Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bu ay hep pas geçmişiz sanırım renkli atlascım sanada geçmş olsun...

Allah hayırlısını nasip etsin inş ...

Yaşamayan anlamıyor ya... Görümcemle eşim konuşmuş neden bu kıza geçmiş olsun demiyosun diye, ama inada bak ki konuşmadı .. bu haftada gidiyor...

böyle insanları allaha havale etmekten bAşka çare yok .. şimdi onun 2 kızı var erkek olsun istiyo bi de.. İnş olanda kız olur diye dedirtiyo kendisi napayım :) O da insan olup güzel bi şey deseydi . Kadının kaynanası bile nasıl güzel teselliler verdi bayramda uğradıkta. ama onun çeyreğini ne k.validem yaptı ne görümcem. Şimdi k.valideme sanki ben çocuk istiyorum olmuyo demişim gibi elaleme diyor ki ben candaşa dyorum olur diyede o çık korkuyo panik yapıyo.Sizin bide iki tane oldu yine olur üzülme diyorum diye ağzına alıştırdı bu lafı. Tamam geçmişteki yapmadığını telafi etmeye çalışıyo ama bende sinirleniyorum yani. aman ele dile düşmeden gelsin bebek dedik yok yani o da düşünde öyle geleyim diyor... Acelem yok anne olmak için en uygun yaşlardayım diye düşünüyorum tamam ama 1 yıla yaklaşıp olmaması tabiki can sıkıcı.. ayrı olmamızın etkeni çok büyükte olsa 9 ay bitti bebek gelmedi demek, ilkinde korunurken hamile kaldım demek kötü yani ... Ben artık inanıyorum ki ilki gibi geldiğinde beni şok edecek bu bebek 4-5 ay daha hamilelik beklemiyorum hayırlısı olur inş ... madem hazır olmadı olacaksa eylül annesi olayımda eşimde doğum zamanı tayin olmuş olsun diyroum :) tabi benim planarım işlemiyo o da ayrı :) yani bebeğin bizi kavuşturması yalan oldu ....

Bu arada destinanın dün doğum günüydü sanırım :) inş bütün ömrü mutluluk olur prensesin inş herşey gönlünce olur, çok öpüyorumonu annesi :) burçdaşım ya gece aklıma geldi doğum günü olduğu :))

Benimde cumartesi doğum günümdü bu ay hamile kalırımda belki doğumgünü hediyem olur diyordum her aya bi bahane var ya ama tutturamadık hiç birini :) bu ay hamile kalırsam geçen yılki gibi son adetim bayramda olmuş olacak, sonraki ay olursa evlilik yıldönümüne hediye, ondan sonrasına kürtajın 1. yılı, ondan sonrasına denemenin 1.yılı, ondan sonrasına eşimle tanışmamızın yıl dönümü hediyesi vs vs ... hediye olacak sebepler bitmiyo ama bebekte gelmiyo :9

amaaaa bunları yazıyorum diye sanmayın ki mutsuzum umutsuzum :)) değilim napalım verende allah vermeyende..öneml olan verdiğinde umutlu mutlu vermesi... Sabah bi arkadaşın gelinleri hamile kalmış.. eşi trafik kazası yapmış adam ölmüş suçlu ölen adammış ama çocuk hapiste.. Kız hamile kaldığın öğrenmiş .. sevinir misin üzülür müsün ... inş hamile kaldığımızda mutluluğumuz eksik olmasın babaları anneleri varsa kardeşleri mutlulukla karşılasın onun gelişini, hiç birinden yoksun kalmasın ... eee elbet bizimkilerde geleceğiz .. dr larımız ne diyor 1 kere hamile kalan kadın 10 kere daha kalır ... umutsuzluk yoooookkkk :)))

Bu arada amcamın gelini hamileymiş.. aramız biraz limoniydi amcamlarla .. kız benle yaşıt 2. çocuğu olacak.İstediğini söylemişti bana 3 ay evvle ve 3 aylık hamilymiş. bize de söylemediler milletten duyduk ! şimdi kıtty nın hesabı gelde söyle bakalım .. bende inat ettim 3 ay kimseye söylemicem annem dışında ! ulan arkadaş millette ne kolay hamile kalıyo bee :) bizimkilerde kurudu resmen hee :))

