Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Günaydın Melek bulantılar azaldı mı?

Minikler inşallah öğretmenlere dediğin gibi bakış açısı inşallah değişir. Eskiye göre haklarımızda iyileşmeler oluyor ama yeterli değil tabi. Mesela geçen sene nben erken doğum yaptım. 2 ay önncesi erken doğum yapanlarda kullanılmıyordu. Bebeğim yaşasaydı ben 2 ay sonra izinimi tüketmiş olacaktım ve işe başlamam gerekecekti. Düşün küvezden yeni çıkmış ve daha normal doğacağı kiloya ulaşmamış bir bebek ve iş... Allah nasip etmedi yaşamadı. Ama şu an erken doğum yapanların öncesini ekliyorlar...

kürtaj işlemi sonrasında hamile kalınabilir. ama dikkat edilmesi gereken şey: kürtajın guvenilir doktorlarla yapılarak rahime zarar vermeden yapılmasıdır. birbaşka konu ise en az iki ay hamile kalınmamaya özen gösterilmesidir.

testlerin tamamlanıp bitmeden senin için rahat etmicek abla ne kadar sürcekdaha bu süreç bende bu ay yumurta takibi isticem ziya beyden o yönlendirsin bakalım neler olacak

Benim kafama takılan da şu: Görünüşte problem yok ama tüpler konusu rahim filmi olmadan anlaşılmıyor. Görümcem 2 düşük yaptı son düşükte kürtaj yaptılar ve tüplere zarar verdiler. 2 tüp bebek denedi ve tutmadı ve yaşı 47. Hiç çocuğu yok. Zor bir durum ben de bundan korkuyorum kendimle ilgili. Çünkü kolay hamile kalırdım 2 ay korunmadık ve hamile kalmadım. Umarım sıkıntı olmamıştır...

testlerin tamamlanıp bitmeden senin için rahat etmicek abla ne kadar sürcekdaha bu süreç bende bu ay yumurta takibi isticem ziya beyden o yönlendirsin bakalım neler olacak

Canım benim ben uyuz oğlak olarak detaycıyım malesef. Kendime sürekli bir şeyler bulurum merak etme. Şimdi şöyle olmasını bekliyorum. Adet olayım FSH, AMH ve E2 testlerini yaptırayım. Arda Bey istemişti. Sonra Memorialin dediği gibi yumurtalı rezervlerim çok iyi değilse en kısa zamanda bebek denerim. Tabi bu tüp bebek mi olacak, doğal yoldan mı olacak Arda Bey'in sözü önemli benim için. Memorial pgt li tüp diyor, Arda Bey de genetikçilerle görüşeyim ona göre bilgilendiririm dedi. Ama bir hafta oldu aramadı daha. Ben de aramak istemiyorum adet olup şu testi gönderirim toplu değerlendirir diyorum...

günaydın kızlar...ben gece adet oldum...fazla giremiyorum şimdi kahvaltıya gidiyorum arkadaşlarla herkesi öptüm..yeni aya umutla girelim inşallah..chnb dediğin tüplere zarar verme olayı benide düşündürdü acaba bende de mi oldu ? neyse hayırlıs olsun bu ayda olmazsa 30 aralıkta dönüyoruz tam bir kontrole giderim inşallah

günlük zinkoyu benim kuzen kullanıyor, :) sıkıntısı olmuyor.

canım bende çok faydasını gördüm bu nedenle senemede söyledim tabii her dr aynısını vermiyor ama druna sorsun yinede bide bitkisel olması hoşuma gitmişti...

nazlım, ben balık burcuyum söylediklerine çok alındım dermişim:)) yok canım alınmadım...eminim eşinle karakter olarak benziyorum...çok yavaşım ağırım yani ve alınganım eşim hep der çok alıngansın diye kabul etmem bende alınganlığımı...eşimde yay burcu tek sevmediğim yanı aşırı iyi niyetli bu huyu birada genetik ailesi toptan öyle çok sinir bozucu bişey ve çok eli açık bu yönünüde zaman zaman sevmem ama hoşuma gider bazende...

herkeze günaydın kızlarr...

