Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Canım aslında spiral rahat oluyor. Ben 5 sene korundum. Bebek düşündüğüm aydan önce çıkarayım ki hemen kalamam vucut tembelleşmiştir dedim. 24 aralıkta adet oldum, 30 aralıkta spirali çıkarttım. Sonraki 24 ocağa adet olmadım. 3 hafta sonra hamilymiişim düşün. Ama enfeksiyon filan olur mu bir de bir sene kadar için değer mi o beni düşündürdü.

fiyatlar konusunda bişey diyemez canım, akademisyen olduğu için onlar genelde bazı hastalıkların nedenini araştırıor buna göre bi tedavi yöntemi geliştirilebilir mi onlarla uğraşıyorlar ,insanlardan çok fareler üzerinde deneyler yapıyor uzun süredir romatizmal hastalıklar üzerine araştırma yapıyor bi çok makalesi yayınlandı yurtdışındaki tıp dergilerinde..ama desemki bende romatizma çıktı dr git der of of...

valla açıkcası sizin durum ilgimi çekti benimde eşime anlattım konuştuk epey, normal sağlıklı bir çocukları var üstekik tüp bebek deil felan dedim.. çok şaşırdı çok ilginç dedi Allaha şükretsinler diyo çok özel bi durum dedi oda..bu kromozom bozukluğu çok fazla insanda var dedi ama çoğu kişi bilmiyor dedi.. sizde çıktı dedim ya sende yaptır dedim olabilir bakmak lazım dedi, düşük yaptım bende belki kromozom bozukluğu vardır dedim, tek düşükle öyle kanıya nerden vardın diyo sonra eltimin 2 düşük yaptığını söylemek zorunda kaldım gerçi bitane sağlıklı çocuklar var ama oda düşük yaptı 2 kere.. ben öyle diyince yok yaa ciddi misin deddi neden haberimiz yok diyo,ya kadın söylememiş kimseciklere..bunu söyleyince o zaman bende bi bakayım dedi kromozomlarıma dedi... yalnız kromozom sayımı zorlu bi işmiş tek tek renklendiriliyo sayılabilmesi için özel kimyasalları varmış uzun bi işlerm dedi.. belki ondan dolayı pahalı olabilir canım..

korunma konusundada eşin korunsun canım bu kromozom probleminden dolayı eşin dikkat eder artık

pileo canım herşeyin yolunda olmasına çok sevindim...ayyy bak şuna yaa biz helloyla sana ilk erkek demiştik sonra kıza çevirmiştik dr erkek dedi öbürü kız dedi tesadüf sağlıklı olsunda dediğin gibi işin esprisi bunlar öpüyorum canım..

chnb, canım ben aldım o anaokulu setini geçen seneden çok sabırsızım bu konuda 240 lira vermiştim kızıma herşeyi öğretme çabasındayım ben ilk okulda çok fazla ezberledim onun kafasına yerleştirmesinden yanayım ezber unutuluyor...hayırlısı bakalım...

passiflora canım hayırlı haberlerle gel bize canım herşey yolunda olur inşallah...

hello ve chnb kutlama için teşekkürler hellom inşallah seninkide sağlıkla doğar bizde böyle kutlarız onun doğum gününü...

candasım, ne güzel sürpriz yapmış eşii kaynanada nazar değmesin hep böyle iyi olsun...

bizde dün akşam eşimle uzun zaman sonra sahile yalnız indik tavla oynadık destina annemlerle düğüne gitmişti fırsattan istifade tabii benimle dalga geçen eşimin tavla sonunda yenilgiyle bana bakması süper oldu

merhaba hanımlar,geçmiş bayramınız mübarek olsun

yeni hamileler var sanırım pasiflorayı gördüm varmı başkaa??

bu arada destina doğum günün kutlu olsun cnm nice mutlu yıllara

bende ağustosda regl oldum ilk denemede olmadı bu ayda sanki varmış gibi gelmiyo 10 unda regl olmam lazım hayırlısı bakalımm

daha daha nasılsınız

Aman canım aile faciasına yol açmayayım. Sen içini ferah tut. Ben istinayım...

Canım benim görümcemin de 2 düşüğü var. 2 kez tüp denediler tutmadı. Genetik baktırmış o bir şey çıkmadı ve işin ilginci 9 kardeşin hepsi normal. Toplamda ailede 10 küçük çocuk doğdu kimsenin de sıkıntısı olmadı. Ben de şaşırdım. Kimse de akraba evliliği yapmamış. Ne benim annemle babam,ne de onunkiler. Tuhaf işte. Sen de beni unut, herkeste olacak diye bir şey yok... Eşim korunsun artık...

İyi yapmışsın canım. Çok faydalı o setler.

Hayırlısı olsun, hayırlısı olan gönlündeki olsun. Amin...

