Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kızlar okuldan geldim. Adeti gelenler var, bekleyenlere sevindim, Candaşçığım senin gelmeseydi sevinecektim canım.
Sinau lekelenmelerin varmış, aman dikkat et. Doktoruna bence lekelenmen her geldiğinde telefonda danış canım...
Renklitaş yara bazen hamileleğe engel olabiliyor. Demekki ciddi değilmiş ki sana yakalım ya da donduralım dememiş. Ben ilk düşüğümden sonra oluşan yarayı yaktırdım 3 ay sonra hamile kaldım canım. Enfeksiyon için antibiyotik verdi mi? Smear ben de yaptırmıştım temiz geldi. İnşallah sorun çıkmaz. Üzülmüşsündür tabi. Ama İsveç inşallah uğurunu gösterir yine hamile kalırsın ilk aydan inşallah. Peki gidince yazacak mısın buraya? Ne kadar kalacaksın?

Canım inşallah sorun olmadan gelir düzenlice. Eşine yazdığına da güldüm canım ya:))

Renklitaş sana bir şey sorsam eşine sorabilir misin?

canım inşallah sorun olmadan gelir düzenlice. Eşine yazdığına da güldüm canım ya:))

ya biri buna hikmet baba diye bi hikaye anlatmış köyün birinde hikmet baba diye yaşlı bi amca varmış ne olursa olsun herşeye vardır bi hikmet dermiş köylüler bununla dalga geçerlermiş bigün köylüler hikmet babanın ineğini kaçırmış dağa bırakıp geri dönmüşler sonra oda karısıyla ineği aramaya çıkmış ineği bulmuşlar hikmet baba köye dönelim demiş karısıda geç oldu burda yatalım sabah erkenden yol alırız demiş köye bi gelmişler köy yerinde yok deprem olmuş herkes ölmüş

bizimki pek etkilenmiş herşeye vardır bi hikmet diyo:)

Etkilenmiş demek. Aslında ayet var. Sizin hayır bildiklerinizde şer, şer bildiklerinizde hayır vardır diye. Ama beynimize kabul ettirsek de gönlümüze söz geçiremiyoruz sanırım. Bu arada inşallah düzenli gelir yazmışım, inşallah 9 ay olmamak üzere bir dahaki aya gelmez inşallah. Amin...

Ben şimdilik diskalifiye oldum bebek olayından...

canım ablacım ya hakkımıda hayırlısı inşallah diyecek söz yok bütün büyükler düşüğün ayağı içerdedir dedi ama benimki de dışarı çıkmış galiba:)ay sormaya başladı bile millet sinir ediolarr

Renklitaş sana bir şey sorsam eşine sorabilir misin?
sorabilirsin canım

canım üzüldüm tabi özellikle yara için doktor doğum kontrol hapı kullandın mı dedi 4 sene önce ilk evlendiğimde kullandım ama ne ağrım var nede çok akıntım var ,demekki çok ciddi bişe dğeil. şimdi gebelik düşünüyorsun yakmaya dondurmaya gerek yok dedi.enfeksiyon için vajinal tablet verdi ama eli kulağında yarın öbürgün adet olurum adet bitsin sonra diye düşünüyorum.. yara acaba düşükten kürtajdan sonra mı oluştu ki dr da izmire gidecekmiş sizce başka bi dr a görüneyim mi? isveçe gidince daha sık yazarım buraya , çok boş vaktim oluyor orda.. aralığın 20 sine kadar oradayım

Canım boş ver korunuyoruz doktor 6 ay korunun dedi filan de bari.Bir de canım senin bebiş büyüktü ya vücudun anca toparlıyordur bence...

Canım boş ver korunuyoruz doktor 6 ay korunun dedi filan de bari.Bir de canım senin bebiş büyüktü ya vücudun anca toparlıyordur bence...
haklısın ablacım bildiin doğum yaptım ben doğumuda gördüm be:)korkunçtu aklıme gelince karnım yanıyo valla ne baardım ama bütün hastaları ayağa kaldırmışım:)bende öle diyprum korunmadayız diyorum bide tersliom soramıolar bidaha

canım azcıkkkk kötümsü çokkk iyi haberler almışsın temiz olması süper hazır olman süper yara olayınada takılma umarım gönlünce olur herşeyy

sağolun kızlar moralim düzeldi sizle konuşunca... haberler iyi aslında demi :) yumurtalıklar iyi rahim iyi.. çok şükür bu yarada belkide kürtaj da oldu hayırlısı oolsun.. ağrımı kokulu akıntım yok demekki öyle ciddi büyük bi yara değil

kızlar tek tek yazdım ama bağlantı kopunca silindi en uyuz olduğum iş.

chnb hoşgeldin

candaşım nabersin, regl mi geliyor yoksa

nazlım söksün bir an önce kuzum bazlarının vucudu zor topluyor ben zor toplananlardanım.

renkiatlas kuzum evet yara ve enfeksiyon biraz sıkıntı olmşu ama çok şükür rahim ve yumoşlar çok güzelmiş,

kızçeler ben iyiyim evi toparlıyacağım, arkadaş gelmişti iyi güzel geçti rahat bir kızdı, bir şeyler yaptık. bademcik arıyor, akşam yokum kına gecesi olayları varmış :)) öpüyorum hepinizi.