Canım kontrole gidince sor bu durumu. Aslında çok nadir bir durummuş ama insanın aklına her şey geliyor işte. İyi eğlenceler canım. Ben de herkesi kendim gibi evhamlı yaptım galiba.

Sinua, geçmiş olsun.dikkat et kendine...Umut hareketlenmiş :) gözümüz aydın :)

minikler, canım bebek düşmeye devam ediyomuş, mucizemiz olmadı ama inş olacaka yakında. 2 ay geçer bi şekilde, inş sonuçlarda temiz çıkar da gönül rahatlığıyla bebeğinin gelişini gözlersin canım.testi alcam, dün eşimin işi vardı siparişi unuttuk ( neyse inş bugünde unutmayız.şimdi tükürüklü alcam + 1 aylıkta çubuklu alcam.beraber kullanıp çözeyim işi diyorum :)

kıtty, ustada düşünceliymiş ama mandalinada getirmiş :) eşinde haksız sayılmaz gariba deyip kazık yiyoruzda inş bunda yemezsiniz :)

taf, selamlar canım.belki de oğlun çabuk büyüyodur dr tahlilleri erkenden istediğine göre :)

nurya, canım ya hakikaten kocalarımız hem burçdaş hem adaş :) işimiz zor o zman :)) yalnız bizim isimlerde benziyo yani bu kaadar olur :)) şimdi testide 2 sini beraber alayım.ilk ay ikisinide kullanayım mikroskopluyu kolayca çözebileyim diyorum ya bakalım nasıl olcak :)

chnb, günaydın.bencede oğlun normalde akıllı bir çocukturda sen çok hanımefendisin belkide o yüzden fazla geliyodur.inş adet olursun ya, düzenler çok değişti ama insan korkar tabi.ne şekillerde hamile kalıyo bazıları ama inş şuan olmaz durumu riske atmamak adına.ya sabah aklıma geldi, yen bi kitaba başladım.iskender pala nın od u ... o adamı okumamak bence eksik kalmak gibi.nerden aklıma geldin.edebbiyat öğretmenisin ya, ne güzel be dedim.benim acayip bi edebiyat ilgim varmış onu anladım, lisede de vardı hala devam ediyo.1 dönem hariç her dönemin edebiyatıda bence çok güzel..ne kadar güzel bi mesleğin var

nazlım, günaydın.nasılsın ?

senem, atlas, günlük günaydın kızlar.alttasınız gördüm :)

bu arada, bence rahim yapışıklığı çok nadir bi durumdur diye düşünüyorum chnb, inş yoktur öyle bişey.ben kendimdende korkuyorum açıkçası da bugün yarın gerçeklere kavuşcam :) allah korusun yapışıklık varsa ayrıştırılması acılı bi şlemmiş.öyle mi ?

Son düzenleme:

Canım oğlumla ilgili diyorum ya ben memnunum aslında ama sanırım öğretmen yaşından dolayı kaldıramıyor. Hareketine alıştım ben oğlumun. Evde hareketli değil de toplum içine girince hareketleniyor çocuk:)) aDET OLACAĞIM CANIM BİLİYORUM o hissi tanıyorum da. İnşallah çok bekletmez... Evet İskender Palayı ben de severim. Mesleğimi de.

kIZLAR HEM YEMEK YAPIYORUM HEM BURAYA BAKIYORUM:))

candaşım, evet iş iptal oldu canım bende çoookkk sevindim:))

hello, usta abiyle mandalina partisi süpermiş, yaa bende kürtajdan 2 ay sonra tuvalet banyo tadilatına girmiştim hatırlarsınız belki çok güzel oldu ama o derzlerin eskimesi olayı beni çok sinir ediyor daha benimkiler gıcır gıcır ama hep eskiyecek siyahlaşacak diye her girdiğimde aklıma gelir bu ileriye dönük düşünme huyumu hiç sevmiyorum daha dur dimi yeniliğin tadını çıkar yok illa karamsarlık var...

