Yine yılın pembe kurdeleyi destekleme zamanındayız. Belki bazılarınız zaten biliyorsunuz pembe kurdele " pink ribbon" uluslar arası göğüs kanseriyle mücadelenin sembolü halini almış ve kadınlar arası dayanışmanın teşfik edilmesini amaçlamıştır.
Geçen yıl konuya dikkat çekmek amacıyla pek çok kadın profilinde sutyeninin rengini paylaşmıştı.Diğer bir sefer de çantasının evde nerede olduğunu yazmışlardı ve bu durum bazı gazetelerde de yer almıştı.
Erkekleri bu işe karıştırmıyoruz çünkü bu hastbalık daha çok kadınlarda görülüyor.
Bu yıl bu geleneği şu şekilde geçen senekinden daha çok sayıya ulaşmak için aşağıdaki şekilde sürdürmeye çalışacağız.
fikir şu:
Doğduğun ay ve gününü aşağıdaki kodlamayla yazıp profilinde paylaşacaksın.
Bir örnek: ( haziran) sekiz haftadır (7) un kurabiyesi yemedim.
Hadi bayanlar gösterelim kendimizi
Aylar:
Ocak-1 haftadır
Şubat-2 haftadır
Mart-3 haftadır
Nisan-4 haftadır
Mayıs-6 haftadır
Haziran-8 haftadır
Temmuz-10 haftadır
Ağustos-12 haftadır
Eylül-13 haftadır
Ekim-14 haftadır
Kasım-16 haftadır
Aralık-18 haftadır
Ayın günleri:
1 - Yoğurt
2 - Kısır
3 - Hamburger
4 - Çerez
5 - Domates
6 - Dondurma
7 - Un kurabiyesi
8 - Lolipop
9 - Fıstık
10 - Köfte
11 - Profiterol
12 - Kestane kebap
13 - Baklava
14 - Simit
15 - Sarma
16 - Peynir
17 - Pizza
18 - Elma
19 - Müz
20 - Karnıyarık
21 - Kızarmış tavuk
22 - Açma
23 - Kıymalı börek
24 - Akide şekeri
25 - Çilekli pasta
26 - Sucuklu tost
27 - Haşlanmış yumurta
28 - Kazandibi
29 - Kuru fasulye
30 - Patates kızartması
......
kızlar face'de dolaşıyor sizinlede paylaşmak istedim :) burdan da kendi cümlemi oluşturuyorum :)
12 haftadır yoğurt yemedim :):)
gün boyu topiği okudum ama yazamadım yenice toparlanıyorum çok ağrılarım vardı ağrı kesici kullanmak istemedim malum bu ay çalışmalar başlayacak :) herhangi bir olumsuz etkisi olmasın die ağrılara katlandım yarın da benimki gidecek.. bu bizim ilk ayrılığımız.. tüm zamanımı kocişimle geçiriyimki bir hafta çok özlüycem..eşinden ayrı olanlar sakın kızmasın bana.. benim burda tek dostum tek ailem eşim.. ondan başka samimi olduğum çat kapı gidebileceğim kimsem yok.. gerçi yeni yeni arkadaşlarım oluyor ama henüz beni teselli edecek biri yok
Ya bu arada face'te de yazdım, çok sinirlerimi bozdular dün. Daha doğrusu ben yeni öğrendim, anlat anlat soğutamadım içimi resmen ya. Eski çalıştığım kurumda bir patronum vardı. Daha doğrusu patronumun eşi. Ben o kurumdan ayrılalı 2 sene olacak nerdeyse. Hanımefendi beni her gördüğü yerde konuşur, öper, bi samimiyetsiz hallere falan bürünür. Ben bu bebeğime hamile kaldığımda beni ilk gördüğünde ağzından "ay yüzün şişmiş, aman kilo almışsın" dan başka laf çıkmadı. Kendisi 37 yaşında ama bebek istemiyor. Kendi tercihi der geçerdim ben de. Ortak bir arkadaşımızdan öğrendim ki ben saf gibi face de bebeğimin olacağını ilan ettiğimde, pek şaşırmış. Sonra düşük olup da arayan sorandan bunalıp herkesle bu durumu paylaştığımda ise "ben zaten inanmamıştım hamile olduğuna, dikkat çekmek için yapmış herhalde" diye gülüp eğlenmiş. Ne diyeceğimi şaşırdım.Önce inanmak istemedim bir insanın bu kadar ruhsuz olabileceğine.Birkaç kişi de teyit edince resmen dehşete düştüm. Nasıl tanıttım kendimi acaba ona dedim ilk önce, suçu kendimde aradım. Sonra anladım ki kendi kaygılarından kurtulmak için yapıyor bunu. Estetik sebeplerden çocuk istemeyen biri... Başkasının hamileliğine inanmak istemiyor, gözüyle görünce de "kilo almış, şişmiş, bozulmuş, iyi ki ben yapmadım" diye teselliler yaratıyor. Bu nasıl bir hastalıklı düşüncedir yaa? Allahım başta buradaki arkadaşlarıma olmak üzere isteyen herkese nasip etsin. Böylelerine de aklı fikir versin.
