Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kızlar hastaneyi aradım eşimin sonuçları için. Görevli kişi bir sorun çıkmış Ankara'da yapılmıştı tahliller oradan arayacaklar dediler. Aradı bayan bir doktor. Eşimin hücrelerinin yarısı 46 hücre, yarısı 47 hücre çıkmış. Çok üzüldüm. Bu testi Cemil Bey istedi dedim. Cemil Bey'i aramak için telefonunu aldı. Şimdi daha ileri tetkikler yapmamız gerekiyor dedi, maliyetli tetkiklermiş. Bu arada çok soru sordu tüm gebeliklerimi, eşimin ve benim tüm kardeşlerimi vs... Daha da kötüsü korunmadık dedim. Bir problem olduğu anlaşılır mı dedim. Amniyosentezle anlaşılır dedi. Benim en çok korktuğum şey hamileliğimi kendi isteğimle sonlandırmak. İnşallah buralara gitmez sonuç. Çok üzgünüm kızlar çok...

canım vardır bir çözümü hemen kötü düşünmeyelim Allah'a şükür bir oğlun var sağlıklı bakalım doktorun ne söyleyecek:26:

Yok canım bizde piller bitti zaten bugün hastaneden aradılar. Hiç hevesim de kalmadı zaten...

cANIM SAĞ OLASIN. aLLAH SANA DA HAYIRLI EVLATLAR VERSİN. TEDAVİ OL HATTA TEK DOKTORLA KALMA CANIM...

günaydın kızlar şimdi kontole gidiyorum bu benim ilk kontrolüm inşallah bi sorun çıkmaz ve uzun bi yasakta gelmez dua edin öptüm..

Canım okudum mesajını. Hayırlısıyla tatil yerinde veya dönünce özelde sgk geçen yerde yaptır bence de...

Yaaaaaaaa ben adet oldum diyorum kimse beni sallamamış küstüm size

Canım internetimde sorun var daha yeni geldi görmemişim. Hayırlı olsun bu son ay olsun, 9 ay görmeyesin inşallah...

Geçmişolsun. Ben yaşamadım. 26 gün sonra oldum ilk adetimi. Sonra düzenli oldu...

sağol canım nasıl rahatladım bir bilsen..adet gelse daha da rahatlayacağım..beklemek ne zormuş.

Canım temiz çıkmış sonuçların. Sevindim. İnşallah tedavin kısa sürede tamamlanır da bebişine kavuşursun...

kızlar siz dua okumuştunuz cuma günleri bana da öğretsenizeee nasıldı

Canım 4 cuma 1000 kez el evvel, 707 ya varis diyorsun...

canım vardır bir çözümü hemen kötü düşünmeyelim Allah'a şükür bir oğlun var sağlıklı bakalım doktorun ne söyleyecek:26:

Canım şükürler olsun var. Kendi sorunlarımdan sanmıştım ama eşimden de sorun çıktı. 1. ve 4. gebeliğim bundan sonlanmış. Hatta oğlunuza dagenetik test yapmamız gerekir dediler. Bu ay da korunmadık biliyorsun...

üzülme canım vardır mutlaka bir tedavisi...inşallah bir sonlandırma olmaz canım..tafın da dedği gibi güzel bi evladın var..Allah onu size bağışlasın.

hayırlısı olsun canım üzülme.. ben pek bişey anlamadım ama spermlerde mi sorun varmış?

canım üzme kendini derdini veren rabbim dermanınıda verir biz dua edicas napalım elden gelen başka bişi yok adetken okunurmu dua

üzülme canım vardır mutlaka bir tedavisi...inşallah bir sonlandırma olmaz canım..tafın da dedği gibi güzel bi evladın var..Allah onu size bağışlasın.

Sağ ol canım. Benim en büyük korkum budur. Düşen, erken doğan Allah'tan deyip üzüntüm de daha az vicdan azabı çekerim, sadece üzülürüm. Allah korusun sonlandırma kararıyla başbaşa kalırsam ölene dek vicdan azabından kurtulamam. Allahım yaşatmasın...

hayırlısı olsun canım üzülme.. ben pek bişey anlamadım ama spermlerde mi sorun varmış?

