Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
cezammm kaç gün geçti senin regl, tahmin ediyorum canının ne kadar sıkkın olacağını, dur bakalım dr ne dedi?

canadaşşş güle güle kullan canım saçlarını, face koy :))) göreyim bende. benim saçlar felaket oldu kestirmiyorum bizimkiler batıl inanç yaptılar saç kestirmek pek iyi değildir falan diye korkumdan kestiremiyorum. Benim canım çok sıkılsa direkt saç kestiririm. Telefonla yarın kavuşacaksan eşin mi gelecek demektir,:)) yarın hafta sonu çok sevindim.

pileom yat kuzu yat, çok korkuyorum bende ama korkumuz hiçbirşeyin önüne geçmiyor. Pileom ya o kadar söktürücüye rağmen tutundu oğluşun bırakmayacak allahın izniyle. Bende çok hırpalıyorum kendimi. Bugün sabah kahvaltıya babama gittim demesin mi bana snein göbeğin niye sönük :))) adam taktı bana, kardeşim diyor kız asacak kendini baba snein yüzünden :) sağlıcakla sıhatle gelsinler.

sinua naptı şeker

melek63 hormon sıfırlamamış, sen bir dr konuş gerçi bakmış çok şükür parça falan kalmamış ama yinede konuş bir hormon sıfırlamazsa adet olman zorlaşıyor, gerçi ben kürtajdan bir hafta sonra merak için idrar testi yapmıştım negatif çıkmıştı. ama 65.günde regl olmuştum.

evet aynen öyle :) eşim geliyo :) koyarım en kısa zamanda ... yaa ne güzel ..ben hiç kıyamam saçlarıma .. düşün bu yaşımda sadece 1 kere saçım boyattım o da düğündeydi neredeyse aynı renkte... bende estiğinde değiştirmek isterdim uzun saçı çooook seviyorum elimi süremiyorum o yüzden ... evet ya bide o mesele var. benimde aklımda aslından. bende takmaz bişeyler yapardım hamileyken diyorum ama bellide olmaz çok sıkarlarsa diye şimdiden yaptırayım dedim .. hoş yakın zamanda hamilelik görünmüyoda bellide olmaz diye garantiledim :) en son bi bunalıma girip 29 ocak 2009 da kısacık kestirmiştim saçlarımı .. ağla ağla öldüm o zman. ondan beri kırık bile aldırmadım düşün :) offf bugün gevezeliğim üstümde sanırım ammada uzatıyorum ...

:)) babanada bittim valla :)) şişse dert şimese yine dert :))) off başımız hep dertte desene :) neyse allahtan az kaldı doğuma inş :) yarıyı devirmek üzeresin sanırım değil mi ?

canım benim çok güzel saçların var ama senin gerçekten bende saçlarımı kısa seviyorum sürekli kısa kestiririm bir annem vefat ettiğinde uzun prag fotoları var face'de orada bakabilirsin renginide soğan kabuğu yaptırmıştım. Bİrde şimdi uzun. uzun saç bana yakışmıyor. Allah nasip edrerse bende kestireceğim ama asimetrik kestircem ve iri dalga perma gibi bişi yaptırcam sanırım ama zamanı var. öncelikle şu anda aydede gibi olan yüzümün naifleşmesi lazım :))) aksi taktirde dediğim saçla çavçav köpekler var ya onlara benzerim :))))))

bana göre 5,5 aylık ama 9 yada 10 da dr var ona sorayım.

canlarım nasılsınız?

ooo candaşım saçlar gitmiş yeniliklere devam kızlar belki böyle gelir yeni bebeişler:)) güle güle kullan canım....

hellom, canım bizimkilerdede vardı o batıl inanç kestirmedim ama bebeğimi yinede kaybettim hayrlısı olsun bende bayıldım isteyince gidip kestirmene bendede kısa saç fobisi oluştu annemden dolayı küçükken hiç hatırlamam uzun saçımın olduğunu hep kısa o zamanlar bide amerikan derlerdi ayyy ne iğrençti yaa kızımın saçlarını hiç kesmiyorum zaten oda kestirmek istemiyor...anasının kızı bir arkadaşını gördü sıfıra vurulmuş saçı kızı görünce bizimki canavar görmişe döndü bir süre kıza bakakaldı...

