bi fıkra paylaşacağım sizinle kızlar :)))
Kısaca süpaneke derler :)
Din dersinde öğretmen yeni başladığı sınıfında öğrenciyi kaldırmış...
- Adın ne s...enin evladım
- Kevser öğretmenim
- Ne güzel isim,Oku bakalım kevser suresini
- Öğrenci sureyi ezbere okumuş
...- Aferin evladım, ağzına sağlık
- Senin adın ne evladım
- Fatih öğretmenim - Çok güzel isim, Oku bakalım fatiha suresini demiş,
- Öğrenci ezbere okumuş
- Aferin evladım, ağzına sağlık..
-Öğretman birde bakmış, bir çocuk masanın altına saklanmaya çalışıyor..
- Evladım kalk bakayım, adın ne senin demiş
- Yasin öğretmenim ama arkadaşlar bana kısaca süpaneke derler .
bende paylaşayım:)
DELİKANLI evlenmek için kimi getirse bir türlü annesini razı edemiyormuş. Bir arkadaşı "Sana bir tavsiye" demiş;
-Öyle bir kız bulacaksın ki aynen annene benzesin... Göreceksin annen ona bayılacak...
Delikanlı hayli araştırdıktan sonra öyle bir kız bulmuş. Görünüşü, konuşması, giyimi, hatta yemek yapması bile aynı annesi...
Telefonda bunu arkadaşına anlatmış. "Eee... Vaziyet iyi o zaman" demiş arkadaşı... "Yok" demiş delikanlı sıkıntılı bir halde;
-Babam kızdan nefret ediyor... :)
Yemek işi zor. Geçen misafir geldi içinde et tavuk olan bir şey yemezmiş. Yalnız çorba ve salata yedi. Ben de zorlandım. Peynir de yemezmiş. Börek de yemedi... Aşamaya çalış. rENDELE OLMAZSA...Taf açıklamış canım konuyu. bBEKKEN 400 YUMURTA OLURMUŞ PcOSLARDA DA FAZLA SAYIDA az gelişmiş yumurta oluyor biliyorum...
Bayıldım söze. Hayırlı olsun bebeiği de. Darısı tüm isteyenlere. Amin...
Ben de 3 ay emmişim ve kısayım. 1.60. Eşim 1.90 a yakın. Nokta ve virgül gibiyiz...
benim eşimin ailesindede ortalma erkek boyu 170 eşim 180 anne tarafına çekmiş allahtananne tarafı göçmen ama selanikli onlar.. biz kafkas göçmeniyiz 93 harbi denilen zamanda göçmüş atalarımız ahıska türklerinden olduğumuzda söylenir..bilemiyoruz o kadar ayrıntısını tabi..sivasa yerleştirilmişler o zaman devlet tarafından..bayramda seyranda bahçede toplaşınca sülale gelen geçen bakıyor bunlar nerden geldi diye çanakkalede by ortalaması çok kısa bizi görünce şaşırıyor millet siz nerelisiniz?
ya böyle sülalesini anlatırlar ya hep çok hoşuma gider..ne güzel başka başka kültürler..benim annem, babam, dedem, ebem,ninem hepsi denizlili
canım inan bende keşke sen gibi dedem nenem hepsi bi yerden diyebilsem ..inanki sorulunca insan usanıyo anlatmaktan dede tarafım kafkas ahıskalı , büyük dedelerimiz hepsi 1. dünya savaşında şehit olmuşlar , kars cephesinde.. büyük nenemiz artvin li gürcü asıllı babannem in sülalesi erzurumlu ermenilerin zulmünden bütün erkeklerini ermeniler kesmiş kaçan bi şekilde kurtulmuş,sivasa kaçmışlar.. dedem gilde osmanlı rus harbinde büyük dedeleri göçmüş sivasa ama sonra 1. dünya savaşında tüm erkekleri almışlar çoluk çocuk hep şehit olmuş.. bi tek babamın dedesi kalmış oda 4 yaşındaymış o zaman,biz ondan geliyoruz işte..
