Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

günaydın canım koydum senin adınıda uğur getirsin inşallahhhhhhh

bişi sorcam canım isminin altında yazı varya onu nerden yazdınnn

kızlar dün eşim gösterdi bu yazıyı oku dedi,bebek olayını çok kafana taktın bak tam sana uygun bi yazı çıkmış dedi..okuyun çok hoş bi yazı içim ferahladı okuyunca..

Mü'minler nazarında aile, toplumun en hayatî bir parçası ve milletin de ilk nüvesidir. Dolayısıyla o, ne bir kuluçka makinesi ne de cismanî arzuların tatmin vasıtasıdır.

Aile, kutsal bir müessesedir; kutsiyetinin en belirgin çizgisi de nikâhtır. İslam, "nikâh" adı altındaki meşru birleşmeyi sağlam bir milletin temeli ve esası kabul etmiştir. Bununla beraber, maksatsız, gayesiz ve gelişigüzel evlilikler meşru sınırları zorlayacağından dolayı, yüce dinimiz, nikâhı da bir kısım gaye ve hedeflere bağlamıştır.

İhtiyaç Ölçüsünde Talep

İzdivacın en önemli hedeflerinden biri, Allah'ı hoşnut edecek ve Resûlullah'ın yüzünü güldürecek bir neslin yetiştirilmesidir. Kur'ân-ı Kerim'e ve hadis-i şeriflere bakıldığında, ekser nebîlerin ve sâlih kulların, aile kurmanın semeresi olarak tertemiz nesiller istedikleri ve hayırlı bir zürriyet talebiyle Cenâb-ı Hakk'a el açtıkları görülecektir.

Resûl-i Ekrem (sallallahu aleyhi ve sellem) Efendimiz'in, "Evlenin, çoğalın; zira ben, kıyamet gününde sizin çokluğunuzla iftihar ederim." hadis-i şerifi ve nikâhla alâkalı sâir tavsiyeleri de izdivaçla göz nuru bir neslin hedeflenmesi istikametindedir. Şu kadar var ki, Kainatın Medâr-ı İftiharı'nın (aleyhissalatü vesselam) çoğalmasını istediği nesil, Allah indinde makbul olan, rıza-yı ilahîyi kazanmaya hazır bulunan ve din-i mübîni hayatına hayat kılan bir nesildir. Bu itibarla da, çocuklarının terbiyesi üzerinde hassasiyetle durabilecek ve onları İnsanlığın İftihar Tablosu'nu memnun edecek şekilde yetiştirebilecek şuurlu mü'minlerin çocuk istemelerinde bir beis yoktur.

Aslında, çocuk, Cenâb-ı Hakk'ın bir nimetidir. Eşler birbirine Allah'ın emaneti ve nimeti olduğu gibi, yuvanın mevyesi çocuk da bir emanet ve nimettir. Dolayısıyla, fıtrat itibarıyla her nimete talip olan insanın Mevlâ-yı Müteâl'den çocuk nimetini istemesi de gayet tabiî ve fıtrîdir. Ne var ki, talebin keyfiyeti nimetin büyüklüğüne göre olmalıdır. Mesela, hayat da bir nimettir; fakat Rehber-i Ekmel (aleyhi ekmelüttehâyâ) "Allah'ım, hayat benim için hayırlı ise beni yaşat; şayet vefatım daha hayırlı ise o zaman can emanetini al!" diye dua etmektedir. Böylece bize, imandan sonra en büyük nimet sayılan hayat hakkında bile "hayırlı ise..." kaydıyla dua etmemiz gerektiğini öğretmektedir.

