Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Kuşum seni çok iyi anlıyorum. Ben de hala kaybettiğim bebeğim için "yaşasaydı 3 aylık olacaktı" diye düşünmekten, onu hayal etmekten kendimi alamıyorum. Taşıdığım bebeğime haksızlık ediyorum biliyorum ama insan yine de üzülüyor. Şöyle düşün, Allah sana öyle güzel ve hayırlı bir evlat verecek ki, ona sahip olduğunda tüm kayıpları, acıları unutacaksın. Hayırlısını dilemek lazım her zaman. Ben bu sene atamalarda tercihim dışına da atanmak için başvuracaktım ama eşimin yoğun ısrarıyla, kavga gürültü vazgeçtim. Atanamadım tercihlerime de. Çok üzüldüm, eşimi suçladım. Şimdi bakıyorum, bazıları teröre, bazıları depreme kurban gitti. Oralarda olsaydım, beni geç, eşim, bebeğim benim yüzümden zarar görseydi kendimi hiç affetmezdim. O yüzden her şeyin hayırlısını versin Allah. Hiç keşke deme. Olsaydı deme. Böylesi hayırlıymış de. Hayat devam ediyor. Nefes aldığımız sürece umudumuz var. Umudumuz olduğu sürece de nefes alabiliyoruz.

tesekkur ederim canim ancak yasayan ugrasan bilir bu durumu..digerleri hamile kalmayi kendilerine has marifet sanip söyle yaptim böyle yaptim diye ahkam kesiyor ne yazikki..olay bisey yemek yada yapmakla ilgili degil iste sadece zamani var..herseyin hayirlisi..

senin dogumuna cok az kaldi rabbim saglicakla kurtulmani bebegini kucagina almani nasip etsin..

hellocum hosgeldin nasilsin?

iyyy ne sacma yaa adetliyken hamile mi kalinir millet kudurmus bekliyoruz bacim gun gelir bizide bebelerimiz bulur oyy minnoslar ne tekmeler atarlar bize göreceksin baakk dedi diyeceksin
bencede kudurmuşlar valla.hayır kendileri yoldan çıkmışlar bizide çıkarmak için mücadele veriyolar ya en çok ona kızıyorum.. inş gelir bigün o günler ....
canım çok saolasın.inş yeni umutlar olur hayırlı olur.inş senden ve renkli atlastan ide miniklerden alırız güzel haberleri...
çok saol senemcim.İnş hayırlı doğumlar kolay doğumlar olur.Topiğimizin ilk meyveside geliyo hee :) maşallah ya... nasıl akıyo vakit ... inş fotolarını bekleyeceğiz unutma koymayı :))

canım çok saol.geçmiş olsun.ayy herkesler de varmış bi hikaye desene.insan başına gelmeyince bilmiyo işte.sizede geçmiş olsun.bulundu galiba sizinkide sonra, en değerliside yüzüklermiş tabi ...

evet güzel oluyomuş.bide leoparlı kemer küpe ve saat vardı düşün artık.hiç böyle giyinmemiştim.eşimde allahtan bişey demedi üstelik yalnız oynadım yani eşimle değil kuzenlerle.yazık hastalanmış öksür öksür ölüyo çocuk. sende doğumdan sonra giyersin inş.benim ilkim sayılır bu topuklu olayı :)) hamileleik içinde haklısında hani işte insanın umudu kırılıyo.. hayırlı vakitlerde gelsin inş.arada kızıyorum filan sonra geçiyo.geçmese napcam ki el mahkum başa geleni çekmeye ... sen nasılsın ? çınarımız nasıl ?

Son düzenleme:
başkalarına çok kolay geliyor. Stes yapmayın olur, olduuuuuuuuuuuu sen nerden biliyorsun değil mi benim ne yaşadığımı kocamla sevişirken aklımdan ne geçirdiğimi, içimde kopan fırtınaları, gözyaşlarını, acaba bende anne olacak mıyım kaygsını, eşlerimiz bebekle ilgili bir yorum yapsa bir şey dese yüreğimizin 2 kat ezildiğini bilemezsin, evet bizden başka insanlarında başına geliyor bu sanşsızlık talihsizlik. Ama tavsiye verirken biraz dikkatli olalım düşünelim empati yapalım. Sanki biz bir şeyi eksik yapıyormuşuzda onlar tam yapmış gibi. Stes yapma, kafayı takma, bebek olsun diye kurcalama bunlar hiçbirimizin eksik yaptığı şeyler değil kızlar. Senemin dediği gibi %25 lik bir ihtimali tutturmaya çalışıyoruz. Şuna katılıyorum oo bende sorun yokmuş ben hamile kalabilirim tekrar ama ne zaman olacağını bilmiyorum dediğim aydan 2 ay sonra hamile kaldım. Kimse kusrua bakmasın ama yumurtlama günlerinde deliler gibi çalışıyoruz o zmaan hedef belli oluyor zaten düşünüyoruz. Mevlam ol diyoe oluyor kader kısmet. Tekrar hamile kalanlarda da yavrum sağlıklı olacak mı kaygısı başlıyor, O zamanda allah korusun bir şey oldu mu? olumsuzu çağırdın oluyor.

eşini mutsuz edersin nasıl bir cümle, hayret ya nedense tavsiyede bulunurken eksiklik duygusunu bize aşılıyıp gidiyorlar. Elbet iyi niyetinden yazıyor elbet duyarlı sağolsun. Futursuluk çok pardon. Azıcık sağduyu.

