Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

canım aynen ya karaları bağlıcam, adam birde radyodan türkü falan açıyor takılıyor amcam eşim diyor rahatsız oluyor musun yok vallahi diyorum adam wc giderken üst kata gidiyor, ben ne yersem oda onu yiyor, mandalina düşkünüyüm çok adama da veriyorum geçen gün 2 kilo mandalina almış ablacım hep senden yiyoruz diyor. Gariban ya inşallah güzel yapar bu sefer eşim başlar heh bak gariban dedin deidn bizi kazıkladı :))))
2 sene dimi bende sizin için o kadar tahmin etmiştim. ama belki daha kısada olabilir.

canım kardeşimle benziyorlar demek :))) şimdi kendini üstün görmek olabilir mi = ondan iletişime geçmek istemeyebilirsin. Benim de öle huyum var bakıyorum aynı frekans değil hemen değiştiriyorum.

geçmiş olsun anam ben geçen 2 hafta önce bitirdim o faslı. Geçmiş olsun. Bol bol dinlen. Ortalıkta salgın var. Ben akşam yatmadan önce ksiyorum sıvıyı bıktım usandım wc gitmekten. Çok şükür bak sende 19 da hissettin demek ki ben önceden çok pimpirik yapmışım. Sizde kendinize iyi bakın. İsmi belli mi :)))

gecmis olsun bence de ilac alma bol bol ilik sivi tuket tavuk suyu corba yap ic
Bebeginin hareketlerini hissedebiliyor olman da hayirli olsun bu super bir duygu insallah butun melek anneler en kisa zaman da yeniden hamile kalip bu guzellikleri yasayacak

ben de dun tetanoz asisi oldum bir de butun kan tetkiklerimle birlikte seker yuklemesi de yapildi:26: normalde 24-28 haftalar arasinda yapilirmis doktorum neden bu kadar erken istedi anlamadim :26:

Minikler mucize olmadığı için çok üzüldüm. Dr ne güvenmen güzel ama biliyorsun ben de senin gibi 2 erken düşük yaşadım. Ve Türkiyede bu alanda çok tanınmış bir prof ve doçente gittim. Daha önce sana yine kopyalamıştım ama ben bir dr ye daha danışman taraftarıyım. Sana muhtemelen pıhtılaşma ve bağışıklıkla ilgili testler yapılacak. Benim kürtaj materyalim incelendi Türkiyede bu işler yapılıyor. Türkiyede birçok şey yabancı ülkelerle eşzamanli yapılıyor canım. Pgt ile tüp bebek yapanlar topiğinde arkadaşlardan da materyal üzerinde anlaşılan var kopyalayım birazdan. Bence birine daha danış kızma bana arkadaşım. Benim düşük yaptırttıktan sonra gönderildi sonuçsuz kaldı. Doğru yapsalardı dünya para vermeyecektim testlere:

Gebelik kaybı sık karşılaşılan ve nedenleri çok çeşitli olan bir klinik tablodur. Bu çeşitlilik nedeniyle etiyolojinin saptanması hem zor hem masraflı ve ne yazık ki çoğu zaman da başarısızdır. Bu güçlükleri yaratan en önemli nedenlerden biri de ailelerin çoğunlukla geçmişteki gebelik kayıplarını araştırmak üzere başvurmasıdır. Bu durumda gebelik kaybından etkilenen üç bireyden biri olan fetüs/embriyo incelenememekte, sadece kadın ve erkek ile ilgili faktörlerin incelenmesi ile sınırlı kalınmaktadır.

merhaba arkadaşlar.ben 2 yıl önce normal yoldan hamile kalmıştım ve 8.haftada bebeğin kalbi durdu ama ilk diye hiç bir araştırma yapılmadı.2 ay önce tekrar bir gebelik geçirdim ve bu kezde 7.haftada kalbi durdu genetiğe gönderildi ve 18.kromozomunda problem çıktı.fazlalık..doktor bizede genetik test yaptırmamız gerektiğini söyledi.bizde eşimle kanlarımızı verdik ve sonucu bekliyoruz.1 ay içinde çıkacakmış.Böyle bir durum yaşayan arkadaşlar lütfen yardım edermisiniz.??eğer bizde bir problem çıkarsa bebeğimiz olma şansı yokmu??ne yapmamız gerekiyor??

pgt topiğne yeni katılan arkadaşın yazısı Minikler. Israrcı olmak istemiyorum ama bilip de yazmayınca kendimi kötü hissediyorum. Kızma bana tabi karar sizin...

