Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Senemcim ; misafire bayılıyo ya yazın topyekün kapısını çalacaz :) bıktırcaz misafire :) hele bide hamile filan olursak hepimiz, artık erdiğimiz aşlara yetişemezsin bak valla çok yorarız seni :))

Kuşum siz gelin, başımın üstüne. Bulantılarım da geçmiş olur, ne isterseniz yaparım valla

Ebay'dan aldım Canım ben. Onun gelmesi uzun sürünce bir de amazon.com'dan sipariş etmiştim ama o hala gelmedi. En geç 18 mart diyordu. Mesaj attım, postada sorun vardır dediler. Yurtdışından gelen siparişler bazen sorun yaratıyor böyle ama sahte olma riski pek olmuyor.

Gönlü güzel arkadaşım :) Saol seni görelim yeter bize, çok üzmeyiz zaten :)

Peki canım ebay'dan aldığın ne kadar sürede geldi ? Ebay güvenilir bi site yani, öyle anlıyorum.Değil mi ?

Son düzenleme:
Gönlü güzel arkadaşım :) Saol seni görelim yeter bize, çok üzmeyiz zaten :)

Peki canım ebay'dan aldığın ne kadar sürede geldi ? Ebay güvenilir bi site yani, öyle anlıyorum.Değil mi ?

Gayet güvenilir Canım. Bana tam 1 ayda geldi ama İzmir, İstanbul gibi büyük şehirlere 1 haftada gittiği de oluyormuş.

9 nisan cumartesi günü doğum günümde regl geldi nihayet
yumurtlamadan sonra 16. günde gelmiş oldu artık o gün de gelmeseydi endişelenmeye başlayacaktım ama çok şükür doğum günü sabahımda kırmızıyla karşılaştım eğer bu ay hamile kalırsam ki hakkımda hayırlısı SAT ım doğum günüm olacak

ben zaten burda yazmadım ama aklımdan geçen buydu yani ilk regliden sonra korunmamak e o kadar dr gezip 2 aya kadar pazarlık yapmışım 1 ayda benden olsun dedim :) tabi işin bide o kısmı var hemen hamile kalamama durumu. bundan endişe duydum demekki bu cmtesi gittiğim 2. dr muayene sırasında yolda olan yumurtamı gösteridğinde, e ben bu ay hamile kalsam hazır yumurtayı görmüşken diye atladım hemen. dr gülümseyip hayır en az 2 reglini geçir demesiyle yumurtamın boşa gidceği düşüncesi sardı beni napalım bekleyeceğiz 2 ay. sonrası çalışmalar başlayacak.seninde en kısa zamanda mercimeğin gelir inşallah. güzel haberlerini alırız. bu arada sanada geçmiş olsun sanırım sende kürtaj oldun.

ayyyyyyyy evin hiç işi bitmedi oturduğum yerde gözüm brir işe takılıyor

birde sıkıntı baştı bugün progestron testi sonucumu aldım 5,25 kendi dr diyor biz onunla ilgilenmiyoruz sen keyfine bak, bakalım yarın dr ne diyecek bıktım vallahi.

senem yetişmiş candaş sana cevapta ,

taf senle ilgili bişi yazdım okudun mu, doğum gününü de kutlamıştım.

bakalım bu ay ateş ölmeyede başlıcam sorularım var bir prof. olarak sana soruyorum.

1. ne zaman ateş ölçmeye başlamak gerekli.
2. ateş hergün aynı saatte mi ölçülüyor
3. dereceler arasındaki dalgalanmalar nasıl oluyor
4. ateş yükseldii zaman mı yumurtlamış oluyoruz.
bi yardım et be

kürtaj olan arkadaşıma gelecek olursak, geçmiş olsun, önce 1.regl gör sonrasında düşünürsün bana soracak olursan, vardır dr bir bildiği, zaten rahim kendini toparlamadan hamile kalınmıyor bakınız hellokitty :)