Evet canım. Eşimin kan hücrelerindeki testte yarısı 46 normal gen, yarısı 47 promlemli. Dolayısıyla giden spermler bozuk hücreli gidiyor. 2 düşüğümün nedeni o. Çünkü bende pıhtılaşma sorunu da var son düşükte her gün göbeğimden 0.45lik innohep kan sulandırıcı iğne oldum. Yine düştü. Genetikten düşmüş...

canım üzme kendini derdini veren rabbim dermanınıda verir biz dua edicas napalım elden gelen başka bişi yok adetken okunurmu dua

İnşallah canım... Adetliyken okunur mu bilmiyorum canım.

canım üzülme bak herşey Allahtan düşük yatptım diye üzülmemek lazım demekki.. Rabbim hayırlsıını versin, bakalım bu ay inşallah bi sorun çıkmaz ,bi tane sağlıklı çocuğun var sonrakide öyle olur inşallah..bol bol dua edelim

bende korkuyodum da ondan sordum.
evet çok güzel bi gecede alabilirim güzel bi haber.İnş alabilirm.Alamazsamda dediğin gibi diğer aya yüksek motiveyle inş :)
senin moralin düzeldi mi peki şimdi ?
kızlar siz dua okumuştunuz cuma günleri bana da öğretsenizeee nasıldı
canım 4 cuma abdest alır 1000 tane el evvel + 707 tane ya varis diyeceksin.Önce nieytlenmeyide unutma inş tez kabul olanlardan olsun şeker ...
canım benim ya üzülmemmey çalış, öncelikle senin eşinin morali yüksek olmalı.allah vermesin biliyosun ki en ciddi kanserler bile moralle çözülebiliyor, en basitide öldürebiliyor.İnş çözümü bulunacak öyle dileyelim, kötü bakmayalım.Demesi kolay evet ama yapmak zorundayız + sana ihtiyacı olan bi evladın var onun için dirençli olmalısın.İnş çok çabuk düzelecek bi sorundur, ve inş gireceğiniz testler sadece kontrol amaçlı olur, ardından oh be giden paramız oldu bi sıkıntı çıkmadı ya çok şükür diyebilirsiniz ... Allah yardımcınız olsun. dualarım yanında olun.Allah büyüktür, dermansız dert yok be arkadaşım.İnş varsada dermanı tez gelsin ...

canım burda sanalda olsa güzel arkadaşlıklar kuruyoruz ve hep birbirimize dua ediyoruz şimdi de dualarımız seninle inşallah bir an önce rahatlarsın..

canım çok üzüldüm. ne diyeceğimi bilemiyorum. ama dur bakalım. yanlış sonuç çıkmış olabilir. ya da bizim anladığımız boyutta kötü bişey olmayabilir. hepsi oldu diyelim, herşeyin çaresi vardır canım ya. hiç olmadı düşündüğün pgt yöntemiyle tüp denersin. ne imkansız denen şeylerin imkanı var artık. hemen olumsuzluğa kapılma lütfen. gebeliği sonlandırma falan bunları düşünmek için çok erken canım ya. hem neler duyuyoruz ki, yüz de yüzde problemli diyolar bebek için, sapasağlam doğuyor, ya dabazen farkedilmiyor hiçbişey, sonra sorun çıkıyor. dur bakalım, daha fol yol, yumurta yok. sen gebeliği sonlandırmaktan bahsediyosun.

cok sagol canim Allah razi olsun tafta demisti zaten luteal faz yetmezligi diyeama sen kullandigin icin sana sormak istedim.. dogru soyluyorsun bazi aylar boyle olabilir ..sen adet basladiktan sonra ne kadar sureyle kullandin taf 10 gun yazmisti ama 10 gun yeterlidir herhalde..insallah bi doktora gideyim sorayim ama haftaya verdiler randevuyu gidene kadar icsem mi acaba :))) Ama sen en iyisini yapmissin bakalim dedigin gibi insalla banada ugurlu gelir :))))

canim uzulme insallah hepimiz senin icin dua edicez cok karamsar olma hepimizin basinda turlu turlu dertler var hepsini atlaticaz insallah .. Sen Allah'tan hayirlisini dile hersey en hayirlisiyla bizi bulur

canım burda sanalda olsa güzel arkadaşlıklar kuruyoruz ve hep birbirimize dua ediyoruz şimdi de dualarımız seninle inşallah bir an önce rahatlarsın..

