benim korkum ne biliomusun adetim düzensiz gelicek diye offff hep kötü düşünmek zorundamıyız yaaaa neyse bebeğim yaa üzmeyelim kendimizi kocam kafayı yedi ne desem vardır bundada bi hikmet diyo adam melek gibi bişi oldu hayrolsun
canım inşallah sorun olmadan gelir düzenlice. Eşine yazdığına da güldüm canım ya:))
ya biri buna hikmet baba diye bi hikaye anlatmış köyün birinde hikmet baba diye yaşlı bi amca varmış ne olursa olsun herşeye vardır bi hikmet dermiş köylüler bununla dalga geçerlermiş bigün köylüler hikmet babanın ineğini kaçırmış dağa bırakıp geri dönmüşler sonra oda karısıyla ineği aramaya çıkmış ineği bulmuşlar hikmet baba köye dönelim demiş karısıda geç oldu burda yatalım sabah erkenden yol alırız demiş köye bi gelmişler köy yerinde yok deprem olmuş herkes ölmüş
bizimki pek etkilenmiş herşeye vardır bi hikmet diyo:)
etkilenmiş demek. Aslında ayet var. Sizin hayır bildiklerinizde şer, şer bildiklerinizde hayır vardır diye. Ama beynimize kabul ettirsek de gönlümüze söz geçiremiyoruz sanırım. Bu arada inşallah düzenli gelir yazmışım, inşallah 9 ay olmamak üzere bir dahaki aya gelmez inşallah. Amin...
Ben şimdilik diskalifiye oldum bebek olayından...
sorabilirsin canımRenklitaş sana bir şey sorsam eşine sorabilir misin?
Kızlar okuldan geldim. Adeti gelenler var, bekleyenlere sevindim, Candaşçığım senin gelmeseydi sevinecektim canım.
Sinau lekelenmelerin varmış, aman dikkat et. Doktoruna bence lekelenmen her geldiğinde telefonda danış canım...
Renklitaş yara bazen hamileleğe engel olabiliyor. Demekki ciddi değilmiş ki sana yakalım ya da donduralım dememiş. Ben ilk düşüğümden sonra oluşan yarayı yaktırdım 3 ay sonra hamile kaldım canım. Enfeksiyon için antibiyotik verdi mi? Smear ben de yaptırmıştım temiz geldi. İnşallah sorun çıkmaz. Üzülmüşsündür tabi. Ama İsveç inşallah uğurunu gösterir yine hamile kalırsın ilk aydan inşallah. Peki gidince yazacak mısın buraya? Ne kadar kalacaksın?
canım ablacım ya hakkımıda hayırlısı inşallah diyecek söz yok bütün büyükler düşüğün ayağı içerdedir dedi ama benimki de dışarı çıkmış galiba:)ay sormaya başladı bile millet sinir ediolarr
haklısın ablacım bildiin doğum yaptım ben doğumuda gördüm be:)korkunçtu aklıme gelince karnım yanıyo valla ne baardım ama bütün hastaları ayağa kaldırmışım:)bende öle diyprum korunmadayız diyorum bide tersliom soramıolar bidahaCanım boş ver korunuyoruz doktor 6 ay korunun dedi filan de bari.Bir de canım senin bebiş büyüktü ya vücudun anca toparlıyordur bence...
