- Konu Sahibi aylin_fatih
-
- #5.421
kızlar bayıldım fıkralara,
biz istanbul'luyuz, büyük büyük dede şebinkarahisardan gelme. öyle yani düz.
yamatake sağol canım ya bende bir tuhaflık var sanıyordum
ooo kızlar aile olduk dedik biz sülalelere geçmişiz...renkliatlas benim babamda sivaslı annem tokatlı ben doğma büyüme izmitliyim... bizim enişte var artvinli şivelerinee bayılıyorum eşim onların bir lafına takmış kafayı telefonu şöyle açıyor bazen heeee noolmişşş çok hoşuna gidiyor onunda şive bir arkadaşımız var biz sırf onu dinlemek için bir araya geliyoruz çok güzel bişey yaa...
canım kim savaş zamanı mağdur olmamışki hepimizin ataları şehit düşmüş allah o günleri yaşatmasın bir daha...benim eşim 9 kardeş tuncelliden göçmeler buraya köyde çok zenginlermiş tarla bakkal değirmen bunda 30 sene öncesinde kaynatam çocuk yapmışki yardımları olsun belki bilirsiniz doğuda çok cocuk birazda iş güç fazlalığından dolayı yapılır ve erkek çocuk birazda bunun için çok istenir ama bu kadar çocuktan sonra terör rahat vermemiş en büyük çocuğu erkek ve ergenlik dönemine gelmiş terör artık çok fazla gelmeye başlamış kayınbabam bakmışki olacak gibi değil çocuklarını almasınlar diye resmen kaçmış adam okadar varlığı bırakıp düşün köydeki evin çatısını satıp şimdi oturduğumuz evi tek katken almışş...işte allahım herşeyin hayırlısını versin insanlara akıl fikir vicdanda versin...
boy konusunda bende yazmak istedim...chnb ve ceza gibiyiz bizde eşimle candaş tam senin dediğin gibi benim kafa eşimin göğsündeözel günlerde iyi oluyor tabii topuklu giymek zorunda kalıyorsun ben kısa olduğum için hep diyorum inşallah kızım babasına çeker kan gurubu babayla aynı inşallah boyuda aynı olur..
evet ya o kadar eziyetten sonra uzak mı dursunlar, ama bende seviyorum bu yönümüzü.lenger kebabı patates,domates, biber ve etten oluyor, hani şu kuzineli sobalar varya orda yapıyolardı çok lezzetli oluyo aslında tarif basit ama gerçekten hiç biryerde yapılan onun gibi lezzetli olmuyor.o dönerde meşhur ya , ben eti pek sevmem ama geçen yıl gittiğimizde yemiştim gerçekten yok böyle lezzet :) evet isimler çok komik ya :) insanların ismi bi,le komik isminaz, libas vs ...canım o işte dedelerden gelen bişey sonuçta sürülmüşler gelmişler,herbiri ayrı yerlere.. o memleket hasreti öz vatanında yabancı olma duygusu hep olmuş, bizleride öyle yetiştirdiler,bi yere gitsinler hemen memleketin nere diye soralarbende öyleyim memleketli görüncede sanki kırk yıllak ahbab gibi oluyoruz,babadan dededen ne görürsen öyle oluyorsun .. lenger kebabını bilmiyorum ama artvin yöresine has bi döner varmş dedem anlatıyordu bi kere gitmiş yemiş orda anlatıp dururuyordu acaba o mu ki .. bizimkiler yemekleri hala yaparlar özellikle babannem çok eski yemekler yapar isimlerini der bide gül gül ölürüm isimleri çok komik geliyor bana ayran aŞi , siron,hınkel, veliba,hasıta kuymak ...daha bi ton şey aklıma gelmiyo
şivemizi bende seviyorumda eşim kaba buluyomuş, kendilerinin ki çok kibar anGaralıyız Gardaş :))) dedi bende yuttum ya, kendi bile bizim şiveyle konuşmaya çalışıyo bazen ....ooo kızlar aile olduk dedik biz sülalelere geçmişiz...renkliatlas benim babamda sivaslı annem tokatlı ben doğma büyüme izmitliyim... bizim enişte var artvinli şivelerinee bayılıyorum eşim onların bir lafına takmış kafayı telefonu şöyle açıyor bazen heeee noolmişşş çok hoşuna gidiyor onunda şive bir arkadaşımız var biz sırf onu dinlemek için bir araya geliyoruz çok güzel bişey yaa...