anne tarafım elazığlı
eşim in baba tarafı izmir , anne tarafı selanikli anneannesi yugoslav türklerinden
bizim bebeğimiz olursa tam bi kırma olacak.
evet maalesef ev sahibi içinde sıkıntı oluyo seçen biri varsa.Şimdi bilenler bana göre yemeğe ayar çekiyor :) K.validem ve görümcem başlarda çok uğraştılar baktılar gerçekten yiyemiyorum bana göre yapmaya başladılar.Ama görümcem değil ! onu sevmiyorum aslında seviyorum ama çok kızdırıyo beni her konuda ! şimdi yemeklerin içine tüm atabilyorum eşimle evlenmeden çok iddialaştık sonunda eşim bana uymaya karar verdi.ama köftelerin içne rendeleyince en fazla 1 tane olunca yiyebiliyorum bu da bi mucize :) eşinle boy farkınız hep idealimdeydi :) benimde erkek kardeşimle sevgilisi öyle şimdi :) hep böyle sarılınca göğüs hizasında oalyım isterdim ama bende isteğimi yürüyen merdivenlerde eşimi bi basamak üste çıkarmakla çözdüm :)Yemek işi zor. Geçen misafir geldi içinde et tavuk olan bir şey yemezmiş. Yalnız çorba ve salata yedi. Ben de zorlandım. Peynir de yemezmiş. Börek de yemedi... Aşamaya çalış. rENDELE OLMAZSA...Taf açıklamış canım konuyu. bBEKKEN 400 YUMURTA OLURMUŞ PcOSLARDA DA FAZLA SAYIDA az gelişmiş yumurta oluyor biliyorum...
Bayıldım söze. Hayırlı olsun bebeiği de. Darısı tüm isteyenlere. Amin...
Ben de 3 ay emmişim ve kısayım. 1.60. Eşim 1.90 a yakın. Nokta ve virgül gibiyiz...
oo bayağı meşaketli yollardan geçmişsiniz.Hemşeriyiz işte 2. masajı okumadan burdan çözmüştüm :) bizde Ahıska türklerindeniz, Artvinliyiz.Selam hemşom :) ee şaşırırla tabi bambaşka cnsten insnlar hani bizler anlamıyoruz da yabancılar anlıyo yabancılığı memleketliliği.Benim eşim geldiğinde memlkete, hepiniz aynısınız sokaktaki kızlar aynı sen ve kardeşin demişti :) o deyince çok benzeştiğimizi farkettim.Hani biz anlıyoruz bi hemşo görüncede artık o bile anlıyo.benim eşimin ailesindede ortalma erkek boyu 170 eşim 180 anne tarafına çekmiş allahtananne tarafı göçmen ama selanikli onlar.. biz kafkas göçmeniyiz 93 harbi denilen zamanda göçmüş atalarımız ahıska türklerinden olduğumuzda söylenir..bilemiyoruz o kadar ayrıntısını tabi..sivasa yerleştirilmişler o zaman devlet tarafından..bayramda seyranda bahçede toplaşınca sülale gelen geçen bakıyor bunlar nerden geldi diye çanakkalede by ortalaması çok kısa bizi görünce şaşırıyor millet siz nerelisiniz?
süperrrbende paylaşayım:)
DELİKANLI evlenmek için kimi getirse bir türlü annesini razı edemiyormuş. Bir arkadaşı "Sana bir tavsiye" demiş;
-Öyle bir kız bulacaksın ki aynen annene benzesin... Göreceksin annen ona bayılacak...
Delikanlı hayli araştırdıktan sonra öyle bir kız bulmuş. Görünüşü, konuşması, giyimi, hatta yemek yapması bile aynı annesi...
Telefonda bunu arkadaşına anlatmış. "Eee... Vaziyet iyi o zaman" demiş arkadaşı... "Yok" demiş delikanlı sıkıntılı bir halde;
-Babam kızdan nefret ediyor... :)
bu da süperbi tane de ben patlatayım
Şarap fabrikasının emektar çeşnicisi ölür.Yenisi için ilan verirler.
