- Konu Sahibi aylin_fatih
-
- #6.961
Canım normalde preferik kanda kromozom analizi yapılınca bildiğim kadarıyla sorunun hangi kromozomda olduğu belli oluyor. Ama eşimin belli olmamış. Gelen doktor da sıkça rastlanan kromozom değil dedi.Bunun için de ayrıyeten 2 test yapacağız dedi. Ama benim İstanbuldaki profda diyorki o testleri yaptırma, genlerin dizilişini gösteren o analizin resimlerini gönder bana, ben de genetikçilerime göstereyim dedi.
Yani genetik testimi yapan anlamadıysa sorunun hangi kromozomda olduğunu profun doktoru resimlerden sorunlu kromozomu anlar mı?
Bir de yeni yaptıracağım testlerde sorunlu kromozomun hangisi olduğu anlaşılsa da ben 24 şur denilen tüm bilinen kromozom bozukluklarını inceleyen teknikle pgt yöntemi düşünüyorum. O yüzden masraf yapmayayım hangisinde sorun var diye düşündüm canım... Yanlış mı düşünüyorum.
nazlım, umarım seninkide gelir bir an önce ayy karnımın şişi indi birazda olsa yaa o neydi öyle...
renkli atlas, canım geçmiş olsun...bende chnb gibi düşünüyorum içine sinmediyse git başka dr... ama smear iyi çıkar diye düşünüyorum yara hakkında kötü bişey demediği için canım...
hellom, sende bugün misafir ağırlamışsın benim gibi güzeldi benim ginimde ama kızım misafiri çok kıskandı iki çift laf ettirmedi yaa sürekli anne canım sıkılıyor canımcılık oynayalım dedi durdu bir misafire laf yetiştirdim bir kızıma çok ypruldum boğazlarım ağrıdı...:)))
chnb, canım bu yazdıklarını şu anda biz anlayamıyoruz ama dualrımız seninle canım allahım tez zamanda emeklerini boşa çıkarmadan oğluna sağlıklı ve ayırlı bir kardeş versin...işteee anne budur daha karnına düşmeden emek harcıyorsun bebişin olsun hayırlısıyla büyüsün ona bunları anlatacak teyzeleri var canım...
candaş, canım geldimi lekelerin gerisi?
nuraycığım canım yaa sen böyle gurbet falan yazınca çok üzülüyorum kendimi düşünüyorumda zor bee allah kolaylık versin üzenleride takma kafaya bizim düşünecek daha güzel hayallerimiz var bebeklerimiz olacak allahın izniyle canım.... buradan almanyaya geçen sene evlenen bir arkadaş vardı yeni duydum boşanmış çok üzüldüm düğünündede eşime dedimki damadı hiç gözüm tutmadı neden dedi baksana gözler fıldır fıldır bu çok çapkın bişey allah sonunu hayır etsin kızın yerine kendimi koymuştum hiç bilmediğim bir memleket falan neyse damat zaten almanyada evliymiş kızla takılar için evlenmiş allahım sen koru yarabbim nasıl üzüldüm yaa kız 2 ay bile evli kalmadan boşanmış..( zaten düğünden sonra hemen takıları almış kızın kaynanası sonuç işte anlattığım gibi...her sene geliyormusunuz canım?
sinau, canım yaa bence bir daha git yada ara dr umarım iyisinizdir hemen panik yapmada her lekelenmenin ardı kötü diye bişey yok canım...
yamatakee, nerlerdesin canım hepten gittin yaa??
ceza, senden naber?
minikler, sen nasılsın canım?
kızlar bende ovulasyon testi aldım:)) hello canım one step markayı kaldırmışlar internette hiç bir sayfada yok... bende wondfo diye bir marka aldım medi smart okuduğum kadarıyla iyiydi ama içinde çok az olduğu için ilk denemem ya bunu aldım bakalım merak ediyorum yarın gelir heralde...
canım eşim dediki;
(aynen kopyalıyorum)
kromozom fazlaligi var
*gen degil
*fazla olan hani kromozom o bulunabilir
*ama tup bebek icin zaten
*kromozom sayisi normal olanlari ayiklayacaklar
*bence tup bebek yapacaklarsa
*diger testlere gerek yok
*tabi bunu tup bebek uzmanlarina sorarsa daha uygun olur
*gerekiyorsa orda isterler zaten
Allah şifa versin diyo....
bide eşiminde sana sorusu var
*bu kromozom bozuklugu olup olmadiginin testini kaca yapmislar?
aynen eşimin buna yazdığı cevabı yapıştırıyorum tatlım..