kızlar bırakın konuşan konuşsun hakkınıza girsin günaha batsın rahat olmaya bakın.. gün gelir devran döner.. senemgy cnm sen hele hiç üzülme hayatında tutman gereken biri değil nasıl olsa sil gitsin.. hello kity için maalesef bu geçerli değil kayganalar hayatımızdan silinecek kişiler değil ama şımartılacak kişilerde değilmiş bizler bunu anladık ii yapmışsın içini döktüysen hep yap canım içine atmadan hoşuna gitmeyenleri dile getirki o pes etsin..
rabbim hepimizi ii insanlarla karşılaştırsın.. geçen sene yalnızlığı ve fesat insanlarla olmayı yaşadım sanırım beni güzel insanlarla karşılaştırmaya başladı bu sene çok güzel olacak çok umutluyum sizi tanıdığm için ayrıca mutluyum iyiki varsınız kızlarrr ve minikler kaçar ii geceler
Amin... Senem sana yazıyorum iyi niyetinden şüphem yok beni görmyorsun...Öyle insanları kale almamak lazım. Belki olmuyordur da bilerek yapmıyorum diyordur. Öyle insanlar da var...
Bizim oğlanla uyudular...
canım teşhis çok doğru...süpersin...bide ben artık bağırmak istiyorum hayııııırrrrrrr diye yaa sen kilomu almışsın allah aşkına hiç birşey yok sende gülüm yaa resmen kıskançlık bu insanlardaki yaa nedir bu niye çekememek...şimdi nazarım değecek sana ... kaşı canım yaayok kuzum akıllanmaz bu insanlar heee de geç niye kimsedende duymuyoruz hamile arkadaşlarımız için iyi dilekler yaa yeter yaa zaten bir yanımız yaralı yaramızı tekrar kanatmasınlar...sen hiiiçççç sallama canım aynen dediğin gibi estetikde neymiş yahu bir bebeği olsunda 100 kilo olsa onu gözü görmez evlat tadını bilmiyor henüz allah aşkına çocukmuyuzda yalan söyleyeceğiz hamileysen hamilesin bunun yalanı olurmu yaa yitirilmiş bir evlat...allah bildiği gibi yapsın boşver canım anneemm sen üzülmee...banada son zamanlarda kilo almışsın diyorlardı en sonunda birine patladım dedim sen benim ne yaşadığımı biliyormusun nerdeyse 4 aydır adet olamıyorum ne konuşuyorsun sonra yumuşama halleri yaa canım oda şişirir falan ayakları...offf millet ne dedikoducu yarabbim yaa bizede sorsan kırılmasınlar diye konu değiştirir ağzımızı açmayızz hey gidi heyyyy....
Haklısın, insanları anlamak zor. Davranışlarını niye kontrol etmezler insanlar? Ben artık şuna karar verdim eğer böyle davranıyorsa insan, görünce sen böyle demişsin benimle ilgili demek lazım ki yaptığı yanına kar kalmasın. Gerçi bu türlerin de ar damarı çatlamıştır...Canım ya görmemişim valla. Ben de öyle dedim artık. Vardır belki içinde bir yarası onun da ama bu kadar çirkinleşilmemeli yine de. Neyse artık herkesin hakkında hayırlısı.
Haklısın, insanları anlamak zor. Davranışlarını niye kontrol etmezler insanlar? Ben artık şuna karar verdim eğer böyle davranıyorsa insan, görünce sen böyle demişsin benimle ilgili demek lazım ki yaptığı yanına kar kalmasın. Gerçi bu türlerin de ar damarı çatlamıştır...
selamlar herkese, iyi pazarlar olsun.
öncelikle nuraycım inşallah diyorum bende. Dün gece kimseler çalışma yapmamış,.