Gideceğin doktorda farklı bir şey demeyecektir ama anladığım kadarıyla yurtdışında bu işler zor. Şayet için rahat edecekse git başka doktora istersen.
Benim ilk düşüğüm hastanede doktor kontrolünde kendiliğinden oldu ve içerde parça kalmasın diye ultrasonla aleti fazla hareket ettirdi canım yandı. Belki ondan olabilir yara demişti doktor. Gerek yoksa yaktırma zaten. Rahime yapılan her türlü müdahale rahimağzı yetmezliğine neden olabilirmiş. Üzülme inşallah yakında gelir bebeiş.

Soruma gelince canım benim eşimin 47 kromozomunun hangi kromozomlar olduğu belli değil ya. İstanbuldaki prof diyorki genlerin diziliş resimlerini al gönder genetikçilerime göstereceğim. Ankaradaki bu testi yapan anlamadıysa hangi kromozoma ait olduğunu. Bu doktorun genetikçisi anlar mı ki?

Bir de kromozom problemi olanlara pgt ile tüp bebek öneriliyor. Pgt de 2 yöntem var:
1. Fish yöntemiroblemli gen hangisi ise ona dönük çalışma yapılıyor embriyo ona göre rahime yerleştiriliyor.
2. 24 Şur tekniği: Gen tümden inceleniyor. Ona göre yerleştirme oluyor.

Pgt topiği var. Oradakiler hep 24 şur yaptırıyorlar garanti olsun diye. Ben de pgt yaptırırsam 24 şur tekniği düşünüyorum. O zaman problemin hangi kromozoma ait olduğunu belli edecek maliyetli testleri yaptırmadan direk 24 şuru yaptırsam nasıl olur? Ben hangi gende problem olduğunu öğrensemde zaten 24 şurla isteyeceğim. Ne der eşin bu konuda?

Sağ olasın...

destina sabahta sordum kız niye cvp vermion söküldünmü sen ay bacaklarıma kadar ağrı vurdu azcık azcık gelio ağrım çok var ilaç almakda istemiyorum

nazlım canım benim allah iyiliğini versin emiii:)))

bugün misafirim vardı ben açtım misafir geldi sonrada unuttum pc yi şimdide yazdıklarınızı okuyordum geldi canım geldi allahıma çok şükür eskiden olduğu gibi geldi ama inşallah düzene girer... soğan kürü iyi geldi heralde yoksa eşinin dediği gibi adetin gelme hikmetimi vardı bilmiyoru:))

bende kocamla dalga geçcem hikmet dede dicem ona:)zati dede gibi adam çöktü midesi ağrıyıp duruyo ay kız bende bi sökülsemde rahatlasam hee oyuncak etti bizi bu adet sıra cezada o naptı acaba hadi gözün aydın senin canım

canım 3 kere felan okudum , başım döndü çok karışık geldi. canım senin ilk yaptığın test sadece kromozom fazlalığını belli eden bi testti, ama hangi kromozomda olduğu belli değildi ,hangi kromozom olduğunu öğrenmek için ayrı bi test gerekiyor onu yaptırman gerekiyor, bunu daha önce konuşmuştuk eşime sorduğumda..
şimdiki sorunu eşime yazdım , şuan labratuarında bi ara yazar o bana , bu soruda terminoloji hatası var dedi birazdan dönerim sana dedi.. bekliyorum canım yazınca buraya yazarım ne dediğini

Sağ ol canım. Azıcık dinlem be tatlım. Se git. Ne çağırıp durursun insanları? Git ye iç sana hizmet etsinler. Ben de öyleyim canım gerçi ama olmamak lazım canım ya...

Şimdi ödev maratonu başlıyor. Önceki gün unuttuklarını da vermişti dün öğretmen. Akşam 11 de bitti ödev biz de bittik. 10 sayfa ve A 4 boyunda kağıtlar. Artık son 2 sayfada çocuk uyuyor ben elinden tuttum çizgilerin üzerinden geçtik.Bugün daha az tabi başlıyoruz Allah yardım etsin. Ödev bitince ben aynene şöyleyim:
Ödev yaptırırken de böyle:

Adeti gelenlere de duam dokuz ay boyunca son adetiniz olsun inşallah amin.

