Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

  • Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
destina ve candaş kayınlarınız ne kötüymüş öyle allah cahillerden korusun bizleri çok sinirlendim onlara çook
candaş canım tayin işinizin olumsuz olması çok can sıkıcı olmuş senin yine umutlarını kırmış ne güzel mutluydun eşinin yanında dönünce seni böyle karamsar görünce çok üzülüyorum ben
korunacağız diyorsun bence ne gereği var korunmayın zaten haftada 1 gün görüyorsunuz birbirinizi onda da korunarak neden işkence yapacaksınız birbirinize Allah hayırlısı neyse onu verecek sıkma canını inşallah hafta sonu hayırlı haberlerini alacağız canım adaşım
 

teşekkür ederim canım..sabah ölçüyorum ama şu va ovulasyon testi yapmıştım hatta siz yorumlamıştınız ovulasyon testinde yumurtlamış gözüküyorum..36.5 36.4 çıktı hep ateşim..yumurtlamadan sonra yükselme oldu ateşimde..oruçlu olduğum için gün içinde ölçtüğümdede aynısı çıkıyor iftardan sonra yükselme oluyor...hamile kalsam daha anca döllenme olmuştr hemen böyle ateş yükselmez
 

teşekkür ederim canım..sabah ölçüyorum ama şu va ovulasyon testi yapmıştım hatta siz yorumlamıştınız ovulasyon testinde yumurtlamış gözüküyorum..36.5 36.4 çıktı hep ateşim..yumurtlamadan sonra yükselme oldu ateşimde..oruçlu olduğum için gün içinde ölçtüğümdede aynısı çıkıyor iftardan sonra yükselme oluyor...hamile kalsam daha anca döllenme olmuştr hemen böyle ateş yükselmez
 

hoşgeldin canım
eğer daha önce adet döneminde kasığın ve belin ağrımıyorsa şimdiye kadar hiç ağrı yaşamadıysan da şimdi ağrı oluyorsa kist gibi şeylerden şüphelenmek gerekirmiş çünklü geçenlerde bekar bir arkadaşım kist ameliyatı olduğunu söyledi bana şok oldum ünide beraber kalıyorduk onun hiç adet zamanı ağrısı olmzadı ben kıvranırdım nasıl oluyor ki bu adet ağrısı derdi ben de şaşırırdım adet olunca hiç ağrısı olmamak nasıl birşeyki diye:97: işte kızın şimdi yaklaşık 1 senedir adet zamanı kasığı beli ağırırmış doktora bir gitmiş 2 tane 5-6 cm boyutlarında kist hemen ameliyatla alınması lazım demiş doktor ameliyata almış karından kameralı sistemle alınmış kistleri öyle işte bizler kadınız kontrollerimiz daha kolay aman kontrolü elden bırakmayalım simir testi (pop smear) yapılmadıysa 1 yıldır onu da tekrarlatmakta fayda var
testte negatif çıkmış hayırlısı neyse o olsun ama adetin 3. günü doktora git bakalım kan testinde anlar doktor kist olup olmadığını inşallah kist değildir üşüttüğün için ağrı oluyordur
 

Maalesef kötülere çatmşız ama benim bedduam üzeirnde inş burnundan getirecek biriyle evlenecek kendisi :)

sağol canım ya , biliyorum üzüldüğünü/üzüldüğünüzü.bu kez cidden ümidim kırıldı (tayin konusunda) bu cevabı beklemiyoduk, zaten eşim yanaşmayacak korunmaya ama elimden geldiğince diretcem ben.şuan değil sonra beraber olabileceğimiz zaman olsun, zaten hamileyken ayrı kalacaktıkta bide doğduktan sonra yaşına yakına ayrı kalabiliriz tayin ertelenirse.belki seneye verirler tayini ama olsun vermeme ihtimalini düşünerek korunmaya devam ... hayırlısı olur inş ... benim çok beklentim yok haftasonunada pas geçmiştir muhtemelen buda ...

bide benim dürekli idrarım var gibi bi hissiyatla beraber yanma var ama idrar yok.enfeksiyon belirtisi midir bu ?
 
