- Konu Sahibi aylin_fatih
-
- #6.761
Amin. İnşallah canım. İstanbul Hatırası çok güzel bir roman. Ben okuyunca İstanbul sevgim arttı. İstanbulda doğup büyümeme rağmen bu kadar güzel bir şehir olduğunun farkında değilmişim. Bu sene doya doya seyrettim gittiğim yerleri... Ama cinayetlerin anlatıldığı bölümler çok. Polisiye özelliği yoğun. Eğer çok gerilirim dersen ertele ama güzel zaman geçiriyor ve çok şey öğreniyor insan. Hatta notlar alarak okumak lazım...
ilk fırsatta okuyayım :) aklımda.
Eski öğretmenleri düşünüyorum da çok olumsuz özellikleri varmış. Bizimki de bizi değil ama bazılarını çok döverdi. Hatta hatırlarım kaan diye bir arkadaş vardı o kadar döverdiki sonra kolanyayla silerdi. Sonra ilçe milli eğitim müdürü oldu. Yaşı vardı ve bekar erkek öğretmendi. Hiç unutmam derste hep: Ah dedikçe kara bağrım ütüler, avradın iyisini almış bizden kötüler." derdi.
günaydın ana kraliçelerrrrrr
kahvaltımı yapıp geliyorum öptm hepinizi
ayyy kızlarrr günaydın....hatta tünaydın....
sarmaya dörtlü aranıyortek başıma sarma yapıcam ( hamişler canınız çekmesin sarmayı pek beceremem zaten güzel yapsaydım canınız çeker diye demezdim
kocam ve kızım gittiler offf ben gitmedim işim çok...eşim babama yardıma gitti...kızımda hem çok sevdiği hemde kavga ettiği yiğenlerimin yanına gitti birazda burnu akıyor dün akşam oyun oynarken kaynanamın dizine çarpmış gözünün kenarını oldu davul gibi halası bir bebek almıştı oda yanaşına alerji yapmış oldumu benim fıstık kız yaralı bereli allhım günde 10 defa düşer nazar muskasıda yaptırdım yıldızı çok düşük kızımın çok nazara geliyor aynı babası gibi ama muskayı üzerinde taşıyamadığı için hala devam düşmeye
yaa okulla ilgili benimde bişey geldi aklıma adnan diye bir arkadaşım vardı hala var tabii ve biz şu anda komşuyuz çocukla evlendim geldim mahalleye bir baktım 3 ev var aramızda geçen onların kapıda oturuyoruz okuldan açtı konuyu anneside anlattı bir olayını adnan çok dayak yerdi serseri tembel tipli çocuklar olurya aynen öyleydi be hiç eksilmedi hala çalışmıyor alem çocuk yaa neyse annesi dediki bir gün adnan koşarak geliyor ama o kadar uzaktan bağırıyorki anneeee annneee kadın korkmuş tabii gelmiş yanına demiş ne oldu oğlum bugün hiç dayak yemedim annekadında gülmüş tabii ne desin..
canım hellom, bende senin ailen gibi bir ailede yetiştim bende çok gururluyum şu anda anlıyorum değerlerini allah izin verirse bende kızımı bu yönde yetiştireceğim...bu arada kızımda benim okuduğum ilk okula gidecek
ara ara gelirim yine...
bizim yengeyi izliyorduk ne güzel..keyfimiz yarım kaldı.acil göreve çağırdılar eşimi.siirtte 5 asker şehit olmuş..mekanları cennet olsun..galiba buralardada bi yerler karıştı..
minikler eşin gelmiş canım..gözün aydın
candasımsende de güzel bi buluşma var bu hafta
chnbsiz bi harflere geçin sen asıl o zaman ödevi gör..matematikte girecek işin içine:)))
hellombalık yemeye mi gittin..afiyrt olsun..yarasın kuzuma
destinakolay gelsin sarma için..hoş şimdiye çoktan mideye i,nmiştir
lonelinessgüzel haberler bekliyoruz canım
renkliatlasözledik seni gel artık
nazlımnerelerdesin...
ismi aklıma gelmeyen arkadaşlar gününz nasıl geçti?hepinize iyi geceler
Bu topiği seviyorum. Herkes herkesle barışık. Yazınca herkes herkesi okuyup hatırlayıp yazıyor. Alıntıya bile gerek yok çoğu zaman.