Ben okula toplantıya gidiyorum. Öptüm sizleri...

Renklitaş eşine de teşekkürlerimi ilet canım....

doğum kontrol hapı kullanmak istemioyurm sabahtan beri 2 kez kustum afedersiniz midemi mahvetti piskolojik olarakda kendimi çok kötü hissediorum kabızlık var ve müthiş derecede akıntım var pantolonuma kadar çıkmış bıraksammı kendi haline napsam arkadaşlar ne dersiniz bi akıl verin nolurr

sağol cnm hepimizin inş.

güle güle....

düşüne düşüne kafayı yiyecem bende bu ay ilk deneme sayılır bizimde olmadı.. geçen sene olan kaza ile istemeden di düştü gitti:26: ya bakıyorum millete hamile kalıyolar bişe olmuyo ne düşüyo ne bişe,uğraşmıyolarda hemen hamile kalıyolar :26: onların bebikleri urganlada bizim ki pamuk ipliğiyle mi bağlıydı:26: isyan etmek de istemiyorum ama çevremde bi ton hamile var bişe mişe olmuyo çalışıyorsn olmuyo yumurtlama gününe denk getirdim olmadı yani of of...valla düşünmekten kafayı yiyecem burda Allahtan sizler varsınız sizi görüyorumda rahatlıyorum yoksa bir ben miyim diye kafayı yerdim..eşim zaten ciddiye almıyor olur illa ki bi gün diyor çıkıyor işin içinden.. ee düşük yapan acılar çeken benim sana bişe olmuyo dedim o zamanda şükret diyo buda bi nimet günahların dökülüyor ne güzel öbür tarafta bu düşen bebek iyiki düşmüş dersin çünkü orda sana kat kat geri dönecek diyo öyle teselli oluyorum ama neden ben diye de kendi kendime düşünmeden edemiyorum

biz bu kadar düşündüümüz için olmuyo canım başka bi sebebi yok bence bizim tanıdık var spralle hamile kalmış doğum kontrol hapıyla hamile kalmış prezarvatifle hamile kalmış artık kadın kordonlarını bağlatmış düşün annem dioki dün biz bilmezdik yumurtlama günüymüş adet döngüsüymüş siz çok bilionuz herşeyi diyo:) biz 3 kardeşiz arada 3 tane aldırdıı var mecburiyetten sezeryandan sonra direk hamile kalmış aldırmak zorunda kalmış ama annem derki biz hormonlu beslenmedik sizin gibi bizim evlatlarımız nasıl olacak bilmiorum ben bırak hamile kalmayı doğru düzgün adet düzenim bile oturmadı canım 15 günde bir adet oluyorum

inş sonuçlar güzel gelir canım ya gönlüm senle :) spiral eğer uğraştırmazsa taktırabilrisin rahat olur.Hani eşin dikkat ederkte korunsa şimdi istenmiyo ya bu kez hamile kalacağın tutabilir yani ama yinede karar senin ... Bende ateş ölçümü pek kullanışlı değil evet.Aslında testleride yapmıştım 3 ay boyunca, kiminde 14 te yumurtladım kiminde 16 ... sürekli değişiyo sanırım .. onuda alınca umutlanıyorum ister istemz pek almak istemiyorum ama belki fikrim değişir alırım da bu aya yetişmez kredi kartımı kullanmamam gerek te :)
işte terzi kendi söküğünü dikemez deyimi cuk oturuyo
iyiyim canım bende kafa dağıttım geldim :) inş hayırlısı lur ya ama çok sıkıldın artık değil mi ? off ne var ki artık gelselerde rahatlasak cümbür cemaat ...
ayy hadi bakalım bi netleşsinde oğlumuz mu var kızımız mı bi patlatalım :)) ay canım dişin içnde geçmiş olsun tamda zamanında çıkmış hee ... şimdi nispet yapar gibi olmasında bende geçenlerde dişimle oynarken arkadan elime bişey takıldı alla alla ne ki diyorum bi baktım ki dişim çıkmış 20 lik ... anneme babam sordum çıkmış gerçekten.Babamda dediki bizdeki 20 likler ağrısız geçiyor. maşallah valla şanslıyım :) inş seninkide çabul geçer be canım hamileyken ağrı daha dayanılmaz olur şimdi ... selam şeker naptın bayramda bi yerlere gidebildiniz mi ? ben takip edemedim pek
amin ya inş hep böyle olur :) ooooo zarına sağlık :) çatlasın eşin, kadınları hafife almasınlar ama değil mi :) bende çok severim tavlayı evde oynamak için özellikle almıştım eşim gelince haftaya oynayalım bari diyecem ama düğn var yine :)) o zaman sonraki haftaya oynarız bizde :)
inş 2. denem son olsun bizim gibi streslere girme.aLLAH YARDIMCIN OLSUN İNŞ :)
CANIM BENİM KAÇIRDIĞIM BŞEY Mİ VAR ? NEDEN HAP KULLANMAN GEREK Kİ ?