Boşverelim kızlar, dualarımız,kalplerimiz birbirimiz için. Bizim durumumuzda olanlarada allah yardımcı olsun, Malum bayram geliyor insanlarla bir arada oalcağız eminim ki bizi şişirenler olacak. Bİz inancımızı sevgimizi umudumuzu kaybetmeyelim, Hayal se hayal mucize bekliyorsak mucize. Çok şükür canımız sağ ve umudumuz var.

Sizleri seviyorum.

az önce bi akrabam aradı bu muhabbetleirn üstüne iyi geldi

cümle şu kızzzzz artık yapmıuonusmu çocuk bak kaç ay oldu düşük yapalı düşüğün bacağı içerdedir falan diye saçmaladı

ben çok dolmuşum kızlar sabırlı olamadım çok pis cvp verdim gel abla yatak odamıza bi bak bakalım yanlış bişimi yapıos akıl verirsin dedim ama kadının sesi titredi cvp verirken ablacım kusura bakma falan dedi bayramda gtmicem kimseye

densiz insanlar , niye millete karisirlar ki ? size ne belki yapmiyoruz demi? derdi seni mi aldi ? of of iyi demissin kiz ben hic diyemiyorum öyle , yok yapmioos diyom geciyorum keske diyebilsem

ay nazlım ya senin şu kapaklarına hastayım ya :))

banada haftasonu eşimin teyzesi diyo , candaşa dua edinde çocuğu olsun ben hep ediyorum pes etmedim yapsın bitane diyo ki nefret ederim o teyzeden.eşim gelmeden olmaz dedim, zor filan.o gelene kadar büyür diye akıl veriyo.sanki ben bilmiyorum.tamam belki iyi niyetle ama içerde yara var mı düşünmüyolar.sonra k.validemin yengesi 70 yaşlarında filan, boş durma bebe doğur dedi çıkarken.dedim nasipse zamanı gelince olur .. yani yaşlıda olsa düşünsün yani.keşke olsa ama yok olmuyo ki biz napalım..keşke dendiğinde yapılsa hepimiz şuan emziriyo olurduk ....

kıtty cim canım çok doğru yazmışsın.katılıyorum sana.inş olacak bakalımda hepimizin ne zman.ayrıca bizde seni çok seviyoruz kuzu ....

densiz insanlar , niye millete karisirlar ki ? Size ne belki yapmiyoruz demi? Derdi seni mi aldi ? Of of iyi demissin kiz ben hic diyemiyorum öyle , yok yapmioos diyom geciyorum Keske diyebilsem

vercen abi cvp bu millet taviz verdikçe tepene çıkıo mallllllll hepsi malll ay dellendim elim ayaam titredi hepinizin yerine cvp verdim:):)

bizim derdimiz yetiyo zaten bide milletle uğraş off sıkıcı saçma :)yakında bu insanlar hacı hocayada git der gerçi bana dediler onuda yok kilit vurdur yok belini bağlat yok kuşak bağla gibi şeyler allahımmmm kimsenin diline düşürmesin insanı

ben hamileyim kızlar ya çok degişik duydular içindyim
hobaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

bayrama bak beeeeeeeeeeeeeeeeeeee amaninnnn ne bereketli ay oldu kızzz mşaallahhhh yaptınmı testi resmini koyyyyyy ayyy heycanlımısın :)

Bizde seni çok seviossss bide çınarııııı

aman allah dile düşürmesin tabi.zor.. anlayamıyolar....inş bigün diyorum olur ...
ben hamileyim kızlar ya çok degişik duydular içindyim
canımmm süper bi haber bu :)) çok tebrik ederim.ne güzel ya ekimin 3. güzel haberi :)) Allah bu kez tamamına erdirsin kucağına almak nasip olsun ... darısıda cezayla miniklere olsun elimizde tek kalan onlar şuan bu ay için tabi...
kizlar benim kirmizilar sinyal verdi kahverengi lekelerim basladi cok mutsuzum

( bu da kötü oldu.beklesekte üzülmemek elde olmuyor sanırım ( inş kasım son olsun ... aslan bebeleri doğsun arkadaş .... zor da olsa bitsin bu işkencede aslanla nokta konsun .... inş kasım ayı senin ayın be kaderdaşım

chnb, merhaba.nasılsın ? sen şu ara korunmaya devam ediyosun değil mi ?