bana yazdın sanırım:) ewt öyleymiş bide o süreç varmış. hayırlı zaman ne zamansa o zaman olur inşallah. seni başka bi topikten tanıyorum deryanlarla çok sık yazıştığın yerden. dr serüvenlerini okudum sabırla azimle ilerliyosun. rabbim tez zamanda seninde ,tüm isteyenlerinde kucağını doldurur inşallah.ben reglimi bekliyeyim sonra 2. reglimi bekliyeyim sonrası süreçte sizden çok şey öğrenecem daha. sorularımı ozaman sorayım artık bu ovulasyon testelerini bilmem nelerini felan ha bide ateş ölçme metodunu:)

evettt selam canımm, dimi azimle ilerliyorum bu sefer başıma başka bir sıkıntı çıktı valla canım hamile kalmaklad a iş bitmiyor sağlıklıca doğsun yavrularımız.
1. regl gör belki 2. bekleneme gerek kalmaz yani en azından korunmazsın en zor dönemler geçmiş,
bende öğreniyorum hala ovulasyonla ilgili yardım ederim ateşi taf yazacak o konuda prof o,

arkadaşlar herkese slmlar günaydınn..ben aranıza yeni katıldım..ben 26 martta 6 haftalık bebeğimi gelişmediği için kürtajla aldırmak zorunda kaldım..normalde 8.5 haftalık olması gerekirken 6. haftada kalmış minnoşum gerçekten çok zor bir durum hala atlatamadım..size sormak istediğim kürtajdan nekadar sonra hamile kaldınız arkadaşlar çünkü hala çok istiyorum bi minnoşum olsun ama aynı zamanda korkularım devam ediyor..3 aydan sonra deniliyo genelde ama 3 aydan önce hamile kalanınız varmı arkadaşlar ?? şimdiden verceğiniz cvplar için çok saolun

geçmişi çok okuyamadım ama teşekkür ederim

ateş ölçme işine gelince:
1. Ateş ölçmeye adetin ilk günü başlanır (yetişemediysen zararın neresinden dönsen kardır mantığıyla hemen yarın sabah başlayabilirsin)
2. Ateş her sabah 5:30- 7:30 arası bir saat seçersin alarmını kurarsın ve hep aynı sasatte ölçersin. ha oldu da her zaman ölçtüğün saatten 15-20 dk önce uyandın uyandığın anda ölç bunun bir sakıncası yok önemli olan derin uyku halinden uyandığında ölçmektir ki baz ateşin olsun (ölçmeden 3 saat önce WC ye gitmek su içmek gibi faaliyetlerde bulunmamak lazım).
3. dereceler arasındaki dalgalanmalar kişiden kişiye değişiklik göstermekle birlikte kendimden örnek vereyim yumurtylamadan önce en yüksek ateş değerim 36,3 iken yumurtladıktan sonraki en yüksek ateş değerim 36,8 oldu... yani 0,1 derecelik artışla devam etse bile yumurtladın diyebiliriz.
4. Ateşin yükseldi ve hep o şekilde devam etmeye başladıysa yükseldiği günün önceki gün yumurtan çatladı demektir geçmiş olsun bu yüzden yumurtlama zamanı olan akıntı fazlalaşması ıslaklık san ayumurtlamanın yakın olmasını işaret eder bazılarında ki bende öyle olur yumurtlarken yumurtalıklarım ağırır ordan da anlayabilirsin ovulasyon testleriyle de işini garantiye alabilrisin