Şiir vermiş öğretmen ben ezberledim oğlan yarım ezberledi. Yazıyorum:
OKULUMUZ
Yellerle esiyor
Sellerle coşuyor
Açıldı okulumuz
Sevinçle coşuyoruz
Çantam, kalemim, defterim
Kitaplarım var benim
Neler neler öğretir
Sevgili öğretmenim.
Beğendiniz mi? Ben pek edebi bulmadım...
Yarına kaldı ödevler. Bugün yapamadık.
Herkes iyi gördüğüm kadarıyla. Biz de misafirlikten geldik. Arabamız yok. Hep bu gittiğimiz yerde konu olur ve eve gelince tartışırız. Gelince yine tartıştık. Bizim Yenge de kaçtı bu akşam...
canım aslında yazacak hiç dermanım yok sanırım hasta oluyorum akşama kadarda planlarla savaştım okumak için arada bakıyorum topiğe senin telaşını görünce dayanamadım :) çocuğa ezber yaptırmak yerine şekillerle kodlama yapsanben çocuklara şarkı şiir tekerleme öğretirken el kol vücut yardımıyla canlandırmalar yapıyorum hemencik öğreniyorlar ve unutmuyorlar bir dene istersen belki senin minik de benimkilerdendir
grip mi oldun canım..geçmiş olsun.evet canlandırma çok işe yarıyor..biz plan yapmıyoruz..kuvalzlarda var hepsi..müdürde paymayın boşuna kağıt israfı dedi..
ceza canım çok sağol kavuştum allah ayrı olan tüm çiftleri kavuştursun inşallah ve hiç ayırmasın.. buarada siz nerdeydiniz eşin polisti sanırım.. allah herkesin yar yardımcısı olsun asker ve polislerin daha çok.. bir de öğretmen kaçırılmış ne olacak bu işin sonu.. şehitlerimize allahtan rahmet diliyorum allah yakınlarına sabır versin büyük acı.....
sanırım grip oluyorum 2 gün yağmurda kalınca sonuç kaçınılmaz oldu tabiplan konusunda bursa çok sıkı tutuyor işi canım bursa teftiş die bir site var müfettişler ordan yazıyor takip zorunlu ordaki kalıplara uymayan hiç bir evrak kabul görmüyor geçen sene burnumuzdan geldi herkes nasibini aldı o yüzden hazır kullanamıyoruz geçen senekilere sesini çıkarmamıştı yine 1. sınıftı o yüzden tarihlerini felan değiştiriyorum aynısını kullancam :) ama o bile zahmetli işmiş ya da halsizlikten çok yorucu geldi :) idareye cd ile veriliyor ama sınıfta pc olmasına rağmen illaki çıktı isteniyor çok boş işler bunlar sanki açıp bakıyoruz :) iş olsun...
ayyy canlarım iyi geceler herkezlere...
cezacığım evet gerçekten mideye indi bile:)) yaa ben sarmaya başlamadan arkadaşı aradım ne yapıyon diye yeni hamile bu arada dediki canım bir.... istiyor buradaki komşularım yaparız dediler ama hala kimsede tık yok annemde oralı olmadı dedi dedim kız gel buraya ben yaparım yok kız dedi yaa saçmalama gel buraya dedim geldi biraz geç oldu elim çok yavaştırdaama arkadaşa güzel bir sofra hazırladım afiyetle yedi dediki ben hamileyimya sana birde dua ederimki inşallah sende bana güzel haberini veririsin sağolsun güzel bir gün oldu eşime diyorki hadi bekliyorum yetişin bize:))
hellom,evet vallahi arkadaş yetişti yardımda etti sağolsun laflarken nasıl bitti anlamadık tabii:)) kızımada malesef babası ve ben çok nazar değdiriyoruz allahım sen koru nazarlardan diyoruz ama yinede dedimya yıldızı düşük benim bıcırın allah daha beterinden korusun yaa canım bunlar oluyor malesef( teyzesi sizin nazarınız değmez korkma uzaksınız buraya:)) laf aramızda kocam gibi kızımda çok sakar:)) ne güzel yemeğe gidiyorsun canım niye malesef dedin sevmediğin kişilermi yoksa?
