene. dur bakalım. yanlış anlamadıysam bebek yoksa söktürücü verecek eğer bebek yoksa söktürücüyle gider belki,
destinamın dediği gibi okadar gün aklımızda ki, pileom inşallah çok güzel olacak herşey, seninki kız mıdır nedir yahu :)
tatile 3-4 günlüğüne gidiyorum, dr pek istekle git demedi ama neyse hepinizi çk öpüyrum ve çok özleyeceğm, pazartesi günü internet cafe bulur girerim
allaha emanet olun.
çok sağolun.
mrb ben 5 ay önce kürtaj oldum bebeğimin kalbi durduğu için 5 aydır korunmuyorum vede hamile kalamadım
lütfen içimi rahatlatın kürtajdan kaç ay sonra hamile kaldınız etrafınızda varmı kürtaj olup hemen hamile kalan
artık sabır denen birşey kalmadı bugün test yaptım koca bi negatifff
büyük şehirlerde yaşayan arkadaşlar üniversite hastanelerinin dahiliye bölümlerine gidin. orda her çeşit test bir kuruş vermeden yapılıyor. yalnız ufak bir ayrıntı, Allah günah yazmasın iki kaybım oldu demiştim. bir tane de yapmıyolarmış. ben de bu forumda bi yerlerde okumuştum. o şekilde gittim. her ay maaşımızdan dünya kadar para kesiliyor. hayatımda ilk defa bir işim düştü üniversite hastanesine, ona da oturup da iki tane olsun öyle gideyim diyecek halim yoktu. kolay olmuyor çünkü. hem hamile kalmak kolay değil, hem de kaldıktan sonra kaybetme acısı.
dahiliye uzmanı normal gördü sonuçlarımı, sorun yok dedi. ama kadın doğumcuya göster dedi. ertesi gün de yine cerrahpaşada kadın doğumcudan randevu aldım. bu sefer nasılsa testlerim yapıldı, hem kadın doğum uzmanına gerçeği söyleyeyim dedim. zaten soruyolar direk kaç tane diye. bir tane diyince o kadar sinirlendiki anlatamam. bu testleri gereksiz yaptırmışsın, bunlar anlamsız dedi. doğru düzgün bakmadı bile. önceden herhangi bir ilaç kullanmam gerekiyo mu diye sordum, beni başından hamile kal, öyle gel diyerek bi güzel sepetledi.
ama sonra sonuçları kendi özel doktoruma götürdüm. o az da olsa sorun olduğunu söyledi. ama tedaviye gebe kalınca karar veririz dedi. 4 tane bakılan genden bi tane heterezigot çıktı, a1298 olan. bu çoğu kişide olan bir durummuş. ama pıhtılaşma topiği var gebelik bölümünde orda benim durumumda olanlara tedbir amaçlı olsa bile ilk 5-6 ay iğne tedavisi verildiğini okudum.
bu arada çok şükür diyorum, nihayet adet oldum. hamile olmadığını bilerek beklemek çok zor çünkü. ama hesaplamalrım doğru çıktı. yumurtlamam 4 gün geciktiği için adetim de 4 gün gecikti. bakalım bu ay nasıl olcak. üzülmüyorum. çünkü anlıyorum vücudum kendini ancak toparlıyor. havaların sıcak olması, günlerin uzun olması falan da var ama böyle bişey daha önce hiç yaşamamıştım.ben kürtaja bağlıyorum.
umutlar eylüle kaldı. artık biz de eylülde gel şarkısını söyleriz artık ne yapalım.
valla canım iyi yapmışsın testleri yaptırmakla..benim dünyadan haberim yok..eşim orda demişti kürtajdan sonra cenin üzerinde test yapılıyor yaptılarmı dedi..yok dedim kan testlerime baktı normal dedi. dr da eşimde normal ddedilereviimize geldik:26: inşallah 2. düşükolmaz böyle testlerede gerek kalmaz..ama kan pıhtılaşması için ilk 3 ay felan bi arkadaım iğne kullanıyordu oda ilk düüşükte test yaptırmamış ama dr u kan pıhtılaşmasıdan şüpheleniyorum demiş iğne vermiş. 3 ay hergün sağlık ocağına gitti iğne için.
ah bu doktorlar... bu nasıl bir mantıkya ilk giden bizden gitmiyor mu ikiyi bekle derseniz biz de paranoyak olur çıkarız işte hadi yaptırmışsın bişekilde artık yapılmış bir incele de içini rahatlat işte takıntı yapmışız.. bende kürtajdan önce dr.a söledim araştırma yapılmıyor die duydum dedim yaparız yaparız dedi bakalım güvendim devlet hastanesine yattım 20 gün sonra gelin demiş ama ben bi iki gün erken gidecem sanırım araştırmazsalar ben de pimpirikliyim artık kafamdan yazıp dururum..