chnb, canım sendeki huy bende eskiden çok fazlaydı herşeyin kötüsünü düşünmek eşimde bu huyu görünce benimki tersine döndü, bide detaycılık offf mükemmeliyetçilik zaten senin oğlunu sıkı takipteyim kızımın okulu için hep şu düşüncelerim var kızım sınıfın birincisi olmalı herkezden iyi olmalı ama malesef benim kızında bu hareketliliğini gördükçe yok diyorum sen vazgeç bu sevdadan kendimi firenlemeye başladım çünkü kızım derslerinde kötü olursa yıkım olur benim için bende kendimi kızımın normal olmasına alıştırdım:)) anaokulu dergisine başladık iyi gibi ama sayılarla başımız dertte gerçi sayıları öğretmiyorum ama 10 kadar sayamıyor hep karıştırıyor...eşim diyorki kızım bana benzemiş çok hırslı kendinden üstün olmayacak birisi bu nedenle ona okuldan önce öğretelimki okulda kendini ezik hissetmesin derslerdende soğur diyor ayy ne bileyim zormuş yaa ben çok heyecalıyım ama kızım nasıl olur bilmem...canım her çocuk bir değil öğretmeni bunu en iyi bilecek kişi olmalı sıkma canını siz elinizden geleni yapıyorsunuz yaa vicdanen rahatsın elbet oda okuyacak biz okula giderken nerde annem gelsin başımda bana ders yaptırsın babam garip babam yıllarca yurt dışındaydı bizim için şimdi yiğenimle ilgileniyor okula götürüp getiriyor ödevine yardımcı oluyor diyorumki şişko(babama şişko derim) bizi 1 defa bile okul götürmedin sağol falan diyorki kızım seni götürmedim ama senin kızını götürürüm...
canım senin oğlanın öğretmenine benim halamın torunu götürmek lazım ben hayatımda bunun kadar hareketli bir çocuk daha görmedim kızıma hareketli derim ama bu kızıma bin çeker babannesi bu çocuk yüzünden 10 kilo verdi bakımı çok zor yaa kesinlikle oturmuyor bize gelir giderken terden dolayı üzeri komple değiştirilir ve giderler...ali denizim çokda güzel konuşuyor ve çok çapkın ...
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hpho...71566188_1006192068_32711084_1147316450_n.jpg

Son düzenleme:

HAKLISIN.ÖĞRETMEN DEYİNCE TABİİ ÖYLEYMİŞ GİBİ GELİR :) AMA MAŞALLAH OĞLUNA DİYORUM.. AA BU ARADA RÜYAMDA BURDAN SENLE YAZIŞIYORUZ.BENDE TOPRAKHAN DİYE Bİ İSİM YAIYORUM.DİYOSUN Kİ BENİM OĞLUMUN İSMİDE BU TARZ.ESKİ TÜRKLERDE ANLAMLI İSİMLERDEN.YALNIZ TOPRAKHANDA NE KADAR ANLAMLI TARTIŞILIR VE GEÇMİŞTE HİÇ DUYMADM :) ŞAŞIRDIM RÜYAYA.BAYA İÇLİ DIŞLI OLMUŞUZ TOPİKLE :)

MAŞALLAH SANADA, İKİSİ Bİ ARADA :) inş adetinde çok bekletmez....