chnb, canım ne güzel bir şiir o öylee vallahi çok basit tam çocuklara göre ben böyle çok heyecanlıyım kızımda inşallah annesi gibi heyecanlı olur:))
minikler, canım geçmiş olsun ya öğretmenim hasta olma öğrencilerin çoookkk üzülürler sonra..yaa misafirden haber izleyemedik ayy ben bu şehit olaylarını kaldıramıyorum artık yaa bu kadar üzücü bir olay offf biz daha doğmamış evlatlar için ne göz yaşları döktük allahım sabır versin ailelerine...
renkliatlas sanırım pazartesi falan gelir bugün nişan olursa anca döner...
senem, kuzucuk ve nartanesi nasılsın?
yamatake, nasılsın canım? hellom şu dr gidecek arkadaşımız yamatakeydi:))
candaş, fanfini fin fon durumlarındasındır şu saatler heralde
tafff, ateş ölçme profösörümüz nerdesin canım yaa...özledik seni...
nuraycığım, ne oldu son durum nedir canım merak ettim seni...
loneliness, canım 6-7 eylül yazmıştın yumurtlamanmı o zamandı?
nazlım , gülüm bugün yarın tatilsin galiba ama cumada yoktun pazartesi ses ver bize...
bende soğan küründe 8. gündü cezam adet yokmu hala? bende yokk bugün biraz sanki akıntım artmıştı gibi ama ne akıntı anlatamam günlük pedin yarısını bırakın çeyreğinin çeyreği kadar bu kürde hiç akıntım olmadı aceba idrarla atılmış olabilirmi kistler anlamadım yaa:26::26::84::84:
canım aslında yazacak hiç dermanım yok sanırım hasta oluyorum akşama kadarda planlarla savaştım okumak için arada bakıyorum topiğe senin telaşını görünce dayanamadım :) çocuğa ezber yaptırmak yerine şekillerle kodlama yapsanben çocuklara şarkı şiir tekerleme öğretirken el kol vücut yardımıyla canlandırmalar yapıyorum hemencik öğreniyorlar ve unutmuyorlar bir dene istersen belki senin minik de benimkilerdendir
bizim içide edebi olması ikinci planda.biz şiir kafiyelimiona bakarız..ezberlemesi kolay olsun diye.araba önemli yaaaaa malesef..ufak tefek bişey olmalı insanın elinin altında..ben hamile iken yoktu hatta kürtaj günü taksi tutup gitmiştik bu eşimi üzmüştü..hemen bi kaç gün içinde aldık arabayı..
bizim yenge her zaman ki gibi güzeldi..tekrarı olur herhalde izlersin ozaman yada internetten..
ceza canım çok sağol kavuştum allah ayrı olan tüm çiftleri kavuştursun inşallah ve hiç ayırmasın.. buarada siz nerdeydiniz eşin polisti sanırım.. allah herkesin yar yardımcısı olsun asker ve polislerin daha çok.. bir de öğretmen kaçırılmış ne olacak bu işin sonu.. şehitlerimize allahtan rahmet diliyorum allah yakınlarına sabır versin büyük acı.....