canım kim savaş zamanı mağdur olmamışki hepimizin ataları şehit düşmüş allah o günleri yaşatmasın bir daha...benim eşim 9 kardeş tuncelliden göçmeler buraya köyde çok zenginlermiş tarla bakkal değirmen bunda 30 sene öncesinde kaynatam çocuk yapmışki yardımları olsun belki bilirsiniz doğuda çok cocuk birazda iş güç fazlalığından dolayı yapılır ve erkek çocuk birazda bunun için çok istenir ama bu kadar çocuktan sonra terör rahat vermemiş en büyük çocuğu erkek ve ergenlik dönemine gelmiş terör artık çok fazla gelmeye başlamış kayınbabam bakmışki olacak gibi değil çocuklarını almasınlar diye resmen kaçmış adam okadar varlığı bırakıp düşün köydeki evin çatısını satıp şimdi oturduğumuz evi tek katken almışş...işte allahım herşeyin hayırlısını versin insanlara akıl fikir vicdanda versin...
boy konusunda bende yazmak istedim...chnb ve ceza gibiyiz bizde eşimle candaş tam senin dediğin gibi benim kafa eşimin göğsündeözel günlerde iyi oluyor tabii topuklu giymek zorunda kalıyorsun ben kısa olduğum için hep diyorum inşallah kızım babasına çeker kan gurubu babayla aynı inşallah boyuda aynı olur..
destinacım kızın uzun olması senden ve ondan gelecek genlerin ne olduğuna bağlı.. şimdi senden X gelecek ama sendeki X in biri babannenden biri annenden..annenden gelense ya onun babannesi yada annesinden yani senin anneannenden.. bunlardan uzun boylu olan varsa senden uzun gelebilir kıza.. eşinden gelense babanneden gelecek babanne tarafı nasl? babannenin anne tarafı ve babanne tarafı önemli onlar uzunsa uzun olur kızçen
aynı biz ben de 1.60 eşim 1.85 .topuklu giymek işe yarıyor..
CHNB,canım benim dediğin kitabı okumadım eşim buldu bu ismi bende ona bıraktım açıkcası anlamı (osmanlıca bir isim) cennetteki melek demekmiş kurandada geçiyor isim...
ya böyle sülalesini anlatırlar ya hep çok hoşuma gider..ne güzel başka başka kültürler..benim annem, babam, dedem, ebem,ninem hepsi denizlili
canım inan bende keşke sen gibi dedem nenem hepsi bi yerden diyebilsem ..inanki sorulunca insan usanıyo anlatmaktan dede tarafım kafkas ahıskalı , büyük dedelerimiz hepsi 1. dünya savaşında şehit olmuşlar , kars cephesinde.. büyük nenemiz artvin li gürcü asıllı babannem in sülalesi erzurumlu ermenilerin zulmünden bütün erkeklerini ermeniler kesmiş kaçan bi şekilde kurtulmuş,sivasa kaçmışlar.. dedem gilde osmanlı rus harbinde büyük dedeleri göçmüş sivasa ama sonra 1. dünya savaşında tüm erkekleri almışlar çoluk çocuk hep şehit olmuş.. bi tek babamın dedesi kalmış oda 4 yaşındaymış o zaman,biz ondan geliyoruz işte..
anne tarafım elazığlı
eşim in baba tarafı izmir , anne tarafı selanikli anneannesi yugoslav türklerinden
bizim bebeğimiz olursa tam bi kırma olacak.
neden izmir li olarak düşündün acaba gerçi eşim izmirli ..ben çanakkale doğma büyüme... siz artvinliyseniz bizden sayılırsınız ordada çok kafkas göçmeni var,büyün nenemizde artvinden...hıngel ve keteyi bilirsiniz demi of olsada yesek ben kafkas yemeklerni babannemden öğrendiğim kadarıyla yapıyorum.. yaptığım yemekleride facede yayınlıyorum herkes şaşırıyo aslında o kadar acaip isimli kafkas yemekleri varki ,babanneme sora sora yapmaya çalışıyorum kayıt altına alıyorum,yoksa kadın ölür giderse o yemkleri kimden öğreniriz..