Derken periş...an kılıklı belli ki ayyaş birisi başvurur.
Fabrika müdürü biraz da bu ayyaşı başından savmak düşüncesi ile test için ona bir kadeh şarap verir.Adam şarabı içer ve ;
“Kırmızı bir Muscatel, 3 yıllık, kuzey yamaçta yetişmiş, çelik varillerde yıllanmış “ cevabını verir.Müdür şaşkınlıkla “doğru” der.
Bir başka şarabı tattırrır Kırmızı, Cabarnet, 8 yıllık, güneybatı yamaç mahsulü ve meşe fıçılarda yıllanmış”
doğru cevabı üzerine iyice şaşıran müdür beyimiz,sekreterinin yanına gider ve ona bir bardak suya biraz idrarından karıştırarak getirmesini söyler ve adama bunu beyaz şarap niyetine içirir.Adamın yanıtı:
“Sarışın, 26 yaşında, 3 aylık hamile, eğer beni işe almazsan babasını da söylerim ..
kurtarıcılar değil mi :) bende topuklu giyemiyorum eşimin üzerinden bakıyorum o zman.geçen k.validemleri yemeğe aldık bi terlik giydim k.validem hediye etmişti en fazla 4-5 cm topuğu var eşim tepemden bakıyoun diye şaşırdı çünkü hiç gyemiyorum ama bundan sonra okan bayülgenin sevgillileri gibi muamele etcem :)) sizin boy ahengide bence süper :)aynı biz ben de 1.60 eşim 1.85 .topuklu giymek işe yarıyor..
canım çok sağol ya,, efkarlşıyım biraz ama bugün sayenizde daha iyiyim :) inş hakkımızda hayırlısı neyse o olur. Ama ben eşim gelene dek dualardan havaya uçmazsam iyi arkadaş etmediğim duada kalmadı ama yok yani gelen giden :) vaktini bekliyoruz demekki ...CANDAŞIM,canım bu aralar senle çok dertleşemedik tayin olayı bayağı can sıkıcı olmuş umarım gönlünüzden geçen herşey tez sürede olur,hayırlısı neyse onu dilemek lazım insallah hakkınızda hayırlısını verir allah sen canını sıkma...
denizli çok güüzel bi memlket ya :) şivenizde çok tatlı :)ya böyle sülalesini anlatırlar ya hep çok hoşuma gider..ne güzel başka başka kültürler..benim annem, babam, dedem, ebem,ninem hepsi denizlili
canım inan bende keşke sen gibi dedem nenem hepsi bi yerden diyebilsem ..inanki sorulunca insan usanıyo anlatmaktan dede tarafım kafkas ahıskalı , büyük dedelerimiz hepsi 1. dünya savaşında şehit olmuşlar , kars cephesinde.. büyük nenemiz artvin li gürcü asıllı babannem in sülalesi erzurumlu ermenilerin zulmünden bütün erkeklerini ermeniler kesmiş kaçan bi şekilde kurtulmuş,sivasa kaçmışlar.. dedem gilde osmanlı rus harbinde büyük dedeleri göçmüş sivasa ama sonra 1. dünya savaşında tüm erkekleri almışlar çoluk çocuk hep şehit olmuş.. bi tek babamın dedesi kalmış oda 4 yaşındaymış o zaman,biz ondan geliyoruz işte..
anne tarafım elazığlı
eşim in baba tarafı izmir , anne tarafı selanikli anneannesi yugoslav türklerinden
bizim bebeğimiz olursa tam bi kırma olacak.
canım Allah kabul etsin dualarını. hiç umutsuzluğa kapılma. dua her kapıyı açar. hiç merak etme. bıkmadan usanmadan istemeye devam edeceğiz ve olacağına inanarak, umudumuzu kaybetmeden.pileo :) canım senin aldığın kilodan ne olack ya zaten vücudun kiloya ihtiyacı varmış sanki.tamam 3 ayda 3 kilo çok gibi ama yok bence aman amanda almazsın da belki 61-62 yi görürsün.ona da artık bebeğin için göz yumacaksın :)
yamateke, iyi dinlenmeler canım...