Son düzenleme:

idrarın varmış gibisin, yanma var ama idrar yoksa enfeksiyon belirtisidir canım buidrar tahlili yaptırsan iyi olur aslında bir de oruçsun az su içiyorsun yarın öbürgün tutmasan da su içsen bol bol:26:
chnb canım senin de idrarında kan olmuş idrar yolu enfeksiyonu heralde seninki de inşallah çabucak atlatırsın bol su içerek ilaç kullanmak istemiyorsun madem
 

yok adetlerim benimde ağrılı geçer ama bu sefer ne bilim aman ya kafayı yicez yok bebekdi yok kistti yok adettii derken tam terelellibu arada ben ufaktan başladım bayram temizliğine bugün koltuklarımı temizledimm miss gibi oldular ya yarında camları yoklarım,sonraki gün yerler sonrada halılarım gelir yıkamadan mis gibi sererim artıkkbu arada yeniden hayırlı olsun canım,çk sevindm.allah koynunda uyutmak nasip etsinnnn
 

teşekkür ederim canım, zaten cuma günü son orucum olaak sanırım, sonra tutmak zor oluyo ya şimdilik devam edyim istiyorum inş beni çok rahatsız etmezse tabi:) sen nasılsın ? dr a ne zamn gidiyodunuz canım perşembe mi ?
 
kızlar sizleri çk öpüyorum kendinize iyibakın ben gene ara ara girerim allaha emanet olunn
 

allah kabul etsin oruçlarını canım sen bilirsin canım o zaman iftardan sonra sahura kadar bol bol en az 6 bardak su içmeye çalış:26: benim öğleden sonra 3lere kadar devam eden bir mide bulantısı mı desem şişliği mi desem öyle bir şikayetim olmaya başladı bulantı değil ama bir şey yemek istemiyor canım yersem çıkaracakmışım gibi geliyor yemezsem de fena oluyorum daha çok bulanıyor halsizleşiyorum öyle işte. yani uyandıktan 7-8 saat sonra düzeliyor bu halim doktor kontrolüm cuma günü sabah erkenden hayırlısıyla güzel şeyler duysam doktordan inşallah:97:
 
Son düzenleme:

saol canım amin inş...su deyince canım kavun istedi :)) evet içeyşm bari, çünk son 3 gündür çok az su içmişim sen deyince farkettim :)) allah kolaylık versin ya, sıkıntılı dönemler başlıyor..en kötü ihtimalle çubuk kraker yesen bari ama tabi oda nereye kadar değil mi? cuma günü inş güzel haberlerle geleceksin canım inanıyorum ben, sonrasında bi oh çekeceğiz inş :) tatil öncesi bi pıtpıt sesi duyalım artık :)
 
 
inşallah geçer canım bulantıların. bazıların geçiyormuş. benim annemin 9 ay bulanmış.
elevit içiyo musun canım?içmiyosan iç onu, mide bulantılarını hafifletiyomuş b6 vitamini.ben de hamileliğim daha kesinleşmeden başlamıştı. o kadar erken yani. ama gık dememiştim. çünkü 21 aydır bekliyodum. kraker falan çaresi bulanıyor bir şekilde. bir de yeşil biber yiyordum. benim de sabahtan akşam yatana kadar bulanıyodu. hiç saati yoktu. ah ah. olsa da keşke bulansa.

benim de misafirlerim vardı, bugün gittiler. ondan giremedim.
yumurtlama günlerim de bu ay yine evde olamıycaz sanırım. ama kafaya takmıyorum o kadar artık. olursa olur, olmazsa olmaz.
 
candaşım, canım kızların dediği gibi ne oldu sana diyeceğim bilirim bu hallari canım allah sana yardım etsin bende 1 sene ayrı kalınca eşimden hayat ve güzel olan herşey anlamsız geliyordu kızım olmasa geçmek bilmezdi o bir sene canım bebek olursa üzülen kişi eşin olacak sen değil çünkü sen onun her hareketini görüp mutlu olacaksın takip edeceksin ve onunla uğraşmaktan tayin senesi nasıl gelip geçecek anlamayacaksın elbet zorluğuda olacak bi problem olduğunda keşke eşim yanımda olsaydı diyeceksin ama şimdide ayrısın şimdide bi problem olduğunda demiyormusun keşke eşim yanımda olsaydı diyee... senin annen sana destek korunmak niyeki çocuk anlamayacak bile el bebek gül bebek büyüyecek bi bakmışsın aynı evde hep beraber tek yaşasan haklısın diyeceğimde ailenlesin yaşın daha çok ilerlemeden sal gitsin yaa sen değilmiydin 3 çocuk diyen eee nasıl yapıp yetiştiricen 60ında düşünmüyorsun heralde canım bak sana biraz abla tavsiyesi bırak bebek olayını bir kenara yatak odası sabaha ne kadar iyi sonuçlanırsa evlilik o kadar iyi ve düzenli olur erkeklerin doğası bu canım benim eşini zaten haftada bir görüyorsun yaa adamın bu olaya bedenen ihtiyacı var ve sen bunu ondan esirgiyorsun zaten senden ayrı haftada bir bari mutlu olun canım benim zaten olmuyor deee rahat bırak ha korunmuşsun ha korunmamışsın zaten olmuyor dee sall gitsin(inşallah olurda bence herşey daha güzel olur) hadi hayırlısı bakalım...