iskender pala demişken, okudun mu hiç bilmiyorum.gerçi o edebi yazmıyoda.Nihat Genç, 1956 doğumluymuş şok oldum ben en fazla 70 doğumludur sanıyoum.ben o adamı 2 kez yolda gördüm, eşim o zman tanımıyodu.konuşalım dedi, yaa bırak yaa dedi :) bide uzun saçlı ya zibidi gibi diye düşündü galiab :)

abla bazen çok detayçı olmak iyi bişimi kötü bişimi bilemiom ama kader öğretti bize herşeyi malesef ben kese nedir hcg nedir bilmiodum:)ilk pozitifi gördüm sonra bi arkadaş dedi kan testi yaptıralım kan 54 çıkmıştı ben diomki hamile diilimdir bu kadar az çıkmayla hamilemi olunur oğlum benimleymiş meğerneyse ablacım tahlillerle gitmen daha mantıklı bencede

günaydın kuzumm yeni yılda yeni umutlarla gireriz inşallah birbirmizi avutmalarımız kaç ay sürecek acaba

ayyyyyyyyyyyyy ablacımm ösür dilerim:)ama kocam bazen çok alıngan olabiliio buda beni deli edio bide ne var biliomusun içinde yaşar herşeyi kapalı kutu gibi sen bilemezsin anlamazsın içine ata ata hasta etti kendini seviom onu ama yaa senide seviom:)

iyyim guzummmm sen nasılsın bakim

Nazlım canım anne olarak çocuklarımız hep iyi olsun istiyoruz. Kaygılanıyoruz. Şuna üzülüyorum. Ödevlerini ben ilgilenmesem hiç aklına gelip de yapayım demiyor. Boş göndersem umurunda değil. Dün yine unutmuş ödevleri, yine yan apartmandaki sınıf arkadaşından fotokopi aldım. Allahtan evdeki yazıcının fotokopi özelliği var. Yoksa yanmıştım. Biz ona yeterince sorumluluk veremedik galiba. Tek çocuk. Sanki bizim oyuncağımız gibi oldu. Önceki gün odasına yatırdık gece üstünü açmış öksürüyor. Eşim yine oğlanın odasında uyudu yine oğlan benimle uyudu dün gece.... Okul açılana dek çok işhahsızdı. Maşallah şimdi de doymuyor sürekli yiyor, su içiyor ve wc ye gidiyor. Ödevlerde saatlerce sürüyor canım. Ama sağlık olsun geçecek. Öğretmen de diyor herkesten fazlası var eksiği yok ama sürekli bir şeylerle meşgul oluyor ya silgiyle oynuyor ya bir şeylerle meşgul. En önde de oturuyor aslında. Ama ne bileyim insan üzülüyor valla... Peppeyi seyrediyor mu harika her şeyi öğretiyorlar...
Seneye anaokuluna mı gidecek canım?

Canım okumadım hiç... Rüyan da hayır olsun. Vefat eden oğlumun adı Berat Tunca idi.

öYLE CANIM. oĞLUMDA BEN YALNIZCA HAFTA HAFTA HAMİLELİK KİTABIMDAN TAKİP EDERDİM...

Günlük yazacağıma Nazlım yazmışım...

sinau, geçmiş olsun canım bol c vitamini ve dinlenme iyi gelir...

taf, olsun be gülüm drun bildiği vardır inşallah bişeycikler çıkmaz iyidir herşey....

atlas, bende katılıyorum kızlara uçak derdi tamamen bitsin kafanda soruda kalmasın canım...iyi gezmeler...

minikler, nolur nolur tayinini iste buraya canım sana çok ihtiyacım var:)) sana çok güzelde bakarım burda bundan sonraki dualrımda iyi öğretmenlerde yer alacak:)) canım benim evet görümcene söylemekle iyi edersin dediğin gibi senin hakkında kötü düşünmesinler bilse yardımcıda olur sana ...

candaş, bende seni gördüm altta:))