taf, cuma günü kalbimiz seninle .. manevi olarak rahatlamak istersen dün bi duaya denk geldim, düşük olmaması için "el mübdi" denmeliymiş....
destina, yasemin adet olmuş muydunuz kızlar?
polyana nerelerdesin şeker ?
psiflora, taze anne nasılsınız ?
chnb, senem, lonielines, renkliatlas ve adını sayamadığım tüm kızlar nasılsınız ?
ya size birşey sorcam bilen varsa cevaplayabilr mi ? ya salavat "la ilahe illalah muhamameden resullah" demek değil mi ? ama salavatı şerfi dendiğinde farklı mı oluyor? allahümme salli barik tarzı dualar mı oluyor ? kadir gecesi varya bugünlerde okuyayım istiyorum ama dün evde bahsederken kafamı karıştırdılar. duanın amacı şöyleymiş, Allahım bizim istemeye yüzümüz yok niyetimizi peygamberimiz aracılığla senden istiyruz.ee duanın manası buysa salli barikler dir diye düşündüm ... sizin fikriniz yada bilginiz var mı bu konuda ? bu ara çok dua etmem gerek, herkesi tabiki dua kurtarırda beni/eşimi sadece dua kurtarabilir, torpil olmayınca sadece dil dua edebiliyor.tayin dilekçeini vermemişken henüz belki bi güzellik yaparda mmucizemiz olur :) bi hatmim olacak inş ee hazır 100 geceden hayırlı olan kadir gecesi yanaşmışken, dertler ayağı bırakıp boğaza çıkmışken hepside bi araya gelmişken duada fayda vardır dedim :) kabul olursa inş ...
ayyy çok uzattım ama şunuda yazmadan geçemiyeceğim.Eşim görüşmeye gittiğinde buraya gelen 150. kişsin ama yapmayız deniip bi örnek verilmiş.Eşi öğretmen olan bi subayın tayini ankaraya çıkıyo, ve ankaranın mecburi hizmetide 8 yılmış.Dlaga geçiyolar ya resmen biz mağdurlarla ! sen varmezsen değil 8 , 30 senede ayrı kalır millet ....
evet maalesef ev sahibi içinde sıkıntı oluyo seçen biri varsa.Şimdi bilenler bana göre yemeğe ayar çekiyor :) K.validem ve görümcem başlarda çok uğraştılar baktılar gerçekten yiyemiyorum bana göre yapmaya başladılar.Ama görümcem değil ! onu sevmiyorum aslında seviyorum ama çok kızdırıyo beni her konuda ! şimdi yemeklerin içine tüm atabilyorum eşimle evlenmeden çok iddialaştık sonunda eşim bana uymaya karar verdi.ama köftelerin içne rendeleyince en fazla 1 tane olunca yiyebiliyorum bu da bi mucize :) eşinle boy farkınız hep idealimdeydi :) benimde erkek kardeşimle sevgilisi öyle şimdi :) hep böyle sarılınca göğüs hizasında oalyım isterdim ama bende isteğimi yürüyen merdivenlerde eşimi bi basamak üste çıkarmakla çözdüm :)
oo bayağı meşaketli yollardan geçmişsiniz.Hemşeriyiz işte 2. masajı okumadan burdan çözmüştüm :) bizde Ahıska türklerindeniz, Artvinliyiz.Selam hemşom :) ee şaşırırla tabi bambaşka cnsten insnlar hani bizler anlamıyoruz da yabancılar anlıyo yabancılığı memleketliliği.Benim eşim geldiğinde memlkete, hepiniz aynısınız sokaktaki kızlar aynı sen ve kardeşin demişti :) o deyince çok benzeştiğimizi farkettim.Hani biz anlıyoruz bi hemşo görüncede artık o bile anlıyo.