Bu açıdan, iman ve onun semereleri olan yakîn, marifet, ihlas ve ihsan gibi doğrudan Allah'ın rızasıyla alâkalı hususların dışında hiçbir şey hırsla talep edilmemelidir. Cenâb-ı Hakk'ın rızasından ve o rızayı kazanmanın en önemli vesilesi olan Allah'ın yüce adını bir bayrak gibi dünyanın dört bir yanında dalgalandırmaktan başka hiçbir şey hırsla istenmemelidir. Evet, sadece rıza-yı İlâhî hırs ölçüsünde arzu edilmeli ve bu mevzuda ne kadar olunabiliyorsa o kadar hırslı olunmalıdır. Fakat ne hayat, ne hayat arkadaşı, ne evlat ve ne de herhangi bir nimet Allah'ın hoşnutluğu ölçüsünde talep edilmemeli ve onlara Nâm-ı Celîl-i İlâhî'yi dünyaya duyurma nispetinde bir kıymet verilmemelidir. Talepte aşırı gitmenin insanın başına pek çok dertler açacağı hususlardan biri de anne-baba olma arzusudur.

Çocuk İsteğiyle Dua

Evet, dilediğine erkek veya kız, tek ya da ikiz, üçüz, dördüz çocuk veren, dilediğini de kısır bırakan Hâlık-ı Kerim'dir. Şu kadar var ki, Allah Teâlâ yarattığı her şeyi bazı esbâba bağladığı gibi, çocuğun dünyaya gelmesini de bir kısım sebep ve şartlara bağlamıştır. Meşrû bir arzuyu gerçekleştirmek için uygun sebeplere sarılmakta ve sonra da Müsebbibü'l-Esbâb'a teveccüh edip ondan hayırlı neticeler istemekte bir sakınca yoktur.

Ne var ki, bir kadın ve erkeğin, çocuklarının olmamasını büyük bir problem saymalarının ve bu hususta aşırı tehâlük göstermelerinin kulluk edebine yakışmadığını ifade etmeden de geçemeyeceğim. Evet, duada büyük bir güç vardır; gönülden yapılan dua karşısında esbâb sukut eder. Müsebbibü'l-Esbâb, isterse en olmayacak şeyleri oldurur ve dilediğine fevkalâdeden ihsanda bulunur. Cenâb-ı Hak, evlat isteyen kimselerin samimi dualarına da icâbet edip onlara istedikleri çocuğu lütfedebilir. Fakat, bu konudaki aşırı istek, maksadın aksiyle tokat yemeye de sebebiyet verebilir. Mesela, ısrarlı talep neticesinde öyle bir çocuk dünyaya gelir ki, âsî mi âsî, anarşist mi anarşist olur ve anne-baba için büyük bir hüzün sebebine dönüşür. Hatta onlara, "Ah ölse de kurtulsak!" dedirtecek kadar şerli bir insan halini alır. Bundan dolayı, kadın ve erkek, çocuklarının olmayışını hemen mutlak şer olarak görmemeli ve Allah Teâlâ'dan haklarında hayırlı olanı dilemelidirler.

Kur'an-ı Kerîm, evlat talebi ile alâkalı ayetlerinde her zaman iki hususa dikkat çekmektedir: Bunlardan birincisi ve en önemlisi, çocuk nimetini verenin Müsebbibü'l-Esbâb ve Hâlık-ı Kerim Cenâb-ı Allah olduğu hakikatidir; ikincisi de, çocuğun sâlih ve hayırlı bir insan olması için niyaz edilmesinin gereğidir. Bu itibarla, bir kadın ya da erkek illâ eş veya çocuk isteyecekse, Rahman'ın hâlis kulları gibi "Ey keremi bol Rabbi'miz! Bize gözümüzün, gönlümüzün süruru olan temiz eşler ve nesiller ihsan et, bizi müttakîlere önder eyle!" demelidir.

1 - İzdivacın en önemli hedeflerinden biri, Allah'ı hoşnut edecek ve Resûlullah'ın yüzünü güldürecek bir neslin yetiştirilmesidir.

2 - Cenâb-ı Hakk'ın rızasından ve O'nun yüce adını bir bayrak gibi dünyanın dört bir yanında dalgalandırmaktan başka hiçbir şey hırsla istenmemelidir.