chnb cnm öncelikle eşilerimiz aynı burçmuş ben hep eşim konusunda şanslı olduğumu düşünürüm sinirleri alınmış sakin uysal tek hoşlanmadığım yanı fazlasıyla evcimen ben ise tipik bir aslan burcuyum :)
oğlun için cnm ben hep şunu düşünüyorum merkez okullarda genellikle öğretmenler yaşlı bizim kadar hareketli değiller sınıf başarısı ise velilerin ilgili ve daha bilgili olduğundan kaynaklandığını düşünüyorum ve arada biraz daha ilgi isteyen ya da sevgiyi alamayan öğrenci ezilsede öğretmen onu görmezden geliyo açıkcası ne öğrenci ne de veli kahrı çekiyo (özel okullarda durum nedir inan bilmiyorum kıyaslama yapamıyorum) köy okullarında ise veli daha az ilgili yada ilgisiz bir öğrencim bile geride kalsa bırakmak istemiyorum diğer arkadaşlarda öle 4. sınıf öğretmenimiz diyorki elimde olsa 3er 5er eve götürüp devam edecem derse :) ben son öğrencimde okumaya geçinceye kadar tenefüs yapmamaya gayret gösterdim ama iyi öğretmen die bişeye inanmıyorum varsa da ben iyi öğretmn değilim ben çocukları çok seven anne gibi nazlandıran (bu yönümü sevmiyorum) onları kendime bağlamanın yollarını arayan biriyim nitekim bunları başarırsan çocuk elinden kitabı düşürmüyo ilk zamanlar ödev yapmak istemeyen öğrencilerim beni sevmeye başladıktan sonra evrim geçirdiler :) bugün velim diyorki o kadar çok derse meraklıki hocam soğur die korkuyoruz ne yapalım :) cnm benim ben 3. sınıfa kadar otoriter olmanın faydalı olacağını düşünmüyorum çocuk kendini ifade edemezse başarıyı tadamaz çünkü sınav denen şeyde yok bizde ne ile gösterecek buçocuk kendini korku da olursa bildiğini de dile getiremez ( kendi öğrencilik hayatımdan biliyorum bölmeyi biliyordum ama korkumdan biliyorum diyemedim ve hala unutamadığım fena bir dayak yemiş okula gitmek istememiştim ortaokula babam zorla yazdırdı şansını dene kızım ne olur die ve allah razı olsun branş öğretmenlerimle başarıyı yakaladım) hece konusunda bol bol tekerleme ver bence birde az heceli rahat okuyabileceği kelimeleri içeren metinler okusun bende de henüz heceliyorlar çok normal daha harfler bitmedi ve ben heceyi öğrenmesini istiyorum sonradan düzeliyor buarada harf harf birleştiren öğrencim de var onlar asıl ben korkutuy ama küçük adamlardan büyük başarı bekliyoruz sınıf düzeyi çok yüksek sanırım o yüzden öğretmeni sizinkine taktı :)

canım 2 ay çabuk geçer inşallah, Ziya bey'e şimdiden başlamyı düşünmüyorsun anladığım kadarıyla, Bir kezde Ziya beye gitsen mi acaba, çünkü bir dr yaptığını diğer dr beğemiyor olabiliyor. Çok öpüyorum

canım şeker yüklemesi banda bu haftalarda yapılmıştı bir 30 dakika yükleme birde 1 saatlik yükleme oluyor. 1. yaptırdık 2. yaptırmadım. Tetenoz yaptırmıyorum ben öyle dedi dr. herkes farklı.

Minikler arkadaşım hatta fakültede bu işleme hiç para vermiyorsun. Uludağ iyi bir üniversite canım en azından telefonla bir danış derim...

ablacım benim kese denecek kadar bişey de oluşmadığı için sanırım öle demiş olabilir küçük bir noktaydı zaten özeldeki ben buna kese diyemem demişti haftaya karından görünebilirse kese diyebiliriz demiştiki o hafta alttan bakan dr da kese göremedi sanırım dış gebelik mi ona bakacam biraz canın acıyacak felan dedi kürtaja almıyo sanırım kürtajla alıncak bişey yok beta yavaş yavaş düşüyor ben henüz 6. haftaya giriyorum sanırım ki kese 5 haftalıktan düşüşe geçti diğeri olsa görünen bir parça vardı olabilirdi ama o da ilkti işte araştırma yapılmadı.. sana neden kızayım ablacım sen elinden geldiğince bizi uyarmaya çalışıyosun bundan dolayı da çok teşekkür ederim..