*kromozomlarin dizilisi demek istedi herhalde cunku
*genlerin dizilisi gösterme öyle testle filan olabilcek bisey degil
*kromozom dizilisini gösteren resimler var ise ordan bulunabilir hangi kromozom fazla
*krozomlarin buyukluklerinden sekillerinden bilebiliyor hkacinci kromzom oldugu
*ama genlerin dizilisi öyle bir testle bilemazlar
*göndersin o sonuclari
*baksinlar
*istanbuldakiler daha deneyimli olabilirler
*eger nadir görulen bir durum ise
*bunu akademik makale icinde istemis ollabilirler
*birz daha inceleyip
*yayin yapacaklardir
canım eşim dediki tüp bebek yönteminde ayrıştırma yapılmaz dedi, sizin gibi olan durumlarda oluyormuş sadece.. bide dedi ki çocuklarınada ilerde evlenme çağına gelince baktırsınlar dedi, çünkü onlardada kromozom bozukluğu olabilir dedi.
merhaba kızlar bugün üç kişi birden kırmızıyı görmüş gelecek ay hep birlikte keseyi görürüz inşallah destina cnm bende aldım ovulasyon testleri geldi elime iki gün önce yaptım bide bugün yaptım ama henüz yumurta gününe var o yüzden pek önemsemiyorum cumadan sonra düzenli yapacam inşallah hayırlısı olur ve inşallah haftasonuna denk gelir :) buara çok bitkin geliyorum eve bu bir iki ay daha devam eder ee sabahta erken çıkıyorum sadece bebek düşüncesi ile birlikte olmak istemiyorum.. ev ödevine döndü artık iş :)
buarada motor dersine gittim dün ayyy öğrenci olmak ne kadar zormuş :) hiç bişey anlamadım :) ve sıkıldımmm uyukladım :) öğrencilerimi daha ii anlamaya başladım :)
merhaba kızlar bugün üç kişi birden kırmızıyı görmüş gelecek ay hep birlikte keseyi görürüz inşallah destina cnm bende aldım ovulasyon testleri geldi elime iki gün önce yaptım bide bugün yaptım ama henüz yumurta gününe var o yüzden pek önemsemiyorum cumadan sonra düzenli yapacam inşallah hayırlısı olur ve inşallah haftasonuna denk gelir :) buara çok bitkin geliyorum eve bu bir iki ay daha devam eder ee sabahta erken çıkıyorum sadece bebek düşüncesi ile birlikte olmak istemiyorum.. ev ödevine döndü artık iş :)
buarada motor dersine gittim dün ayyy öğrenci olmak ne kadar zormuş :) hiç bişey anlamadım :) ve sıkıldımmm uyukladım :) öğrencilerimi daha ii anlamaya başladım :)
ya bende pek bişi anlamıyorum da, bir iki testle sorun bulunup tüp bebeğimiz yapılacak gibi hissediyorum.
destina ben ilk başkta çeknmiştim soğan küründen ama sanırım işe yaramış. sevindim çok. Misafir gitti eşimde yok akşam mal gibi oturdum şöle bir dizi bulsamda izlesem :)
Wondfo da iyi resim çek de yorumlayalım. Destina sanki kardeşini kıskanacak, gerçi hangi çocuk kıskanmaz ki, sizler bilgili ve tecrübelisiniz herkes kıskanıyor ama bu kıskanmayı davranış bozukluğuna çevirip geriye ket vurması sıkıntı oluyor ve asıl kardeş sendromu böyle mi oluyor.
ya ben bu yaşta olsam yine kıskanırım yine kıskanırım. Paylaşmak zor hele bunlar anne babaysa. :)
fıstık çıkmış sınav sorularını çöz hatta ezberle şıkları bile aynı geliyor:)) ben motordan 2. de geçtim 1. sınavda kaydırma yapmıştım sarhoş girmiştim ondan. internette var sorular :) iyi oldu bu ehliyet işi. Sende resim çek minikler bakalım.
renkliatlas bu ay yumurtalama denk gelieyor mu eşine sence, tükürük ovulasyon kullanmaya devam deil mi
Ben de one step kullandım beğendim.
Minikler çocuklara çok ödev verme canım çok zormuş ya...