taf, canım evet yaa bizim kayınlar böyle çıktı malesef allah onların şerrinden korusun bizleri... canım senin muayenede çok güzel geçecek inşallah bulantı iyidir tadını çıkar ben yataktan kalkamıyordum bulantıdan sağlıklı olmasının işaretine yoralım bunu canım... sana erkek demiştik değilmi?
 
canım seni çok iyi anlıyorum. ben de korunmayı planlayarak bıraktım. şu tarihte olursa şöyle olur vesaire. ama öğrendik ki hemen olmuyomuş. olması 21 ay tuttu, çok sevindik ama o da kısmet olmadı. o yüzden artık yıl, ay falan hesabını bıraktım. öğretmen olduğum için doğumun mart, nisan aylarına gelmesini istiyodum. yaz tatilim zaten var, doğumdan sonraki iznim boşuna gitmesin diye. ama artık olsun da zamanın hiç önemi yok.
canım yakın bir arkadaşım var, geçen sene eşinden 3 saat uzak bi yere atandı. ve bir ay sonra hamile kaldı. dedim ne cesaret, eşinden ayrı bravo dedim. dedi ki epeydir uğraşıyorum hamile kalmaya o yüzden ertelemedim dedi. tayin durumu da yoktu o zaman, sözleşmeli sağlıkçı. eşi de özel sektör.
ve şu bebeği doğdu. ücretsiz iznini kullandıktan sonra 1 yıl ücretsiz izne çıktı. şu an eşinin yanında kalıyor bebeğiyle. diyor ki belki 2 yıla uzatırım. arkadan bi tane daha yaparımm. toplam 4 sene olur diyor. gerçekten bazı şeyleri hesaplamamak lazım, çaresi bulunur bir şekilde. kaç yaşındasın bilmem ama bence ne olursa olsun erteleme derim. Allah bir şekilde yardım eder canım.ve şu an arkadaş kadroya geçti ve tayin durumu kolaylaştı eskisine göre.bebeğim uğurulu geldi diyor.
 

canım ne gibi gelişmeler oldu?en son oğlundan da test istediğini söylemiştin?yaptırdın mı?
ya da eşine başka test yaptırdın mı?

bugün kayınvalidemler gitti. 2 gece kaldırlar. bir kere yazın, bir kere ya da 2 kez de kışın gelirler.
zaten 2-3 gün sonra biz gideceğiz onlara bayram için. ve de yumrutlama günlerim onlarda kaldığı zamana gelecek ve de ramazanda çok belli olacak, sahurdan önce ikimiz birden duşa girerse. bir de bu iş 2-3 gece tekrarlanırsa. amaaaan napalım ya.devamlı kaynanyla beraber yaşayanlar ne yapıyor değil mi?ama inşallah bu sefer geçen gittiğimden daha çok gezmeyi planlıyorum.
bayrmın son gününden itibaren yani perşembede pazara kadar tatil düşünüyoruz ama bakalım daha yer kesinleşmedi. çünkü eşim bu yaz hiç tatil yapamadı. muhtemelen buraya yakın yerler ya da istanbul çevresi olur. bi yer ayarlamadık yani. spontan olacak ya da olmayacbilir de.çok uzak yerlere gidip yollarda yorulmak istemiyorum.
 