Günlük ya alt paragraftaki yazdıklaına koptum yine :)) enişte için hayırlı olsun, ne yalan söyleyim ben bile sevindim.çok zor olaccaktı çünkü senin için.ee şimdi evde mi ? var mı bi iş ?
bende iyiyim canım, şu kitabı acayip okuyup bitiresim var.sadece otobüste okuyabirim.burdada boş vakit oluoda okuyunca laf ediyolar.
abla, sen napsanda ilgisini toplayamabilrisin sanırım.biraz içten gelecek gibi.ama bence çoğu çocukta zorlamaya ders yapar gibime geliyo.bende öyleydim, kardeşlerimde.benim bi kuzenim var, 23 yaşında anne oldu.senle yaşıt sanırım.şimdi kızı 6. sınıfta.annesinin k.valide problemi çok fazlaydı.büyü bile yaptırmaya varmıştı.neyse bu çocukla hiç ilgilenmiyo.ilgilenemiyo. babada ilgileniyo ama bazen dövüyodu bile düşün ! çocuk okula başladı, hep 1.likler alıyo.biz abartıyolar sandık, sınıfı geçmiş.okul çapında 1. olmuş derken il bazına çıkardı.küçük bi şehirdeydiler, tayinleri ank.ya çıktı.dün konuşuyoruz Ankara 1.si olmuş.aslında süper bişey bu ama bencede değilmiş ya.bu çocuk ilgisizlikten okudu.tabiki böyle bişey demiyosunda mutlu olsun orta halli olsun iyidir diye düşünüyorum ama başıma gelince aynı evhamları yaşayacağımı hissediyorum :) yalnız bu kuzenimin kızı, antisosyal diyebilrim.her türlü kursa gönderiyolar sıkılıyo.geri çıkıyo.yaz tatillerinde bile çok acil ödevi varmış gibi gece gündüz soru çözüyo.ilk başta inş benim çocuğumda böyle olur demiştim ama vazgeçtim.korktum allah kourusn yani, o da başka türlü zor.anne babaya ders çalışcam diye tad vermiyo.haftasonu dahi oturma yok düşün.aksi durumda olsaydı oğlun belki daha zor olabilirdi senin için abla ya.onun için yazdım.bide 1. sınıfta ve erkek.bence zamanla düzelecek.belki çok ders çalışmayacak ama bence başarılı olacak.inanıyorum ben gerçekten...

Canım okumadım hiç... Rüyan da hayır olsun. Vefat eden oğlumun adı Berat Tunca idi.

Günlük yazacağıma Nazlım yazmışım...

saol ablam.Melek oğluna rahmet ancam ama o zaten melek Ne kadar güzel bi isim olmuş.yaşasaydı çok sağlam bi adam olurdu.öyle bi isim ... inş kardeşi gelsin onla devam edin yolunuza ....

günlük ablam sen nasılsın ? neşeni özledik valla.

Son düzenleme:
candaşım benimde bi sürü işim var ama inan yapasım yok hiç burda akşama kadar sizle sohbet edebilirim:)benimde önümde esmaül hüsna var onu okucam adetim diye içim rahat etmiyo okumaya

ya günlük ablanın müthiş gece maceralarınıda dinleyemiyoruz artık:)

Ah Candaşım her şeyin fazlası zarar. Şöyle öğretmen çocukları biraz farklı olsa bizler öğretmen çocuğu bir de derdik. Genel camiamız böyle dşünür. Şimdi veli toplantısı fobisi oldu ben de şimdiden:)) o akraba gibi de zormuş. Ben sınıfta ilk okumaya geçendim. Ailemiz de hiç ilgilenmedi bile. Öğretmen beni sınıfsınıf dolaştırıp okuturdu. Eve gelince önlüğü bile çıkarmadan ders yapardım ondan tuhaf geldi bana... Ama eşim zorlanmış ve sevmemeiş okulu. Lise 1 de kalmış. Bir sene gitmemiş okula. Babasının yanında köy işleriyle ilgilenmiş. Sonraki sene de aklı başına gelmiş liseye yeniden gitmiş. Okul 1. olmuş. Üniversiteyi de 4. lükle bitirmiş. Sonradan aklı başına gelmiş. İnşallah bizimkinin bu kadar uzun sürmez....

Minikler görümcene söylemeyi düşünmen iyi olmuş. Günlüğe katılıyorum.

Candaş mikroskop ve test iyi fikir hemen sipariş et unutmadan...
Nazlım eşin iyileşti di mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…