Canım normalde preferik kanda kromozom analizi yapılınca bildiğim kadarıyla sorunun hangi kromozomda olduğu belli oluyor. Ama eşimin belli olmamış. Gelen doktor da sıkça rastlanan kromozom değil dedi.Bunun için de ayrıyeten 2 test yapacağız dedi. Ama benim İstanbuldaki profda diyorki o testleri yaptırma, genlerin dizilişini gösteren o analizin resimlerini gönder bana, ben de genetikçilerime göstereyim dedi.

Yani genetik testimi yapan anlamadıysa sorunun hangi kromozomda olduğunu profun doktoru resimlerden sorunlu kromozomu anlar mı?

Bir de yeni yaptıracağım testlerde sorunlu kromozomun hangisi olduğu anlaşılsa da ben 24 şur denilen tüm bilinen kromozom bozukluklarını inceleyen teknikle pgt yöntemi düşünüyorum. O yüzden masraf yapmayayım hangisinde sorun var diye düşündüm canım... Yanlış mı düşünüyorum.

nazlım, umarım seninkide gelir bir an önce ayy karnımın şişi indi birazda olsa yaa o neydi öyle...

renkli atlas, canım geçmiş olsun...bende chnb gibi düşünüyorum içine sinmediyse git başka dr... ama smear iyi çıkar diye düşünüyorum yara hakkında kötü bişey demediği için canım...

hellom, sende bugün misafir ağırlamışsın benim gibi güzeldi benim ginimde ama kızım misafiri çok kıskandı iki çift laf ettirmedi yaa sürekli anne canım sıkılıyor canımcılık oynayalım dedi durdu bir misafire laf yetiştirdim bir kızıma çok ypruldum boğazlarım ağrıdı...:)))

chnb, canım bu yazdıklarını şu anda biz anlayamıyoruz ama dualrımız seninle canım allahım tez zamanda emeklerini boşa çıkarmadan oğluna sağlıklı ve ayırlı bir kardeş versin...işteee anne budur daha karnına düşmeden emek harcıyorsun bebişin olsun hayırlısıyla büyüsün ona bunları anlatacak teyzeleri var canım...

candaş, canım geldimi lekelerin gerisi?

nuraycığım canım yaa sen böyle gurbet falan yazınca çok üzülüyorum kendimi düşünüyorumda zor bee allah kolaylık versin üzenleride takma kafaya bizim düşünecek daha güzel hayallerimiz var bebeklerimiz olacak allahın izniyle canım.... buradan almanyaya geçen sene evlenen bir arkadaş vardı yeni duydum boşanmış çok üzüldüm düğünündede eşime dedimki damadı hiç gözüm tutmadı neden dedi baksana gözler fıldır fıldır bu çok çapkın bişey allah sonunu hayır etsin kızın yerine kendimi koymuştum hiç bilmediğim bir memleket falan neyse damat zaten almanyada evliymiş kızla takılar için evlenmiş allahım sen koru yarabbim nasıl üzüldüm yaa kız 2 ay bile evli kalmadan boşanmış..( zaten düğünden sonra hemen takıları almış kızın kaynanası sonuç işte anlattığım gibi...her sene geliyormusunuz canım?

sinau, canım yaa bence bir daha git yada ara dr umarım iyisinizdir hemen panik yapmada her lekelenmenin ardı kötü diye bişey yok canım...

yamatakee, nerlerdesin canım hepten gittin yaa??

ceza, senden naber?

minikler, sen nasılsın canım?

kızlar bende ovulasyon testi aldım:)) hello canım one step markayı kaldırmışlar internette hiç bir sayfada yok... bende wondfo diye bir marka aldım medi smart okuduğum kadarıyla iyiydi ama içinde çok az olduğu için ilk denemem ya bunu aldım bakalım merak ediyorum yarın gelir heralde...

Son düzenleme:
canım eşim dediki;
(aynen kopyalıyorum)
kromozom fazlaligi var
*gen degil
*fazla olan hani kromozom o bulunabilir
*ama tup bebek icin zaten
*kromozom sayisi normal olanlari ayiklayacaklar
*bence tup bebek yapacaklarsa
*diger testlere gerek yok
*tabi bunu tup bebek uzmanlarina sorarsa daha uygun olur
*gerekiyorsa orda isterler zaten
Allah şifa versin diyo....
bide eşiminde sana sorusu var
*bu kromozom bozuklugu olup olmadiginin testini kaca yapmislar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…