Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

kittycim bende burda yalniz oldum kurtajimi sadece kocam vardi yanimda.. kendimi cok yalniz hissettim annemi cok aradim yanimda...ama kimse anlayamadi benim durumumu..cunku ne bizim ailede nede esimin ailesinde boyle bir durum olmamis..sadece internetten kamerayla konustuk herkes cok normaldi bana karsi sanki bebegini kaybeden ben degilmisim gibi..
sanki sadece grip olmusum gibi davrandilar.. galiba bilmiyorum ama sanki biraz daha cabuk atlatttim kimse ustume dusmeyince..yani ben rahatim canim ne gorusen var ne konusan kafama gore yasiyorum..her iki hayatta zor aslinda hem yakin hemde cok uzak olmak..
neyse cok konustum dertliyim bu konularda opuyorum

selam kızlar bende 9 martta kürtaj olmuştum boş gebelikten
bugün çükürler olsun ilk adetimi oldum
gerçi henüz adet gibi değil kahve leke şeklinde geldi sabah daha yok sanırım yarın sökülecek.....

passifloraa bende 11 martta oldum acaba bende olurmuyum? sen kacgunde bir oluyordun?

canım benimde öyle, eşimin ailesi aydında benim annem vefat etti sizlere ömür, benimde yanımmda kocam vardı
annenm ve teyzem ile teyzeimin kızı benim küçük ailem, ben çok iyiyimdir yani insanlar öyle derler ama tersim oluncada gözüm görmüyor o yüzden benden biraz tırsar millet.
kayınvalideme kayınvalide gibi davranmıyorum saolsun annemin yokluğunda çok yardım edyor ama benim kendi annemn bile laflarını bile eleştiren sıkıntısını dile getiren ben kayınvalideme susuyorum :)
konuş canım istediğin kadar ben daha öncede söyledim ben kayınvalide olsam geçmiş olsun der dinler eğer bana yorum yap denilyorsa yaparım, hadi senin ailende sen teksin bizim ailede teyzem ve başka kuzenlerimde de ileri zamanlardında bile hamileliğinde sorun olan biri sürü kişi var ama başka bi durum bu, eğer haksızlık yapıyorsam ki çok azdır bu ihtimal anne olduğum zaman anlayacağım sanki yani inaşllah.

kızlar kürtaj sonrası adet olayına vallahi kafayı takmayın

60 güne kadar bile normal, yapışıklık, yok efendim içerde parçalar kalması falan ooo kurmayın rahat olsun ciddiyim ben o kadar kastım günlerce ağladım ciddi anlamda ağladım bir gece kalktım ateş bastı böyle dedim eşime asıcam ben kendimi :))))))))) geçti gitti çok şükür, sıkıntımıza sıkıntı katmayalım.
mevlam hepimizin yardımcısı olsun

evet canim aynen oyle anne olunca daha iyi anlicaz bende oyle saniyorum...ama zaten cok hassasiz bu konularda dimi insallah herseyin hayirlisi olsun..
bu adet gunu icinde bende normalde 31 gunde bir oluyordum insallah kafama takmamaya calisiyorum ama insan bekliyor yaa gelsinde gelsin diye insalllah..kittycim allahtan burda arkadaslar edindik yoksa kimseye soramiyoruz boyle durumlar yasamadiklari icin..opuyorum kizlar

canım ben 25 günde adet oluordum normalde..
2-3 gün gecikti..
ama şükür başladı.....
seninde olur stres yapma....
çok geçmiş olsun canım...

evet canim sen erken oluyormussun cok sagol sanada cook gecmis olsun..
senin adina sevindim canim Allah yardimcimiz olsun

günayyyyyyyyyyyyyyydın kıssssssslarrrrrrrrrrrrrrrr

ya şu eşimle kalkıyorum sonra uyuyamıyorum başım çatlıyor :) efenime sölim ben bugün dr a gitcimm
2 de dr sonra gelip haber veririm size, şu pressed kaç günde gelir abaca ? bugün dağ gibi olan ütümle ilgileneceğim bayağı vakit alır, birde cuma günü kimseye söz vermicem evi temizlicem, bu hafta çok yoğun ya ne evde oturduğumdan bişi anladım ne de çalışmadığımdan.

hamişler nasıl bakim nar tanesi nur tanesi hani topiğin inci tanesi

güzel haberini bekliyorum canım...