Sağ olun kızlar. Allah ne yazdıysa o olacak. Kaderde ne varsa onu göreceğiz. İnşallah hayırlısı olur hakkımızda... Bilseydim bu ayı pas geçerdim. Gönlümden bir ses inşallah tutmamıştır diyor, bir ses de olsun diyor. Olmuşsa da çok stresli bir bekleyiş olacak benim için...

allahtan hayırlısı canım yarın ne olacak bilinmez sen iyi düşün iyi olsun ....

günaydın kızlar....

chnb, canım benim bende ilk okuduğumda çok üzüldüm ama lonelinesinde dediği gibi dur bakalım bir herşeyin hayırlısı üzülmek moral bozmak yok ya bebeğin seninleyse ve oğlun gibi sapasağlam bir bebekse üzüntün yanında cabası kalacak... allahım herşeyin hayırlısını versin belki yanlış bir sonuçtur bak banada kızım için down sendromlu demişlerdi allahıma şükür amniyosentezle olmadığı çıktı seni çok iyi anlıyorum bu yüzden ve bende senin gibi ikinci bebeğide çok istiyorum buda allahın bize vermiş olduğu bir duygu önüne geçemiyoruz malesef...bak bi görümcemin kızı dün yaşına girdi bir görümcemde bahsetmiştim yeni doğum yaptı anlayacağın etrafımda hep bebek var ve ben hamile kalamıyorum ama hayırlısı olsun diyorum napalım olmazsa oda allahtan daha ilk öğrendin sürecin ne olduğunu bilmiyoruz nasıl ilerleyecek belkide basit bir çözümü vardır kendini korkutma canım benim bi diğer testlerde yapılsın sonucuna göre tekrar konuşuruz allah korktuğun yere uğratmasın inşallah... iyi düşün bebeğin seninleysede inşallah abisininki gibi güçlü kuvvetli genlerle tutunmuştur sana....üzme kendini...

yasemin, canım peşimizden gelme demiştik ama bi nevi gelmişsin ilaç kullanmadan olman sevindirdi beni stressiz oldu ne güzel dediğin gibi kırmızılar gelmesin derken nerdeyse mumla arıcaz yakında

ceza, canım sen iğne vurulmuştun hala gelmedi o zaman dur bakalım evrene bir mesajda senin için yollayalım çabuk gelsin diyee...eşin yanında değildi galiba o gelene kadar gel bakalım cezanın kırmızıları eşi gelincede gitmiş ol lütfen çalışmaları var
canım benim adet bitti şükür 17 si çok azda olsa leke şeklinde geliyordu ama renkli atlas ve lonelinesin önerdiği sitelerde o günde çalışılması gerektiğini söylüyordu (bu arada kız çocuk olacağı gün bu günler ama bizim için kız ve erkeğin önemi yok bu saatten sonra sağlıklı olsunda zaten varsa nasibimizde erkek olur) ilginç ama daha adetim bitmeden gebe kalma açısından yüksek gün olarak gözüküyor anlamadım bişey bende bu defada böyle gidelim dedim ve gün aşırı çalışacaktık tabii eşim kuralı bozdu ya bu adam beni bitrecek vallahii dün akşam dediki ben geçmişi okuyordum hadi gelmiyormusun nereye dedim yatak odamıza dedi bende dedimki hayatım dün yaptık ya kuralı var yarın gelicem yatak odasına sonra bozuldu tabii suratı gitti bende üzülmesine dayanamadığım için dedim oyyyy yemişim kuralını yaa sonuna kadar ver coşkuyu çocuk yapıcaz diye cinsel hayatımızı kurala sokuyoruz nede olsa tutmuyor bari kocamı sevindireyim dedim tabi sonu nefes nefese biten bir gece işte böyle canım güya bugün çalışıcaktık yumurtlamada 21. gün olarak gösteriyor o güne kadar bakalım kurallar ne gösterecek daha adet bitmeden bu yumurtlama olatı sanırım benim adet döngümün kısa olması 23-24 günde bir olurum tabii bide şu var 2,5 ay sonra adet oldum oda ilaçla o nedenlede kuralı bozdum biraz bu ay adeti ne zaman olacağım bilmiyorum günündemi gelir yoksa yine problemlimi olur bıraktım artık oluruna bide eşim yok yumurtlamaymış falan öyle şeylerle düşüncesi çakışan bir adam konu bile edemiyorum dalga geçiyo öylesine dinliyo diyoki keramet ateşli ilişkiden sonra benim sana gönderdiğim o spermlerde diyoo (tabii önce allahımın izniyle) bende ona gülüyorum kürtaj sonrası 6 ayda sen bana hep o spermleri gönderiyorsun ama nedense bi tutamadılar işte böyle canım yaa saldım çayıra....