Canım çok sağol.Allah razı olsun.Tamam şimdi çözdüm :)
bende chnb ninki gibi okuyorum en makbulu gbi geliyor.
Dualarımın hepsinin içinde siz varsınız, ama olsun tabikide hattırlatacaksın.
Zaten cuma günü diyecektim isimleri yazalımda eksik kalmasn dualar diye.
ama bu kez ki duam bebekten ziyade tayin için, ama bebkte yok değil :)
özellikle sizin niyetinize bebk diliyorum inş Allah kabul ederse ...
bilmemki batıdasın ya çanakkale filan deyince öyle geldi :) evet sizdenim o zman :) hıngeli bilmiyorumda keteyi bilirim, nasılda canım çekti şimdik :) benimde aklımda son zmanlarda siron yapmak var biliyosundur babaneden :) bencede elimizden kaybetmeden kayıt altına geçirmeli herşeyi .. maşallah demekki beceriklisin şeker :)
siron bilmem mi canıımface de yayınlamıştım arkadaşlar hep yaptılar meşhur oldu yapmak tanıtmakta lazm valla..kültürümüzü kaybetmeyelim..
destinacım kızın uzun olması senden ve ondan gelecek genlerin ne olduğuna bağlı.. şimdi senden X gelecek ama sendeki X in biri babannenden biri annenden..annenden gelense ya onun babannesi yada annesinden yani senin anneannenden.. bunlardan uzun boylu olan varsa senden uzun gelebilir kıza.. eşinden gelense babanneden gelecek babanne tarafı nasl? babannenin anne tarafı ve babanne tarafı önemli onlar uzunsa uzun olur kızçen
evet ya o kadar eziyetten sonra uzak mı dursunlar, ama bende seviyorum bu yönümüzü.lenger kebabı patates,domates, biber ve etten oluyor, hani şu kuzineli sobalar varya orda yapıyolardı çok lezzetli oluyo aslında tarif basit ama gerçekten hiç biryerde yapılan onun gibi lezzetli olmuyor.o dönerde meşhur ya , ben eti pek sevmem ama geçen yıl gittiğimizde yemiştim gerçekten yok böyle lezzet :) evet isimler çok komik ya :) insanların ismi bi,le komik isminaz, libas vs ...
şivemizi bende seviyorumda eşim kaba buluyomuş, kendilerinin ki çok kibar anGaralıyız Gardaş :))) dedi bende yuttum ya, kendi bile bizim şiveyle konuşmaya çalışıyo bazen ....
Çoğunluk göğüs hizasındaymış ne güzel :) kızında en aşağı yine bi 1,68 den aşağı olmaz gibime geliyo da şimdi aklıma geldi.Benim dayım 1,90 filan yengemde 1,50 ancak gelir, kızlarıda 1,57 ... annesine kızıyo senin yüzünden diye :) tabi esprisine ...
ben babanenin etkilediğini bilmiyodum ...
evet ya o kadar eziyetten sonra uzak mı dursunlar, ama bende seviyorum bu yönümüzü.lenger kebabı patates,domates, biber ve etten oluyor, hani şu kuzineli sobalar varya orda yapıyolardı çok lezzetli oluyo aslında tarif basit ama gerçekten hiç biryerde yapılan onun gibi lezzetli olmuyor.o dönerde meşhur ya , ben eti pek sevmem ama geçen yıl gittiğimizde yemiştim gerçekten yok böyle lezzet :) evet isimler çok komik ya :) insanların ismi bi,le komik isminaz, libas vs ...