şimdi hemen bir dijital bir termometre edin ve yarın sabah başla ateşini dil altından ölçmeye bu çok faydalı yöntemle en azından yumurtlayıp yumurtlamadığını anlayacağız

arkadaşlar nihayet dün adet oldumm 39. günde oldum çok hayret bişey hayatımda ilk defa böyle oluyor olsun yinede çok şükür elbet düzene girer.şimdi öncelikle bir adet ovulasyon testi alıcam en iyi markayı almak istiyorum bana önerilerinizi bekliyorum.senem sen ne kullanmıştın

büyüksün ustammm, sevgili taf çok ama çok teşekkürler hiç üşenmeden cevap verdiğin için,
adetime daha var, dijital termometreyle her sabah ölçerim henüz regl olmadım ama yakındır.
başladığım zaman haber vereceğim

canım çok geçmiş olsun.aynı tarihte kürtaj olmuşuz 9. haftamda oldum kürtajı mercimeğin kalbi durmuş 8,5. haftada kalmış.çok ağladım üzüldüm ama hayırlısı buymuş demekten başka bişe yapılmıyo. ama daha kötü hikayeleri olan insanlar var onları okuyunca bunada şükür diyo insan. bundan sonrası yeni umutlar olacak.önce kendimize sağlığımıza dikkat edeceğiz moralimizi yüksek tutmamız lazım.bana drlar 3 ay korun dediler ama 2 aya ikna ettim :) 2 regliden sonra çalışmalara başlıyacam ne zman olur ne zaman tutar bilemeyiz. aynı korkular bendede var mesela 9. haftama gelene kadar ne olursa oslun endişem daha fazla olacak.her ne kadar drlar her gebelik farklıdır desede bu korkuyu 9 ay yaşayacağımı biliyorum biz şimdi öncelikle şu korunma sürecimizi bi geçelim ondan sonrada tez zamanda bebişleniriz inşallah.o aşamaya bi gelelim şu geçemeyen 2 ayı bi geçirelimde....

Talım ben ilk hamileliğimde "medismart" diye bir marka kullandım. İçinde 5 adet vardı, uzun kaset şeklinde her biri ve 25 TL'ydi. Bu kez gittigidiyordan aldım valla içinde 15 tane mi 20 tane mi vardı hatırlamıyorum. 5 gebelik testi vardı hediye. "wondfo" diye bir marka. 12 TL'ye aldım onu da, aynı işi gördü. Sadece ikinci aldıklarım kaset şeklinde değil, çubuk şeklindeydi ve plastik bardağa idrar doldurup belirtilen çizgiye kadar çubuğu idrarın içine sokup 3 saniye bekletiyorsun. Uygulamada pek bi farkları yok. Tek farkları, birinin kaset şeklinde, daha asortik olması Sen ver kararını. Ben olsan wondfo alırım. Hem içinde çok var, rahat rahar yaparsın. Adet düzensizliği varsa ya da 28 günden uzun sürüyorsa 5 tane yetmeyebilir çünkü.

taf çokkk şaşrdım ve sevindim melek abla meleğini inşallah sağlıklı bir şekilde kucağına alır, ol dedikten sonra deme nafile
inşallah bizlerde en ksıa zamanda kucağımıza bebişlerimizi alırız. ovulayon bölümü var gebelik konusuna gir aşağı in :) görcen topiği, öncelikle tavsie değilde ben olsam çoklu sayıda alırdım, 20 li 30 lu şeklinde
core test wondfo işe yarayanllar, birde daha palhalıları var ama biz tam olarak günü bilmiyoruz ya ondan ben çoklu sayıada olanldan almıştım, bence hergün aynı saatte yapmak en az 2 saat öncesinden sıvı almamak ve kesinlikle sabah ilk idrar yapmamak kesin kuralları ama bencesi, yani ben öylee yaptım. hee bu bakarız düzenli adet testlerlede kontrol ederiz ve buna rağmen olmazsa bebiş bir sonraki ay daha hassas ve daha pahalı olup 5 çubuklu olandan falan alırız kızlar ne diyecek bu duruma bilemiorum, taf ateş ölçüyor ya bak onu dr da dedi bana ateş ölçümü yap diye, birde onu istersen prenim görüşüz haberdar edersin.