candaş, canım ayağının iyi olmasına sevindim..beklenmeyen gün ne zamandı canım? hadi bakalım bu ay gönderelim şu mayıs annelerine hamişlerimizi...

taff, canım şu anda biz hamile olmadığımız için sizin gibi endişe duymuyoruz ama inşallah iyi haberlerle döneceksin bize pileo ve hello gibi sen zaten mide bulantı haftana gelmişsin psikolojik falan yazmıştınız yanlış hatırlamıyorsam benim düşüğümde 5. hafta bittikten sonra başladı ama ne bulantıydı yaa yataktan kalkamıyordum ama inan o bulantıyı bile öyle özledimki...endişelenme canım benim...

hello, canım umarım tatil iyi geçiyordur...

pileo,polyanna,pasiflora,yamatake,bebeğim01,senem sizler nasılsınız? umarım kimsenin adını unutmadım adını unuttuklarıma

nuray canım benim, adet olmuşsun devamı geldi yani dimi adet kesin...hadi bakalım hayırlısı olsun senemin uğuru üzerinde olsun...dr haberlerini bekliyoruz biraz sabır edicez galiba...

yamatake, nasıl oldu dişetlerin iyi geldimi karbonatlı su?

lonelines canım senin adet bittimi?

renkli atlas, rast gelsin inşallah şimdi sıra şafakta bu kadar güzel çalışmanın hatırına gelsin bebişin...

minikler, canım malesef devlet hastaneleri böyle canım...inşallah gittiğin yerdede böyle tersliklerle karşılaşmazsın iyi tatiller sana şimdiden...ben doğumumu özelde yaptım geçen ay görümcem devlet hastanesinde yaptı doğumunu yanında kaldım..kızın ağrısı durmuyor hemşireye söylüyorsun ondan sonra gelip ağrı kesici vuruyor ben hiç ağrı çekmedim çok şükür hemşireler sağolsun çokda iyilerdi...tabii özel mecbur iyilerdi ama insanlıkta vardı yani demem oki ben devlet hastaneleri için üzülüyorum neden insanlara güzel muamele yapmıyorlar eskisi gibi değil daha iyi şartları bide allah onlarada vicdan versin inşallah....