şivemizi bende seviyorumda eşim kaba buluyomuş, kendilerinin ki çok kibar anGaralıyız Gardaş :))) dedi bende yuttum ya, kendi bile bizim şiveyle konuşmaya çalışıyo bazen ....
Çoğunluk göğüs hizasındaymış ne güzel :) kızında en aşağı yine bi 1,68 den aşağı olmaz gibime geliyo da şimdi aklıma geldi.Benim dayım 1,90 filan yengemde 1,50 ancak gelir, kızlarıda 1,57 ... annesine kızıyo senin yüzünden diye :) tabi esprisine ...
ben babanenin etkilediğini bilmiyodum ...
Bizim babanne 78 yaşında ama benden uzun:)) Bakalım oğlum kime çekecek. Şimdilik uzun gidiyor...
Destina da güzel bir kız olacak annesi. Çok uzun olunca da alternatifler azalıyor. Varsın çok uzun olmasın...
doğru diyosun canım alternatifler azalıyor...başta eşimden kısa olduğum için bazen olmaz falan diyordum ahhh gençlik işte keramet boyda değilki desene boyum kısa beni istemez bir süre sonra gibi kuruntularım vardı ne alakaysa işte tabii bundan 9 sene öncekaynanam beni görünce küçücük bişey demiş tabii bu taraf biraz uzun olunca anlayacağınız beğenmemiş halt etmiş şimdide bitek gelin ben varım iyimi en büyük eltim pek yaklaşmıyor bu tarafa eskiden yaşananlardan dolayı onun bir küçüğü eltim eşini terk etti sonra ben geliyorum benden sonrakide kaynım vefat ettiği için baba evine ukraynaya döndü kaynanamda uzun kaynatamda...
kızıma bazen cevap verirken heee diyorum yavrum benim diyorki anne heee evet demekmi utandırıyor velet beni...
ayyy kızlar benim göğüsler aldı başını gidiyor yaa hiç böyle büyümemişti sıcaklardanmı nee yada kacam sağolsunmu desem bu gece yine ateşli bir gecedicek heralde akşam yapmadık sızmışız ikimizde
Canım ya allah razı olsun valla çok saolun biliyorum hepinizin öncelik verdiğini.Allah sizlerinde gönlüne göre versin inş .... tarifleri ben çok bilmiyorum bizim memlketten ama bildiklerimi paylaşırım sizinle :) zaten sadece ikisi var şimdilik aklımda onlarda çok basit ama lezzetli ... o lenger kebabı dediğim fırında patates (domataes biber ve etli) ...Canım tarifleri istiyorum. Ben de dua ediyorum canım özellikle seni başlarda zikrediyorum...
Bizim babanne 78 yaşında ama benden uzun:)) Bakalım oğlum kime çekecek. Şimdilik uzun gidiyor...
Destina da güzel bir kız olacak annesi. Çok uzun olunca da alternatifler azalıyor. Varsın çok uzun olmasın...
:) alemsin ya, benim kuzenimin kızıda çok kıllı henüz 3 yaşında.Kuzenimde (erkek) diyor ki napayım epilasyona gönderirim kızımın canı yanmasın diye :) sen spor deyince aklıma geldi. Fedakar anne babalar bunlar yaa :))canım malesef annem babam babannem annanem babamın babası olan dedem hepsi benim gibi kısa ama annemin babası olan dedem rahmetli uzundu yani kızımda kısa olacak ozaman anası gibine yapalım zaten fizik olarakda bana benziyor şişko olacak yani spora gönderirim bende olmasın benim gibi yaa hee o neydiyon bizdede çok kullanılır bide ekseri nörüyon der babannem küşükken dalga geçerdik çorap örüyom diyee hinkel demiştinya bizdede ona hingel denir annemler yapar evet tokatta çerkez çok allah mesut etsin canım...