Desteğiniz için çok teşekkür ederim kızlar takmayalım diyoruz ama nafile öyle fena takıyoruz ki benim 4 gün burnumdan geld, b,r dahaki gelişinde sakinleştirici alacağım . Bizmikiler de beni erken doğurtup sürekli bebek öldürüyrlar allah korusun .
Senemcim insanlar ne fena ya yuh arkadaş ne kıskançlık ne kıskançlık kilo konusunda bana da çok laf sokuyorlar aklın durur, buldun belanı gibi konuşuyorlar işte hayattan kimin ne anladığı farklı.
çok uykusuzum bende uyuyacağım birazdan.
selamlar herkese, iyi pazarlar olsun.
öncelikle nuraycım inşallah diyorum bende. Dün gece kimseler çalışma yapmamış,.
Desteğiniz için çok teşekkür ederim kızlar takmayalım diyoruz ama nafile öyle fena takıyoruz ki benim 4 gün burnumdan geld, b,r dahaki gelişinde sakinleştirici alacağım . Bizmikiler de beni erken doğurtup sürekli bebek öldürüyrlar allah korusun .
Senemcim insanlar ne fena ya yuh arkadaş ne kıskançlık ne kıskançlık kilo konusunda bana da çok laf sokuyorlar aklın durur, buldun belanı gibi konuşuyorlar işte hayattan kimin ne anladığı farklı.
çok uykusuzum bende uyuyacağım birazdan.
Doğru aslında da beceremiyoruz işte. Ben de karnımdaki minik "şaka"yla teselli oluyorum artık, napayım
Valla canım insan içine çıkmak istemiyor, moralimi bozacaklar diye. Arkadaşlar bozulacak, buldunuz da bunuyorsunuz diye. İnşallah herkes hamile kalır da 20 kilo alırBuradan kiloları şikayet ederiz, hep beraber rejime gireriz sonra
2012 şubat topiğine yazdım sizlerlede paylaşayım.
şimdi bizim ev 3+1 1 oda karanlık bizde orada dolap var boydan boya yataktı yorgandı falan var içinde birde tek kişilik kanepe var o oda karanlık olduğu içn hiç düşünmedim bebek için diğer odada çalışma odası kütüphane (birazcık büyük ) çalışma masası büyük ve iki kişilik kanepe var odada bende oraya bir komidin alayım birde park yatak alayım diyorum. Eşyalar beyaz kütüphane ile çallışma masası komidinde beyaz olur park yatak olayı ise çok işime yarıyacak diye düşünüyorum.
canım yazdıklarını yaşadıklarını okudum.kendini hiç üzme.en üzülmemen gereken zamandasın şimdi.ne söylerlerse söylesinler sonuçta orası senin evin 1 ayda kalsa sonunda gidecek.bu paylaşamama durumları maalesef oluyor.eşin üsüne gelmedikçe orada bırak sonradan kafana takma.hsta diye düşün.eee sana kim dedi biricik oğluyla evlen diye:)))seni kendine rakip olarak görüyor sanırım.hiç üstünde durma canım.
park yatak iyi oluyor.zaten içinde 2 yaşına kadar ancak yatıyorlar.
hello kity canım ben karanlık odanın çocuk odası olmasına çok karşı biriyim burda da o mantık var evler bitişik yapılı olduğu için mutlaka karanlık oda oluyor tanıtırken burası da çocuk odası diyorlar deliriyorum çocuk mahkummuki ceza evi gibi karanlık odayı ona ayıralım.. düşüncen çok güzel aydınlık bir odaya bir yatak bir komidin yeter.. hem cnım kaygana gelirse ona ver o karanlık odayı :) gelince orda kalsın :) vallahi çocuklarımızı sokakta bulmuyoruz hepsi inci tanesi onlar için en güzelini bizler düşüncez tabiki gösteriş bilmem ne kenarda kalacak nasıl rahat ve sağlıklı olacaklarsa o şekilde ayarlamamız gerekecek.. kimsenin lafına bakma canım benim benim kaygana da cadının teki :) herşeyi ben yönetirim havası var hatta bi örnek verey,m arabamıza insanları tek tek yerleştirmeye bayılıyo :) nereye park edeceğimizi de sıkı sıkı tembihliyo :) melekannesi67 ne güzel söylemiş biz gülü sevdik evlendik dikenine katlancaz :)
buarada eşim az önce yola çıktı allahım hayırlısıyla gidip gelmeyi nasip etsin..
Ya böyle anne olup da güzel şeyler söyleyenleri yüreğime sokasım geliyor vallasağol Canım benim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?