oyy maşallah maşallah hamileleri çoğalıyoo kuzey cnm tebrik ederimm

senem maşallah cnm sanada Allah hamileleri nazarlardan korusun, ayy şu diş tedavilerim bitsede bende hamile kalsamm, Allah isteyen herkese nasip etsinn

hello kitty evdesin demek artık, hayırlısı olsun cnmm sende bebiş olunca ona bakarsın:))

kızlar bugün de ateşim yüksek çıkınca idrarda erken gebelik testi yaptım silik çizgi bile çıkmadı yani hamile değilim. yumurtlamadan sonra 13. günüm bugün. yarın sabah ateşim muhtemelen düşecektir ertesi gün yani 8 nisanda da adetim gelir ama yumurtalıklarım çok sancıyor kasıklarımda acayip faaliyet var

prencim teşekkürler canım bakalım hayırlısı.

organikşekerim :) ne zaman bitiyor tedavi aşağı yukarı, valla ben bu ayda karavana gibi geliyor ama bakalım.

taf şimdi ovulasyon testine ve ateş ölçme yöntmine göre dersini çalıştın ve test yaptın olmadı çıktı öyle mi? ama beklenmeyen adet tarihine daha çok var çıkmamış olabilir,
şu yükselkme nasıl oluyor regl 1.günü itibariyle hergün aynı saatte ölçüyorsun yumurtlama günlerinde ısı mı düşüyor nedir? ovulasyon testinde koyu çizgiler görmüşmüydün

ovulasyon testinde bir gün biraz daha koyu çizgi gördüm diğer günler o gördüğümden çoook az silikti. zaten ateşimle de takip ettiğim için yumurtladığımı anladım. bak sana örnek ateş tablosu koyayım ordan anlarsın biri ekim ayındaki hamile kaldığım ayın tablosu
diğeri de şubat ayında ki ateş tablom

ikisinin arasında ateşlere dikkat et. hamile kaldığım ay ateşim çizginin yani ortalamanın altına düşmemiş. şubat ayında çizginin altına düşmüş ve benim adet gelmiş.

Eklentiler

• $taf-ekim.webp
    48,3 KB · Görüntüleme: 36
  • $taf-şubat.webp
    40,7 KB · Görüntüleme: 37
Son düzenleme:

cnm hamileyken yapılan dişim iltihaplı 1 aydır sadece onun için gidiyorum az kaldı yarın veya pzt.doldurcak, ama 5 çürüğüm daha var ama onlar uzun sürmez dedi sanırım 1 ay daha gidicem(

temmuzdada bebek için dr.a gidicem:))

Tatlım ben nedense umudumu kaybetmedim bu aya dair. Geç döllenme falan da ihtimal bence, her ne kadar ateş ölçme yöntemiyle bu tür şeyleri hesaplasan da belli olmaz ya. Dediğim gibi benim hala umudum var

Kızlar bu arada geçen hamileliğimde tam da 6+5 de kaybetmişim, şimdi tekrar hesapladım. Bugünü aştık mı kendi rekorumu kırmış olucam Şaka bi yana, üzerimden yük kalkacak. En azından iç rahatlığı. Yani biliyorum tabi her an her şey olabilir ama ne bileyim işte, öyle avutuyorum kendimi.

Bu arada bulantılar devam. Ama ilginç biraz, mide bulantım bişeyler yediğimde geçiyor. Birkaç saat geçip acıkmaya başlayınca tekrar tutuyor fena halde. Geceleri ve sabah kalkınca kötü, o da dediğim gibi, yiyip içince geçiyor. Kusma falan yok öyle. Bi arkadaşım var, tüp bebek onunki, her gün 6 tane progestan alıyor garibim, kus kus içi dışına çıktı. Ben ona göre iyi durumdayım yani. Kızmayın nolur bana böyle her bi ayrıntıyı psikopat gibi anlatıyorum ama biliyorsunuz işte... Ağrı,sızı,bulantı bişey değil, aynı acıyı bir daha yaşamak beni çok korkutuyor. Olsa bi türlü, olmasa bi türlü.