doğru diyosun canım alternatifler azalıyor...başta eşimden kısa olduğum için bazen olmaz falan diyordum ahhh gençlik işte keramet boyda değilki desene boyum kısa beni istemez bir süre sonra gibi kuruntularım vardı ne alakaysa işte tabii bundan 9 sene öncekaynanam beni görünce küçücük bişey demiş tabii bu taraf biraz uzun olunca anlayacağınız beğenmemiş halt etmiş şimdide bitek gelin ben varım iyimi en büyük eltim pek yaklaşmıyor bu tarafa eskiden yaşananlardan dolayı onun bir küçüğü eltim eşini terk etti sonra ben geliyorum benden sonrakide kaynım vefat ettiği için baba evine ukraynaya döndü kaynanamda uzun kaynatamda...
kızıma bazen cevap verirken heee diyorum yavrum benim diyorki anne heee evet demekmi utandırıyor velet beni...
ayyy kızlar benim göğüsler aldı başını gidiyor yaa hiç böyle büyümemişti sıcaklardanmı nee yada kacam sağolsunmu desem bu gece yine ateşli bir gecedicek heralde akşam yapmadık sızmışız ikimizde
Kız Destina maşallah...Yazıyorsun nazarım değmesin... Bizim yumurtlama döneminde 3 gün zorla yanaştı. Bir haftayı geçti yanıma uğradığı yok. Bıraktı oğlanla başbaşa beni. Kendi onun odasında yatıyor...
Niye büyüdülerki...
canım valla dedimya az önce eşim 9 kardeş diye bunlar sağ olanlardı eşimdeki bu heyecan kaynatamdan geliyor sanırımhee bide bana pek konuyu açmıyor ama bebk tutsun diyede bu çalışmalar ama yinede özünde var yani bana evlendiğimizde demiştiki 60 yaşınada gelsek böyle olalım bende ilk bir ay çok acı çektiğim için evet olalım diyordum ama sen gel bana sor allahım akşam olmasın diyordum balayındaydık denize giriyorduk hadi odaya gidelim diyordu eşim yok yaa biraz daha duralım diyordum oysa sıcaktan patlıcak gibi oluyordum da o işi yapıcaz korkusuyla gidemiyordum ayyy ne günlerdi yaa...şimdi allaha şükür herşey yolunda ama canım bebiş gelmiyo yapıyoz ama...şubat 1kürtaj ilk adet 24 şubat ve bugün 24 ağustos tam 6 ay bitiyor..
destina ya erkek kız benim için de farketmiyor, ama bu aralar erkek olduğunu söylediğim herkes aa erkek mi? diyor ve en son dayanamadım bugün markette kardeşimleyiz telefon kayınvalidemin akrabası aa erkemiş hadi hayırlı olsun dedi, bende dedim neriman abla senin niye bozuldu erkek muhabbetine dedim, bişi mi oldu? kardeşim panikledi eyvahh ablam dalışa geçti diye düşündü. kadın yok pek ısınamadık, kayınvalidende, eltinde ve aramızda konuşuyourz alıştık erkeğe diye ondan şeeetttim dedi. neettin dedim, moralim bozuldu dedi, sana ne niye bu kadar dert ediyorsun dedim :)) sonra benim ilk kocam ilk evladım ben erkeğe alışmadım siz nerede hangi arada alıştınız bilemicem dedim. sen bana kızdın dedi, kızmak ne kelime uzun bir süre görüşmeyelim dedim.
canıma yetti artık. basmayın arkadaş damarıma, hayırlısı olsun sağlıklı sıhatli olsun, ben bir bebeğim olsun diye gece gündüz dua ediyorum, ağlıyorum, ağlıyoruz uğraşıyoruz millet ne kolay harcıyor ya senin dualarını inançlarını pess...
neyse bugün bir mallık yaptım akıl durur.
arkadaş faceden yazmış kızı oluyormuş, Tanem geliyor tanem geliyor, 1 ay oldu yaklaşık çocuğun fotosu falan yok. yazmış Aşk demek Tane demekmiş. bende yorum yazdım arkadaş tanem tanem diyoruz, ismini ne koydunuz bebeğin diye, çocuk yazmış Tanemmm diye. :)))))) ooopsss yazdım bende.
o neymiş ya Tanem. :)
bizim yenge bayıldım ben bu diziyeeeeeeeee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?