pileom canım yat yat belki seninkide eşten gelen bir kanamadır çünkü banada progesteron vermemişti demiştiki bebkle ilgili olsa onun faydası olurdu senin ilacın bol su ve yatmak demişti bu arada kanamadan 2 -3 gün sonra tuvalette peçeteye et parçası ama siyah geldi çok korktum kaynanama gösterdim dediki hiç korkma içinde kanamadan kalan dr gittik hemen oda korkma dedi kanamanın arkası bebek iyi.. seninkide inşallah destina ablası gibi bırakmayacak seni annesi...bende eşine katılıyorum canım tabii en doğru karar sizin...

dün geceden sabah 10 kadar gökgürültüsü ve yağmur allahım dışarda kalanlara yardım et diye dua ettim hep... sonra biz eşimle aynı anda saat 5 gibi uyandık destina korkar falan dedi gitti baktı eşim sonra 3 gündür yoktu bizde tık fantazi yaptık gök gürültüsü fantazisi öyle işte... eşim henüz iş bulamadı daha doğrusu eltimin babasının vefaati biraz durdurdu işlere bakmalarını hayırlısı olsun artık hellom canım eşimin evde olması çok güzel tek sıkıcı şey paranın gelmemesi hee allaha şükür geride biraz var ama keşke eşler hep yanımızda olsa parada havadan gelse dimi canım candaş şimdi diceksin sizinkiler yine akşamları yanınızda çalışıyor olsalar sana haksızlık yapmayalım ayyy çalışsınlar tabii canları sağolsunda tek akşamları görelim o zaman yaa candaşım bişey sorcam cevaplarmısın bilmemde merak ettim siz evlendiniz evimiz var dedinya aldığınız eşyalar o evdemi ankaradamı ev yani sen ailenle kalıyorsun bide eşimin evi falan demişsinya karıştı hepsi bende merak ettim...

destinammm hoşgeldin benim saçım çok uzundu annem kardeşe hamile kaldı o zamanlarda da bit var okulda, naftalin gibi bi tabletler vardı ya onları kullanıyorduk neyse sınıfta bit var benim saçlarım belimde annem hamile eğilip yıkayamıyor falan babama dedi kızın saçını küt kestir falan babam gidip demesin mi kuaföre bit var adam 3 numaraya yakın bişi kestirdi annem çok ağlamıştı beni öyle görünce canımmmm benim bak gözlerim doldu.

uzat uzat destinamın saçları çok güzel öyle seninde saçların güzel. Ekim aynda mı ne güneş mi ay mı :)))) tutulması olacakmış herkesin hayatında yeni başlangıçlar olacakmış umarım o güzel veyeni başlangıçlardan sebepleniriz. Hayırlısıyla tez zamanda iş ve bebek gelsin inş. Regl tık yok değil mi?
Fantezi aklıma yattı. :)))))))))

regl den haber yok canım cezada hala olmamış benim soğan küründe 7. gün belki fayadası yoktur ama yinede sonuna kadar içeyim diyorum...hafif bir leke bilem yok yaa nasıl sinir oldum varya gerçekten artık bebek degil regl gelse bile çok sevinicem işin kötü yanı regl olamadığımdan beri dikkat ediyorum yumurtlama belirtisi sıvı varya oda yok önceden olurdu o bende, yumurtalarımda olmuyor sanırım geçen eşime dedim yumurta bitmiş destinada yumurtayı çok seviyor önemli değil hayatım sen bi koşu yumurtlar gelirsin dedi deli adam hep dalga geçiyor sabah pc bakıyorum anne neye bakıyorsun dedi kızım eşimde diyorki kızım annen kafayı yedi bi adet olsamda şu ovulasyon testlerinden birde ben deneyeceğim hayırlısıyla olsamda bugün 43. günüm zaten farlutalla olmuştum diğerinide

canım annem dedinde geçen yazmıştın aklıma geldi sen buraya umuttepeye gelmişsin hee ayyy nasıl üzüldüm okuyunca keşke o dönemde tanışsaydık yaaa ben bırakırmıydım seni burda kalır sabah giderdik annenin yanına akşam gelirdik offf yaa herbirşeyinde yardımcı olurdum sana annenide andık canım seni üzmek istemem ama allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun ...sakın ağlama sende anne olacaksın allahın izniyle annenin sana baktığı gibi sende ona bakacaksın...