merhaba cnm geçmiş olsun rahim ağzı yarası bendede vardı daha doğrusu varmış genel bi muayne için gittiğimde öğrendim bendende smear alındı telefonda sonucu söyledi dr.yara kendiliğinden iyileşiyo dedi.şayet ilişki sonrası kanama ve kokulu akıntın olursa gel demişdi ilaç falan hiçbişi vermedi.bebek içinde stres yapma güzelim daha 2 ay olmuş başlayalı
canım azcıkkkk kötümsü çokkk iyi haberler almışsın temiz olması süper hazır olman süper yara olayınada takılma umarım gönlünce olur herşeyy
sorabilirsin canım
canım üzüldüm tabi özellikle yara içindoktor doğum kontrol hapı kullandın mı dedi 4 sene önce ilk evlendiğimde kullandım ama ne ağrım var nede çok akıntım var ,demekki çok ciddi bişe dğeil. şimdi gebelik düşünüyorsun yakmaya dondurmaya gerek yok dedi.enfeksiyon için vajinal tablet verdi ama eli kulağında yarın öbürgün adet olurum adet bitsin sonra diye düşünüyorum.. yara acaba düşükten kürtajdan sonra mı oluştu ki dr da izmire gidecekmiş sizce başka bi dr a görüneyim mi? isveçe gidince daha sık yazarım buraya , çok boş vaktim oluyor orda.. aralığın 20 sine kadar oradayım
nazlım canım benim allah iyiliğini versin emiii:)))
bugün misafirim vardı ben açtım misafir geldi sonrada unuttum pc yi şimdide yazdıklarınızı okuyordum geldi canım geldi allahıma çok şükür eskiden olduğu gibi geldi ama inşallah düzene girer... soğan kürü iyi geldi heralde yoksa eşinin dediği gibi adetin gelme hikmetimi vardı bilmiyoru:))
Gideceğin doktorda farklı bir şey demeyecektir ama anladığım kadarıyla yurtdışında bu işler zor. Şayet için rahat edecekse git başka doktora istersen.
Benim ilk düşüğüm hastanede doktor kontrolünde kendiliğinden oldu ve içerde parça kalmasın diye ultrasonla aleti fazla hareket ettirdi canım yandı. Belki ondan olabilir yara demişti doktor. Gerek yoksa yaktırma zaten. Rahime yapılan her türlü müdahale rahimağzı yetmezliğine neden olabilirmiş. Üzülme inşallah yakında gelir bebeiş.
Soruma gelince canım benim eşimin 47 kromozomunun hangi kromozomlar olduğu belli değil ya. İstanbuldaki prof diyorki genlerin diziliş resimlerini al gönder genetikçilerime göstereceğim. Ankaradaki bu testi yapan anlamadıysa hangi kromozoma ait olduğunu. Bu doktorun genetikçisi anlar mı ki?
Bir de kromozom problemi olanlara pgt ile tüp bebek öneriliyor. Pgt de 2 yöntem var:
1. Fish yöntemiroblemli gen hangisi ise ona dönük çalışma yapılıyor embriyo ona göre rahime yerleştiriliyor.
2. 24 Şur tekniği: Gen tümden inceleniyor. Ona göre yerleştirme oluyor.
Pgt topiği var. Oradakiler hep 24 şur yaptırıyorlar garanti olsun diye. Ben de pgt yaptırırsam 24 şur tekniği düşünüyorum. O zaman problemin hangi kromozoma ait olduğunu belli edecek maliyetli testleri yaptırmadan direk 24 şuru yaptırsam nasıl olur? Ben hangi gende problem olduğunu öğrensemde zaten 24 şurla isteyeceğim. Ne der eşin bu konuda?
Sağ olasın...
kızlar tek tek yazdım ama bağlantı kopunca silindi en uyuz olduğum iş.
chnb hoşgeldin
candaşım nabersin, regl mi geliyor yoksa
nazlım söksün bir an önce kuzum bazlarının vucudu zor topluyor ben zor toplananlardanım.
renkiatlas kuzum evet yara ve enfeksiyon biraz sıkıntı olmşu ama çok şükür rahim ve yumoşlar çok güzelmiş,
kızçeler ben iyiyim evi toparlıyacağım, arkadaş gelmişti iyi güzel geçti rahat bir kızdı, bir şeyler yaptık. bademcik arıyor, akşam yokum kına gecesi olayları varmış :)) öpüyorum hepinizi.
canım 3 kere felan okudum , başım döndü çok karışık geldi. canım senin ilk yaptığın test sadece kromozom fazlalığını belli eden bi testti, ama hangi kromozomda olduğu belli değildi ,hangi kromozom olduğunu öğrenmek için ayrı bi test gerekiyor onu yaptırman gerekiyor, bunu daha önce konuşmuştuk eşime sorduğumda..
şimdiki sorunu eşime yazdım , şuan labratuarında bi ara yazar o bana , bu soruda terminoloji hatası var dedi birazdan dönerim sana dedi.. bekliyorum canım yazınca buraya yazarım ne dediğini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?