Sağ ol Minikler. Bazen hece hece bazen de harf harf birleştiriyor. Canım ben de takıntılıyım. Ben de mükemmeliyetçi biriyim. Genelde görüştüğüm kişilerin çocukları da benzer. Şimdi uyudu biradan uyanır derse başlarız. Mesela matematik ya da hayat bilgisi ile ilgili şeyleri hemen yapıveriyor okumaya gelince tabi yazmaya da çile resmen... öDEVLER DE ÇOK. kISA DA VAR UZUN DA KELİMELE ARASINDA....

bELKİ DE CANIM. aMA AKLIMA ŞU TAKILIYOR. bENİM 7. HAFTADA 3000 di. Senin de buna yakın değil miydi? Bu değerle oluşmamış o zaman kese. Neyse o zaman dış gebelik olmadığına şükr edelim. O zaman madem gebelik materyalini inceleyemiyoruz canım en kısa zamanda fakültede testleri yaptır. Özelde çok tutar canım. Boş yere para verme özele...

Bu arada Minikler senin gibi öğretmenleri taktir ediyorum. O köy çocuklarından ne cevherler çıkacak. Bugün önemli yerlere gelmiş insanlar da köy çocuğuydu. Benim ailem de ders konusunda hiç ilgilenmedi bizimle.İnanıyorum ki senin gibi öğretmenleri oldukça çok iyi yerlere gelecek onlar...

chnb ablacım çok saol yardımcı olduğun için ve benim için düşünlerinden dolayı.. bunlar bizim görevimiz ve çevremde böyle öğretmen çoğunlukta ben inanıyorumki zamanla daha da güzel olacak tabi bakmaktan başka işe yarayan birileri başta olursa mesleğimize de biraz değer verilse değil mi
araştırmalar yapılacak canım değerim düşünce sevk yapacak gideceğim demiyor ama ilk defa hissettirdi araştırma sonuçları uzun çıkıyor yaklaşık iki ayı bulur dedi bu süreçte de mutlaka korunman lazım dedi.. buarada gezmeden geldim görümcemlerdeydim biraz sitem etmişler davet etmediğime neyse eşimin işi vardı beni bıraktı o geç geldi oturduk konu konuyu açtı içimi döktüm rahatladım.. yarında çarşıya gitmeye sözleştik yalnız olacaz ablamla o zaman söylemeyi düşünüyorum düşük yaptığımı beni insanlıktan yoksuın olarak görmesini istemiyorum..
CEZA hadi cnm hayırlı haberlerle gel inşallah cumayı mı bekliyoruz şimdi ?
GÜNLÜK kuzum dert ettiğin şeye bak ne güzel işte seni yormayacak oturaklı bi bebişin var hiiiççç kafaya takıpta üzme tatlı canını eşin için ben de sevindim şuan ona en çok ihtiyaç duyacağın zaman ist.e bile gitse yurt içi farklı her istediğinde gelebilir yanına inşallah mutlu olabileceği ve ii kazanabileceği bir işe başlar..
HELLO kız bende gelsem size katılsam ne güzel anlatmışsın ya valla bekar halim geldi gözümün önüne.. iki kız kalıyoz lojmanda okulun hemen bahçesindeyiz bld binası da okul bahçesinde neyse bizim arkadaş eve yemek yapmaya giderdi bende bld işçileri ile sigara içip sohbet etmeye :) abiler hanım nerde derlerdi yemek yapmaya gitti :) dışarı işi bana ev işleri ona derdim gülüşürdük :)
CANDAS cnm ovulasyon testi konusu var sanırım gündemde valla ben çubuklardan aldım ama düzenli yapmadım onu bile çözmekte zorlandım ama diğer tükürüklüde de anlamak zor sanırım tek avantajı kalıcı olması ben artık o tarz test felan kullanmayacam ama kullancak olsam kalıcı olanı düşünürdüm sanırım..
RENKLİ cnm kırmızı gelmiş ve üzülmediğine sevindim cnm evet pozitif olsaydı gidiş gelişleri aklına takacaktın sitres yapacaktın hayırlısı böyleymiş artık sabitlen de gelsin miniğin bak seni bekliyo o bence
NAZLIM gelen neşeye sıkı tutun cnm düşünce yaşanacakları çeker die düşünüyorum sen ne kadar pozitif enerjik olursan o kadar güzel şeyler duyacaksın cnmm bir de bazı şeylerde keşke tarih tutma alışkanlığımız olmasa ama bayanlar da bu konuda pek hassas oluyo işte tüm özel günler sanki çiviyle kazınıyo beynimize.. sen yinede seni üzecek arihler üzerinde fazla düşünme cnmm
PEPPE cnm geçmiş olsun bende agrasif oluorum sanırım bunun bir ilacı yok :) daha doğrusu ilacı etrafımızdaki kişilerde çok üstümüze gelemyecekelr he deyip geçecekelr :) ayda bir de bi ilgi göstersinler cnmm ne olacak :)
DRALP cnm geçmiş olsun terzi kendi söküğünü dikemez dedikleri de bu öyle mi :) dr. ama hasta cnm siz iyi dayanıyorsunuz gerçi şu hastaeye gir çık beni hasta ediyo hatta en çok da sinir hastası :)