BU İNSANLAR NEDEN BÖYLE YA ! KENDİLERİ OLSA BU KADAR GÜÇLÜ OLABİLECEKLER Mİ , TAMAM TESELLİSİ DİĞER TARAF AMA KOLAY DEĞİL ... BENDE DİYORUM DÜŞÜKLER ÇOĞUNLUKTA DENİYOR AMA BENİM ETRAFIMDA SADECE 2 KİŞİ VAR DÜŞÜK YAPAN BENDEN AYRI ... LAFA GELİNCE EE SEN ÇOK ZAYIFSINDA SEN YEMİYOSUNDA NE ALAKASI VAR KARDEŞİM 1 EŞİM BİLE DÜN DEDİ BUNU, DEDİM CİNLERİMİ TEPEME ÇIKARMA.BEN HERŞEYİ YİYORUM TEK YEMDİĞİM SOĞAN ONLADA ÇOCUK DÜŞMEZ. HERŞEYDEN ÖKÜZ GİBİ YEMEK ZORUNDAYIM AZ YİYORUM ABARTMIYRUM Kİ VİTAMİN DĞERİNE BAKARSAN BENİM YEDİKLERİMDE FAZLA VAR ... BAŞKALARI NELER SEÇİYO AMA DÜŞÜK YOK... NE KADAR DİRENÇSİZ AMA BEBEĞĞİ DOĞMUŞ ... YOK YANİ OLACAĞIN ÖNÜNE GEÇİLMİYO .. İNSAN ÜZÜLÜYO TABİ SABAH YAZDIM YA KUZENİMİN EŞİ İLK DENİDİĞİ AYDAN HAMİLE KAŞMIŞ, İLKİNEDE İLK GECE HAMİLE KALMIŞTI ... MAŞLLAH ÇOCUKLARA... AMA İŞTE HER İNSANIN KADERİ BİR DEĞİLMİŞ BİZİM ŞANSSIZLIĞIMIZ ONLARIN ŞANSI, ONLARIN ŞANSSSZZLIĞI BİZİM ŞANSIMIZ. BİDE HANİ ŞÖYLE BİŞEY VAR SEN DAYANABİLİYOSUNDUR ALLAH VERİR, SEN SABIRSIZSINDIR ALLAH BEKLETMEZ GÖNDERİRİR.BAZEN ÇOK SABIRLI OLMAKTA BUNA SEBP ...

pileo cum gözün aydın canım çk sevindm güzel haberlerin darısı başımıza artık inşallah benimde bugün saat 4,30 randevum var bakalım ilk kontrolüm keseyi falan görürümüyüz bilmiyom artık hayırlısı olsun ya çk stres yapıyom bi yandanda herşeye hazırla kendini diyom,of kafam davul gibi arrtıkk,nolur dua edin herşey yolunda gitsin kızlar,daha kimselere söyleyemedm korkumdan ya değilsem diyeee ,ya kötü bişi olursa diyee soğukkanlı olmaya çalışıym.dünde kardeşiimin çeyizini serdk 3 hafta sonra evleniyıoo bi yorulmuşumki valla eve nasıl geldm nasl yattım bilmiyorm.banyomu bile bu saabah kalkınca yapabildm.sonra hastanelik oldm belki gülceksiniz ama bi kabız olmuşm öle böle değil ,başkası anlatsa gülerdm ama başa gelmeyince anlaşılmazmış.yemin ederim 2 gün tuvalete çıkamadm ,artık ağla ağla canım çıkınca eşim kalk böle olmicak hastaneye gidelm dedi,gittik.bi ilaç verdiler kendime geldm yaa rahatladmm

17 ağustosta adet oldum tam çalışmalara başladık hadi bu ay umudumuz olsun derkennnn bayramın 1 .günü yine adet oldum 3.günü şiddetli kanama halsizlik hastaneye götürdü eşim doktor falan yok tabi tatil diye cuma günü kendi doktoruma gittim hormon bozukluğu kis miyom falan yok şükür hormon dengeliyici ayrıca doğum kontrolüne yarayan bi ilaç verdi 21 gün kullanıcam sonrasında yeniden gitcem kontrole iki gündür mide bulantısı vardı bugün 2 kez kustum aşırı derecede beyaz akıntım var canım

ayyyyyyyyyyyyyy bende aynı dertten varrr çok canım yanıyo pazar günleri tuvaletimi yapamıorum evde cumarteside yapamadım ve bugün mahvoldum popomun üstüne oturamıorum canım yaa gebeliktede olur ama kabızlık seninki ondandır belki