süperrr
bu da süper
kurtarıcılar değil mi :) bende topuklu giyemiyorum eşimin üzerinden bakıyorum o zman.geçen k.validemleri yemeğe aldık bi terlik giydim k.validem hediye etmişti en fazla 4-5 cm topuğu var eşim tepemden bakıyoun diye şaşırdı çünkü hiç gyemiyorum ama bundan sonra okan bayülgenin sevgillileri gibi muamele etcem :)) sizin boy ahengide bence süper :)
canım çok sağol ya,, efkarlşıyım biraz ama bugün sayenizde daha iyiyim :) inş hakkımızda hayırlısı neyse o olur. Ama ben eşim gelene dek dualardan havaya uçmazsam iyi arkadaş etmediğim duada kalmadı ama yok yani gelen giden :) vaktini bekliyoruz demekki ...
denizli çok güüzel bi memlket ya :) şivenizde çok tatlı :)
bizimkilerde sürgün yemişler ama artvine yerleşmişler :) hakikaten sizin çocuk tam bi kırma olacak... her bölgenin kültürü var maşallah :) ben olsam sizin yerinizde hepsinin memelketinee gider görürdüm , bambaşka kültürler ne güzel ... nedense senin izmirli olduğunu düşünmüştüm :)
maşallahhhhhhhhhhhhhhh..roman olur canım bu yazdıkların..şimdi bi daha düşündüm de beinim ki daha iyiymiş
maşallahhhhhhhhhhhhhhh..roman olur canım bu yazdıkların..şimdi bi daha düşündüm de beinim ki daha iyiymiş
Canım çok sağol.Allah razı olsun.Tamam şimdi çözdüm :)canım Allah kabul etsin dualarını. hiç umutsuzluğa kapılma. dua her kapıyı açar. hiç merak etme. bıkmadan usanmadan istemeye devam edeceğiz ve olacağına inanarak, umudumuzu kaybetmeden.
la ilahe illallah, kelime_i tevhid
eşhedü en la ila he illallah muhhammeden resullallah, kelimei şahadet
salavatın çeşitleri çok, peygamberimize ve ailesine selam getirmek
peygamberimiz anıldığı zaman sallallahü aleyhi vessellem s.a.v diye yazarlar takvimler kısaltma olarak, en kısası bu
ama chnb de yazmış, dua ederken Allahümme salli ala seyyidina muhammed demek uygundur.
bizi de unutmazsın ama yine de hatırlatmadan geçemiycem.
neden izmir li olarak düşündün acaba gerçi eşim izmirli ..ben çanakkale doğma büyüme... siz artvinliyseniz bizden sayılırsınız ordada çok kafkas göçmeni var,büyün nenemizde artvinden...hıngel ve keteyi bilirsiniz demi of olsada yesek ben kafkas yemeklerni babannemden öğrendiğim kadarıyla yapıyorum.. yaptığım yemekleride facede yayınlıyorum herkes şaşırıyo aslında o kadar acaip isimli kafkas yemekleri varki ,babanneme sora sora yapmaya çalışıyorum kayıt altına alıyorum,yoksa kadın ölür giderse o yemkleri kimden öğreniriz..
evet maalesef ev sahibi içinde sıkıntı oluyo seçen biri varsa.Şimdi bilenler bana göre yemeğe ayar çekiyor :) K.validem ve görümcem başlarda çok uğraştılar baktılar gerçekten yiyemiyorum bana göre yapmaya başladılar.Ama görümcem değil ! onu sevmiyorum aslında seviyorum ama çok kızdırıyo beni her konuda ! şimdi yemeklerin içine tüm atabilyorum eşimle evlenmeden çok iddialaştık sonunda eşim bana uymaya karar verdi.ama köftelerin içne rendeleyince en fazla 1 tane olunca yiyebiliyorum bu da bi mucize :) eşinle boy farkınız hep idealimdeydi :) benimde erkek kardeşimle sevgilisi öyle şimdi :) hep böyle sarılınca göğüs hizasında oalyım isterdim ama bende isteğimi yürüyen merdivenlerde eşimi bi basamak üste çıkarmakla çözdüm :)
oo bayağı meşaketli yollardan geçmişsiniz.Hemşeriyiz işte 2. masajı okumadan burdan çözmüştüm :) bizde Ahıska türklerindeniz, Artvinliyiz.Selam hemşom :) ee şaşırırla tabi bambaşka cnsten insnlar hani bizler anlamıyoruz da yabancılar anlıyo yabancılığı memleketliliği.Benim eşim geldiğinde memlkete, hepiniz aynısınız sokaktaki kızlar aynı sen ve kardeşin demişti :) o deyince çok benzeştiğimizi farkettim.Hani biz anlıyoruz bi hemşo görüncede artık o bile anlıyo.