renklicim hayirlisi olsun canim. Bu ay icin boyle rahat edecek senin. Ucak yolculugu insani gercekten strese sokuyor, Bende simdiden basladi..
gunlukcum iyisin insallah canim.. boyle hic olmuyor yaa. Ben hep konulara sonradan dahil oluyorum sicagi sicagina yazisamiyorum.Boyle oluncada herkese yazamiyorum ya unutuyorum yada arkada kaliyor konular ama herkesi okuyorum tektek. siz sabahci ben gececi konumundayiz. neyse canim bu konuda sIkIntIlIyim dile getirmek istedim nedense...birde gunlukcum demekki kiminin oyle olabiliyor. Sende dedikleri gbi cikolata falan ye. ilk defa duydum ben aslinda bu cikolata isini:))) Bide anladigim kadariyla bebis senin hizina yetisemiyor sen cok hareketlisin ondandir canimsen icini ferah tut. bu arada esinin isi iptal olmus herseyde vardir bi hayir. Hayirlisi boyleymis canim. insallah en kisa zamanda is bulur kendine. hem bu donemde esine cok ihtiyacin olur. Allah ayirmadi sizi :)))
dr.alp gecmis olsun. dikkat et kendine
cezacim haftaya sendeymisiz hadi bakalim hayirlisi Allahtan .. Bizim burdada bi arkadasin 2 senedir olmuyor. Dr bu ay klomen vermis. Insallah onunda olur tez zaamnda. Bende ona ovulasyon testlerimi vermistim.
Candascim ben yazmadim galiba benim bebis 20 haziran gosteriyo dogumu. 1 gun daha beklesek yengec olacak. simdilik ikizler yani. Bende Aslanim biliyosun.hic ikizler tanimadim bakalim nasil olacak. Benim kocamda boga burcu. Kocalarimiz hem adas. hem burcdas :))) diyorum ben huylarida benziyor diye. Candasim bende tukuruklunun zor olacagi kanisindayim ama daha gercekci oluyorsa yapmakta fayda var. Bi dene bakalim nasil olacak . Ben ovulasyondan memnun kaldim. Gunlerden daha emin oluyosun bence cok yararli.
senemcim masallah minigimiz hizla buyuyor desene. benim yerimede kokla
Hellom isler bittimi devam mi? Bebis oncesi iyi olmus, Toz toprak cikar simdi. Cinar varken rahat edemezdin. Simdiden gule gule mismis otur canim..Hellom totem yapmissin ya bende yaptim sac kestirmeme totemi. Herkese sordum ninelerden batil bi inanc varya sac kestirirsen bebegin omrude kisa olur diye.Yapamiyorum bende. Totemim, bebegim kucagimda,hayirli uzun ve omru olacak insalaahh
Chnb ablacim benim babamda oglak. En cok bildigim ozelligi herkesin yardimina kosar ve cok comerttir. saglam adimcidir. Ayagini asla yas tahtaya basmayanlardan.. ve genelde sinirlidir. Ablacim oglun bogamiydi orayi kacirmisim. Benim esimde boga oldugu icin mi bilmem cok yaramaz bi cocukmus. Annesinden cok dayak yemis ama yemedigi halt kalmamis kucukken. O eski vitrinler varya ustune cikmis devirmis dusun artik. KArdesini sobanin icine koymus(yaz vakti,soba yanmiyomus ama kapkara cikmis cocuk) daha neler neler. Birak hareketli olsun ablacim. Benim ablamin cocuklarida cok hareketli. durdugu yerde durmaz. Hep ablam der benim cocuklarim niye boyle diye. ama cocuk enerjisini atiyo ne yapsin..:))))
miniklercim yarin gezme var galiba. Iyi gordum seni canim. Gorumcene bizden selam