gözün aydın, ovulasyon testi için pren'e cevap yazdım aynılarını söyleyebiirim, birde ovulasyon bölümündeki arkadaşlara sormakda fayda var. hoşçakal

pleo cnm benim sanada çok geçmiş olsun şu durumda gerçekten birbirimizi çok iyi anlıyoruz..bende kendimi hep öyle teselli ettim zaten sonuçta ben kendi isteğimle aldırmadım Allahın takdiri dedim ve dediğin gibi ne hikayeleri olanlar var onları okudum onlara dua kendi halimede şükür ettim..doktorun bize dediğide normalde biz 6 ay öneriyoruz ama çok istiyosanız 3 ay yeter dedi hatta 1 ay ilişki yasak dedi ben normalde 2 hadi taş çatlasın 3 hafta yeter diye duymuştum ama bizim dr yasağı fazla kaçırdı ..herneyse ama sanırım bende bebek konusunda biraz aceleci davranıcam :18: ve dediğin gibi ilk 10 hafta endişeli geçecek Allah hayırlısıyla versin bebişlerimizi kucağımıza inş.. cnm şu aşamayı atlatsak da bi inş..bide cnm yaa benim kürtajdan sonra prolaktinde yüksek çıktı ama şükürki 2 haftada düştü doktor ilaç bile vermedi onun için ama korktum engel olacak diye sende böle bi durum oldumu yani göğüslerden süt gelme falan ??

Slm kızlar bende kaybettim bebeğimi o gün felaketti babamlar tr gideceklerdi onların yanına gitmek için yürüdüm bana yürümek iyi gelmiyordu aynı zamanda o gün hafif hafif kanama oluyordu kahverengi şekilde neyse akşam eve geldik yatağa yatıp uyumuşum 1de bi uyandım lavaboya gittim bu idrardan sonra resmen kan geldi bebeğim tam 12+3du eşime gene kanama oldu dedim uyuyordu duymadı 3 kadar uyumadım bi ağrı başladı hiç ömrümde o kadar felaket bi duygu tatmadim anınden aşırı bi kanama geldi off ışte o zaman başım dönmeye başladı ellerim den kayıyordu ambulansı aradım doktorlar hiç umursamadı deli oldum ve bu sefer öyle bi gidiyordu ki benden demler şu an ne diyecem bilemedim o gün hastahanede kaldım ve o günün akşamında beni kürtaj ettiler 20gündür bomboş ne bebeğim var benle ne annem var nede eşim..

Gayet güvenilir Canım. Bana tam 1 ayda geldi ama İzmir, İstanbul gibi büyük şehirlere 1 haftada gittiği de oluyormuş.
teşekkür ederim canım, zaten bu ay için acelem yok öbür aya yetişsin yeter :)
hadi inş doğum günü hediyen gelir canım :)
Amin canım hepimize.Bende kürtaj oldum.İkizdiler benimkiler, korunurken hamile kaldım 8 haftaya jadar bekledik kalp atışı alamadık, kürtaj oldmu mecburen.Bakalım 2. si ne zaman gelir, bu iş başımdan geçmeseydi 2 yıl daha bebek istemiuorum kayıpta hırs yaptım resmen Bencede 2 regl geçir yada 1 reglden sonra çalışmlara başla, daha dpğrusu hazırım di,yosan hemen başla ....
Geçmiş olsun canım allah yendien bebeğine kavuştursun sağlıkla... Bende kasımda kürtaj oldum.1,5 ay korunudk hala bekliuyoruz şimdi.Ama beni,m eşim şehir dışında çalışıyo bizim ihtimalimiz daha düşük.Senem 2. ayında hamiş kaldı.Bu olay kişiseldeğişiyo.Bana dr. um hemen hamile kalırsın dedi ama4 aydır bişey yok.Yani belli olmuyor, geç olur derler erken olur, erken derler geç.Ama kafanı rahat tut ki herşey orda bitiyo ...
şekercim nasılsın ? siparişi verdim bende ma bugün 7. günüm :) Yarın elime ulaşırsa hemen teste başlarım artık ...

geçmiş olsun canım ya Allah yeniden meleğine kavuşturun.O dönem çok zor ama hep beraber aşacağız allahınizniyle, inan ve dua et.Elbet bigün meleklerimiz bizimle olacak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…