Son düzenleme:
ARKADAŞLAR NASILSINIZ??
ben bugün doktora gittim çok şükür kızımla iyiyiz ama kilo aldım doktorda kızdı biraz haftaya şeker yüklemesi var bende diette başladım artık bakalım insallah dedikleri gb ayda 1.5 kilo almam lazım genelde bene 2.5 alıyorum neyse benden bu kadar...

pileocum hiç canını sıkma bende senemde hep bu kanamaları yasadık ama annesi bebişlerimiz bizimle hiçç kötü düşünme öle kötü heberleride dinleme sen kendine dikkat et üzülme bol bol yat hiç bişey yapma sağ sağlim bebişini insallah kucağına alıcaksın.

sinuadan haber alan oldumu nasıl acaba?

destinam hadi hayırlı uğurlu olsun soğan kürün bu kür uğurun olsun kızımıza tezz kardeş gelsin çokk öpüyorum ikinizide...

bu arada TAFLAA konuştum herkese selamı var evde dinleniyor bebişimizde maşallah iyi dedi görüşelim dedik havalar soğumadan çandaşım sende ayarlama yaparsan gene hep birlikte bir ankara buluşması olur ne dersin??

kendinize iyi bakın öpüyorum hepinizi....

saol canımcım ....bi yurtdışındaki fotolarınıza bakmıştım ama sanki küttü orda. dur bi daha bakayım onlara :) ama o renk bence yakışmıştır sana eminim .. bu arada gititğiniz bi ülkede çekindiğiniz fotolar ve siz süpersiniz :) :nazar : doğumu yapta bi imaj yenile valla süper olur bence :) hem taze anneler içn en ideal saç perma sanki .. benimde aklımda doğumdan sonra çingen gibi gezmeyim bırakmayım kendmi diye perma yaptcam :) ya benzetmende de çok alemsin yaa :))
aa düşündümde benim saçlarımda hep kısaydı acaba ondan mı seviyoru uzun saçı ? annem hiç sevmez.. annenemde bayılırdı rahmetlik. bi kere azıcık kırıklarını aldırdım diye küstü bana ki tataile gelmişti artvinden :) ona mı çekmişim ne :) ama benim kızım olsa vitamin filan hak getire.. beline kadar uzatcam zillinin :) çalışmalara maşallah :) herşeyin fantezisi var valla süpersiniz :)) teşekkür ederim ayrıca ve inş uğur getirir ... tabi sor canım ne demek .. şimdi biz evlendik, k.pederin evi vardı ... evin içi felAKET BAKIMSIzdı.yaptıramam diye tutturdu adam ama eşim diretti.neyse eşyaları aldık yerleştirdik ama eşimin gideceğine dair hiç fikrimiz yok .. yatmıştı yani memurluğu bizce. balayından döndük 5 gün sonra haber geldi .. işte 1 ay içinde gitti... şimdi ben annemlerle kalıyorum o gün bugün. eşiminde çorluda kendine tuttuğu evii var ... ev bol yani :)) bi oturtamadık ki düzeni .bi ordayız bi burda :) millette dalga geçiyo candaşta ev çook diye :) yani sormadıklarınıda anlattım ya helal bana.. valla konuşma ihtiyacım mı var ne ?:) canım ya yok bişey demiyorum .. herkes için zor olan durumlar var .. işte önemli eşte .. insan ikisindnde mahrum olmak istemiyor... bazılarına çok kızıyorumda senin gibilere değil . kocasını ballandıranlara .. sanki onsuz bir hiçmiş gibi davrananlara yada kocasını benden çok sevdiğini düşünüp ayrılamam diyenlere .. ama sana size yani durumu bilenlere duyarlı olnlara değil :) inş bizimde az kaldı artık laderimizmiş ya napalım . çok zor ama allahn emriymiş artık ... inş eşinde çabucak işe başlar canım o da zor. evet şükür olanla idare edersinizde keşke ömür boyu dayansada yan el yat yapabilsek :)) oohh mis valla :)))

ayyy canım benim ya :)) benim bile ağlayasım geldi :) ama sen kızına böyle bişey yaptırmazsın ilerde bence :) bzimde bit olur diye sadece 1 kerelik belimdeki saçlarımı erkek kafasına çevirdiler onuda peruğa ayır dediler . şimdi olsa satardım valla ... ama saçım kısayken bitlendim ben :))

canım benim ya, keşke bi mucizeyide sen yaşatsan bize pileo gibi ... yada bir an önce olsan ..