canım belki ilaçtan değildir mide bulantın:26: belki yediğin birşey dokunmuştur veya üşütmüşsündür:44: ilacı bırakma bu ay kullan derim ben gerçi doğum kontrol haplarının yan etki olarak bulantı olduğunu duymuştum ama bilemedim şimdi bırakma ama daha çok bünyen şaşırır sonra:26:

bırakmıcam canım zaten bırakınca ara kanama falan oluyomuş kan görmeye dayanamıcam sanırım:)yarında böle devam ederse doktorumu ararım artık ona göre hareket ederim evime gitmek istiyorum sadece bide taf çok fazla beyaz akıntım var amma dertliyim heeeee:2::13:

doğrudr canım ya çk iyi anlıyorum bende öleydm çk afedersin üstüne oturamadm,bence git bi hastaneye git hemen ileç verip rahatlatıyolar canım hiç acı çektine değmez ya bennormalde kabız olrdm ama böle bişi görmedim,çk afedersn sanki kristal küllük olrya büyük onun üstünde oturuyo gibiydmböle acı görmedm ne çıkarıyorm nede içeri giriyo öle kapıda bekliyoo allahımmmm öldüm öldm dirildm,çk şüküür bol bol su içiyom korkumdannn nerdeyse hç ekmeksz yemek yiyom.

offfffff amma güldüm heee krstal küllük :) ben yaptıum tulavetimi rahatladım canım şükürler olsun yaa ben çalışıorum fikslendi tuvalet olayı sabah poğça çay sonra tuvalet:)aynı saatte ama evde kalınca yapamıom işte gelmio meret

sinua canım bebişin kesesini göreceksin hayırlısıyla hiç stres olma kimseye söylememe konusunda haklısın ama henüz bence de kimseye söyleme doktordan gelir gelmez güzel haberlerini bekliyorum

candas canım adaşım eşin sana ne güzel doğum günü süprizi yapmış öyle süper benimki o kadar ince fikirli değil ama geçen sene kendiliğinden çiçek almıştı ilk defa ben demeden bu arada eşimi ikna edemedim yedigöllere gidemedik neymiş efendim çok uzakmış yolları kötüymüş siz eğlenmişe benziyorsunuz ama amasrada

renkliatlas canım bebek olmama konusunda benim de arasıra gelgitlerim oluyordu ama sonuçta herşeyin yolunda olduğunu öğrendim e zamanını da tutturuyorduk olmaması için tek sebep zamanı gelmediği içindir diye kendimi rahatlatıyordum. zaten eşimin sperm analizini yaptırdığımız ay sonucun iyi çıktığını öğrendim o ay hamile kaldım ona mı bağlamalıyım bilmiyorum çünkü yumurtlama günü eşimle çok fena tartışmıştık yani ben çok üzülmüştüm ağlamıştım alakasız bir sebepten çıkmıştı tartışma benim gerginliğimden yani düşün o kadar stresliydim ama olacağı varmış demekki Allah o aya nasip etmiş. senin de zamanın var demekki bak ilki korunurken olmuş candaş ın da öyle korunurken olmuş ben de ona şaşırıyorum korunurken bile olabiliyorsa hiçbir sorununuz yok bence sadece zamanını bekliyor bebiş

pileo canım 2li testin temiz çıkmış çok şükür çok sevindim her test ayrı bir stres yahu Allah hayırlısını yaşatsın bize hakkımızda inşallah

bayramda hiçbir yere gitmedik kayınvalidemlerdeydik hep zaten ramazan boyu hep orda yedik içtik ben çok fena alıştım hazır yemeğe bayramdan sonra ilk evde yemek yeme olayımız o yüzden komik oldu midem bulanıyor diye yemek yapamadım bisküvi yedik eşimle oturduk halimize gülüyorum kayınvalidemi aradım ne yemek yediniz ne kaçırdık diye gülüyor o da yarın keyfi bir kontrole gideceğim doktora son gittiğimde almıştım randevumu kontrol hakkımı kullanayım istedim hem de 9.-10. hafta arası benim korktuğum zamanlar olduğu için yarından sonraki ilk doktor ziyareti muayeneye girecek yani ücretli olacak o yüzden kontrol hakkım var nasılsa diye kullanmak istedim inşallah yarın herşeyin yolunda olduğunu öğrenip bir kere daha rahatlarım:97:

sağol tafcım ya,valla eve gelir gelmez ilk işim burdan zaten size sölemek olcak allahın izniyle bakalım

arkadaşım kürtajdan sonra hamile kalma oranın ilk 2 ay çok fazla yüksek.yalnız kötü bir kürtajsa kanallarının düzelene kadar 7-8 ay hamile kalamaya birlirsin.ben geçen sene zorunlu krtaj oldum çok kötü bir kürtajdı 1 sene hiç bir şekilde olmadı yalnız şimdi hamileyim 1 sene aradan sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…