Destina eminim güzel olmuştur. Kızına da felak nas oku, öyle derler...ayyy canlarım iyi geceler herkezlere...
cezacığım evet gerçekten mideye indi bile:)) yaa ben sarmaya başlamadan arkadaşı aradım ne yapıyon diye yeni hamile bu arada dediki canım bir.... istiyor buradaki komşularım yaparız dediler ama hala kimsede tık yok annemde oralı olmadı dedi dedim kız gel buraya ben yaparım yok kız dedi yaa saçmalama gel buraya dedim geldi biraz geç oldu elim çok yavaştırdaama arkadaşa güzel bir sofra hazırladım afiyetle yedi dediki ben hamileyimya sana birde dua ederimki inşallah sende bana güzel haberini veririsin sağolsun güzel bir gün oldu eşime diyorki hadi bekliyorum yetişin bize:))
hellom,evet vallahi arkadaş yetişti yardımda etti sağolsun laflarken nasıl bitti anlamadık tabii:)) kızımada malesef babası ve ben çok nazar değdiriyoruz allahım sen koru nazarlardan diyoruz ama yinede dedimya yıldızı düşük benim bıcırın allah daha beterinden korusun yaa canım bunlar oluyor malesef( teyzesi sizin nazarınız değmez korkma uzaksınız buraya:)) laf aramızda kocam gibi kızımda çok sakar:)) ne güzel yemeğe gidiyorsun canım niye malesef dedin sevmediğin kişilermi yoksa?
chnb, canım ne güzel bir şiir o öylee vallahi çok basit tam çocuklara göre ben böyle çok heyecanlıyım kızımda inşallah annesi gibi heyecanlı olur:))
minikler, canım geçmiş olsun ya öğretmenim hasta olma öğrencilerin çoookkk üzülürler sonra..yaa misafirden haber izleyemedik ayy ben bu şehit olaylarını kaldıramıyorum artık yaa bu kadar üzücü bir olay offf biz daha doğmamış evlatlar için ne göz yaşları döktük allahım sabır versin ailelerine...
renkliatlas sanırım pazartesi falan gelir bugün nişan olursa anca döner...
yamatake, nasılsın canım? hellom şu dr gidecek arkadaşımız yamatakeydi:))
candaş, fanfini fin fon durumlarındasındır şu saatler heralde
tafff, ateş ölçme profösörümüz nerdesin canım yaa...özledik seni...
nuraycığım, ne oldu son durum nedir canım merak ettim seni...
loneliness, canım 6-7 eylül yazmıştın yumurtlamanmı o zamandı?
nazlım , gülüm bugün yarın tatilsin galiba ama cumada yoktun pazartesi ses ver bize...
bende soğan küründe 8. gündü cezam adet yokmu hala? bende yokk bugün biraz sanki akıntım artmıştı gibi ama ne akıntı anlatamam günlük pedin yarısını bırakın çeyreğinin çeyreği kadar bu kürde hiç akıntım olmadı aceba idrarla atılmış olabilirmi kistler anlamadım yaa:26::26::84::84:
günaydın iyi pazarlar kıslarrr,
cezam ve destina evet canınız çekmesin balık lokantasıydımalesef dedim çünkü, şimdi face den de göreiblirsiniz eşimin bekarlıktan erkek arkadaşı vardı ki çocuğu çok severim birde yine eşimin fb'den çok sevdiği erkek arkadaşı vardı sonra hepimiz evlendik biz onlarla ayrı ayrı görüşüyorduk birbirlerini tanmıyorlardı sonra dedik biz bunları tanıştıralım, tanıştırınce bekar olan erkek arkadaşın eşi beni pek hoşbeş sevmiyordu mecburiyetten görüşüyor gibiydik sonra hep beraaber geçen sene tatile gittik face de var fotolar tatil falan derken sonra bize haber vermeden görüşmeye başladılar bizi dışlar gibi oldular ve en son ben hamile kalınca hep beraber gideceğimiz tatilde bize hiç fikir sormadan kendi aralarında karar verip tatile gitiler eşimde çok bozulur böyle şeye usule önem verir görüşmemeye başldı sonra bende dedim ki biz onlarla kandilleşmeyiz, bayramlaşmayız, habere eğlencelerde bir araya geliyoruz demekki onlara verilecek değer bu boşver Kusursuz dost arayan dostsuz kalır dedik ve öylece görüşüyoruz. Samimiyetsiz olmayı işini bilen olmayı sevmediğim için çok içime sinmiyor ama takılıyoruz ondan malesefdi.