Bayağı bi uzun yazmışı ama kusuruma bakmayın bacılar :))

Son düzenleme:
Destşnam, hoşbuldum canım :) valla güzel oldu bu amasra :) bide navigasyon kurbanı olmasaydıkta 7 gölleri görebilseydik daha da güzel olacaktı ... Taf gidebildi mi acaba 7 göllere ?

ya bide gerçekten ne kadar çok hamile kalan var bee .. bende artık alıştım eskiden üzülüyodum şimdi kabullendim sanki uzun zamanlar olmayacak gibi sallamıyorum bile ... yalnız bişey varki ; bi kuzenim eşi 8.yılında bebeğini kucağına aldı hamile kalamıyodu tedaviyle hamile kaldı.K.validem benden bahsederken ona o da tutmuş diyo ki ben hiç ümidimi yitirmedim hep olacak birgün dedim filan dedi.. sanki biz onun nasıl sıkıntı yaşadığını bilmiyoz ya ikizleri oldu 3 gün yaşadı öldü bebekler bir daha çocuk filan istemiyroum dedi mzman geçti sormayın hamilemisin diye kalamıyorum öeleyyim mmi dedi o günler unutuldu şimdi, tamam teselli veriyosunda yani kendinide untma değil mi ama ? allah kimseden bu duyguyu esirgemesin bizler bi şekilde olablriz umudunu taşıyoruzda bunu bilmeyenlerede tez amanda annelik nasip olsun bizle beraber inş :)

Canım benim oğlan anaokuluna 3 sene gitti. Prof oldu hem de 3 sene tam gün gitti hep. Sıkılmadı ama. Tek olunca arkadaşı seviyor. Kalabalıkta büyüdü o yüzden yalnızlığı sevmiyor. Hele bir yere gideceksek ya da biri gelecekse ilk sorduğu anne çocukları var mı oluyor. İnsan duygulanıyor tabi. Eşim 2 tekerlekli bisikleti öğretmeye başlamıştı. Dün telefon etti eşim. Çık balkona diye. Bir baktım 2 tekerlekle çok uzun süre sürebiliyor. Gözlerim doldu. Alt komşum da bizdeydi. 3. ye spiralle kaldı hamile. Hepsine de kolay kalmış ve hiç soorun yaşamamış. Duyulandığımı görünce anam siz her şeye duygulanırsınız dedi. İnsanlar için bu tarz şeyler çok normal galiba.

Dergi işi iyi. Hatta anaokulu seti al. Biraz pahalı ama kitapçık kitapçık. Oradan takip edersin. Ben de almıştım iyi oluyor. Bu arada Yumurcakta Arka Bahçede Bilim var ona merak sardı. Evin her yerinde deney yapıyor. Bir bakıyorum buzlukta alakasız şeyler. Bbekken de öyleydi. 3 yaşındaydı kendi çekmecesinde çamaşırlarının arasında yumurta saklamış.

Canları sağ olsun. Şimdiki nesil hareketli. Ben hep bunlar folikasit çocuğu diyorum . Hamilelik öncesi çok folik içince böyle oldu diyoruz. Doktora sordum bunu. Yok öyle bir şey dedi canım... Allah sana da okul günlerini göstersin. Amin...

candasım, canım benim evet kızımın doğum günüydü hatırlamış olman beni çok duygulandırdı teşekkür ederiz... bu yıl kutlayamadık kredi borcu falan derken ama kızıma gelinliğini giydirip anneme halama falan götürdük çok mutlu oldu hee ufak bir pastada kestik ama bizde doüum günleri çok şatafatlı olur masada yok yok bütün sülale çağırılır falan inşallah kısmet olursa seneye yapıcaz....sende ne güzel yazmışsın evet umutlarımız kaybolmasın sağlıklarımız yerinde olsun geriside allahın izniyle olur inşallah canım...

passiflora canım nasılsın?

polyanna, senin nasıl gidiyor nerelerdesin uğramıyorsun?

canım doğumgününüz kutlu olsun..
rabbim nice güzel yaşlar nasip etsin evladına inşallah...
bende hamdolsun iyiyim....
sen nasılsın....:1

Destinacığım kızının doğum gününü kutluyorum canım...