dün eşim görümcemin kızını seviyor öpüyor öpüyor allahım bir zoruma gitti o zillide kendini bir sevdiriyor, görümcemde şirofren olduğu için allahım beni deli ediyor sürekli kızı varsa yoksa kızı güner bak bak ne yaptı bak bak nasıl duruyor bak bak nasıl yemek yiyor yaa zaten yaralıyım..bilmiyorum yaa kıskançlıkmı yapıyorum anlamadım değişik bir duygu bide bizim kızımız bebekken bile öptürmezdi bzie hala öyle kimsenin kucağına gitmez kimseye öptürmez sevdirmez kendini inanamazsınız belki 5-6 aylıkken kucağımıza alırdık bizi iterdi sanki yürüyecekmiş beni bırakın dercesinee...eşim diyorki bizimkini hiç öpemedik bu duruyor bari bunu öpelim benimde çok zoruma gitti yaa kızıda görseniz o kadar tatlıki öyle şirin hareketler yapıyorki yer bitirirsin yani tabii kızımdaki kıskançlıkta hat safhada bu arada çocuğu tek yakaladımmı canını yakıyor yapma diyorum anlatıyorum ama malesef off yoruldum kızıma çok kızıyorum
ayyy allahım ne çok şey birikmiş içimde bu günlerde çok sinirliyim herşeye patlıyorum canım kızımda nasibini alıyor tabii kızlar ikinci bebek zamanınız gelsin chnb ve beni çok iyi anlıcaksınız herkezin yeri ayrı tek çocuk olmaz diyorsun bu devirde 2 malesef tam karar gönül isterdiki 4 çocuk kalabalık aileyi çok seviyorum ama malesef daha 4 kişi olamadık nasip kısmet allah nasip ederse oluruz...allahımsen isteyene olmayanada ver yarabbim sonrada biz ikincileri isteyenlere sağlıklı ve hayırlısını ver ...

ayyy tamam birazdan topik çökecek bırakıyorum sizinde başınız ağrımıştır zaten öpüyorum hepinizi kızlar..bide belki sık giremem ama akşamları geçte olsa okuyup yazarım kızım geçen gün dediki hep pc başındasın anne hiç benimle ilgilenmiyorsun hiç bana barbi açmıyorsun hep tv izle diyorsun çok zoruma gitti ve bir ara gerçekten beni rahtsız etmesin diye bu hatayı yapıyordum kızımda öyle oturduğu yerde kalan bir çocuk değilki çok hareketli tvyide fazla izlemiyor artık ona göre hareket ediyorum canım kızım benim bu arada sürekli diyorki son zamanlarda ben iki tane kardeş istiyorum biri kız biri erkek bide ikili araba istiyorum ikiz arabasından bahsediyor...içimden diyorumki kızım bi tanesini tutturduk ikincisi kaldı ahh kızım ahh bir bilsen yumurtlamaydı sperm gitti gitmedi yok adet oldum olmadım ayyy güya çıkıyordum

Günaydın arkadşlar? nasılsınız ?

chnb, yüreğine allahtan ferahlık diliyorum inş, umudunu yitirme lütfen, vakti gelecek yeniden anne olacaksın....

Destina, canım inş en yakın zamanda 2. meleğin kollarına gelirde o günleri yeniden yaşarsınız.destina çok sıcak bi çocuk değilmiş madem yaşamadığınız duyguları destinanın kardeşi yaşatır inş size.Kıskanmak demeyelim bencede buna zorlayabiliyor.Hani dikkat etse fena olmaz ama işte herkes bizim gibi duyarlı değil.bende çok çocuk severim favorim 4 ama mümkün değilde, inş ilki çok huysuz olmazsa 3 tane yapcam :)) Allah gönlümüzdekilerden geri koymasın hiçbirimizi. dün iş arkadaşlarıyla iftardaydık, hepsinin çocukları vardı en büyükleri 7 yaşında , rengaren çok tatlılardı ama :) inş bizlerde yaşayabiliriz bu duyguları, benimde görümcem çok acımasız davrandı bana bu konuda, anlattım mı bilmiyorum ama ? bana geçmiş olsun demedi hiç, yuırtdışında yaşıyor tel açmadı,tatile geldi yine demedi.üstüne üztelik beni her gördüğünde bi komşusu varmış çocuk istiyomuş olmuyomuş (6 aylık evliymiş) çok üzülüyomuş çok ağlıyomuşlar, neyse hamile kalmış.Ay kızmız oluyo ççok mutluyum çok sevinçliyim, ne güzel arkadaşım anne olacak diyor ki onu en fazla 10 aydır tanıyor...beni o kadar kırdı ki , benim bi acım var hatta 2. sen ne biçim halasın ya ? böyle mi olur bu iş.hadi diyelim beni sevmiyosun eşimin günahı ne, o kardeşin senin ! eşimde çok kızdı neden cevap vermiyosun bizim bi acımız var diyerekten..desem kavga edebiliriz çünkü anlamadığı gibi üste çıkar. Allah ele güne dile düşürmeden bizlerede nasip etsin inş .... Ben allaha havale ediyorum, o cezasını verir elbet ...