3 - Cenâb-ı Hak, insanların samimi dualarına icâbet edip onlara istedikleri çocuğu lütfedebilir. Fakat bu konudaki aşırı istek, maksadın aksiyle tokat yemeye de sebebiyet verebilir.
Fetullah Gülen

Son düzenleme:
herkese günaydınnnn.. chnb cnm ortama girmem evet ii olacak sanırım pazardan sonra 6 gün eşim seminere gidiyo yalnız kalacaktım bizim çevre genelde evli çiftler olduğu için tek görüşeceğim kimsede olmayacaktı şimdiki grupta bekarlar var takılırım bir hafta :)
çocuklara ödev verdim bir sayfacık resim boyama bir de eşleştirme şeklinde çizgi birleştirme. geçen gün yaptıkları resmi annenize imzalatıp getirin dedim yarısı getirmemiş ödevle amacım hem ödeve alışmaları hem de sorumluluk sahibi olmaları yani ödevlik bişey yoktu aslında bu hafta :)
bursa da yaşıyoruz cnm verdiğin bilgi için de ayrıca tşk ederim bu ay kullancam karar verdim.. gerisi allaha kalmış artık sağlıklı sıhatli ve hayırlı evlatlar versin..

renkliatlasın yazısını okuduğum belli oldu sanırım başka yerde görsem okumazdım herşeyin hayrı bu olsa gerek dualarımızda kullandığımız ifadelerin ne kadar önemli olduğunu da bir kez daha hatırlamış olduk :) saol cnm renkliatlas cnm beğen tuşunu kaldırdılar ama atama açıklama yazını minikler çok beğendi

aaa bende bursadayım canımmm nerde oturuyosun köy okulu demiştin sanırım hangi köydesin

beğendiğine sevindim canım..bende okudum rahatladım,dün eşimle baya konuşmuştuk deedim ben bebek olayına takmadım sağdan soldan insanların laf sokmaları ,bebeği olanların sanki kendileri yaratmış gibi hava atarcasına bana anlatmaları ,benim bebeğim olmuyo beceriksiz mişim bebeğimi düşürmüşüm sahip çıkmamışım gibi laflar sokmaları beni delirtti artık dedim..veren allah alan allah , evladıyla övünüp nispet yapanlar bilmiyorlar mı allah verdi?? biz ne yapabiliriz bunda hava atıp nispet yapacak ne var?çok büyü sınav bizim için baya konuştuk eşim üzüldü bana.. dedim ki sana anlatmadım ama benim kaç kere sevmek için aldığım bebekleri kucağımdan kaırır gibi aldılar ,çocuklarını göstermemek için kaptı kaçtı yaptılar,nazar edicem diye sankii... sanki ben hastalıklıyım bebek düşürdüm ya saki bulaşıcı hastalıklı gibi davranıyorlar insanlar akşam oturuyorduk eşim dediki sema bak bi yazı çıkmış sankli bizim konuşmalarımıza binaen denk gelmiş dedi ,,okudum rahatladım Rabbim hayırlı evlad versin hepimize

bende geçenerde yaşadım bunu canım arkadaşım hamileydi ve bana sürekli maşallahde maşallah de falan dedi biz bu kötü günleri yaşadık başkasının yaşamaması için yemin ederim hep dua ediorum ama dediğin gibi hakkımda hayırlısı diye du a ettim ben her zaman hayatımda buda benim için hayırlı olanmış demekki yüreğimiz insanlar yüzünden kararıyo zaten ay nasıl oldu ay dikkat etmedinmi ağırmı kaldırdın falan gibi cahil cahil sorular ondan ben kimseyle görüşmüorum inan ailem ve bi kaç arkadaşım dışında çünkü ben cevap vermeden duramıorum halamın kızı geçenlerde al çok çocuk istiyodun başını yedin bi şeyi çok istemicen falan dedi başını yedin ne demek ben dualar ettim sadece rabbim hayırlısıyla bi evlat nasib et diye hamile kladıımdada allahım hayırlısını nasib et yine dedim insanlar çok cahil canım ondan artık dediğim gibi kimselere gitmiorum sizler bana yetionusunuz şükür yaralarımızı sarıyoruz hep beraber bi bakmışsın günün birinde hangi marka bezi kullanıosun seninkinde gaz sıkıntısı varmı geceleri uyuyomu falan diye konuşcaz inşallahhhhh

canım polislerde çok maaş almıyorlar ki...yani çalıştıklarının hakkını almıyorlar..ek ders aldığım ay aramızda 100-200 tl gibi bir fark oluyor eşimle..biz en iyisi eskisi gibi çalışalım 3 ay tatil yapalım bu bakan bizi terletecek gibi...belki tepki olursa özür atamasını kaldırmazlar..