Destina :) rica ederim ne deme k:) olsun seneye yaparsınız sizde , o gelinlik sevinci ona yetmiştir eminim çocukken herşey ne kadR güzel ya :) bizde de pek kutlanmaz aslında doğum gnü çocuklar için filande ama geçen yıl bayağı bi söylenmişimki bu yıl eşim fotolu bi pasta yaptırmış k.validemlere annemleri çağırmış görümcemde gelmiş filan.. şaşırdım açıkcası eşimden beklemezdim 7 yılda ancak adam gbi bi kutlama yaptı ! şaşırttı . k.validemin evini özellilkle seçti sanırımı ki evliliğimizin ilk yılında annesi d.günümü zehir etmişti asla kutlama demiştim bu yılda daha doğrusu bu haftalarda kaynana melek olmuş nasıl bi ummalı çalışmışlar d.günüme :) ya gerekli bişey değil ama uyuz eşim bi kere yaptı ya yeter yani :)

chnb, oğlunu çok öpüyorum inş başarılı bir sene olur :) o duygusallığı herkes anlayamaz ama biz anlarız ağlayadabilrisin arkandan geliriz :)

pasiflora nasılsın canım ?

sinua taze anne bugün haberlerle gel ...

Son düzenleme:

candaşcım hamdolsun iyiyim...
sabırsızlıkla perşembe gününü bekliyorum...
kontrolüm var....
sen nasılsın...

candaşcım hamdolsun iyiyim...
sabırsızlıkla perşembe gününü bekliyorum...
kontrolüm var....
sen nasılsın...

bende iyim canım şükür :)
perşembe güzel haberlerini bekliyoruz inş :)

Sağ olasın canım. Bugün öğleden sonra profesörü arayacağım. Sonuçlarımı faksladım bakalım ne diyecek? İnşallah ulaşabilirim. Ben korunacağım uzun bir süre. Bazen spiral mi taktırsam diyorum bazen de eşim dikkat ederek korunuyordu öyle devam mı etsek diyorum. Şimdi adetim sorun değil gerçi. Senin bitmiştir adetin senden şunu istiyorum tam senin yumurtlama gününü öğrenemedik. Şu testleri hiç atlamadan yapsan da tam gününü öğrensek. Ateş sana uymuyor yollarda geçiyor vaktin. Ben bu test işni beğendim. En azından net biliyorsun...

selam canım ,eşim şuan evde değil üni. de şuan.. akşam mutlaka yazarım. benimde bugün kayıtlarım var ona gidecem hayırlısyla.. kopyaladım aldım senin raporu sorucam.. evet erkekler gurur yapıyor, ama benim ki kendi kendine test yaapabilir banada yapabilir kimseninde haberi olmaz,ama ciddiye almıyor canım yaa,bizim sorunumuz eşimin benim bu konuyu kafama neden taktığımı anlayamaması..olur ille bebek olur daha yeni deniyoruz diyo..bende bi daha düşük yaşamak istemiyorum 1 kere oldu aynısı olur diye korkuyorum.ilk gebeliklerde düşük çok olur dedi ama ben ikna olmuyorm. sonuçta elinde imkanı var tüm gün labratuarda ,isveç karolinska enstitüsünde çalışıyor ,avrupanın en iyi tıp fak. duydunuzmu bilmem, bu kadar imkana rağmen ciddiyetsizlik var benimkinde..bu kromozom olayını anlattım senin eşinde çıktığını ne diyo biliyon mu hımmmm ilginç.. sende bi bak diyorum kendine olabilir aslında diyo yani ulen ben genetikçi olsam hergün dna mı çözerim her şeyime bakarım..kesinlikle erkek olmaktan kaynaklanan bi umursamazlık bu!lab da otursa spermlerine baksa kanına baksa kimse görmez ki ? utanacak gururlancak bişe yok..sonuçta kendi kendine bakıyor çok kızgınım ona 3 gün önce epey tartıştık. başka doktorlarda böyle mi yoksa benim kocam mı böyle :2: inanki tepem atık... mesela senin raporu göstericem ya başkalarıyla çok ilgieniyo ,arkadaşlarımla ilgili feln bişe olunca soruyorum çok güzel anlatıyo ilgileniyo.. ama kendine bana gelince umursamıyor yaa