buarada avulasyon testi nasıl bişey ilk defa duydum eczaneden avulasyon testi deyince alabiliyoz mu
dr randevusu olanlar hayırlı haberlerle gelirler inşallah..
hello canım umarım herşey yolundadır...
pileo, canım yaaa seni pek bir karamsar gördüm hiç hoşuma gitmedichnb nin dediği testi yaptır ozaman canım benim için daha bir rahat etsin... allahım her kötü şeyden korusun hamişlerimizi...bende seni çok iyi anlıyorum canım benim vee dediğin çok doğru bende zaman zaman hep düşünüyorum benimkide kalp durmasıydıya rutin kontroldü gitmesem öğrenemicektim hiç bir belirti yoktu allah yardımcımız olsun çok zor dokuz ay bununla yaşamak...içini ferah tut bak ablanın ne kadar olgun davrandığını yazmışsın canım benim allahtan olunca kendini yırtsanda çaresi yok dua etmekten başka çaremiz yok... evet canım arayı bayağı bir açtık ama ben bunu kasten yaptım tecrübeli bir bebk bakıcısı olaraktan daha gelip sizin bebişlerinize bakıp sizi doğum sonrası iyice bir yerleştirip ben ondan sonra hamiş olucam dermişim vallahi yakın olsak gelirdim hastenede bakardım hepinize...
ceza, gittinmi canım dr sonucunu bekliyoruz...
chnb canım enfeksiyonsa bile azalması iyiye işaretki inşallah değildir...sana şunu dicem canım bol su tüket...bunun ilacı bu madem antibiyotik kullanmak istemiyorsun...ben en son kisti öğrendiğimde kaşıntı başlamıştı erkenden gittşm bunun için mantar gibi görünüyorduki öylede çıktı dr antibiyotik yazdı bende kullanmak istemedim vee bol su içtim ilacı almadım bile mantar bence enfeksiyondan daha kötü geçti canım umarım seninde çabuk geçer...
canım ben internetten aldım eczanede 55 lira dediler internetten daha ucuza aldm.predictor vulasyon testi aldm en iyisi oymuş..
bu arada bu düşükten sonraki testler hemen o anda mı yapılıyor yoksa ben düşük yapalı 11 ay oldu şimdi bile gitsem kan pıhtılaşması için test yaptırabilirmiyim?
ay çok sevindim. akşam dışardaydık eşimle. gelirgelmez hemen baktım yorum yapmadım ama okudum rahatladım. pipiyide görmüşüz hadi gözünüz aydın. yeriz o pipiyi ham yaparız.sana erkek diye tahminde bulunmuştum. senemin kızıda tutturmuştum vay be. 2 de 2 oldu:)) bende şaşırdım kendime pek tahminlerim tutmazdı ama:)) Allahım sonuna kadar yaşatsın bu mutluluğu. tamam bende bıraktım endişeleri. valla bak 15 ini bekledim arada başka dra hiç gitmedim. tamam niyetlendim ama sonra hep frenledimkızlarr çok özür dilerim bu kadar geciktim, eşimin telefonundan bağlanayım dedim, şifreyi unutmuşum :) ondan giremedim bir türlü.
allaha emanet olun.
çok sağolun.
...
oyyyy oyyy oyy teyzeleri yer onun pipisini yaaacanım yaaa ne bileyim demiştim sana %99 erkek diye ama % 100 galiba allah sağlık versin canım çok sevindim herşeyin yolunda olmasına gerçekten böyle endişeleniyorsunuzya kendinizi bizide meraklandırdınız bu yüzden...pileooooo bak helloma ne güzel haberlerle geldi hadi at şu kara bulutları üzerinden pazartesi sendeyiz herşey çok güzel olacak canım benim....pileonunki bencede kızdır hadi bakalım hayırlısı canım hellom güle güle git güle güle gel iyi tatiller canım benim pipilimizede dikkatttt et hadi bu güzel haber sonrası moraller tavan yapsın öyle gel canım...
destinam attım kara bulutları valla. bıraktım herşeyi öylece akışına. stres yapmak yok. kafamı dağıtıyorum. bugün alışverişe çıkıyorum aslında yarın çıkacaktım drun sonra. ama bak bu yanımıda kırdım gidip kendime pantolon almak istiyorum malum göbiş şimdiden şişti. beli lastikli pantolon bakayım barii. oyalanmış olurum hem:) yarın inşalllah güzel ahberlerle dönecem. bu arada sende bana erkek demiştin kittyle beraber noldu da karar değiştiniz. son kararlarınızı alayım:)) gerçi benim pztesi belli olmaz daha biz küçüğüz ama olsun. bakalım kaç kişi tutturacak. gerçi cinsiyet önemli değil ama işte bu tahminlerde işin eğlencesi bakalım hayırlısı..