Of yaaa iyi ki varsınız. Annem bile ne var korkacak, biz bi hamile kaldık bi doğurduk, hiç bi şeyden korkmadık öyle diyor. Annem de ilk bebeğini doğar doğmaz kaybetmiş. 3 ay sonra bana hamile kalmış. O bile öyle rahat konuşunca yok diyorum, beni bir tek kızlar anlar

boşver onlar sıkıştırsada sen öyle de bencede, sonuçta hayal kırıklığımızı tek başına yaşayıp atlatmamız daha kolay, her ne kadar iyi niyetlide olsa onlar korkar şimdi hamile kalamıyo mu diye ? Ben anneme demiştim deniyoruz diye, korkuyo kadın kaç aydır neden olmuyo? 6 aya kadar bekle olmazsa dr. A git diyo :) annem bile korkularda yani :)
canım allah annenin olamayan ömrünü sizlere versin inş, nur içinde yatsın, her daim duaları üzerinide olsun inş

ya bide o geline neymiş ki? Bide allahtan başından geçmiş, ya geçmese ne der kimbilir ? Uyuz oluyorum öylelerine ya.

Tamam canım bende alacağım kesinlikle bu ay.mayıs için ön azırlık olsun, bu arada benim yıllık izindeki hamişlik planımda yattı çünkü yumurtlama dönemine gelmeyecek sanırım.eşime dedim dün, olmadı 1 hafta haziranda izin alalım sonrada ramazanda alırız dedi, tabi bizimkiler uygun görürde verirlerse !

Bu arada ben 2,5 yıllık evli 2,5 yıllıkta eşinden ayrı bir bayan olayorum :) tayinimizi yapmıyolar şeker ya, eşim askeriyede sivil.onlara kadına göre tayin vermiyolar ya sıkıntımız var, bende tayin alamıyorum çalıştığım kurumun genele müdürlüğü hariç her yeri özelleşti.bebk olayını deneyip 4 yıl yerine 3 yıl ayrı kalırız diyoduk o da şuanda olma niyetinde değil.yani 4 yılı doldurmadan kavuşamayacağız sanırım..hani en geç nisan annesi olabilsem son 4 ayımızı beraber geçirebilriz ama 4 ay her halükarda geçer zaten....
kendimi ascam he :)) kız kafayı mı yemişsin sen o aralar :) oysaki ne kadarda güçlü duruyodun kandırıkçı meğer neler yüklenmişsin tek başına :)
şaka bi yanada rabbim tekrarını yaşatmasın yaşattığınada mutluluk katsın can katsın inş....
canım naptın dr. A gittin mi?

takıntımız oldu kayıp tarihlerimiz maalesef.benimde kuzenim 8 haftasını geçince artık tehlike kalmadı demiştim :9 ben kendimi aşmışım kuzenimde bile aynısını düşndüm yani :) demekki tek ben değilmişim :)

aman benim annemde benden telaşlı :) 3. Ayımda hamile kalamadım diye yaslara büründü kadın :) benim bile rahmim tersken dr. Iğne vurmuşken ilk geceden hamile kaldım sen niye kalamıyosun? Olmadı öbür ay dr. A git olmadı 6 ay sonra tedaviye bak :) neler neler :) biz rolleri değişmişz sanırsam : )

dert ortağı olduk be arkadaşım birbirimizi biz anlamazsak kimseler anlamaz ki?

Bu arada canım sen preseed kullandığın ilk ay mı hamile kalmıştın? Bi de düşükten kaç ay sonra hamil kalmış oldun şimdi? Benim 4. Aım oldu, 1 ayda korunmam var.diğer ay eşimin yanında 4 gün kalcamda olmadı pressed mi alsam diyorum ...

Diğer kızlar sizlr nasılsınız ? Keyifler nasıl ? Inş bebişler çok bekletmesin gelsinler teker teker :)

Son düzenleme:
CANDAS'ım herkes ya kendi yaratıyor sıkıntıyı, ya etrafında yaratacak biri bulunuyor Ben preseedi ilk kullandığım ay hamile kaldım Ovülasyon testini de ilk bu ay kullandım. Bence sen de ovülasyon testi kullan, preseedlerini al, gerekirse izin al işten git kocanın yanına. Valla ben ne misafir kabul ettim, ne eşimi bi yere gönderdim. İş gezisi vardı zorunlu, onu bile Senem hasta diyerek erteledi Valla Cicim, bu işi hayatının merkezine almadan malesef olmuyor. Tamam öncekiler bi şekilde oldu, kafamız rahattı. Ama şimdi odaklandık. Bi de hemen olsun istiyoruz. O yüzden mücadele şart :86:

Haaa bu arada düşükten sonra iki kez adet gördüm, üçüncüde oldu

Son düzenleme:

haklısın canım mutlaka sıkıntı yaratacak birirleri bulunuyor ya maalesef, ya pressed önce ovulasyonu deneyeceğim zatende bu denem süresi 10 gün filan değil mi? 10 günü izni töbe vermez gıcıklar, heleki bu aralar iyice taktılar.hani yumurtlama zamanımıda bilmiyorum ki desem 14-16 arası, kalakr giderim 2-3 gün idsre edrim ama bilmiyorum nasıl olcak.haklısın odaklanmak gerek ama kendimi tannıyorum o yüzden odaklanmakta pek istemiyorum.ben presed alsam, ovulasyon yapsam kesin o ay hamile kalcam gözüyle bakarım kalamazsam hayal kırıklığı.Neyse ya çok bekletmesinde artık.ben korkuyorum ki Aralık ayına kadar hamile kalamzsam nolcak? 1 yılım douyo o zaman, 1 yılı geçirirsem çok strese girerim hani kısırlık süresine 1 yıl veriliyo ya o sebepten.tamam biz eşimle berbaer değiliz, o 1 yıl süre bizde 2 yıla çıkar belki ama inş 1 yıl dolmadan hamile kalırız diliyorum.Ama sen bize umut oldun ya gerisi boş :)

bu arada maşallah valla 3. ayda yakaladın ne güzel, inş meleğini sağlıcaklada kucağına alırsın.... arkadaşım

candaşım selamlar

canım arkadaşım benim ;evet ayrı olmak zor çok zor olsa gerekir eşlerimiz baksana bizi anlıyor pohpohluyor senin hassas dönamemlerin annenler bir yanda kayplarımız bir yandan olsun be canım alah başka ayrılık vermesin, biliyorum demesi kolay ama 4 ay olsun az değilki denk getirebilirsek hemde ilk 3 ay hamilelik için çok önemli tam kuruntu zamanları bakınız senem :)) cezada öyle olacak bizde öyle olacağız çünkü etrafımdaki herks öyle. o zor dönemlerde beraber olursunuz tam desteğe ihtiyaç varken
bu arada ben çok ayıp ettim diyorsun okadar eşim istanbulda diye demedim sana bir ihtiyacı olursa
bir şey olursa ben yardımcı olurum eşim yardımcı olur diye çok özür, vallahi istanbulda da bir kapın var say.
candaşım o asıcam knedimde sizlerle bu kadar yakın değildik ilk kürtajdan sonraki zamandı o zaman yoktuk öyle olsa paylaşmazmıyım,
genelde öyle çabuk yıkılan biri değilim, olumlu düşünmeye çalışıyorum hep, ama benimde türlü türlü korkum var kafamda dualarla sizlerle teselli oluyor zaman geçiyor baksana önmüzdeki ay mayısta doğum yapacaktım

pressed alalım evet ovulasyonlarıda sana birazdan özel mesaj atıcam, deneyelim ya uğraş olsun bu seferde allah korusn bugünlerimizi boş geçirdik diye sızlanmayalım. ben önce korunduğum günlere hayıflanıyorum... bende alcam fakat eski ofistekii kız yurtdışından almıştı hala gelmemiş onunki :)

senem elbetteki sızlanacaksın öyle şey olur mu hiç, canının çektiğini mide bulantını ilk tum tekmelerini biz teyzeleri bilmicekte kim bilece her dönemin zorluğu var, sen hamilesin biz burada halla kayıplardan konuşuyoruz o zaman bizde susalım olur mu hiç :) ben başucumda çubuk kraker bulunduruyordum sabah yataktan kalkmadan yiyordum yoksa facia oluyordu... böyle gitsin seni ve bebişimizi üzmesin. sen bir daha ne zaman gitceksin dr?

ben dr gittimmm ve solda 1 tane olduğunu söyledi kaldı ki bugün belirgin ama çok belirgin olmayan çzigi ovulasyon testinde çıkmıştı dr bişi sorulmuyor anam neyse cuma gel bakim çatlamışanmı dedi. ama ben ne hastaneyi nede dr sevmedim hiç mayıs sonunda da olmazsa bu iş o zaman parayı bayılıp kendi dr gitcem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…