maşallah canım size:) olsun o da nazarınız olsun kilo yani :) tamam buluşalım güya bende arayacam o gün bugün. bu haftada telefonum eşimde kaldı

bayılıyorum size ya sıkıntılara sorunlara rağmen ne güzel hayatı yaşanacak hale getirebilmek için çabalamak, alla alla aynı bneim gibi oldu bende tek kist yoktu. keşke canım amin tüm vefat edenlerimizin mekanı cennet olsun. Çok şükür geç buldum seni ama güç olmadı :)

ooo süper :) ende bayılıyorum iri dalgaya .. inş göreceğiz o günleride .. az kaldı maşallah kocamnda olmuşsunuz zaten boşver o zman toteme devam ett :) bende olsam öyle yapardım :) evet ya biz kadınlar fenayız galiba :) şimdi bizde arkadsşlarla güne girdik ama o bazda değil .. aylık 100 lira 7 kişi .. en son ay benim günüm :) şansa bak :) eşimde annemlerde bilmiyo .. zula yapcam kendime .. hem eşim diyo bazen yakalıyorum , kadın parasal mevzuları her defasında kocaya demesin .. erkekler parayı yer diyor :) kendi öğretti bende ne ona ne bizimkilere hiç demedim :)

aaa seni de helikopterle aldıralım şeker :) yeter ki gel :)

ya yine ben .. yine sorularım aklıma bişey takıldı ...
buna net bi cevap olmaz sanırım ehline sormadan ama fikrinizi öğrenmek istedim ...
bi kou takıldı aklıma bugün araştırayım dedim...
oje sürmek istiyorum ben ama ibadette etmek istiyorum mesela..
abdest tutmaz diye biliyorum ... düşündüm ki gusül alınca belki kabul olabilir diş misali ...
baktım kimisinde şöyle yazıyor .. o devirde böyle bişey olmadığı için bi netlik yok..
yalnız kınada da abdest kabuldür oonda da tırnağın kendine su geçmez diyor...
önce gusül alınırsa ojeyle namaz filan kılınabilrmiş. yatsıda çıkarmak gerek diyor ...
içimize sinmez evet ama kesinlikle asla olmaz yazmıyor ...

madem bizim dinimiz hoşgörü dni..benim aklıma şu cevap yattı ..

Kadının süslenmesi yasak olmadığından abdest alırken tırnağındaki kınayı kazımasını emretmenin güçlük doğuracağı kesindir. Bu sebeple fakihler, kınanın abdeste ve gusle mani olmayacağını söylemişlerdir. Hanefilerin konu ile ilgili görüşleri şöyledir:

“Kına, pire pisliği, kir tabakaları, vücuda sürülen yağ, krem, tırnak aralarına giren kirler vs. her ne kadar suyun organ üzerinden akmasına mani ise de zaruretten dolayı abdeste ve gusle mani olmazlar.” (İbn Abidin, Haşiyetü Reddi’l-Muhtar, c. 1, s. 155-156)

Buradaki ‘zaruret’ yukarıdaki şeyleri temizleme sıkıntısından doğan zarurettir. Çünkü onları temizleme emredilecek olsa insanlar zor durumda kalır ve bir çoğu abdest alıp namaz kılma imkanı bulamazdı. Oje de yukarıdaki maddelerle aynı konumdadır. Kadının tırnaklarına oje sürmesini veya tırnaklarını cilalamasını yasaklayan bir hüküm olmadığına göre abdest veya gusülden önce bunların temizlenmesini şart koşmanın güçlük doğuracağı açıktır. Yukarıdaki ayet, Allah’ın güçlük çıkarmak istemediğini ama bizi arındırmak istediğini bildirmektedir. Tırnakları ojeli veya cilalı olan kişiler ellerini yıkadıkları zaman temiz sayılacaklarından, Allah’ın bu konudaki emri de yerine gelmiş olmalıdır.

Sonuç olarak oje ve tırnak cilası abdest ve gusle mani değildir.

ama yinede sizin fikrinizi almak istiyorum ..
kafama takıldı ya ? sizce? nedir fikriniz ?