benim beklenmeyen günümde 27 Ağustos, hani bişey söylemek istemiyorum ama pek beklentim yok ya, orda beklentim vardı.Yok çünkü göğüslerim geçen aykındende çok küçüldü :) ilk belirtide göğüslerimin şişmeye başlaması gerekirdi sanırım şüpheli durumun üzerinden 1 hafta geçti çünkü de yine Allah bilir, hayırlısı ne ise o olsun inş ...

Son düzenleme:
KIZLAR GÜNAYDIN,
chnb,canım benim çok geçmiş olsun ama nolur çok üzülme bak en azından nedenini öğrendin insallah bebiş varsa o gelen genler 46 kromozomlu olsun hem sonuçta oğlun var allah bağışlasın yasamısısn bir sağlıklı gebelik allah sana 2.de nasip edecek bak gör sen yeterki içini ferah tut..

yaseminncimm, hadi bakalım hayırlısı olsun bundan sonra hamişlik haberlerini duymaya insallah bitince başla bakalımm çalışmalara....

tafcım, bulantıların dahada artsın dicem hani bunu beddua olarak algılama bebiş habercisi içinde rahat anlamında algıla hem kendini rahat hissedersin bebişim bugünde bana kendini hissettirdi dersin:)

destinacım,canım benim diş etlerim daha iyi eşim ilaçlar konusunda gebeler kullanamaz yazıyor ama sen genede dozunu düşürerek kullan dedi bende günde bir kez sürdüm şimdilik bir sorunum yok çok şükür kan sulandırıcı iğne aldığım için maşallah kanım çok sulandı:) her fırsatta dişlerden başlıyor kanamaya bende zaten çok dikkat ediyorum bıçak mıçak almıyorum elime bakalım annemler gidince yemekler bana kalacak ozaman ne olacak:)..

bu arada 3lü testimiz allaha çok şükür temiz çıktı şimdilik detaylı ve seker yüklemesi kaldı haaa birde hisssetmem:)
pazartesi detaylıya gitcez dualarınızı esirgemeyin insallah bunuda sorunsuz atlatırız ya rabbim..ufak ufakta olsa bişeyler hissediyor gibiyim ama tam anlamaıyla değil daha 2 hafta sonra diyorlar bakalım 19+3 olduk hepinizi öpüyorum güzel bir haftasonu geçirin .....

Yamateke, Test sonuçları için gözümüz aydın tebrikler :) akıllı bu bebekler ya :)

gıcık görümce gıcık benimkilerde öyle yaptı canım ben bebeğimi kaybettim iki gece hastanede yattım eşimin ailesinden kimse gelmedi görümcemler hala geçmiş olsun diye bile aramadılar allaha havale ediyorum diyecek söz yok iki hafta önce kaynanam geldi görümcemin ayağından araba geçmiş hastanelik olmuş bende aramadım hiç eşimde aramadı 5 kez falan söledi ablanda kaza geçirdi diye ona bile demedim geçmiş olsun diye ramazan bitiyo bak iftara bile çağırmadılar benim istediğimde tam olarak bu herkesin rengi belli olsun:)

allahtan hayırlısı canım yarın ne olacak bilinmez sen iyi düşün iyi olsun ....

Öyle gerçekten sağ olun. İşte üzülüyor insan...

İnşallah Destinacığım. Bakalım süreç ne olacak bizim için... Allah'ım sen isteyene olmayana da ver yarabbim sonrada biz 2. leri isteyenlere sağlıklı ve hayırlısını ver diyorsun ya canım. Aynı anda bizlere de nasip et de, topiği geçtim şükür sayımız çok değil onları bekleriz de tüm isteyenlere öncelik verirse bize sıra gelene dek yıllar geçer... Aynı anda 1. 2. 3. demeden tüm isteyenlere ver Rabbim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…