Bu arada verilen kitabın testlerini çöz bir de son 2 ya da üç yılın sorularını çöz. Yeter. Konuya fazla çalışma. Ben hiç gitmeden kendim çalıştım ilk seferde iyi notlarla geçtim canım...Zor değil...
ya bende pek bişi anlamıyorum da, bir iki testle sorun bulunup tüp bebeğimiz yapılacak gibi hissediyorum.
destina ben ilk başkta çeknmiştim soğan küründen ama sanırım işe yaramış. sevindim çok. Misafir gitti eşimde yok akşam mal gibi oturdum şöle bir dizi bulsamda izlesem :)
Wondfo da iyi resim çek de yorumlayalım. Destina sanki kardeşini kıskanacak, gerçi hangi çocuk kıskanmaz ki, sizler bilgili ve tecrübelisiniz herkes kıskanıyor ama bu kıskanmayı davranış bozukluğuna çevirip geriye ket vurması sıkıntı oluyor ve asıl kardeş sendromu böyle mi oluyor.
ya ben bu yaşta olsam yine kıskanırım yine kıskanırım. Paylaşmak zor hele bunlar anne babaysa. :)
fıstık çıkmış sınav sorularını çöz hatta ezberle şıkları bile aynı geliyor:)) ben motordan 2. de geçtim 1. sınavda kaydırma yapmıştım sarhoş girmiştim ondan. internette var sorular :) iyi oldu bu ehliyet işi. Sende resim çek minikler bakalım.
renkliatlas bu ay yumurtalama denk gelieyor mu eşine sence, tükürük ovulasyon kullanmaya devam deil mi
tmm cnm valla eşim tehdit ediyor ilkinde geç bak felan die :) kendimi rahat hissedemiyorum :) şaka tabi de sınav değilde hiç araba kullanmadım direksiyon korkutmuyo desem yalan olur yinede azmettim alacam arabayıda eşimden alacam :) o ilçede ben köye gidiyorum sonuçta :)
cumadan sonra tam olarak başlıycam canım hem o gün randevumda var bakalım doktora bu defa ulaşırsam inşallah da rahim toplamıştır kendini ve bu ay sürprizini yapar..
İnşallah canım benim...
canım ya ben sizin öğretmene bakılırsa hiç ödev vermiyorum :) günlük arka önlü bir A-4 kağıdı veriyorum ama bi tarafı çizgiyse yani o günki konuysa diğer tarafı resim boyama gibi eğlendirci şeyler oluyor onu bile nazlanarak yapıyorlarmış :) ilerde de duruma göre değişir tabi ama ödevi artırmak sorunu çözmüyor erken bitirsin oynamaya zaman ayırabilsin ve en önemlisi de zamanında uyuyabilsin istiyorum..
renkliatlas cnm sana da başarılar hem okul hem çalışmalar içinyüksek lisans felan bana çok uzak valla zorunlu olmadıkça ders çalışamam artık geçmiş benden :)
Benim oğlan grip de olmuş, elimde mendil hem siliyorum burnunu, bir elimde silgi yanlışını siliyorum. Zor işmiş vesselam. Yazık çocuklara gerçekten. Mart nisana kadar yolu var ama öğretmenler aralığa niye ısrar ederler. Rekabet diyorlar sorduğum öğretmenler. Sizin okula mı gelsek ne canım:))
İnşallah canım benim...
Benim oğlan grip de olmuş, elimde mendil hem siliyorum burnunu, bir elimde silgi yanlışını siliyorum. Zor işmiş vesselam. Yazık çocuklara gerçekten. Mart nisana kadar yolu var ama öğretmenler aralığa niye ısrar ederler. Rekabet diyorlar sorduğum öğretmenler. Sizin okula mı gelsek ne canım:))
canım rekabet maalesefki var burda da veliler yaratıyor rekabeti başka köylerle ve ilçeyle kıyaslıyorlar ama görmezden geliyorum sene sonuna kadar zamanı var hatta ikinci sınıfta kendini toplayan öğrenci bile oluyor tamamen hazırbulunuşluk.. oğluşuna çok geçmiş olsun bak burda olsaydı öğrencim olurdu :) ödevi de az olurdu :) hem istediği zamanda netten bağlantı kurardık :) böyle bir öğrencim olmuştu akşam msnde buluşuyorduk bana kitap okuyordu ordan :) buarada biz 1. sınıfta pek silgi kullandırma taraftarı değiliz kötü olduğunda bir sonrakini güzel yapmaya çalışıyorlar geriye baktıklarında ne kadar ilerlediklerini görmeleri ve daha güzel yapmaya çalışmaları için faydalı oluyor.. tabi öğretmeni nasıl önerdiyse her öğretmenin farklı bir tekniği var bu bizim zümre kararımızdı paylaşmak istedim ..