hellooo ağrı sızı olacak demişsin yaa yok be gülüm ben bu sökülmeden anlamadım bişey yaa kahverengi başladı tamam ne güzel dedik bugün 2. gün kahverengi devam ediyor ama artacağına nerdeyse bitecek ağrı mağrı yok normal adetimde bile 2. gün oluk oluk akardışimdi adet olmayalı 3 ay olacak nerdeyse gümbür gümbür beklerken mıy mıy geliyor yaaaa offff anlamadım yoksa sadece kistlermi sökülüyor bu ne yaaa eee adetim nerde yoksa menapozlarımı yaşıyorum oyyy dağlar halimden kim anlar :)) benim kontrolde öbür haftaya kaldı dr izinliymiş hayırlısı bekliyoruz..
canım hadi geçmiş olsun. smear testini yılda bir kere her kadının yaptırması gerekiyomuş aslında. banada kürtaj sonrası enfeksiyon kaptığımda yapılmıştı. temiz çıktı. şimdi cezacım benim hikayeyi hatırlatayım tektar. en son kontrolde kandan gebelik çıkmadı ve drun biri pco olabilirsin döküntüler görüyorum dedi. söktürücüyü verdi. içtim ama bebiş cee yaptı. yani pco içinde kesin tanı koymadı ama olabilrisin, ilacı iç adet ol 3. günü gel hormon bakıp netleştirelim dedi. çok şükürki bebeğim gelince hiçbirine gerek kalmadı. üstelik ben pco ihtimaline karşı tam soğan kürüne başlamıştım ki en fazla 4 gün yaptım.4. gün bi test yapayım dedim ve o gün bıraktım. eğer hamile olmasaydım 15 gün yapacaktım o kürü ki ben soğan kürünün pco ya iltihaba çok iyi geldiğine inanıyorum.tadı çok kötü ama burnumu kapatıp dayanmaya çalışıyodum. ben şiddetle tavsiye ederim. ayrıca çok da sorunun yok. söyleidkelirnin hepsi çözülebilecek şeyler. hiç moralini bozma. bebeğinin seninle olduğunu dilemek istiyorum. değilsede bu ay soğanla ve ya ilaçlarla adetinde varsa pcolarında sökülüp yerini bebişe bırakır inşallah
kızlarr çok özür dilerim bu kadar geciktim, eşimin telefonundan bağlanayım dedim, şifreyi unutmuşum :) ondan giremedim bir türlü.
allaha emanet olun.
çok sağolun.
mrb ben 5 ay önce kürtaj oldum bebeğimin kalbi durduğu için 5 aydır korunmuyorum vede hamile kalamadım
lütfen içimi rahatlatın kürtajdan kaç ay sonra hamile kaldınız etrafınızda varmı kürtaj olup hemen hamile kalan
artık sabır denen birşey kalmadı bugün test yaptım koca bi negatifff
canım benim sanki dr dan ben gelmişim gibi anlatmışsın yoksa gökhan beyemi geldin sen hıııbu kadar olur yaa aynısı 2 tanecik kistin var demişti...sonra bhcg baktı negatif sonrada farlutal verdi iştee..adetin 3. günü gel kistler kaybolmuşmu diye bakıcaktı ama malesef aradım randevu için bu hafta izinliymiş benimki haftaya kaldı kontrol...soğan kürünü bir defa kullanayım dedim canım ama geçen sene nerdeyse kasığım patlıcaktı gece sabaha kadar uyuyamamıştım kasık ağrısından ve 1 gün kullanmayla bi dahada içmedim tabii...sanada söyleyeyim canım enfeksiyon için bol su tüket onun içinde ilaç kullanmak zorunda kalma...bu arada smear testi rahim ağzı kanseri için yapılan bir test dr her 6 ayda bir yaptırmanda fayda var demişti...çok geçmiş olsun canım bundan sonra senide gebelik sorunu ikizim tayin ediyorum hemen geçelim şu aşamalarıda hayırlısıyla başlayalım artık çalışmalara yawwww...
belki adetin geliyordur canım bebiş yoksa ilaç falan kullanmadan gelsin hayırlısıyla...
canım adet diye düşünmüştüm hatta sevinmiştim bile..ama ne yazık ki arkası gelmdi..kist için ne verdi farlutal adet söktürücü mü?ben devam edeceğim inşallah bir sorun çıkmazsa..ramazanlıkta zor olutor ama ne yapalım herşey bebiş için..hala mıy mıy mı geliyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?