Son düzenleme:
yamatake hoşgeldin canım, ne güzel böyle güzel haberler duymak sizlerden o minnacığın poposunu yesin teeyzeleri:)) kızlar allahın izniyle bir doğsunlar zaman nasıl geçiyor biliyormusunuz ben destinanın bebekliğini unuttum bile bu yüzden rabbim öyle bir duygu vermişki ikincii istiyoruz bebk özlemi yani sizde yaşayacaksınız bu duyguyu inşallah....

candaşım, herkez haklı ne çok evin var senin inşallah canım az kaldı eşinle birleşince bir evin olsun bu seni daha mutlu eder...

ayyy insan eşi evde olunca sürekli yemek derdine düşüyor yok çaydı falan eşim çayı çok sever kızımızla gittiler bakalım gazete alıcaklar kızımıza sünger bobun bir seti var onu alıyoruz daha şimdiden demeyin kızlar doğmadan önce aldığım kitaplar artık işe yarıyor diyorumya zaman çok çabuk geçiyor anlamıyorsunuz...bu arada destina sünger bok diyor portakala porkatal, lütfene lüffen anne,aklıma gelmiyor ama çok söyleyemediği çok kelime var...

sıkasım geldi kollarından destinayı :) ki ben çocukların yanaklarından bile öpmeye kıyamam :) şeker şirine :) çok sevimli oluyodur diyemeyincede :) o set ne * ben onuda bilmiyorum :) etrafta çocuk yokki :) olanlar uzağımızda:)

eş evde olunca bencede yeme işi bitmez kesin.. bizim her haftasonu öyle oluyo..yani çorludayken.burda k.validede annemde oluyoruz ... neyse acısını çıkarın canım :) her zman eşler evde olamıyo çünkü :)

inş az kaldı evleri tek e indirmeye :)

pileo, oh ne güzel valla :) süper cesursunuz saç konusunda o zman :) evet yarın eşim geliyo :) 2 li vuslatım var benimde :)) face koyarım ama senin face in yok sanıyodum ekleyelim bi ara. msj atıyorum sana :)

candaş sonuncu olmak çok güzle ya sıkıyorsun kenidni sonra küttt 600 yada 700 lira yap yap kuzum zula yap, bende altın günü yapmıştım teyzemide katmıştım eski arkadaşlarla ben eşie söyledim ama geçen buhar makinesi aldım ya diyorum altın paramdan para ver susss pusss bişi diyemedi
benim içime ojeyle abdest sinmiyor genelde regl dönemimde sürerdim birde sürekli yemek yapıyorum ya hoşuma gitmiyor, gusul abdesti ojeyi temizleyince alıyordum. İbadet konusunda ise yalınlıktan gösterişsizlikten yanayız ya hani ojeyle ibadet benim içime sinmiyor. Tak çıkar tırnaklar var onlara baksan :)) ama dediğim gibi benim içime simiyor arkadaşlarım ojeyi hiç takmıyorlar. Bir dene istersen hangisi içine sinerse. Beğendiğin açıklamada zaruret diyor keyfi olmaz gibi anladım ben

pileo kuzuu uyu esra erol izliyorum ben itiraf ediyorum bugün ona sardım, birde 1 haftadır çok yordum kendimi rahattayım bugün ayrıca 2 saat sonra iş var onları yapıcam elektirik süpürgesi yapıp ev silcem sonrada yemek akşam kardeş bende. öpüorum.

hadi sizinki büyük şehir ya bizim ki minnacık şehirde trafik var...bi de çok kötü kavşakları var tehlikeli biraz.bizde erkenden çıkıyoruz.bu hafta bitmek bilmedi yaaa geçmedi günler.bide sınıfıma yeni taşımalı öğrenciler geldi çok zorlandım şuan kafam kazan gibi..

canım en son 20 ağustosta oldum..ara ara karnım ağrıyor ama gelen giden yok.kürü sıkıldımda bıraktım tadı yüzünden değil.bana kötü gelmiyor içebiliyorum.bende çok korkarım gökgürültüsünden.hemen şartelleri indiririm:)
sıhhatler olsun canım..

cezammm kaç gün geçti senin regl, tahmin ediyorum canının ne kadar sıkkın olacağını, dur bakalım dr ne dedi?
karnım acayip şiş..baban benim karnımı görse tam not verirdio kadar büyüdü yani...ben hormonlarımı merak ediyorum.prolaktin düştümü diye.

canım ben mutlaka silerim ojemi..o yüzden de pek sürmem:))

hellom takipçilerimi bende göremiyom..ben öyle bişey paylaşmadım.ama ilk 3ü destinaya kaptırmışsın sonrası yok malesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…