evet canım aslında erkekler daha fazla takıyor bu konuyu.
benim eşim de bendne çok istiyor.
adet olunca benden çok daha fazla üzülüyor. 3 adetimi görmeme rağmen ben d eumutsuz değilim. çünkü dotorun bana verdiği korunma süresi daha yeni bitti. ramazana kadar düşünme demişti bana. ben de zaten nasıl olsa benim çabuk olmuyo diye sadece bir adet bekledim.
işte bu yüzden de doktorun verdiği zaman şimdi geldi daha diye umudumu kaybetmiş değilim. bana da doktor aynısını söyledi. bir kere gebe kalınca tekrar gebe kalman daha kolay olur dedi. inşallah öyle olur. hepimiz için.
 
pileo

süt içiyorum,yoğurt yiyorum, ceviz fındık fıstık yiyorum, pekmez içiyorum, et yiyorum, meyve yiyorum, haftai 1 balılk yiyebilyorum tavuk yumurta kara listemde ayrıca et de yiyorum sebzede yiyorum bilmiyorum niye kilo alamıyorum. sürekli hareket halindeyim ondan mı ? sen kaç kilo aldın tam olarak haftan kaç senin.
 
Kızlar maşallah oku oku bitiremedim. Alıntı yapmadan yazmaya çalışacağım.
Hello Kityciğim, 2. çocuk konusunda güzel sözlerin için çok teşekkür ederim. Gerçekten böyle sözlere çok ihtiyacım oluyor. Burada oğlanın park arkadaşının annesiyle tanışmıştık. Sonra dost olduk. Ben erken doğan oğluma hamileydim o zaman. Sonra kaybedince o da kendini bana yakın gördü herhalde durumunu anlattı. 30 da evlenmiş, 32 de sezaryenle anne olmuş, sonrada hiçadet olamamış. 2 yıla yakın sütkoruyordurla doktorlar oyalamış kadını. Sanırım sezaryende sıkıntı olmuş ve menopaza girmiş 32 yaşında. Biraz ilaçla adet görmüş. Şimdi 38 yaşında 3 senedir filan hiç adet olmuyormuş. Hafta sonu buraya İstanbul'dan doçent geldi ona gitti. Bir çocuğu var ya sen menopaza girmişsin. Ancak yumurta nakli ile olur. Boş ver Allah oğlunu bağışlasın ddemiş. O da diyorki gencim benim sağlığımı çok etkiliyor bu durum, hem de tek çocuk problemleri çok oluyor diyor. Doktorlar bile böyle malesef bu 2. çocuk konusunda... Desteklerin için sağ ol.

Yeme listen güzel. Belki hareketi azaltırsan alırsın...

Candaş ve Destina kayınlarınıza Allah hidayet versin. Ne denir başka... Candaş korunma fikrini de unut. Tüm arkadaşların yorumlarına katılıyorum. Ayrıca ben de az su içtim birkaç gün sonra çok acı çektim. Hem enfeksiyonlar hamile kalmayı geciktiriyor, düşüğe de neden oluyor. Ben 2 gündür oruç tutamadım bol su içtim ferahladım. Bugün doktora gittim. Kültür, idrar ve smear testi yaptırdım. Sonuç çıkmamıştı. Gebe isem de kullanılacakilaçlar verdi. Oruç tut ama bol su iç dedi sahura dek.

Sinau hoş geldin ara ara uzaklaşmak iyi gelebilir ama arada bir ce de...

Renklitaş Taf güzelce açıklamış ben fazla bilemiyorum... Şafak kaç oldu?

Lonelinesss, akraba ziyareti var yine sanırım. Oralar da zor olur isterseniz birkaç gün erteleyin daha yeni görüştünüz... İnşallah her şey gönlüne göre olur...

Bu arada yazmadığım herkesten özür dilerim. Aklımda bu kadar kalmış...
 
chnb,

doktorlar gerçekçi olalım derken patavatsızlığa kadar vardırıyorlar benim yaptığım çıkakarım bu. kadıncağız uğraşıyor belli ki eğer istemese sana niye gelsin değil mi? kaç senedir böyle yaşıyormuş demek ki şikayeti var ki sana geldi. ilginç ya...

hep derim ölene kadar da diyeceğim annemle hastanede yatarken ne imkansız vakalar gördüm hala yaşıyorlar, ne iyi giden tablolar gördüm vefat etti.

mevlam hepimize nasip etsin, önce tedaviler sonrada bebekler mevlam herkese nasip eylesin hayırlısıyla.

sende sağol canım lafı mı olur, burada resmen birbirimiz için varız. öpüyorum çok.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…