Son düzenleme:

canım yarın ziya beye gidicem senden bahsedicem ne yapman gerektine dair bişiler söylerse sana haber veririrm

hellom bazen insanlar sıkıolar tahammül edemorum bu yüzden etrafımda çok insan yok sürekli görüştüüm bi kaç arkadaşım var mesela sırf arabası var diye biriyle çıkan insanlar gördüm ne komik ne saçma böle şeylere tahammül edemiorum bana göre saçma olan şeyler canımı sıkıo huy işte naparsın:)

günaydın herkeslereeeeeeeee mutlu mutlu günlerr

Günaydın kızlar. Benim ilk 4 ders boş. Evdeyim. Yemek yapıyorum, şimdi kahvaltı yapacağım. Azıcık da ütüm kaldı.

nURAYCIĞIM OĞLAN AKREP. aSLINDA ŞÖYLE 23 EKİM DOĞUMLU. kİMİ GAZETE TERAZİNİN SON GÜNÜ, KİMİ DE AKREBİN İLK GÜNÜ gösteriyor. Ama akrep gibi sanki. Benim liseden beri 7 yıl görüştüğüm biri vardı boğaydı. Hiç duygularını açmazdı... Ama oturaklı biriydi. Belki ondan boğa demişimdir. Eşim terazi genelde memnunum. Zordur ama genelde iyidir. Oğlumuza da çok ilgi gösterir.

Ben çok usluydum aslında bana göre oğlum da yaramaz değil, ama biraz dikkati dağınık. Zaten dr de hiperaktif değil dedi. Umutsuz Ev Kadınları dizisini görünce bizimki 4 te biri ancaktır. Şükrediyorum vallahi...

Güzel bir gün olsun bugün...

Bu arada dün adet olmam lazımdı geçen ay 28 günde olmuştu. Eskiden 28 de bir olurdum. Kürtaj sonrası 33-34 oldu bazı aylar. Yine bu ay öyle olacağım galiba. Dr ye gidip şu tahlilleri yapmak istiyordum...

Bu arada dün adet olmam lazımdı geçen ay 28 günde olmuştu. Eskiden 28 de bir olurdum. Kürtaj sonrası 33-34 oldu bazı aylar. Yine bu ay öyle olacağım galiba. Dr ye gidip şu tahlilleri yapmak istiyordum...

tüm düzenimiz değişti sanırım hormonlarımız aldı başını gidiyo abla

tüm düzenimiz değişti sanırım hormonlarımız aldı başını gidiyo abla

Canım benim de 7 adetim kürtaj sonrası ama 2 kere 28 günde oldum yalnızca hep erteledi...

Canım benim de 7 adetim kürtaj sonrası ama 2 kere 28 günde oldum yalnızca hep erteledi...

korunmasanız aklıma başka şeyler gelcek bide maşallah sen hemen hamile kalabiliosun ben mesela daha önceki bebeğede 7 ayda hamile kaldım evlendiimden sonra hiç korunmadım bi kaç gün daha bekle bakalım ablacım

korunmasanız aklıma başka şeyler gelcek bide maşallah sen hemen hamile kalabiliosun ben mesela daha önceki bebeğede 7 ayda hamile kaldım evlendiimden sonra hiç korunmadım bi kaç gün daha bekle bakalım ablacım

Canım biz korunduk. Yalnızca 22 ve 24. gün korunmadık karın bölgem hareketli olacak bacaklarım da ağrıyor. Hemen olmak istiyorum şu yumurtalık rezervlerim azalmış mı gerçekten test yaptırayım bir bakayım duruma? Ona göre ArdaBey beni aramadı daha ben onu ararım... Arayıp doğal mı, yoksa pgt li tüp bebek mi onu söyleyecekti bize...

Bir de kürtajdan sonra 2. ay ve 4. ay korunmadık ve hamile kalmadım. Valla korkmuyor da değilim yapışıklık filan var mıdır diye. Rahim filmim var ama o erken doğumdan sonra. Memorial kürtaj sonrasına ait değil bu gerekirse yeniden çekeriz dedi. Ama hiç sevmedim ben bu işlemi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…