Kızlar şimdi geçmişi okudum.
Candaş hırsız için üzüldüm. İnşallah bulunur, dün umutsuz ev kadınlarında da benzer olay vardı. Ütü yaparken seyrettim. Dizi geldi gözümün önüne. Adet konusunda da üzgünüm. İnşallah en tez zamanda güzel haberlerini alırız. Adet döngüsü kısa olanlarda adetin son günlerinde olan ilişkiden hamile kalınabilir. Ama dinen adetli iken ilişki uygun değil...

Nazlım canım ben de aralık annesi olacaktım. 25 haftalık doğan oğlum yaşasaydı 17 haftalık olacaktı. Ve vefatından sonra her bayram ziyaretine gittik. Ama bu bayram İstanbuldayız, ziyaret bile edemeyeceğiz. Çok üzgünüm çok... Ben de doktorumu değiştirmedim burada. Ultrasonla bakınca ben de aynı şeyleri hissediyorum canım seninle.

Segemy canım Allah hayırlı doğumlar versin. Ben de tez hamile kalanlardanım. Ama korunmadan 2 ay üst üste hamile kalmadım. Çok ağladım, üzüldüm sonra da eşimin genetik sorunu çıktı. Her şeyde hayır varmış demek.

Renkliatlas canım adet için üzüldüm. İnşallah falın bu ay tutar. Dediğin gibi ne zaman nasipse o zaman olacak...

Hellom, canım benim. Nasılsın, neler hissediyorsun? Biraz anlat. Hareketleri his konusu nasıl?

Günlük, Çitak nasıl gidiyor, bulantı başladı mı?

Loneliness, bat 5 kasımmış. İnşallah güzel haberler alırız bu ay...

Tafçığım oğluşunu kutladım mı? Kutlamadıysam,sağlıkla, ömürlü doğsun inşallah...

Melek, tebrikler... İnşallah sağlıkla doğmayı nasip eder Allah...

Dr alp yazmamış bugün?

Ceza sen nasılsın canım?

Benim de normalde yarın adet günüm. Ama artık 33-34 güne olduğu için beklemiyorum. Bugün İstanbul Memoriale genetik bölümüne randevu aldım 10 kasım için. Bakalım ne konuşulacak...

Evet candaşım korunuyoruz. Zaten birkaç kez oldu bu ay, tartışmalarla geçen ayın ürünü olarak. Soğuklarda başlayınca üşümekten aklımıza gelmedi:))

ablacım şu test zımpırtıları hemencik yapılsın bişeycik çıkmasın çıkarsa ufacık hemen hallolcak bişi olsun oğluşuna güseller güzeli bi kardeş nasib etsin inşallahhh bizler anneliği yarım yamalak yaşadık yani ben bebeğimi hiç hissetmedim cinsiyetini öğrneip pipisini görmeye kadar ilerledi olay biliomuş gibi sanki hiç bişey bile almadık ama sen tattın bikez bu güzel duyguyu bizden daha isteklisindir bu yüzden geçmişe takılı kalmak büyük belaymış abla
ben en yakınım olarak 2007 de babannemi kaybettim bizi o büyüttü bizimle yaşıodu sürekli geçen hafta bu saatlerde bunu yapıoduk falan diye gerilere gitmeye başladım bi kaç ay sonra geriye dönemedim hayat garip allah yardımcımız olsun

Amin canım. İnşallah sizlerde bu güzel duyguyu tadarsınız. Bazen yazarken sizlerin henüz bebişleriyok, kırıyor muyum diye düşünüyorum sizleri... Bu aradaher bebeğin yeri çok farklı. Segemy de yazmış. Düşen bebeğim yaşasaydı 3 aylık olacaktı demiş. İnsan vaz geçemiyor demekki. Annem çocukken 2 kız kardeşiz biz sorardık, hangimizi daha çok seviyorsun diye? 5 parmağını gösterip hangisini kesersem acır değil mi? İkinizi de aynı derdi. Her evladın yerii ayrı. Sizler de evlat sahibi olsanız bile o burukluk tamamen hiç geçmeyecek. Ben oğlum varken oğlumdan önce 2003teki düşüğüme de aklıma geldikçe üzülürdüm... İşte böyle. Bakalım genetikçi ile nasıl geçecek görüşme?

ah ablacım ne kırılması senin güsel evladının laleleri elaları olmasa bizi kim eğlendircek bi sürü teyzesi var onun duacısı olan rabbim bizede o müthiş duyguyu naisb etsin inşallah sana da tekrardan yaşatsın ama diğerleri dedğin gibi hepppp içimizde kalacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…