bu arada canlandırma ile ezber olayını bilmiyordum öğrendim sayenizde teşekkür ederim.
destina çok sevaba girmişsindir afiyet olmuş olsun.
nuraycım ve hepimiz için dua ediyorum artık inatçı bebeler gelsinler annelerine, oyuncu bebeler de üzmesinler annelerini, hepinizi seviyorum ve hepimizin anne olmasnı 2.kez anneliği pekiştirilmesini çok istiyorum. inşallah hayırlısıyla.
chnb bende takıyorum. yazını okuduktan sonra çok düşündüm. çocuk yapmak çok zormuş onu anladım. Hamile kalana kadar neler çekiyoruz biliyoruz şimdi hamileyim ama sonum sonumuz ne olacak Allah bilir.
ben senim diye düşünürsem...yanlışım ve yanıldığım noktaları düzeltebilirsin canım hiç çekinme.
tedavi süresinde yaşadığım şehir sorun olacak, maddi ve manevi hırpalanacağım. Hamileykende zorluklar beni bekleyecek. Kan pıhtılaşma yok dikiş yok kaybetme korkus yok sağlıksızsa kaygısı...
Tüm bunlarla savaşırken ben kimim? 2 işte çalışan, meseleği sorumluluk gerektiren, oğlu yeni okula başlamış, eşini kırmak istemeyen sosyal çevresi yaşantısı olan biriyim. Ben tüm samimiyetimle diyorum ki denerdim elimden geleni ardına koymazdım. Birincisi önümde oğlum var allah ol derse oluyor görüyorum biliyorum. ikincisi bu hayatta insana kardeş gerekiyormuş bunu çok iyi bliyorum. Annem ölmeden kardeşimle kedi köpektik hiç çekemezdik birbirimizi derdim ki hep keşke tek çocuk olsaydım annemi paylaşamazdık sonra annem öldü ve kardeşim sığınağım oldu. Aynı karında aynı anneye sahip olduğum bana aile hissini hala yaşatan kardeşim. Oğluma bu şansı vermek isterdim. Ben eminim ki sen bilirsin sabrının tükeneceği zamanı artık daha denemeyeceğim dediğin zamanı sana tak gelen zamanı o zamana kadar denerdim. Diyelim ki boşa kürek çekmek oldu maddi manevi tükendin ama bileceksin ki sen elinden geleni yaptın. Hep olumsuz bizi bulacakmış gibi geliyor çağırıyoruz mu ne biraz. Anne olanlar hep diyorlar ki; bebeğini kucağına almak bambaşka bir duygu anlatamam, teyzemde derki kucağına aldığında mutluluk oranın 1 se giderek çoğalan bir sevgi bir aşk bir duygu. Kazanacaklarım daha kıymetli der ve ya allah ya bismillah derdim.
nasip kısmet önüne zaten geçemiyoruz. Çok güzel olacak herşey inşallah.
İyiyiz Canım ya. Yoruluyorum şu aralar çok. Dizlerimin bağı çözülüyor resmen.Buün bir de resmen çırpındı içerde, korkuttu beni. Yer mi değiştiriyo anlamadım. Bir süre hareket etmeyince korktum. Sonra yine başladı eşşek sıpasıayyy canlarım iyi geceler herkezlere...
Gözlerim doldu canım yazınıı okurken. Biz de iki kızız. Dediğin gibi hep kavga ederdik o 16 yaşında evlendi evlenene kadar kavga ettik. Şimdi iyi ki de var diyorum. Gerçekten ne olursaolsun kardeş başka. Ben de çok istiyorum kardeşi olsun ama yıpratıcı bir süreç Ne güzel yazmışsın...
İyiyiz Canım ya. Yoruluyorum şu aralar çok. Dizlerimin bağı çözülüyor resmen.Buün bir de resmen çırpındı içerde, korkuttu beni. Yer mi değiştiriyo anlamadım. Bir süre hareket etmeyince korktum. Sonra yine başladı eşşek sıpasıŞimdiden kavga ediyoruz kızımla,bildiğin gibi değil Sizin var mı böyle ana-kız kavgalarınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?