canım bence spiral taktırma , eşin korunsun dikkat etsin.. sen uğraşma kendini sıkıntıya sokma..bende test değilde şu ovvulasyon mikroskoppları var ya nasıl onlar duydunuz mu? onnlardan mı alsam diyorum...hem korunmada da kullanılıyormuş sonrasında

bende iyim canım şükür :)
perşembe güzel haberlerini bekliyoruz inş :)

canım nasılsın? nasıl gidiyor? bu ay çalışmalara devam mı? ben bu ay rahat bırakacam kendimi uğraşmıycam..hem bu ay yollarda geçecek günlerimiz,kardeişimin nişanı var,eşim yurtdışına dönecek,sonra ben gidecem denk gelirse olur ekimde başlarım artık çalışmalara

2 li testimiz temiz çıkmış. çok şükür yarabbim. dr cinsiyete bakalım dedi. bana erkek diyen başka dr du bayramda rahatsızlanınca başka hastaneden bulduk diye ona gitmiştik. biz öğrendik erkekmiş deyince drum hayır kız olabilir dedi.))))) şimdi neyiz bilmiyorum eli ayağı düzgün olsunda. haftaya cinsiyet için gelin dedi. normal kontrol 1 ay sonraya. sırf cinsiyet için gitmiyecem ama bekleyecem o arada inşallah başka sıkıntım olmazsa kontrolü bekleyecem. dişimin ağrısıda dinerse keyfimiz yerine gelecek. yemek yemek istiyorum artııkkkk :84::84: açız biz açççç.
bi ara geçmişi okuyup hepinize yazacam inşallah öptüm hepinizi

yamatake selamlar,

candaş selamlar

taf?

destinamın doğum günü kutlu olsunnnn, ay tüm doğum günlerini kaçırmışım. chnb bence spiral taktırma birde onun sıkıntısına girmeyelim.

destina sen naptın şimdi, çalışma yaptın bekliyorsun sanırım değil mi?

renkliatlas senden nevar ne yok

canım benden iyilik işte.. tatilin keyfini çıkarıyorum..bu ay denk gelirse çalışma yaparım kısmet..yoğunuz çünkü, sende ne var ne yok?

Canım tamamen erkek psikolojisi. Benim burada gittiğim bir doktor siz incelenmesi gereken bir vakasınız dedi. Benim kayıplarım nedenleri farklıo da olabilir. Tek sorıun genetik değilki. Ben de de çok sorun var. Eşinin bence bilinçaltında bir korku vardır. Aslında bu testlerin yapılmamasının nedeni(ilk düşüklerde) maliyetinin yüksek olması. Madem imkan var keşke yapılsa. Bana o test için 700 tl dediler. Normalmiymiş fiyat sorar mısın? Başka araştırmama gerk var mı fiyatı? Sen de evham yapma madem. Bak maşallah kızlar bir kez yaşadılar ama bir daha yaşayan olmadı. Benim de biliyorsun ilki düşüktü sonra zorlukla da olsa oğlum oldu. Sonra sorunlar yaşandı...

Ben de eşime havale edeceğim. Tek korkum o doğal yönden dikkat ediyor, başka şeyler kullanmıyor. Hiç de kaza olmadı. Ama tüp bebeğe sıcak bakmıyor pek. Bana koruncam derde korunmazsa...

Maşallah. Bir annenin ilk çocuğu kız olmalı derim ben hep. Hem bakımı kolay, hem de anneye bir an önce yardım ediyorlar....:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…