süperrr
bu da süper
kurtarıcılar değil mi :) bende topuklu giyemiyorum eşimin üzerinden bakıyorum o zman.geçen k.validemleri yemeğe aldık bi terlik giydim k.validem hediye etmişti en fazla 4-5 cm topuğu var eşim tepemden bakıyoun diye şaşırdı çünkü hiç gyemiyorum ama bundan sonra okan bayülgenin sevgillileri gibi muamele etcem :)) sizin boy ahengide bence süper :)
canım çok sağol ya,, efkarlşıyım biraz ama bugün sayenizde daha iyiyim :) inş hakkımızda hayırlısı neyse o olur. Ama ben eşim gelene dek dualardan havaya uçmazsam iyi arkadaş etmediğim duada kalmadı ama yok yani gelen giden :) vaktini bekliyoruz demekki ...
denizli çok güüzel bi memlket ya :) şivenizde çok tatlı :)
bizimkilerde sürgün yemişler ama artvine yerleşmişler :) hakikaten sizin çocuk tam bi kırma olacak... her bölgenin kültürü var maşallah :) ben olsam sizin yerinizde hepsinin memelketinee gider görürdüm , bambaşka kültürler ne güzel ... nedense senin izmirli olduğunu düşünmüştüm :)
üsteki yazdığını yeni gördümhemşeriyiz canım valla ..uzun boy iri kemikler deyince zaten hemen belli artvinde kafkas yada ahıskalılar var olduğunu bilmiyordum.. ilk görev yaptığım yerde müdürüm artvinliydi davet etmişti beni eve yemeğe.. ana bi baktım kete yapmış karısı aa dedim hıngelde biliyonuz mu evet dedi sen nerden biliyon dedi dedim kafkasım ben ,heman sarıldik:2: sevindik yani..onlarda ahıskalıymış çok faydaları oldu bana Allah razı olsun ..ama dediğin gibi gerçekten tipler hep benziyor bakan anlıyo hep birbirine benziyor
Canım çok sağol.Allah razı olsun.Tamam şimdi çözdüm :)
bende chnb ninki gibi okuyorum en makbulu gbi geliyor.
Dualarımın hepsinin içinde siz varsınız, ama olsun tabikide hattırlatacaksın.
Zaten cuma günü diyecektim isimleri yazalımda eksik kalmasn dualar diye.
ama bu kez ki duam bebekten ziyade tayin için, ama bebkte yok değil :)
özellikle sizin niyetinize bebk diliyorum inş Allah kabul ederse ...
bilmemki batıdasın ya çanakkale filan deyince öyle geldi :) evet sizdenim o zman :) hıngeli bilmiyorumda keteyi bilirim, nasılda canım çekti şimdik :) benimde aklımda son zmanlarda siron yapmak var biliyosundur babaneden :) bencede elimizden kaybetmeden kayıt altına geçirmeli herşeyi .. maşallah demekki beceriklisin şeker :)
siron bilmem mi canıımface de yayınlamıştım arkadaşlar hep yaptılar meşhur oldu yapmak tanıtmakta lazm valla..kültürümüzü kaybetmeyelim..
İşte bu olaya eşim hayret ediyori yeterki bi yerde bulmayın bşrbiriniz, sanki yıllardır tanışmışlığınız varmış gibi sarılıyosunuz birbirinize diye :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?