Minikler, canım biz de otomatik vites arıyoruz canım. Kolaymış. Öğren canım araba kullanmayı bilmemek rezillik gerçekten... Boş arazilerde çalıştırsın biri ama mümkünse eşin olmasın çalıştıran. Öyle diyor öğrenenler.
canım rekabet maalesefki var burda da veliler yaratıyor rekabeti başka köylerle ve ilçeyle kıyaslıyorlar ama görmezden geliyorum sene sonuna kadar zamanı var hatta ikinci sınıfta kendini toplayan öğrenci bile oluyor tamamen hazırbulunuşluk.. oğluşuna çok geçmiş olsun bak burda olsaydı öğrencim olurdu :) ödevi de az olurdu :) hem istediği zamanda netten bağlantı kurardık :) böyle bir öğrencim olmuştu akşam msnde buluşuyorduk bana kitap okuyordu ordan :) buarada biz 1. sınıfta pek silgi kullandırma taraftarı değiliz kötü olduğunda bir sonrakini güzel yapmaya çalışıyorlar geriye baktıklarında ne kadar ilerlediklerini görmeleri ve daha güzel yapmaya çalışmaları için faydalı oluyor.. tabi öğretmeni nasıl önerdiyse her öğretmenin farklı bir tekniği var bu bizim zümre kararımızdı paylaşmak istedim ..
Aslında bizim öğretmen de silmeyin diyor ama siliyorum o zaman önemsiyor öbür türlü çabuk bitsin diye baştan savma yapıyor. Ama dediğin mantıklı. Çok dikkatini vermiyor, bir de istekli değil pek. Bir güzel yapıyor bir kötü.Yanlışını görüyor söylüyor...
valla canım herşey daha ortada olmayan bebişim için.. öyle çok isteği olan biri değildim hamiş olunca düşünmeye başladım köyden süt izni için nasıl gelip giderim yavrum açlıktan dönünceye kadar ne yapar die.. hazır fırsatım olmuşken yazıldım işte eşime kalsa daha çok beklerdim.. birde dediğin gibi her yerde eksikliğini duymaya başladım..
Canım bebeişten önce bitirmk lazım araba kullanma işini. Burada taksikültürü toplu taşıma kültürü yok. Çok çektim anlatsam roman olur. Edirnede ihtiyaç duymamıştık. Eşim de hevesli değil o da bilmiyor kullanmayı. Bu yüzden çok tartışıyoruz bu aralar. Ablasına verdi 15 bin belki de 20 vermiştir de bana 15 diyor, istediğimiz gibi araba alamıyoruz. Sen de al ya da eşin sana devretsin canım arabyı...
minikler kursa gidiyormuşsun kolay gelsin canım..araba kullnamak kadar güzeli yok..okula giderken rahat oluyo bilgisayrı taşı yok yemek taşı bazende klavuzlar yanımızda olur..offfffff taşı taşı bitmez..ben çok zevk alıyorum.mesala yarın akşam eşim 23.00 te gelecek işten ama okuldan arkadaşlara davetliyiz tüm bayanlar.araba olmasa nasıl gideceğim...direksiyon için eşinden yardım alma çok sinirleniyorlar..direksiyon hocası gösterir ben bide şaehir içi özel kurs almıştım çok faydası olmuştu.ama en önemlisi kendine güven...
destina nazlımkızlar benim kırmızılar sabah geldi..cuma günü hormon tahliline gideceğim.cumartesi doktoruma gideceğim nasipse..ondan sonra önümüzdeki maçlara bakacağız işteeee
candascanım adet oldun mu?umarım gelmemiştir.
renkliatlasbende de çıkmıştı enfeksiyon..fitil kullandım geçti..smear i benden de istedi..ne güzel başka sorun yok yumurtalıklarında falan..yara önemli olsa idi mutlaka yakalım falan derdi..sen takma kafana
hellomkurtlarını dök gel bakalım oynayasım geldi yandannnnn
chnbcanım sizin kolejdekiler her akşam mesaj atıyomuabartmış burdakiler.ödevin açıklamasını yapıyorlarmış.kızınızın bugün morali bozuktu şimdi nasıl vb....vay be
daha çok şey yazacaktım ama unuttummmmmmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?