renkli atlas yazını beğendimmmmmm..dün akşam eşimde telfonunda bir özellik keşfetti en son iki adet tarihini ,adetinin kaç gün sürdüğünü yazıyorsun yumurtlama günlerini sana hatırlatıyo ne günlere kaldık

anammmm telefonlaramı girmiş artık olaya şaka gibi :)

destina noldu kuzum bilgilendir bizi ne dedi doktor

anammmm telefonlaramı girmiş artık olaya şaka gibi :)

destina noldu kuzum bilgilendir bizi ne dedi doktor

iyi olmuş bence eşi benim ki gibi olanlar için...bunca yıl evliyiz daha bir kere bile hatırlamamıştır adet günümü..kaydetti artık görür herhalde

geldim kızlar geldim kusura bakmayın yaa...

dün eve çok geç geldik sonrada eşim bırakmadıki çekti götürdü sonrada kalkamadım tabii sızmışım yorgunluktan

dr dediki, kistlerin küçülmüş bir sıkıntı yok ağrıyıda yapan kisttir dedi ilaç kullanmaya gerek yok adetin olacak gibi biraz daha bekleyelim dedi bende rahatladım açıkcası bhcg de baktırdı negatifdi.. her ihtimale karşı bakalım dedi belirti hissediyormusun dedi yok dedim zaten dediğim gibide çıktı şimdi kızlar cezacığım sen bu soğanı kullanmaya başlamışsın bende çok kararlıyım bugün başlayacağım şu soğan kürüne fakat sormak istediğim bişey var adet olursam bırakıcammı kürü sanki bir güven geldi bu kürden sonra hamile kalıcakmışım gibi kızlar...dua edenler var aranızda sanırım nuraydı galiba allah kabul etsin bu arada oruçlularıda allah kabul etsin diğer kızlar sizinde içten ettiğiniz dualrınız kabul olur inşallah....

nazlım, benim tarih belli değil ben olduğum günkü tarihe göre bir tarih vericem sana canım...

süper olmuş aldığın haberler sendede çalışmalar başlıcak artık şükür ama sizin maşallahınız var ektra bi çaba harcamanıza gerek yok:) içinin rahatlamasına sevindim şükürler olsun

destina canim kistlerin kuculmus masallah insallah bundan sonra hersey guzel olacak. Biliyorsunuz ben artik evdeyim cok da mutluyum bu durumdan alistim hatta hic disari ceikmak gezmek istemiyorum bulantim gecti ama istahim yok 1kg zayifladim. 27 sinde doktor kontrolum var ikili test yapilacakmis allah hakkimda hayirlisini nasip etsin insallah yavrumu sagligiyla hayirlisiyla bagislasin amin

tafım, canım herşey çok güzel olacak allahım bebeşini kucağına verecek böyle kıpır kıpır korkma inşallah ikili testinde sorunsuz olur...ohhh mide bulantılarnda gitmiş ayyy evde oturmak gerçekten çok güzel kzılar hamile kalınca sizede tavsiye ederiz darısı yamatake ve senemciğin birde pileomuzun başına...

nazlım, sağol canım benim evet benim koca biraz ateşli dediki dün hani rahatladıkya birazda olsa sen akşama yandın arabayı kullanıyordu yaa adama atlayasım geldi ben de sapıkmıyım neyim bende şu kist falan olmasa 10 tane bile doğuracak kadınmışım bee bu ateşle vesselam kaynanama çekmişim aslındada bakmayın kistler engelliyor işte...

hellom, canım nasılsın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…